sonoco

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 84 ocen.

Opinie o sonoco

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie sonoco

XD....

Różnie bywało w tym zakładzie, ale to co się teraz tam dzieje to jakiś koszmar (zmiana A). Zmiana ta miała już kilku kierowników, ale ten to bije wszystkich na głowę. Większość twierdzi, że ma "coś z głową" i chyba mają racje. W ciągu roku rozwalił zmianę A całkowicie (zwalniając ludzi za dosłownie bzdury) nie ma szacunku w ogóle do ludzi i ludzie nie mają szacunku dla niego, niestety... Popełnia wiele błędów jako kierownik i niestety nie jest z tego rozliczany, zwykły pracownik jest w tym momencie zwalniany, a Pan kierownik jest bezkarny?! Przykre..... Jeśli chodzi o samą prace nie jest najgorzej, a przynajmniej kiedyś tak było(teraz dzięki kierownikowi to już gorzej) , jedyny mankament tej firmy to zarobki, marne zarobki.... ludzie pracują po 8 i więcej lat, a ich pensja jest niemal taka sama jak 8 lat temu, tragedia.

Uvuvwevwevwe Onyetenyevwe Ugwemubwem Osas
@XD.... 04.09.2017 17:52
Różnie bywało w tym zakładzie, ale to co się teraz tam dzieje to jakiś koszmar (zmiana A). Zmiana ta miała już kilku kierownik...

Pracowałem pół roku w tej firmie - z pewnością nie należała do najlepszych - dlatego ją zmieniłem - kolego przecież nikt na siłę nie trzyma w tym zakładzie - nie chcesz nie pracuj - czytając te komentarze powyżej - to to co mogę powiedzieć to to że fajni ludzie pracują :) - kasa wiadomo jaki rynek takie pieniądze - lecz jak ktoś ma jakieś wyższe inspiracje i chce zarabiać więcej, robić karierę zawodową to nie w Sonoco - tu jest praca dla ludzi stawiających pierwsze kroki zawodowe po szkole - no taki po prostu zakład i tyle, młodzi na pewno mogą się nauczyć systemu działania produkcyjnego i na pewno że warto się uczyć - ocena moja jest następująca - to dobry zakład ale tylko i wyłącznie dla ludzi zaczynających pracować - na pewno w przyszłości przebycie w tym zakładzie zaowocuje na dalszy rozwój kariery zawodowej a i oczywiście - za długo się nie zasiedzieć! tylko szukać konkretnego zakładu pracy z możliwością rozwoju

Pracownik
@XD.... 04.09.2017 17:52
Różnie bywało w tym zakładzie, ale to co się teraz tam dzieje to jakiś koszmar (zmiana A). Zmiana ta miała już kilku kierownik...

Jak na razie to kierownik NIKOGO nie zwolnił. Ludzie sami odchodzą, głównym powodem są niskie zarobki. Firma powinna wstydzić się dając tak niskie podwyżki pracownikom, ale jak tak robią to tak mają, że nie ma komu pracować w tym zakładzie.

Uvuvwevwevwe Onyetenyevwe Ugwemubwem Osas

Zaletą??? Tak jak pisałem dla ludzi stawiających pierwsze kroki w zakładach produkcyjnych: 1. Poznanie zasad standaryzowanych prac - to jest we wszystkich zakładach pracy 2. Nacisk na BHP i standardy - jak wyżej 3. Osoby ambitne z tego co zauważyłem bardzo szybko awansowały na lidera linii 4. Praca w grupie - tutaj naprawdę można wykorzystać to w dalszej karierze zawodowej 5.Pierwsze kroki z parkiem maszynowym - pakownia - maszyny pakujące - urządzenia bardzo proste - od czegoś trzeba zacząć 6 A przede wszystkim atmosfera w pracy z ludźmi ok i pisze to mimo tych komentarzy powyżej, ze swojego punktu widzenia nie miałem do czynienia z takimi sytuacjami, Zalet jest wiele więcej lecz aby wystartować w jakiejś pracy trzeba spróbować - uważam że sonoco na start jest dobrym zakładem, wiadomo nie jest lekko bo nikt za darmo pieniędzy nie daje Oczywiście tak jak wyżej pisałem poznać system i iść dalej:) Pracowałem w sonoco dwa lata temu - dlatego nie hejtujcie wpisu - bo faktycznie może się zmieniło i to co piszę nie ma nic wspólnego z tym co jest teraz pozdrawiam:)

