SONOCO POLAND

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 198 ocen.

Opinie o SONOCO POLAND

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SONOCO POLAND

Igor

Podpowiedzcie mi coś o stanowisku asystenta ds. wsparcia projektów.

JohnnyG

Jeśli już raz byłeś rekrutowany i stwierdzili, że się jednak nie nadajesz na to stanowisko, to drugi raz nie składaj aplikacji, bo cię nie zaproszą, a jeśli zaproszą, to zaproponują stanowisko na samym dole za prawie najniższą krajową, a potem jest ewentualna możliwość awansu na stanowisko wyżej. W ogóle nie patrzą na twoje doświadczenie zawodowe, mimo że pracowałeś w firmie na wyższym poziomie rozwoju niż ich lub na tym samym.

Cwaniak

Co można wynieść i sobie dorobić do minimum socjalnego?

nowy

czy sa tam wózki widłowe wysokiego składu

Uprzejmy
@nowy 10.05.2016 08:38
czy sa tam wózki widłowe wysokiego składu

Tak są. Ale też i inne urządzenia magazynowe typu czołowy wózek i pieski.

Włodek

pracowałem tylko 2 godziny Sosnowiec pieńki = bydło to mało powiedziane , 60% ukraina - miałem ważyć paczki , jak waga pokazuje zielone światło, na paletę, czerwone na stół niby liderka sprawdzi , a ona wszystkie kartony na paletę zaniosła, więc po co ja to warze !!! logika mówi po co to ważyć, wpada z taśmy DEBIL i mi farmazony wciska , dostał to co mu się należało . Z tego wynika ze ta waga pod zgniatarkę , przyszła pani z kierownictwa i kazała mi przeprosić DEBILA z tego klanu = pytam za co, to musi pan opuścić chale??? No nie mam zamiaru pracować i IDIOTAMI !!!!

Ola R.

Nie jest wcale tak źle, kasa jest zawsze na czas, oprócz podstawy mamy też premię motywacyjną. Zarobki zależą też od stanowiska.. dodatkowo różne benefity - prywatna opieka medyczna, nagrody, paczki świąteczne, piknik itp. Ci co tak narzekają chyba nigdy nie pracowali u np. prywaciarza

Aneta

SONOCO POLAND na bieżąco rekrutuje nowych pracowników. Aktualnie poszukiwani są między innymi kandydaci na stanowisko Operator – nastawiacz maszyn, Specjalista ds. Jakości oraz Mechanik. Możecie powiedzieć coś więcej na temat tego, jak wygląda praca w tych działach firmy? Co możecie doradzić osobom, które zastanawiają się nad aplikacją?

janusz

Czy z 2 na 3 maja idzie nocna zmiana?

Aneta

@magdato ważne, by dobrze czuć się w swojej pracy. Chętnie dowiemy się więcej na temat Twojej codziennej pracy oraz tego co w niej lubisz. Co rozumiesz mówiąc o dobrych warunkach w SONOCO POLAND?

magda

Polecam pracę na nowym magazynie w Sosnowiec Pieński warunki bardzo dobre atmosfera super aby tak dalej !:)

labirynt

Ten kołchoz jeszcze pracuje?

michał
@labirynt 21.04.2017 21:40
Ten kołchoz jeszcze pracuje?

