GetBack S.A.

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 724 ocen.

GetBack S.A.
2 724 6 1

Opinie o GetBack S.A.

Buahahaha

Mam nadzieję, że pracowników GB spotka los pracowników Amber Gold. Że GB w CV będzie swego rodzaju wilczym biletem, że nikt nie będzie chciał Was zatrudnić.

pingwinek pik pok
@Buahahaha 07.10.2018 10:15

a ja Tam pracowałem w GB i bardzo sobie chwalę tamten okres jak o 6 rano się dzwoniło do takich baranów dłuźników

Wer
@pingwinek pik pok 07.10.2018 15:24

Mam nadzieję, że teraz ciebie baranie obudzą o 6 rano. I to nie będzie telefon tylko wizyta smutnych panów z CBŚ. A zanosi się na to, że takich pobudek wkrótce będzie sporo

@nie mam ilorazu
@pingwinek pik pok 07.10.2018 15:24

zauważ pingwinku z getsraka, że baranami to jest cała hałastra bandziorni. Wszyscy idziecie na rzeź, gorzej niż stado baranów. A do tego jeszcze barany ze łbami zabetonowanymi, do których nic innego nie jest w stanie przeniknąć, poza bandziorskimi prawdami. Ciesz się i chwal sobie tamte chwile, tyle ci zostało. I chwal się jeszcze głośno swoimi dokonaniami, pewnie dosyć szybko ktoś ci dziubek oklepie. Do kogo będziesz teraz dzwonił? chyba już tylko na zegarynkę. Całkiem fajny nick sobie wybrałeś. Pingwiny są na wymarciu, podobnie jak wy hałastro.

anonymous
@@nie mam ilorazu 08.10.2018 07:22

A ty dłużniku przyznaj się lepiej ile ty masz długu i cieszysz się ze Getback upada

MMA
@anonymous 08.10.2018 20:47

A jakie znaczenie ma, ile ma długu? To najlepiej świadczy o get-backu, że wydzwaniać do znajomych/sąsiadów dłużników umieli. Ale w sądzie udowodnić, albo do przedawnienia nie dopuścić to już nie.

@nie mam ilorazu
@anonymous 08.10.2018 20:47

animuszku, (usunięte przez administratora) poczytaj wcześniejsze moje posty, te z przed kilku miesięcy. Na ten temat kilkakrotnie się wypowiadałem, więc nie będę dalej tego ciągnąć. W każdym bądź razie mój dług jest moją sprawą, ty martw się o dług bandziorni, a więc o siebie. Jaki by nie był dług, czy to mój, czy też kogoś innego, ty i tak nic z tego nie będziesz miał. Więc nie interesuj się tym. Wsadź nos w(usunięte przez administratora) Tam znajdziesz znajome aromaty. I możesz zadzwonić /o ile nie odcięli wam telefonów/ kolesia z klatki sąsiedniej. I nie zapomnij o weryfikacji. Wygląda na to, że hieny, padalce z bandziorni już nie mają co żreć. A zapodawałem : i będzie płacz i zgrzytanie zębów. (usunięte przez administratora)

antywindykator
@anonymous 08.10.2018 20:47

nie fikaj. przypomnę ci, że getback ukradł ludziom 2,5 mld zł. kiedy dług zostanie spłacony, ukradzione pieniądze oddane? tak, wiem. nigdy.

anonymous
@@nie mam ilorazu 09.10.2018 07:12

Oj, biedny parapecie. Sam sobie czytaj swoje posty, nawet sprzed kilku miesięcy. Sądząc po tym poziomie, nic mądrego nigdy nie napisałeś i nie napiszesz. Zapamiętaj - to co piszesz świadczy o tobie. A... i zadbaj o zdrowie, bo nadmiar żółci zawsze źle wróży.

@nie mam ilorazu
@anonymous 10.10.2018 22:42

ale ty za to masz poziom, pozazdrościć. I piszesz same mądre rzeczy. Wszędzie widzisz dłużników. wystarczy tylko pierdnąć, a już dłużnik. No ale jest postęp. Przynajmniej już nie ma ciemnoty, patoli itp epitetów. Był już pewien animuszek, który wybierał się do Wietnamu. Również szedł w zaparte w sprawach bandziorni. Tak na aproposie to lubię żółty kolor, mnie nie szkodzi. I pozdróweczka dla ciebie sierotko niedorżnięta.

Ewakuacja
@Buahahaha 07.10.2018 10:15

Niestety masz racje. Odczułem to na rozmowie. A co więcej Prezes milczy po spotkaniu w sądzie. Niestety większość z nas została z ręką w nocniku. Kto bardziej rozgarnięty to szuka, tym bardziej, że Prezes powiedział w sądzie, że bardziej się opłaca sprzedać portfele niż ratować spółkę, która jest obarczona dużym ryzykiem. Pomyśl! Kto kupi Firmę lub w nią zainwestuje mając na głowie kontrole, prokuratora, CBA i CBŚ. Pozamiatane! Przykre jest to, że na rozprawie nic nie powiedziano o pracownikach i kręcą nas również.

K.A.T.
@Ewakuacja 12.10.2018 23:23

W nocniku, to zostali obligatariusze firmy i może kiedyś coś tam odzyskają... Nadzieja matką ... Ale trzymam kciuki... Drobni akcjonariusze są w przysłowiowej czarnej d u p ie... ciekawe dlaczego? Co mówi prezes? Jak powiedział prezes Nikodem Dyzma, Trochę pucu nie zaszkodzi - jak przewidziałem ściema była, jest i będzie: Moja zeszła prognoza w grudniu po południu się sprawdza... Czyli standard. I tu racja - inwestora nie będzie, raczej potencjalni kupcy przepłaconych portfeli własnościowych firmy za bezcen. Firma stanie się wydmuszką, ale grubasy będą i tak zarobione i zadowolone. Pod obecną nazwą śmiem twierdzić, że ślepy pies z kulawą nogą nie chciałby się odsikać. Tak, tak jak też mówiłem - rebranding... Jak na razie dalsze bajeczki rodem z książki braci Grimm i ciemny lud dalej to kupi? Kupuje? Gdzie się podziały tamte miliardy? No gdzie?

czkawka dłużnika
@Buahahaha 07.10.2018 10:15

Biedny człowieczku, nie rób sobie nadziei, bo twoje pobożne życzenia jakoś się nie sprawdzają:)) Pracownicy są mile widziani w nowych miejscach:) A ty daj na tacę w tej intencji, coby każdy kto w getbacku pracował, dozgonnie biedował:) Raczej wątpię, czy ktoś wysłucha twego pomstowania, zawistniku. A twoje długi, nawet jak się przedawnią, to następnych już nie narobisz:)))))

K.A.T.
@czkawka dłużnika 16.10.2018 18:19

No proszę, proszę - do czego to już doszło... Drugi troll dogaduje pierwszemu trollowi i sili się, że ma większe IQ od adwersarza. I straszno i śmieszno... Zwłaszcza jak zaczyna od "ad personam", a nie od "ad argumentum" :).

antywindykator
@czkawka dłużnika 16.10.2018 18:19

ty chyba musisz ostro gruchę trzepać, skoro wszystko z takim błogim uśmiechem piszesz. dobrze ci chociaż? może weź jakieś lekarstwa, bo halucynacje masz i cię jacyś dłużnicy nachodzą. pomysła mam. na halloween przebierz się za dłużnika, starą w domu nastraszysz

Impuls

Człowieku siedzę w get-stark, bo nie mam wyjścia! Ktoś tutaj zapodał na forum o wilczym bilecie i miał rację – skutki tego można odczuć. Niestety większość z nas została z ręka w nocniku. Kto bardziej rozgarnięty to szuka, tym bardziej, że Prezes powiedział w sądzie, że bardziej się opłaca sprzedać portfele niż ratować spółkę, która jest obarczona dużym ryzykiem. Pomyśl! Kto kupi Firmę lub w nią zainwestuje mając na głowie kontrole, prokuratora, CBA i CBŚ. Pozamiatane!

Upadek
@Impuls 12.10.2018 10:46

I dobrze, tyraj tak dalej i nie licz na odprawę

Paaaaa :)))
@Impuls 12.10.2018 10:46

Od razu widać, że nie wpisał tego pracownik, tylko zapyziały dłużnik. Coś tam wyczytałeś, ale mało zrozumiałeś.

Ewakuacja
@Impuls 12.10.2018 10:46

Po rozprawie. Prezes milczy, HR milczy, Puchatek milczy, czyżby cisza przed burzą albo raczej przed katastrofą.

czkawka dłużnika
@Paaaaa :))) 12.10.2018 22:17

Taak , dłużnicy robią co mogą, żeby zdeprecjonować pracowników i zabłysnąć swoją przebiegłością. Dobrze pamiętam tę przebiegłość. Pojęcia nie mają o przedawnieniu, o RODO, o nakazach zapłaty, ale pyszczą. No i okazuje się, że przychodzi moment, kiedy im to pyszczenie bokiem wychodzi. A wystarczyło porozmawiać o swoich zobowiązaniach, zamiast stosować prymitywne wybiegi, wmawiać pomyłki, odmawiać weryfikacji. Jak zwykle ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. Dlatego wielu z tych pyszczących wcale mi nie szkoda.

