Brokelmann Polska aluminium sp. z o.o

Opole

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 131 ocen.

Brokelmann Polska aluminium sp. z o.o
2131

Opinie o Brokelmann Polska aluminium sp. z o.o

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brokelmann Polska aluminium sp. z o.o

Marek

Może ktoś ma wiedzę czy firma prowadzi aktualnie rekrutację?

Nie nieudacznik

Czekam na choćby jedna pozytywna opinie osoby, która już tam nie pracuje.... od dawna! I co Wy na to "pieski" ?

tolek
@Nie nieudacznik 14.05.2018 12:43

Różne rzeczy chce mi się robić "w sobotę rano", lecz nie o wszystkich wypada tu pisać :) Za to twoje zaangażowanie w sprawy cudze, nie będące już twoimi, zdradza sentyment do przeszłości - jakbyś żałował, że od nich odszedłeś. Proszę wybacz mi stosowanie tego argumentu "ad personam", ale troszkę z konieczności poznałem ten świat i ludzi...

REFLEKSJA

Szanowni Państwo, wiele prawdziwych opinii na temat firmy Broekelmann zostało usunięte z tej strony. Zrozumiałe jest , że władza firmy obserwuje zamieszczane tutaj opinie i zaciekle broni się przed nimi pragnąc się oczyścić . Jest takie przysłowie " na złodzieju czapka gore". Zanim Pan "eagle eye" zmieścił swoją jakże prawdziwą opinię,(której już nie ma) na temat tego zakładu, inni pracownicy również napisali o niej prawdę , która została usunięta. Większość pracowników która odeszła z tej firmy w oczach zarządzających była nieudolna, niekompetentna,przesiąknięta jadem i żółcią , nieudolna życiowo, zagubiona, zawzięta i sfrustrowana Osoby te świetnie dają sobie radę w innych zakładach i są dobrymi pracownikami.Dziwi mnie , że do tej pory nie został jeszcze usunięty wpis szczęśliwego człowieka z dnia 25.09.2017 r.gdzie dyrektora nazywa się ubojnikiem z tępym nożem.

tolek
@REFLEKSJA 16.05.2018 19:10

Może masz rację, przynajmniej w jakimś stopniu, ale ja tych negatywów na razie nie odczuwam. Widzę za to wielu fajnych ludzi skupionych wokół dzieła, jakiekolwiek by nie było - niemieckie, czy inne... Myślę, że powinniśmy mieć świadomość faktu, iż życie nasze zaczyna się "po pracy", a kończy "przed pracą", gdy zatrudniamy się jako pracownicy najemni. Nie warto zbyt "wczuwać się w rolę", bo tylko wtedy nasz pracodawca może nas "skrzywdzić". Myślę, że osoby postrzegające świat w szerszej perspektywie (jak np. ty się prezentujesz) powinny przede wszystkim pomyśleć o samozatrudnieniu. Sam w przeszłości prowadziłem prywatne przedsiębiorstwo (zatrudniałem też pracowników) i wspominam ten czas jako moją najlepszą pracę, pomimo iż była to harówa od świtu do nocy. Na skutek życiowych zawirowań przestałem być właścicielem tej firmy, lecz istnieje ona nadal i w lokalnej społeczności znalazła wielu naśladowców, więc chyba było to dobre, nie wiem... Nie chcę się bezproduktywnie spierać, bo do niczego dobrego to nie prowadzi, ale uważam, że to miejsce jest dobrą alternatywą dla ludzi szukających stabilnego zatrudnienia na zwykłym stanowisku robotniczym. Co się tam dzieje "wyżej" tego nie wiem i mam nadzieję, że się nie dowiem - bo i po co? Piszesz o jakichś "donosach", czy innych gierkach małych ludzi. Jeżeli sami wobec świata jesteśmy w porządku, to nas takie sprawy nie dotyczą. Niejednokrotnie doświadczałem w każdej firmie, w której się zatrudniłem, różnych dziwnych zjawisk, ale pokonywałem je zawsze szczerością i prawdą - to najlepsza broń przeciwko wszelkiemu złu. Jeżeli ktoś prowadzi brudną grę, to należy przeciwstawić mu te dwie niezatapialne wartości: szczerość i prawdę. Nie na forum, ale "w realu", tu i teraz - nie bójmy się tego. Jeżeli mamy rację, a nasz pracodawca z tego powodu nas odrzuci, to będzie wyłącznie jego strata. Nie bójmy się szczerze przedstawiać dobrem, życie jest zbyt krótkie na ściemę...

