Brokelmann Polska aluminium sp. z o.o

Opole

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 143 ocen.

Brokelmann Polska aluminium sp. z o.o
2 143 6 1

Opinie o Brokelmann Polska aluminium sp. z o.o

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Zmianowy błazen

+ (zapomniałem o Was, może dlatego że rak trudno was znaleźć) Kataru, młotki i tarcze czyli Narzedziowcy. Grupka ludzi spoglądając z dezaprobatą na Ppetki. W każdej chwili gotowi udowodnić Ci winnę za zepsucie nowiutkiego sprzętu.

Monika

Szukają do obsługi klienta niemieckim. Czy ktoś może powiedzieć jakie jest wynagrodzenie i jaka jest atmosfera w biurze?

tolek
@anonymous 07.08.2018 15:18

Owszem "pracuję na hali" i nigdy nie "brałem udziału w zebraniach dla pracowników umysłowych" ale przecież problemy tu poruszane dotyczą wyłącznie pracowników "z hali" i w tych właśnie sprawach się wypowiadam, więc na czym polega twój problem ze mną, panie "umysłowy" ? Ja wiem i ci powiem, bo w dobrym nastroju zawsze rozdaję prezenty :) Ty brałeś w nich udział, więc zapewne wiesz o czym tam się gada. Domyślam się jaki jest naczelny temat tych spotkań na najwyższym szczeblu firmowej "umysłowości". Moim zdaniem brzmi on tak: jak spowodować, by "oni" pracowali wydajniej. Ja wiem jak, a ty nie :) Jednocześnie to ty bierzesz forsę za to, żebyś wiedział, a ja nie :) Więc kto ma problem: ja czy ty ? :P A tak poza wszystkim to miej się na baczności wobec nas - roboli, bo mam wrażenie, iż niejeden z nas bez trudu zagiąłby cię w dziedzinach z których nieopatrznie wykluczasz nas apriorycznie w swej ograniczonej świadomości jako potencjalnych interlokutorów. Nara, Umysłowy. Padam do nóg, całuję rączki i tak dalej - skromny nic nie znaczący "pracownik hali" - toluś...

Zuzanna

@anonymous, jesteś osobą, która jest zatrudniona w firmie Brokelmann Polska aluminium na stanowiskach biurowych? Możesz opisać, jak wygląda praca w tym charakterze u tego pracodawcy? Pracownicy pracują 8, czy 10 godzin? Opisz, proszę, co wiesz o tym stanowisku, albowiem może są wśród nas osoby, które poszukują pracy biurowej w tej firmie i chętnie dowiedzą się, jak ona wygląda.

Zuzanna

@tolek, fajnie, że w sposób szczegółowy wyraziłeś swoją opinię na temat pracy w firmie Brokelmann Polska aluminium. Ktoś z Was ma jeszcze coś ciekawego do dodania na temat warunków pracy w firmie Brokelmann Polska aluminium? Zachęcam do przedstawiania swojego punktu widzenia pracy w tym miejscu.

Zuzanna

@tolek, moim zadaniem jest uzyskać, jak najwięcej prawdziwych informacji, na temat pracy w firmie Brokelmann Polska aluminium. Wątek forum przeglądają osoby, które rozważają podjęcie pracy w tej firmie, dlatego chcę, aby mogli w tym wątku uzyskać jak najbardziej aktualne informacje. @Bambo, rozumiem, że pracowałeś w firmie Brokelmann Polska aluminium na piłach i prasach? Możesz, napisać o warunkach jakie pracodawca proponuje na tych stanowiskach? Zachęcam do wypowiedzi w tym temacie.

