Asset Invest

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 124 ocen.

Asset Invest
2 124 6 1

Opinie o Asset Invest

Forexinside

Czy to oni? https://finanse.wp.pl/setki-osob-oszukanych-na-grube-miliony-kolejni-naciagacze-zatrzymani-6239661151504513a Wladimir już ma list gończy?

Administrator

Jak przedstawia się sytuacja Asset Invest na tle innych przedsiębiorstw? Przekazane przez Ciebie informacje, związane m.in. z wynagrodzeniem mogą okazać się bardzo istotną wskazówką dla osób pochodzących z Warszawa i okolic oraz będących w trakcie poszukiwania zatrudnienia.

Administrator

Co od czasu dodania ostatniej opinii zmieniło się w Asset Invest w kwestii wynagrodzeń?

Nikolas
@Administrator 14.02.2018 08:24

Nic się nie zmieniło, firma zawinęła się z Polski, nie zapłacili ludziom wynagrodzeń. Okradli mnóstwo osób, Wladimir Urban przewodził tym cyrkiem w Polsce przez długie lata! Teraz siedzi podobno w Egipcie i myśli że sprawiedliwość ich go nie dosięgnie! Taka jest prawda.

Agata

Proszę Was o umieszczanie na tym forum wyłącznie merytorycznych opinii o firmach, w tym przypadku Asset Invest jako pracodawcach. Niech to miejsce będzie rzetelnym źródłem informacji dla wszystkich osób, które są zainteresowane aplikowaniem do tego pracodawcy.

NickizAfryki
@Agata 11.01.2018 17:08

Bardziej rzetelnie się niestety nie da!

Agata

@Bejsbol, masz prawo do swojej opinii o Asset Invest. Jednak mimo wszystko powinna ona przestrzegać regulaminu tego forum. To znaczy, że nie powinna m.in. zawierać wulgaryzmów.

wolan

Ja mogę powiedzieć wszystko !!!!

Vladi
@wolan 27.10.2017 13:52

To mów :)

Kijek
@Vladi 19.12.2017 22:51

No właśnie to mów! Nic na nas nie masz!

Alona Buffet
@Kijek 20.12.2017 14:43

Poza tym teraz i tak jesteśmy poza Polską więc mów sobie co chcesz! Forex for live! Kocham inwestycje! Dax wzrosty a Dżenet Jelun spadki. Egipt i tak Was rozwalimy w close!

Gala

Urząd skarbowy czeka na was w kraju.

Grimm

On nie ma łba do zarabiania hajsu tylko do szwindli. Uczciwie by zapracował. Ale do tego tego trzema mieć prawe a nie lewe łapy.

Agata

@Piotr, skąd masz takie informacje? Są one potwierdzone? Ja, sprawdziłam w KRSie , jednak nie pojawiły się takie pogłoski o rzekomym zamknięciu firmy? Czy ktoś z obecnych pracowników ,może potwierdzić to wszystko?

;)
@Agata 11.08.2017 10:24

Nie pojawiły się bo firma jest teraz pralnią hajsu ;)

Piotr

Dobrze, że ten cyrk zamknęli. Ciekawe, co porabiają ci wszyscy menagerowie, spece od doradztwa inwestycyjnego? Taka kariera stała przed nimi otworem, a tu koniec.

Ciekawy

Zamknęli czy policja wjechała i rozpędziła towarzystwo ? bo z dnia na dzień ich nagle zabrakło

Beer_ka

Po zapoznaniu opinii o Moderna, za przeproszeniem Studio, pozostaję tu gdzie jestem...

.
@Beer_ka 29.05.2017 08:09

to ciekawe, że tu zostajesz, bo wetivell zamknęli.

Irka

Witam! Jeżeli jesteście zmęczeni tego typu sprzedażą/atmosferą jak w Asset Invest / Wetivell, a czujecie się dobrymi sprzedawcami, zapraszam Was do STUDIO MODERNA na Mokotowie :) Podstawa gwarantowana to 15 zł brutto, a premie są naprawdę przyjemne i comiesięczne :) Mamy sporą ekipę pracowników pracującą od lat i zarabiającą powyżej średniej krajowej. Zapraszam na spotkanie przy Cybernetyki 9 w Studio Moderna między 9 a 16 :) Spotkacie tu też swoich znajomych z poprzednich miejsc pracy, którzy świetnie sobie radzą :) A to nasz fb: https://www.facebook.com/StudioModernaCallCenter (możecie pozostawić na fb w wiadomości prywatnej kontakt do siebie - odezwiemy się :) )

