Onninen Sp. z o.o.

Teolin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 47 ocen.

Onninen Sp. z o.o.
2 47 6 1

Opinie o Onninen Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Olga

Może ktoś ma informację o ewentualnych ofertach pracy?

Julita

@Ty Andrzeju! Ty konfituro!, bardzo proszę o kulturalne wypowiadanie się na forum. Takie komentarze jak Twój nie będą tolerowane na forum. @Anonim, widziałam, że pytałeś o pracę w Onninen. Zdecydowałeś się wysłać swoje CV? A może już pracujesz w tym miejscu?

Nie.jestem.robotem
@Anonim 16.05.2018 16:14

Aplikuj do PiM. Można by pomyśleć, że to nieskończenie pusty worek na pracowników. Gdy średnia efektywność w dziale wzrasta powyżej 15%, zatrudniany jest nowy pracownik.

Julita

@radzę unikać działu PIM, rozumiem, że chciałeś podzielić się z innymi użytkownikami forum swoją opinią, ale przestrzegaj proszę zasad naszego regulaminu (https://www.gowork.pl/regulamin ). Komentarze w obraźliwym czy wulgarnym tonie nie będą akceptowane. Długo pracowałeś w Onninen Sp. z o.o.? @Jeszcze pracownik, mamy już drugą połowę marca - coś się zmieniło w kwestii Waszych wynagrodzeń? Na jaki rodzaj umowy można liczyć zatrudniając się w Onninen Sp. z o.o.?

Ty Andrzeju! Ty konfituro!
@Jeszcze pracownik 19.04.2018 10:45

zamknij d*** na kłódkę!

Anonim

Witam wszystkich. Jestem na etapie poszukiwań nowej pracy. Czy możecie polecić firmę? Są w ogóle przyjęcia na obecną chwilę? Jak wygląda kwestia zarobków i premii? Normy,nadgodziny,praca w weekendy? Praca dla mężczyzn czy kobiety też znajdą tutaj pracę?

Julita

@Jeszcze pracownik, dziękuję za Twoje wyczerpujące wypowiedzi. Może sytuacja w firmie jeszcze zmieni się na lepsze. Czy ktoś jeszcze chciałby wypowiedzieć się na temat pracy w Onninen? Wasze opinie mogą być bardzo przydatne dla osób zastanawiających się nad podjęciem pracy w tym miejscu.

Administrator

Minęło już nieco czasu od dodania ostatniej opinii na temat Onninen Sp. z o.o.. Czy wynagrodzenia uległy zmianie?

Jeszcze pracownik
@Administrator 05.02.2018 08:46

Jeśli pytasz w kontekście wcześniejszych wpisów, to jeszcze nie. Data wprowadzenia nowego systemu płacowego wg przecieków została przesunięta na marzec. Wkurzający jest fakt, że zarząd nie piśnie ani słowa więc nie wiadomo czego się spodziewać. Nie zmienia to faktu, że wciąż odchodzą pracownicy z przynajmniej kilkuletnim stażem. Przychodzą wprawdzie nowi, ale kompletnie bez doświadczenia w branży, więc pożytku żadnego jeszcze długo z nich nie będzie. Ale jak dbasz, tak masz.

Hepac

Niestety muszę potwierdzić kiepską ocenę ONNINEN jako pracodawcy. Mam dwucyfrowy staż pracy i napiszę, że różnie bywało ale tak źle jak obecnie, nie było nigdy. Od przejęcia przez Kesko z dużej ale normalnej firmy zrobiono korpo nie liczące się z pracownikiem. Zmiany i wyzysk (praca codziennie po 12 godzin) w magazynie centralnym doprowadziła do masowych odejść, co w sezonie rozwaliło obsługę klienta. Dział IT też się posypał, a w sprzedaży od kilku miesięcy regularnie odchodzą doświadczeni ludzie. Dział zakupów jeszcze się trzyma ale z tego co wiem, ludzie tam też są na granicy wytrzymałości i niektórzy rozglądają się za nową pracą. Brawo nowy prezes i zarząd za skłócenie działow i sfrustrowanie ludzi w kilka miesiecy. Ciekawe jak się odniosą do wyników badania satysfakcji pracowników, bo sporo ludzi pisało otwarcie co myślą o atmosferze w pracy. Ja jeszcze czekam do nowego roku i wprowadzenia nowego rozliczania pensji. Licze że zarząd się opamięta. Jeśli jednak będzie tak kiepsko jak mówią przecieki, też poszukam nowych wyzwań.