Dominika

@Uvuvwevwevwe Onyetenyevwe Ugwemubwem Osas od jak dawna nie pracujesz już w sonoco? Piszesz, że polecasz firmę osobom, które zaczynają swoją karierę zawodową. Możesz powiedzieć coś więcej o zaletach pracy w firmie? Co sprawia, że jest to, jak piszesz, dobry zakład? Każda dodatkowa informacja może być ważna dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją.

Dominika

Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w sonoco oraz jak oceniacie firmę jako pracodawcę. Jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam, że komentarze nie mogą naruszać zasad regulaminu. A niektóre porównania, niezależnie od tego jak oceniacie sytuacje w firmie, są całkowicie nie na miejscu.

m.

a moze jest obecny tutaj jakiś student zatrudniony przez agencje własnie w Sonoco ?

poteflon

Dziwicie się opinii o pracownikach z Ukrainy, pracują po 16 godzin a Polaków odwołują bo niby pracy nie ma. Nasze żony i mężowie są bez środków bo tamci są tańsi i to "dobra zmiana". Nie będzie publikacji bo "nosi" znamiona rasizmu ,można zamieszczać TYLKO pozytywne opinie - Admin.

Pikachu

Do szanownego Pana Gałki był Pan odwoływany bo i tak po 2-4h się Pan codziennie zwalniał. Przychodził Pan do pracy głodny i osłabiony więc po pewnym czasie kierownik sam już Panu zakazał przychodzić do pracy ze względu na bezpieczeństwo Pana i innych ludzi. Co do przykrych wpisów na Facebooku dotyczących Pani Peter, widać jak na dłoni, że jest Pan bardzo nie zrównoważonym psychicznie człowiekiem. A więc tym bardziej słuszna była decyzja kierownika o Pana zwolnieniu.

Emil Gałka
@Pikachu 14.06.2017 12:47
Do szanownego Pana Gałki był Pan odwoływany bo i tak po 2-4h się Pan codziennie zwalniał. Przychodził Pan do pracy głodny i osł...

Szanowny pikachu.Wyjaśniam.Po primo:jak mi komornik pensje zajumał to zacząłem grać rolę schorowanego biedaczka,żeby wylecieć z roboty i mieć komorasa w czterech literach.Teraz pracuję na takich warunkach,że komornik guzik mi zrobi a zarabiam 2 razy więcej niż w tej marnej firemce. Po drugo:Peter sama się prosiła.Była najlepszą kumpelą jaką miałem ale jak oskarżyła mnie,że niby zamordowałem jej ojca to pękłem i stąd te ataki na nią.Jak przeprosi za te bezpodstawne oskarżenia to zaprzestanę ataków na nią.Wystarczy jedno "przepraszam" z jej strony.

Emil Gałka

Odradzam.Pracowałem tam około roku niestety syf,smród,kolesiostwo i pogarda.Operatorzy(liderzy)w większości spoko,choć trafiali się też skończeni buce jak np.Przemek "chomik",czy Gabryśka "Ufolud" P. Stanie pod ścianą to była kpina.Zero szacunku do pracownika.Do tego ciągłe odwołania,żeby tym z Ukrainy dać robotę.Poracha totalna i syf malaria.Pracowałem od kwietnia 2014 do maja 2015,więc wiem co mówię.

S

@były już pracownik. Zgadzam się z Tobą. Z tego to powodu, w tej firmie jest tak duża rotacja. Praktycznie co tydzień jest nowa rekrutacja. Pamiętam,że jak przychodziłem do firmy, to stali pracownicy (a nie przez angencję),w tym jeden lider odradzali mi pracę w tym miejscu. Pozdrawiam

były już pracownik.

