Sonoco

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 191 ocen.

Opinie o Sonoco

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sonoco

Łukasz

Witam, jako pracownik produkcji z agencji Fenix oraz WTS spędziłem w firmie Sonoco wystarczającą ilość czasu, aby opisać zaistniałą tam sytuacje dla osób poszukujących pracy. Już na samym wstępie zaznaczę, iż jest to aktywność skierowana głównie dla osób: w trudnej sytuacji życiowej, młodych ( czyt. studentów ), ludzi z brakiem wykształcenia czy też niskim ilorazem inteligencji. Praca ta wykończa zarówno fizycznie jak i psychicznie ( to nawet bardziej ). A więc typowy dzień w Sonogówno to: Pojawiasz się przed firmą ok. 5:20 jeżeli chcesz w jako takim spokoju odczekać czas w 10 metrowej kolejce ( które są 3, po jednej na agencję ) przy okazji lustrując inne spie***iny , z którymi będziesz dzielił czas na zmianie. Oczywiście każdy to odwzajemnia bo co tu robić stojąc 10 minut i czekając na kartę dającą Ci przepustkę do Auschwitz Birkenau ( zimą jest wesoło ). Otrzymujesz ową magnetyczną kartę od niezwykle przeuroczej Pani Grażynki, na twarzy której wymalowany jest niesamowity żal co do swojej doli oraz pogarda uderzająca nas w twarz niczym lewy sierpowy Gołoty, zachęcająca do spędzenia kolejnego dnia w wymarzonej pracy. Następnie po wejściu do budynku przechodzimy przez bramkę i tym razem kolejna piękna Pani podaje nam kluczyk od szatni i nakazuje ruszyć w jej kierunku, kierunku obory bo inaczej nie można nazwać tak bardzo jeb**cego pomieszczenia gdzie około 150 chłopa powoduje większe zagęszczenie smrodu niż promieniowanie w Czarnobylu. Gdy już uda Ci się dostać do swojej szafki manewrując pomiędzy patologią, ukrainą, murzynami, starymi dziadami, śmieszkującymi studenciakiami oraz ( nowość ) hindusami możesz wreszcie ubrać firmową koszulkę z biedabawełny, okulary które szybko się upi***olą oraz rękawiczki jeżeli łaskawa pani od kluczyków Ci je dała ( czasami trzeba okazać te z poprzedniego dnia aby potwierdzić, że nie nadają się do pracy - nie kur**a zbieram wszystkie, piorę i sprzedaje na OLX jako produkcyjne białe kruki ). Następnie jest już godzina 5:50 ( ja miałem wywalone i szedłem jeszcze na szluga bo przecież praca zaczyna się od 6 hehe ) i prawilni pracownicy agencji wybierają się pod 'budkę' gdzie zostają przydzieleni do maszyny. Tam niezwykle zorganizowana grupa kierowników przydziela osoby często nie wiedząc gdzie są tak naprawdę potrzebne co skutkuje powrotem pod budkę. Gdy już znajdziesz swoje miejsce w tym barłogu musisz liczyć się z niesamowitą kulturą ze strony najmniej udzielających się w pracy operatów, osób którym głównym zadaniem jest siedzenie przy swym biurku i opier***nie swych podwładnych na maszynie za: 1. brak umiejętności zrobienia czegoś, co nie zostało w jakikolwiek sposób wytłumaczone 2. zbyt powolną pracę ( tutaj akurat w niektórych przypadkach można przyznać im rację, ze względu na ‘niesamowicie produktywnych’ osobników z Ukrainy ) 3. psucie się maszyny ( tak, bo to głównie przez Twoją osobę 50 letnie maszyny sprowadzone do Polski a w Niemczech oznaczone jako gotowe do zezłomowania odmawiają posłuszeństwa XD ). W międzyczasie prawdopodobnie parokrotnie zmienisz stanowisko pracy ze względu na brak zlecenia co skutkuje tym, iż jeśli masz pracę siedzącą, prawdopodobnie musisz po całej hali szukać krzesła lub stać jak widły w wiadomym miejscu. Przerwa na którą łaskawie pozwalają Ci wyjść Twoi pracodawcy trwa 20 minut z czego większość zajmuje wyjście z produkcji, dojście do szatni a następnie udanie się do kantyny w celu spożycia szybkiego drugiego śniadania i jeżeli starczy czasu skoczenia na równie błyskawicznego szluga. Reszta zmiany przebiega równie ‘gładko’ jak wcześniej. Jest jeszcze wiele innych mankamentów wartych szerszego opisania np. wynagrodzenie ( 13 brutto ); slang jakim posługują się pracownicy ( kartony - składaki, żółta/niebieska przywieszka - światełko, pudełka na maszynki - inery [ jeśli dobrze usłyszałem ] ); ilość maszyn, gdzie na większości pracy trzeba uczyć się od nowa, ale takie cudeńka należy przeżyć samemu. Ogólnie polecam pracę w łódzkim oddziale fabryki Sonoco. :)

Weronika
użytkownik zarejestrowany

Aktualnie firma Sonoco poszukuje pracownika na stanowisko Kontroler finansowy - Lider zespołu. W ofercie zaznaczyli, że oferują szkolenia, opiekę medyczną, premię za polecenia, karnety sportowe, nagrody. Może ktoś składa cv na takie stanowisko pracy?