K.A.T.
@czkawka dłużnika 16.10.2018 18:26

Taak, a takie czy inne trolle sobie od czasu do czasu tu wpadają, by sentymentalnie sobie powspominać stare dobre czasy... Bardzo wzruszyła mnie twoja historia.

antywindykator
@czkawka dłużnika 16.10.2018 18:26

ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. ciekawe czy tak rżysz, jak getback płaci koszty sądowe za przegrane sprawy? bo przegrywa właśnie z tymi pyszczącymi; oni wiedzą co mają zrobić i do kogo się udać w razie pozwu.

Impuls

Czyżby to byłby trup z Get-starka i wszyscy pouciekali?

Zdekoncentrowany.......

PRA Group=Getback.Dzwonią z takich samych nr.tel i tak samo zastraszają i wymuszają wpłaty pomimo regularnych wpłat do Getback.Myślę że wszystkie sposoby wyciągnięcia podwójnych pieniędzy są dla pozostałych na stołkach telefoniarzy dozwolone. SZok że tak można postępować........

Jarek
@Zdekoncentrowany....... 10.09.2018 15:20

Czy obecni (jeszcze) pracownicy GetBack mają w tej sprawie coś do powiedzenia ?

July
@Zdekoncentrowany....... 10.09.2018 15:20

Jeżeli to fundusz Omega to firma Pra prowadzi Pana sprawę teraz. GB nie prowadzi już tam windykacji.

Zdekoncentrowany.....
@July 10.09.2018 18:26

To tak można ? Bez zawiadomienia że nastąpiła zmiana.Dlaczego Pra ma te same nr.tel.coGB i podają do wpłat nr.kąta na które do tej pory szły wpłaty.Przestałem z tego cokolwiek rozumieć! Nie uchylam się od wpłat ale nie CHCE płacić podwójnie bo mnie na to nie stać!

K.A.T.
@Zdekoncentrowany....... 10.09.2018 15:20

Tak to jest jak się z kanciarzami ktoś ugaduje - co gorzej, mówiąc kolokwialnie "na gębę". Cesja cesji cesję pogania - płać i płacz... Bo prawnicy tacy drodzy i sumienia nie mają :)

Zdekoncentrowany.....
@K.A.T. 10.09.2018 19:50

Płać podwójnie .......o to chodzi! Aby jak najwięcej wyrwać od (naiwniaków).

Jarek
@Zdekoncentrowany....... 10.09.2018 15:20

Wpis z 01.09 - Ania 01.09.2018 14:21 A czy ktoś wie jakie ma powiązania GetBack z Pra Group.Ponoć Pra Group też wtopiła dużo kasy w zakup portfeli wspólnie z GetBack. Coś widać jest na rzeczy, tylko szeregowi pracownicy o tym nie wiedzą lub udają, że nie wiedzą.

July
@Zdekoncentrowany..... 10.09.2018 19:42

Omega wycofała sprawy w gb. Numery są losowe. Dialer je przypisuje. Konto to samo bo nie wplaca Pan na konto gb. Wszystkie rachunki naleza do wierzyciela. Gb jak obsługuje ma tylko do nich wglad. Wlascicielem jest zawsze wierzyciel.

Były DT
@Zdekoncentrowany....... 10.09.2018 15:20

Podpisałeś jakąś ugodę? Podpisałes ugodę na nieprzedawnione roszczenie? Sprawa była w sądzie i przegrałeś? Jeśli wszystkie odpowiedzi brzmią NIE, to ja niczego nie płaciłbym aby nie zostać wydojonym. Są lepsze cele w życiu niż płacenie do Getback i innych (usunięte przez administratora) co nawet nie potrafią udowodnić czy i ile ktoś zalega. Robiłem w terenie i mam pojęcie jak się to wszystko odbywało.

Zdekoncentrowany.....
@July 11.09.2018 16:38

Kiedy Omega wycofała windykację od Gb.Dlaczego nie powiadamia dłużników pisemnie.Moim wierzycielem jest Getback bo na ich konto wpłacałam pieniądze.Zgodnie z prawem powinno być wszystko na piśmie włącznie z informacjami o jakiejkolwiek zmianie.Tego oczekują od nas a sami tego nie respektują.

Zdekoncentrowany.....
@Były DT 11.09.2018 18:20

To był kredyt z 2010 roku w połowie spłacony.Spłata miała być do lutego 2015r więc nie wiem czy jest przedawniony czy nie.Wpłacam sumiennie co miesiąc ale podwójnie nie dam rady.I nie było żadnej sprawy w sądzie.A ugoda nie wiem czy była podpisana za nieprzedawniony lub przedawniony dług.Co robić dalej -nie mam pojęcia.

July
@Zdekoncentrowany..... 11.09.2018 19:00

Dług z Getina kupiła Omega. Serwiserem było gb. Omega wypowiedziała umowę gb i obsluge fiz przekazala do Pra Group. Konto nalezy do Omegi. Teraz musi Pan z nimi rozmawiac. Jezeli byla ugoda z gb to dalej placic jak wczesniej i na to sie powolac. Jezeli to sa tylko wplaty bez ugody to juz pra moze dyktowac warunki.

Były DT
@Zdekoncentrowany..... 11.09.2018 19:00

Kiedy jeździłem po ludziach to nawet jak dług był przedawniony, to kazali nam kłamać że nie jest przedawniony. W pana przypadku jeśli sprawa nie była w sądzie a mówi pan że w połowie było spłacone, to proszę powiedzieć kiedy dokładnie podpisał pan ugodę i czy w ogóle pan cokolwiek podpisywał.

Zdekoncentrować. .
@Były DT 11.09.2018 20:47

Ugoda podpisana z gb w lipcu 2017.I co dalej?Wplaty-ale komu?Podwójne! To nie do opisania co robią z ludźmi nie informują jaki do dług jest przedawniony czy nie.Tylko płacić i płacić. ...

Były DT
@Zdekoncentrować. . 12.09.2018 00:28

W lipcu 2017 to ty chyba podpisałeś ugodę na dług już przedawniony. Z tego co się orientuję, to ludzie wygrywali w sądach takie sprawy, jeśli windykacja wniosła pozew. Wniosek z tego taki, że najlepiej dla ciebie byłoby przestać płacić cokolwiek. Szkoda że Antywindykator jest ostatnio nieaktywny, on dałby ci konkretną wskazówkę.

anonymous
@Zdekoncentrowany..... 10.09.2018 19:42

Nie będzie Pan płacił podwójnie. Pana wierzycielem jest Fundusz Omega. Fundusz zmienił firmę która obsługuje Pana dług i teraz jest to najwidoczniej PRA. Nie ma obowiązku informowania o tym, bo wierzyciel nie zmienił się. A to że płaci Pan na to samo konto to dobrze chyba, nie ma wątpliwości że spłacane raty idą tam gdzie trzeba. PRA to nie to samo co Getback.

antywindykator
@Zdekoncentrowany....... 10.09.2018 15:20

witam. co do podwójnych płatności, to standardowe próby zamotania człowieka i wyłudzeń ze strony getback i powiązanych podmiotów. a nuż się dłużnik pogubi w rachunkach i zapłaci więcej. dopóki nie ma informacji listem poleconym o cesji, stosujemy się do art. 512 kodeksu cywilnego. w niniejszej sprawie wygląda mi, że w momencie podpisania ugody roszczenie było już przedawnione (domyślam się że był BTE i komornik. czyli uchwała SN sygn akt III CZP 17/17), pozostaje pytanie, czy w treści ugody zrzekłeś się zarzutu przedawnienia. jeśli nie - przestałbym płacić i oczekiwałbym na wniesienie powództwa. jeśli jednak zarzutu przedawnienia sie zrzekłeś - niestety należy do końca wykonać ugodę, mając na uwadze art 512 kc i trzeba się pilnować aby nie zostać oszukanym na tych płatnościach nie wiadomo komu. wypadałoby mi znać konkretne daty i treść ugody, aby ci udzielić na 100% pewnych informacji.

Zdekoncentrowany.....
@antywindykator 12.09.2018 13:08

Witam.BTE był i nakaz zapłaty w post.upomin.z dnia 22.10.2016.A ugodę przeczytałem dokładnie i nie ma tam żadnego zdania ani wzmianki żebym się zrzekł zarzutu przedawnienia.Kredyt brany w Getin Banku 19.02.2010 ,spłata do 16.02.2015.W trakcie trwania tej ugody czyli przez rok spłacona połowa.Płacił bym dalej ,nie uchylałem się ale teraz to mnie przerosło.Podwójnie i nie wiadomo komu i czy jeszcze czegoś nie doliczą.Tak na marginesie to kredyt chyba cały został spłacony a teraz ich(odsetki).

antywindykator
@Zdekoncentrowany..... 12.09.2018 14:50

i co z tym nakazem, wniosłeś sprzeciw czy jednak nie i nakaz się uprawomocnił? swoją drogą, to widzę że pisałeś wczesniej iż sprawy w sądzie nie było. a teraz że nakaz był. więc jak to jest, panujesz w ogóle nad tematem czy dajesz się strzyc jak dorodny baran?

