Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

Mat

16.06.2024 16:04

Widzieli już perskich księciów w gminie Białowieża na przystanku jak pięknie reklamują naszą markę ? Wszyscy ubrani w piękne Martesowe dresy buty i skarpetki naszej firmy . Grunt to dobra reklama
    ....

22.04.2024 22:11

Miałam tą przyjemność pracować w tej wspaniałej firmie aż kilka miesięcy co uważam za stratę czasu oraz zdrowia psychicznego. Było mówione przez szanowne KRS jak ,,odejść to z honorem " a co zastałam ? Brak jakiego profesjonalizmu kierownika poprzez poinformowanie mnie o zwolnieniu przy innym pracowniku. Uważam ze takie rozmowy powinny być na osobności oraz wszystkie inne a nie w obecności innych ważnych w tym sklepie osób. Jeśli ktoś by chciał pracować w normalnym zespole to na pewno nie w tym sklepie . Donoszenie na siebie oraz obgadywanie na wzajem to normalna część każdego dnia. Cokolwiek nie powiesz już jest gorąca linia w idzie dalej . Hierarchia w tym sklepie jest niezwykle istotna - straszy sprzedawca bez kompetencji który nigdy nic nie umie oraz nie wiem a uważa się za nie wiadomo co . Drugi jest nie lepszy, specjalista od rowerów który nie potrafi go dobrze złożyć. Nie kupowała bym w tym sklepie żadnego chyba ze życie wam miłe a żeby tego nie było końca to w godzinach po pracy wchodzi za kasę i wypisuje sobie książeczkę gwarancyjna od zakupu no pełna profeska .Ręka rękę myje. Jedna wielka konspira . Mam nadziej ze w każdym sklepie jest przykaz siedzenia kierownika za kasą żeby go kamery nie zobaczyły, wychodzenie na zakupki codziennie min 1h co za problem przecież sklep sam się przypilnuje. Wieczne nagonka kierownika oraz ,,konkursy" kto sprzeda więcej programu 15+ mam nadziej ze wyjdzie to wam bokiem bo zmuszanie klienta do zakupu rzeczy która mu się do niczego nie przyda nie jest okej. I tak targetu nie wyrabiacie wiec nie ma co udawać takiego najlepszego na regionie bo i tak im nie będziecie. Jeśli kogoś interesują wypłaty w terminie to tu ich nie dostanie . Na umowie do 10 każdego miesiąca a spokojnie dostaniecie po 11 a nawet 12 bo tu nikogo nie interesuje wasze życie i czy macie pieniądze na zapłatę za mieszkanie . Świat bez pracy w waszej zakłamanej firmie stał się lepszy. Mam nadzieje ze się pożrecie a każdy siebie wykończy . Serdecznie nie pozdrawiam M4*9 i mam nadzieje ze świętej trójcy na moje oczy już nigdy nie zobaczę.
    Hmmm

15.06.2024 16:02

Jeśli wypłata przychodziła po terminie to się zgłasza do PiPu. Obgadywanie to norma, chyba większość ludzi się tym żywi gorzej kiedy później patrzy ci w oczy i udaje przyjaciela. Też nerwów straciłam mnóstwo i rozumiem oburzenie na temat zwolnienia. Na dobre Ci wyjdzie , nie ma tego złego itp. lubię swoją pracę ale towarzystwo nie ułatwia sprawy. Redukcja etatów jest strzałem w kolano bo już w tej obecnej sytuacji jest ciężko. No cóż. Nikt nie będzie robić za trzech.
    kandydat

12.06.2024 21:38

Hej byłem dzisiaj na rozmowie o pracę na stanowisko kierownika w mieście Rzeszów, na jakie zarobki +- mogę liczyć realnie, jak wygląda etap szkolenia??
    Hyhy

15.06.2024 13:16

Czemu nie zapytałeś się tego na rozmowie?

