Citonet-Bydgoszcz S.A.

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 72 ocen.

Citonet-Bydgoszcz S.A.
2 72 6 1

Opinie o Citonet-Bydgoszcz S.A.

Sławomir

@Cito worker nie współpracuję z Citonet-Bydgoszcz S.A. Zależy mi wyłącznie, aby na forum były rzetelne informacje o tym pracodawcy. To ważne dla osób, które poszukują tu zatrudnienia. Mógłbyś napisać coś więcej o tym pracodawcy? Na stronie jest parę interesujących ofert o pracę: https://tzmo-global.com/pl_PL/job_offer/ może podpowiesz jak przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej i na co zwrócić uwagę w trakcie jej trwania?

Cito worker
@Sławomir 04.10.2018 09:11

Dziękuję za link. Z powodu organizacji pracy i stmosfery panującej w bydgoskim oddziale nie poleciłbym pracy tutaj nikomu więc co tu mówić o rozmowie kwalifikacyjnej. Nie bez powodu brak tu Polaków.

Hanna
@Cito worker 08.10.2018 07:17

Niewielka ilość pracowników z Polski nie musi świadczyć o niczym złym, nie uważasz? Jeśli masz informacje na temat rozmowy kwalifikacyjnej, proszę podziel się nimi. Jeśli potencjalni kandydaci przyjmą ofertę pracy w firmie, będą mogli wiedzieć, czego się spodziewać na rozmowie kwalifikacyjnej w Citonet-Bydgoszcz.

Narrator

Oddział Warszawski.Brak ludzi do pracy.Praca ciężka.Wypłata co miesiąc to inna.Nie polecam.Alkoholicy i donosiciele mile widziani .3/4 załogi to już ludzie z Ukrainy, którzy też się sami zwalniaja .Wypłata maksymalna 2300 z spora iloscia nadgodzin.

Pepe
@Narrator 24.01.2018 18:41

Oddział Kraków-nigdy w życiu....ogromne braki w załodze,praca bardzo ciężka,płaca nie adekwatna do zarobków....Tylko dla ludzi na "zakręcie życiowym" i na chwilę.....lub desperatów....

Kaja
@Narrator 24.01.2018 18:41

Nie 3/4 a 4/5. Polaków została garstka. Szpitale rezygnują z usług, z wiadomych powodów, dlatego pracy nie jest już tak dużo. Ukraińcy w związku z tym buntują się przeciwko wcześniejszym wyjściom z pracy, a co za tym idzie, zwalniani są Polacy. Też z wiadomych powodów. Jak ktoś napisał wcześniej - praca dla desperatów. Jedyna dobra rzecz, to wypłaty na czas, choć absolutnie nieadekwatne do wysiłku włożonego w tę pracę, a czasem i straconego zdrowia.

Citoworker
@Narrator 24.01.2018 18:41

W Bydgoszczy tak samo ...nawet co do alkoholików. Tyle że teraz pracy mniej...i Polaków też.

Sławomir

@nicola, Czy udało Ci się zdobyć cenne doświadczenie lub inne umiejętności w tej pracy? Obecnie dla pracowników ważna jest atmosfera i poczucie przynależności do zespołu. Z Twojego opisu wynika, że w firmie Citonet-Bydgoszcz S.A. można na to liczyć. Czy orientujesz się jak wygląda aktualna sytuacja w tej firmie? Czy szukają nowych pracowników? Jak wyglądała Twoja rozmowa kwalifikacyjna?

Cito worker
@Sławomir 09.05.2018 21:25

Nie wiem z kąd Ty jesteś, ale albo prowokator z ramienia Cito,albo lekko teges.

Sławomir

Czy ktoś z Was wie coś w temacie nowych zatrudnień w firmie Citonet w Bydgoszczy? Z wielką ochotą poznamy najświeższe wieści dotyczące pracy w tej firmie, najnowsze informacje będą w tym wątku bardzo pomocne dla innych użytkowników.