Szukasz pracy?

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Warto aplikować?

Mocart

Ostatnio w firmie widać zmiany, coraz więcej maszyn głownie CNC. Razem z tymi inwestycjami poprawiły się zarobki,oczywiście większość jest niezadowolona bo za mało dali. Prawda jest taka że ci co pracowali cały rok (ciężko i solidnie) i nauczyli się nowych rzeczy dostali zauważalne podwyżki. Sporo jest narzekania na normy które da się zrobić jak ktoś chce i nie gra na telefonie. Dobre porównaniu do innych firm jest to, że nie da sie tu nudzić co chwile jest jakaś inna robota i jak zwykle część narzeka że codziennie brygadzista posyła na inne stanowisko i nie ma tej samej roboty a dla mnie to akurat plus.

tolek
@Mocart 08.08.2017 07:31

No i czego więcej nam potrzeba w miejscu pracy? Jeżeli daje nam ono względnie zadowalający zysk przy znośnych warunkach uczestnictwa, to moim zdaniem powinno wystarczać normalnemu człowiekowi. Trzeba uświadomić sobie fakt, że nikt nie da nam zbawienia od wszelkich trosk dnia codziennego, bo to od nas zależy w jaki sposób radzimy sobie z problemami osobistymi, a nie od naszego pracodawcy. Przepraszam, za dużo tu gadam i trochę zacząłem przytłaczać was moimi weekendowymi wypocinami :) Niestety czasem mi się włącza taki niepohamowany słowotok i gdy już usną lub uciekną wszyscy realni interlokutorzy, to zaczynam gadać do tych wirtualnych ;) Postaram się powstrzymać, wybaczcie :)

Zuzanna

@Stefan, wszystkie wpisy, które nawet są negatywne ale są zgodne z regulaminem nie są usuwane z forum. Tylko te są usuwane, które nie są zgodne z postanowieniami regulaminu. Wklejam do niego link, który jest dostępny na stronie internetowej gowork.pl https://www.gowork.pl/regulamin @ Daniel, jeśli chodzi o aktualne rekrutacje, to zapewne więcej informacji znajdziesz na stronie internetowej Brokelmann Polska aluminium http://www.knauf-interfer.de/standorte/broekelmann-polska-opole-pl/ Jeśli już aplikowałeś to podziel się swoimi doświadczeniami z rozmowy rekrutacyjnej oraz jej rezultatem. @tolek, forum służy do wymiany informacji oraz swoich doświadczeń jeśli chodzi o pracę w firmie. Wszystkie wpisy, które są zgodne z regulaminem oraz merytoryczne pomagają w odpowiedzi na wiele pytań.

tolek
@Zuzanna 10.04.2018 17:10

Czemu ma służyć mentorski ton twej wypowiedzi w której zostałem zaczepiony "per-nick"? Jeżeli masz jakieś konkretne zarzuty do treści moich postów to postaraj się je rzeczowo wyartykułować nie starając się tworzyć a priori pionowej płaszczyzny kontaktu między nami, bo takowa tu nie istnieje.

Anonim

Witam! W mojej ocenie duzo opinii jest przesadzonych, no ale ile ludzi tylko opinii. Ja uwazam ze pod wieloma względami firma jest lepsza niz inne. Pracuja w niej wspaniali ludzie! Polecam

tolek
@Anonim 11.04.2018 22:03

Wiesz, chyba główną zaletą tego miejsca jest to dążenie do "doskonałości" przy szeregu niedoskonałościach, których na co dzień jesteśmy świadkami. Przeważnie są tam afirmowane zachowania pozytywne, prowadzące do ładu i zgody. To chyba powoduje, że ludzie próbujący ugrać coś cudzym kosztem nie czują się tam dobrze. Mnie urzekł też fakt, że nie tłamsi się tam ludzkiej indywidualności, ale stara ją wykorzystać ku wspólnemu dobru. Może w przyszłości zacznę mniej pozytywnie to miejsce postrzegać, bo trochę trudno mi się dostosować do niektórych wymogów, a szczególnie chodzenia po niebieskich ścieżkach i mimo usilnych starań często z nich zbaczam narażając się na ten wewnątrzzakładowy "mandat" :) Na razie jednak mi go nie "wlepili" i po kilku miesiącach pracy niczego złego o tej firmie powiedzieć nie mogę. Ze dwa razy mnie cofnięto z szatni bym dosprzątał stanowisko (jakieś paprochy na pile, czy coś - nie jestem ultrasem czystości) ale co z tego - wiadomo, że "młodego" trzeba trochę przećwiczyć :) Uogólniając - na prawdę nie jest źle. Może się mylę, zawsze trochę zbyt dobrze oceniam ludzi przed bliższym poznaniem, lecz też potrafię krytycznie rozpoznać rzeczywistość bo nie urodziłem się wczoraj... Do spotkania na "szychcie"! :)