Zdekoncentrowany.....
@antywindykator 12.09.2018 15:21

Nakaz był . W sądzie nie byłem i sprzeciwu nie wniosłem bo to odbywało się jakby poza moją obecnością.Dostałem pismo od komornika w którym była już syg.akt nadana przez sąd.Chyba tak jak piszesz ,przestałem nad tym panować i wierzyć komukolwiek.Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest jeszcze to że komornik upomina się o koszty sądowe w związku z umorzeniem postępowania w całości na podstawie art.824 par.1 pkt 4k.p.c W uzasadnieniu"wierzyciel w ciągu 6m-cy nie dokonał czynności do prowadzenia dalszego postępowania)Bezczynność wierzyciela powoduje to umorzenie postępowania egzek.z mocy samego prawa.Tak napisał komornik.Co z tym?

antywindykator
@Zdekoncentrowany..... 12.09.2018 16:06

odebrałeś nakaz osobiście? jeśli tak - płać to co na ugodzie. ani więcej (bo cię orżną), ani mniej (chyba że ci część umorzą). na konto z ugody, dopóki poleconym nie dostaniesz nowego info. odbierając nakaz i olewając temat - najprawdopodobniej zrobiłeś z siebie frajera i przegrałeś wygraną sprawę (na 95%). komornikowi koszty się należą niestety. jeśli nie odebrałeś nakazu osobiście (np. mieszkałeś zagranicą), to sprawę można odkręcić i wygrać (na ten moment szanse oceniam jak powyżej).

Zdekoncentrowany.....
@antywindykator 12.09.2018 16:39

Nakaz z dn.22.10.2016-kserokopia.Bez pieczątki nagłówkowej Sądu tylko okrągła z orzełkiem i nazwą sądu.Brak w moich dokumentach oryginału.Z Sądu nic nie odbierałem osobiście ani listem poleconym bo mnie nie było w Polsce od 20.10.16 do 26.02.17 Ten nakaz został mi chyba wysłany z GetBack razem z pismem do zapłaty. Jestem pewny że w tym czasie nic z Sądu osobiści nie odbierałem.

antywindykator
@Zdekoncentrowany..... 12.09.2018 19:00

jeśli nie odebrałeś a byłeś zagranicą, to myślę że da się. nie tu miejsce na dalsze pisanie. daj mi cynk na antywindykator@interia.pl pozdrawiam

anonymous
@Zdekoncentrowany..... 11.09.2018 18:50

Getback nie jest wierzycielem jest nim Omega. Równeiż konto jest funduszu a nie Getback

K.A.T.
@anonymous 13.09.2018 11:56

OK. Sama Omega wchodzi w skład TFI Altus i tu Getback faktycznie mógł być jego serwiserem lub posiadaczem/współposiadaczem jeżeli posiadał jakiś procent certyfikatów. Natomiast nie ulega żadnej wątpliwości, że Getback np. był posiadaczem 100% certyfikatów funduszu Universe 3 wchodzącego w skład TFI Saturn. W tej całej puzzlowej układance jedno się zgadza - adres siedziby na ul. Pankiewicza 3 w Warszawie...

K.A.T.
@anonymous 13.09.2018 11:56

A i jeszcze mały drobny szczegół. Mianowicie w obydwu przypadkach tych FIZ (Omega i Universe 3) we wpisie KRS w pozycji "członkowie reprezentacji" BRAK DANYCH. Rozumiem, że są to dane poufne.

Mikołaj
@K.A.T. 13.09.2018 18:04

Ja bym jeszcze do tego dorzucił "gigantów" z ulicy Domaniewskiej .... też w W-wie. Taka nasza Krzemowa Dolina :)

K.A.T.
@Mikołaj 13.09.2018 18:58

Ta "Krzemowa Dolina" to IMHO Wrocek :)

Mikołaj
@K.A.T. 13.09.2018 19:20

Proponuję pogodzić te dwa poglądy i przyjąć, że mamy dwie Krzemowe Doliny. A co ! A może trzy ............ dajmy na to Gdynia z Elblągiem ? Co będziemy sobie żałować ?

K.A.T.
@Mikołaj 13.09.2018 20:03

Bardzo celna uwaga.

głupoty
@Były DT 11.09.2018 20:47

Kto ci kazał? masz swój rozum i od Ciebie zależało co mówisz. Widać że sam sobie wypracowałeś złodziejski sposób, albo nigdy nie pracowałeś w terenie i pie@!( głupoty.

Prawda1
@July 11.09.2018 20:09

Z kim rozmawiać? ?? Z kolejnymi złodziejami ??? Jesteście bezczelny do granic możliwości! Płacić bo ugoda była ? Myślicie że dalej będziecie doic ludzi na nieistniejące i przedawnienie długi ? NIKOMU NIC NIE PŁACICIE. ! Zadajcie oddania sprawy do sądu i dzialajcie.PiS wam zlodziejskie interesy ukrucil bo weszło nowe przepisy i to sąd teraz sam zdecyduje czy dług jest przedawnieniu lub wcale go nie ma ,albo ktoś na Was coś wyłudził. Przedtem nawet o rozprawie i nakazie płacenia nikt przeważnie nie wiedział,bo sądy przyklepywaly często bezzasadne długi żeby mieć to z głowy albo przez inne powody. Nareszcie ktoś zrobił porządek z wami.Tylko ilu ludzi przez was nie żyje ilu wpadło w spiralę długów tego nikt nie zliczy.Bezczelna mafi.a zlodziejska.

Prawda1
@Zdekoncentrowany....... 10.09.2018 15:20

Pozwij dzwoniacego imiennie do sądu za nękanie. Skończy się babci sranie. Ja się właśnie do tego przymierzam.Zapadlam na ciężką depresję przez te telefony non stop. I świcie w południe czy późnym wieczorem .Nie daruje tego !

antywindykator
@Prawda1 21.09.2018 02:01

PiS niczego nie ukrócił, więc daruj sobie te brednie

K.A.T.
@Prawda1 21.09.2018 02:01

Śmiem twierdzić, że emocje i populizm są złym doradcą, a Prawda1 ma się tak, jak 3-cia Prawda wg rozprawy o prawdzie św.p. ks. Tischnera. Howgh!

Prawda1
@Zdekoncentrowany....... 10.09.2018 15:20

A nie pisałam wcześniej że tak jest ?

Bezstronny stronny

Już dosyć chyba ludzie napisali o tej spółce. Mnie dziwi jedna rzecz. Kogo cokolwiek trzyma w tej spółce. Przyszłość, opinia czy prestige. Nic. Siedzą, bo nie mają co ze sobą zrobić, ewentualnie chcą otrzymać odprawę i wolą być oblewani pomyjami z prawej czy lewej. Szkoda. Bo wielu to uczciwe i w porządku osoby, a kiedyś sami nie będą się przyznawać do tej spółki.

pracownik GB
@Bezstronny stronny 11.10.2018 18:52

Wiesz co? A może zajmij się sobą i odpowiedz na pytanie, po coś tu wlazł i postanowił się dowartościować opluwając przy okazji pracowników? Czy to na pewno twoja sprawa z jakich powodów ktoś pracuje tam, gdzie chce? Masz długi, wleź na portal dla dłużników, masz inne problemy, szukaj pomocy u specjalistów. Jeżeli się nudzisz, to nie świadczy o tobie najlepiej:)

DŁUŻNIK ?????

A co z nami dłużnikami od których ściąga się przedawnione zadłużenia. Płacimy dalej(komu?)czy czekamy na sprawy w sądzie????

antywindykator
@DŁUŻNIK ????? 10.10.2018 11:15

komu płacisz skoro roszczenie jest przedawnione?

DŁUŻNIK?????
@antywindykator 10.10.2018 13:37

Płacę dalej firmie Getback która ponoć dalej obsługuje fundusz Omega.Pomimo telefonów o podanie jakiejkolwiek informacji -brak reakcji ze strony Getback.I co dalej robić?

Eks MDK
@DŁUŻNIK????? 10.10.2018 19:09

Jeżeli podpisałeś ugodę (przyznałeś się do długu i zaakceptowałeś warunki spłaty) i płacisz regularnie , spłacaj dalej bo wpłacasz na konto wierzyciela. Getback jest tylko serwisantem na tej sprawie. Regularna spłata gwarantuje Ci wywiązywanie się z ugody i względny spokój. A tak nawiasem mówiąc nie daj sie namówić na zmianę jakichkolwiek warunków bo doliczą Ci odsetki wstecz i wrzucą jeszcze jakieś koszty. I pamiętaj, że skoro spłacasz w terminie nie ma prawa nikt Ci tej ugody wypowiedzieć czy rozwiązać bez Twojej zgody.