Nowy

A co słychać w pralni w Zabagnie dalej dno jak było. Brygadziści robią co chcą a Ukraińcy mają większe prawa jak Polacy ?

citoworker

Dość często czytam opinie o cito. Z tego co widzę głównym problemem oddziałów opisanych tutaj są pieniądze{zarobki},ale w Bydgoskim oddziale dochodzi jeszcze żądna władzy i mająca wszystkich w du...za nic brygadzistka. Powiem wam że to co o niej piszą to prawda,choć nie cała. Jest jeszcze wiele spraw których nie poruszono. Np: Gnoi pracowników psychicznie,wrzeszcząc na nich z najdrobniejszych powodów,nie będę cytował by ADMINISTRATOR tego nie usunął.Największym problemem Bydgoszczy jest niedobór Polaków...została ich tylko garstka,która się wykrusza.Jedni odchodzą na emerytury inni przez brygadzistkę,inni przez atmosferę która tu panuje.Nie ma się do kogo odezwać w sprawie problemów które toczą to miejsce. Kierownictwo stoi murem po stronie opisywanej brygadzistki,więc gdy sobie używa na nas nie ma gdzie się udać...jakiś czas temu ktoś opisał sytuację w Bydgoskim cito i nazwał brygadzistkę 145 cm dobermanem a.w.p. Po krótkim czasie pani kierownik zwołała zebranie przy okazji którego ogłosiła że opinie na temat dobcia są fałszywe i że dobcio ma 150 cm a nie 145...żenada.Tym samym odsłoniła się całkowicie...co móżna myśleć o kierownictwie które tak się odnosi do problemów?...pozostawiam to waszej wyobrazni.Od tamtego czasu ubywa Polaków a ci którzy tu przychodzą uciekają jak poparzeni.Ci zaś którzy jeszcze pozostali mają coraz bardziej dosyć panującej tu atmosfery zepsucia i kompleksów BOGA pani brygadzistki która nadal nas gnębi.Zapraszam do przekonania się o tym osobiście.Jestem pracownikiem tej firmy i opisuję to ze swojego doświadczenia i punktu widzenia.Na koniec dodam tylko że zwykle ryba psuje się od głowy.Pozdrawiam wszystkich.

nicola
@citoworker 13.03.2018 23:23

Szkoda,że o oddziale w Warszawie nikt nic nie napisze, może już nie istnieje? W sumie pracę wspominam miło tylko ze wzgledu na to,że poznałam tam kilka fajnych osób. A o brygadzistkach, szczególnie jednej, można by książkę napisać. O jej złośliwości i wydawaniu durnych poleceń. Tym bardziej ją szlag trafiał, kiedy po pracy zgraną, małą grupą szliśmy na imprezę, a jej nigdy nikt nie zapraszał :-) Może dlatego potem się wyżywała wykorzystując fakt,że ma stanowisko brygadzistki. Mogę jeszcze ponarzekać, ale i napiszę jeszcze raz coś pozytywnego - mimo różnych "akcji", miło wspominam tę pracę przez to,że poznałam tam kilka super osób.

Nicola

Jestem ciekawa jak się miewa obecnie Citonet w Warszawie na Banacha? Pracowałam tam 2 lata temu, ale przez Majkę nie przedłużyli mi umowy. Ci co znają temat, wiedzą jaka była :-P

Sławomir

@citoworker Wiele napisałeś na temat atmosfery w firmie Citonet-Bydgoszcz S.A. Jakie jest Twoje zdanie na temat pozostałych rzeczy w tej firmie. Czy pracownik tej firmy może liczyć na konkurencyjne wynagrodzenie? Czy w firmie istnieje coś takiego, jak program szkoleń? Dzielenie się opiniami na forum pozwala innym osobom poznać swoje przyszłe miejsce pracy.

Zdystansowany

Kraków-nie polecam Praca badzo ciężka,za miskę ryżu. wadliwa Klimatyzacja Kraków-pralnia w rozruchu. Praca bardzo ciężka ,za przysłowiową " miskę ryżu" Jeszcze nie wszystkie maszyny działają a już potworny upał.Klimatyzacja ma podobno lepiej działać,ale podejrzewamy,że to oszczędności. Praca dobra dla ludzi będących na utrzymaniu u rodziców,lub dla kogoś komu brakuje pół roku do emerytury(o Ile te pół roku wytrzyma). Już lepsza np.Biedronka,tam na dzień dobry dają 2400 brutto i klimatyzacja dobrze działa. Do prali szukają naiwnych białych murzynów....... Nie polecam!!!!!