sanoko pracowałem tam 9 dni o 9 za długo

Xxxx

W dotychczasowych ocenach widać sporo frustracji zachowaniem operatorow wobec pracownikow z produkcji, szczegolnie z agencji i jeszcze szczegolniej ukraincow. Fakty sa takie, ze owszem- operatorom czasem wydaje sie, jakby ich praca byla czyms wybitnie wielkim, mimo wszystko wiele sytuacji wynika z tego, ze to osoba z produkcji sobie pozwala na takie traktowanie, lub nawet daje ku niemu powod. Jesli siedzicie zawieszeni, gapiac sie w sciane, lub wiecej miedzy soba gadacie, niz pracujecie, to nie dziwota, ze sie na was denerwuja, tutaj dochodzimy do kwestii pozwalania sobie, zapewniam- jednorazowe uzycie sensownych kontrargumentow i nie sytuacja sie juz raczej nie powtorzy. Zarobki adekwatne do pracy moim zdaniem- przychodze sobie, kiedy chce i dostaje za to adekwatna do tak wygodnego podejscia stawke, ale wiadomo, polskie rekiny biznesu chcialyby zarabiac za klejenie pudelek, jak za budowanie promow kosmicznych. Jako praca dla ucznia/studenta, czy po prostu dorywcza calkiem w porzadku. Jedyne, co moze draznic to lekko przysuche powietrze, ale mozna sie przyzwyczaic po czasie. Nie moglbym tez tego nazwac mega harowka- tego typu opinie stawiaja ludzie z jakiejs porcelany chyba, trafiam w kryteria osob, ktorym najwiecej sie tam zrzuci na leb i nadal da sie wyrobic. Szatnie troche ciasne, nieprzyjemnie sie przeciskac przez spocone dziadziska, ale powiedzmy, ze to nic dziwnego w takim miejscu, wypadaloby tez cos zrobic z noskami, ktore w sporej czesci sa rozwalone, poklejone tasma klejaca, z poplatanymi lub pourywanymi gumkami. Slowem podsumowania- jak chcesz dorobic w luznym czasie, jest okej.

Aneta

@gnom proszę o nie komentowanie konkretnych osób. Chętnie za to dowiemy się jak postrzegasz firmę jako pracodawcę.

Aneta

@Monicadziękuję za tak obszerną opinię. Sytuacje o których wspomniałaś dotyczyły jakiego stanowiska?

syntaxe error

Ktoś wie jak jest teraz we Wrocławiu na Granicznej? Czy faktycznie zatrudniają już samych Ukraińców? Za moich czasów pracy w Sonoco było ich paru ale pracę dobrze ogarniali. Czy doszło faktycznie do tak dużych zmian? Kierownik Sebastian nadal urzęduje? Pracownik z lata 2015.

Anna
@syntaxe error 22.03.2017 13:47
Ktoś wie jak jest teraz we Wrocławiu na Granicznej? Czy faktycznie zatrudniają już samych Ukraińców? Za moich czasów pracy w So...

Sebastian zwolniony !!! Karierowicz i tyle

Monica

Witam Pracowałam hmm ... . Operatorzy maszyn często wyzywali od k i nie tylko ale nie wszyscy . Dziewczyny donosiły na siebie podkładały sobie świnie ale nie wszystkie , są takie które udawały przyjaciela z takim fałszem i zakłamaniem dawno się nie spotkałam . Pracujesz 12 g i co masz przerwę 20 min a do tego żeby mieć te 20 min przychodzisz 5 minut wcześniej . Wychodzisz na papierosa i co za palarnie płacisz (he chcesz nauczyć się szybko palić w sonoco dojdziesz do 2 min na papierosa :) . Wymyślili sobie że między godziną 13 a 15 nie wolno wychodzić nawet do toalety. Często mieli pomysły z którymi nam szarym pracownikom było ciężko . Praca od 5.55 do 18 przerwa była dostosowywana do rannej zmiany czyli mniej więcej w godzinach 9 do 11 a czy ktoś pomyślał o tych co pracowali do 18 że jeśli zjedzą tak wcześnie to przez 8-9 godzin pracują jak w kieracie (7 godzin zasuwania było do zniesienia) . Ciekawa jestem statystyk ile wylewów i zawałów było w zeszłym roku podczas mojej pracy były 3 wylewy a omdleń nie pamiętam już ile . Dobrze że Kierowniczka była w porządku ale co ona mogła zrobić niewiele, wiem że zawsze można było na nią liczyć . Przede wszystkim walczyła z dyskryminacją i poniżaniem . Zawsze starała się pomóc wystarczyło do niej iść i poprosić , za co bardzo dziękuję Pani Izie . A teraz ta lepsza strona przychodnia zakładowa super wizyty dostosowane do potrzeb pracowników ( super rehabilitacja) . Jeśli nie narozrabiasz premie dostajesz. Paczki dla dzieci na każde święta , dofinansowanie do podręczników super . Na każde święta pracownicy dostają bony można zrobić super zakupy. Całkiem fajne ubezpieczenie szkoda tylko ze firma ubezpieczeniowa nie wysyła oferty po ustaniu zatrudnienia. No rozpisałam się .Podsumowując jeśli masz silną psychikę i olewasz prostactwo i chamstwo wiadomo że w takim zakładzie pracuje koktajl czasami wybuchowy . Praca jak praca tylko było by miło gdyby ludzie się bardziej wspierali. Pracowałam tam rok i nie dałam rady mimo ze mogłam tam dłużej pracować. pozdrawiam L. T

