Plastica

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 504 ocen.

Opinie o Plastica

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plastica

Patrycja

@Zwhco masz na myśli mówiąc o nowym systemie na produkcji? Na czym, oprócz mycia rąk, on polega? Dlaczego według Ciebie tylko utrudnia on pracę?

Pracownik produkcji

Nie wiem jak inne hale ale na ZWH jest ciężko, ktoś nie przyzwyczajany do ciężkiej pracy może nie dać rady, tak jak wszyscy pisza: praca w nocy i święta, gorąco w lato, zabieranie premi, presja na operatorów i mechaników i oczywiście zarobki niskie jak na takie warunki. Jedyny plus, że wypłata zawsze na czas i jakieś dodatki socjalne chodź również niskie.

kowal

Ja również nie polecam - na starej hali gorąco na maxa za to łącznik miedzy halami temperatura jak na zewnątrz więc magazynierzy ciągle chorują na magazynie balagan ciagle szukanie palet, zatrudnienie 30 procet za male wiec trzeba zapierniczac nad sily, brak opertorow maszyny stoją ale i tak niemozna wziąć urlopu nawet jak sie wcześniej umowisz (pozdrawiam zmiane C), ogolnie duzy halas i pelno kurzu, zapomnij o wekeendzie majowym czy swietach - swieta w pracy a po swietach postoje bo magazyny przepelnione. Dużo konfidentów - jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to masz urlop na życzenie :) Ogolnie jak możesz to omijaj ten zakład. jak na taką pracę i globalną firmę to nędzne zarobki...

Zwh

Pracuję 3 lata na Zwh i szczerze nie polecam tej firmy i pracy na 3 zmiany. Zarobki słabe jak na pracę w nocy, niedzielę i święta, ciągła presja, podwyżki dla konfidentów, brak obsady na liniach więc trzeba robić za dwóch a jak za duży odpad zrobisz albo jakąś reklamację to zabierają premię. Teraz jeszcze jakiś nowy system wprowadzają żeby utrudnić życie pracowników na produkcji, nie długo będzie trzeba chodzić w kombinezonach żeby było bardziej sterylnie niż w szpitalu, to nic że pod sufitem grubo kurzu i pyłu i wszystko leci do wyrobu ważne żeby pracownik mył ręce co kilka minut. Pora rzucić wypowiedzenie.

xyz
@Zwh 05.10.2017 01:58
Pracuję 3 lata na Zwh i szczerze nie polecam tej firmy i pracy na 3 zmiany. Zarobki słabe jak na pracę w nocy, niedzielę i świę...

Zgadzam się z tym .Tylko żeby umyć te ręce trzeba mieć czas i kogoś na zastępstwo .A jak było 45 stopni na halach ,to nikt się nie przejmował

Pracownik

Nie polecam pracy w tym zakładzie. Obecnie pracuje na pierwszej hali i jak się zatrudniałem bywa mowa, ze pomagają sie rozwijać itp. A teraz jak idę na studia to jest dla nich wielki problem i wielkie halo. Odchodzę z tego zakładu. Od mistrza brak jakiekolwiek pomocy jak chce sie urlop to wielkie halo. Na maszynach nic sie nie zna tylko stoi i pogania. Nie wiem jak z nim ludzie wytrzymują. Wielki mistrz, który nie robil na żadnej z maszyn w tym zakładzie. Gorąco nie polecam tu pracy.

Xyz

Ogolnie duzo zalezy w jakim zespole sie pracuje ,tylko czym wiecej REFERENTOW☺ inzynierow itp.... tym glupsze pomysly maja . Teraz juz nawet kobiety makijazu nie bwda mogly miec .???????????? .

Patrycja

@Hhjj nie jestem pracownikiem tej firmy, ani w żaden sposób związana z firmą Plastica. Jestem moderatorem serwisu gowork.pl. Dopytuję, by dowiedzieć się więcej o tej pracy oraz by osoby, które zastanawiają się nad aplikacją i trafiają na ten wątek szukając opinii o potencjalnym pracodawcy mogły znaleźć pomocne informacje.