Daniel

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

tolek
@Ona 01.04.2018 18:53

Do odważnych świat należy!:) Na tych głupich forach ludzie najczęściej nie dają wartościowej rady tylko dzielą się swoimi ograniczeniami w rodzaju " nie idź tam bo sekretarka ma biurko przy schodach a na rozmowie kwalifikacyjnej spotkasz faceta bez krawata" :) Zamiast walczyć z własnymi ograniczeniami starają się nimi zarazić innych... Twój los jest w Twoich rękach, trzeba tylko się odważyć :)

GGG

,,Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" - pracuję w Brokelmanie 4 rok i oczywiscie zgadzam się z opiniami, że czasami są sytuacje stresujące ale to moim zdaniem jest normalne w każdej firmie i to mija. Mimo wszystko o firmie można powiedzieć też wiele dobrego, np. firma zachęca i mobilizuje do przeróżnych szkoleń, kursów itp. i można się tu naprawdę wiele nauczyć. Niestety w życiu jest tak, że ludzie jak są zadowoleni z pracy to nie umieszczają w internecie swoich pozytywnych opini. Osobiście planuję związać się z tą firmą na dłużej, pracuję w niej bo chcę - dlatego zachęcam inne zadowolone osoby do wyrażenia swoich opini a osobom niezadowolonym polecam zmianę pracy na firmy, w których będą zadowolone o ile takie istenieją...

tolek
@GGG 02.08.2017 22:28

Wiesz, po prostu wielu ludzi szuka przyczyny swoich życiowych niepowodzeń wszędzie, poza sobą samym i to jest najczęstszą przyczyną takich histerycznych wynurzeń. Dobrze świadczy o tym miejscu fakt, iż pozytywnie wyrażają się o nim osoby wewnętrznie zrównoważone, pozytywnie nastawione do otoczenia, uczynne i pracowite, a negatywnie leniwi frustraci będący w permanentnym konflikcie z samym sobą i całym otoczeniem. Krótko tam pracuję ale tą prawidłowość zdążyłem już zauważyć. Jeżeli ktoś jest wewnętrznie nieuporządkowany, nie radzi sobie z własnymi problemami i szuka "cudownej" firmy, która da mu spełnienie wszelkich marzeń to zawsze się rozczaruje, a każdy dzień pracy będzie dlań katorgą w pogoni za nienależną i nieosiągalną chwałą. Skoro są tacy doskonali, jak im się wydaje, a każda firma w której się zatrudnią podcina im skrzydła to niech zarejestrują własną działalność gospodarczą i pokażą światu "jak to się robi" :)

cnc

nie rozumiem wszystkich negatywnych opinii , choć sam pracuję od nie dawna to nie podzielam wszystkich oszczerstw oczywiście zdarzają się dziwne sytuacje ale chyba w każdej firmie ,jedyne co może być nie halo to: pokój śniadań mały gdyby nagle wszyscy chcieli zjeść w nim śniadanie czy spędzić przerwę to siedzieli by sobie na kolanach bo nie ma tam miejsca i brak socjalu czyli podstawowe rzeczy dla pracowników jak herbata czy kawa (automat w korytarzu i za napoje trzeba zapłacić) Co do reszty to pakiet ubrań roboczych, rękawice , ochraniacze na uszy , maski , buty dostajesz, z brygadzistami ich zastępcami nie ma problemu zawsze się dogadasz.Nadgodziny?oczywiście są możesz - nie musisz ale kasa jest fajna.

tolek
@cnc 21.12.2017 22:53

Podzielam twoje zdanie - ta "kantyna" faktycznie jest zbyt mała, ale można też spędzać przerwę w szatni uwalniając się w ten sposób od konieczności słuchania beztreściowej paplaniny ludzi, którym zawsze wydaje się, że mają coś ciekawego do powiedzenia :)