12.06.2024 07:30

Meduza

15.06.2024 10:13

Tak się składa że lbn ma wymagającego regio ale i takiego który wspiera. (usunięte przez administratora) Gdzie trzeba jedzie, zwraca uwagę na wszelkie niedogodności i jak trzeba wyciąga konsekwencje... Nie może być w każdym miejscu codziennie i obserwować cały dzień pracy każdego.
    Nicnieznaczący

15.06.2024 12:24

Usunięty bo niezgodny z prawdą... RS nie chowa głowy w piasek tylko staje za pracownikami i zależy mu na ludziach.. Może lepiej jest mieć KRS, który ma wywalone na wszystkich? (Tak tu piszą o innych) RS jest wymagający i czasami ma się go dość ale taka jego rola za to mu płacą. A co do kwiatków to jakoś ich nie widzę ...
    Redukcja

08.06.2024 07:55

Znacie już najnowsze rewelacja? Firma redukuje etaty i nie będzie przedłużać umów. Mądra głowa która to wymyśliła niech teraz przyjdzie do naszych sklepów i niech sama z nami popracuje, a szybko zmieni zdanie Ja umowy nowej nie dostanę choć tak mnie zapewniano. Moja koleżanka również nie dostanie.. w zamian za to brak nawet UZ. MASAKRA
    Koala

11.06.2024 10:09

Statek tonie... Obsługa klientów jest najważniejsza... Ale ankiety Tk macie 100% poradzicie sobie bez 2-5 etatów. Sami pokazaliśmy że można wyrabiać się z zadaniami w terminie i obsługiwać dobrze klienta- teraz firma nam tak dziękuję. Czas i pora uciekać z tego wraku.
    Stary

13.06.2024 20:23

Tak, pewne. W listopadzie pracowało nas 8. osób, w tej chwili jest nas piątka i z wielkim żalem dostaniemy zleceniowke która może przepracować 50% godzin etatu w danym miesiącu
    były pracownik

05.04.2024 00:03

Po kilku latach w tej firmie uznałem, że Martes chyba sam nie wie po co jest stanowisko kierownika. Regionalni, którzy dostają informacje, że "kierownik" sklepu jest częściej na socjalu, bądź na zakupkach w pobliskch sklepach niż na sali sprzedaży chyba udają, że nie słyszą i nie widzą. A utargi trzeba robić. Jest 7 osób w zespole, 2 osoby mają zmianę ranną, z czego 1 to kierownik, który (usunięte przez administratora) nie ruszy z socjala do min. 13:30, żeby się przypadkiem nie narobić na sklepie, albo co gorsza nie trafić na TK. Kierownik ucieka od swoich obowiązków i nie traktuje swojego zespołu poważnie. Do tego stopnia, że nawet klienci to zauważają i współczują pracownikom na sali sprzedaży, bo jak przychodzi w końcu 13:30 to kierownik wychodzi na sklep, drze morde na wszystkich przez pół godziny i wychodzi na godzinkę na zakupki w okolicznych sklepach. Wszystko po to, żeby wrócić o 15:00 i przez godzinę wymyślać bezsensowne zadania, które mają być wykonane do dnia następnego, bo przecież zdanie kierownika sklepu jest najważniejsze. Bardzo dobrze dla niektórych, że zarabiają mniej niż starsi sprzedawcy, bo robią mniej i starają się mniej niż 90% starszych w firmie. Doceniam każdego kierownika który spędza więcej niż 60% czasu pracy na faktycznej pracy na sklepie, bo to jest rzadkość. KRS'i, weźcie się za kierowników bo to jest kryzys.
    Pati

11.06.2024 02:52

Dokładnie weźcie się za kierowników ,nadużywają swojego stanowiska .Kierownik powinien być również człowiekiem przecież jak będzie w porządku do ludzi to i ludzie będą chcieli chętniej pracować i zaczną przychodzić z uśmiechem do pracy . Powinien stwarzać zespół ekipę wtedy i program bedzie szedł i wszystko . Makroregionalna powinna od czasu do czasu porozmawiać z Nami zwykłymi sprzedawcami i posłuchać jak to naprawdę wygląda ,
    Lusia