tolek
@Zuzanna 23.07.2018 11:46

Cześć Zuzanno Napisałaś, że Twoim zadaniem jest "uzyskać jak najwięcej prawdziwych informacji" na temat pracy w tej firmie. Tego celu raczej nie osiągniesz siedząc przy komputerze i prowokując ludzi do szczerych wypowiedzi, będąc samą obok. Chcąc Ci pomóc w tym "zadaniu" określiłbym to miejsce (z punktu widzenia szeregowego pracownika produkcji) jako dobrze rokujące, lecz z licznymi wadami. Przede wszystkim , moim zdaniem, powinno się położyć nacisk na polepszenie komunikacji działu inżynieryjnego z produkcją. Z QS, utrzymaniem i magazynem komunikujemy się OK, ale między nami i inżynieria jest przepaść niezrozumienia. Prawie wszystkie instrukcje procesowe zawierają kardynalne błędy, które nikogo nie obchodzą. Jesteśmy permanentnie zmuszani do potwierdzania swoim podpisem zapoznania się z instrukcją, której nie możemy stosować w praktyce. Robi się w tym temacie krótka panika z okazji "audytu", a potem wszystko wraca do patologicznej normy. Mam czasem wrażenie, że dział inżynieryjny nie zdaje sobie sprawy z tego jak olbrzymi jest jego wpływ na zysk przedsiębiorstwa. Nawet ustanawiając "normę" jako niewykonalną wartość demotywują ludzi do wydajnej pracy, ech - dużo można by o tym mówić... Nie chcę mówić źle o tych ludziach bo podczas dotychczasowych rzadkich kontaktów odniosłem pozytywne wrażenie, lecz widzę też, że oni nas się boją. Może czasem ten lęk jest podyktowany brakiem praktyki w fachu, który od strony teoretycznej ma się rozpracowany, ale nie od strony praktycznej, nie wiem. Nie wiem jak to powiedzieć, żebyś mnie źle nie zrozumiała i żeby ich nie skrzywdzić pozornie fałszywą opinią, ale życzyłbym sobie troszkę większego zaangażowania działu inżynieryjnego w ten żywy proces u którego zarania ich działania przecież stoją :) Wiem, że zbyt mało precyzyjnie się wyraziłem, ale kto potrafi i chce - ten zrozumie. Zwięźlej mi pisać nie wolno, bo mógłbym nieświadomie kogoś skrzywdzić... Z okazji niedawnego audytu latał po hali taki fajny młody człowiek "od nich". Może ustanowienie go takim stałym łącznikiem między produkcją, a inżynierią w jakimś stopniu niwelowałoby problem, który zgłaszam? Gdyby był on kim, komu można zgłaszać wszelkie nasze problemy dotyczące niezgodności instrukcji z realnym działaniem, a może również w przyszłości sugerować jakieś racjonalizacje? Nie chodzi mi o to, żebym miał gdzie wylewać "gorzkie żale", lecz o dobro tego miejsca... No nie ważne, może nic nie wyniknie z tego postu, a może... Póki żyjemy, nie traćmy nadziei! :) Trzymajcie się!

Zuzanna

@Dudek, przedstaw, proszę, jak wyglądają warunki pracy na stanowisku operatora cnc w firmie Brokelmann Polska aluminium. Dlaczego twierdzisz, że firma "wyzyskuje"? To poważny zarzut. Co wpłynęło na wyrażenie przez Ciebie takiej opinii o tym pracodawcy? Opisz szczegółowo swoją wypowiedź. @Doświadczony, dodając swój komentarz o firmie Brokelmann Polska aluminium napisałeś, że zdarza się zostawać po godzinach w pracy. W jaki sposób pracodawca rozlicza się z tych nadliczbowych godzin z pracownikiem? Można liczyć na dodatkowy wolny dzień z tego tytułu?

Nie nieudacznik

Czekam na choćby jedna pozytywna opinie osoby, która już tam nie pracuje.... od dawna! I co Wy na to "pieski" ?

szczery
@Dudek 25.07.2018 13:14

Mam nadzieję, że twój post był skutkiem chwilowego zniechęcenia, bo dla mnie to miejsce bez ciebie dużo by utraciło ze swej atrakcyjności. Wiem, że jesteś tam permanentnie niedoceniany i wiem dla czego. Dziś uświadomiła mi to przypadkowo jedna z pracujących tam kobiet mówiąc w mojej obecności: "wy go nie rozumiecie, bo go nie słuchacie, a on niejednokrotnie ma wiele wartościowych rzeczy do powiedzenia". To jest prawda... Wygodnym jest dla różnych małych ludzi przedstawianie ciebie jako niewartego uwagi błazna, bo oni boją się twojej bezkompromisowej szczerości i tego jak bezbłędnie odróżniasz dobro od zła jednocześnie ku złu kierując swą niechęć. Nie potrafisz tego ubrać w eleganckie słowa, lecz zawsze celnie strzelasz... Mam nadzieję, że ciebie tam nie zabraknie bo to miejsce straciłoby dla mnie wiele ze swego uroku. Byłeś jednym z pierwszych, którzy przywitał mnie tam szczerym uśmiechem i dobrym słowem, na co wielu nadal nie stać mimo upływu kolejnych miesięcy... Ta pozorna "pogarda" którą ci niektórzy prezentują jest w istocie swojej lękiem przed nieznanym. Musisz się z tym pogodzić, będzie ci ona towarzyszyć przez całe życie, a im bardziej ku dobru się skłonisz, tym w większym stopniu będzie ona natarczywa. Wiesz dla czego ciebie rozumiem? Ze mną też nikt nie chce gadać, ale nie dla tego, że ja nie mam nic do powiedzenia, lecz dla tego, że ludzie boją się się posłuchać ze zrozumieniem tego, co chcę im powiedzieć... Do zobaczenia, trzymaj się :)