gość
@Monica 14.03.2017 18:01
Witam Pracowałam hmm ... . Operatorzy maszyn często wyzywali od k i nie tylko ale nie wszyscy . Dziewczyny donosiły na siebie...

W końcu jakaś konkretniejsza opinia. Nie tylko narzekania, ale i trochę pozytywów:). W różnych firmach pracowałem (zarówno fizycznie, jak i biurowo) i wszędzie są ludzie i taborety... Wprawdzie nie pracuję w Sonoco ani dla nich i nic mi do tego, ale ostatnio instalowaliśmy maszyny w Strykowie i muszę przyznać, że podstawa (łazienki, stołówka, wyposażenie ochronne itp.) jest jednak ok. w porównaniu z innymi firmami. Łazienki bardzo czyste, stołówka tuż przy hali, przyzwoita. Jedźcie na inne firmy czy magazyny, to zobaczycie:). Pozatykane, pozalewane i usyfione kible, śmierdzące z daleka. Brak papieru, połamane, zniszczone wyposażenie. Stołówki w osobnych budynkach albo oddzielnych, biurowych częściach - albo za daleko, żeby dojść i zjeść w trakcie przerwy, albo dostęp tylko dla "kasty biurowej". Albo tak obskurne, że niczym nie różnią się od szatni.... A tutaj wszyscy w okularach ochronnych (nawet od nas tego wymagali :), na hali jasno i luźno. Nie jest więc tak tragicznie, przynajmniej w tych aspektach:)...

gnom
@Monica 14.03.2017 18:01
Witam Pracowałam hmm ... . Operatorzy maszyn często wyzywali od k i nie tylko ale nie wszyscy . Dziewczyny donosiły na siebie...

Nie zgodzę się z Tobą co do kierowniczki Pani Izy i do brygadzistki. Niestety kierowniczka nie ma w ogóle czasu dla swoich podwładnych, sprawy nie są załatwiane tylko zamiatane pod dywan. Brygadzistka Barbara też nie radzi sobie z rozwiązywaniem problemów, zero jakiegokolwiek przepływu informacji na linii pracownik-brygadzistka-kierownik. Może czas, aby ktoś z wyższych szczebli zajął się rozwiązywaniem problemów na zmianie weekendowej i sprowadził obie Panie na właściwy tor.

Aneta

@Pracownik sonoco ŁódźChętnie usłyszymy więcej na temat Twojej opinii. Co możesz powiedzieć więcej o warunkach zatrudnienia w firmie?

Pracownik sonoco Łódź

Co Wy ludzie gadacie? Nie zgodzę się z opiniami większości z was.. Piszecie że ciężko.. ludzie to jest praca na produkcji czego się spodziewaliscie? Przerwy 30min co godzinę ? Operatorzy/brugadzisci czy ktokolwiek z sonoco nie sa tacy źli a na pewno nie wszyscy.. wiadomo w każdej pracy znajdzie się jakiś idiota... Pracuje tu od września 2015 i praca jest spoko.. ludzie też jeśli podchodzi się do nich normalnie. Przestańcie pi3rdolic..

Aneta

@pracowniksonoco a możesz powiedzieć jeszcze coś więcej na temat tego jak wygląda Twoja codzienna praca?

Aneta

@Xxxxx mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat warunków pracy w firmie? Obecnie trwa rekrutacja do pracy w Łodzi na stanowisko Inżynier ds. Lean. Osoby szukające opinii o firmie jako pracodawcy na pewno będą wdzięczne za informacje.