K.A.T.
@Eks MDK 10.10.2018 19:46

Litości dobry człowieku, nie wypisuj takich rewelacji znaczy półprawd, żeby nie powiedzieć herezji rodem z windykacyjnego ciemnogrodu. Taka czcza gadka już nie działa :) Zwłaszcza, że sam zainteresowany też raczej operuje okólnikami. Howgh!

DŁUZNIK?????
@Eks MDK 10.10.2018 19:46

Jakie przyznanie się do długu?Wymuszenie tak to można nazwać,i oczywiście zastraszenie.Tak to działa w Gb.A człowiek nieświadomy,zastraszany itp.podpisuje i płaci dla świętego spokoju.Jak to mówią"mądry polak po ......" I żeby nie było wiem że"długi trzeba spłacać"

antywindykator
@DŁUZNIK????? 10.10.2018 23:48

antywindykator@interia.pl zapraszam, odpowiem ci w kwestii twojej sytuacji. nie będziemy tutaj śmiecić.

AA
@DŁUŻNIK ????? 10.10.2018 11:15

Nic się od Ciebie nie ściąga przedawnionego, bo to niemożliwe, jak jesteś baran i sam płacisz to znaczy, że nie zasługiwałes na te pieniądze.

anonymous

Witam przodowników pracy! Podobno dzięki waszym tęgim głowom i najwyższemu profesjonalizmowi firma w pierwszym półroczu 2018 odnotowała stratę na poziomie 1,2 mld zł. Godny szacunku wynik! Z tym, że to dane niezaudytowane więc pewnie zaniżone o jakieś 500 mln zł. Aha na układzie coś tam wspominano, że getback "zapomniał" opłacić ZUS. Chyba nie będzie za co leczyć was z bólu dupska...

antywindykator
@anonymous 09.10.2018 11:39

nieprawda. ta strata to wirtualna kreatywna księgowość, aby liczby zrobiły wrażenie. tak naprawdę to stratę operacyjną mają lecz niewielką. to oczywiście zjazd po równi pochyłej ku upadłości gdyż nawet nie mają z czego oddać pieniędzy jakie ukradli, a ukradli ponad 2,5 mld złotych.

prac

pytania słychać : a która opcja jest korzystniejsza dla ' jeszcze ' pracownika Gb ? układ / inwestor / inne ? ktoś, coś ... ? ;)

antywindykator
@prac 06.10.2018 14:15

najkorzystniejsze dla "jeszcze" pracownika jest przedłużanie agonii. oczywiście korzysta na tym zarząd i rada nadzorcza krojąc kasiorkę co miesiąc, pracownicy są pod to podpięci tylko dlatego że inaczej nie da rady. pensje dla pracowników ledwo ledwo ale są, jak zabraknie siana to zapłaci FGŚP. układ? nieważne jaki układ byłby zawarty, getback i tak kasy na to nie ma. zapłacą jedną ratę i do piachu. inwestor? bez jaj, kto o zdrowych zmysłach zainwestuje kasę która trafi do obligatariuszy zamiast do pomnażania? zresztą dąbrowski zamierza sprzedać portfele więc kupującego nie można nazwać inwestorem w spółce. szybka upadłość? najkorzystniejsza dla obligatariuszy gdyż zatrzyma się rozkradanie ale kadra idzie na bruk.

Mikołaj

Czy wiadomo coś na temat ewentualnych powiązań GetBack i kancelarii Koksztys ?

antywindykator
@Mikołaj 03.10.2018 09:00

Z tego co mi wiadomo wiem najlepiej jako najbardziej poinformowany. Powiązane są kordonkiem, lub przędzą wyprodukowaną w Chinach, która jest niedroga i do złudzenia przypomina prawdziwą. Z moim talentem do rękodzieła bez problemu wyczarowuję swoimi zwinnymi paluszkami prawdziwe rarytasy szydełkowe bądź inne hafty z tej przędzy. Porad prawnych udzielam ostatnio niewiele, ale tu na forum z przyjemnością odpowiadam, nawet jak nie jestem pytany. A to mi się klawiatura kawą zachlapała, tak się ubawiłem moim dowcipem. Aloha.

K.A.T.
@Mikołaj 03.10.2018 09:00

Dziwne pytanie, ale logicznie rzecz ujmując Getback nie miał jakiegoś szczególnej potrzeby by bezpośrednio angażować zewnętrzne k.p. niż Kancelaria Prawna Getback(usunięte przez administratora)sp. k. W sumie nawet jedno, czy dwa zlecenia (o ile takie miało miejsce) jeszcze nie czyni z tego jakiegoś ewentualnego powiązania.

K.A.T.
@K.A.T. 05.10.2018 14:03

Nazwy spółek w pełnym brzmieniu - dalej w KRS są jawne, a tu pfe cenzura :}

antywindykator

niezłe trollowisko się tutaj zrobiło. macie wyżerkę i pole do brykania getbackowe trolle, tylko jestem ciekaw który kierownik was nasłał skoro najdurniejsze łby poleciały na zbity pysk, a reszta boi się własnego cienia jak na razie? :) taaa jasne pensja, premie, podwyżki he he he i co jeszcze, może na odnowę psychiki darmowe panienki dla sfrustrowanych wyzwiskami z telefonów :) no oczywiście że kasa na wszystko jest - tylko jakoś kasy nie ma żeby oddać za obligacje te 2,5 miliarda pożyczone-UKRADZIONE. jak to was uczono - kiedy będą oddane pieniądze pożyczone-UKRADZIONE? no kiedy trolle? prezes będzie wyprzedawał portfele, to niby za co ma wam cokolwiek jeszcze dodatkowo płacić? dajcie sobie spokój z tymi bajeczkami o premiach i podwyżkach. co miesiąc jedziecie na stracie parę banieczek w palnik, a nad łbami wisi 3,3 mld zadłużenia. owszem zarząd czy rada nadzorcza musi mieć wyżerkę i wydojoną kasę na koncie, ale dla całego pogłowia to już nie wystarcza. skończcie snuć fantazje i cwaniakować. wiecie jaki będzie wasz los i sądny dzień? 9 października. układ nie będzie klepnięty, sędzia-komisarz zakończy ten żenujący cyrk i poleci wniosek o upadłość. całkiem możliwe, że kolejna wypłata będzie już od syndyka.

K.A.T.
@antywindykator 30.09.2018 06:26

To, że ta hiena nawet S.A. w zawieszeniu i PPU zdycha wcale nie znaczy, że jeszcze ugryźć/pokąsać może Panie antywindykatorze. I za to dzięki!

antywindykator
@antywindykator 30.09.2018 06:26

Weź się uderz drewnianym kamieniem w głupi łeb a nie mnie naśladujesz... Panie znawco przez małe p i z

antywindykator

pudło, czekoladowy misiaczku. ja zajmuję się czym innym niż praca w getbackowej pseudowindykacji. z getback jedyne (i aż) co mam do czynienia to podczas procesu i na sali sądowej. chociaż przesadziłem z tą salą - nikt się nigdy z getback nie pojawia.

anonymous
@antywindykator 03.10.2018 10:58

Pudło to Ty masz zamiast głowy. Nikt się nie stawia na rozprawy bo nikt Cię nie szanuje i nie traktuje poważnie. Przyszło Ci to do głowy kartonie?

antywindykator
@antywindykator 03.10.2018 10:58

W chwilach wolnych od pracy wykonuję również serwetki, obrusy oraz inne rękodzieła. Sporo sprzedaję na allegro i na okolicznym bazarku. Aby zarobić na kordonki, lub wełnę chętnie udzielam bezpłatnych porad prawnych za opłatą w naturze. Może być kordonek albo chińska przędza. Ostatnio dla sędzi Anny Marii Wesołowskiej wykonałem gustowny żabot, który do tego blondu pięknie się zaprezentuje na sali sądowej.

antywindykator
@anonymous 03.10.2018 16:58

I tu się mylisz. Coraz lepsze ściegi wychodzą i teraz właśnie robię przepiękny łańcuszek , który również będzie ozdabiał togę Anny Marii Wesołowskiej. Moja obecność tym samym mocno się zaznaczy na skalę krajową. Aloha.

anonymous
@antywindykator 30.09.2018 06:26

Nie wiadomo czy (usunięte przez administratora) na wypłatę dla siebie uzbiera. Poza tym ma pan rację panie Antywindykator. Szczury z Getback już się zleciały i nawet honoru nie mają aby się innym nickiem podpisać.

antywindykator
@antywindykator 03.10.2018 10:58

i zapomniałem dopisać misiaczku, że pracuję tu na goworku od rana do nocy a w przerwach szydełkowanie i robótki na drutach. Idę wymoczyć nogi, bo mi w tych kapciach się zapociły przez kilka dni.

antywindykator
@antywindykator 04.10.2018 20:49

Z drugiej strony nie ma co przesadzać z higieną, nie będę dziś moczył, jak się zbliża sobota - będzie okazja żeby się odświeżyć na następny tydzień. Dzisiaj poprzestanę na przetarciu mokrą szmatą pod pachami i poniżej.

antywindykator
@antywindykator 04.10.2018 20:55

Taka zmoczona szmatka to fantastyczny wynalazek, wystarczyło nawet na przetarcie między palcami, to już na następny tydzień nogi umyte. Okazało się, że nawet patelnię po jajecznicy fajnie się przetarło, aż miło popatrzeć jak błyszczy. I teraz powrót do obowiązków na forum.