Zuzanna

@Oceniacz, posiadasz może więcej informacji na temat pracy w firmie Brokelmann Polska? Jak ocenisz warunki pracy oferowane przez pracodawcę? Podziel się z nami swoimi informacjami jakie posiadasz na ten temat. @tolek, dziękuję za Twoje komentarze odnośnie pracy w firmie Brokelmann Polska. Czy możesz dodać coś na temat możliwości rozwoju zawodowego w tym miejscu pracy? Czy pracownik może liczyć na poszerzenie swojej wiedzy praktycznej i teoretycznej w tej dziedzinie? Napisz proszę coś na ten temat.

Dudek
@tolek 07.07.2018 04:37

Pracuje tam, i zgadzam się z twoja opinia,,, ta firma wyzyskuje jak najbardziej pracownika. A części produkuje się pod renomą Made in Germany

Zmianowy błazen

Brokelman. Ekosystem: + Ppetki czyli pracownicy produkcji, najliczniejsi z niebywale niską samooceną. Jedynie operatorzy z tej grupy nie wiedząc czemu czują się lepsi. Podobno praca na piłach jest haniebną sprawą. + KiuEs czyli jakościowscy. Ludzie z uśmiechem na ustach spoglądając na rączki wszystkich smagajacych ich cenne aluminium. W dobrej relacji z ppetkami. + Czerwono Gwardziści. Krzyczą jak mówią, nie mówią, nie mogą bo krzyczą. Jeno głowa tej specyficznej grupy mówi bo nie krzyczy, jak krzyczy to mówi. + Pakery alians magazynierzy. Pod rządem najjaśniejszej Pani, grupa najbardziej przeklinana. Jedynie szaraczki z ppetki mają z nimi jakieś pozytywne relacje. + Inżynieria, kto wie może genetyczna. Specjaliści i fachowcy. Doświadczeni i zaribasy, niedoceniany aspekt firmy. Powszechnie nie zrozumiani. + Biurowobend. Jedyną grupa którą nie rozumiem po co tyle jednakowo ubranych osób kręci się po firmie. Z uszanowaniem. Ja.

Zmianowy błazen
@Bambo 21.07.2018 18:29

:D

Zuzanna

@tolek, dziękuję za Twoje obszerne komentarze oraz wyrażenie swojego punktu widzenia pracy w firmie Brokelmann Polska aluminium. Poruszyłeś większość kwestii związanych z aspektem pracy w tej firmie, jednak proszę Cię jeszcze o podzielenie się informacją na temat tego, czy pracodawca organizuje dla swoich pracowników jakieś spotkania integracyjne bądź inną formę integracji między pracownikami? Rozumiem Cię, że masz zdoła inne zdanie na ten temat i według Ciebie pracownik ma w pracy po prostu wykonać swoje obowiązki, jednak wiele firm stara się, aby praca w danej firmie znaczyła dla pracownika coś więcej niż tylko wykonanie swoich obowiązków. Pracodawcy coraz częściej dbają o to, aby pracownik utożsamiał się z daną firmą i czuł się dobrze pracując w tym miejscu. Dlatego jeżeli możesz to bardzo Cię proszę, abyś opisał czy takie zjawisko występuje w firmie Brokelmann Polska aluminium.

tolek
@Zuzanna 08.07.2018 19:28

Cześć Zuziu :) Czy ty jakiś raport piszesz dla zarządu na podstawie tych internetowych komentów, że tak nas uporczywie ciągnąć chcesz za język? Ja z natury swojej w żadnych "integracyjnych spotkaniach" nie uczestniczę ponieważ sam sobie wybieram towarzyszy prywatnego czasu nie zdając się na przypadek. Tym razem nie pomogę :)

Zuzanna

@Ona, dziękuję za przekazanie informacji w tym zakresie. Możesz wyrazić swoje zdanie na ten temat, czy te spotkania organizacyjne przynoszą zamierzony efekt? Grupa pracowników po takich wspólnych wyjściach rzeczywiście zaczyna lepiej dogadywać się ze sobą, co przekłada się na wydajność pracy pracowników zatrudnionych w firmie Brokelmann Polska aluminium?