Naznaczona

Skąd jest ten przystojniak z agencji co często robi na bgr5?

Weronika
użytkownik zarejestrowany

@Żenada przypominam, że na forum nie można nikogo obrażać. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum przed przystąpieniem do wystawienia opinii. @Mateusz Kupiec "Bonzo" wiadomo, że w pracy trzeba pracować i nie można pić. Jak często brałeś wolne?

Rabka

W SONOCO Wrocław długie weekendy odrabia się w długie weekendy, czyli wtorek 14 sierpnia jest odrabiany w sobotę 12 sierpnia. De facto weekend jednak nie jest taki długi. Jeśli ktoś ma rodzinę musi zmienić plany lub zrezygnować z wyjazdu. Może nie jest to nielegalne, ale na pewno nie fair wobec pracowników.

Mateusz Kupiec "Bonzo"

Akat tam pracowałem kiedyś, ale szybko wyleciałem bo kierownik każe pracować, nie można sobie popić na zmianie. Ogunie często materiały nie dojeżdżały, więc robiłem wolne. Najgorsza była praca na nocki, bo było cimno, zimno, inne rzeczy. Już tam nie pracuje, bo akat mam trasę koncertową, i będę nagrywał płytę. A poza tym, jestem młodym ojcem i najważniejszy jest dom oraz rodzina.

Xyz

Witam, jak jest z tymi listami? Trzeba być wpisanym i u koordynatora z agencji i operatora?

Nick
@Xyz 14.07.2017, 15:14
Witam, jak jest z tymi listami? Trzeba być wpisanym i u koordynatora z agencji i operatora?

Po hali koordynator sam Cię znajdzie, podpisujesz i tyle. Przynajmniej raz na dzień podpisz się na liście operatora, choć ja kilka razy tego nie zrobiłem, a i tak miałem za ten dzień zapłacone. Najważniejsza jest lista koordynatora.

Żenada

Pierwsze co widzę, to te wiecznie gburowate miny pracowników Sonoco i ludzii z agencji przy bramkach, którzy spisują obecność... Wtedy odechciewa się wszystkiego. Co za bajzel, tam nikt nie chce pracować, nawet Hindusów zatrudniają, którzy się cały czas obijają. Operatorzy nie znają nawet angielskiego... Porażka

Tomasz
@Żenada 06.07.2017, 19:08
Pierwsze co widzę, to te wiecznie gburowate miny pracowników Sonoco i ludzii z agencji przy bramkach, którzy spisują obecność.....

Dokładnie zgadzam się, zatrudniają Hindusów, Ukraińców i innych, a dlaczego??? Bo nikomu się nie chcę tam pracować, fakt stawka dla pracowników agencji bardzo marna, taka prawda ale na dorobienie w weekendy tak jak pracuję, czyli tylko sobota niedziela nie najgorsza, w weekendy jest o wiele spokojniej niż w tygodniu, operatorzy potrafią ludzkim językiem wytłumaczyć co i jak masz robić, nawet na niebieskim światełku, no chyba, że się nie kuma w języku polskim, no ale to już Wasz problem, wszystko jest oki, wiadomo, że nie wolno się obijać, ale to jest produkcja jak się nie podoba to dla Panów mam propozycję pracę na wysypisku śmieci, a dla Pań no to już niech same sobie odpowiedzią zarobią 5 razy tyle za godzinę co w sonoco, dodam , że nie jestem pracownikiem sonoco, a pracownikiem agencyjnym, więc proszę nie dodawać komentarzy w stylu że to jest obóz pracy i tak dalej, bo w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to była moja babcia w 1945 roku, a nie wy leniwce co się Wam nie chcę pracować, żal czytać te komenty tutaj!!!!!

Ktoś
@Tomasz 09.07.2017, 18:00
Dokładnie zgadzam się, zatrudniają Hindusów, Ukraińców i innych, a dlaczego??? Bo nikomu się nie chcę tam pracować, fakt stawk...

Już tak nie li [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi i reszcie tej bandy chamów, bo nawet jak Cię przyjmą, to dostaniesz niewolnicze ochłapy, a nie wypłatę.

