Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

Odprawa

17.02.2024 19:37

Proponuję zastępcom nie zgadzać się na degradację. Wtedy otrzymacie wypowiedzenie na 3 miesiące plus oczywiście odprawa która się wam należy. Niech poczują jak nie zależy im na pracownikach
    Hwbs

18.02.2024 12:56

Z tego co wiem to chcą żeby to pracownik sam zrezygnował i dał im wypowiedzenie, firma nie będzie musiała dawać odprawy.
    Bsbs

19.02.2024 08:26

Tylko że jest to fikcyjna likwidacja miejsca pracy. W moim sklepie zostaje z-ca a w pozostałej części regionu jest likwidacja stanowiska. To do sądu pracy się nadaje
    Warszawiak

17.02.2024 21:38

Kierownik który nie potrafi zrobić reklamacji, wystawić faktury? Skąd Martes bierze takich ludzi? Druga sprawa na woli w Warszawie jest straszny bałagan, jedna rzecz w kilku miejscach, na podlodze (usunięte przez administratora) kurze na regałach. Kartony stoją przy samym wejściu. Zero pomocy ze strony pracowników... gdzie ta obsługa co była jakiś czas temu?! Sklep bardzo się pogorszył, pod każdym względem.
    mały

19.02.2024 08:06

Powiem Ci gdzie. Jak pięć osób jest zatrudnionych na cały sklep, a zmiany są dwuosobowe (tak, dwie osoby na cały sklep na 12 H !!) to skąd ma się wziąć magicznie ta obsługa do doradzania klientom, do sprzątania sklepu, robienia dostawy, żeby kartony nie stały w przejściu ?!? Ale dobrze, że pojawiają się takie głosy na ten temat, może w końcu coś się zmieni.
    Amanda

16.02.2024 14:54

Ostrzegam wszystkich przed pracą w tym korpo. Osobiście pracuje w trojmiescie ale moja przyjaciółka pracuje w Bydgoszczy, obie jesteśmy ofiarami naszych kierowniczek, które stosują na całym zespole (usunięte przez administratora) Sprawę zgłosiłam do kadr ale oni podobnie mają w poważaniu co dzieje się z pracownikami. Zero premii, target z kosmosu, brak wsparcia ze strony kierownictwa, faworyzowanie i okrutna atmosfera. Jeżeli chcesz podupaść na zdrowiu psychicznym to zatrudnij się w tej firmie
    @pra

17.02.2024 22:54

Myślę że brak kontroli kierowników, niestety pomaga ze w sieci zalegają się (usunięte przez administratora) czyt. kierownicy, którzy zwalają wszystko na zastępców i starszych . Sami siedzą na zapeczach i plotami się zajmują i pierdolami . Regionalni zatwierdzają grafiki które w ogóle nie są sprawiedliwe a przecież ich kierownicy jedyne co robią za swoje wypłaty to grafiki i ocena pracowników na podstawie tego lubię a tego mniej ... zero sprawiedliwisci. Nie długo zostaną że swoimi nierobami bo się prawdziwi sprzedawcy pozwalniają.
    Xyz

07.02.2024 23:30

Miejsce, które potrafi zniszczyć w człowieku motywację i chęć do pracy. Wymagania stawiane ponad możliwości, ciągłe negatywne uwagi, obarczanie odpowiedzialnością za problemy na które nie ma się bezpośrednio wpływu, brak poczucia stabilności i konkretów dotyczących przyszłości sklepu, MKRS i KRS pogubieni w zeznaniach. A między tym wszystkim wysyłasz rachunki UZ, które są wyższe niż Twoja pensja. @Pracodawca gdzie te wszystkie Wasze postulaty skoro nie potraficie docenić takich pracowników?
    Powstaniec Warszawski

11.02.2024 12:55

Nie mówcie że nie wiecie jak załatwić temat Aleksandry, przecież wystaczy dobrze prześwietlić ich sprzedaż programu 20+ i to w jaki sposób to robi :) Może czas znów posprawdzać rabaty oraz paragony z sprzedażą 20+ i tranzakcjami które nie zostały nabite na fiskalizację a kasę za towar obrócono w batoniki i napoje z programu 20+ bo przecież brzuszek będzie pełny i premia zadowalająca :)
    Wsparciebezwsparcia

11.02.2024 20:14

Nie chodzi o ich program bo wcale nie jest jakiś wybujany xd tylko o osobę jaka jeździ na wsparcia ale wesprzeć nie potrafi bo od siedzenia na socjalu i używania prywatnegoy telefonu jeszcze nikomu sie nie pomogło a u niej wiecznie gadka przez telefon i siedzenie na socjalu obgaduje nawet swoich a osobom ze sklepu wydaje tylko rozkazy xdd miała nas za nic przez równy tydzień i wychodzi kiedy jej się tylko podoba
    kierownik z kilkuletnim stażem