11.06.2024 09:24

W jaki sposób nadużywają?
    Misiok

10.06.2024 10:17

Widziałem ogłoszenie, że szukają Informatyka, czy ktoś zna widełki płacowe oraz czy to praca w jednym sklepie czy jakiś rejon? Z góry dziękuję
    Sprzedawca

04.06.2024 07:32

Ile zarabiacie brutto jako sprzedawcy? Wszędzie pracuje się za najniższą czy tylko u nas od roku żadnych podwyżek?? Wiadomo, tylko najniższa podnoszona i nic więcej. To zależy od góry czy widzimisię regionalnej?
    Kobi

07.06.2024 06:49

Zwykły sprzedawca za minimalną plus 200 brutto za frekwencję jak nie opuszczasz dni.
    AntyFog

30.05.2024 17:40

Hey pracuje w firmie 3 miesiące (Lubelskie) i parę dni temu dostałam umowę do podpisania na rok. Po umowie na czas próbny, na rok. Okey, Okey ale co po tym roku? Jakie umowy dostawaliście po roku? na czas nieokreślony czy uzupełnienie do trzech lat czyli na 1.5 roku? Chce wziąć kredyt i muszę wiedzieć co mnie czeka a prawdy od otaczających mnie osob nie uzyskam bo albo nie wiedzą albo nie mówią prawdy. pomocy!!! pozdrawiam Kasija
    Sasanka

02.06.2024 11:21

Fajne te umowy tak skonstruowane zeby problematycznego pracownika szybko się pozbyć :) Gorzej jak ktoś jest ok i potrzebuje sobie życie ułożyć np. kredyt... z umową na rok to można sobie co najwyżej rower wziąć i to nie zawsze..... Czy te długości umów są zatem do negocjacji? Czy stałe? Bo nie wiem czy mam się za innym miejscem pracy rozglądać.
    K.m.

05.06.2024 22:36

Ja miałam pierwszą umowę o pracę na 3 miesiące, a zaraz po niej dostałam kolejna na niecałe 3 lata czyli na okres wyrównania do 3 lat, która będzie mi się kończyła w tym roku i jeśli zostanę to wtedy na czas nieokreślony.
    Przyszly kierownik- może

03.06.2024 10:04

Witam, dostalam dziś telefon z ofertą pracy jako kierownik sklepu Martes. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak to realnie wygląda? Z tego co wiem, każdy kierownik tam sie zwalniał po 3 miesiącach i sie zastanawiam jaki byl powód… Ps. Warmińsko-mazurkie
    Kieras MS

03.06.2024 18:45

Praca, jak każda inna. Jak trafisz na dobrego KRS to śmiało możesz w to wchodzić. Dziwna sprawa, ale z doświadczenia wiem, że kierownikiem trzeba być, nie da się tego nauczyć, wyszkolić. Kazdy zespół to wyzwanie... ale skoro aplikujesz, to chyba wiesz jak to wygląda. Powodzenia!!

05.06.2024 12:27

Co masz na myśli pisząc że kierownikiem trzeba być? Można się nauczyć być kierownikiem wystarczy współpracować z zespołem i traktować wszystkich na równi. Wystarczy być przykładem dla swojego zespołu i dawać oparcie w kryzysowych sytuacjach. Trzeba być stanowczym i nie dać sobie wejść na głowę jednocześnie tworząc fajny zespół. Bo znam kierowników którzy po prostu są kierownikami. Po prostu trzeba być człowiekiem. Pracuję w tym regionie i KRS jest ok. Praca jak praca trzeba pracować ale jak wszyscy to będą to robić to nikt nie będzie mocno obciążony. Jeśli masz okazję to przyjmuj ofertę i życzę powodzenia.
    Zapytak

03.06.2024 09:11

Jak obecnie wygląda kwestia wynagrodzenia kierownika sklepu ? Widełki ?
    Ciekawska