...
@antywindykator 04.10.2018 21:29

Pamiętam tego (usunięte przez administratora). Jak pracowałem w zespole VIP... Bardzo pasujesz do tej osoby...

July
@... 04.10.2018 23:00

Haha pamiętam. Jak go Grzegorz G. zwalniał to płakał jak dziecko.

www

nie pozostaje mi nic innego jak, (usunięte przez administratora)

www

dlaczego został usuniety link, niewygodny dla kogoś (usunięte przez administratora)

www

W linku poniżej jest opisane jaką firmą prestiżową jest GB. (usunięte przez administratora)

Jurek

Takie cudowne wiadomości można otrzymywać codziennie , ale to prawda Puchatek i ten Warszawski korpo-szczur powinni być następni dużo im nie brakuje do muła , i co ten super kierownik teraz zrobi taki super taktyk . Puchatek dobrze wiedział dlaczego muł wcześniej został zwolniony z Getin Banku bo dokładnie w GB robił to samo mobbing 24h na dobę i maile pisane po 23:00 , podobnie robi Bojanek widocznie szybko się nauczył od muła w tak krótkim czasie prawie całe 9-mcy nawet dzwoni podczas urlopu pracownika i wymaga odpowiedzi na pytania też trzeba z nim do piachu.

Mikołaj
@Jurek 25.09.2018 15:36

Pozostawił w nieutulonym żalu całe rzesze klientów i "klientów" GetBack. Taki talent nie może się zmarnować. Zapewne wyląduje w Best albo innym PraGroup.

anonymous
@Jurek 25.09.2018 15:36

Przyjdzie czas i na nich. Do końca roku. Na wszystkich nas niestety.

JW
@Jurek 25.09.2018 15:36

Jurku. -Wolny Ptaku itp Jesteś zapewne dawnym pracownikiem tej firmy. nie poradziłeś sobie w niej? i teraz wylewasz niesłuszne /mizerne żale na tym forum? z tego co wiem to @ jest takim narzędziem pracy z którego można korzystać nawet o 3 :00 w nocy...nikt raczej nie każe Ci o tej porze odpisywać. Nie chce nikogo bronić ale wydaje mi się że w trakcie urlopu nikt nie oczekuje ze ten telefon odbierzesz... Sama pracuje w korporacji od dawna i często pisałam do swoich pracowników @ w nocy z uwagi na brak czasu w dzień. Jeśli tego nie rozumiesz zacznij pracę w polu przy wykopkach?tam przynajmniej nikt nie będzie Cie nachodził ...chyba ze rolnik który będzie wymagał od Ciebie pracy...to tak odnośnie tego ostatniego zdania o piachu z którym chyba przesadziłeś ponieważ można uznać to za groźbę...a Tobie raczej nikt u poprzedniego pracodawcy nie groził chyba ze się mylę? jeśli to robił sugeruję udanie się do sądu lub na Policje. i na koniec: Widać ze wpisy na tej stronie należą do 3-4 osób które nie poradziły sobie z korporacji-bo trzeba było w miarę uczciwie pracować? :) ale boja się do tego przyznać i nie wiedzą co z tym fantem zrobić...wiec wstają rano -siadają przed komputerem-spuszczają spodnie i w trakcie wysyłania CV piszą takie bzdury...a Getsrek firma jak każda inna w tej branży -nie jedna tak upadła i nie jedna się podniosła ale na pewno nie poprzez wypisywane tu wypociny życiowych oferm...

Mikołaj
@JW 26.09.2018 16:32

Podziwiam przenikliwość i głębię analizy. Radziłbym nad stylem jeszcze popracować. Czy Szanowna Pani może nam zdradzić nazwę tej korporacji w której pracuje ? Warto się uczyć od najlepszych !

Góra
@JW 26.09.2018 16:32

Jak się domyślam to ty Panie Kierowniku K.M chciałbym cię poinformować iż większość zwolnionych przez Ciebie ludzi jakimś cudownym trafem sobie bardzo dobrze radzi w innych firmach. A co do gróźb przeczytaj sobie orzecznictwo co musi być spełnione aby zaistniało przestępstwo. Zobaczymy jak sobie ty poradzisz w nowej rzeczywistości tak jak zwalniałeś ludzi tak samo postąpiono z tobą . I co warto było !!!

JW
@Góra 26.09.2018 17:09

pudło. ps. a kto tu pisze o przestępstwie? napisałam tylko ze zwrot ,,do piachu,, może być rożnie interpretowany... tym bardziej jeśli pisze to ktoś kto zakończył prace w tym getsreku..

JW
@Mikołaj 26.09.2018 17:05

branża podobna-ale to chyba nie ma tutaj znaczenia? śmieszą mnie po prostu wpisy byłych pracowników którzy to forum traktują jako wyrocznię...a znając życie pracując w getsreku do ideałów nie należeli unikając pracy w każdej sytuacji.. Przykładem jest Jurek/Wolny ptak -wyglądający na Janusza ;) bo ktoś pisał do Niego @ po 23:00...

Kumaty
@JW 26.09.2018 17:27

Czytaj proszę ze zrozumieniem :) nie było mowy o pisaniu do konkretnej osoby po 23 :) korporacyjne szczurki myślą ze są panami na włościach a pracownik to jedynie cyferka w tabeli, ale tu trzeba być by to zrozumieć :)

Teren
@JW 26.09.2018 16:32

Pisać nocą i oczekiwać na wykonanie w kolejnym dniu hehe i to jest normalne ???poczytaj o czasie pracy Debi.....

Zainteresowany
@Teren 26.09.2018 19:40

Pan kiero oczekiwał jeszcze odpowiedzi na swoje nocne wypociny. Ponadto zwolnił najlepszych nie najgorszych, czyli tych którzy mu byli niewygodni bo nie dali sobą manipulować. Pan wszechwiedzacy bez żadnego doświadczenia i nawet wiedzy teoretycznej.

Teren
@Zainteresowany 26.09.2018 20:32

I zostalo kilku na byłym terenie nazywanym PÓŁNOC....

Rubens
@Teren 26.09.2018 20:51

Tak najlepszych, nje żartuj. Od dawna było wiadomo jakie tam kombinacje odchodziły na boku pod bacznym bokiem pana AŁ. Cała firma uczciwie tyrała a tam cfaniakowanie na całego bylo. Jakos dziwnie tylko polnoc pisze nikt poza nia. Chyba jednak zabolalo odciecie od żloba.

nonono
@Teren 26.09.2018 19:40

a co jest w tym niewykonalnego ? od czego zaczynasz prace w korpo? rano -normalny czyta @ potem zaczyna prace a Ty pewnie walisz gruszkę pod zdjącia gazetki z lidla. ps. zawsze możesz zostać prywatnym detektywem jeśli w korporacji CI nie wyszło...AŁ...uuu

Zainteresowany
@nonono 26.09.2018 22:48

A Ci z zachodu a Ci zatrudnieni po rządach A Ł? To też cwaniaki co nic nie robiły. Jakoś cześć północy na zachodzie sobie radzi a części zachodu na północy już nie ma .Brawo za samoocenę przedmówcom.

Polska

on chyba sam się zwolnił bo nie mógł się pogodzić że trzeba pracować...

K.A.T.
@JW 26.09.2018 16:32

Hmm, twoja wypowiedź wręcz powala na kolana, ze śmiechu. Bardzo to przypomina styl korporacji z siedzibą w Brooklyn obecnie Warwick - JW.ORG ???

P.Duda
@Polska 27.09.2018 22:05

Ja pracowałem i to bardzo ciężko, szkoda, że jestem pomawiany przez anonymous bo nie mogę się odnieść do Ciebie. Zwolniłem się dlatego, że nie podoba mi się styl obecnej pracy, układ jaki w Warszawie panuje nie pozwala na uczciwy zarobek gdzie tylko jedna osoba dostaje "Wisienki", a ciągłe jeżdżenie po tych samych sprawach które się obrabia od 4 lat po prostu rozbraja, maile po 23 i na urlopie - brak komentarza. Najważniejszego zapomniałem, że będąc w Premium dostawałem "świeże" sprawy na kolejny miesiąc, które były objechane miesiąc wcześniej przez pracowników Standard... o debilnym grafiku (PR i PPO) nie wspomnę. Na koniec dodam o "Trenerach", którzy jeżdżą tylko po to żeby potem Ciebie pomawiać i pisać niezgodne z prawdą raporty dla przełożonych - chyba się komuś role pomyliły. Żal mi tych wszystkich pracowników, którzy nie przejrzeli jeszcze na oczy. Pozdrawiam serdecznie!