10.02.2024 18:07

Wypłata za styczeń kierownik z kilkuletnim stażem 4339 netto Zleceniobiorca poniżej 26 lat student 156 godzin wypłata 4321netto .....zastępca i reszta sporo poniżej 4000 krs nie nie będzie podwyżek ..... kierownik jest od motywowania pracowników... brawo odchodzę.... pozdrawiam prezesów....
    @pracownik

29.01.2024 22:04

Czy ktoś coś wie o podniesieniu pensji? Zamiast atakować siebie nawzajem zajmijmy się naszymi pensjami i działajmy w tym temacie.
    Mery

06.02.2024 17:39

A dla zastępców kiedy?
    MS

07.02.2024 18:00

Daj znać co ugra xD. Podwyżka od lipca 4300?
    Gal anonim

06.02.2024 23:21

Jeżeli macie na tyle dużo motywacji w sobie i samozaparcia żeby dalej pracować w tej firmę to bardzo Wam gratuluję i jestem pełen podziwu. Ja wysiadam z tej karuzeli po tym jak zobaczyłem rachunek uz netto ponad 4k... ludzie ze stażem pracy +5lat dostają najniższą krajową a tu po 2 miesiacach pracy taki myk... Na szczęście dźwiganie kartonów idealnie wpisuje się w wizytę u ortopedy, więc najbliższe pół roku L4 w związku z uszkodzonym kręgosłupem i brakiem możliwości pracy... a w tym czasie szukanie nowej pracy - bo cudowne ozdrowienia czasem się zdążają przecież.
    Ktoś

30.01.2024 12:16

Hej, zastanawia mnie jedna rzecz. Dlaczego Cisna nas za ten program 15% skoro sami twierdzą, że to NASZA KASA. O ile końcówki, targety rozumiem to nie mogę pojąć tego programu, wiem że to tylko 15 % idzie dla nas ale dlaczego im tak zależy?? Zbyt duże podpisali umowy z dostawcami czy co? Może za głupia jestem żeby to rozumieć ????
    Xyz

06.02.2024 08:34

I tak tego nie rozumiem. Przetowarowanie, ogrom nietrafionych kolekcji trafiających na wyprzedaż, nudne powtarzalne promocje, mało funkcjonalna aplikacja, ciągła rotacja pracowników, zdemotywowana kadra zarządzająca (KPH, KRS). Wydaje mi się, że to są większe problemy niż sprzedaż programu, bo te dodatkowe 5-10k to można zrobić na milion innych sposobów.
    Kij

06.02.2024 20:15

Nie życzę nikomu pracy z taką osobą jak mój kierownik. Myślę że pomimo wszystko jestem. Dziękuję za radę ????
    Wojciech

03.02.2024 14:05

Cześć, jakie obowiązki wykonuje u was starszy sprzedawca?

04.02.2024 00:02

Jest taka tabelka zatytułowana "ZAKRES KOMPETENCJI ZAŁÓG SKLEPÓW W ZALEŻNOŚCI OD STANOWISKA (UZUPEŁNIENIE DO ZAKRESU OBOWIĄZKÓW)", którą każdy sklep powinien mieć wydrukowane na socjalu. I tam w tej tabelce są podane konkretne obowiązki dla sprzedawców, starszych sprzedawców, zastępców oraz kierowników. I tak na prawdę pomiędzy kierownikiem a zastępcą nie ma żadnych różnic w obowiązkach, mają wszystkie te same zaznaczone, a starszy sprzedawca ma tylko o 4 rzeczy mniej zaznaczone w obowiązkach od kierownika i zastępcy. Czyli jedyne czego NIE MUSI umieć i robić starszy sprzedawca, a jedynie kierownik lub zastępca to: 1) znajomość procedur dotyczących zatrudniania nowych osób, 2) znajomość procedur dotyczących zwalniania osób, 3) znajomość procedur dotyczących rozliczania bonów Sodexo i 4) dbanie o odpowiedni stan rozmianki w sejfie. Te cztery obowiązki należą TYLKO do kierownika i zastępcy. Reszta obowiązków kiero, zastępcy i starszych się pokrywa. Czyli starszy sprzedawca ma w obowiązkach m.in. zamawianie materiałów Lyreco, przygotowywanie dekadówki, przygotowywanie pogotowia kasowego, rozliczanie kasy na koniec dnia/zmiany, przygotowywanie gotówki do banku, obsługa monitoringu, zakładanie i przeprowadzanie inwentaryzacji, obsługa poczty, rozliczanie faktur kosztowych, znajomość procedur związanych z reklamacjami Elavon, znajomość procedur dotyczących zgłoszeń do działu IT oraz serwisu LSI, znajomość procedur dotyczących rozpatrywania reklamacji własnych i obcych. To są obowiązki starszego. Obowiązki, których zwykły sprzedawca nie musi umieć ani chcieć wykonywać. To są obowiązki, za które starszy sprzedawca dostaje dodatek. Oczywiście poza rzeczami, które robi zwykły sprzedawca, które naturalnie że zna i ogarnia każdy starszy, a przynajmniej powinien. Na moim sklepie starszy robi wszystkie rzeczy wyżej wymienione a nawet zamawia rozmiankę i rozlicza bony Sodexo. Czyli jedyne czego nie robi to nie zatrudnia i nie zwalnia pracowników, a tak wszystko to co kierownik.
    Martes