Paz.
@Zdystansowany 19.05.2017 06:58

W maju było dużo pracy? Dobre żarty. Teraz trochę pracy jest ale da się wytrzymać jak się chce a hajs wcale nie najgorszy. Pozdrawiam i zapraszam do zespołu :D

Benek

Niektórym jak widzę najlepiej wychodzi marudzenie. Zawsze można zmienić firmę.

anonymous

Wyzysk ludzi ciecie premi.Nadrobisz godzinami.Nie wolno wyjsc po 8 godzinach i trzeba sie meldowac dlaczego juz wychodzisz.Wyjscie na siusiu za pozwoleniem.Lepiej traktowani sa ludzie z Ukrainy jak my.Brygadzistka porazka ciagle jej nie ma ciagle niezadowolona...Krotko mowiac nie licza sie z ludzmi ....PORAZKA.......

Myszora
@anonymous 05.12.2017 18:54

I to jest cala prawda super

anonymous

Bydgoski Citonet porazka.Wyzysk ludzi i nie liczenie sie z nimi.O wszystko trzeba sie pytac o przerwe na sniadanie ,toalete.Mysle ze zrobili tu raczej dom wariatow i wystraszonych ludzi ktorzy sie z tym godza.Dlaczego nie wiem te pieniadze zarobia wszedzie.Daja sie upadlac.Brygadzistce tylko dac pejcz w reke choc sama zawsze jest zaginiona.Jej wszystko wolno ale do czasu.....

nika

ludzie ja z Warszawy to co się dzieje w wawie to porazka jakas ukraina rzadzi nowy kierownik zwalnia polskich pracowników Pani Prezes tez za ukraina czy zarząd pralni ma zamiar cos z tym zrobić szpitali nie ubywa wręcz przeciwnie maja zamiar wziasc nowe placa ciut wzrosla a co do premiito po staremu jest albo nie nadgodziny zapomnij ze cos takiego istnieje

Kasia
@nika 29.09.2017 22:59

Nika, ja jestem Polskim pracownikiem w pralni w Warszawie i powiem Ci jak ktoś nie ma ochoty pracować lub jest cwaniakiem i kombinuje jak by zlecić pracę innym to zawsze będzie rozrzalonym jak go zwalniają. Ja jestem bardzo zadowolona z pracy w tym zakładzie zarobki może nie wysokie ale praca od poniedziałku do piątku i po 8 godzin.

123
@nika 29.09.2017 22:59

Nika zgadzam się w 100%. Płaca nieadekwatna do pracy. Brak szacunku do pracownika.

A.S

A jak na sterylizacji w lodzi ?

B
@A.S 16.10.2017 13:12

A co chcesz wiedzieć?

Grzybek

Warszawa. Na sterylizacji mobing i samowolne ustalanie urlopów przez "panią koordynator". Nie polecam

JANEK

JAK ZNAM TEGO PREZESA Z BYDGOSZCZY TO TAM KICHA .JA PRACOWAŁEM W TEJ PRALNI W ODDZIALE W ZABAGNIE JAK NAZYWAŁA SIĘ PRALNIĄ POMORSKĄ PÓŻNIEJ AKWAMARYNĄ SZEFOWĄ BYŁA RÓŻALSKA, ANIOŁEM TO ONA NIE BYŁA ALE SZŁO SIĘ DOGADAĆ.JAK NASTAŁ CITONET ,DYREKTORY I PREZESY Z TORUNIA I SEKRETARKA SABINA TO JUŻ HUJNIA Z PATATAJNIĄ .TERAZ PONOC I UKRAIŃCY NIE CHCĄ PRACOWAĆ .NO ALE NIE DZIWOTA PREZES NA FIRMIE RAZ NA MIESIĄC ,A RZĄDZI SEKRETARKA SABINA ZWANA TROCINIAKIEM.

Nick
@JANEK 17.01.2017 16:27

A Edyta?

lexsi

A co sie dzieje w Bydgoszczy w CitoNecie,jest tak słodko że wszystkim sie podoba i nic niepiszecie czy macie to w d...e ,zwieracie posladki i robicie?

Smerf

A a jak w Krakowie jako kierowca ??

Donald

Odział Warszawski .Zabierają premię z byle powodu,więc nigdy nie wiesz czy dostaniesz cała premię w wysokości 600 zł czy tylko 100 zł .Możesz przepracować 300 godzin w miesiącu i być pracownikiem ,,roku ,, a i tak Ci zabierają premię, bo maja taki kaprys.