04.06.2024 15:28

A możesz powiedzieć w jakim? Bo to o wiele więcej niż w większym mieście wojewódzkim..
    Mcncncn

05.06.2024 07:57

Sklep spory powierzchniowo, wysokoobrotowy. Nie wiem od czego zależą stawki; tutaj jedynie mogę się odnieść do wysokich utargów. A i tak jest to kwota sprzed X czasu bo podwyżek jak wiadomo od długiego czasu brak.
    Zażenowany

29.05.2024 20:52

Ten zaduch w sklepach Martes, to chyba nieprzypadkowy, co? Przecież to tak odtrąca kupującego, że dramat. Wszedłem i wyszedłem po minucie. Co Wy robicie tym pracownikom?! Klient nie ma czym oddychać, a co dopiero sprzedawca spędzający tam pół dnia....
    Zieloz

30.05.2024 19:18

Pół dnia? Cały dzień w sklepie gdzie nie ma dojścia do świeżego powietrza gdzie jest gorąca ale nie możemy zalaczyc klimatyzacji bo Góra na to nie pozwala a potem schylam się po coś i czuje jak bym miał zaraz zemdleć
    Zatoka

22.05.2024 20:32

Ktoś wie co się odwala w 3miescie? Sklepy (usunięte przez administratora) kierowników brak, kolejni pracownicy się zwalniają, w tym kolejny kierownik, RKS wiecznie nie ma czasu, wiecznie nic nie wie i trzeba szukać pomocy dalej. Atmosfera...ostatnia integracja makroregionu pokazała wszystko. Ktoś planuje zmiany na lepsze czy tylko na gorsze?
    Nicko

24.05.2024 21:56

A co się może odwalać, cały region został (usunięte przez administratora) przez dwie zarządzające w taki sposób że się wszyscy po kolei zwalniaja. Jaka integracja ? Z tego regionu niedługo nic nie zostanie. Dobrze ktoś napisał wcześniej...szkoda tylko ludzi którzy muszą znosić widzi mi się góry.
    Ko

30.05.2024 14:52

Regionalny po 2 latach pracy nie ma odpowiedniej wiedzy, trzeba otworzyć kilka sklepów wspierając je. Makro brak wiedzy, tylko oczekiwania ale zero pomysłów na poprawę a jeśli już to takie hardcore że aż głowa boli. Jak tam był (usunięte przez administratora) to jest i będzie.
    XYZ

29.05.2024 21:09

Praca w jednym sklepie w Małopolsce to totalna porażka, kierowniczka nie dość że spędza pół dnia w biurze nie robiąc nic to wybiera sobie osoby „pupilków”, którzy są nie do ruszenia, pozostali pracownicy są źle traktowani oraz obrażani przez kierowniczkę. Zajęcia wymyślane przez kierowniczkę są wykonywane bez sensu, ponieważ sama i tak to zrobi najlepiej. Ogromna rotacja pracowników w ciągu ostatnich kilku miesięcy nie daje nic do myślenia, dodatkowo zwalniani są dobrzy pracownicy, a jej ulubieńcy którzy nic nie robią pozostają dalej zatrudnieni na lepszych warunkach.
    Klient

28.05.2024 20:37

Co się dzieje w sklepie w Strzegomiu?Wchodzę na zakupy a tam same nowe twarze.Gdzie reszta załogi?Często robiłem tam zakupy i zawsze byłem zadowolony z obsługi
    dssadfbb

28.05.2024 12:45

czy starsi sprzedawcy maja obowiązek robienia inwentaryzacji jak nie maja tego w zakresie na umowie? np pod nieobecność kierownika
    NikiRikiTiki

27.05.2024 20:25

Dlaczego pracownicy UOP nir mogą robić nadgodzin?
    Nieznajoma98

26.05.2024 00:22

Chora oszczędność jeśli chodzi o klimatyzację. Żenujące jest tłumaczyć się klientom dlaczego jest tu tak gorąco… Nie mówiąc już o tym jak pracownicy są upoceni. Przez to klienci nie mają ochoty nic przymierzać i wychodzą. U konkurencji aż zimno na sklepie, u nas Sahara.
    Bjsujs