04.02.2024 09:04

To zakresu i kompetencji Kierownika a starszego NIE, należy również robienie grafików, zatwierdzane urlopów i wszystkie sprawy Kadrowe i jest jeszcze trochę tego więc chyba nie tylko zatrudnienie i zwalnianie.
    Przykre

02.02.2024 09:04

Przykre jest to jak nie równo traktuje się pracowników. Niewiarygodne jest to, że ktoś kto pracuje w firmie 5 lat, ma pensje taką samą.jak nowo zatrudniona 19latka, która noc nie wie i ma wszystko w dup...ie . Jak to ma wpływać na motywację? Jeszcze postawią mi taką laskę na kasie i każą uczyć. Parodia.

02.02.2024 17:00

Ale na końcu to i tak Ciebie będą cisnąć o to, że słabe wyniki...

03.02.2024 23:35

Ja bym powiedziała, że jako osoba z plakietką "uczę się" ma te 3 miesiące na umowie próbnej na wdrożenie i ogarnięcie co i jak się robi. Po 3 miesiącach albo ogarnia i robi jak każdy pracownik, albo Ty robisz tyle co nowy jeśli nie ogarnia. Taka sama stawka za dużą różnice stażu i umiejętności może faktycznie rodzić frustracje. Tylko teraz pytanie komu dać podwyżki a komu nie? To nie jest łatwe być sprawiedliwym w takiej kwestii. Ile dać komuś kto pracuje 10 lat, 5 lat, 3 lata? Każdy by chciał dostać podwyżkę i nie pracować za minimalną/za tyle co nowy.

02.02.2024 20:35

Świetna firma w której zwalnia się pracownika bo zachorował. Ja rozumiem jak ktoś przewlekle choruje i notorycznie nie pracuje, ale bez przesady że przy pierwszej chorobie w tej firmie traci się pracę. Nie polecam.

03.02.2024 08:09

Sąd pracy to dobre miejsce, aby dochodzić swoich roszczeń względem swojego pracodawcy. Pracownik ma prawo pójść do sądu w każdej sprawie, w której mogło dojść do złamania prawa pracy. Nie ma jednego zamkniętego katalogu “wykroczeń”, których może dotyczyć pozew. W większości przypadków sprawy przed sądem pracy są związane między innymi z brakiem zapłaty za pracę czy też nadgodziny, źle wypowiedzianą lub BEZPRAWNIE ZERWANĄ UMOWĄ, brakiem świadectwa pracy, (usunięte przez administratora), czy podważeniem zasadności zwolnienia dyscyplinarnego. Tak jak już wspomniano, każda sprawa ma inne oblicze i wymaga indywidualnego podejścia, przesłuchania świadków oraz obu stron sporu, kontroli dokumentów i dokładnej weryfikacji wszystkich zarzutów wskazanych w pozwie. Babeczka z Biedronki wygrała sprawę i dostała odszkodowanie za bezpodstawne zwolnienie z pracy.
    Zirytowany

30.01.2024 19:07

Od marca można wnioskować o podwyżkę, ciekawe ile wysraaaja.. 200 czy 300 zl?? Ludzie jedno pytanie do Was. Po co wy robicie takie wyniki?! Średnia sieci z programu ponad 4?!! Normalni jesteście? A potem się dziwicie, że nie ma podwyżek. Oni robią z nami co chcą, bo niezależnie od tego czy jest premia czy ją zabiorą za brak absurdalnego wyniku, to wy sami to podbijacie...
    ...

01.02.2024 19:05

A co jeśli klienci sami kupują ten program a my nawet się nie staramy, to klienci napędzają często program a góra myśli że z potem na czole im przykasówke robimy, bardziej mnie bawi tyle 100% ankiet TK to świadczy o tym że się staramy za bardzo na nasze zarobki.
    Pan Martes

30.01.2024 22:10

I co tam martesiaki? Jak podoba się nowa premia? Co myślicie o punkcie który mówi że przy wyliczaniu premii liczymy zleceniobiorców a przy wypłacaniu premii magicznie znikają? Skoro już ich mamy liczyć do podziały to mogliby im rzucić te marne 100 zł, a jeśli nie chcą to niech ich nie liczą do podziału proste. I kolejne pytanie co się dzieje w takim razie z pulą dla osób zlecenia? Kto ją przytula?
    Martesiak

31.01.2024 09:45

Premia !? te marne grosze które nam wyjdą !? to chyba jakiś żart ! powinni się wstydzić proponując takie coś ! masakra wg nie mają do nas szacunku ! dali żebyśmy nie chcieli podwyżek ! dzielą na zlecenie a im nic nie dadza, masakra ! niedługo sami będą musieli pracować za te marne grosze !
    Yuy