Zmianowy błazen

Milicz przesyła pozdrowienia. Jest Ci źle? Nudno Ci na stanowisku? Zapraszamy Brokelman Milicz, Brokelman dla tych co się znają.

tolek
@tolek 30.06.2018 00:46

Przeczytałem to, co napisałem i szereg tekstu chciałbym "przestylizować", a niestety to forum nie daje tej możliwości. Poznając realia tego miejsca widzę, że równie często co o tę "złotówkę" chodzi też o dobre słowo z ust osób nim "zarządzających". Ja tego nie potrzebuję (jestem tam niejako "przejazdem"), ale dostrzegam tu wielu wartościowych i cichych ludzi, którzy nie potrafią się upomnieć o to, co im się należy więc tego nie otrzymują. Po kolejnym rzetelnie przepracowanym dniu i przekazaniu stanowiska pracy następnej zmianie obawiają się "każącej ręki" zwierzchnika, który np. wytknie im, że "materiał nie został zasłonięty", albo miotła nie została odwieszona na haczyk, lub coś w tym rodzaju. Ten brak szacunku dla człowieka i jego pracy jest niestety wszechobecny w świecie i nie tylko tu się objawia... Jednocześnie mnożą się gwiazdorzy, zarówno u góry, jak i u dołu. Kolejny "maleńki uczony", który coś tam studiuje, więc już jest zastępcą "speca" od CNC, przez co ten "spec" może już nic nie robić i tak dalej... Niestety tak jest we wszystkich dużych firmach i dla tego one upadają a rynek przejmują małe, prężnie sterowane przedsiębiorstwa. Nie ważne, sam już nie wiem o co mi chodziło, gdy zaczynałem pisać , a przecież jeszcze muszę przebrnąć przez "robota" :)

Oceniacz

Słyszałem, że firma ma dobre notowania więc nie przesadzajcie z tym narzekaniem. Można zmienić firmę!!

Stenau
@Oceniacz 25.06.2018 11:11

Gdzie są te dobre notowania? Na giełdzie czy w NTO ? Poprzyj swą wypowiedź dowodami a nie pisz opierając się na domysłach.

Zuzanna

@tolek zapoznając się z regulaminem forum gowork.pl: https://www.gowork.pl/regulamin będziesz wiedział jakie treści można publikować na forum, a jakie podlegają pod usunięcie. W skrócie tylko przypomnę, że na forum nie można pisać nieprawdy i nikogo obrażać.

tolek
@Zuzanna 15.06.2018 16:00

Dziękuję za te sugestie, ale byłbym wdzięczny gdybyś uświadomiła mi która z moich wypowiedzi twoim zdaniem jest niezgodna z tym regulaminem? Wydaje mi się, że nic z tego co tu napisałem nie zostało usunięte, a nawet gdyby było to nie będę miał z tym problemu, bo moje myśli i tak pozostaną w mojej głowie - a to jest dla mnie najważniejsze :) Proszę wykaż (jeżeli cię to nie przerasta) gdzie "napisałem nieprawdę" lub kogoś "obraziłem". Użyj argumentu, a nie czczej pogróżki, samozwańcza "cenzorko" :) Chciałabyś, aby twoi oponenci zastosowali autocenzurę, gdy ty rzucisz kilka groźnie brzmiących haseł typu: "regulamin!", "nie wolno!" . Na mnie to nie robi wrażenia, nie przestraszysz mnie... Ale nie chodzi mi o to żeby cię dołować! Jest sobota, piękna pogoda za oknem, otwórzmy po butelce zimnego piwa i delektujmy się dobrym czasem, bo nie wiemy jaka nasza przyszłość będzie... Przepraszam za tą "wielowątkowość" mojej wypowiedzi, po prostu kilka tych "zimnych" już puściłem w niebyt :) Trzymaj się Zuzia! :)

Zuzanna

@tolek chciałam Cie tylko poinformować jak działa tutaj funkcja znikania komentarzy. Nic się dzieje bez przyczyny i na pewno nie jest usuwane coś co jest tylko negatywne. @REFLEKSJA zarzucając takie działania firmie Brokelmann Polska aluminium powinieneś dobrze to uargumentować, bo jest to forum publiczne i mogą się tutaj znajdować tylko prawdziwe i wiarygodne informacje.