Gargamel

CitoNet Warszawa - Tylko przyjmują nowych kontrahentów ( szpitale ) a ludzi do pracy dalej tyle samo co rok temu, a szpitali było o połowę mniej.Niezgrana ekipa do tej pory , kadra kierownicza to z przedszkola wzięta, ludzie bez doświadczenia .Koordynatorki to jakaś pomyłka , krowy powinny wypasać na polu .Szpitali coraz więcej, a wypłaty takie same co rok temu, gdy wchodzili na rynek Warszawski . 1540 zł do ręki . Ludzie na siebie donoszą i niektórzy podlizują się koordynatorkom .

Ziemowit Ziemba

W oddziale Warszawskim nawet Ukrainki się zwalniają,. Więc sami sobie odpowiedzcie na pytanie czy warto tam podjąć pracę

Nicola

CitoNet Warszawa - absolutnie nie polecam!!! Wyzysk, bezsensowne polecenia, brak konkretnej organizacji pracy, całkowicie niezgrana kadra i beznadziejne brygadzistki. Porażka po całości!

Obserwator
@Nicola 01.06.2016 07:48

Zgadzam się w 100 %.Najlepiej żeby pracować od godziny 6 rano do 24 ,bez przerwy.Teraz zatrudniają Ukrainki .Ludzie przychodzą tylko na jeden dzień i już więcej nie przychodzą .Pracuje się za trzy osoby.Braki w zatrudnieniach ludzi i to dość poważne .Brygadzistki Maika i Malwina to jakaś kpina .Pracownicy donoszą na siebie .CitoNet Warszawa nie polecam !!!!!!!

mania

Praca bardzo ciezka,gdy ktos zachoruje nie proponuja ci nadgodzin -musisz przyjsc i robic po godzin ,3-zmianowa,godziny do d....mozesz pracowac np od 14-2 w nocy,rota tygodniowa,najnizsza krajowa,premia nie jest gwarantowana -zapewne zalezy od humoru kierowniczki.Firma wykorzystuje wszystkich pracownikow wiedzac ze i tak nie odejda bo maja kiepska sytuacje finansowe badz inne.NIE POLECAM JEJ NIKOMU ,ZA TA FIRME POWINNY ZABRAC SIE ZWIAZKI ZAWODOWE

anonim

(usunięte przez administratora)

marlena

Jakie gazety???Gazety maja to w nosie bo wiedza ze i tak firma sie wyprze a pracownicy przed strachem utraty pracy nic nie beda mowic.Ale to jest prawda,ludzie c=sie tam odwadniaja i gdyby tylko ktorakolwiek gazeta bylaby zainteresowana to firma to bardzo prosze o kontakt ze mna.TRAKTUJA LUDZI JAK ZWIERZETA -Kobieta z rakiem nie ma zadnych przywilejow......brak mi k....slow

M
@marlena 27.04.2016 23:55

Masz racje w 100% Żeby to tylko odwodnienia były to pół biedy ale niestety jest też sporo innych przypadków

Anonim

W Warszawie mdleją, to fakt. Wysokie temperatury, przemęczenie i non stop źle działająca klimatyzacja.

Mu

W Warszawie kobiety mdlały z przepracowania, o czym Wy piszecie ? Niby to początki, ludzi do pracy mało bo za takie grosze..1700 brutto. Teraz od lutego ma być więcej..

loll

W socjali paczka na dzień kobiet prezenty dla dzieci dodatkowa kasa na Wielkanoc i bozenarodzenie wczasy pod grusza i paczki na tlusty czwartek w lodzi

swiezak

kierowca pralni

swiezak

zaproponowali mi prace w tej firmie zarobki to 10zl brutto na godzine, plus 30%premii, czy to sie w ogole oplaca? skoro najnizsza to 1850pln, ile mozna wyjsc rzeczywiscie tam na miesiac a jesli chodzi o miejsca pracy to niema problemu ;) czy jest sens zaczynac ?

klops

czy ja wiem czy zarobki są adekwatne do wykonywanej pracy? raczej nie do konca, ciezko sie utrzymac z tej wyplaty, a praca jest ciezka i odpowiedzialna. Ale wypłata zawsze jest na czas

magda

mam ofertę w pracy błagam was heee czy w Bydgoszczy ktoś pracuje pracował>?

Zostaw opinię o Citonet-Bydgoszcz S.A. - Bydgoszcz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Citonet-Bydgoszcz S.A.