Edward
@Hepac 18.12.2017 13:00

Onninen się sypie...mie polecam chyba ze lubisz buc oszukiwany i okłamywany przez przełożonych. Wynagrodzenie to śmiech na sali o podwyżce zapomnieć

Martyna

Wszystkie opinie są uzależnione od oczekiwań i własnego zaangażowania w pracy osób piszących. Lubię swoją pracę i jestem zadowolona a jeśli komuś nie odpowiada zawsze może zmienić!!

Jeszcze pracownik
@Martyna 16.11.2017 19:13

Hm..., w ostatnich miesiącach wielu osobom coś nie odpowiada i odchodzą. Niestety ze szkodą dla firmy, bo traci doświadczonych pracowników. Zarząd zamiast temu przeciwdziałać i wysłuchać tych którzy jeszcze zostali, zatrudnia firmę zewnętrzną do opracowania modelu płacowego. Śmiech na sali! Zaproponowane rozwiązania jeśli zostaną wprowadzone, spowodują że za kilka miesięcy w dziale sprzedaży będzie pusto, bo za wypłatę widmo nikt normalny pracował nie będzie. Chyba jesteś z HR, bo tylko tam są wiecznie zadowoleni i niestety oderwani od rzeczywistości.

Jeszcze pracownik

Nie polecam i podpisuję się pod opinią Martasa. Po zmianie właściciela w ub. roku, atmosfera w pracy zaczęła się zmieniać z miesiąca na miesiąc. W tej chwili jest to korporacja ze wszystkimi jej wadami. Człowiek jest tylko cyferką w excelu, więc nie dajcie się nabrać na lukrowane oferty pracy. Z różnych działów odchodzą pracownicy z wieloletnim stażem, bogatym doświadczeniem i znajomością rynku, a firma nawet nie próbuje ich zatrzymać. Pozostali w zamian dostają coraz większe targety do wykonania za mniejsze profity, bo pracodawca grzebie coraz mocniej w wynagrodzeniach. Kiedyś stabilna firma, dziś na magazyn muszą zatrudniać Ukraińców, bo Polak już nie daje się wyzyskiwać. Jeśli macie pytania, walcie śmiało.

Martas

Szkoda czasu na ta firmę bo zmienila się przez ostatni rok w najgorsza dla pracownika firmę i jest tragicznie. Godziny pracy niby 8h ale jesli nie zrobisz swojego zadania czyli do 20.00 nawet, to dostajesz opier.. ol. Pensja- oczywiscie nie ma mozliwosci podwyżek, bo ostatnio poszly obnizki pensji i caly czas się mowi o zwolnieniach. Nowy prezes to Norweg wymagający ale to polaczki przelozeni zrzucaja wszystkie winy na swoich podwladnych i ciagle straszą, że cię zwolnią. Brak rozwoju, socjal to magazynierzy mają w tych czasach lepszy. Najlepiej to pracować 10-12h dziennie w domu po godzinach, a do tego na zwolnieniu lekarskim tak samo się zasuwa. Ogolnie firma zwalnia i straszy zwolnieniami, przez co atmosfera jest grobowa, ludzie zaczynają krzyczeć na siebie i używać wulgaryzmów. Jedyne rozwiazanie to zwolnić się gdzie nawet Ci po 20letnim stażu uciekają.

M...

Pracuję w Onninenie w Teolinie pod Łodzią ponad 8 lat. Praca ok. Nie ciężka. Co do kierowników- jeśli ktoś wykonuje swoją pracę to kierownicy są ok, a jeśli ktoś olewa pracę to się 'czepiają' ale to jest chyba normalne. Warunki socjalne super. Opieka medyczna w LUXMED. Premie do 50% podstawy. Praca w soboty dla chętnych płatna 200%. Atmosfera pracy 9/10. Nagrody roczne, premie, bonusy. Imprezy dla pracowników. M...

Koza
@Rick 15.10.2016 11:17

Prawda, wszystko co na minusie.

anka

Jedna osoba piszę, że mega dużo nadgodzin jest a druga, że plus to godziny pracy nie wiem, już komu wierzyć do tego z ogłoszeń wynika, że z benefitów jest ubezpieczenie medyczne, multisport, szkolenia a wy o tym nie wypominacie naprawdę dziwna sytuacja

Prawdaniefałsz
@krzakus 30.10.2016 23:15

Kłamstwa poprzednika nie poparte dowodami, straszne jak ktoś może tak kłamać.