31.01.2024 10:21

Pięknie napisałaś/napisałaś. Jak to zobaczyłem wczoraj to aż nie uwierzyłem. Inne punkty w regulaminie też dużo dają do dyskusji. (usunięte przez administratora) ich tą premię
    Szukający Pracy

27.01.2024 21:21

Dobry Wieczór wszystkim, Tym co szukają pracy w tej sieci sklepów podpowiadam idźcie....ale ,Ja nie przyjąłem ich propozycji gdyż co innego na rozmowie się dowiedziałem a co innego od tych co już w tym siedzą.Duzo pokrywa się z tymi negatywnymi opiniami na tym portalu,czyli podstawa wynagrodzenia i zależność premii w oparciu o wyniki na weekendach ,brak zależności od klientów i duże parcie na zielone kolory w tabelkach Excel,parcie na obsługę każdego klienta który to tylko może wejść popatrzeć i wyjsć,a wypłata jak na takie widoki to skromna bo podstawowa.Zadnych realnych premii , dodatków czy szkoleń przez duże "Sz" podobno jedni i ci sami opowiadają wyuczone kwestie,wręcz bredzą na szkoleniach a nie uczą praktykantów co i jak.Opowiesci dziwnej treści bez możliwości skonfrontowania z rzeczywistością produktową.Przepraszam Ja nie polecam ,wybrałem inny rodzaj handlu za UoP ,za podstawę i za pewna premie niezależna od warunków,i za wyższy dodatek za ciągła obecność ,a tak jak słyszałem za nie chorowanie w tej firmie jest 200 zł i to na UoP to przecież żart jakiś.A tak to jest dostepne ale zlecenie, dziś jesteś ,a jutro nie potrzeba.

28.01.2024 20:35

A jaka to firma, w której masz lepsze warunki? UoP plus pewna premia (ile?) i większa frekwencyjna (ile?) ? Daj znać, może ktoś z nas się skusi ;p
    Kriss

26.01.2024 09:43

Dajcie znać czy poza wyrównaniem do najniższej były u was jakieś podwyżki w tym roku
    @luska

26.01.2024 18:15

Podwyżki? W tej firmie? Bardzo dobry żart. Oczywiście że to będzie tylko wyrównane w postaci dodatku, bo nie daj Boże byśmy za dużo dostali to dopiero płacz by był.

26.01.2024 20:56

U nas nie. Tylko ci co mieli mniej niż 4242 dostali wyrównanie do obecnej minimalnej. Nikt inny nie dostał żadnej podwyżki.
    Martę siak

18.01.2024 22:46

Co ze zleceniówkami? Słyszałem że moją zwalniać. Ktoś coś wie?
    Martę siak

21.01.2024 00:10

Nie wiesz może czy te zwolnienia dotyczą wszystkich sklepów czy wybranych? I dlaczego taka decyzja o zwolnieniach ?

21.01.2024 22:28

Pewnie z czasem wszystkich bo jest taka rotacja na zleceniach, że nie opłaca się cały czas kogoś nowego na zleceniu uczyć, żeby "popracował" 2-3 miesiące i następnego uczyć. Zlecenie dostaje najwięcej kasy za godzinę, a przychodzą jak chcą i kiedy chcą i ciągła rotacja powoduje, że nowy pracownik nie jest tak efektywny jak ci z umów o pracę, którzy często jednak zostają na dłużej, wiedzą więcej i umieją pewne rzeczy robić szybciej. No i pracownikowi na umowie o pracę jednak zależy na sprzedaży bardziej niż takiemu na zleceniu, który nic z tego nie ma dodatkowej kasy w postaci premii, a zarabia na premię tych z umowy o pracę. Zleceniówki tak na prawdę przychodzą odbębnić swoje godzinki za które mają płacone i nie przykładają się bo im nie zależy skoro bez względu na to jak będą pracować dostana tyle samo kasy.

25.01.2024 01:27

Ppp

25.01.2024 11:24

Najgorsza praca i polityka firmy. Teraz trzeba tylko stać i liczyć klientów na kasie nic więcej.
    Już_po

24.01.2024 09:57

Nierealne parcie na wyniki, chłodna atmosfera, nierówne traktowanie pracowników, brak realnej motywacji do pracy i słabe przygotowanie do pracy a później wymagania z kosmosu. Jestem już po tym koszmarze. Nie polecam pracy na sklepie szczególnie jako Sprzedawca albo Starszy Sprzedawca.
    pracownik1

22.01.2024 12:01

Chcąc sobie dorobić złożyłam CV do tego sklepu, pracowałam 3 dni i to co dzieje się w tej firmie to dramat. Wszędzie bałagan, brak organizacji, brak szkoleń, odsyłanie pracownika do innych i wymyślanie sobie zajęcia, nie było nawet gdzie spokojnie zjeść, w całym "pomieszczeniu socjalnym" (usunięte przez administratora) swoją kurtkę i torebkę musiała położyć na podłodze. To nic, najgorsze co mogło być to otrzymanie używanej koszulki z białymi plamami pod pachami... Poprzednio pracowałam 4 lata w innej sieciówce. Tutaj brak jakiegokolwiek szacunku do pracownika. Do tego wynagrodzenie pozostawiające wiele do życzenia przy warunkach w jakich trzeba pracować Serdecznie nie polecam!

