Sklep Martes (Martes Sport)

3.3/5

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Bełchatów piotrków - Martes Sport (Bełchatów piotrków)
Białystok - Martes Sport (Białystok)
Bielsko - Martes Sport (Bielsko)
Bielsko-Biała - Martes Sport (Bielsko-Biała)
Biłgoraj - Martes Sport (Biłgoraj)
Bojanowo Stare - Martes Sport (Bojanowo Stare)
Bolesławiec - Martes Sport (Bolesławiec)
Bytom - Martes Sport (Bytom)
Chełm - Martes Sport (Chełm)
Czeladź - Martes Sport (Czeladź)
Częstochowa - Martes Sport (Częstochowa)
Dąbrowa Górnicza - Martes Sport (Dąbrowa Górnicza)
Gdańsk - Martes Sport (Gdańsk)
Gdynia - Martes Sport (Gdynia)
Gliwice - Martes Sport (Gliwice)
Głogów - Martes Sport (Głogów)
Gniezno - Martes Sport (Gniezno)
Gorzów Wielkopolski - Martes Sport (Gorzów Wielkopolski)
Grójec - Martes Sport (Grójec)
Jarocin - Martes Sport (Jarocin)

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Sklep Martes (Martes Sport Sp. Z O.O.)

Opinie o Sklep Martes (Martes Sport) Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Martes Sport Sp. z o.o.!

22.01.2025 22:42

Chciałabym się zapisać do związków zawodowych ktoś coś może wie ?:)
    JużByłaPracowniczka

22.01.2025 19:19

Gdyby nie to, że sklepy chyba faktycznie już rentowne nie są, co widać, firma byłaby idealnym przykładem maksymalizacji zysków przy minimalizacji kosztów jakim jest m.in. godne wynagrodzenie dla pracowników i kierowników sprowadzone do najnizszej krajowej, ogolone ze wszelkich premii. Łaskawie zostawiono premie za (usunięte przez administratora) i TK, które są żenujące, śmieszne i totalnie nie warte uwagi. Kolekcje sprzed lat, pudełka butów wyglądające jakby przyjechały ze strefy Gazy po nalotach. Końcówki kolekcji w cenach, które wcale nie są okazyjne, haki uginające się od szajsu jak na jakichś lumpach. Moja ulubiona praktyka - zmiana cen ostatnich sztuk na droższe, żeby zajmowały miejsce, w końcu sklepy są z gumy. A to wszystko okraszone mailami i wizytami KRS trującego o wskaźnikach, które (usunięte przez administratora) już kogo tutaj obchodzą. Powodzenia, a co ambitniejszym życzę szybkiej zmiany pracy, bo szkoda życia siedząc w tym (usunięte przez administratora)
    Były

21.01.2025 19:46

Byłem kiero w dużym sklepie, jeszcze w zeszłym roku. 5800 brutto to śmieszna stawka. Teraz pracuje w handlu jako zastępca, mniej obowiązków i 6200 brutto plus co miesiąc premia 310 netto za to, że jestem w pracy. Nie muszę się martwić że brakuje papieru do drukarki czy toaletowego. Do mycia podłogi mamy maszynę a co czwartek kosz świeżych owoców. Nie muszę biegać jak (usunięte przez administratora)i po raz setny drapać cen z kartonów po butach, które i tak wyglądają jak by przeżyły kilkaset lat. Praca w martes była fajna ale do czasy. Dużo plotek i pupilków regio. Jak jej wchodzisz w (usunięte przez administratora) to jesteś super pracownik ale jak masz swoje zdanie to jesteś beeeee. Raporty i wskaźniki po co to komu. Ludzie wchodzą i wychodzą bo te sklepy wyglądają jak drogie lumpeksy. Ceny z kosmosu a kolejcje sprzed 10 lat.

21.01.2025 08:51

Zastępca

21.01.2025 16:14

Smutna prawda. Zarząd się nie liczy z nikim. W firmie jest jawna dyskryminacja. Martes ponad prawem ????? Starszy sprzedawca ma wyższą stawkę od zastępcy kierownika. W ten sposób chcą skłonić ludzi do rezygnacji ze stanowiska, nie zważając, że to niezgodne z kodeksem pracy. Dobrze, że są takie instytucje jak PIP.
    Ceny

21.01.2025 09:09

Czy kogoś nie (usunięte przez administratora) z tymi szesnastoma kartkami zmian cen w dwa dni? Myślicie że nie mamy co robić na sklepach tylko (usunięte przez administratora) i szukać po 1 rzeczy żeby zmienić cene na 200 złoty więcej? (usunięte przez administratora)
    Beka z lyreco