XYZ

Witam! Piszę do wszystkich uczniów i studentów którzy nie chcą być stratni. Pod żadnym pozorem nie zabierajcie do sanoco pieniędzy! Ukradziono spora sumę pieniędzy a to nie jest pierwszy i ostatni raz! Plecak i portfel totalnie przeszukane! Nawet drobne zabrali.. Masakra.. Co za ludzie. A co do samej pracy bądźcie pewni że traficie na operatorów którzy będą wyladowywac na was swoje emocje. Będziecie traktowani jak najgorsze bydło.. Omijajcie to miejsce szerokim łukiem!

Władimir
@XYZ 04.07.2017, 01:52
Witam! Piszę do wszystkich uczniów i studentów którzy nie chcą być stratni. Pod żadnym pozorem nie zabierajcie do sanoco pienię...

Miałeś pecha człowieku, albo wyglądałeś na totalnego frajera, kiedyś zostawiłem otwartą szafkę i nawet mi papieru toaletowego do tyłka nie zabrali, pewnie zdarzały się kradzieże nie mówię, że nie, ale tylko frajerom i tym co kablowali coś ginęło, więc jesteś mega kablem przyznaj się do tego!!!!

Pracujący

Plusy: - nie narobisz się jakoś specjalnie ciężko - na magazynie możesz się obijać, nikt Cię nie sprawdza. - fajni ludzie (pracownicy z agencji) - darmowy dojazd Minusy: - chamstwo operatorów, kierowników, brygadzistek - syf w szatniach -stan nosków (tragedia)

Bełchatowianin

Pracuje w Sonoco 2 tygodnie i wszystkie wymienione negatywne opinie to prawda. Wyzysk zaczynając od agencji pracy Fenix 10 złotych za koszulke. Śmierdzące noski na obuwie , ochrona traktuje pracowników jak potencjalnych złodzieji rewizje osobiste, brak stałych szafek na ciuchy codziennie inna jakieś głupie karty wejść wyjść jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chronionej, jakieś chore przepisy BHP trzeba zdawać egzaminy.

Szczera prawda.

Pracuję od nie dawna w tej Pożal się Boże firmie otóż gdy się tam wejdzie trzeba stać pod ścianą aż wybiorą ze 20 minut a najgorsze jest to że naśmiewają się a ludzi i mówią ciągle szybko! bo ludzie są dla nich robotami liderki są wredne, nie wspomnę o kierownictwie. Maszyny ciągle im się psują, co powoduje duże opóźnienia. Ogólnie mówiąc obraz nędzy i rozpaczy owszem zarobki są nie złe ale atmosfera bardzo zła. Odwołują kiedy chcą, a ludzie przez to cierpią.

Tensor

Witam. Pracuję w firmie Sonoco od niedawna, zatrudniony przez agencję WTS. Dzień przed rozpoczęciem tam pracy czytałem tutaj o pinie i nieźle się wystraszyłem, ale na szczęście zostałem mile zaskoczony. Burdel jest, to fakt, zła organizacja pracy, nikt nic nie wie, ja musiałem samemu się wszystkiego dowiedzieć. Pierwszy dzień to jest paranoja. Ale nieprawdą jest, że Operatorzy wyżywają się na pracownikach z agencji i drą na nich ryja. Być może ja trafiam na takich w porządku ludzi, ale jeszcze nie spotkałem się tam z chamstwem Spoko współpracownicy, idzie z każdym pogadać. Wiadomo, patałachy też się zdarzają i nie dziwię się, że niektórzy tracą cierpliwość, jak tłumaczy się komuś 5 razy to samo, a on dalej nie rozumie, a przecież ta praca trudna nie jest . Noski polecam kupić własne, bo te oferowane na miejscu to jakaś tragedia. Generalnie idzie wyrobić za te 13 zł na godzinę. Polecam tym, którzy chcą zdobyć odrobinę doświadczenia w pracy na produkcji i przezwyciężać stres

Pawelec200005

Nie polecam nikomu z rozsądkiem to ferma obuz oszukują i okradają pracowników jeszcze trochę i po firmie jak się prawdziwi właściciele dowiedzą co tu się dzieje a to już niedlugoj

Weronika
użytkownik zarejestrowany

@Poszukujący, myślisz o aplikowaniu do Sonoco?

Poszukujący

Czy jest gdzieś forum, na którym można się dowiedzieć ile zarabiają tutaj analitycy? Czy można liczyć przynajmniej na 5000 zł? Czy CV składa się w języku polskim czy angielskim?