23.05.2024 13:29

Powiedzcie mi proszę jak region lubuskie. Jak wygląda wspolpraca z regio.
    Przyshhggzly pracownik

22.05.2024 18:20

Cześć, czy za straty i wentaryzacyjne odpowiada pracownik? Jak się pracuje na stanowisku kierowniczym?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branże: Moda, projektowanie

Serwisant

16.05.2024 18:43

W końcu ktoś w tej firmie wziął się za narzędzia dla serwisantów brawo Pani Koordynator! Po 5 latach doczekałem się legalnej pompki do przygotowania rowerów. Oczekujecie od nas profesjonalnej sprzedaży rowerów i przygotowania a nie dajecie podstawowych narzędzi
    Gal Anonim

17.05.2024 22:19

Zaraz za 400 brutto bedziesz robił pełny serwis minimum 40x w miesiącu warty przynajmniej stówki za sztukę. Rzeczywiście brawo.
    Serwisant

20.05.2024 07:58

Jeszcze dodaj to że jeden serwisant sprzeda w roku 70 rowerów a inny 370. A stawka ta sama
    Pan od wszystkiego,dzień dobry

03.04.2024 19:28

Po kilku bardzo chaotycznych tygodniach pracy mając na głowie przebudowę, ogrom przecen, przechowań i dostaw, oraz klientów którzy wybudzili się z zimowego snu nadszedł czas świąt. Najniższy próg premiowy zaliczony w wielką sobotę. Hurrraaaaaaa. 300premii brutto wpadnie szybko licząc. Wynik procentowy programu jeden z najlepszych w sieci to sie należy co nie. Kwota jaką nazbierałem ze sprzedaży za kasą kolejny raz jest pewnie jedną z największych w regionie dla poszczególnego pracownika. Do tego dołożyłem całkiem dużą ilość sprzedanych rowerów bo w zasadzie tylko ja potrafię sie tym zajać. Utrzymywałem dość długo sklep w ryzach w międzyczasie gdy kiero i jego zastępca sobie chorowali. Reszta starszych ma problem z wydrukowaniem raportu kasowego. To chyba zasłużone te 300pln co nie? Także no super, dzięki martes, wesołych świąt W ramach wdzięczności i pochwały, jako zwieńczenie zaangażowania otrzymałem informację, że podwyżki nie będzie bo przecież dopiero co byla *najniższa krajowa. Czyli niektórzy w tej firmie nie doczekają nigdy odbicia od podłogi. Choćby zaczeli swoje pieniądze dokładać do sejfu aby pomóc tej jakże biednej firmie. Baranek wielkanocny zainspirował mnie do szukania nowej pracy, coś znalazłem, robię sobie cv a oto co mam w obowiązkach jako starszy sprzedawca: ochroniarz bo (usunięte przez administratora) są na porządku dziennym, sprzątacz żeby utrzymać wszystko niezakurzone i niezabłocone, kasjer który robi towar jak na akord, koordynator vm wewnętrzny sklepu bo trzeba jakoś ten towar wystawić, serwisant nie tylko rowerów ale też wszystkiego co psuje sie na sklepie w tym sprzętu it, odwalacz roboty kierownika i zastępcy bo we dwójkę sobie nie radzą biedni, pakowacz miliona kartonów cesji przechowań internetówek itp., sprzedawca który musi wybrać czy ma czas obsłużyć klientów czy jednak olać i zmieniać ceny, specjalista do spraw reklamacji w każdej dziedzinie, magazynier bo przecież kobiety nie mogą wrzucić kartonów na magazyn. Pewnie coś pominąłem więc proszę powiedzcie mi co jeszcze powinienem ująć w swoim cv odnośnie pracy w MS. Dziękuję i pozdrawiam
    wawa9