tolek
@Zuzanna 30.05.2018 16:06

Znów pani nauczycielka zrugała sztubaków... Szanowna Zuzanno, nigdy mnie nie interesowało i nie interesuje nadal z jakiego powodu "znikają" tu komentarze i nie wiem też dlaczego uznałaś za stosowne udzielić mi tego enigmatycznego wyjaśnienia. Przecież ja nawet nie wiedziałem, że "znikają", a jeżeli tak się dzieje to co mi do tego - niech znikają :) Ludzie też pojawiają się i znikają. Jesteśmy jak zapałka: z wielkim trzaskiem (wrzaskiem) się rodzimy, ze zmienną intensywnością płoniemy, a u kresu pozostaje po nas jedynie brzydki ogarek i kupa smrodu... P.S. Czy moja wypowiedź mieści się w dopuszczonym przez Ciebie kanonie, czy też nie? :)

Marek

Może ktoś ma wiedzę czy firma prowadzi aktualnie rekrutację?

REFLEKSJA

Szanowni Państwo, wiele prawdziwych opinii na temat firmy Broekelmann zostało usunięte z tej strony. Zrozumiałe jest , że władza firmy obserwuje zamieszczane tutaj opinie i zaciekle broni się przed nimi pragnąc się oczyścić . Jest takie przysłowie " na złodzieju czapka gore". Zanim Pan "eagle eye" zmieścił swoją jakże prawdziwą opinię,(której już nie ma) na temat tego zakładu, inni pracownicy również napisali o niej prawdę , która została usunięta. Większość pracowników która odeszła z tej firmy w oczach zarządzających była nieudolna, niekompetentna,przesiąknięta jadem i żółcią , nieudolna życiowo, zagubiona, zawzięta i sfrustrowana Osoby te świetnie dają sobie radę w innych zakładach i są dobrymi pracownikami.Dziwi mnie , że do tej pory nie został jeszcze usunięty wpis szczęśliwego człowieka z dnia 25.09.2017 r.gdzie dyrektora nazywa się ubojnikiem z tępym nożem.

tolek
@REFLEKSJA 16.05.2018 19:10

Może masz rację, przynajmniej w jakimś stopniu, ale ja tych negatywów na razie nie odczuwam. Widzę za to wielu fajnych ludzi skupionych wokół dzieła, jakiekolwiek by nie było - niemieckie, czy inne... Myślę, że powinniśmy mieć świadomość faktu, iż życie nasze zaczyna się "po pracy", a kończy "przed pracą", gdy zatrudniamy się jako pracownicy najemni. Nie warto zbyt "wczuwać się w rolę", bo tylko wtedy nasz pracodawca może nas "skrzywdzić". Myślę, że osoby postrzegające świat w szerszej perspektywie (jak np. ty się prezentujesz) powinny przede wszystkim pomyśleć o samozatrudnieniu. Sam w przeszłości prowadziłem prywatne przedsiębiorstwo (zatrudniałem też pracowników) i wspominam ten czas jako moją najlepszą pracę, pomimo iż była to harówa od świtu do nocy. Na skutek życiowych zawirowań przestałem być właścicielem tej firmy, lecz istnieje ona nadal i w lokalnej społeczności znalazła wielu naśladowców, więc chyba było to dobre, nie wiem... Nie chcę się bezproduktywnie spierać, bo do niczego dobrego to nie prowadzi, ale uważam, że to miejsce jest dobrą alternatywą dla ludzi szukających stabilnego zatrudnienia na zwykłym stanowisku robotniczym. Co się tam dzieje "wyżej" tego nie wiem i mam nadzieję, że się nie dowiem - bo i po co? Piszesz o jakichś "donosach", czy innych gierkach małych ludzi. Jeżeli sami wobec świata jesteśmy w porządku, to nas takie sprawy nie dotyczą. Niejednokrotnie doświadczałem w każdej firmie, w której się zatrudniłem, różnych dziwnych zjawisk, ale pokonywałem je zawsze szczerością i prawdą - to najlepsza broń przeciwko wszelkiemu złu. Jeżeli ktoś prowadzi brudną grę, to należy przeciwstawić mu te dwie niezatapialne wartości: szczerość i prawdę. Nie na forum, ale "w realu", tu i teraz - nie bójmy się tego. Jeżeli mamy rację, a nasz pracodawca z tego powodu nas odrzuci, to będzie wyłącznie jego strata. Nie bójmy się szczerze przedstawiać dobrem, życie jest zbyt krótkie na ściemę...

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Warto aplikować?