Nicknicknick

Asset invest/wetivell/finip group, wszystko to jedno i to samo. moja historia tam była bardzo długa. Manipulacja, manipulacja, manipulacja. Bardzo mało ludzi wytrzymało tam więcej niż miesiąc i nie, nie chodzi o bycie wytrwałym, szef to wspaniały manipulator i nie można mu odmówić ogromnej charyzmy oraz tego że potrafi fachowo mydlić ludziom oczy. Podstawa dość duża jak na firmę tego typu, za to prowizje nikłe, odwrotnie jak w większości firm, tutaj im większa kwota tym mniejsza prowizja. Nie wspominam już o przymusowych nadgodzinach do 19:00-20:00. Często ośmieszano pracowników na forum, bądź mieszano ich z gównem(tak Tomaszu, ciebie mam na myśli). Najbardziej szkoda było managerów byli zmanipulowani i karani nawet za brak close(tak kart finansowe były na porządku dziennym). Na szczęście firma się już zamknęła :) Podstawiony pełnomocnik siedzi w Dubaju, a szanowny pomysłodawca firmy(czyt. wcześniej właściciel) wrócił na Morawy :)

anatim

Asset to teraz Wetivell. Ta samo się powtarza od lat. Jak już nikt nie przychodzi na "spotkania rekrutacyjne" to zmieniają nazwę firmy. Poczytajcie sobie na forach z lat ubiegłych. Niezła już się historia zrobiła tej "firmy".

natmaxi

Asset Invest i Finip Group to te same firmy.... jeden szef. FINIP GROUP juz zakonczyl swoją egzystencje, resztka ludzi przeszła do assetu i juz zaczeli z tamtego miejsca uciekać... Tragedia. Poczytajcie opinie o Finipie i zobaczycie ze to jest jedna banda. Jezeli lubisz jak ktoś z Ciebie robi idiotę, wykorzystuje Cie, lubisz mobbing... to praca dla Ciebie.

Xxxxzz

Kto mi poda ich aktualna nazwę i namiary telefonu do biura?

ekonomia.ekonomia
@Xxxxzz 13.04.2017 21:57

Hejka z tego co wiem to ta firma nazywa się WELKINTRAST , telefon Sebastian sorki , nie pamiętam nazwiska. ( usunięte przez administratora ). Też do mnie dzwonili, bo sam wysłałem cv, ale szukając tej firmy wyskoczyło mi to i te opinię. Jeśli jest naprawdę tak zła to ktoś powinien się nią zająć. 10 piętro siedziba. tak mówił gostek z tego numeru omawiając na spotkanie... Pozdrawiam i powodzenia życzę..

Vostok

Byłem dwa dni na szkoleniu. Tam łamie się prawo odnośnie ochroby danych osobowych. Jeżeli wpadnie tam ispekacja, to każdy kto tam pracuje, może mieć bardzo poważne probelmy. W firmie panuja chora atmosfera. Ludzie! Kto chce uwierzyć, to niech uwierzy, ale karzą wam dzwonić do klientów, do tego włączają na cały full muzykę, tak na cały ful muzykę i masz rozmawiać z klientami, by sprawiać pozory, że dzownisz prawdziwej giełdy. Dewiza, którą dziś usłyszałem na jakiś mittingu grupowym, to i tu cytuje: "Ty jesteś gwiazdą, klient to tylko sraczka". Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Tam się pierze dosłownie mózgi. Ludzie rozmawiają z klietami jak chorzy psychicznie, nakręceni jak po NSD.

Xxx
@Vostok 13.04.2017 17:39

Powiedz mi lepiej jaki jest numer do ich siedziby teraz : )

gość!29

czy to teraz się nazywa wetivell??

Danusia
@gość!29 12.04.2017 14:24

czy to teraz się nazywa wetivell??

Beata

Witam. Czy ktoś wie cy f aaset inwestycji to jeszcze działa? Jakiś nr tel do nich...dziekuje

Ew_a

nie polecam, zero profesjonalizmu! wszystkie informacje tu zawarte to prawda. CHAOS TOTALNY,(usunięte przez administratora). nie polecam. Dla studentów, uczniów, dzieciaków - praca super.