Robol
@Patrycja 28.09.2017 08:45
@Hhjj nie jestem pracownikiem tej firmy, ani w żaden sposób związana z firmą Plastica. Jestem moderatorem serwisu gowork.pl. Do...

Pomocne informacje są takie, że tą firmę lepiej omijać. Z dobrej firmy nie uciekają tłumy pracowników. Braki w obsadach na produkcji, ale w biurach się roi od inżynierów, technologów , specjalistów, i całej reszty ... Cała okolica ma opinię na temat tej firmy i nie jest to dobra opinia.

Patrycja

@pozdroDLAzwhCrozumiem, że dla Ciebie praca w tym systemie pracy nie była najlepsza. A możesz powiedzieć coś więcej o samej pracy? Jaki był Twój typowy dzień pracy w Plastica? Na jakim pracowałeś stanowisku?

Hhjj
@Patrycja 25.09.2017 11:36
@pozdroDLAzwhCrozumiem, że dla Ciebie praca w tym systemie pracy nie była najlepsza. A możesz powiedzieć coś więcej o samej pra...

Patrycjo, może wyjdz ze swojego "biura" i rozejrzyj sie jak ludzie ciezko pracują fizycznie za marne grosze. Twoje wypowiedzi śmierdzą zarzutką. Łatwo sie domyślić, że tam pracujesz, ale nie fizycznie. Kto normalny sie wypytuje od 2 miesięcy o warunki pracy? Przez ten czas przecież znalazłabys inną pracę.

pozdroDLAzwhC

do wszystkich którzy tam pracuja. uciekajcie jak najdalej z tego miejsca i wogole od pracy na 3 / 4 brygady. to niszczy zycie !!! pracowalem w plastice a teraz pracuje ,,normalnie w dzien '' i to jest nieporównywalny komfort zycia . jak sie jest tam moze sie tego tak nie odczuwa ale miesiac po wyjsciu z tego bagna czlowiek sie staje wypoczety i wogole weselszy itp. zeby tam jeszcze za ten dyskomfort placili fajnie. ta firma to dno!!!!!!! zycze powodzenia w szukaniu innej pracy :) wbrew pozorom nie jest tak ciezko znalezc :)

Plasticazłodzieje

Ja nie rozumiem jak możecie wytrzymywać w tej pracy. Zarobki marne, cieżka praca. Awanse dostają jedynie ci po znajomości. Plastica to nic innego jak starożytność. Zatrudnia niewolników za grosze. Ci zlodzieje powinni dawać zarobki dostosowane do trudności pracy.

Patrycja

@XYZrozumiem, że jesteś pracownikiem firmy. Możesz powiedzieć coś więcej o tym pracodawcy? Czy poleciłbyś innym pracę w Plastica?

XYZ

Król Julian test całkiem spoko, pojawia się raz na zmianę, przywita się z poddanymi i wraca do swojej królewskiej komnaty.

Patrycja

@nn a Ty długo pracujesz w firmie? Możesz powiedzieć coś więcej o warunkach zatrudnienia oraz o tym jak wygląda praca w dziale, w którym pracujesz? Takie dodatkowe informacje będą cenne dla osób, które zastanawiają się nad przesłaniem swojego CV do Plastica.

Zainteresowany

Czy ktoś słyszał plotki o podwyżkach dla ludzi którzy pracują dłużej niż 5 lat?:-)

Podaj nick
@Zainteresowany 12.08.2017 09:53
Czy ktoś słyszał plotki o podwyżkach dla ludzi którzy pracują dłużej niż 5 lat?:-)

Płotki krążą 24/7 Ale za jakie zasługi takie podwyżki? Jak operator co pracuje 3 lata ma taką samą wydajność co i ten co jest 5 lub więcej lat w firmie, to obydwoje zasługują na podwyżki.

nn
@Zainteresowany 12.08.2017 09:53
Czy ktoś słyszał plotki o podwyżkach dla ludzi którzy pracują dłużej niż 5 lat?:-)

Propaganda jest była i będzie

Nick

żółw błotny jest bezrobotny jest bezrobotny TUDUTUDU nie zjadł posiłku i nie dostał zasiłku tudutudu

Patrycja

@Podaj nick a czy w firmie można liczyć na pakiet socjalny? Jeśli tak, to co się na niego składa?