15.01.2025 21:32

Czy Wy też nie możecie zrealizować zakupów w lyreco? Macie poblokowane konta? Z tego co dowiadywał się jeden sklep w moim regio to okazuje się że Martes ma zaległości z płaceniem i lyreco zablokowało dostęp ????????
    Jess

19.01.2025 09:11

Jak wstrzymali kiedyś dostawę z coca cola to myślicie dlaczego ? Bo martes nie płacił fv i miał zaległości zbyt duże.
    Buber

20.01.2025 23:23

Firma nie ma na Lyreco na papier do podcierania a wy chcecie podwyżkę czy premię... Zastanówcie się.
    Nowa

20.01.2025 09:42

Dzień dobry. W jakich godzinach pracuje kierownik sklepu? Tydzień rano czy tydzień na popołudnie czy może cala zmianę od 9 do 21 (system 12 godzinny). Jaka umowa i wynagrodźenie ?
    Buber

20.01.2025 23:20

W takich godzinach jak pozostali pracownicy. Czyli w godzinach otwarcia sklepu. A zmiany są różne. Zależy od grafiku. Albo 12stki albo raz rano raz na popo. Za to pensja w ogóle nie adekwatna do stanowiska kierownika i wciąż o obiecanki o podwyżce, a potem wymyślanie dlaczego tej podwyżki nie ma.
    Malinowy dworek

18.01.2025 08:34

System premiowy obowiązujący z dnia 01.08.2024 obowiązuje do momentu odwołania go nowym pismem. (usunięte przez administratora)

17.01.2025 14:19

Jess

18.01.2025 06:46

Chyba coś mnie ominęło ? Co tym razem wymyśliło szanowne....państwo w państwie?
    Klient

17.01.2025 07:27

Szczerze i od serca nie polecam kupować obuwia w tej sieci Liche i słabe materialy po dwóch tygodniach starły sie podeszwy oraz buty zaczeły przemiekac chociaż po kałużach sie nie chodziło reklamacji nie uwzgledniają chociaż mam opinię rzeczoznawcy uparcie twierdzą ze ich opinia jest ok chociaż zawsze podpisuję człowiek z działu kontroli głąby uparcie twierdzą ze to jest ich rzeczoznawca) śmiech (usunięte przez administratora) na sali sami z siebie robicie pośmielisko) sprawa zostaje oddana do Sądu
    Paski

10.01.2025 16:57

Gdzie na Teta me można zobaczyć paski miesięczne z wypłatą?
    wstyd

11.01.2025 10:25

Premia jest jedna ze słabszych w tamtym roku ale od tego roku brutto bedziej mniej o 200 zł po podwyżce także nie ma to jak wszystko do góry idzie a wypłata maleje.
    ...

14.01.2025 07:31

Mysz lmylisz się na enovie nie ma już wypłat widocznych bo się od niej odchodzi
    Rysiu

13.01.2025 05:49

Cześć, mam pytanko. Jestem starszym sprzedawcą i na teta pokazuje mi wynagrodzenie 4200zł + dodatek za starszego 400zł. Rozumiem, że teraz mój "dodatek" idzie na rzecz wyrównania marnej podstawy do najniższej krajowej, ale jak to jest ze zwykłymi sprzedawcami? Czy zwykły sprzedawca z wyrównaniem do najniższej krajowej relatywnie nie zarabia teraz tyle samo co starszy?
    Smolik

13.01.2025 12:14

Dostaniesz wyrównanie niedługo na 4666 plus dodatek
    Hshshsh

13.01.2025 15:18

U zwykłego sprzedawcy też jest taka kwota..
    Zapytanie

09.01.2025 18:50

Czy to prawda, że zostało zlikwidowane stanowisko zastępcy kierownika?
    Magnes

10.01.2025 14:55

Już dawno.
    Nsnsn

10.01.2025 16:43

Jakiś czas temu faktycznie były likwidowane te stanowiska w małych lokalach, a zostały w wysokoobrotowych... Teraz chcą zlikwidować wszystkie? Jeżeli coś wiesz daj znać.
    mokrytomek

09.01.2025 09:52

jaki u was jest piorytet brania urlopow jak sie dogadujecie?
    mim

10.01.2025 09:16

zawsze najpierw byli brani od uwagę zawsze rodzice. jak nie masz dzieci to nie masz przywilejów, w martesie to norma.
    Ula

10.01.2025 16:07

Gdzie norma tam norma. U nas nie ma czegoś takiego.