Xxxxx

Ocena pracy w Sonoco. Laski pracujące w Sonoco wyżej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają. Myślą ,że każdy będzie im się kłaniał, a są pewne istoty ktore zachowuja sie karygodnie. Glupie kretynki ,które smaruj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] każdemu i są nagłośniejsze. Może i praca nie jest najgorsza ale ważna jest atmosfera pracy. Nie chciałabym za każdym razem myśleć ,że ktoś na mnie krzywo spojrzy albo coś powie. Praca ma być przyjemnością ,a nie udręką.

Jaras

Sonoco to kołchoz wszędzie tylko nie tam teraz biorą ukraińców, bo Polacy już tam nie chcą

sedo

Pytasz o lokalizacje w Łodzi @spidi? Teraz akurat do Łodzi z IT nikogo nie szukają, widzę jedynie tego typu rekrutacje do Strykowa - IT Support Assistant

spidi

wie ktoś jak wygląda tam praca informatyka ? Zarobki, warunki etc ?

aaa

Czy potrzebują pracowników produkcyjnych ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Kemot

jak to wszystko, przeczytałem to nie wiem czy płakać czy się śmiać, praca jest tak lajtowa, że to musiałbym tutaj użyć brzydkich słów, co prawda obywateli Ukrainy tyrają najbardziej, ale Polacy mają luz, poza tym tutaj nie trzeba myśleć, zero wysiłku umysłu, tylko fizyczny, co prawda jak ktoś chce zostać niebieskim lub być zatrudnionym przez sonoco, no to już trzeba użyć mózgu, ale niebiescy mają super dodatek raptem 0,40 groszy za godzinę, a na umowę przez sonoco dostaję się no może z około 200 zł więcej niż przez agencje, faktycznie na umowie o pracę macie pełny socjal, czyli karty multi, opieka medyczna i inne takie tam, ale tak naprawdę liczy się kasa na rękę. Ogólnie ja trafiłem na bardzo fajnych operatorów i na 2 zmianie i na zmianie w weekendy, potrafią wytłumaczyć i są spoko, więc luzik a pracuję już od 3 tygodni, więc bardzo mi się podoba, jedynie nie podoba się tym co by co godzinę chodzili na papierosa na 15 minut i tym co przez 8 godzin chcieliby pracować tylko 4 godziny, no to fakt takie osoby mogą wstawiać w 100% negatywy, ale chrzanić ich praca jest naprawdę spoko jak na łódzkie warunki