Ewelina

Pracowałam w tej firmie parę miesięcy, owszem na umowie jest 3 tys. brutto i to dużo jak na podstawę dla "call centre", bardzo agresywna sprzedaż ofert finansowo - inwestycyjnych, praca po godzinach ( za które nikt nie płaci), są proponowane bonusy, robione konkursy etc, można dorobić do pensji ale warto też zdać sobie pytanie : jakim kosztem? brak motywacji ze strony menadżera ( jeden wśród tego całego tłumu wyróżniał się kulturą osobistą i wiedzą) reszta robiła maturę lub licencjat zaocznie)do tego wulgaryzmy na codzień, brak szkoleń, materiały podawane z kopii informacji finansowych z Wall Street i do tego z błędami , jednym słowem taki " misz masz", jak ktoś chce nauczyć się języka ulicy i pomarzyć o kasie to może tam iść, przyjmują każdego z ulicy ............

Krzysiek

Czy Pani z Al.Jerozolimskich 94 piętro 10 a Pan od 3tyś zapraszający na rozmowę kwalifikacyjną to ta sama firma?

Anonimowiec
@Krzysiek 10.03.2017 16:16

Tak, opinie są o firmie z tego dokładnie adresu, nazwa nie istotna, zmienia się jak pojawiają się problemy z klientami lub przejadły się ogłoszenia

Anonimowa

Firma już zmieniła nazwę ale adres pozostał taki sam, ogólnie żenada. Zero poszanowania dla człowieka, ciągły mobbing (meetingi na których nawyzywają Cię od najgorszych), kłamstwa od samej rozmowy kwalifikacyjnej - "asystent menagera" to u nich pracownik call center z mega agresywną sprzedażą gdzie tak naprawdę obrażasz bogu ducha winnego człowieka byle by tylko utopił swoje oszczędności na forexie. Ciągle nadgodziny i kary za niewiadomo co. W umowie zero informacji o karach - widzimisie bossa czecha. Ja zrezygnowałam bo już mi to się za bardzo odbijało na zdrowiu. Nigdy w życiu nikomu nie polecam, no może jak masz myśli samobójcze i jeszcze się wahasz - w tym przypadku pomogą Ci podjąć decyzje.

miwa

Mam jutro rozmowę. Z tego co tu czytam zdecydowanie nie polecacie tej firmy. Dlaczego?

Brrr

Jeżeli chcecie sie czuć jak śmieć to własnie to was tam czeka, bo tak traktują tam pracowników

GordonGekko

KNF za was sie weżmie w końcu. OSZUKUJECIE LUDZI I TO PRACOWNICY SĄ ZA TO ODPOWIEDZIALNI - DORADZANIE BEZ LICENCJI JEST NIELEGALNE. Nie radze nawet za moto z cekinami który i tak pojechał na słowacje.

Omen

Nie polecam nikomu. Robienie wszystkiego by tylko wyciągnąć pieniądze. Wyuczone skrypty czytane z kartki dla naiwnych, a załoga to to ludzie bez wykształcenia nie mające pojęcia o inwestycjach dające się poniżać i robiące sobie nadzieje na jakieś prowizje oraz egzotyczne wycieczki w Bułgarii za 700 zł. Nie włożyłbym w to ani złotówki i nie polecił nikomu. Życzę wszystkiego dobrego w nowym roku.

?

Wy chyba nie macie równo pod sufitem że gadacie takie głupoty, no tak dla tych co całe życie narzekają jest to trudna praca bo musisz coś z siebie dać a nie dostaniesz za zwykle siedzenie więc jest już źle. Żeby w życiu coś osiągnąć trzeba mieć cel i do niego dążyć, pracuje w tej firmie od 2 tygodni pani manager na Początku krzyczała na mnie wręcz darla się ale nie po to bo to lubi tylko po to Żebym sama zrozumiała po co tu jestem i sama nastąpiła się na cel i sukces. Idźcie pracować do magdonalda albo do Spożywczego i całe Życie róbcie za te 1500. Pozdrawiam was nieudlcy

Roman
@ 22.12.2016 05:40

Nie wiem jakiej jesteś narodowości , ale najpierw naucz się pisać po polsku , a potem wydawaj opinie. Poszukaj sobie normalnej pracy zamiast robić klientów na szaro.