30.12.2024 20:43

MartesNoCap

10.01.2025 11:14

A Świdnik to lubelskie?
    Pytanko

09.01.2025 17:23

Jeżeli w umowie jest wypłata na 10tego powinniśmy ją otrzymać wcześniej tak żeby była do dyspozycji już od rana czy mozemy dostać przelew nawet 10tego po południu?

09.01.2025 23:27

10- ty każdego miesiąca trwa do północy ,to już tworzenie problemu z niczego????
    Pytanko

10.01.2025 06:51

Jestem nowym pracownikiem, więc nie wiem jak to wyglada w praktyce. To było normalne pytanie, a nie wywody i tworzenie problemu
    Ddd

06.01.2025 15:33

Zamykają sklep w Czeladzi , ktory następny
    Haha

08.01.2025 20:04

Łódź w M1 też do zamknięcia i jeszcze jeden duży sklep
    NIUSOWO

09.01.2025 18:55

Kończą się im umowy w |sieci| M1 i dlatego są zamknięci... jak zawsze niechcą płacić więcej za wynajem lokali w tych lokalizacjach (M1).
    Styczeń

07.01.2025 12:56

I co poszedł ktoś faktycznie na to L4? Jak tam regionalni zareagowali?
    Haha

08.01.2025 20:07

Nie wiem jak zareagowali, bo jesteśmy na L4 i (usunięte przez administratora) nas to obchodzi :D
    Pompon

09.01.2025 12:43

a jakie region ? xd miasto?
    Onaon

07.01.2025 12:25

Wy też na tecie macie wciąż 4.2 tys zł pomimo, że najniższa krajowa to 4.6 ? I co z tymi kwotami -90 zł ?
    Xyz

07.01.2025 22:07

Najniższa krajowa była 4200 zł od stycznia do lipca zeszłego roku. W lipcu podwyżka najniższej krajowej do 4300. W tedy nasza firma nie podniosła nam najniższej tylko wyrównała najniższą naszą premia :) teraźniejsza podwyżka będzie prawdopodobnie po wypłatach
    ....

07.01.2025 23:15

Zawsze podwyżki po wypłatach wpływały ludzie uspokójcie się ferment siejcie jak do końca miesiąca nie będzie zmian, wy myślicie że od razu z automatu to wchodzi a wez każdemu teraz aneks napisz zwłaszcza że teraz jeszcze muszą wypłaty naliczyć.
    KrzywyZdzich

27.12.2024 14:49

Hejaski Martesowe Dziubaski. Jestem tu nowy i strasznie ubolewam nad tym hejtem ,który się tu wylewa, no ale cóż... (usunięte przez administratora) Zmierzając do sedna tego o co chciałbym zapytać... Jak wam idzie sprzedaż tych czarnych toribek Fitanu, tych takich mieniących się i wysadzanych cygańskim złotem na zameczku ??? Strasznie jestem ciekaw czy ktośkolwiek z żywych jest już szczęśliwym posiadaczem takiego egzemplarza i czy rozchodzą się jak sfierze bułeczki? Pozdrawianko ;D
    KrzywyZdzich

30.12.2024 09:31

Ale tu chodzi o te za 149,99 :)
    Nikiniki

07.01.2025 21:32

U nas wszystkie torby/worki wymienione powyżej, schowane w kartonie i zakopane przez inne kartony. Zaśmiecanie sklepu. Nie schodzą torby za 10 zł to i nie zejdą worki za 200

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sklep Martes (Martes Sport)?

Kontakt - Martes Sport Sp. z o.o.

Malowany Dworek 115 43-300 Bielsko-Biała

Branża główna: Moda, projektowanie

Dość

02.01.2025 22:32

Śląsk, Opolskie, Małopolska, na tą chwilę 11 pełnych ekip idzie po 3 króli na L4. Czekamy na angaż pozostałych. Chyba nie dacie się dalej (usunięte przez administratora)
    Beznadzieja wszędzie

05.01.2025 18:41

I mogą również zostać Ci, dla których każda złotówka jest na wagę złota. Przecież jak pójdziecie na L4 całym zespołem to albo kierownik poleci albo wszyscy. Przecież już tak było z jedną osobą która namówiła cały zespół na oddanie krwi..
    Piko

06.01.2025 01:26

Nic nie wiem, rozwiń temat.