Były ZWH....

Kiedyś pracowałem na ZWH. Fabryka całkiem niczego sobie. Wszystko poukładane jak to w korporacji. Wypłata na picie rocznym 26000 brutto stanowisko operator. Teraz jak już tam nie pracuję 67000 na picie rocznym brutto też operator. Jak się chce to można znaleźć dobrze płatną pracę. Pozdrawiam.

przyszły ZWH?
@jo 17.07.2017 11:32
50000 brutto

a jakie stanowisko i staż pracy?

Podaj nick
@przyszły ZWH? 17.07.2017 16:51
a jakie stanowisko i staż pracy?

Ni stanowisko, ni staż pracy nie ma znaczenia. Są pracownicy z różnymi stanowiskami i stażem, a mają podobną stawkę.

Marcin

Zewnętrzna firma outsourcingowa poszukuje osób gotowych do pracy w delegacji minimum na okres 1,5 miesiąca w Chełmku lub Tychach. Po okresie szkoleń, gwarantowane zatrudnienie w Toruniu w fabryce, której uruchomienie planowane jest na przełomie lipca-sierpnia. Zlecenie polegają na obsłudze maszyn oraz urządzeń wykorzystywanych przy produkcji elementów do klimatyzacji. Dodatkowo wizualna kontrola jakości komponentów oraz raportowanie niezgodności. System pracy: 3 zmiany (6-14, 14-22, 22-6) od pon do pt, weekendy dla chętnych. Oferujemy: * umowę zlecenie kwartalną z odprowadzanymi składkami ZUS (chorobowa dobrowolna) * stawka 14,03zł brutto/h w tygodniu oraz 15,37zł brutto/h w weekendy * dodatek "za rozłąkę" 640zł netto co miesiąc do wynagrodzenia * zwrot kosztów za bilety wykorzystane na dojazd z Torunia do Chełmka/Tych (z pierwszym wynagrodzeniem) * bezpłatne zakwaterowanie w hotelu Wymagamy: * gotowości do wyjazdu na okres 1,5-2 miesięcy * dużej sprawności manualnej * wysokiej spostrzegawczości (kontrola jakości) * umiejętności działania według pisemnych procedur firmy Marcin 885 886 181

zwh

znowu kasują opinie Powtarzam odkąd nie ma szefa mistrzowie się rozpanoszyli na maxa dyrektor nie panuje więc można wszystko... Premie zabierają jak za Grzesia!

Iksiński
@zwh 14.06.2017 09:35
znowu kasują opinie Powtarzam odkąd nie ma szefa mistrzowie się rozpanoszyli na maxa dyrektor nie panuje więc można wszystko.....

Może napisz na jakich zmianach zabierają premie bo z tego co sie słyszy na hali i stołowce to jednak nie na wszystkich?

A
@Iksiński 19.06.2017 12:28
Może napisz na jakich zmianach zabierają premie bo z tego co sie słyszy na hali i stołowce to jednak nie na wszystkich?...

W zabieraniu premii króluje Julian ze zmiany A.

bogacz

znowu ogłoszenia sie pojawiły na jednym z portali . poszukuja pracowników do naszejgo super zakładu. te super zarobki , i super system pracy , super hałas,

Xyz
@bogacz 13.06.2017 16:42
znowu ogłoszenia sie pojawiły na jednym z portali . poszukuja pracowników do naszejgo super zakładu. te super zarobki , i supe...

Nikt nikogo nie trzyma na sile , zawsze mozna sie zwolnic i isc tam gdzie lepiej .