Oddany
@ 22.12.2016 05:40

Chyba ty musisz pracowac tu bo Cie nie stac na nic normalnego, nawkladali Ci do glowy z mc donaldem ja zarabiam dniowki wieksze niz praca w tej firmie za 3 tygodnie bez jednego dnia 1200 gdzie spokojnie w 5 h zarabiam na czysto 1200 wiec w mc donalda to ty sobie mozesz wyslac swoich ziomkow. Lec do swojego bylego niech Ci kupuje drogie ciuszki dalej i tak swojej pustki w glowie nie wypelnisz niczym. Pozdrawiam

Była_(nie)asystentka_managera
@ 22.12.2016 05:40

Szczerze wole pracować w maku niż tam, przynajmniej mam pewnosc, że co miesiąc będę miała za co zapłacić rachunki. Pracowałam tam kilka miesiecy i na pewno gdybym wiedziala z czym to sie je i jak to wyglada w zyciu bym tam nie poszla, a Tobie zycze sukcesow i mam nadzieje, ze nie zrobia Cie w ch... Tak jak mnie. Kokosy? Chyba tylko w snach, wszystko co podaja to brutto, a o netto hmm zapomnij :-P Aaa i do tej pory nie wyplacili mi pieniedzy za polecenie pracownika, ktory pracowal miesiac. Pozdrawiam

Ola

pracowalam tylko dzien,bo stwierdzilam,ze to nie dla mnie.I za dzien pracy otrzymalam wynagrodzenie az sie zdziwiłam.

Józef

Przepracowałem w tej firmie ponad miesiąc, odszedłem, bo zorientowałem się o co chodzi. Nie ma żadnych kokosów, nie ma żadnych 3 tysięcy dla każdego. Jest parę osób, które mogą zarobić sporo. Widać to po drogich garniturach, zegarkach, butach. Refleksja: Połączenie sekty i mafii (najogólniej pisząc) Agresywna sprzedaż usług pseudoinwestycyjnych. Odszedłem się, bo nie chciałem przykładać ręki do utraty pieniędzy przez klientów ( i nie było to 1000 zł, ale grube dziesiątki, a nawet setki tysięcy złotych) Uważałem, że od takiego paraprzestępczego procederu należy trzymać się jak najdalej. Jeśli gotowi jesteście uwierzyć, że chciwość i obłuda to najdoskonalsze cnoty człowieka, to praca dla Was. Bądźcie pewni, że tam będą Wam to codziennie wbijać do głowy. Kto jest naprawdę ciekaw jak to wygląda, polecam ten program w TVP. Tak to wygląda. https://vod.tvp.pl/28111083/05122016 Znajdzie się kiedyś taki pokrzywdzony, który straciwszy kilkaset tysięcy złotych, poruszy niebo i ziemię, aby się na tej firmie odegrać. Nie zdziwię się, jak pewnego dnia wpadnie tam prokuratura, czy Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego i rozpędzi to towarzystwo. Przestrzegam potencjalnych pracowników i klientów przed tą firmą.

Rafał

Witam, właśnie zrezygnowałem z pracy w tej firmie w ktorej pracowałem 3 tygodnie oraz dostałem wypłatę. Miały być takie kokosy na olx pisało nie jest call center, 3 do reki netto. Okazalo sie ze call center to malo powiedziane telefon za telefonem i kazali zostawac po godzinach 3 brutto. Na 3tygodnie 3razy wyszedlem po 9h tak to 11 bylo normalne gdzie po 18 ludzie juz tylko wyrzywali sie przez sluchawke. Atmosfera bardzo niemila pani menager wrecz ublizala i ponizala przy wszystkich. Obiecwyeala 10 tys na reke a tu po zliczeniu wszystkich godzin co tam siedzialem odjeciu podatku wyszlo z 7-8 na godzine. Hah nie polecam na rynku jest sporo ofert pracy z wyzszymi zarobkami, i z nadgodzinami platnymi a nie tylko pustymi slowami. Zmieniaja nazwe firmy co jakis czas ludzie po szkoleniach wychodza, zeruja na ludziach ktorzym zalezy na pracy. Zrezygnowalem i juz mam 3 rekrutacje w poniedzialek. Pani menager zycze na swieta tyle dobrych slow co ja dostalem przez 3tygodnie pozdrawiam. Ciesze sie ze juz tu nigdy nie wroce tak jak ich klienci

Darek11
@Rafał 09.12.2016 13:27

Bardzo proszę o podanie adresu tej firmy bo muszę się tam udać w poszukiwaniu swoich wpłaconych pieniędzy. Dopóki nie wpłaciłem to dzwonili jak szaleni nagabując. Obiecali odesłać. Kilka dni minęło i nic nie zwrócili. Telefon milczy - wyłączony. Podawali adres W-wa ul. Bukowińska 22 ale sprawdzałem w internecie wszystkie firmy na Bukowińskiej i nic takiego nie znalazłem.

A***a
@Darek11 17.12.2016 02:18

Al. Jerozolimskie 94 p.10. Taki mialam adres poadany na rozmowe rekrutacyjna.

Zostaw opinię o Asset Invest - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Asset Invest