Jan Pospieszalski

Aplikowalem na stanowisko inzyniera. Zaskoczyla mnie na poczatku sama siedziba firmy mieszczaca sie w jakies ruinie kolo budynku NFZ. O ile to jeszcze niewiele mowi o firmie to sama rozmowa juz niestety albo na szczescie tak. Sekretarka ma biurko na...klatce schodowej,wchodzicie po schodach a nagle ktos siedzi obok schodow.... Rozmowa przebiegala nastepujaco,kazano mi usiasc w pokoju i czekac na dwoch panow. Po 20 minutach!!! weszlo do pokoju 2 ziewajacych i totalnie zdemotywowanych gosci. Jeden przynajmniej ubrany w marynarke i majacy jakas podstawowa wiedze o rysunku technicznym. Drugi koles o wadze jakies 180kg kompletnie znudzony jakby go ktos zmusil od wstania zza biurka. Pytania kompletnie z ( usunięte przez administratora ) np- Pana hobby,dlaczego nasza firma,czym sie zajmujemy,jak widzi pan swoja przyszlosc....czyli standardowe pytania z ksiazki.Zero przygotowania. Jeden zadaje pytanie a drugi spi,minute pozniej drugi zadaje dokladnie to samo pytanie. Tragedia jednym slowem. Po 10 minutach rozmowy wiedzialem ze niechce pracowac w tej firmie. Totalne amatorstwo. Szef ma biuro obok,w ciagu godziny ktora tam spedzilem przynajmniej 3 razy wydzieral sie na caly budynek na jakiegos pracownika ( usunięte przez administratora ) To mi wystarczylo zeby stwierdzic ze chyba bede szukal dalej. Nie wiem czy przeszedlem rekrutacje bo firma nie dala mi zadnej odpowiedzi ale mozliwe ze godzine pozniej nie pamietali nawet ze z kims rozmawiali. Pozdrawiam.

tolek
@Jan Pospieszalski 14.12.2016 12:23

To chyba tylko inżynierów tak nieuprzejmie traktują. Gdy aplikowałem na stanowisko robotnicze najniższego szczebla to również przyjęła mnie ta sekretarka przy "biurku obok schodów", ale tak uprzejmie mnie potraktowała, że czułem się przy tym skromnym biurku jak na wersalskich salonach :) Na temat pracy rozmawiał ze mną po chwili krótko i wyjątkowo treściwie szczupły, rezolutny mężczyzna w średnim wieku :)

tolek

Pracuję tam od niedawna i nie odniosłem negatywnego wrażenia. Jest trochę bałaganu, jak wszędzie, ale ogólne wrażenie jest pozytywne. Dla szeregowego pracownika najniższego szczebla to miejsce typu "zrób swoje i zapomnij o robocie do kolejnej szychty". Są maruderzy, którym zapewne w każdej pracy było i jest źle, ale jest też sporo normalnych ludzi. Szczególnie komunikatywne i uczynne są niektóre kobiety z dłuższym stażem - można się wiele od nich nauczyć bo chętnie służą pomocą. Dużym plusem jest to, że pracuje się samodzielnie więc po zdobyciu podstawowej wiedzy jest się zasadniczo niezależnym od innych i każdy robi "na własny rachunek". Nie wiem, może w przyszłości zmienię zdanie, ale na razie tak to widzę.

mike

Jakie są widełki płacowe w firmie , co oferują??

anonymous
@mike 23.03.2018 14:18

W tej firmie stawkę ustala się indywidualnie na rozmowie u prezesa. Regulamin co prawda jest, ale jest tak płynnie napisany, że firma reguluje zarobki wg widzimisię.

Stefan

Oj , normalne i uczciwe firmy nie boją się prawdy bo prawda sama się broni.Skoro Brokelmann ingeruje w opinie innych to dla mnie znaczy , że jest nieuczciwa i się czegoś obawia.Usuwanie opinii nawet jeśli nie są do końca prawdziwe takich jak Eagleye przemawia za tym by tam nie pracować .

Nie nieudacznik

Lubię czytać wpisy o tym zakladzie pracy..... :) dzieje się widzę sporo. Pracowałam. Wiem. W pierwszych miesiącach pracy dosłownie co kilka tygodni ktoś się zwalnial! Już TO powinno dac do myślenia. Proszę pomyśleć czy tyle osób może się mylić? Szacun dla tych którzy są w firmie od początku. Czy to są szczęśliwi ludzie? Każdy jest kowalem swojego losu. Szanujmy się na wzajem. Szanujmy każdy wybór. Przykro mi jest myśleć, że w firmie w której chwilę pracowałam, z momentem złożenia wypowiedzenia staję się nieudacznikiem. Otóż nie! Informuję, że mam się dobrze. Wprost pysznie! Jak ciasteczko urodzinowe.