Pogromca smoków

Mistrz ze zmiany d coraz bardziej sie panoszy....pisze wikwintne e-maile.

pracownik zwh

No dokladnie! Złotówka wiecej a wyplaty mniejsze niż przed. Porażka jakas.. patologia

x

na jakim zakładzie i na jakiej zmianie zabierają? I za co?

Nick

Cześć wam. Widzę że się poprawiło w firmie. Nikt nie narzeka na forum, to chyba złotóweczka podziała, co?

zwh
@Nick 12.05.2017 14:26
Cześć wam. Widzę że się poprawiło w firmie. Nikt nie narzeka na forum, to chyba złotóweczka podziała, co?...

Niech sobie wsadzą gdzieś tą złotówkę, niby podwyżka była a wypłaty niższe niż w zeszłym roku, ciągle premię zabierają.

abc

wypadek był na zwm

zwh

Wypadek oczywiście z winy pracownika, przez ich normy i zabieranie premi za produkcję człowiek będzie kaleką do końca życia. Ci co tak kochają plastice powiedzą, po co wkładał ręce tam gdzie nie trzeba. Ludzie muszą się poświęcać i ryzykować żeby nie stracić 5% premi. Tak wygląda rzeczywistość w plastice.

operator

I co znowu wypadek w plastice, dosc powazny.. i wina oczywiscie pracownika bo nie przrstrzegal przepisow bhp. A dlaczego? Bo trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zeby norme zrobic i 5 procent nie stracic.. je...y wyscig szczurow.

z
@operator 16.04.2017 18:51
I co znowu wypadek w plastice, dosc powazny.. i wina oczywiscie pracownika bo nie przrstrzegal przepisow bhp. A dlaczego? Bo tr...

na jakim zakładzie?

Siemanko

To co, kiedy podwyżki? Co słychać na stołówkach?

higiena

Najlepiej mieć wszystko w dupie i olewać to. Pracownicy nie są szanowani w tej firmie więc nie ma co się spinać i sobie żył wypruwać, odpękać 8 godzin i do domu. Wyjeb... na ich głupie pomysły!!!

def

za słabą produkcję. szkoda tylko że koleżka nie wspomniał, że za dobrą produkcje bardzo często jest +5% a nawet +10%. Taka mentalność ludzi ZWH- piszą tylko i wyłącznie o wadach i co by się nie działo to i tak źle...

Op1
@def 30.03.2017 15:11
za słabą produkcję. szkoda tylko że koleżka nie wspomniał, że za dobrą produkcje bardzo często jest +5% a nawet +10%. Taka ment...

Za brak słuchawek, za palety poza polami, za używanie niezgodnych narzędzi, za siedzenie (nie można siedzieć)... A produkcja? Szefa nikt o te 5 czy 10 % nie prosi za dobrą wydajność

nikt

Tak z ciekawości, za co zabiera premię?

Operator

Co z tego, że podwyżki dali? Szef produkcji zabierze z 5% i im się wyrówna. No ale przecież podwyżki były, plastica to najlepszy zakład w okolicy, każdy marzy żeby tu pracować.

miszczunio

Big Dickson, przykład braku szacunku idzie z góry. Zawsze możesz się zaprzyjaźnić z szefem produkcji, on teraz ewidentnie szuka kolegów. Pewnie coś znowu odwalił.

Obserwator

Jaki jest największy minus pracy w systemie trzyzmianowym czterobrygadowym? (oprócz wyniszczania zdrowia i życia rodzinnego) Ogromne wahania pensji w różnych miesiącach. Przykład z lutego niski nominał i mało setek i mimo podwyżek! przelewy słabiutkie. chyba dlatego podwyżki są w lutym, żeby nie było za dużo wypowiedzeń jak ktoś zobaczy przelew na koncie za cały miesiąc i się zdenerwuje.

qwertyuiop

Big Dickon- udzielasz się na tym forum już lata... w sumie nie tyle udzielasz co płaczesz jak 5 letnie dziewczynka (nawet nie chłopiec), ale już mniejsza o to... Wychodzę z założenia, że pracujesz w Plastice też co najmniej dwa lata. trochę dziwne ze tyle czasu tam pracujesz skoro jest CI tam tak źle i tak strasznie i ogólnie, że Cie tam biją a mimo to pracujesz?