Bania u Cygana

Ludzie a czy tiger bonzo u was się kręci jeśli tak to na jakiej zmianie

Zenada

Serdecznie nie pozdrawiam zadufanej i wrednej aski brygadzistki ze zmiany c powiem ci dziewczyno weź się do roboty a nie kręcisz się jak gówno w przereblu po hali i szukasz żeby na kogoś mordę wydrzeć.To ze kudly przefarbowalas nic ci to nie dalo i przestań dupe zawracać facetom

Brygadzistka
@Zenada 31.01.2017, 20:47
Serdecznie nie pozdrawiam zadufanej i wrednej aski brygadzistki ze zmiany c powiem ci dziewczyno weź się do roboty a nie kręcis...

To chodz sie spotkamy na zmianie

Żenada
@Brygadzistka 12.08.2017, 06:57
To chodz sie spotkamy na zmianie

Brygadzistki to też święte krowy, zero kultury osobistej, byleby zgnoić, traktować ludzi jak śmieci. Minęliście się z powołaniem. Taka kultura to u babci klozetowej, a nie u brygadzistki. Tfu.

E

Najlepszy agent to krzysiek ze zmiany c który konia udaje albo lwa hehe

Nikolette

Agencja Progres porażka. Odwołują ludzi kiedy chcą....z powodu niby małego zamówienia. W tygodniu zdarzało się, że byłam tylko jeden dzień w pracy. Czasami po 1,5 h przychodzili i zabierali ze stanowiska....bo mało pracy i takie pituu pituuu. Aha, czasami też mimo wcześniejszego zapisania do pracy nie było mnie na liście. Wynagrodzenie również marne. Niezależnie czy idzie sie na zmiene ranną czy nocną obowiązuje ta sama stawka. Kodeks pracy jednak przewiduje +20% do stawki za pracę w nocy. W niedziele (i bodajże soboty) stawka godzinowa powinna być inaczej liczona. Co do operatorów. Można trafić na naprawdę miłego, ale to rzadkość (wielka szkoda). Większość z nich to totalne gbury, nie liczą się z osobami zatrudnionymi przez agencje. Z tego miejsca serdecznie NIE pozdrawiam pani Małgorzaty (operatorka, traktuje ludzi jak zwierzęta, haaa na mojej zmianie miała "dzień dobroci dla zwierząt", a wiecie czemu!! bo młodzi nie dali wejść sobie na głowie i sie aroganckiej pani postawili !)) i pani z wąsem (operatorka) oraz blondy Karoliny (zatrudniona przez sonoco). Państwo operatorzy zwykle siedzą i pierdzą w krzesełka, ciężko się doprosić o wyjście do toalety albo do dystrybutora z wodą. Jedyne co potrafią to drzeć ryj w niebogłosy, SZYBCIEJ. Bo oczywiście jak nie będzie normy to z premii też nici. Może poruszmy też inne kwestie... np używanie telefonów. Dla plebsu zatrudnionego przez agencje- bezwzględny zakaz używania tel, nie można nawet na chwile wyciągnąć, żeby sprawdzić godzinę albo czy ktoś w jakiejś ważnej sprawie dzwoni. Wiadomo to jest praca..ale nie przesadzajmy. Poza tym kierownicy, operatorzy oraz osoby zatrudnione przez sonoko (naród wybrany) jakby nie patrzeć dość często wyciągają telefony nawet do głupiego scrollowania fb. Plebs nawet idąc do toalety albo podczas postoju maszyny nie może wyjąć tel bo wielka afera. Kwestia ubioru.. z doświadczenia wiem, jak i również w kodeksie pracy jest zapisane że pracodawca musi zapewnić środki ochrony indywidualnej dla pracownika.. wiec czemu ludzie zatrudnieni przez agencje muszą płacić za koszulki, okulary ?? Noski.... śmierdząca sprawa. Poza tym niebezpieczna. Dzięki temu ustrojstwu kilkakrotnie straciłabym zęby... Czystość...W toaletach za przeproszeniem je*** że nie da się wytrzymać. W szatniach brud. W szfkach śmierdzi (i gdy cała zmiana wpadnie do szatni do przez przypadek można wzbogacić sie o kilka sińców).

kasia

Wie ktoś może jakie są zarobki na stanowisko Kontroler Jakości ?

Tragedia

Właśnie kolego koleżanko co piszesz wyżej owszem oferują większe zapłaty a TERAZ takie cyrki w sonoco mało płacą a szczepan leci normę sprawdza braknie ci 1 do zrobienia normy się czepia albo wyrzuca ludzi z pracy.A taki cyrk na zmianie c ze wołają ludzi do roboty np na 6 rano a 7.30 podchodzą ze juz nie ma pracy pani panu dziękujemy.to ja pytam po jakiego grzyba wołają ludzi.Co wy jaja sobie robicie szczepan opamiętania się z wieska

gość

Lepiej nie zatrudniać się do pracy Sonoco Łódź bo dostaniecie podstawowej pensji tylko 2000 zł gdzie inne pakowalnie o w Łodzi i Strykowie oferują już umowy od 2200 zł do 2400zł.