Anonim

Dlugi czas oczekiwania na rozmowe kwalifikacyjna. Poziom rozmowy kwalifikacyjnej mierny.

Maja
@Pozytywka 12.02.2018 20:10

Znam ta firmę dobrze i prezesa i jego tzw. Piesków

On

Firma duzo lepsza niz konkurencja.

Pracownik

Konkurencja chce dokuczyć? Dobra firma poradzi sobie.

Rozjaśniacz

Gruchnęła wieść po firmie: "Pan P. znów rozpoczął działalność bajkopisarską, pewnie kolejna rekrutacja zakończona niepowodzeniem"...zajmować się tym czy nie...ale w sumie obraża ludzi, którym nie sięga do pięt, więc szkoda, żeby oszukiwał ludzi... przybliżmy więc postać autora - sokole oko - dlaczego nie pisze dlaczego został zwolniony...no jasne, bo nie ma się czym chwalić...to człowiek bez zasad, prostak i materialista, który pluje na wszystkich, niestety również na swoich najbliższych, o biedna małżonka! Wiemy wszyscy nawet ile miała debetu na koncie jak ją poznał i to oczywiście musiał spłacić! Ale czy można traktować poważnie człowieka, który rodzinne spotkanie opuszcza wychodząc bynajmniej nie drzwiami...????

niewkurzajJackabobedziedraka

Sokole oko? Raczej przepełniony woreczek żółciowy. Ta kreatura chyba dalej jest w amoku i nie może zrozumieć dlaczego firma którą tak opluwa zwolniła go po kilku miesiącach i w dodatku świetnie radzi sobie bez niego. Trzeba mieć i jaja i odrobinę oleju w zakutym łbie żeby zaproponować dobre zmiany. Widać brakło obu. Frustraci i kastraci wolą sączyć jad myśląc że są anonimowi. Nie jesteście! Miało to niby być obiektywne bo o kilku z nas napisałeś coś pozytywnego? Żałosne.... Stek bzdur, półprawd i jawnych kłamstw - namalowałeś swój obraz - zagubionego, zawziętego frustrata. Jeśli ktoś w środku dnia pracy ma czas wypluć z siebie tyle jadu i żółci, to jego pracodawcy "gratuluję" zaangażowanego pracownika! Zero ambicji, zero lojalności, zero wdzięczności. Panie Mazgaj, mniej niż zero. Żal.pl.

Pracujący

Eagle Eye jeżeli nasza firma była tylko przystankiem to czemu tkwisz w miejscu przez 0,5 roku? Myślę, że twoje złe samopoczucie wynika z kolejnej nieudanej rozmowy o pracę, proponuję poszukać dobrego psychiatry który wyleczy cię z twoich kopleksów.

Szczęśliwa

Szanowny Panie P. pisząc te bzdury obraża Pan wszystkich ludzi pracujących w firmie, nawet tych o których nie wspomniał Pan w tych swoich wypocinach. Trzeba było ten czas lepiej spożytkować. Pamiętamy Pana jako nieudacznika życiowego który rekompensuje sobie swoje niepowodzenia obrażając innych, a nic sobą nie reprezentuje. ŻAL MI CIĘ CZŁOWIEKU

Woody

Eagle Eye to już przesada!! Ideałów nie ma i wszędzie są stresujące sytuacje, ale wylewając te kubły pomyj obrażasz nasz wszystkich, którzy pracujemy w tej firmie i jesteśmy zadowoleni, a ty niby nic do nas nie masz!! To po prostu cha...skie teksty bez podpisu, choć wszyscy wiemy kto je z siebie wypluł!!

Niesfrustrowany człowiek

Oj ludzie ludzie... nie macie pojęcia ile negatywnych opinii i jadu może wylać pod rożnymi pseudonimami jeden zwolniony nikczemny, nieuczciwy człowiek bez honoru i zasad, którego nikt nie chce zatrudnić i chyba się nudzi...Nie dajcie się zwariować, a ty człowieku skoncentruj się może nad przemyśleniem swojej postawy, bo pamiętaj, że wyrządzone zło wraca z dwukrotną siłą...a wierzysz w Boga czy nie, to wygłaszanie fałszywego świadectwa przeciw innym to zawsze nikczemne i niegodne!!! Ogarnij się i popróbuj jakby to było stać się uczciwym człowiekiem..