Big Dickson
@qwertyuiop 08.03.2017 14:08
Big Dickon- udzielasz się na tym forum już lata... w sumie nie tyle udzielasz co płaczesz jak 5 letnie dziewczynka (nawet nie c...

Szanowny, ja nie "płacze " na tym forum i nie narzekam, w chwili gdy przestanie mi się podobać praca w firmie, to ja to rozwiąże, ale nie na forum. A mój poprzedni komentarz dotyczy wypowiedzi współpracowników i absolutnego braku szacunku. Smutne to jest. Najpewniej my się znamy z widzenia, mijamy się na korytarzach, podajemy sobie rękę, a na forum lecą wyzwiska. Pamiętajmy że wszyscy jesteśmy ludźmi, a potem już pracownikami. Szanujmy się nawzajem.

Big Dickson

Wielkie brawa dla plastikowej elity. Poziom intelektu i kultury na odpowiednim poziomie. Niema co więcej komentować , każdy kto wejdzie na forum żeby się dowiedzieć co i jak w firmie po przeczytaniu komentarzy będzie mieć wiele do myślenia. I nic dziwnego że malo chętnych do pracy w takim środowisku.

operator

Jakie polecenia jełopie.. każdy przychodzi i wie co ma robic, robi swoje 8 godz i domu. A polecenia to Ty wykonujesz. Jestes pieskiem mistrza i biegasz jak ci karze. A na rankach w tygodniu to sraka i pełne majty bo szef idzie i bedzie was je**ł. A INO ma racje z tym ze mlodzi operatorzy maja tyle samo a nawet wiecej od doswiadczonych pracownikow.

INO

Zamiast motywować doświadczonych operatorów,mechaników to młodym podnoszą bo coraz mniej chętnych do pracy a jak już kogoś zatrudnią to ręce opadają normalnie zakład pracy chronionej. Na operatorów coraz mniej chętnych podwyżki indywidualne tylko przy zmianie angażu czyli mechanik na co liczyć albo iść na lidera ale to trzeba być przydupasem bądź podpierdalaczem na tym polega to stanowisko także z góry dziękuję. Linie są wymagające małpa nie pojedzie jak się wydaje niektórym mistrzom. Szanujcie doświadczonych pracownikow

Nick
@INO 03.03.2017 00:21
Po pierwsze nie ma takiego stanowiska jak kartonowy, jeśli już to pomocnik jełopie

Jak to jest wykonywać polecenia jełopa, odpowiedź nam, kartonowy.

INO
@Nick 06.03.2017 13:41
Jak to jest wykonywać polecenia jełopa, odpowiedź nam, kartonowy.

Jakie polecenia to ty wykonujesz polecenia.Powtarzam ci drugi raz nie ma takiego stanowiska jak kartonowy jest pomocnik, tak jak ty uważasz kogoś kto układa kartony za kartonowego to ja uważam że tylko paru liderów nadaje się na to stanowisko bo cała reszta nie ma bladego pojęcia o procesie,.Jestem mechanikiem z 8 letnim doświadczeniem jak byś chciał wiedzieć

INO

Doświadczony operator i operator który nie potrafi prostych czynności jak pakowarka,drukarka o rozruchu już nie wspomnę mają taką samą stawkę godzinową śmiech na sali

fdv

jeszcze nikt nie płacze że dostał podwyżkę???

Zwh
@fdv 23.02.2017 12:31
jeszcze nikt nie płacze że dostał podwyżkę???

Co może mamy zachwalać zakład za podwyżki? Fajnie, że dali ale już pora jak miały być pół roku temu, ludzie zasłóżyli na to i dostali to co im się należy.

fdv
@Zwh 25.02.2017 11:02
Co może mamy zachwalać zakład za podwyżki? Fajnie, że dali ale już pora jak miały być pół roku temu, ludzie zasłóżyli na to i...