A więc tak praca w sonoco to prawdziwy koszmar..Ludzie którzy się tam zatrudniają albo są zdesperowani albo po prostu nie szanują samych siebie.Zatrudniając się tam pomyślałam wiele firm przeszłaś przejdziesz i tą.Błąd....Nie dałam rady.To co tam zobaczyłam przeszło moje najśmielsze oczekiwania.Takiego traktowania Ludzi a szczególnie Polaków dramat..wiadomo nie ma zakładów idealnych i super.Wszędzie się znajdzie jakaś pinda ale są pewne granice.Przychodzisz do pracy stajesz pod ściana i czekasz aż ktoś Ci z wielką łaska weżmie do pracy.(selekcja naturalna).jak chce Ci sie pic musisz poprosić lidera aby Cie zastąpił tez z wielką łaską..O toalecie to już nie wspomne najlepiej jak byś się załatwiał w majtki.i liderzy którzy stoją po stronie Ukraińców a nie Polaków..I kto to widział żeby lider który się w sumie uczy byc liderem wyzywa pracownika...DRAMAT I ODRADZAM TAM PRACOWAC...To jest praca dla ludzi o mocnych nerwach

S.

Ja również ma pewne pozytywne wspomnienia z pracy z Sonoco. Wiele osób które tam pracuje/pracowało to naprawdę fajne i miłe osoby. Jeżeli się wahasz czy pracować w Sonoco - to się nie bój. Tylko przyjdź :)

kadi

Ja tam prcce polecam. pracuje juz 2 rok i jest spoko. kierownik to równy gosc.

S

ala - zostań w swojej obecnej pracy. Dobrze Ci radzę. Przeczytaj co ludzie piszą nt. tej firmy. Pieniędzy na przepakowywaniu pasty do zębów dużych nie zarobisz. Wielu liderów odeszło z Sonoco. Osobiście pamiętam jednego lidera który sam odradzał mi tę pracę. Stwierdzam jedno: Miał rację. Pozdrawiam

ala

Ale przecież liderzy mają kierownika zmiany nad sobą i powinien ich nauczyć szacunku do ludzi. W mojej obecnej pracy brygadziści miewają gorsze dni i wyżywają się na pracownikach, ale kierownik jest serio świetny. Pan Henryk jest mistrzem: zawsze przywita się, zagada, pamięta dokładnie imiona każdego, pomoże, a gdy brygadzista podniesie ton to bierze go na dywanik i wszystko wraca do normy. Niestety przeprowadziłam się na nowy dwór i nie daję rady dojeżdżać dalej na psie pole... Gdybym miała wybrać zmianę/ lidera żeby była spoko atmosfera- co polecacie?

S.

Ala - raczej to drugie. Zdarzają się fajni liderzy, ale są też tacy którzy potrafią dać w kość,traktując Cię niesprawiedliwie.

ala

czy w te firmie jest mobing? Koleżanka była tam kilka razy i mówiła, że ludzie nie zawsze fajnie traktowani. Zastanawiamy się, czy to co widziała to konsekwencje głupoty ludzkiej i jednorazowy wybuch szefa, czy po prostu przełożony nie ma sumienia..

tymoteusz

To co jeszcze powiecie mi że liderzy też pracują umowę zlecenie?

Pracownik

Jakie głupoty niektórzy wypisują to głowa mała. Praca jak każda inna. Raz stoisz, a raz siedzisz. Zależnie od danej linii oraz projektu czasami można się zmęczyć pracą, ale uwierzcie mi, że to jedna z lżejszych prac. Nie orientuję się w zarobkach przez agencje, ale po jakimś krótkim czasie można dostać umowę o pracę, są wolne etaty na różne stanowiska, ale ludzie są leniwi i mało ambitni, aby próbować i rozmawiać z liderami czy kierownikiem. Ktoś tu pisało warunkach w firmie. Fakt, że szatnie są małe i czasami trzeba czekać na kluczyk do szafki. Toalety męskie - są 3 (szatnia, hala i magazyn). Damskie - dwie (hala oraz szatnia). Pracując przez agencję można również być liderem linii i dostawać dodatkowe pieniądze. Do przystanku blisko. Ludzie jak to ludzie. Z jednymi się dogadasz, z innymi wspólnego języka nie znajdziesz, ale nie ma co narzekać, bo większość jest ok. Póki sam ktoś nie sprawdzi to po co oceniać?

b.p
@Pracownik 21.03.2017 15:45
Jakie głupoty niektórzy wypisują to głowa mała. Praca jak każda inna. Raz stoisz, a raz siedzisz. Zależnie od danej linii ora...

bardzo cie proszę ty nie pisz o tych toaletach!

elen

z tego co wiem to lider ma 300-400 zł więcej, a odpowiedzialność ogromna. Nie warto.

szczepan

Witam mam pytanie ile można zarobić jako lider linii?