Mocart

Ostatnio w firmie widać zmiany, coraz więcej maszyn głownie CNC. Razem z tymi inwestycjami poprawiły się zarobki,oczywiście większość jest niezadowolona bo za mało dali. Prawda jest taka że ci co pracowali cały rok (ciężko i solidnie) i nauczyli się nowych rzeczy dostali zauważalne podwyżki. Sporo jest narzekania na normy które da się zrobić jak ktoś chce i nie gra na telefonie. Dobre porównaniu do innych firm jest to, że nie da sie tu nudzić co chwile jest jakaś inna robota i jak zwykle część narzeka że codziennie brygadzista posyła na inne stanowisko i nie ma tej samej roboty a dla mnie to akurat plus.

tolek
@Mocart 08.08.2017 07:31

No i czego więcej nam potrzeba w miejscu pracy? Jeżeli daje nam ono względnie zadowalający zysk przy znośnych warunkach uczestnictwa, to moim zdaniem powinno wystarczać normalnemu człowiekowi. Trzeba uświadomić sobie fakt, że nikt nie da nam zbawienia od wszelkich trosk dnia codziennego, bo to od nas zależy w jaki sposób radzimy sobie z problemami osobistymi, a nie od naszego pracodawcy. Przepraszam, za dużo tu gadam i trochę zacząłem przytłaczać was moimi weekendowymi wypocinami :) Niestety czasem mi się włącza taki niepohamowany słowotok i gdy już usną lub uciekną wszyscy realni interlokutorzy, to zaczynam gadać do tych wirtualnych ;) Postaram się powstrzymać, wybaczcie :)

Zuzanna

@Stefan, wszystkie wpisy, które nawet są negatywne ale są zgodne z regulaminem nie są usuwane z forum. Tylko te są usuwane, które nie są zgodne z postanowieniami regulaminu. Wklejam do niego link, który jest dostępny na stronie internetowej gowork.pl https://www.gowork.pl/regulamin @ Daniel, jeśli chodzi o aktualne rekrutacje, to zapewne więcej informacji znajdziesz na stronie internetowej Brokelmann Polska aluminium http://www.knauf-interfer.de/standorte/broekelmann-polska-opole-pl/ Jeśli już aplikowałeś to podziel się swoimi doświadczeniami z rozmowy rekrutacyjnej oraz jej rezultatem. @tolek, forum służy do wymiany informacji oraz swoich doświadczeń jeśli chodzi o pracę w firmie. Wszystkie wpisy, które są zgodne z regulaminem oraz merytoryczne pomagają w odpowiedzi na wiele pytań.

tolek
@Zuzanna 10.04.2018 17:10

Czemu ma służyć mentorski ton twej wypowiedzi w której zostałem zaczepiony "per-nick"? Jeżeli masz jakieś konkretne zarzuty do treści moich postów to postaraj się je rzeczowo wyartykułować nie starając się tworzyć a priori pionowej płaszczyzny kontaktu między nami, bo takowa tu nie istnieje.

Anonim

Witam! W mojej ocenie duzo opinii jest przesadzonych, no ale ile ludzi tylko opinii. Ja uwazam ze pod wieloma względami firma jest lepsza niz inne. Pracuja w niej wspaniali ludzie! Polecam

tolek
@Anonim 11.04.2018 22:03

Wiesz, chyba główną zaletą tego miejsca jest to dążenie do "doskonałości" przy szeregu niedoskonałościach, których na co dzień jesteśmy świadkami. Przeważnie są tam afirmowane zachowania pozytywne, prowadzące do ładu i zgody. To chyba powoduje, że ludzie próbujący ugrać coś cudzym kosztem nie czują się tam dobrze. Mnie urzekł też fakt, że nie tłamsi się tam ludzkiej indywidualności, ale stara ją wykorzystać ku wspólnemu dobru. Może w przyszłości zacznę mniej pozytywnie to miejsce postrzegać, bo trochę trudno mi się dostosować do niektórych wymogów, a szczególnie chodzenia po niebieskich ścieżkach i mimo usilnych starań często z nich zbaczam narażając się na ten wewnątrzzakładowy "mandat" :) Na razie jednak mi go nie "wlepili" i po kilku miesiącach pracy niczego złego o tej firmie powiedzieć nie mogę. Ze dwa razy mnie cofnięto z szatni bym dosprzątał stanowisko (jakieś paprochy na pile, czy coś - nie jestem ultrasem czystości) ale co z tego - wiadomo, że "młodego" trzeba trochę przećwiczyć :) Uogólniając - na prawdę nie jest źle. Może się mylę, zawsze trochę zbyt dobrze oceniam ludzi przed bliższym poznaniem, lecz też potrafię krytycznie rozpoznać rzeczywistość bo nie urodziłem się wczoraj... Do spotkania na "szychcie"! :)

