Onninen Sp. z o. o.

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 67 ocen.

Onninen Sp. z o. o.
2 67 6 1

Opinie o Onninen Sp. z o. o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Maja

@kiki, czy pracownikom Onninen oferowany jest pakiet socjalny? Jeśli tak, to w jakiej postaci? Czy firma dba o swoich pracowników? Jak oceniasz pracodawcę pod tym względem? Zachęcam Ciebie do napisania wyczerpującej wypowiedzi w tym temacie.

Maja

Czy Onninen zapewnia swoim pracownikom pozapłacowe benefity? Na przykład w postaci dofinansowania na dojazdy do pracy lub karty sportowej? Jak wygląda pakiet socjalny? A może firma dba o rozwój swoich pracowników i oferuje udział w szkoleniach podnoszących kwalifikacje? Zachęcam pracowników Onninen do dzielenia się swoją wiedzą dotyczącą tych kwestii.

kiki
@Inkwizycja 30.06.2018 19:28

Benefit (multisport)jest,ale odkąd firma dała dostęp do tego rodzaju aktywnosci, placimy 100% wartosci. bida.

Maja

@Inkwizycja, widzę, że jesteś osobą dobrze znającą firmę, zatem może posiadasz informacje, czy firma prowadzi obecnie jakieś rekrutacje? Na jakie stanowiska Onninen potrzebuje pracowników? Jakie są wymagania i gdzie można zgłosić swoją ewentualną kandydaturę?

Maja

Czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat tego jak wygląda płaca w firmie Onninen? Czy zarobki są adekwatne do stawianych wymagań? @Zaniepokojony, mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat pracy w firmie? Dlaczego według Ciebie nie warto tam aplikować?

Inkwizycja
@Maja 21.05.2018 16:24

I oczywiście to już nie firma rodzinna Onninen tylko korporacja Kesko.

Zainteresowany

Szukam pracy i miałem nadzieję, że dowiem się coś.

Tonik

Zapomnieliście o forum, że nikt nie zagląda ?

Nie.jestem.robotem
@Tonik 08.05.2018 16:15

Zagląda, zagląda ... ale liczymy, że Ty coś napiszesz ....

Administrator

Posiadacie jakieś informacje z życia przedsiębiorstwa? Napiszcie, jak wygląda poziom wynagrodzenia oraz inne warunki zatrudnienia w Onninen Sp. z o. o.. Wasza opinia może pomóc innym użytkownikom.

Administrator

Co możecie doradzić osobom zainteresowanym pracą w firmie Onninen Sp. z o. o.?

Zaniepokojony
@Administrator 24.02.2018 13:32

Nie wysyłać CV, i omijać szerokim łukiem chyba ze lubisz być robionym w ch...

Kukułka

Niestety w firmie Onninen najważniejszym ogniwem przestał być pracownik. Liczą się słupki i wykresy. Od stycznia pracownicy handlu pracują za nowe stawki, sęk w tym że do dnia dzisiejszego (24.01.2018) nikt nie powiadomił ich za jakie... kierownicy i dyrektorzy mówią, że do końca miesiąca jeszcze czas. "Przyjdą angaże to zostaniecie powiadomieni" bez możliwości negocjacji oczywiście. Podoba się to podpisz, nie podoba się to "cześć"

Grzegorz

Nie ma idealnych firm , wszędzie mogą być trudne momenty. Rotacja w dzisiejszych czasach to nic wielkiego.

korpotrybik
@Skoczek 06.01.2018 23:11

Myślę że Grzegorzowi taka formuła funckcjonowania firmy bardzo odpowiada,cóż poradzić korporacja przyciąga pewien specyficzny typ ludzi...Na pewno im więcej będzie tu "grzegorzów" tym szybciej będę się rozglądał za nowym zajęciem

Maja

@skoczek ale w jakim sensie kasa skłaniać ma firmę do prowadzenia rekrutacji? @pracownik jak widać zdania na temat tych elementów zatrudnienia w Onninen są podzielone. Czy istnieje w takim razie szansa, że wyglądają one dla pracowników i w praktyce zupełnie inaczej, a firma stosuje podejście indywidualne?

Dąbrowa
@Maja 26.09.2017 08:10

Maja, głównym powodem rekrutacji są odejścia pracowników, którzy mają dość pomysłów nowego właściciela Kesko. Znający polskie realia dyrektorzy regionalni zamiast torpedować bzdury norweskiego prezesa dbają tylko o własną (usunięte przez administratora) i jeżdżą po załodze, co skutkuje zwolnieniami. Rotacja jest duża, a wpis @piecia coś wspólnego z rzeczywistością miał kilka lat temu. Teraz jest tak jak opisał @pracownik. W ostatnim czasie odeszło kilku pracowników w tym osoba ze stażem ponad 20 lat. Tak się dzieje nie tylko w Poznaniu.