22.01.2024 19:15

Nie pisz o całej sieci. U mnie jest porządek zarówno na sklepie jak i w socjalu. Każdy nowy pracownik otrzymuje nowa koszulkę. Nie rozumiem pisania ogólnego jak każdy sklep jest inny wszystko zależy od Kierownika głównie.
    Ula

22.01.2024 19:17

Co ty za głupoty piszesz. Każdy nowy pracownik otrzymuje nowe 2 koszulki i są szkolenia, wprowadzenie we wszystko. A porządek to już kwestia zespołu jak się dba tak się ma...
    Qwerty

20.01.2024 09:24

Czytając wszystkie opinie przecieram oczy... Co się od... la na pewnych lokalizacjach to brak słów. Firma wprowadza nowe dziwactwa i po (usunięte przez administratora) dostają placówki dobrze prosperujące... Kierownicy pewnych sklepów powinni wrócić do wczesnych etapów edukacji ponieważ zatrzymali się na etapie kolorowanek.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branże: Moda, projektowanie

Alex

16.01.2024 04:29

Jak wygląda sprawa osób zatrudnionych na umowę zlecenie na 3/4 etatu, faktycznie jest te ok 120h czy mocno ucinają? Czytałem że zmiany głównie 12 h, normanie 30 minut przerwy jest czy jak kierownik powie zeznasz mieć 15 to nie masz nic do gadania ?
    Zleceniodawca

17.01.2024 08:09

Otóż jesteś w błędzie na uz nie przysługuje płatna przerwa i tutaj cytując fragment artykułu o tym: "Czy osobie wykonującej pracę na podstawie umowy zlecenia przysługuje płatna przerwa? Co do zasady, nie, ponieważ umowa zlecenie jest umową cywilnoprawną, którą regulują przepisy Kodeksu cywilnego, a nie Kodeksu pracy."

17.01.2024 14:33

Był tutaj jeszcze taki wpis człowieka, który podpisał się jako "zastępca", który napisał komentarz, że co ty piii, że każdemu przysługuje taka sama przerwa i że każdy pracownik ma równe prawa. A i że jak nie wiesz to masz się nie wypowiadać ;p To była moja odpowiedź do tej osoby, ale jego komentarz mi zniknął: Uuuu, panie zastępco pora się trochę dokształcić jednak bo podstawowa wiedza z zakresu prawa pracy leży, a na stanowisku zastępcy kierownika wypadałoby znać trochę prawo pracy. Otóż nie każdy ma takie same prawa bo nie każdy pracuje na podstawie i w oparciu o ten sam kodeks. Umowa o pracę pracuje w oparciu o kodeks pracy, a umowa zlecenie nie i nie obowiązuje ją kodeks pracy, jest to umowa cywilna i nie ma praw zawartych w kodeksie pracy czyli m.in. przerw wliczonych w czas pracy. Jest to dobra wola kierownika, że osoba na umowie zlecenie ma przerwę w czasie pracy, której nie musi odrabiać. Pracownicy zatrudnieni na podstawie umowy o pracę mają zagwarantowane przerwy w pracy – dzięki przepisom Kodeksu pracy. Jeśli pracują co najmniej 6 godzin w trakcie dnia, przysługuje im jedna, 15-minutowa przerwa. jeżeli 10-12 H dwie przerwy po 15 minut. Przerwa w pracy na umowie zleceniu nie jest przerwą płatną (chyba że strony postanowią inaczej). W tym czasie zleceniobiorca nie wykonuje bowiem swoich obowiązków – a wynagrodzenie co do zasady przysługuje za czas wykonywania zlecenia. Tak mówią przepisy, ale można się umówić inaczej oczywiście. Jednak proszę jako zastępca nie wprowadzać ludzi w błąd tym, że niezależnie od umowy każdy pracownik ma takie same prawa, bo tak nie jest. (albo proszę nie wypowiadać się na dany temat jak się nie ma pojęcia ;p) Pozdrawiam.
    @ktos

18.01.2024 19:16

Jak się do enovej zalogować ? Ma ktoś może jakiś link ?