02.01.2025 17:47

Czy ktoś już ogarnął to teta me? Co to jest za potrącenie nieodpatne w wysokości 90zl za zakupy pracownicze ?
    Enova

04.01.2025 14:00

Czy wy ludzie nie mieliście do tej pory dostepu do enovy i swoich pasków wyplat? Od 2 czy 3 lat jest to 90 zł...
    Gal Anonim

05.01.2025 15:23

I jest to kwota która jak sama nazwa wskazywała "dodatek do zakupów...." podnosiła , a nie obniżała sumę zarobku brutto
    Martesiak

04.01.2025 07:50

Piątkowe maile z wynikami mnie rozbawiły...oni serio myślą, że kogoś to jeszcze obchodzi? Teraz mamy (usunięte przez administratora) na wyniki! I nikt już nie będzie wchodził w (usunięte przez administratora) klientowi!
    Szary człowiek

02.01.2025 22:36

I co nowy rok, a tu cisza w mejlach. Coś się dowiemy jak będzie wyglądać nasza „premia”?
    Szary człowiek

03.01.2025 17:30

Myślę, że jeśli chodzi o tak istotne informacje jakie dostaliśmy po rozmowie z kierownikiem (który sam dostał telefon od KRS w tej sprawie) względem naszych przyszłych wypłat to jednak liczę na maila od góry jak będzie to wszystko wyglądało. Zawsze była informacja na temat nowego systemu premiowania tu cisza, a jednak zabierają podobno wszystko. ????

03.01.2025 17:40

Nie będzie oficjalnych emaili to jest przekazywane tylko słownie, wtedy nie ma nic na papierze. KRS kierownikowi a kierownik całej swojej ekipie ????????
    OCKaman

02.01.2025 17:03

zapewne większość z Was zalogowała się na swoje konto Teta te. Czy ktoś z Was może mi wyjaśnić co to za potrącenie dwóch kwot na poczet zakupów pracowniczych? Jak mam to rozumiec???
    Bydgoszcz

31.12.2024 08:29

Uwaga Uwaga! W Bydgoszczy jakaś czerwona grypa panuje. Od 02.01.2025 Bardzo dużo L4 się szykuje. Jakaś choroba ćwierćwiecza? Czy pracownicy mają już dość? Możliwa ekspansja na inne regiony :)
    Impregnator

30.12.2024 10:39

Może jest tu jakiś doktor ekonomista i wytłumaczy jak to jest, że 15% od impregnatu zapłacić pracownikowi się nie opłacało, ale klientowi 50% jak najbardziej. Ktoś coś?
    Premier

30.12.2024 20:09

Ciekawe czy już nasi "analitycy" obliczyli ile firma traci na tym, że nie polecamy już impregnatów? Na podstawie wyników mojego sklepu, jestem pewien że większą korzyścią dla nich byłoby wypłacić pracownikowi część zysków niż sprzedawać je w kilkanaście razy mniejszych ilościach. Ale co ja tam wiem, skoro mamy analityków z górnej półki. To Ci sami którzy wyliczają targety
    Wyprzedaż

23.12.2024 13:44

A mnie ciekawi na jakie produkty jest wyprzedaż do 70%? Baner -super komunikacja dla klienta ale przecież wszyscy wiemy że żadnej wyprzedaży w naszym sklepie nie ma.
    saf

27.12.2024 09:18

macie maseczki w promocji po 0,10 gr, to jest z 70% pond obniżki wiec jaki problem? XDDDDDdeee
    Komunikant

30.12.2024 10:36

To jest KOMUNIKACJA wyprzedaży, a mie wyprzedaż haha
    Martes

27.12.2024 14:02

Czy na waszym sklepie również kierownik (usunięte przez administratora) w pracę Nie przychodzi do pracy do pracy jak nie urlop to L4 jak nie L4 to lekarz i tak w kółko ... Przed świętami w trakcie i po zero pomocy zero bycia na sklepie A redukcję etatów są Czy dalej będa siedzieć na zapleczu ci nasi kiero i gadać co robić na obiad przez prywatny telefon Spóźniania kierownika notoryczne Grafik nie zatwierdzony nie wiemy jak chodzic w przyszłym miesiącu,ogólnie nawet nie wiemy bo dowiadujemy się z telefonów po 18 czy mamy przyjść czy nie Jak u was kochani wyglada
    Fajnie jest