S

Cześć. Heniek, i jak się pracuje?Pozdrawiam

heniek

polecacie, czy nie? nie wiem, czy zawracać sobie głowę tą firmą na start. Nie chcę trafić do jakiegoś obozu

erin
@heniek 28.02.2017 15:38
zapisałem się już na szkolenie- może nie będzie tak źle. Babka w agencji mówiła, że jak się sprawdzę zatrudnia mnie przez firme...

Firma nikogo nie zatrudnia na umowe o prace.Osobiście znam osoby które na zlecenie pracuja 2 lata, bo niby nie ma etatów.W agencji ci tego nie powiedzą wprost, bo maja kase za ciebie.Dobra rada;nie pchaj się tam.

heniek
@erin 01.03.2017 06:08
Firma nikogo nie zatrudnia na umowe o prace.Osobiście znam osoby które na zlecenie pracuja 2 lata, bo niby nie ma etatów.W agen...

hej, popracowałem dwa dni i akurat fajnie się złożyło, bo kumpel miał dla mnie sprawdzoną robotę i tyle trwała moja przygoda z Sonoco. Nie skreślam tej firmy, ale atmosfera na mojej zmianie nie była szałowa. Tzn. dla mnie niby wszyscy spoko, ale było czuć napięcie i raczej przełożeni są bezpośredni, nie cackają się. Wiadomo, pierwszy dzien, lekki stres i było jak to pierwszego dnia... Gdybym miał jakoś skwitować to za krótko tam byłem i nie chce sobie mostów zamykać- kto wie, kto to czyta. Ale będę śledził wątek na wypadek, gdyby sytuacja mnie zmusiła do powrotu tam.

UCHO

A jak tam Rezacz Krzysiu???

Boy Say Go!
@UCHO 02.02.2017 10:35
A jak tam Rezacz Krzysiu???

Kto dziś pamięta o Rezaczu? To już ze cztery lider, gdy ten całkiem przyzwoity lider, odszedł z firmy. Myślę, że teraz ma lepiej. A dawna ekipa Andrzeja się wykrusza. Wydalani są z firmy krętacze, manipulanci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i karierowicze. Wierni uczniowie kierownika Andrzeja, podążali jego śladem. Całe szczęście, iż zasłużenie - kończą jak on.

Sylwester
@Boy Say Go! 05.02.2017 05:38
Kto dziś pamięta o Rezaczu? To już ze cztery lider, gdy ten całkiem przyzwoity lider, odszedł z firmy. Myślę, że teraz ma lepie...

Boy - co masz na myśli? Opisz to szerzej? Czy poleciłbyś pracę w Sonoco Wrocław? Pozdrawiam.Sylwester

marek

O jakiej lokalizacji piszesz dokładnie @gfgf? Bo to jest strona Strykowa i tutaj są raptem 4 ogłoszenia dostępne na it, hr i do jakości więc jakaś wielka rekrutacja to nie jest jak to określasz w swojej wypowiedzi

Lolo

SONOCO Wrocław - totalny chaos i bałagan, brak możliwości jakiegokolwiek rozwoju, brak poszanowania pracownika, brak racjonalnych i klarownych decyzji, brak logiki działania i planowania, wreszcie - BRAK DOŚWIADCZONEGO I KOMPETENTNEGO MENAGERA zdolnego właściwie pokierować firmą. Duża rotacja, zarówno w kwestii przyjęć jak i zwolnień (niestety z reguły to drugie dotyczy tych najlepszych), irracjonalnie interpretowane i egzekwowane przepisy BHP skutecznie uniemożliwiające zarówno konstruktywną jak i o ironio - BEZPIECZNĄ PRACĘ !. Podłe warunki socjalne a właściwie ich brak - tych elementarnych (jedna męska toaleta na cały zakład), ciasne szatnie, et cet . NIE POLECAM !