LIPA

Zastanawia mnie jedno skoro bhpowiec tak przestrzega zasad BHP i każe nosić okularki rękawiczki to dziwi mnie fakt dlaczego nie przeszkadzają mu popsute krzesła, które stanowią niebezpieczeństwo dla pracownika. Wiele razy widziałam jak ktoś siadał np na sencorp 2 i chciał się oprzeć i bach do tyłu.Tragedia.Mało tego syf,brud,kurz i zdecydowanie astmatykom i alergikom nie polecam.Dlaczego w toaletach nie ma czasami przez 2 lub 3godz papieru no żenada totalna. Słowa niecenzuralne to norma u operatorów. Serdecznie nie pozdrawiam Bartka ze zmiany C weź człowieku wyluzuj i bądz milszy dla ludzi a nie wiecznie z ryjem.

niezdecydowany

Wszyscy piszecie o pracy na produkcji, a jest ktoś kto wypowie się na temat pracy mechanika w dziale utrzymania ruchu ? Chcę zmienić pracę i jest u nich zapotrzebowanie na takich ;) propozycja pracy wydaje się w porządku i stawka też nie zła jak dla mnie więc poważnie się zastanawiam nad zmianą pracy.

DSG
@niezdecydowany 22.12.2016, 14:47
Wszyscy piszecie o pracy na produkcji, a jest ktoś kto wypowie się na temat pracy mechanika w dziale utrzymania ruchu ? Chcę zm...

Siemano. Zauwaz ze wszystkie.te strony z opiniami o pracy to w 98 procentach opinie o produkcji. W wiekszosci ludzie ktorych zycie nic nie nauczylo. Jak jestes specjalistą a takim juz jest mechanik elektromechanik czy automatyk. To jesli robisz swoja robote i przy tym Ci placa dobrze to czemu nie zmieniac. Cisnienie zawsze bedzie na awarie jak to w kazdej pracy. Ale o ile nie siedzisz i nie toczysz kulek z nosa tylko pracujesz i sie starasz to nie bedziesz na wylocie. A pensje dla UR slyszalem ze sa dobre jak na lodzki rynek pracy. No i standardowo zwykly operator bedzie tak czy siak narzekal ze sie opierniczasz a po nocach spisz ;-)

nowy

eloszka ludziska ja dzisiaj 1 dzien na sonocko w łodzi przez WTS OD STYCZNIA DAWAJA 13 BRUTTO ciekawe jak to bedzie

wojtek

wlasnie sie zatrudnilem w sonoco mechelen w belgii jako kierowca stawka na poczatek 14 euro/h za dniowki 17eu/h za nocki + 8euro za 8 godzin czekow na jedzenie w postaci karty sodexo wiec to nei firma jest zla tylko kraj ktory pozwala na wyzysk pracownikow w polsce pracownikow traktuje sie jak smieci duze korporacje robią co chca bo im na to pozwalamy

Heh

Na jakiej zmianie obecnie pracuje tiger bonzo a b czy c.

23e
użytkownik zarejestrowany

wiec ze chyba maja na chwile kilka wolnych miesc pracy ale nie wiecie może czy na chwile obecna jest szansa ze się do nich zalapac na jakiś staz np. ?

pamiętliwy

Pracuje u Was Szczepan Kubiak

gosc

Nic dodać, nic ująć jednym słowem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle.