Maja

Widzę, że obecnie Onninen Sp. z o. o. znowu uruchomiło wiele rekrutacji @poszukujący - nie tylko na stanowisko handlowca. Skąd wynika aż taka duża rekrutacja? Może jakiś obecny pracownik firmy odnieść się do obecnej sytuacji w firmie?

SKOCZEK
@Maja 09.09.2017 16:49

Pewnie jak zawsze powód to kasa albo atmosfera lub jedno i drugie razem.Stawiam na trzecią opcję.

Maja

@poszukujący, w razie czego teraz znowu jest otwarta rekrutacja w Onninen na Poznań, poszukują handlowców, nie wiem czy takie stanowisko Cię interesowało, ale na razie jest tylko takie dostępne. Ktoś wie coś na temat rozmów rekrutacyjnych, jak to wygląda?

Barnaba

Romanse wiszą w powietrzu :)

Mateo
@Barnaba 24.08.2017 19:19

Nasza świętoszka wcale nie taka święta :)

Maja

@poszukujacy a gdzie widziałeś takie ogłoszenie o prace? W tej chwili widać w sieci sporo rekrutacji na różne stanowiska, ale akurat na to wymienione przez Ciebie brak. Czy firma korzysta rownież z innych dróg rekrutacji?

poszukujący
@Maja 23.08.2017 06:32

Witaj całkiem niedawno oferta pracy była na którą aplikowałem , widać już zakończyli proces rekrutacji .

poszukujący

Witam , pojawiło się ogłoszenie na magazyn , wie ktoś jakie są warunki i atmosfera w Poznaniu ?

Maja

@hakunamatata nie jestem związana z firmą Onninen. Jestem pracownikiem serwisu gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie oraz na tym, by osoby, które trafiają na ten wątek szukając informacji na temat potencjalnego miejsca pracy, mogły tu znaleźć odpowiedź na zastanawiające je pytania. Wracając jednak do Twojej odpowiedzi. Rozumiem, że Twój komentarz odnosił się do opinii @piecia - 2017-04-06 14:25. Z tego co piszesz, jeśli dobrze rozumiem, to warunki zatrudnienia i sama atmosfera jest w dużym stopniu zależna od tego w jakim oddziale/rejonie się pracuje. Co masz na myśli mówiąc, że Twój regionalny bez szacunku traktuje innych?

@@@@@@@

piecia To tak w skrócie... i wtedy zadzwonił budzik

Maja

@piecia dziękuję za Twoją opinię i wypisanie plusów pracy w firmie. A czy firma zapewnia pracownikom możliwości rozwoju?

piecia
@Maja 07.04.2017 08:57

owszem, aczkolwiek obecnie firma ma inne priorytety i ilość szkoleń jest mocno ograniczona.

zainter17

Ktoś wie jak pracuje się na magazynie w Gdańsku,jaka kasa i atmosfera?

Maja

@piecia a jak Ty oceniasz warunki zatrudnienia oferowane przez firmę?

pracownik
@piecia 06.04.2017 14:25

Większych bzdur nie czytałem od dawna... - stabilny system zatrudnienia (pracownicy z wieloletnim stażem), ODCHODZĄ PRACOWNICY Z 15 LETNIM STAŻEM, A FIRMA ŻADNEJ REAKCJI, NIE ODPOWIADA CI ONNINEN TO IDŹ BĘDZIE KTO INNY - dobrze opracowany system motywacyjny (brak górnej granicy zarobków), WG KALKULATORA NIC CI SIĘ NIE NALEŻY ALE JAK DZIAŁA KALKULATOR TO ŻADEN PRACOWNIK NIE WIEM :) - prywatna służba zdrowia, TO PRAWDA - korporacja, to prawda - ale model skandynawski, więc człowiek jest bardzo ważnym elementem organizacji, CZŁOWIEK WAŻNY??? MOŻE BYŁ GDY FIRMA BYŁA RODZINNA OD KIEDY ZOSTAŁA KUPIONA PRZEZ KESCO LICZĄ SIĘ TYLKO SŁUPKI, PÓŁ MAGAZYNU W CENTRALI ZWOLNIONA, A TERAZ ZATRUDNIAJĄ LUDZI Z ŁAPANKI, NOWA DEWIZA FIRMY TO: JAK NIE TY TO INNY, NIE MA LUDZI NIEZASTĄPIONYCH, A PRACOWNIK JEST TAK DOBRY JAK JEGO OSTATNI MIESIĄC - regularne podwyżki baz proszenia się (czasami co roku, czasami co dwa lata), W TYM ROKU DOSTAŁEM CAŁE 100 ZŁ BRUTTO, A PRZEZ 8 LAT PRACY ŁĄCZNIE 300 ZŁ ZA KAŻDYM RAZEM WYPROSZONE, - 50-tki i 100-tki za nadgodziny, diety, delegacje - wszystko rozliczane i wypłacane zgodnie z prawem, NAGDODZINY....NAJWIĘKSZA BZDURA!!!! NIE MA ŻADNYCH NADGODZIN, A JAK ZOSTAJESZ TO ZNACZY ŻE JESTEŚ MAŁO WYDAJNY - ochrona przed mobingiem i innymi formami "prześladowań", BRAKŁO BY MIEJSCA NA EPITETY KIEROWNIKA, OCZYWIŚCIE NIGDY NIE BEZPOŚREDNIO DO CIEBIE TYLKO ZA PLECAMI DO RESZTY ZESPOŁU - chęć współdziałania między oddziałami i działami centralnymi, zawsze znajdziesz pomoc.