20.05.2024 00:10

Najgorsze jest to, że jak wypiszesz to wszystko w CV to nowa firma spojrzy na ciebie jako osobę sumienną, wszechstronną i nadającą się do wyzysku. Bo to nie są czynności w jakikolwiek sposób cenione finansowo na rynku pracy. To jest niestety dużo pracy a jednocześnie stagnacja, brak rozwoju i tak w kółko. Od kiedy wyrwałem się do pracy gdzie zarabiam ponad 2 razy tyle a jednocześnie robię 10 razy mniej - mam czas codzienie obejrzeć 2 filmy, jedząc firmowe ciastka i pijąc firmowe picie, mając pakiet niespotykany pakiet benefitów - to dopiero zrozumiałem to. Koniecznie zmień branżę. Moja rada: NIGDY WIĘCEJ ŻADNYCH SKLEPÓW!!! A NAJLEPIEJ TEŻ ŻADNYCH POLSKICH FIRM!!! - jeśli tylko masz ten zaszczyt ogarniać po angielsku.
    Gregory

17.05.2024 22:18

Najgorsza sieć z bublami.Nie uznają żadnych reklamacji.Omijajcie szerokim łukiem tę dziadowską sieć
    Stokrotka

15.05.2024 23:08

Słyszeliście coś o usunięciu zastępcy kierownika? W małopolsce w kilku sklepach już go nie ma, niby tłumaczone jest to tym, że jest mały metraż.
    Stokrotka

17.05.2024 15:23

A co się stało z zastępcami? Zwolnili? Przenieśli? Czy są teraz starszymi sprzedawcami???
    Asia

11.05.2024 15:56

Ja z trochę innej beczki, ale kojarzycie czy praktyki ze studiów może podbić kierownik sklepu? Czy musi być regionalny/makro
    Kierownik

12.05.2024 17:19

Może kierownik, ale najlepiej, żeby poinformował KRSa o Twoich praktykach. Ja informowałam KRS. Nie było problemu. Wypełniałam i podbijałam. Tyle :)
    Zainteresowany

16.04.2024 19:20

Jest oferta na serwisanta w moim mieście czy serwisant zarabia więcej od sprzedawcy bo taka też oferta wisi jakieś premie?
    covidowa

08.05.2024 14:14

to ile ma sie dodatku jako starszy i serwisant? jak to u was wyglada?
    Empolo

09.05.2024 06:56

600zl brutto
    Pracownikk

07.05.2024 00:26

Dostaliście już podwyzki? Od maja miały byc..
    Podwyżki

08.05.2024 07:27

Możesz napisać do jakiej stawki zostało podniesione?
    Gal Anonim

08.05.2024 08:10

Tutaj żaden regionalny nie ma nic do powiedzenia i o nikogo nie walczy. Podwyżki są narzucone z góry i podzielone na etapy- nie wszyscy na raz. Tyle
    OleOle

06.05.2024 20:56

NIE PAMIĘTAM KIEDY MÓJ SKLEP OSTTANIO WYROBIŁ PLAN. Jak jest u Was? Planuje zmianę pracy, jak i cały nasz zespół... Tak dalej się nie da pracować. Nie do takiej firmy się zatrudnilismy....
    Genowefa

29.04.2024 12:54

Czy któryś ze sklepów prowadzi rejestr przerw? Kierownik u nas od 1 maja ma zamiar wprowadzić taki rejest, dodatkowo zamontował nam minutnik na ścianie na socjalu przy stole...
    Janina

30.04.2024 18:13

Haha to nic na Gemini kierowniczka przychodzi albo pijana albo nie przychodzi do pracy i zmienia grafiki żeby nie było widać jej nieobecności więc i tak macie się lepiej.
    Genowefa

05.05.2024 23:51

No otóż nie, nie było nigdy z niczym problemu, a nagle kierownikowi coś w głowę strzeliło i takie rzeczy nam zaczął wymyślać

24.04.2024 12:29

Łatwo się porozumieć w sprawie grafiku? Sprzedawca kasjer ma w ogłoszeniu napisane, że grafik elastyczny, a zespół przyjazny. Naprawdę ludzie zachowują się tu fair wobec siebie?
    Bandziorek

01.05.2024 09:45

Zapomnij.. zespół cie gnębi jeśli tylko przepracujesz źle miesiąc. Obgadywanie na każdy kroku. A jeśli pytasz o grafik to nie możesz mieć próśb bo przeciez kierownik i zastępca muszą mieć lepiej,więc jesteś (usunięte przez administratora) na każdym kroku. Byle by tobie nie było dobrze.