Daniel

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

tolek
@Ona 01.04.2018 18:53

Do odważnych świat należy!:) Na tych głupich forach ludzie najczęściej nie dają wartościowej rady tylko dzielą się swoimi ograniczeniami w rodzaju " nie idź tam bo sekretarka ma biurko przy schodach a na rozmowie kwalifikacyjnej spotkasz faceta bez krawata" :) Zamiast walczyć z własnymi ograniczeniami starają się nimi zarazić innych... Twój los jest w Twoich rękach, trzeba tylko się odważyć :)

GGG

,,Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" - pracuję w Brokelmanie 4 rok i oczywiscie zgadzam się z opiniami, że czasami są sytuacje stresujące ale to moim zdaniem jest normalne w każdej firmie i to mija. Mimo wszystko o firmie można powiedzieć też wiele dobrego, np. firma zachęca i mobilizuje do przeróżnych szkoleń, kursów itp. i można się tu naprawdę wiele nauczyć. Niestety w życiu jest tak, że ludzie jak są zadowoleni z pracy to nie umieszczają w internecie swoich pozytywnych opini. Osobiście planuję związać się z tą firmą na dłużej, pracuję w niej bo chcę - dlatego zachęcam inne zadowolone osoby do wyrażenia swoich opini a osobom niezadowolonym polecam zmianę pracy na firmy, w których będą zadowolone o ile takie istenieją...

tolek
@GGG 02.08.2017 22:28

Wiesz, po prostu wielu ludzi szuka przyczyny swoich życiowych niepowodzeń wszędzie, poza sobą samym i to jest najczęstszą przyczyną takich histerycznych wynurzeń. Dobrze świadczy o tym miejscu fakt, iż pozytywnie wyrażają się o nim osoby wewnętrznie zrównoważone, pozytywnie nastawione do otoczenia, uczynne i pracowite, a negatywnie leniwi frustraci będący w permanentnym konflikcie z samym sobą i całym otoczeniem. Krótko tam pracuję ale tą prawidłowość zdążyłem już zauważyć. Jeżeli ktoś jest wewnętrznie nieuporządkowany, nie radzi sobie z własnymi problemami i szuka "cudownej" firmy, która da mu spełnienie wszelkich marzeń to zawsze się rozczaruje, a każdy dzień pracy będzie dlań katorgą w pogoni za nienależną i nieosiągalną chwałą. Skoro są tacy doskonali, jak im się wydaje, a każda firma w której się zatrudnią podcina im skrzydła to niech zarejestrują własną działalność gospodarczą i pokażą światu "jak to się robi" :)

cnc

nie rozumiem wszystkich negatywnych opinii , choć sam pracuję od nie dawna to nie podzielam wszystkich oszczerstw oczywiście zdarzają się dziwne sytuacje ale chyba w każdej firmie ,jedyne co może być nie halo to: pokój śniadań mały gdyby nagle wszyscy chcieli zjeść w nim śniadanie czy spędzić przerwę to siedzieli by sobie na kolanach bo nie ma tam miejsca i brak socjalu czyli podstawowe rzeczy dla pracowników jak herbata czy kawa (automat w korytarzu i za napoje trzeba zapłacić) Co do reszty to pakiet ubrań roboczych, rękawice , ochraniacze na uszy , maski , buty dostajesz, z brygadzistami ich zastępcami nie ma problemu zawsze się dogadasz.Nadgodziny?oczywiście są możesz - nie musisz ale kasa jest fajna.

tolek
@cnc 21.12.2017 22:53

Podzielam twoje zdanie - ta "kantyna" faktycznie jest zbyt mała, ale można też spędzać przerwę w szatni uwalniając się w ten sposób od konieczności słuchania beztreściowej paplaniny ludzi, którym zawsze wydaje się, że mają coś ciekawego do powiedzenia :)