Domi

Pracowałam w Sonoco w 2015 r. przez ok. 3 miesiące(jestem studentką dlatego tylko tyle albo aż tyle gdyż trudno wytrzymać na dłużej) Ogólnie krótko mówiąc nie polecam. Trzeba zawsze pamiętać o dowodzie osobistym bo bez niego można wracać do domu. Przez ok. 10 dni w pracy mamy żółte światełko co oznacza że jesteśmy ''zieloni'' i nic nie ogarniamy. Po tym czasie jest możliwość zdania testu na niebieskie światełko wtedy wykonujemy rzekomo trudniejsze prace niż z żółtym np. pakowanie lub montaż. Ludzi z agencji traktowani są jak zwykłe bydło, tani robol, który ma wszystkich słuchać. Coraz więcej Ukraińców pracuje, którzy sami czują się najmądrzejsi na świecie. Operatorzy nieokrzesani, z kulturą wieśniaka i prostaka często z wykształceniem nie wyższym niż zawodowe. Potrafią tylko straszyć że jak nie wyrobisz normy to pójdzie do kierownika. Zwykle kończy się tylko na takim nękaniu. Sami boją się brygadzistów a tym bardziej kadry wyższej. Kadra też nie lepsza z kulturą jakby mówili do tępych roboli. Pytając się z jakiej maszyny się przyszło on mówi " Skąd przyszliście?" Mimo, że mówi do jednej osoby. Ogólnie jest zapierdziel i straszą normą. Często operatorzy nie mówią wprost co trzeba robić tylko jest na zasadzie domyśl się. Człowiek z agencji pracuje jak wół zaś pracownicy Sonoco czyli Ci w koszulkach niebieskich zatrudnieni przez Sonoco nie agencję traktują Cię jako kogoś gorszego, jak popychadło Ty robisz za nich a oni tylko udają że coś robią. Ogólnie lepiej się nie spoufalać z nikim z Sonoco bo lubią obgadywać i kablować do kierowników. Wszystko jest na zasadzie kto liże d.... ten ma najlepiej i nic nie musi praktycznie robić. Operatorzy to samo potrafią tylko się drzeć i siedzieć przy ''biurku'' udając że pracują. Ogólnie panuje chamstwo, człowiek z agencji traktowany jest jako tania siła robocza do wszystkiego w tym nawet zamiatanie hali. By awansować na kogoś wyżej niż na pracownika produkcji tzw. pakowacz trzeba dobrze się podlizywać i kablować kadrze. Plus za t że wynagrodzenie jest wypłacane terminowo. Jest możliwość wyboru dni kiedy się chce pracować można nawet tylko 1 dzień w miesiącu przepracować ale trzeba podpisać umowę w swojej agencji po pierwszym przepracowanym dniu bo inaczej nic się nie dostanie . Zawsze trzeba pamiętać by wpisać się na listę operatora danej maszyny taka jakby lista obecności. Minusem są częste odwoływania z powodu niskiego bądź bardzo niskiego zamówienia. Także jako praca ciągła to nie jest zbytnio opłacalna bo bywa że w miesiącu przepracuje się 10 dni

Stop Sonoco

Nie ma żadnych stażów w dziale kontroli jakości w Sonoco

Stop Sonoco

Obciętą możesz mieć premie za to że ktoś w drugiej części hali zapomniał o porządku na maszynie, albo na magazynie i wtedy może wyjść negatywnie przeprowadzony audyt na produkcji i na magazynie. Wtedy na tej zmianie gdzie wypadł negatywnie przeprowadzony audyt cała zmiana na obciętą premie. Po drugie. Będzie jakiś wypadek czy na twojej czy na innej zmianie, albo będziesz na urlopie to każdy pracownik na produkcji, czy na magazynie ma obciętą premie.

Stop Sonoco

Opłata w Sonoco jest terminowa, ale żałosna. Często upierdzielają z byle powodu premie!!!

s

Jak wygląda praca dla wózkowych z doświadczeniem? ile można zarobić, jaki klimat, czy da radę przejść na firmę z agencji?

s

Jak wygląda praca dla wózkowych z doświadczeniem? ile można zarobić, jaki klimat, czy da radę przejść na firmę z agencji?

Stop Sonoco

Sonoco w Łodzi i Strykowie to jedna z najbardziej nie poważnych firm. Tak jak menagerowie są nie poważni umysłowo ludzi!!! Jeden to chodzi jakby się czegoś naćpał. Powinni go pewnie na narkotesty dać. Kierownicy także porąbani naginają przepisy kodeksu. Przychodząc do tej pracy najlepiej zacząć orientować się w przepisach żeby cię nie rolowali. Brygadzistki wyżej srają jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają. Urlop żeby wziąść to trzeba dostać pozwolenie od operatora, od brygadzistki i od kierownika. Wystarczy że jedna osoba się nie zgodzi i urlopu nie ma. Chcesz awansować na wyższe stanowisko? To rozmowy przejdziesz dobrze, ale menagerowie zablokują twoją kandydaturę i możesz walić głową w mur to i tak cię zablokują. Tutaj 0% na jaki kolwiek awans. Tutaj jest na 8 godzin pracy tylko 20 minut przerwy. A jak pracujesz na weekendówce to pracujesz piątek, sobota i niedziela po 12 godzin i wtedy i tak nie należy ci się 30 minut przerwy tylko 20 minut na 12 godzin. Co jest nie zgodne z kodeksem pracy!!! Na wielkie pieniądze w tej firmie nie masz co liczyć? Każdy kierownik i menager zachowuje się do swoich podwładnych z pogardą. Zobaczymy czy po 1 stycznia 2017 roku Sonoco się opędzi od niezapowiedzianych kontroli Inspekcji Pracy!!!

userka

Cholewińska J. ze zmiany C to jedna z najbardziej nielubianych operatorek w Sonoco. Szydzi ze swoich podwładnych, choć nie zawsze ma rację i często kabluje na nich do brygadzisty. Radzimy jej unikać!