Wernychora

Praca biurowa to od zmiany wlasciciela koszmar! Nie polecam nikomu i ostrzegam, bo moga czlowieka zajechać i nic w zamian albo jak ci sie nie podoba to mozesz sie zwolnić. Kiedyś to szanowalo się doswiadczenie i wiedzę w tej firmie, teraz jesteś śmieciem i liczy się wyłącznie zadowolenie prezesa. Ciągłe straszenie o zwolnieniach, brak jakiegokolwiek wsparcia ze strony przełożonych. Świat się zmienia na lepsze ale ta firma idzie na dno. Jesli chodzi o nadgodziny to można teraz spokojnie wyrobić tyle co rezydent i nikt ci nie podziękuję, a jeszcze opier... li, że coś jest nie tak, nie mówiąc o wpłacie bo nigdy nie placili za nadgodziny. Nic tylko uciekać jak najszybciej do konkurencji lub innej rozwojowej nowoczesnej firmy.

kkk

,,,,,masakra

krzakus

Nigdy nikt mi nie zaplacil 200% za sobote, tylko 100%.

okraso
@zim 04.12.2016 21:16

ty andrzeju ty konfituro wyklęta w onninenie zamknięta

jelonek

Czyli orientuje sie ktos jakie sa warunki dla PH?

arbuz

warunki socjal itp faktycznie w porównaniu do innych łódzkich firm są na poziomie zadowalającym, jeśli chodzi o kierowników to o każdym z nich można mieć różne opinie, niestety w większości te złe, jak dobrze trafisz to będziesz zadowolony, jak źle to każdego dnia z pracy wychodzisz w okropnych nerwach.Często nierealne pomysły tych zza biurka dają o sobie znać w pracy i odbijają się na atmosferze. Praca jest w miarę stała, nie ma mowy o krótkoterminowych umowach i przemiale ludzi.

alan

To najlepiej sprawdzic na wlasnej skorze tylko pracujac w magazynie a nie za biurkiem Zapraszam

ilonka

dokładnie, moim zdanie ludzie, którzy piszą, ze firma do bani itd, że nie ma żadnych plusów grubo przesadzają i prędzej w ten sposób chcą się zemścić za firmie na przykład za to, że już tam nie pracują, a nie pomóc faktycznie nowym kandydatom i rzetelnie opisać warunki.. dlatego ja wszystko czytam z przymróźeniem oka.

alan

O jakie pieniądze chodzi A o zabieranie pracownikom części premi aby zapchać dziury A pracownicy biurowy dostają podwyżki To jest sprawiedliwe

alan

Jak to jest w tej firmie pracownikom ktorzy ciezko pracuja zabiera sie premie a pracownicy biurowi dostaja podwyzke niezla zamiana

alan

Pracowalem w tejfirmie troche lat warunki pracy moga byc ale tak jak traktowani sa pracownicy to wola o pomste do nieba Ludzie pracuja udczciwie a zarzadzajacy tylko szukaja pretekstu. aby zabrac wypracowane ciezko pieniadze Jestem ciekaw co sie dzieje z tymi srodkami Polski pracodawca. to zly pracodawca ktory nie przestrzega zadnych zasad

olo

Uważają ze zawsze maja racje a jeśli nie maja racji to i tak maja racje

alan

Praca i warunku dobre ale kierownicy zmianowi nie powinni pracowac z ludzmi

baku

Zmarnowałem tam 4 lata mojego życia,ekipa była fajna ale nad kierownikami zmian już było gorzej...

.....

Moja przygoda na magazynie w Teolinie trwała prawie 5 lat i jedyne co mogę powiedzieć o pracy tam to ( usunięte przez administratora ). Jedyne co mnie dobrego spotkało w tym czasie to wręczenie pracodawcy wypowiedzenia.

ex

Witam, pracowałem w Onninen w Teolinie niecały rok, odszedłem do innej firmy bo jak mi sie wydawało dostałem oferte życia. Teraz jednak tego bardzo żałuję. Onninen na tle innych Łódzkich pseudofirm prowadzonych przez pseudobiznesmenów jest firmą w pełni profesjonalną. Jeżeli chodzi o pracę biurową w Onninen to polecam.

Zostaw opinię o Onninen Sp. z o.o. - Teolin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Onninen Sp. z o.o.