P.Duda

Nie zwolniono mnie tylko sam odszedłem bo nie jestem niewolnikiem tak jak Ty. Pozdrawiam serdecznie!

A.w
@P.Duda 02.10.2018 10:00

Chcesz powiedziec ze ludzie dostaja sprawy pod stolem?konkretnie kto i dlaczego?napisz cos wiecej o ukladach jakie panuja w firmie

Xyz
@A.w 02.10.2018 10:27

Ugody aktywne dawane do windykacji? Jaki jest sens jeździć miesiąc w miesiąc do kogoś kto sumiennie płaci ratę? Target niech taka osoba dostanie na poziomie 30-40 tysięcy i połowę ma zrealizowaną bez wysiłku :) To taka jedna z wielu patologii

Pracownik GB(niewolnik)
@P.Duda 02.10.2018 10:03

to straszne co piszesz . szkoda ze nie pomyślałem o tym wcześniej ...moze idź do sądu jeśli ktoś pisał Ci @ po 23:00;) kazał Ci też odpowiadać? wydaje mi się że @ jest po to żeby można było to pisać nawet o 3:00 w nocy nie koniecznie chcąc odpowiedzi...albo wiesz co zostań prezydentem przynajmniej jednego ni3 będziesz musiał zmieniać...ps. no i nie będziesz musiał pracować ...

P.Duda
@Pracownik GB(niewolnik) 02.10.2018 11:27

Panie kierowniku regionu Wschód, a może sąd zaciekawią maile w których chciałeś abym postępował z dł. wbrew prawu...? Proponuję zakończyć pomawianie mojej osoby w strukturach gB bo sam tylko kręcisz bata na siebie. Jeśli usłyszę, że znowu wygadujesz na mój temat jakieś bzdury to możliwe, że wystąpię na drogę prawną za bezpodstawne oczernianie mojej osoby. Pozdrawiam

Pracownik GB(niewolnik)
@P.Duda 02.10.2018 11:37

;)

Jacek
@P.Duda 02.10.2018 10:00

Brawo Dudus juz jestem ciekawy jaki masz czerwony telefon prywatny od wydzwaniania tego pajaca bojanka zeby skasowac to co napisales nareszcie postapiles jak prawdziwy facet a ten z wawy niech cię cmokniew pompę

gucio
@P.Duda 02.10.2018 11:37

Pragnę zauważyć że na Pana to trzeba mieć wygląd, a ten osobnik takowego nie posiada,

wódz
@P.Duda 02.10.2018 11:37

Jaki to kierownik, Po takich kierownikach jak bojanek to mój dziadek na konia wsiadał,

P.Duda
@Jacek 02.10.2018 13:03

Ile razy mam mówić, że nie mówi się Wawa?!?! Kto pisze zamiast Kraków – K-ków? Nikt. Nie ma w Polsce takich kpów. Komu by wlazło w mózgownicę Na K-wice zmieniać Katowice? Czy kto z Bydgoszczy robi B-oszcz? (Jeżeli zrobi, to go schłoszcz). Albo z Białegostoku – B-stok? (Dostałby za to butem w bok). Czy jest gdzieś znane jakieś Z-ane?* Czy ktoś tak skraca Zakopane? *Z-ane, nie Za-ne! Bowiem Za-ne Może być brzydko zrozumiane. Nie ma też u nas takich praw, żeby z Wrocławia robić W-aw. A skądże ta nawyczka zła, Zamiast: Warszawa, pisać: W-wa? Kto to wymyślił, licho wie! W War-sza-wie mieszkam, a nie w W-wie! Kto z ośmiu liter robi trzy, Mam go za cztery. Nie chcę W-wy! Kto o Jej dobre imię dba, Pisze Warszawa, nigdy: W-wa! A który z was napisze tak, Ten nie warszawiak jest, lecz wwiak. (Prawda, mój Wiechu, że to śmiech? Prawda, że jesteś Wiech, nie Wwiech?) Kocham Cię, piękna! Kocham, o Stolico moja! (A nie st-co!) Wiwat WARSZAWA! Czcijmy ją! Precz z obrzydliwą, głupią W-wą! - Julian Tuwim

kierownik
@P.Duda 02.10.2018 11:37

nie strasz nie strasz bo sie zesrasz. wystepuj. czekam na wezwanie. moze być osobiscie

Kolo
@kierownik 02.10.2018 16:48

No czekaj, czekaj bo mam nadzieję, że jeszcze się bardziej podłożysz pisząc te swoje maile. Ja jeszcze poczekam, ale nie mogę się doczekać żeby tak jak Piotrek rzucić Ci w twarz papierami za te wrzystkie wrzuty, które wobec nas stosujesz.

Jacek
@kierownik 02.10.2018 16:48

Osobiscie wiem gdzie mieszkasz wiec to bedzie lepsze niż sąd

co tu sie dzieje?
@Kolo 02.10.2018 18:06

Jest takie powiedzenie: Kozak w necie. (usunięte przez administratora) w świecie. znasz?

kierownik
@Kolo 02.10.2018 18:06

czekam az rzucisz! ps. pozdrów Rumcajsa Jacka i Cypisa

rumcajs
@kierownik 02.10.2018 19:27

łachmyto nie wyręczaj się nikim tylko sam pozdrów, a nie bo już za duże ego urosło

P.Duda
@kierownik 02.10.2018 16:48

Ja nie straszę tylko uprzejmie informuję, więc nie wiem skąd ten poziom agresji. Pozdrawiam serdecznie. Tak jak to pisałeś w mailach: Bez odbioru.

CENTRUM
@P.Duda 02.10.2018 20:10

Dudus. Ty jakbyś miał placone za plotki i gadanie bredni to byś był milionerem.

anonymous
@P.Duda 02.10.2018 11:37

Duda prawda jest taka, że jesteś słaby! Słaby z Ciebie człowiek, słaby pracownik, słaby windykator. już cały teren wie, że wylewasz swoje żale na go worku bo nie dałeś sobie rady i Cię zdegradowano do standardu z premium. W mojej ocenie nigdy nie powinieneś się tam znaleźć. W sumie jak ktos kto nic nie reprezentuje sobą może być w tak prestżowej grupie... Statystyka niestety w tym przypadku zawiodła. Jesteś jak szczur. Statek Twój chlebodawca tonie, a Ty uciekasz jak szczur z płonącego statku. GB nie upadnie i nikt nie będzie o Tobie pamiętał chyba, że za jakiś czas padnie pytanie. Pamietacie tego szczura? Kogo? - rzuci ktoś w towarzystwie DUDE! heheheheh

hehehe
@anonymous 02.10.2018 22:19

(usunięte przez administratora) prestiż getsreka 2,5mld w plecy

CENTRUM
@anonymous 02.10.2018 22:19

wreszcie ktoś napisał prawdę o tym pracowitym pracowniku ...prześladowanym przez swojego kierownika... fantasta z Ciebie . Trzeba było poczekać z miesiąc dostalbys podwyzke...;) 4 lata pracy ...zero osiągnięć oprócz żywienia się plotkami... w terenie jak ktoś czegoś nie wiedział mógł uderzyć do Niego...smutne to nie mieć swojego życia...żyć życiem innych..ciao

Worker
@Jurek 25.09.2018 15:36

Każdemu życzę w dalszej karierze w innych firmach takiego przełożonego jak Bojan i Puchatek. To ludzie którzy są zawsze otwarcie na rozmowę i wspólne szukanie rozwiązań, chcą człowiekowi pomóc w wykonaniu planu a nie kopać po plecach. Nie rozumiem ludzi którzy pracują po 3 h dziennie liczą, że zrobią plan i jeszcze, że będą mieli dobre relacje z przełożonymi... Zdecydowaliście się odejść to zróbcie to z klasą i zacznijcie się poświęcać w nowej pracy. Taką postawą jak teraz co niektórzy pokazują jak bardzo żałują tego stanowiska, tych zarobków :) Pozdrowienia dla Bojana, Puchatka i całego wsparcia. Teren rządzi! XYZ

JB
@Worker 03.10.2018 00:15

Ty sobie możesz porządzić u siebie w zagrodzie, Plują Tobie w twarz a Ty mówisz że deszcz pada Dłużnicy górą!

antywindykator
@anonymous 02.10.2018 22:19

"...GB nie upadnie..." aż się kawą oplułem ze śmiechu :) za tydzień może być już po ptokach

Zimny
@Worker 03.10.2018 00:15

Widzę, że nasze zajefajne biuro się odezwało, żal Was czytać pachołki, Wy jesteście szczurami co tylko siedzą i nic nie robią, ciekawe po co Was firma jeszcze trzyma skoro oszczędności szuka, a Wy tylko kombinujecie żeby coś nowego- głupiego wymyśleć żeby było, że pracujecie. Najlepsze było jeżdżenie jednego trenera co to do rodzinki do Zamościa sobie śmigał i nas męczył cały miesiąc. Brawo Duda, chociaż jeden się zdobył, aby powiedzieć prawdę widząc odzyski "cudownego" dziecka gB z Warszawki.

anonymous
@antywindykator 03.10.2018 10:40

Poczekamy do głosowania i zobaczymy co wówczas będziesz wypisywał na forum frustracie. Już teraz nikt Cię nie traktuje poważnie bo wylewasz tu swoje gorzkie żale za utopiony hajs w obligacje hahahahahaha

ww
@anonymous 03.10.2018 17:01

No a za to getsreka traktują poważnie, Brawo Ty

Uuu
@kierownik 02.10.2018 16:48

Kierowniczku jak ty wyglądasz w kurtce z targu w moro. Liścia motywacyjnego dostaniesz dzbanie z warszawy.