28.12.2024 22:31

U nas przychodzi ale chyba od zawsze ma wywalone siedzi na zapleczu , w niedzielę nawet była na sklepie ale stało się z nią na środku i gadało, miało w (usunięte przez administratora) klientów. Bo co jej zrobią? Jak ja wszyscy kochają. Jak była na delegacji to przeżywała że tam kierownik rozmawiał z pracownikiem Ok 1h na zapleczu , ale nikt nie miał odwagi powiedzieć że przecież ona tyle jest przez rok na sklepie reszte czasu spedza na magazynie i tiktoku .Witamy w (usunięte przez administratora)
    Fajnie jest

28.12.2024 23:21

Przecież regio jakby chciał to by zobaczył, zapatrzony jest bez pamięci
    Bylypracownik

28.12.2024 10:49

Czytam to dla sportu , bo już w tej firmie nie pracuje i dziękuje za to pewnej osobie, która się do tego mocno przyczyniła . Każdemu kto ma możliwość odejścia na L4 to właśnie proponuje , maja i będą mieć Was tam za nic- idźcie na L4 i szukajcie czegoś innego. Nie czekajcie na lepsze czasy , bo w tej firmie nie nastąpią . Można mieć inna lepiej płatna prace , bo każdy teraz oferuje więcej niż Martes . Wystarczy się rozejrzeć - uciekajcie …
    Leo

28.12.2024 09:06

Martes .....ale jaja ???????????? Martesiaki teraz wylewacie tutaj swoje zale, a dopiero zobaczycie po styczniowej wypłacie jak zaboli. Martes.......pracownik to tylko maszynka do robienia pieniędzy, KRS to pionek jak zagra mkrs. Oby tak dalej
    Oni mają nas za idiotów

17.12.2024 17:06

Te słowa KRSa... "Martes nam nic od stycznia nie zabierze-bedzie praktycznie tyle samo pieniędzy"... No właśnie-bedzie tyle samo!!!! A powinno być więcej!!! Była najniższa+ premia, teraz będzie TYLKO NAJNIZSZA ... To że wzrasta to przecież ustawowo jest regulowane... Więc powinna być wyższa najniższa+ premie bez zmian... Oni mają nas za idiotów:/ pomijam fakt że ceny pójdą w górę od stycznia więc będziemy tak naprawdę biedniejsi :/

21.12.2024 10:43

,,Pokryć koszta podwyżki'' XDD niech ten martes (usunięte przez administratora) po nowym roku jak nie potrafią zarządzać firmą tak żeby starczyło na podwyżkę minimalnej i premie po nowym roku
    afdb

27.12.2024 15:39

nie bronie martesa ale zebym nam podniesc z 500 to oni musze dac z 1500 bo zus (usunięte przez administratora) krus itp
    Wesołych

22.12.2024 12:16

Ciekawe jak tam zarząd czuje się przed świętami wiedząc że tak paskudnie traktują swoich pracowników, jak to jest nie dać premii ludziom na święta kolejny rok z rzędu... Ciekawe jak to jest siadać do Wigilii wiedząc że tysiące własnych pracowników zostawiło się bez środków na przygotowanie takiej kolacji...Wiedząc że ludzie muszą wybierać między lekami, prezentami dla dzieci i przygotowaniem ulubionych potraw... Z najniższej krajowej serio ciężko wyżyć a co dopiero przygotować święta... Nic-zostaje czekać na cudownego maila z choinką i pięknymi pustymi, nieszczerymi życzeniami :/ Wesołych Świąt Centralo!!!:/
    Xxx

24.12.2024 11:06

Ja tak samo odeszłam i pracuje w miejscu gdzie firma daje sporo od siebie i nie tylko na święta. Kurczowo się trzymałam tego martesa aż w końcu udało się odejść i odciąć od tego . Minęło trochę czasu zanim oczyściłem się od tego miejsca i pracuje z uśmiechem na twarzy w innym miejscu ????
    Wania

25.12.2024 16:07

Naprawdę jeszcze myślisz że ich to interesuje ? Ty , my jesteśmy tylko trybikami do zarabiania pieniędzy nic więcej . W tej firmie nawet KRS , MKRS życzeń nie potrafią złożyć bo to chyba ujma dla nich ... ( Mój region)
    Skryba