1899

Zatrudniłem się w Sonoco przez agencję Feniks, co do Feniksa to w zasadzie nie mam żadnych zastrzeżeń, spoko jako agencja pracy. Jednak ta pożal się Boże WIELKA FYRMA to dla pracowników agencji (w szczególności młodych chłopaków) istny łagier. Robota ta ma 2, lub jak kto woli 3 plusy: 1. Stawka (dla studentów) 9zł/h netto to całkiem spoko stawka 2. Elastyczny grafik - idziesz kiedy chcesz. 3. Dopóki masz "żółte światełko" to jeszcze idzie przepracować. Opiszę może krótko typowy dzień pracy w Sonoco: Przychodzisz, zakładasz śmierdzące jak odbyty niektórych pań operatorek noski. Idziesz na przydzieloną Ci maszynę, okazuje się że pan OPEŁATOŁ już ma swój skład i idź se szukać roboty pionie. Zgarnia Cie jakaś raszpla, po facjacie już widzisz wylewającą się frustrację z niepięknej buźki. Jeśli masz niebieskie światełko musisz: składać składaki (czyli zwykłe kartony, ale składaki brzmi bardziej prestiżowo dla ubogich umysłowo logistyków firmy), oklejać je, układać je na palecie, ostretchować, załatwić sobie sam paleciaka, wywieźć paletę, oczywiście w międzyczasie sprawdzać czy maszyna prawidłowo nakleja etykiety, lub numery seryjne. Jeśli nie jesteś w stanie tego zrobić, a nie jesteś, bo się tego nie da zrobić tak żeby nie było zastoju, to pani OPEŁATOŁ miesza Cię z błotem. Nie przytoczę żadnych cytatów, bo post zostałby usunięty ze względu na wulgaryzmy. Jak Ci się uda przetrzymać zmianę, to wychodzisz z tego "zakładu pracy", nad bramą brakuje tylko napisu "Arbeit macht frei". Generalnie nie polecam. PS. Podczas mojej krótkiej przygody z Sonoco zaobserwowałem bardzo nieprzyjemną rzecz- mianowicie, operatorzy zachowują się jakby chwycili Pana Boga za nogi tym, że mają pozycję jakiegoś śmiesznego operatora w śmiesznej firmie Sonoco i poniewierają ludźmi - czy to młody chłopak/dziewczyna, czy chcący dorobić do emeryturki dziadkowie/babcie. Do Operatorów- serio? Uważacie że taką pracą zdobyliście świat? Gratuluję Wam ambicji, a w zasadzie to jej braku, gratuluję też przebiegłości i cwaniactwa w chwilach, kiedy winna zastoju jest eksploatowana 24/7 maszyna, a obrywa się pracownikom (najczęściej agencji). Sami nie potraficie rzetelnie i uczciwie pracować, więc wyładowujecie frustrację na innych pracownikach. Taka rada- panowie operatorzy niech przed pracą rozładują napięcie w łazience, a panie niech rozładują je zadbaniem o rozstępy na zadzie, czy jakkolwiek inaczej. Nie chcę być niesprawiedliwy jednak i przyznam, że podczas półrocznej pracy trafiłem na 4 lub 5 całkiem sympatycznych panów Operatorów i pań Operatorek- mieli coś, czego nie ma 85% pracujących tam GRUBYCH RYB (czyli patologicznych operatorów) - szacunek dla drugiego człowieka. Na pohybel!

Katarzyna
@1899 02.03.2016 23:18
Zatrudniłem się w Sonoco przez agencję Feniks, co do Feniksa to w zasadzie nie mam żadnych zastrzeżeń, spoko jako agencja pracy...

co to są te światełka? może mi ktośwytłumaczyć?

Jaras
@Katarzyna 03.01.2017 23:36
co to są te światełka? może mi ktośwytłumaczyć?

Żółte prze egzaminem niebieskie po egzaminie różowe nie zdał egzaminu Z daleka od tego szajsu !!!

Van Helsing

Cześć Ile realnie jest w stanie się zarobić w tej firmie przez agencję, pracując na jedną zmianę ? i jeszcze czy często wypadają dni w których nie ma pracy i karzą nie przychodzić ? Pozdro

ola

witam, co tzn,stanie pod sciana ,to co jak pojde do pracy to mogę stać tak pare godzin az mnie ktoś wybierze????

jona

Witam,jestem studentką i pracowałam w sonoco 3 tygodnie dorywczo. W umowie z agencji BIZNES jest napisane, że płacą 9,50 brutto, ale ile dają do ręki to jedna wielka tajemnica... dostałam wypłatę i wyliczyłam, że za jeden dzień płacili mi 52,25 (6,50 za godzinę). Nie liczę już nawet że jeden tydzień pracowałam na nocki gdzie stawka miała być dużo większa. Pracowało tam wielu moich znajomych i każdy dostał inne wynagrodzenie. Nikomu nie polecam tej pracy, no chyba, że ktoś pilnie potrzebuje jej od zaraz- zatrudniaja od razu bez problemu. Ale zarobki nie dość, że śmieszne-to jeszcze niesprawiedliwe.

gość

W Sonoco Łódź operatorzy i pakowacze opluwani są jawnie w twarz, przez kierownictwo i dyrekcje Sonoco. Co miesiąc znajdują preteksty, aby tylko urwać ludzią z produkcji po premii, pomimo że pracujesz starannie i odpowiedzialnie. Sonoco Łódź to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zatrudniajcie się w tej firmie. Nerwicy się nabawicie i zrobią z ciebie pachołka.