19.01.2024 10:49

Do Enovy możesz się zalogować tylko w pracy z komputera na socjalu. Kierownik powinien Ci to umożliwić choćby żeby wydrukować sobie pasek z wypłaty, sprawdzić ile Ci zostało dni urlopu albo czy Ci się zmieniła podstawa wynagrodzenia w umowie. Z innego urządzenia poza pracą się nie zalogujesz, tylko tam to działa. Jak masz login i hasło to działaj, a jak nie masz to musisz poprosić kiero o skontaktowanie się z odpowiednią osobą, która prześle Ci reset hasła na maila i wtedy jak już masz to logujesz się w pracy. Pozdrawiam.
    Heheszek

17.01.2024 12:17

Masakra, firma bawiła się na wigilii.. Fajnie że doceniacie też pracowników pracujących w sklepach stacjonarnych.. dramat. Grupa GK się pomyliła i zamiast fajniutkie zdjęcia z fajniutkiej wigilii wysłać do kierowników regionalnych omyłkowo wysłała na sklep... (usunięte przez administratora)
    Squal

17.01.2024 14:51

Masa pracowników widziała te zdjęcia. GK się pomyliła wpisując sklepy zamiast regio w mailu ? Wątpliwe . Wigilia jak rok temu ,czerwone dywany i cała piękna oprawa. Nie ma w tym nic absolutnie złego. Jest tylko jedno ale, zarząd i cała reszta zapomina o fundamentach na których opiera się firma, pamiętajcie że to też pracownicy budują jej wizerunek i dzięki nim macie osobne kwoty na takie okazje . A co dajecie w zamian ? Zostawię was z tym pytaniem i sami sobie dajcie odpowiedź.
    Kruchy

18.01.2024 23:35

Wolę dostać dwie stówki premi niż jechać tam i siedzieć z nimi
    ByćCzlowiekiem.

18.01.2024 11:59

Wigilia... Szkoda, że zarząd firmy zapomina co roku o zwykłych pracownikach dzięki którym ta firma jeszcze istnieje. Link do zdjęć z wigilii jak szybko się pojawił tak szybko przestał działać. W zasadzie we wszystkich sieciówkach dają coś na święta tylko nie u nas. Gdzie jest nasz socjal? Czyżby wykorzystany na wspomnianą wigilię? Podobnie siatka płac po podniesieniu najniższej w zasadzie nie istnieje. Pracownicy z dłuższym stażem równają się z nowo zatrudnionymi osobami. Firmo zastanówcie się co wy wyrabiacie czy wolicie mieć czerwone dywany, ścianki, zespoły na wigilii czy szacunek, dobrą opinię u pracowników dzięki którym otworzyliście ponad 400 sklepów. . .
    Duch Świąt

17.01.2024 23:42

Zastanawiałam się gdzie idą nasze pieniądze z obciętej premii... okazało się, że na wigilię ludzi z centrali, krs i mkrs
    Pytanko

17.01.2024 17:06

Cześć. Napiszcie mi proszę jak to wygląda pod kątem obowiązków w pracy. Mam tutaj na myśli planogramy do zrobienia, zmiany ekspozycji, dostawy itp. Jak wygląda typowy dzień pracy? Przychodzicie wcześniej i wychodzicie później? Jak wygląda kwestia nadgodzin i czy jest ich dużo? Mocno jesteście rozliczani z wyników sprzedażowych? Jest za to jakaś prowizja? Jeszcze zastanawia mnie kwestia tego instalatora/serwisanta tzn. co się na tym stanowisku robi i le za to można dostać? Dzięki
    No co

17.01.2024 23:51

Robisz wszystko za najniższą krajową. Od mopa po rozliczanie kasetki. Jeśli masz regio ok to jakoś da się pracować ale jak się trafi jakiś niespełniony gość który głupimi tekstami próbuje udowodnić swoją wyższość a nie zna procedur to już gorzej. Ciągła zmiana regionu, każdy mówi coś innego i zgania na drugiego, taka praktyka, żeby tylko kogoś (usunięte przez administratora)....Jak przyjedzie p m. Ktora zrobi z tajniaka kilka zdjęć i potem jest awantura to już najgorzej. Firma zacofana i skąpa na innowacje, chyba najmniej rozwinięta na rynku porównując do sieci. Brak zarządu, jeden gość i panienka decydują o losach firmy, najgorsi hipok.... nie polecam.
    Pytanko

18.01.2024 13:51

A ten instalator to się w ogóle opłaca?
    Boba

17.01.2024 12:02

Co za żałosna firma, pracownicy nie mają żadnej premii od wielu miesięcy, o jakimś świątecznym bonusie nawet nie wspomnę bo nigdy takiego nie było, cięcia kosztów, ucinanie godzin, ogrzewania na sklepach włączać nie można przez co ciągle wszyscy są chorzy, klienci narzekają na temperaturę bo na sklepie jest zwyczajnie zimno, o podwyżkach nie ma mowy bo cięcie kosztów ale na luksusową wigilię dla zarządu już jest kasa? Ta firma nie ma żadnego szacunku do pracowników, traktuje ich gorzej niż (usunięte przez administratora) odradzam pracę w martesie jeśli ktoś ma jeszcze jakiś szacunek do samego siebie bo w tej firmie pracodawcy napewno go nie będą do ciebie mieć.
    Pan j

16.01.2024 22:38

Świetny sklep, obsługa miła i produkty zawsze najwyższej jakości. Znajoma bardzo chwali pracę.....
    tr

05.01.2024 12:09

czy to prawda ze podwyżek nie będzie na 4242 minimalną? tylko znowu zrównają dodatkami minimalne wynagrodzenie?
    ....