S.
@Lolo 12.10.2016 17:46
SONOCO Wrocław - totalny chaos i bałagan, brak możliwości jakiegokolwiek rozwoju, brak poszanowania pracownika, brak racjonalny...

Dzięki za info.

S.

Pracowałem w Sonoco Wrocław 3 razy w życiu. Najdłużej wytrzymałem za drugim razem (ok.3 miesiące).Praca raczej na krótki okres czasu (dorywcza), no chyba,że ktoś wytrzyma dłużej (co się zdarza). Kiedyś tam było lepiej,4 miesiące temu było raczej OK - a jak tam jest teraz? Nie mam pojęcia. Niemniej jednak na początek jest to praca dobra.Pozdrawiam.

ARNIKA

Zna ktoś z Was liderkę Kaśkę z Sonoco z Wrocławia ?? Podobno jest wredna .

ARNIKA

Wie

Ogr

Witam czy ten nowy kierownik wasz,, kabanos,,to może Grodzki?

lol

Nowy kierownik Kabanos to sterta śmieci. Nastawiony tylko na zysk, podkręca korbę i chce wyników, ludzie się nie liczą. Oby długo tu nie posiedział. Pewnie dostał kopa z poprzedniego zakładu, to się ważniaczy. Poprzedni kierownik był super.

anonim

(usunięte przez administratora)

monisia

5,5 zł /h + i odzież robocza :)

Malignant Defecation

NIE POLECAM. Wyzysk czlowieka i praca niewolnicza. Zarobki smieszne. Jesli zamierzacie jeszcze pracowac poprzez agencje - najlepiej od razu poszukajcie czegos innego. Praca jest albo nie ma. Moga was - POLAKOW - odwolac na 3 dni, tydzien lub 3 miesiace poniewaz jest 'male zapotrzebowanie' - tymczasem ukraincy pracuja dzien w dzien, codziennie przyjezdzaja nowi, nawet dostaja od razu buty pracownicze. Praca co prawda jest latwa i niewymagajaca, ale niestety zdarxaja sie tez leserzy i lenie. Od czasu zmiany kierownika KABANOSA to miejsce schodzi na psy i wkrotce spadbie z rowerka. Liderzy w 70% to fajni i wyrozumiali ludzie, ale zdarzaja sie tez zwykli (usunięte przez administratora)i tepe stare dzidy. Rok temu to miejsce bylo naprawde lepsze, teraz to klub seniora ktory odstrasza wszechobecnym kolesiostwem. Zdecydowanie odradzam i bede szkalowac Sonoco gdzie tylko sie da. Wkrotce wszyscy stamtad uciekna. (usunięte przez administratora)

haha

w sonoco nie ma takiego stanowiska jak automatyk - nie ma potrzeby zatrudniać do takiej produkcji.

xxxxxx

Chciałem się zapytać jak się pracuję na pakowaniu past na mycia zębów bo właśnie na tym stanowisku sie zatrudniłem jacy są ludzie i ogólnie wszystko chciał bym wiedzieć na temat tego stanowiska pracy

Marcin Szczepański

Pozdrawiam panie przyjaciółki z autopacka. Znam Wasze zdanie na mój temat i wiem, co zawsze o mnie sądziłyście. Kiedyś Was broniłem, ale zupełnie niepotrzebnie. Inni próbują swoich sił w innych korporacjach, Wy natomiast zgnijecie w tej jednej.

nana rerererere

nana zacznij od pakowacza będziesz lepiej analitycznie przygotowana - troszkę poczujesz prace i da to tobie duzy efekt!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

xxxxxx

Chciałem się zapytać jak się pracuję na pakowaniu past na mycia zębów bo właśnie na tym stanowisku sie zatrudniłem jacy są ludzie i ogólnie wszystko chciał bym wiedzieć na temat tego stanowiska pracy

bj
@xxxxxx 07.02.2016 21:56
Chciałem się zapytać jak się pracuję na pakowaniu past na mycia zębów bo właśnie na tym stanowisku sie zatrudniłem jacy są ludz...