02.05.2024 20:02

Zależy od sklepu . U mnie była atmosfera nie miła. W pierwszej kolejności grafik oraz wszelkie dni wolne ustalała sobie kierowniczka wraz ze swoimi koleżankami ,dopiero ty mogłeś brac co było wolne

29.04.2024 10:42

@pra

01.05.2024 23:32

U nas zdecydowanie za dużo etatów, kierownik z koleżanką starszym sprzedawca potrafi przesiedzieć z 8h ok 7h na socjalu , nie robiąc nic związanego z pracą. Żenujące . A najlepsze hest to że wszystkimi obowiązkami obarczony ktoś musi być i się wyrabia ... czyli zdecydowanie za dużo etatów. Choćby wyszły na sklep I pilnowały przed kradzieżą... ale mogłyby się zmęczyć. Kamery powinny być sprawdzane przez KRS!!! Bo się w (usunięte przez administratora) poprzewracało.
    Twój stary Franklin

01.05.2024 08:54

Podsumujmy : Premia obrotowa : Fikcja , nikt jej nie wyrabia Premia 15+ : raz jest , a raz nie. W zależności czy się zrobi 80% , nie masz za bardzo na to wpływu , bo targety są wyciągane z księżyca. Ponadto program jest tak okrojony i taki (usunięte przez administratora) jest tam wrzucony że brak słów. Piłeczki Wham , odblaski , lampki campingowe z aliexpress za 7 zł u nas 25zl. Ludzie takie rzeczy rozdają na ulicach. Miesiąc z marką to jakieś 80zl miesięcznie brutto , rewelacja. Tak zrobisz 100% to masz 75zl brutto. Również świetnie. Czy ktoś się jeszcze dziwi , że nikomu się już powoli nie chce ?
    marcelina

17.04.2024 17:43

Bardzo nie polecam. Ludzie fałszywi, którzy na poczatku udaja, ze jestes wazny jako jednostka, a tak naprawde maja twoje dobro gdzies. Traktuja Cie jak przedmiot, nie pozwalaja na zaden blad z twojej strony. Maja nawet problem do zalatwiania potrzeb fizjologicznych, monitoruja to ile siedzisz w toalecie i jak czesto. Wysmiewaja Ciebie i twoje pytania jak czegos nie wiesz i zwyczajnie zapytasz. Kazdy na kazdego nadaje, a udaja, ze nie. Jak usiadziesz na 30 sekund na pudelku z dostawy, to od razu jestes mieszany z błotem. Musisz robic towar na sklepie bo przeciez na magazynie mozesz siedziec i to nienormalne. Lamanie podstawowych praw czlowieka jest na porzadku dziennym. Podejrzewaja Cie bez przerwy o to, ze unikasz pracy, bo np dostales rozwolnienia i byles w toalecie 5minut. Zarobki zalosne w stosunku do wykonywanej pracy. Kierownictwo udaje mile a tak naprawde jedyne co potrafii to byc falszywym i ostatecznie Cie wysmiewa jak ,,nie widzisz”. Jesli chcesz zniszczyc sobie zdrowie psychiczne i fizyczne to zachecam do tej pracy. Nikt normalny nie wytrzyma takiego traktowania. Nie ma mozliwosci, ze przez 10s stoisz i nic nie robisz bo przexiez to nienormalne. Jak skonczysz cos robic to tez nie mozesz stac tylko masz wymyslac sobie nastepne zadania, nawet jak takowych nie ma. Kierownictwo dodatkowo mysli, ze jest niesamowicie madre, wyksztalcone i doslownie zywi sie gnebieniem zwyklych pracownikow. Dramat i tyle.
    …