15.01.2024 09:23

Masz jeszcze premie frekwencyjną w lutym wyplaconą i no dodatek za niedzielę
    Ferdek

15.01.2024 09:35

No widzi u ciebie zwykli sprzedawcy mają tyle co u nas funkcyjni mieli pod koniec tamtego roku t.j 3900 plus dodatki, a z tym że ktoś ma mniej niż najniższa i wyrównają premią to akurat jest legalne i wiele firm to stosuje jak nie wiesz to się doucz, poczytaj nie wiem cokolwiek, nie bronie martesa bo wg mnie to było w tamtym roku słabe posunięcie przez nich, targetu nie wyrobiliśmy ale premii tyle dali aby była najniższa czyli wychodziło na to że jak się nie starasz o wyniki to i tak dadzą ci premie. Nie wiem kim ty jesteś ze tak bronisz martesa ale to widać jak żerują na nas, sklep robi obroty na poziomie 400 tys brutto ale program słaby wskaźnik słaby no i ucięcie z premii a inny sklep zrobi 120 brutto i jest na pierwszym miejscu w tabelach bo sprzedadzą 2 impregnaty.
    Tarnów

07.01.2024 14:38

Jak to możliwe że zastępca kierownika zarabia w tym momencie mniej pieniędzy od starszego sprzedawcy. @pracodawca mógłbyś to jakoś skomentować? Jest wiele sklepów w których tak to aktualnie wygląda.

09.01.2024 08:29

Było wnioskowane na piśmie czy na słowo? Wystosuj taki wniosek do centrali opisując sytuację i prosząc o odpowiedz. Daj znać później czy w ogóle była odpowiedź i jaka.
    Sport

09.01.2024 21:09

Dokładnie ! Gdzie tu sprawiedliwość ?! Zleceniowka tyle co starszy a za grudzień to nawet i parę złotych więcej od starszego !!
    Już nie klient

16.01.2024 13:13

Byliście na woli? Bałagan okropny, kurze na regałach. Nic nie można znaleźć na sklepie, obsługa fatalna. Nie zwracają uwagi na klientów. Z wózkami wyganiają. Nie polecam.
    Ll

14.01.2024 20:17

Jedna z gorszych prac w których byłam. Mimo wiedzy o studiach zaocznych, wpisują cię na każdy weekend. Ciężko się dogadać, ciężka praca fizyczna. Dla osób o mocnej psychice.

10.01.2024 18:41

Nie polecam absolutnie ,ani pracy,ani zakupów. Jeśli chodzi o pracę, to traktują pracowników jak (usunięte przez administratora) Nigdy nie ma wypłat na czas , przychodzi 10 i nie ma pieniędzy. Za dojazdy na szkolenia płacisz sam , gdzie Ci co dwa miesiące wymyślają sobie szkolenia 130 km od miejsca pracy. Jeśli chodzi o święta ,to jest to jedyna dziadowska firma,ktora nie daje pracownikowi nic , ani bonow, ani dodatku do wypłaty, a Twoją niespodzianką jest opóźniona wypłata. Co fo zakupów... Ludzie są zwyczajnie (usunięte przez administratora), a Martes wymyśla dziwne rzeczy, by tylko reklamacji nie przyjąć. Dramat!!!

11.01.2024 08:57

Poważnie? Spóźniona wypłata? Możesz powiedzieć co przez to rozumiesz? Bo chyba pracujemy w innych firmach. Na umowie masz bardzo jasno napisane, że wypłaty za pracę w oparciu o UoP są do 10go każdego miesiąca. Żeby to trochę rozjaśnić, do 10go nie znaczy, że wypłatę masz kiedy Ci się taka potrzeba pojawi tylko w dniu 10 masz ją mieć na koncie. Oczywiście, zdarzają się sytuacje, w których dostajemy wypłaty dzień czy dwa szybciej ale nie jest to sytuacja do której pracodawca jest uprawniony. A więc, abyś mnie dobrze zrozumiał, wypłata, która wpływa na konto np. 10.01.2024r. nie jest opóźniona, dopiero jakby Ci przyszła od 11.01.2024r. dalej można traktować jako opóźnioną o za to przysługują Ci odsetki itp. Jeśli chodzi o szkolenia to chyba nie wyobrażasz sobie, żeby szkoleniowcy jeździli na każdy sklep po kolei bo Tobie się nie chce jechać? Nie chcesz? Nie jedź. Reklamacje przecież od klienta przyjąć musisz, inna sprawa to jej uznanie bądź nie. Ale to już jest zbyt długa kwestia, żeby tutaj wyjaśniać. Także jeśli coś Ci nie pasuje to śmiało pisz, ale.nie mijaj się z prawdą. Miłego dnia ☺️