wida25

Zatrudniając się na same weekendy przez firmę czyli od piątku do niedzieli po 12 h Na umowie masz 1750 to wychodzi 1450 zł na rękę. . Ewentualnie możesz startować na operatora co jest możliwe wtedy stawka jest większa

aisha

Zaczęłam prace w sonoco na weekendy same po 12 h ale normalnie przez zakład i powiem szczerze że zupełnie inaczej mnie traktują. Jak robiłam na agencji to byłam jak murzyn i popychadlo dla nich a teraz i pogadaja mam łatwa robotę nikt się nie czepia ze się nie wyrabiam. Teraz uczę się na operatora a dopiero 2 weekend robie i luz narazie mam totalny. Wiec jak jest miejsce to możecie iść spróbować ;)

Ninka

Pracuję w Sonoco już dwa lata tylko w wekeendy i muszę powiedzieć że nie jest żle.Praca nie jest ciężka może trochę wyczerpująca, zależy na jaką maszynę się trafi.Ogólnie rzecz biorąc powiedziała bym że w innych fabrykach jest gorzej mam trochę doświadczenia.Zarobki mogły by być większe ale agencje też muszą z czegoś zyć Ja nie narzekam.Pozdrawiam wekeendowców.

anonim

(usunięte przez administratora)

HR

Sonoco niczego nie wytwarza, tylko pakuje.

MYSZA

Po przeczytaniu niekturtch komentarzy az sie wlos na glowie jezy Ludzie to by chcieli 2000 na reke jeszcze nic nie robic caly dzien Wiec pracuje od dwoch miesiecy w sonocco i powiem tak w ciezkiej pracy to ja bylam w tej chwili pracujac tutaj zobaczylam jak wyglada praca lekka Ktos kto pisze ze tu jest ciezko chyba w zyciu ciezko nie pracowal powtarzam nie pracowal

noddyh

Firma, która zatrudnia ludzi przez krwiopijcze "agencje", to jest firma, która zatrudnia polskich "pastuchów". Taki Menager lub duty menager mają telefony służbowe, samochody służbowe, a pracownik (też Polak)zarabia (na warunki kutnowskie) podstawowe minimum. A na warunkach kutnowskich te "pastuchy" (obraza ich nazwać "cow boyami" zarabiają masę pieniędzy. Amerykanin stawia takiego sługusa i daje mu łącznie z samochodem około 6-30.000 zł. Za te pieniądze ma opłacone popychacza, popychadło, a podczas wspólnej wieczerzy, podczas rozmowy mówią o nas "ludzie z laSU", A TE BUFONY CIESZĄ SIĘ, ŻE NAS POLAKÓW I TAK WALĄ W ROGI. Tak to wygląda i cześć.

zbulwersowana

PRACA TUTAJ TO DNO , odradzam stanowczo , człowiek wstaje o 4 rano , jedzie godzinę czasu , żeby dowiedzieć się pod bramą ze jednak ma wracać do domu . Ktoś kto szuka pewnej pracy na pewno jej tu nie dostanie , zapisujesz się do pracy i tak nie jeseś pewny czy wgl się dostaniesz do zakładu.

Fajny gość

Ja pracowałem w Sonoco poprzez agencję Fenix . Spotkałem tam tylko dwie osoby , które nie powinny tam w ogóle pracować . Zarobki są faktycznie niskie , bo od najniższej krajowej odliczane są składki na podatek dochodowy . Oprócz tego na autobus jest odliczane po 3zł w jedną stronę . Nie korzystałem z automatów , tylko swoje miałem . Więc na pracę nie ma co narzekać , ale są pewne plusy i minusy . Plusem jest praca, a minusem dojazd i brak kwaterunku .

sam

W Sonoco pracowników traktuje się jak bydło, ponieważ tzw. kierownictwo, to wyjątkowi prostacy. Walka ze świerzbem, to tylko pozory. Pracownicy agencji mają do dyspozycji codziennie inne szafki na odzież ,wielkości skrzynki na listy , potwornie brudne oraz muszą nosić śmierdzące gumiaki/ tzw. noski/ które są niebezpieczne i mogą wywoływać grzybicę. Na sali produkcyjnej w powietrzu jest mnóstwo kurzu, brudu, bakterii, co powoduje wysychanie śluzówki. Klimatyzacja nie jest czyszczona, jak również automaty z napojami / związki chemiczne udające kawę, herbatę/ na stołówce. Sonoco, to firma wykorzystująca ciężką sytuację na łódzkim rynku pracy , zatrudniająca w trudnych warunkach za marne zarobki!