23.12.2024 16:06

Moim zdaniem to nie ma tak, że dobrze albo że nie dobrze. Gdybym miał powiedzieć, co cenię w życiu najbardziej, powiedziałbym, że martesa. Ekhm... Martesa, który podał mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam. I co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję martesowi. Dziękuję mu, martes to śpiew, martes to taniec, martes to miłość. Wielu ludzi pyta mnie o to samo, ale jak ty to robisz? Skąd czerpiesz tę radość? A ja odpowiadam, że to proste, to umiłowanie życia, to właśnie ono sprawia, że dzisiaj na przykład klipuję fitanu, a jutro... kto wie, dlaczego by nie, oddam się pracy społecznej i będę ot, choćby sprzedawać... znaczy... dijon.
    Andy

23.12.2024 12:44

Wszyscy tutaj narzekacie jaki zły jest nasz pracodawca i jak źle nas traktuje, a tak naprawdę nasz los jest w naszych rękach. Ja ogólnie sportem interesuje się od zawsze, więc jak 7 lat Martes otworzył się niedaleko mojej miejscowości to wziąłem to za świetną okazję, aby łączyć pasje z pracą. Dość szybko zorientowałem się, że hasło z pasji do sportu ma niewiele wspólnego z tym co się w firmie dzieje i szybko zrozumiałem że raczej nie rozwinę swojej pasji jako część tej firmy, ale postanowiłem wykorzystać tą pracę do własnego rozwoju. Uczyłem się serwisować rowery, uczyłem się o produktach, uczyłem się obsługi klienta, nie według wytycznych góry, które były bzdurne, ale według własnych obserwacji. Teraz od dwóch lat mam już swój serwis gdzie oprócz rowerów serwisuje też rolki i hulajnogi, jestem w trakcie szkolenia na trenera personalnego, myślę o trenerce w innych dyscyplinach, z serwisu mam już prawie drugą wypłatę i pewnie niedługo podziękuję firmie Martes za współpracę bo chciałbym do serwisu dołożyć mały sklepik a to już by było przegięcie robić jawną konkurencję komuś kto mi płaci. Jednak nie chodzi o mnie ale o to że zamiast użalać się jaki to Martes zły lepiej wykorzystajcie go do swoich celów. Nawet jak ktoś nie chce się rozwijac w sporcie to jak się umie obserwować i ma się chęci do pracy to można z każdej pracy wyciągnąć bardzo dużo. Skupcie się by wyciągnąć z tego wiedzę i umiejętności, a nie pieniądze. Jak będziecie mieli to pierwsze na wysokim poziomie to zawsze się ktoś znajdzie kto wam za to zapłaci. Pozdrawiam i życzę szczęścia i sukcesów w nowym roku.
    @czytam

22.12.2024 21:31

Czytam i brak mi słów. Pieśń, wypłaty, brak szacunku do klienta i pracodawcy . Wpadłem z ciekawości ale cieszę się że to już nie moja bajka i nie mam już nic wspólnego z komentującymi i z firmą która na to pozwala. Pozdrawiam, złapcie balans .
    Zmiany XD

19.12.2024 17:17

Drogi (drogi bo ceny z kosmosu a nie z szacunku) @Pracodawca, chyba zdajecie sobie sprawę że po usunięciu premii frekfencyjnej od nowego roku L4 stanie się urlopem płatnym 80%. Chyba zdajecie sobie sprawę że obroty sklepów mogą spaść bo nikt nie będzie już przykładał uwagi do tak ,,komplementarnej'' obsługi klienta jaka była do tej pory i wciskania im chińskiego szajsu, bo tą ,,premię'' za tajemniczego klienta to w (usunięte przez administratora) możecie sobie wsadzić. Chyba zdajecie sobie sprawę że nie będziemy wykazywać się żadną inną inicjatywą niż ta która wpisana jest w nasze obowiązki. Chyba zdajecie sobie sprawę że w tym momencie dajecie pole do popisy (usunięte przez administratora) bo nie macie już z czego zabrać za straty inwentaryzacyjne a za 200 złoty brutto nikt nie będzie narażał zdrowia żeby zatrzymywać w sklepie (usunięte przez administratora). Chyba zdajecie sobię sprawę że minimalna płaca = minimalna płaca? A na koniec chiałbym życzyć zdrowia wszystkim których dopadnie choroba od 2 stycznia, bo słyszałem że panuje jakaś zaraza ;)
    Gal Anonim

20.12.2024 18:00

Nadal będą targety obrotu, założenia co do współczynników oraz weryfikacja sprzedaży końcówek- tylko jak nas z tego rozliczą? Zabronią nam już całkiem włączać światło na sklepie żeby odbić straty, które niby przynieśliśmy po zmianach w systemie wynagrodzenia? Zakręca na stałe wodę? Dobry kabaret