DEtego?
@Uuu 03.10.2018 22:14

(usunięte przez administratora)? znowu Ty? :)

Xyz
@Worker 03.10.2018 00:15

Czyżby i najlepszy windykator GB pojawił się na forum :) Jeżdżący co miesiąc po tych samych sprawach, nadal nadający statusy wizyta z notatką telefoniczną :) Jak to jest zbierać laury za wypracowane negocjacje innych :)? Zaproszenie dłużnika na Pileckiego by inni rozmawiali to nie windykacja kolego :)

B.

Jak tam nastroje po kolejnych zatrzymaniach? Ogień dochodzi coraz bliżej waszych (usunięte przez administratora) :) Szykują się wesołe święta dla was :)

Jarek
@B. 03.10.2018 13:03

Ciekawe co to za komornik i z której kancelarii ten asesor.

Xyz
@Jarek 03.10.2018 14:34

Masz napisane co to za komornik i asesor... czytać nie potrafi a na forum się wypowiada

Jarek
@Xyz 03.10.2018 14:51

Gdzie ? Będę wdzięczny za podpowiedź.

WOLNY jak PTAK
@Jarek 03.10.2018 15:30

Komar to (usunięte przez administratora) i jego były aasesor (usunięte przez administratora). potem Wasz Dyrektor. pogrzeb sobie w historii tej firmy to znajdziesz wszystko. kilka miechów temu twórcy afery PESEL. A tak własciwie od ich wpadki wszystko sie zaczęło

anonymous
@WOLNY jak PTAK 03.10.2018 17:03

To Wojtynę wypuścili i ponownie zamknęli?

Jarek
@WOLNY jak PTAK 03.10.2018 17:03

Dziękuję za odpowiedź. Ten Rafał W. to z Alei Solidarności w W-wie (jak mniemam). Tak na marginesie - nie pracuję i nigdy nie pracowałem w GetBack.

K.A.T.
@WOLNY jak PTAK 03.10.2018 17:03

Jeżeli chodzi o afery PESEL i Getback, to były dwie. Tamta o której piszesz, to była tak ca. sprzed 2 lat w której brał udział komornik i asesor-pracownik GBK. Ta powiedzmy sprzed paru miechów to jest nawet kuriozum, gdyż firma uzyskała zgodę na legalny dostęp do bazy, ale w zakresie ograniczonym do weryfikacji. Wiodący lider branży tego rynku wierzytelności, tj. KRUK takiej zgody nie uzyskał.

MaciasP

Słuchajcie co za CYRK zwolniłem się w lipcu z zasadnej winy pracodawcy i mało tego z uwagi na zaistniałą sytuację straciłem do niego zaufanie. Pracodawca odebrał mi narzędzia pracy a na koniec sierpnia wysłał mi wypowiedzenie że to on mnie zwalnia bo nie stawiłem się w pracy. Nie opisywał bym sytuacji bo finalnie rozstrzygnie ją Sąd, gdyby nie fakt że zadzwonili do mnie dziś z propozycją pracy. KABARET, takiego (usunięte przez administratora) nawet w Marka S.A nie mieli.

Wisla
@MaciasP 26.09.2018 13:10

maja niezły bałagan . chcą zebyś wrócił do tego samego działy czy co?

Macias
@Wisla 26.09.2018 17:30

NIE WIEM ZAŚMIAŁEM SIĘ PODZIĘKOWAŁEM

debtback
@Macias 28.09.2018 13:15

to my dzwonilismy pomylil pan nazwy firm.

K.A.T.
@debtback 29.09.2018 22:30

Dobry żart tynfa wart!

anonymous
@MaciasP 26.09.2018 13:10

Chcieli cię na zastępstwo za tych co siedzą na L4. Robota góra do końca roku.

BYDGOSZCZ

kiedy koniec getback w bydgoszczy ??????????

anonymous
@BYDGOSZCZ 02.10.2018 20:09

Od poniedziałku.

lisek

macki prokuratury sięgają coraz niżej, Panie D...da trzyma Pan te maile mogą się przydać.

cypis

Prawda jest taka, Na początku jak P. bojanek został kierownikiem to jeszcze szło wytrzymać a teraz sieczkę mu korporacja zrobiła w cymbale i zaczyna odlatywać pozdrawiam terenowych

rumcajs

ten bojanek to musi być jakimś łachmytą,

BYDGOSZCZ

w bydgoszczy zostawili 13 osób. wiecie czy zostaniemy czy my tylko jesteśmy na jakiś czas??

byd
@BYDGOSZCZ 29.09.2018 11:07

no właśnie wiecie coś?

K.A.T.
@BYDGOSZCZ 29.09.2018 11:07

Jeżeli chodzi o EGB, to @antywindykator wypowiadał się na ten temat wprost, a to że wiadra i hektolitry szamba wylane na jego głowę poprzez klony dyskredytujące jego osobę poszły na nic, to wasza czy nie sprawa. Pozdro dla @bydzia.

Pracownik GB

Wszyscy narzekali jak nie było wynagrodzenia na czas za ostatnie miesiące... Pochwalmy się!!! Podwyżka - jest, pensja - jest, na czas - jest, premia - jest, wraz z pensją - jest. Zapraszamy do GetBack!!!

K.A.T.
@Pracownik GB 29.09.2018 17:33

Hmm, jak to powiedział Janek Pietrzak swego czasu: "gdybym nie wiedział że głupota, to bym pomyślał że prowokacja". Ale nic to...

Mikołaj
@K.A.T. 29.09.2018 18:42

Plan wykonali w 450% :)

Pracownik GB
@K.A.T. 29.09.2018 18:42

Pietrzak jako wzór??? Nie dla mnie, a tu zupełnie co innego, SATYSFAKCJA

gowork
@Pracownik GB 29.09.2018 17:33

Ech... Nikt nie narzekał, to antylubrykator bez ilorazu itp pisali, co im tam ślina na jęzor naniosła.

prac
@Pracownik GB 29.09.2018 17:33

Zgadza się, kwestia finansowa OK. Przy wypracowanej premii nie można narzekać, natomiast sama podstawa niestety nie powala. Problemem natomiast jest coraz mniejszy kontakt z dłużnikiem. Pracownicy obijają się o ścianę. Powód : NAZWA . Info o Gb powoduje masowe rozłączanie lub lawinę wyzwisk. Często również osoby wcześniej spłacające w ratach, wstrzymują wpłaty ze względu na doniesienia medialne. W obecnej sytuacji praca Doradcy jest dużo cięższa i wymaga od pracowników wyjątkowej odporności psychicznej i nietuzinkowych predyspozycji. Możliwości negocjacji, a tym samym satysfakcji z pracy, zaangażowanych pracowników są mocno ograniczone. Fala odpływu z cc największa już minęła, osoby, które zostały mają swoje własne cele. ;)

Pracownik GB
@prac 29.09.2018 19:19

Kapitanie, melduję, zbędny balast za burtą. I tak to właśnie w pracy jest. Jeden pracuje jak się patrzy, reszta patrzy jak się pracuje. Róbmy swoje w ramach "własnych celi".

K.A.T.
@Pracownik GB 29.09.2018 19:31

Kapitanie, melduję że Titanic dalej tonie... To proszę zmienić orkiestrę razem z kapelmistrzem!

Pracownik GB
@K.A.T. 29.09.2018 19:40

Hmm, jak to powiedział kiedyś Kaźmirz Pawlak swego czasu "Nie boj sie"

K.A.T.
@Pracownik GB 29.09.2018 19:50

A i tak na koniec tej wieczorynki - do 1 kwietnia 2019 jeszcze trochę czasu zostało :)

obligatariusz

CZY BĘDZIE UPADŁOŚĆ LIKWIDACYJNA??? CZY WEJDZIE SYNDYK I KTÓRY??? PYTAM SIĘ!

antywindykator
@obligatariusz 25.09.2018 20:32

będzie upadłość, bądź cierpliwy. niewykluczone że jesszcze tej jesieni

Teren

Kto następny poleci?? Może jakieś życzenia...