Tralala

Widać, że wiele osób wystawia tej firmie negatywne opinie. Prawdą jest , że nie ma w niej nowych maszyn, wszystkie sprowadzane są z demobilu z Niemiec. Firma ta nie została powołana po to aby było w niej dobrze, dobrze ma mieć firma Niemiecka. Stanowiska fizyczne jeszcze jakoś działają natomiast zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie na pozostałych stanowiskach. Jest to praca dla kamikaze lub dla osób ze skłonnościami masochistycznymi.Oczywiście do tej wypowiedzi zostanie napisana riposta.Zdecydowanie nie polecam.

Zadowolona

Nie mogę zgodzić się z opinią przedmówcy. Praca jest ciekawa, zarobki są konkurencyjne. Firma docenia dobrych pracowników. Dba o ich rozwój pracowników poprzez finansowanie szkoleń oraz nauki języka niemieckiego. Firma dynamicznie się rozwija, co widać po zakupie nowych maszyn i ciągle nowych rektuacjach. Do osób wystawiajacych negatywne opinie o zarządzie, pracownikach itd- może lepiej najpierw pomyśleć czy we mnie coś było nie tak, zanim oceni się wszystkich wokół? Być może będzie to metoda na owocna karierę zawodowa? Ja osobiście szczerze polecam firme.

probek
@Zadowolona 30.09.2017 19:43

co do zakupów nowych maszyn to jest to bzdura bo to jest demobil z Niemiec a na hali znajduje sie jedna lub dwie nowe maszyny reszta to przeżytek

IKE

Powyższa opinia jest prawdziwa .Niestety osoby zatrudnione na wyższych stanowiskach w tej firmie bardzo często dementują zapisane tutaj opinie i sugerują również pracownikom by pisali o firmie same pozytywy.Niestety nie potrafią przyznać się do błędów i nieumiejętnego zarządzania. Prawdziwi Niemcy są narodem bardzo życzliwym i bardzo przestrzegają prawa pracy, jeśli ktoś potrzebuje pomocy to ma ją zapewnioną , w tej firmie jest to niestety niemożliwe ze względu na chęć utrzymania stanowisk na wyższych szczeblach sposób jej zarządzania pracownikami jest niewłaściwy , stosunek do pracowników jest przedmiotowy. Ta firma nie jest dla normalnych ludzi.Nie polecam.

szczesliwszyczlowiek

firma jest tu tylko przystankiem przy taniej sile roboczej co w firmie wprowadza zla atmosfere, klotnie, krzyki,pospiech.pracownicy maja tluczone do glowy ze bedzie lepiej,beda godne zarobki itp. a jak jest brak socjali,premie dostaniesz jak sie nisko klaniasz ,brak odpowiedniego zarzadzania ludzmi, biurowi pracownicy faszerowani bajkami o szczesliwej i bogatej krainie, czesc z nich na szczescie twardo stapajacych po ziemi,kierownicto zadufane w sobie,dyrektor pomylil zawod raczej z niego ubojnik z tepym nozem,prezesowi pewnie pasuje obecny stan rzeczy bo zero reakcji dlatego podziekowalem za wspolprace i jestem zdrowszy psychicznie.NIE POLECAM.pozdrawiam

RollerBlan

Jako pracownik produkcji pracę mogę polecić, pierwsze dwa-trzy miesiące są typowo zapoznawcze bez większego nacisku praca nie należy do ciężkich lecz jest dość monotonna przez 8 godzin praktycznie robi się to samo według ustalonych instrukcji. Jest wiele różnych procesów ale przeważnie wszystko robi się na podobnej zasadzie czyli pobieranie materiału, obróbka na maszynach, kontrola jakości, pakowanie. Procesy są przeważnie przydzielane pracownikom tak aby pracowali w miejscach gdzie się pewnie czują i gdzie osiągają dobre wyniki. Po paru miesiącach pracy w zakładzie i dojściu do wprawy bez problemu da się wykonywać wymagane 80 %-100 % normy na kilku procesach. Płaca trudny temat, przeżyć się da ale za przeproszeniem nie urywa.

Niezadowolony pracownik

Cytat firmy "na ludzi nie dziala rozsadek tylko strach"

FairPlej
@Niezadowolony pracownik 23.08.2017 20:01

Mucha Fred - dobrze znamy te wypowiedzi

Zostaw opinię o Brokelmann Polska aluminium sp. z o.o - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brokelmann Polska aluminium sp. z o.o