13.01.2024 23:27

Co do terminowości wypłaty to tutaj pięknie wyjaśnił jeden z pracowników. Co do wyjazdu na szkolenie to gdy u mnie się jechało gdzieś na szkolenie to była rozliczana delegacja i był zwrot za dojazd. Może trzeba tą kwestię poruszyć ze swoim kierownikiem lub regio. Ja nie rozumiem dlaczego taka słaba nić porozumienia jest w Waszych sklepach pomiędzy pracownikami, a kierownikiem bo mam wrażenie, że połowa jak nie większość informacji do Was nie dochodzi na bieżąco i że też nie umiecie albo boicie się ze swoimi kierownikami rozmawiać czy o coś zapytać. Tylko pytacie tutaj na forum. A kwestia reklamacji to najlepiej się wypowiadać jak się nie zna procedur rozpatrywania reklamacji. Wtedy się myśli, że jest odrzucana z byle powodu. Tylko że gdyby się zagłębić w reklamacje to połowa klientów wymyśla właśnie dziwne powody, żeby tylko odzyskać hajs. Najlepiej jak się kończą dwa lata od zakupu to przynieść buty do reklamacji i oczekiwać zwrotu gotówki, żeby mieć hajs na nowe. Ludzie wymyślają takie rzeczy, że ja w momencie spisywania reklamacji już wiem, że będzie odrzucona, ale nie komentuję tego tylko spisuję, bo taki mam obowiązek.
    Nico

09.01.2024 19:48

W tej firmie zuwazylam ,ze slabo z wszystkim, w innych firmach dodatki, bony , wczasy pod gruszą itd, wynagrodzenie tez juz bywa 8 czy 9 a tutaj do ostatniej chwili w srartes.

12.01.2024 23:37

Nie bronię swojej firmy, bo widzę gdzie popełnia błędy i jakie ma słabe punkty. Tłumaczę tylko jaka jest rzeczywistość i jak to faktycznie wygląda od środka opierając się na informacjach wprost z meili od centrali i informacji od kierownika. Poza tym mam takie podejście dlatego, że nie jestem typem człowieka narzekającego i użalającego się tylko doceniającego swoje życie, cieszącego się nim i wdzięcznego. Tylko i aż tyle ale taka postawa bardzo pomaga mi być szczęśliwym człowiekiem, a nie zgorzkniałym i wiecznie niezadowolonym. Cała tajemnica informacji, które tutaj udzielam, a które powinniście wiedzieć od Waszych kierowników.
    trd

09.01.2024 09:12

prawda boli, usuwac komentarz ze nie bedzie 4242 minimalnej bo zrownaja dodatkiem... wstyyyyyd. bardzo zla siatka plac. nie rowne zarobki na takich samych stanowiskach pomiedzy sklepami.
    Koni

09.01.2024 15:36

W większości sieciowej wypłaty różnią się, wszystko zależy od wielkości miasta/miasteczka.

08.01.2024 11:59

Jaka aktualnie jest sytuacja pracowników na zleceniu?
    Szalony Bob

07.01.2024 19:40

A co wy sądzicie o tym aby wprowadzić kolejne stanowisko a mianowicie coś w rodzaju młodszego serwisanta aby oddzielić tych pseudo-serwisantów którzy ograniczają się tylko do skręcania rowerów a wiedzy większej brak a serwisanci którzy są dobrzy w tej dziedzinie, nic ich nie zaskoczy a zarabiają tyle samo co takie osoby co wygrały aneks w chipsach. Oczywiście stawki takiego doświadczonego serwisanta powinny wzrosnąć myślę że potwierdzi to każdy dobry serwisant.

03.01.2024 11:13

Siemanko, pytanie do kierowników/zastępców ile w Martes Sport zarabia się do ręki? Nie mówię o podaniu konkretnej kwoty ale chociaż zakres ;)
    Kierownik

06.01.2024 19:58

5600zł brutto
    Taaa

07.01.2024 17:28

U nas mają po 140 i więcej. Brak chętnych ludzi na umowę o pracę, większość to zlecenia. Nic dziwnego :D
    kppppp

06.01.2024 21:18

Czy firma zatrudnia osoby niepełnosprawne na umowie o prace? Wysłałam cv ale nie wiem czy mogę liczyć na odpowiedz bo u mnie praca fizyczna wchodzi akurat w grę @pracodawca

05.01.2024 14:52

Bp

05.01.2024 23:29

Zwykły kasjer sprzedawca na umowie o pracę zarabia teraz 4242 zł brutto plus 200 zł brutto dodatku za 100 % obecności czyli ani jednego dnia L4 ani UŻ oraz jak wpadnie niedziela handlowa to dodatkowo 60 zł brutto. Czyli łącznie około 4500 brutto plus teraz premia dodatkowa za dwa miesiące będzie za utarg plus sprzedaż dodatkową o ile sklep wyrobi progi targety za styczeń i luty to w marcu pracownicy dostaną tą premię za dwa miesiące.

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.