Samanta
@sam 05.03.2015 11:05
W Sonoco pracowników traktuje się jak bydło, ponieważ tzw. kierownictwo, to wyjątkowi prostacy. Walka ze świerzbem, to tylko po...

Wszystko to potwierdzam. Ogólnie jest bardzo brudno, sprzątane na hali jest tylko wtedy jak nie ma co robić i operator każe pozamiatać żeby nie było że się nie pracuje. Białe rękawiczki po dniach są tak brudne jakby z tydzień co najmniej się pracowało. Brakuje krzeseł , szczotek, szufelek. Wielki bałagan także alergikom nie polecam. Łazienki niby sprzątane a tak naprawdę jest tylko zakładany papier, mydło uzupełniane i papierowe ręczniki, toalety z kamieniem chyba nigdy nie myte.

syf

I jak tam wiecie już kto was zaświerzbił - matko jakie tam syfiarze pracują - masakra

Antyurzędnik

1200 to obecnie na mieszkanie wydaję - za wynajem danina. Tanszych dla singla o przyzwoitym standardzie niestety nie ma. Pomimo ze mieszkam bardzo blisko obozu pracy na Granicznej i chętnie podjąłbym wyzwanie to za 1200 bym nie chcial pracowac. A tym bardziej z 4 jezykami obcymi na taśmie. Potrafię więcej. Więc ile zatrabiacie?

Arek
@Antyurzędnik 17.02.2015 01:04
1200 to obecnie na mieszkanie wydaję - za wynajem danina. Tanszych dla singla o przyzwoitym standardzie niestety nie ma. Pomimo...

Piątek Sobota Niedziela 2 zmiany 2150 zł plus 10% premia- podatek

pracowniksonoco
@Antyurzędnik 17.02.2015 01:04
1200 to obecnie na mieszkanie wydaję - za wynajem danina. Tanszych dla singla o przyzwoitym standardzie niestety nie ma. Pomimo...

1500zł za etat, po trzech miesiącach jak masz premie 1600zł, zmiana weekendowa, czyli pt, sb, nd po 12 h (tyle ja zarabiam a pracuję od kilku miesięcy)

lala

wie ktos ile mozna zarobic bedc bezporednio pod sonoco ? jak wtey wygladaj stwaki ? bo pytajac sonokowcow to odpowiadaja ze 1200-1400... nie chce mi sie wierzyc zeby robic w takim burdelu po kika lat za najnizsza krajowa.

operator :-)
@lala 04.02.2015 11:58
wie ktos ile mozna zarobic bedc bezporednio pod sonoco ? jak wtey wygladaj stwaki ? bo pytajac sonokowcow to odpowiadaja ze 120...

zarobki zależą od stanowiska ale prawda jest taka że i tak dostaniesz na start najniższą krajową a obowiązków więcej niż przez biuro pracy tymczasowej

Hose Arcadio Morales

Dla wszystkich pracowników którzy pracują przez agencje BP lub TR; Stawka godzinowa jaką firma "S" płaci firmie BP lub TR za godzinę waha się w granicach 20/25 zł/h, Dlaczego? -- Firma wrzuca sobie w 'koszty' tzw. "wynajem pracownika/niewolnika"- taki pracownik nie blokuje etatu, można dowolnie regulować jego czas pracy w danym miesiącu, takie agencje to pasożyty niestety, sprzyja im duże bezrobocie co jest skutkiem niskich wynagrodzeń, mniejsze bezrobocie = większe zarobki. Pozdrawiam wszystkich z obozów pracy w Strykowie.