Kto CI obiecał podwyżkę pół roku temu??? bo ja sobie nic po za ciągłymi plotkami na produkcji nie przypominam....

Robolrobol

I będą te podwyżki?

xxx

Pozytywnych opini niestety brak..operatorzy juz skladaja wypowiedzenia bo brak podwyzek a mialy byc juz dawno. Oszukiwanie zwyklych ludzi i tyle.

pracownik 123

Netto ty to chyba jakis podpierdalacz.. typowy lizydup mistrza.

Źródło

Podwyżki od 1 złotego w terminie od 1 do 3 lutego. Co najmniej dla trzydziestu osób.

Ja00090
@Źródło 03.02.2017 21:40
Podwyżki od 1 złotego w terminie od 1 do 3 lutego. Co najmniej dla trzydziestu osób.

Moze wiesz cos wiecej?Która hala np bo na zwh na zm C cisza

Moderator Jacek

Szanowni Państwo netto, Głupia logika i inni Nie zaśmiecajcie tego forum nic nie wnoszącymi wypowiedziami. Jak chcecie sobie pogadać to wymieńcie się mailami, albo idźcie na piwo. Tu piszcie tylko dłuuugie, konstruktywne wypowiedzi, plusy, minusy, przykłady, patologie i rozwiązania.

netto

pieluchorób nie musisz wierzyć. ja mówię tylko jak jest u nas na zmianie.

Głupia logika

Widać słuszne ma wrazenie że wiekszośc osób wylewajacy tutaj swoje żale to byli pracownicy Plastici.

Zwh
@Głupia logika 22.01.2017 15:55
Widać słuszne ma wrazenie że wiekszośc osób wylewajacy tutaj swoje żale to byli pracownicy Plastici.

Większość to obecni pracownicy.

pieluchorób
@Zwh 29.01.2017 13:21
Większość to obecni pracownicy.

jakoś nie chce mi się wieżyć że mistrz zadecydował o czymś (o karze zaa odbicia) z liderami to oni decydują tylko o tym gdzie się schować zeby nie wpaść w oko szefowi... a agencjami to mogą straszyć na razie to maja problem jak obsadzić maszyny

netto

no właśnie na innych brygadach jedni w święta dzielą się na maszynie opłatkiem a na jednej mistrz kaze zatrzymać maszyny i organizuje z obsadami na stołówce wspólne spotkanie wigilijne ze sledzikeim sałatkami i ciastem. :) Da się? Da a podobne przykłady można dalej wyliczac.

netto

bulba, wręcz przeciwnie. U nas na zmianie takich jazd nie mamy jak inni mają na swoich zmianach. Po prostu komuś należy się szacunek za podejscie do ludzi. Tylko tyle i aż tyle.

Głupia logika

Zapytaj w belli lub innych toruńskich i podtoruńskich zakładach za jakie marne pieniadze ludzie z różnych agencji robią na produkcji. Nasze stawki sie im nawet nie snią. Wiem co mówię bo sama tak pracowałam. Więc zastanów się zanim cos napiszesz bo skończy się ze zwolnia wszystkie pakowaczki i pomocników a zostawią tylko co lepszych operatorów i mechaników. Naprawde tego chcesz pisząc swoje głupoty? Jak nas zwolnią zobaczyny jaki będziesz wtedy madry chłopaku.

12 brutto
@Głupia logika 22.01.2017 00:19
tia roboty w Polsce jest full i dlatego ciągle pracujesz w Plastice co?

Niestosowne pytanie. Niema nic wspólnego z tematem omawianym wyżej

xdg
@12 brutto 21.01.2017 20:15
Póki co widzę że ludzie sami się zwalniają z tej firmy. Bądźmy poważni. ZWH to filar Plasticy, to tu pracuje najwięcej osób,...

to tak Masz dużo ją pracują 8lat na jako mechanik i msm 13

Zostaw opinię o Plastica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plastica