piecia

Jeśli ktoś chce robić 2 mln na zespół rocznie i do tego dostawać solidne premie, to jest d...a a nie handlowiec i kompletnie nie ma pojęcia o biznesie. Żaby zarabiać, trzeba robić przynajmniej 6 mln na zespół rocznie. Jeśli kogoś przerażają takie kwoty, niech szuka pracy w osiedlowym warzywniaku. 500tys. na miesiąc - czy to dużo na zespół? Sami sobie odpowiedzcie. Co do atmosfery - jest taka, jaką sobie sami ludzie wytworzą. Zastanówcie się, do czego prowadzi zawiść i niezdrowa rywalizacja między pracownikami. Często sami są sobie winni. A kierownik wcale nie jest bogiem. Można go pozbawić stanowiska prędzej niż handlowca. Bez ludzi planu nie wykona. Ale przymykać oka na pasożytów też nie może.

Maja

@Mandługo pracujesz w Onninen Sp. z o. o.? chętnie usłyszymy o Twoich wrażeniach z pracy w firmie.

30

a no ja chcę się do was dostać do Łodzi n handlowca w branżę elektrotechniczną - Doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku w elektrotechnicznej, w sumien to chyba jedyne wymagania wysokie, bo tak to wykształcenie jak widzę nawet średnie styknie żeby posadę dostać

bądź konfiturą
@30 16.10.2016 22:27

a będzie Ci dane dostać tu pracę i zostać na długo.

anonim

(usunięte przez administratora)

Man
@Były pracownik 01.10.2016 21:50

Dwa miliony na rok to chyba w nowo otwartym oddziale w Kalibuszkach.Aby skalkulować Handlowca i PH z samochodem trzeba zrobić co najmniej 300 tyś.co daje ok. 4 mln.na rok.

anonim

(usunięte przez administratora)

Jola

Ja byłam na rozmowie, tragedia. wymagania masakra, zarobki minimalne... i oczywiście korporacyjna atmosfera.... widać to po tym że jak idzie kierownik to wszyscy zamierają w monitorach. Ogólnie rozmowa bardzo miła 70% spotkania słucha się o wymaganiach i oczekiwaniach, następnie kolejne 30 to odpowiadanie na pytania by znaleźć złoty środek który sprosta wymaganiom. Praca 8 godzin w biurze 5 dni w tygodni za najniższą krajową + premia. Brzmi dobrze. Ale na premię trzeba kręcić obrót, jak ludzie którzy tam pracują po 15 lat... więc o premii zapomnij. Każdego dnia sporządza się raporty z każdego dnia pracy. Jak ktoś nie może znaleźć nic innego to na pewno Amazon jest lepszy.

alfa

Czy może ktoś powiedzieć czego się spodziewać na rekrutacji na regionalnego doradce techniczno-handlowego?

gonzo

rozwiewam mity i legendy... przychodzisz "zielony w ryj" - nie licz na więcej niż 2500zł br. podstawy; jesteś branżystą, masz doświadczenie - spokojnie wynegocjujesz na początek 3000. Popracujesz trochę i się wykażesz - możesz liczyć na 4000. Twój zespół ma dobre wyniki (średnio 300-400tys. sprzedaży na osobę na miesiąc) - możesz liczyć na solidną premię w granicach 50-70%. A i 100% zdarzy się od czasu do czasu. Dla ściemniaczy nie ma miejsca. Nie trzymają takich, co ich zadowala podstawa. Nie ma zmiłuj się dla łamiących procedury. Jeśli nie lecisz w kulki - firma godna polecenia.

anonim

(usunięte przez administratora)

Były_pracownik

Szkolenia branżowe o których myślisz praktycznie nie istnieją.Musisz mieć sam pojęcie zaczynając robotę,to na co możesz liczyć to szkolenie z programu sprzedaż owego,jest trochę archaiczny, a potem może jeszcze z technik sprzedaży. Kasa nie jest duża, więc walczcie o podstawy bo premie są procentowe i nie zawsze są.Raz jest lepiej raz gorzej,wszystko zależy od ludzi z którymi orbicie, "kierowników",regionu.

anonim

(usunięte przez administratora)

zawodowiec

Nie wiem, na co liczysz.To jest praca zespołowa i zespół wypracowuje wspólny wynik. Chciałbyś w swoim zespole mieć "konfekcjonera mięsa" z Tesco, czy "hostessę" z Biedronki? Jeśli te wymagania Cię przerastają, szukaj mniej ambitnego zajęcia.

Zostaw opinię o Onninen Sp. z o. o. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Onninen Sp. z o. o.