son

Zatrudniają z miejsca ludzi bo mają mało w sumie , częściej odwołują . Oferta pracy 3 zmiany 4 brygadówka . zarobki 9.5zł brutto bez zmian . Nocki 11.5zł bodajże. Praca można nie jest bardzo ciężka ale przez 8h człowiek naprawdę dużo ale to dużo dla nich zrobi oni zapłacą ci około 50zł na rekę za 8 h a ty przerzucisz tysiące maszynek . Ogólnie nie polecam robisz niby na godziny , a na niektórych stanowiskach masz określoną ilość na godzine zrobienia maszynek wiec ludzie się spieszą . Na paru stanowiskach masz luz nie powiem na 20% a na 80% zapierdo*** i tyle w temacie . 1 stanowisko wkłdasz plasikowe pudełka i maszyna idziesz co 3 sek i musisz włożyć 5 plastików . Nie POLECAM OGÓLNIE ZA TAKIE PIENIĄDZE KOŁO 15 brutto można by było . za 9.5 przesada wyzysk ogólnie .

Antyurzędnik
@son 28.01.2015 22:39
Zatrudniają z miejsca ludzi bo mają mało w sumie , częściej odwołują . Oferta pracy 3 zmiany 4 brygadówka . zarobki 9.5zł brut...

wlasnie dlatego nie chce u nich pracowac bo praca ciezka i zmudna a zarobki smieszne. Ale do pracy mialbym bardzo blisko. No i zatrudnienie od ręki. Ale nie jestem desperatem który pójdzie pracować za 50 zł dziennie. Tyle to ja moglbym zartabiac ale za 4 h pracy.

Katarzyna
@Antyurzędnik 30.01.2015 04:30
wlasnie dlatego nie chce u nich pracowac bo praca ciezka i zmudna a zarobki smieszne. Ale do pracy mialbym bardzo blisko. No i...

piszesz o pracy przez firmę sonoco czy przez agencję pracy?

anonim

(usunięte przez administratora)

KM

Krótko o Sonoco w Łodzi: amerykański [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w Polsce:(

Antyurzędnik

A jak z pracą na wybrany etat np. 4h? Nawet jeśli nie praktykuje się to ja myślę że można się dogadać. Mam blisko do tego obozu pracy [15 min piechotą z domu] i mogę pracować po kilka godzin, 4-5 max. Ile za godzinę pracy na rękę? Dodam, że niestety już muszę płacić ZUS

anonim

(usunięte przez administratora)

gosc

umowa zlecenie na miesiac, w wts wyplata jest zawsze 15stego

to ja

Witam. Szukam informacji na temat dwóch klientów (usunięte przez administratora).Prawdopodobnie pracowali w Waszej firmie,obecnie pracują w Crownie w Pruszczu Gdańskim.Ludzie czy u Was też byli tacy beznadziejni,zero pojęcia o zarządzaniu,TĘPOLE jakich świat nie widział.Czy to prawda,że tego drugiego pozbyto się z firmy za stosowanie mobbingu wobec podwładnych. Pozdrawiam pracownik Crown Packaging Polska Sp. z o.o. Oddział w Pruszczu Gdańskim.

Pardoła
@to ja 20.11.2014 11:39
Witam. Szukam informacji na temat dwóch klientów (usunięte przez administratora).Prawdopodobnie pracowali w Waszej firmie,obec...

PR miał ksywę Pawulon. W jego pokoju stał kij baseballowy jako oznaka władzy. Najwyższy poziom toksyczności. Drugi - TB - był tyle samo wart. Ulga po odejściu. Toksyczność w górnej skali. Obydwaj wyrzuceni z firmy za beznadziejne zarządzanie. Wyrazy współczucia.

mleczko
@Pardoła 03.12.2014 23:11
PR miał ksywę Pawulon. W jego pokoju stał kij baseballowy jako oznaka władzy. Najwyższy poziom toksyczności. Drugi - TB - był...

Pawulon i ten drugi. Ale to już chyba stara historia. A pawulon wcale nie był taki zły.

pracowniczka

Przez agencję zarabia się 9,50 brutto na godzinę. Przez miesiąc wychodzi ok 1200 zł na rękę,więc moim zdaniem są to raczej niskie zarobki.

Zostaw opinię o SONOCO POLAND - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SONOCO POLAND