Jan Pospieszalski

Aplikowalem na stanowisko inzyniera. Zaskoczyla mnie na poczatku sama siedziba firmy mieszczaca sie w jakies ruinie kolo budynku NFZ. O ile to jeszcze niewiele mowi o firmie to sama rozmowa juz niestety albo na szczescie tak. Sekretarka ma biurko na...klatce schodowej,wchodzicie po schodach a nagle ktos siedzi obok schodow.... Rozmowa przebiegala nastepujaco,kazano mi usiasc w pokoju i czekac na dwoch panow. Po 20 minutach!!! weszlo do pokoju 2 ziewajacych i totalnie zdemotywowanych gosci. Jeden przynajmniej ubrany w marynarke i majacy jakas podstawowa wiedze o rysunku technicznym. Drugi koles o wadze jakies 180kg kompletnie znudzony jakby go ktos zmusil od wstania zza biurka. Pytania kompletnie z ( usunięte przez administratora ) np- Pana hobby,dlaczego nasza firma,czym sie zajmujemy,jak widzi pan swoja przyszlosc....czyli standardowe pytania z ksiazki.Zero przygotowania. Jeden zadaje pytanie a drugi spi,minute pozniej drugi zadaje dokladnie to samo pytanie. Tragedia jednym slowem. Po 10 minutach rozmowy wiedzialem ze niechce pracowac w tej firmie. Totalne amatorstwo. Szef ma biuro obok,w ciagu godziny ktora tam spedzilem przynajmniej 3 razy wydzieral sie na caly budynek na jakiegos pracownika ( usunięte przez administratora ) To mi wystarczylo zeby stwierdzic ze chyba bede szukal dalej. Nie wiem czy przeszedlem rekrutacje bo firma nie dala mi zadnej odpowiedzi ale mozliwe ze godzine pozniej nie pamietali nawet ze z kims rozmawiali. Pozdrawiam.

tolek
@Jan Pospieszalski 14.12.2016 12:23

To chyba tylko inżynierów tak nieuprzejmie traktują. Gdy aplikowałem na stanowisko robotnicze najniższego szczebla to również przyjęła mnie ta sekretarka przy "biurku obok schodów", ale tak uprzejmie mnie potraktowała, że czułem się przy tym skromnym biurku jak na wersalskich salonach :) Na temat pracy rozmawiał ze mną po chwili krótko i wyjątkowo treściwie szczupły, rezolutny mężczyzna w średnim wieku :)

tolek

Pracuję tam od niedawna i nie odniosłem negatywnego wrażenia. Jest trochę bałaganu, jak wszędzie, ale ogólne wrażenie jest pozytywne. Dla szeregowego pracownika najniższego szczebla to miejsce typu "zrób swoje i zapomnij o robocie do kolejnej szychty". Są maruderzy, którym zapewne w każdej pracy było i jest źle, ale jest też sporo normalnych ludzi. Szczególnie komunikatywne i uczynne są niektóre kobiety z dłuższym stażem - można się wiele od nich nauczyć bo chętnie służą pomocą. Dużym plusem jest to, że pracuje się samodzielnie więc po zdobyciu podstawowej wiedzy jest się zasadniczo niezależnym od innych i każdy robi "na własny rachunek". Nie wiem, może w przyszłości zmienię zdanie, ale na razie tak to widzę.

mike

Jakie są widełki płacowe w firmie , co oferują??

anonymous
@mike 23.03.2018 14:18

W tej firmie stawkę ustala się indywidualnie na rozmowie u prezesa. Regulamin co prawda jest, ale jest tak płynnie napisany, że firma reguluje zarobki wg widzimisię.

Stefan

Oj , normalne i uczciwe firmy nie boją się prawdy bo prawda sama się broni.Skoro Brokelmann ingeruje w opinie innych to dla mnie znaczy , że jest nieuczciwa i się czegoś obawia.Usuwanie opinii nawet jeśli nie są do końca prawdziwe takich jak Eagleye przemawia za tym by tam nie pracować .

Nie nieudacznik

Lubię czytać wpisy o tym zakladzie pracy..... :) dzieje się widzę sporo. Pracowałam. Wiem. W pierwszych miesiącach pracy dosłownie co kilka tygodni ktoś się zwalnial! Już TO powinno dac do myślenia. Proszę pomyśleć czy tyle osób może się mylić? Szacun dla tych którzy są w firmie od początku. Czy to są szczęśliwi ludzie? Każdy jest kowalem swojego losu. Szanujmy się na wzajem. Szanujmy każdy wybór. Przykro mi jest myśleć, że w firmie w której chwilę pracowałam, z momentem złożenia wypowiedzenia staję się nieudacznikiem. Otóż nie! Informuję, że mam się dobrze. Wprost pysznie! Jak ciasteczko urodzinowe.

Anonim

Dlugi czas oczekiwania na rozmowe kwalifikacyjna. Poziom rozmowy kwalifikacyjnej mierny.

Maja
@Pozytywka 12.02.2018 20:10

Znam ta firmę dobrze i prezesa i jego tzw. Piesków

Zostaw opinię o Brokelmann Polska aluminium sp. z o.o - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brokelmann Polska aluminium sp. z o.o