29.04.2024 19:53

Zgadzam się w 100% bywało też tak że kierownik łapał za klamkę wołają cię na sklep gdy siedzisz w toalecie i źle się czujesz… nie wspomne o przerwach

29.04.2024 19:46

Nie polecam pracy w jednym ze sklepów, kierownik nie potrafi rozmawiać ze swoimi pracownikami,nie potrafi ich na uczyć podstawowych rzeczy lecz wymaga bardzo dużo.Nie powinno być tak że idą do pracy pracownik czuje stres oraz ból brzucha przed pracą oraz kierownikiem…
    Kakadubec

21.04.2024 17:07

Jak tam zastępcy? Zostaliście na stanowiskach? Dostaliście podwyżki?
    K/L

23.04.2024 19:24

Tak dostałem podwyżkę, zostaje
    Kakadubec

24.04.2024 15:25

Ja zostałem na stanowisku ale podwyżki nie widać, daje im czas do maja, jak nie zobaczę aneksu to daje wypowiedzenie i idę na L4
    M500100900

27.04.2024 09:58

Podobno centrala będzie wysyłała regularne i niezapowiedziane wizyty TK.

27.04.2024 17:02

Na tym polega TK że są niezapowiedziane...
    ....

27.04.2024 22:45

Ta w przeszłości nawet 3 razy w miesiącu aby uśrednić wynik i wtedy mniejsza szansa na premie a komu teraz się chce uganiać za klientem skoro target w realizacji 50 % na koniec miesiąca bo tak zaszaleli w centrali i poprzeczkę postawili zbyt wysoko
    Podwyżki

25.04.2024 12:35

Są na sieci sklepy które dostały podwyżki? Czy wszyscy zarabiają najniższą krajową?
    Hanka

23.04.2024 18:44

Nareszcie od maja podwyżki dla kierowników sklepów.

24.04.2024 12:56

Brawo dla tych kierowników i zastępców co dziękują za podwyżkę po przepracowanym blisko pół roku na starej stawce :D Przeciągnęli Wam to ile tylko mogą, a wy się teraz cieszcie i bądźcie wdzięczni heheh :D :D :D Uwaga, za rok powtórka! I tak się kręci ta karuzela w cyrku :D
    Kiero

24.04.2024 19:08

Są tacy kierownicy, którzy dotąd jeszcze podwyżki nie dostali, więc nie mają się z czego cieszyć. To jest żenada i całkowity brak poszanowania pracownika.
    Obserwator

20.04.2024 23:55

O co chodzi z tym sprawdzaniem toreb i wychodzeniem wejściem od strony glownej,,kto co ma sprawdzać jak pracuję się po znajomości ,kolega koleżanka, brat siostra,matka córka ,siostrą siostra,i tak mniewaja zmiany razem -razem otwierają razem zamykają
    Rzeszów

23.04.2024 00:32

Identyczna sytuacja u nas... Przecież wszystko jest przygotowane już w trakcie pracy ... Ile to wynieść coś wynosząc razem w stertach śmieci ... Góra musi się bardziej przyjrzeć temu co się dzieje głębiej w sklepach... I kto kogo ma sprawdzać kamera fakt sprawdzenia zarejestruje ale to czy będzie reakcja na to co oczy zobaczą w czyjejś torbie to już inna kwestia ...
    Martesowa

18.04.2024 15:41

Nie polecam pracy w tej firmie . Chyba że jesteś znajoma kierownika /kierowniczki masz szansę utrzymać się dłużej . Fałszywe osoby które się do ciebie uśmiechają w rzeczywistości robia wszystko by cię podkablowac p. Kierownik . Tłumaczenie się klientom dlaczego zwrotu na bon, dlaczego reklamacja nie uwzględniona,zadania do wykonania a ludzi na sklepie za mało . Nikt nie wytrzyma w tej firmie długo

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.