Marek

@Puść Jom - Otóż kilka dni temu zdarzyło mi się wyczuć od Pana. Mateusza woń alkoholu. Było na 3 zmianie, czyli na nocce. Nie chciałem nic mu mówić, bo była to w końcu trzecia zmiana to kierownika już nie było. Ale ogólnie tak mówiąc to woń alkoholu od Mateusza można wyczuć dość często na nocce.

Marek

Witam Serdecznie. Otóż tak się składa, że pracuję z Mateuszem przy jednym stanowisku i co mogę o nim napisać? Skalanie Boskie z facetem. Nic nie potrafi zrobić, kompletnie. Nie dość, że swoją robotę muszę odwalić to później jeszcze za niego robić byśmy się wyrobili, a ten leń stoi z boku i się tylko przygląda. Kierownik już kilkanaście razy zwracał mu uwagę, on tylko głową kiwał i dalej nic nie robił. Pewnego razu kierownik widząc, że Mateuszowi wszystko leci z rąk wziął go mycia podłogi kilkanaście metrów dalej od stanowiska. Ktoś mu przyniósł mopa, wiadro z wodą i pokazał w którym miejscu ma myć. I co? Nie dość, ze się dobrze do pracy jeszcze nie zabrał to już przewrócił całe wiadro z wodą i mam jeszcze więcej roboty + dostał niezły opiernicz od kierownika, który powiedział mu, że za jego ślamazarną pracę potrąci mu z wypłaty. Ogólnie patrząc na jego pracę nie wiem dlaczego jeszcze go trzymają? Ale myślę, że brygadziści i pracownicy już długo z nim nie pociągną i Mateusz będzie musiał szukać sobie innej pracy. Pozdrawiam, Marek

Puść Jom
@Marek 10.07.2016, 08:57
Witam Serdecznie. Otóż tak się składa, że pracuję z Mateuszem przy jednym stanowisku i co mogę o nim napisać? Skalanie Boskie...

Panie Marku, mam do Pana pytanie, czy wyczuwa pan od Mateusza Kupca woń alkoholu, a może przychodzi do pracy pod wpływem ?

Dimitri

No witam witam, czy w firmie nadal pracuje niejaki Mateusz Kupiec? Pseudonimy: tiger, bonzo, meliniarz, uszaty, z postury karzeł rzucającą się w oczy jego częścią ciała są uszy wielkości paralotni i ma problemy z wymową ogunie, był bym wdzięczny za wszelkie informacje na temat tego osobnika, jak sie zachowuje w pracy, czy jest agresywny i czy chodzi po magazynie z nożem bec.

Paparazzi Tigera

Jeśli pracujecie z Tigerem - Mateuszem Kupcem, to macie prawdziwe szczęście i winni mu jesteście szacunek. Jest uznanym raperem, przyjacielem Tedego, udziela wywiadów (ostatni 1,5 godz. dla Pal Hajs TV do oglądnięcia na YT) jeździ Mazdą RX-7, odziedziczył ostatnio luksusowy dom w Zgierzu, tam też ma prywatne studio nagrań, a do tego wszystkiego jest tajnym współpracownikiem i informatorem policji, z czego trzepie niezły hajs (przynajmniej z 2,5 koła miesięcznie), ma układy w sądach i innych instytucjach. Jak go ładnie poprosicie to może wam da swoją płytę, którą obecnie można nabyć w Empikach w całej Polsce, ale wiernym fanom rozdaje bez problemu za free + dodatkowo koszulki. Jeśli się pospieszycie to może załapiecie się na darmowe wejściówki do loży VIP, na jego koncert 17.07 w Zgierzu. Więc doceńcie to, bo z byle kim nie tańczycie - gość ma sławę, a to że pracuje w Sonoco to pewnie tak dla beki i for fun. Ale kto celebrycie zabroni się zabawiać.

Hejker

A to wy wszyscy daliście się wyfrajerować, bo Mateusz Kupiec Tiger na pakowarce wyciąga przez agencję 2500 zeta na rękę, o czym mówi publicznie w Pal Hajs TV, a wy za 9zł/h zasuwacie jak czarnuchy. Gość jest sobie celebrytą, ma fejm, to sobie wynegocjował dobrą stawkę, nie to co wy za takie ochłapy zadupczać. On jest sławny a wy to jesteście zwykłe robole.