21.12.2024 09:09

Excelki skończą skończą się zgadzać to może coś pomyślą w końcu
    Tynkarz murarz akrobata

18.12.2024 14:49

Cześć, nigdy tutaj nic nie pisałem, zawsze stroniłem od takiego wylewania gorzkich żalów na forum. Ale ciekawi mnie co myślicie o rozpatrywaniu reklamacji na sklepie. Po co tak w ogóle jest dział reklamacji? No okej, wprowadzili system GLPI, który trochę usprawnił pracę. Ale komu? Nam czy im? Niby oni podejmą decyzje na tym portalu, ale my mamy napisać pismo odmowne, jak przyjdzie pismo od rzecznika to my mamy pisać podtrzymanie decyzji… Jedni mają 5 reklamacji na miesiąc, inne sklepy mają ich 25. My na sklepie zajmujemy się wszystkim, od otwarcia, zamknięcia sklepu, czuwania 24h/7 żeby odebrać telefon od Solidu, zarządzania całym tym sklepem, pilnowania wszystkich dostaw, towaru, pracowników, złodziei, współczynników, wskaźników itp. Dodatkowo najlepsza obsługa klienta na 100%, który z wejścia pluje Ci w twarz i szuka do czego by się tu przyczepić. (Oczywiście są też wspaniali klienci, ale to coraz częściej rzadki okaz). A jeszcze jak paniusia nie slucha, gdy pracownik mowi o zwrocie na bon, to potem napiszę skargę do centrali, że pracownik nie poinformował o zwrocie na bon i żąda pieniędzy. Co na to centrala? Oczywiście trzeba zwrócić pieniądze tej Pani - co z tego że pracownik wychodzi na (usunięte przez administratora) bo pokazywał regulamin, w którym jasno jest napisane, że zwrot na bon. My na sklepie zajmujemy się wszystkim i to my musimy znosić problemy klientów, tłumaczyć się czemu tak a nie inaczej. A dział reklamacji? Co robi? Napisze „zwrot lub wymiana” i już się zmęczy? Czemu my mamy zajmować się ich robotą? Nam za to dodatkowo nie płacą. Czemu jak wyślemy wszystkie reklamacje do rozpatrzenia przez centralę - dzwoni niezadowolona Pani i krzyczy przez słuchawkę, że ona to ma tyle roboty, że nie ma kiedy się tym zająć. A od tego przypadkiem nie jest dział reklamacji? Ja nie zostałem przyuczony do rozpatrywania reklamacji. A nie daj Boże spóźnij sie dwa dni ze złomowaniem to od razu masz w mailu wykrzykniki i odwrócenie na stan. Ale oczywiście, ty musisz z pełną kulturą odpisać na maila. Czy sklepy nie powinny zająć się tym co najważniejsze - obsługa klienta i sprzedawaniem jak najlepiej i jak najwięcej? Kierownik powinien zrobić swoje księgowe itp sprawy i wyjść na sklep, by pomóc pracownikom i zarządzać pracownikami, Zamiast siedzieć godzinami przy reklamacjach i głowic się jaka by tu odmowę napisać tym razem. Sytuacja na rynku jest jaka jest, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, nie mam zamiaru narzekać na pracę i zabierania premii, nie dostawania nic na Święta.. ale dział reklamacji od czego jest? Bo jak do tej pory to my na sklepie rozpatrujemy reklamację zamiast zająć się tym co ważniejsze.

21.12.2024 08:08

Proponuje po nowym roku WSZYSTKIE reklamacje wysyłać do działu reklamacji, niech się też wezmą za robotę