Impuls
@Teren 26.09.2018 20:53

Celtycki - coach, który wszystkiego się czepia!

idź spać
@Teren 26.09.2018 20:53

idź spać dzieciaku

DETEktyw inwektyw
@Teren 26.09.2018 20:53

...ten najmniej ogarnięty Nikodem Dyzma ze Śledziowa poleciał już dawno. teraz on i kilku jego wiernych fanów atakuje gowork od wczesnych godzin rannych jedną ręką pisząc opinie bo nie mogą przeżyć że już nie zarobią...a druga ręka trzymają się za siurka.... to takie parówki jak Wy zniszczyły tą firmę ... ... ps. jak mawiał klasyk. PSY szczekają a KARWANA jedzie dalej i tak już od wielu miesięcy kiedy tak skrupulatnie przewidywaliście upadek następnego dnia... bez pozdrowień.

U schylku sil

Co się dzieje w oddziale Bydgoszcz, ma ktoś jakąś wiedzę? Gdzieś wyczytałem, że wszystkich zwalniają?,

Bydzia
@U schylku sil 25.09.2018 12:41

Tak. Jesteśmy do końca września i biura nie ma. Wypowiedzenia bez stosunku pracy, odprawy i koniec.

anonymous
@U schylku sil 25.09.2018 12:41

Co się dzieje? Przygotowania do ostatniej firmowej imprezy, będzie zabawa będzie się działo i nocy będzie mało i się pannom nogi będą rozkładały jak za starych dobrych czasów. Szkoda że już ostatni raz, ale może niektórym jakieś pamiątki po tym zostaną za dziewięć miesięcy, jak myślicie?

obligatariusz

DLACZEGO NIE CHCECIE ODDAĆ OBLIGATARIUSZOM TE 3 MLD??? DLACZEGO!? PYTAM SIĘ!

XXX
@obligatariusz 25.09.2018 20:33

Widziałeś Pan kiedyś aby (usunięte przez administratora) coś oddał tak sam z siebie

Kumaty

Piękna informacja w poniedziałek, kierownik z północy poleciał z gb...widac ze sprawy w sądzie dały efekt :)

Zainteresowany
@Kumaty 25.09.2018 14:33

Nosił wilk razy kilka.......

WOLNY jak PTAK
@Zainteresowany 25.09.2018 14:42

Znaleźli muła ofiarnego. Powinien i Puchatek polecieć bo pozwalał na taki brykanie. Ciekawe , które ze zwierzątek będzie następne w tym cyrku?

Też wolny
@Kumaty 25.09.2018 14:33

I popatrz, zwolnili go tak jak on to lubił , szybko i bezboleśnie jak splunąć...

Zainteresowany
@Też wolny 25.09.2018 15:03

Przynajmniej odczuł tą przyjemność na własnej skórze no i zabawki mu zabrali to siedzi na dworcu i flaszkę pociąga. .. Byle by biedny nie wpadł pod pociąg. .....

anonymous
@Kumaty 25.09.2018 14:33

Zwolnili go 3 miesiące przed tym jak wyleci reszta z powodu upadłości firmy. Mała to pociecha dla nas ale zawsze.

Inicjały
@anonymous 25.09.2018 17:26

Podacie inicjały zwolnionego?

Tomasz

Cześć. Jakich widełek wynagrodzenia może spodziewać się absolwent informatyki z dwuletnim doświadczeniem w IT na pozycji specjalisty Service Desk w getBack?

były
@Tomasz 21.09.2018 17:22

2100 brutto + premia na papierze......

Tomasz
@były 21.09.2018 17:29

Uuu, nieźle, to mniej niż sprzątaczka. W takim razie nie składam CV. Dzięki!!

aktualny
@Tomasz 21.09.2018 17:33

Ty wiesz jakiemuś trollowi... 2100 brutto to już premia jest...jak dadzą.

Abcd
@Tomasz 21.09.2018 17:22

Obstawiam 3500- 4500 zl brutto

antywindykator
@Tomasz 21.09.2018 17:22

zacznijmy od tego, że taki absolwent nie powinien spodziewać się zatrudnienia w getback. chyba że na call center jako niedobitek przed upadłością.

K.A.T.
@Tomasz 21.09.2018 17:22

Etat raczej spalony w getszmacie, w sensie "specjalista IT od pozyskiwania danych" najlepiej z bazy PESEL-SAD. No chyba, że ktoś za Judaszowe srebrniki pójdzie kiblować... Nie, no nie - przecież nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki... uuups szamba :)

Razem wygramy z każdym długiem

Pożyjemy, zobaczymy ile prawdy jest w tym motto przewodnim TEJ spółki i spółek z nią powiązanych. Nie żebym się czepiał i takie tam inne. Chodzi o 1 dług (słownie: jeden). Ponoć słowo droższe pieniędzy jest! No to młoty - do roboty :)

Mikołaj
@Razem wygramy z każdym długiem 15.09.2018 11:50

Kontynuując cytat z ostatniego zdania ".... niebieskie ptaki do paki. I niech wre robota, co nam wolna sobota". Jeżeli czegoś nie przekręciłem, to tak śpiewał zespół Wały Jagiellońskie.

K.A.T.
@Mikołaj 15.09.2018 12:39

Nic nie przekręciłeś, tak - zespół Wały Jagiellońskie, z czego proszę zwrócić uwagę szanownych oglądaczy na pierwsze słowo :) Oldies but goldies. Tak z góry - życzę wypłaty i sowitej premii jak zarząd i RN wszystkim "bandziornikom" w miesiącu październiku.

K.A.T.

Ja mam oryginalnego "winyla" wiec "cyfra" dla moich uszu to... Zresztą jak ktoś mógł Rudiego Schubertha ręką w rękę pogratulować ... Czasy się zmieniają i sam jako dawny kabareciarz (pisałem teksty) widać to pod pseudonimem. Tylko co to za kabaret, w którym śmiechu już nie ma... Ciężkie czasy jak powiedział sowiecki sołdat taszcząc pod pachą zegar kościelny... Jakby co wątek założony z myślą i przesłaniem moim K.A.T.

Uuuuu
@Razem wygramy z każdym długiem 15.09.2018 11:50

Prawda

K.A.T.
@Uuuuu 18.09.2018 20:44

"Są trzy prawdy: świento prawda, tys prawda i (usunięte przez administratora) prawda" źródło: św.p. ks. Józef Tischner – Historia filozofii po góralsku. IMHO - prawdy głoszone przez Getback jakby nie patrząc - trzecia prawda jak wół.

K.A.T.
@K.A.T. 24.09.2018 21:05

Veto wobec nie uzasadnionej cenzurze! Żeby cytat z podaniem źródła ocenzurować. OK... Trzecia prawda brzmi: "g ó w n o prawda. Może dosadnie, ale nie wulgarnie. Howgh!

anonim

(usunięte przez administratora)

antywindykator

idiotyczny artykuł autorstwa jakiegoś niedoinformowanego durnia. jakoś nie zauważyłem aby była to walka z wiatrakami. wręcz przeciwnie, u mnie skuteczność to ponad 80% spraw wygranych (w tym 100% w przypadku niektórych podmiotów)

K.A.T.
@antywindykator 19.09.2018 14:24

No cóż w każdym normalnym państwie każdy może pozwać w sprawie cywilnej każdego o cokolwiek. Problem w tym czy powód jest w stanie wykazać dowodowo zasadność roszczenia, legitymację procesową itd. i tym samym wygrać daną sprawę. Najczęściej z tym bywa różnie lub kiepsko. I tu tkwi sedno czy jak kto woli klu sprawy - od rozpatrywania sporu jest sąd (nie e-sąd, bo ten, a właściwie referendarz nie bada żadnych dowodów, bo się ich po prostu nie zamieszcza - do wydania nakazu wystarcza deklaracja samego faktu ich posiadania), a nie jakiś podmiot gospodarczy typu sp. z o.o. czy S.A. PS. Co do noweli w sprawie przedawnień, to raczej ustawodawca popełnił bubel prawny i wcale zachwycać się nie ma czym, co to PiS zrobił czy ukrócił. Dla osoby cywilnej skrócenie okresu przedawnienia z 10 do 6 lat praktycznie nie ma żadnego znaczenia, ale zaokrąglenie przedawnień terminowych do końca bieżącego roku już stawia potencjalnego konsumenta w niekorzystnej sytuacji. Zresztą FW bardzo się szybko adaptowały do nowych przepisów - np. wpisując jako datę wymagalności roszczenia, datę cesji wierzytelności. No i to wszystko trzeba odkręcać, obalać, podnosić zarzuty - ale jak najbardziej nie jest to walka z wiatrakami!

Zostaw opinię o GetBack S.A. - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GetBack S.A.