Durczak

No witam witam. Mam takie pytanko do pracowników SONOCO. Czy pracuje u Was Tiger Bonzo Mateusz Kupiec znany jutuber i celebryta? Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek info o jego pracy w sonoco, niech napisze :) Pozdrawiam

devnull

Pracuje już 9 miesiąc z agencji WTS i też dołożę swoje plusy i minusy + stawka jak za taką pracę (bo błagam was ludzie to nie jest jakaś wielka harówa, żebyście jęczeli jak to ciężko) w porządku. Lepsza płaca niż w McDonaldach a lżejsza robota. + ja jako student cenię sobie to, że w dowolnym momencie mogę zapisać się do pracy. Mam egzamin, zajęcia? Po prostu nie dzwonię. Dodatkowo umowa-zlecenie pozwala mi realnie zarabiać te 9,5 brutto (czyli coś koło 8 zł w przeliczeniu) bo nie są odciągane mi żadne składki. Na emeryturę zdążę w życiu zarobić (jeśli w ogóle ją dostane) + Lekka praca i mówię to jako facet. Dni w miesiącu w których się napracuję jestem w stanie policzyć na palcach jednej ręki. Ktoś wspomniał o lataniu po dwóch maszynach - zdarzy Ci się to raz czy dwa na miesiąc, gdzie przez resztę czasu będziesz się obijał. - 20 minut przerwy to stanowczo za krótko, biorąc pod uwagę że nie jest to liczone od odbicia się na przerwę, tylko w większości przypadków od zejścia z maszyny. Tym samym rzeczywisty czas przerwy wynosi +- 14 minut - Noski na obuwie, których ciągle nie ma lub jak już są to rozerwane - Brak własnych szafek i identyfikatorów. - Brak higieny współpracowników, szczególnie z agencji. Ja rozumiem, że niektórzy się pocą dość śmierdząco (niestety sam tego doświadczam) ale żeby walić tygodniowym potem to jest już przegięcie. Męska szatnia z agencji capi tak, że czuje się ją już po samym wejściu na piętro. A nie raz zdarzyło mi się dostać szafkę po kimś, kto ostatni raz mydło widział miesiąc temu - Brak jakiejkolwiek selekcji, przez co do pracy przychodzą ludzie, którzy nawet do tego się nie nadają i tylko irytują innych lub są piątym kołem u wozu. Komu mogę polecić tę pracę? Na pewno nie zdrowym ludziom w wieku produkcyjnym, bo tacy powinni się szanować i na prawdę poszukać pracy a nie dorywczaka za marne grosze. Dla studentów bądź emerytów którzy chcą sobie dorobić to jest jak znalazł.

(+)

Proszę nie obrażać Mateusza Kupca. Jest on normalnym człowiekiem. Prowadzi kanał na YouTube na który dodaje filmiki, jednak ma dużo hejterów. Piszę takie dziwne komentarze o nim tutaj . Proszę je usuwać, bo to trolling.

al bandzino

APELUJĘ DO PRACOWNIKÓW ŁÓDZKIEGO SONOCO O ZBIÓRKĘ DARÓW DLA WASZEGO KOLEGI Z PRACY MATEUSZA KUPCA. Codziennie wrzuca na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prośby o przysyłanie mu elektroniki, komputerów etc. dzisiaj sytuacja jest jeszcze bardziej dramatyczna bo otrzymał playstation3 ale nie ma środków na zakup telewizora HD, pada i okablowania a także nawigację satelitarną którą w majakach nazwał "minitabletem". Pomóżcie waszemu koledze

zzzzas

Praca nie jest ciężka ale to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Szukają okazji żeby zaj*bać komuś z wypłaty. Jak chcesz wziąć wolne to musisz według określonych godzin których oni nie podają a jeśli się spóźnisz to 30zł kary. A sami potrafią napisać 2-4 godzin przed zmianą by przyjść lub nie przychodzić. Agencja FENIX o której mówię nie polecam nikomu.

Elebele

Ja byłem zatrudniony przez Fenixa, praca może nie była trudna ale męczyła psychicznie. I to jak tam traktują pracowników, co chwilę odwołują. Niby na żółtym światełku jest 9,5zł brutto a i tak coś z tego zabiorą. Bywa że w ciągu miesiąca przepracuję się 8-10 dni. Co do szkoleń na niebieskie światełka tragedia, wszystko ustawione by zaliczyli tylko Ukraińcy nawet jeśli na wszystkie odpowiedzi odpowiedziałeś dobrze to i tak nie zaliczyłeś. Teoretycznie po 2 nie zdanych wyrzucają. Jeśli ktoś chce pracować i zarobić to nie polecam chyba że bezpośrednio przez Sonoco ale tam też nie ma kokosów bo najniższa mają.

Zostaw opinię o Sonoco - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sonoco