13.12.2024 23:13

Cześć Wam, pracownicy sklepów! Jak już pewnie większość z Was wie, od nowego roku czekają nas ogromne zmiany. Jestem pracownikiem z wieloletnim stażem. Zaczynałem od najniższego szczebla z jedną załogą. Teraz trochę wyżej z zupełnie innymi ludźmi obok, przeżyłem kilku KRS i MKRS. I wiecie co Wam powiem? Kiedyś było po prostu lepiej. Z roku na rok dokręcano nam śrubę, do bólu, aby mocniej! Jeszcze nie tak dawno temu dało się po prostu żyć z tej wypłaty. Pewnie wielu z Was wzięło w międzyczasie kredyty, zorientowało się na określone cele i zaczęło oszczędzać pieniądze. Mogliśmy swoim wysiłkiem wyrobić dużo programu 20+, latać z klientami i pracować nad targetem, sprzedawać końcówki i produkty z QR. Ceny w sklepach były adekwatne do zawartych technologii i zasobności portfeli. Był ruch? Był! Klient wolał przyjść do nas i kupić markowe ubrania niż stać na kartonie na targowisku mierząc spodnie. Cieszyliśmy się zainteresowaniem bo mieliśmy dosłownie wszystko czego człowiek zachciał. Owszem były problemy z logistyką, zamówienia internetowe szły długo, a dostawy kartonu klapek (po sprzedaniu jednej pary) były na porządku dziennym. Sprawdźmy jak jest teraz? Posiadam taką wypłatę, gdzie pomimo szczerych chęci i zaangażowaniu dostaje nędzę. Ciężko jest zaopatrzyć się w podstawowe produkty, spłacić kredyt na własne M, zaoszczędzić na przyszłość bądź po prostu zabezpieczyć swój byt. Psychicznie większość z nas ma po prostu dość. Dlaczego nikt z nami nie uzgadniania żadnych decyzji? Droga centralo dlaczego nie pytajcie nas o zdanie? Przecież to my zarabiamy pieniądze, to my własną tchawicą budujemy te słynne koszyki zakupów. Teraz będzie tak, że bez znaczenia czy starasz się i udostępniasz swoją wiedzę, (usunięte przez administratora);Ce pokazujesz palcem dział dostaniesz tą samą kasę. Jak sprzedać produkty, które są okropnie drogie. Ceny, które powodują wyszczerz oczu u zwykłych ludzi. Jak to sprzedać? Pytanie jakim sklepem jesteśmy? Raczej po prostu odzieżowym. Dlaczego nie mamy w asortymencie sprzętu? Tego sprzętu o który klienci pytają praktycznie codziennie. U nas nie ma nawet głupich obciążeń, taśm do rozciągania. W sezonie nie było supow, dorosłych rowerów, kamizelek ratunkowych bądź pianek! Brakuje podstawowych rzeczy, które po prostu najlepiej się sprzedają, a są w małej ilości. To raczej nie tak powinno wyglądać. Osobny wątek to nasza śmieszna aplikacja, która jest totalnym nerdem wśród aplikacji. Po co coś takiego reklamować, przecież to jest jeden wielki wstyd. Stając w kolejce u konkurencji, zwrot trwał 29 sekund, bez zbędnych podpisów i papierologi. W aplikacji konkurencji są paragony, wszystkie produkty, stany magazynowe. Po prostu wszystko! A u nas ? Manager nie pokazuje prawidłowych Stanów w innych lokalach, a jeden zwrot generuje 4 kartki papieru!!! W naszym lokalu rodzinie jest z 400-500 zwrotów rocznie. Jakie to są koszty! Ile zmarnowanego czasu! Nie wiem dlaczego tak nas traktują, co my jesteśmy winni. Współczuję sobie i Wam. Mam nadzieję że każdy, kto boryka się z problemami finansowymi spowodowanymi decyzjami zarządu da radę. Wierzę że znajdziemy odwagę i znajdziemy lepszą pracę! Ps. Będzie płacz jak ludzie w jednym momencie weźmie l4, uz i na totalnej wyje$ce odpuści obowiązki. Pozdrawiam!:)

20.12.2024 01:28

Tak właśnie zrobiłam, poszłam na L4 i złożyłam wypowiedzenie i już tam nie pracuje z czego bardzo się cieszę. Bo teraz mam pracę adekwatnie wynagrodzoną do swoich umiejętnosc, doświadczenia. Teraz czuję że jestem doceniona.
    Ta

20.12.2024 08:12

A tego pięknego maila z celami na przyszły rok, jaki przyszło nam wczoraj czytać nawet nie będę cytować. Ciekawe kto głupi będzie tak samo pracować jeśli płaca będzie mniejsza. Zamiast się rozwijać to się cofamy. Niech krs wpadnie na sklep i pokaże jak się sprzedaje końcówki:D nie wspomnę już o tym wspaniałym fragmencie, gdzie trzeba zacisnąć zęby żeby zaakceptować nową rzeczywistość i pracować dalej z pełną motywacją:D propaganda niczym w Korei... brak słów

20.12.2024 01:36

To zróbcie im suprice i walnijcie L4 po nowym roku to się (usunięte przez administratora) że strachu, zmotywujcie się między sobą ustalcie plan i jazda. Wtedy sklep będzie zamknięty bo nie będzie obsady. Proste rozwiazanie

Zostaw merytoryczną opinię o Martes Sport Sp. z o.o.