To zależy na kogo trafisz..praca jest szybka, stoisz pod ścianą i czekasz aż lider Ciebie wybierze....licz się z tym że często są odwołania i nie płacą za to.Praca dobra do dorobienia do kieszonkowego niż do utrzymania rodziny.

x

W wakacje masowo zatrudniali, a potem z dnia na dzień wysyłali sms "proszę nie stawiać się do pracy, ponieważ nie ma zapotrzebowania". A chodziło o to, że ściągali ludzi z ukrainy (za co dostawali pieniądze) i oni zajmowali miejsca polaków na stanowiskach.

nana
@x 21.01.2016 22:31
W wakacje masowo zatrudniali, a potem z dnia na dzień wysyłali sms "proszę nie stawiać się do pracy, ponieważ nie ma zapot...

Oni cały czas tak robią..zdarzało się że na miesiąc przepacowało się może tydzień..lub przyjeżdzało sie do pracy i odchodziło sie w kwitkiem...W ich statnim ogłoszeniu, żeby agencja zyskała kase to zatrudniali studentów, a ukraińcon dadzą też o wiele mnie.Żłodziejstwo i wyzysk dlatego OMIJACIE TĘ FIRME Z DALEKA!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Walter

a czmu ma dawac spokoj? Bo lider popelnil kardynalny blad??? Bo to lider? Bardzo dobrze, ze wypomina sie bledy naburmuszonych liderow, ktorzy dochapia sie do malej wladzy i juz im wszzystko wolno bo przeciez to mala pomylka. A nic z tego kut4sy

R

Byłam ostatnio świadkiem jak lider xfoldinga niesprawiedliwie potraktowała jednego z pracowników. Ten delikatnie zwrócił jej uwagę za nadpalone kartony jakie wychodzą z pieca i w tym momencie ona zaatakowała go, zarzucając mu lenistwo i opieszałość. Droga pani lider! Sama nie panujesz nad tym co się dzieje na linii,wszystko źle poustawiane, brak organizacji pracy i totalny bałagan. Przestań skupiać uwagę na plotkach z innymi liderami oraz spacerami po hali. Gdybyś miała odrobinę, resztki honoru i godności to sama zrezygnowałaśbyś z prowadzenia linii, gdyż najzupełniej do tego się nie nadajesz. Ten chłopak,którego po tym zdarzeniu w pracy już nie widziałam, jaki jest - wszyscy wiedzą, ale tutaj nie zasłużył sobie na taki stosunek z Twojej strony. Powinnaś go przeprosić, ale wątpię, żebyś zdobyła się na taki gest i przestań wieszać na nim psy.

mati

podpisuję się pracując tam nie masz szacunku do siebie

jogi

Firma sonoko to porażka. Zero logistyki zero planowania. wybieranie ludzi pod ścianą to porażka . Potem liderzy sie dziwią dlaczego ludzie sie nie starają powód jest jeden. Ta praca jest tylko dla żula ,studenci przychodzą i zero z siebie dają dlaczego ??? powód jest jeden smieszne pieniadze,

chcąca pracowac

....na początek dla TYCH mądrych z wpisów :co nie których oczywiście:po pierwsze jak dla mnie to śmiało można nazwać was LENIWCAMI....czy wiecie jak wygląda praca na produkcji????Pracujemy w :żłobku: prawdziwa produkcja jest inna nie narzekajcie .fakt ściana nic miłego i zarobki???...w sumie jak na dwie zmiany i za TAKĄ PRACE to oki .A LIDERZY trzeba sobie wyrobci szacunek to raz a drugie to co WY byście zrobili będąc na ICH MIEJSCU MAJĄC EKIPĘ LENIWCÓW...SPOD ŚCIANY KTÓRZY PRZYSZLI ZAROBIĆ A NIE NAROBIĆ SIE???!!!!!!!POZDRO

er
@chcąca pracowac 02.07.2015 02:00
....na początek dla TYCH mądrych z wpisów :co nie których oczywiście:po pierwsze jak dla mnie to śmiało można nazwać was LENIWC...

Po pierwsze piszesz bzdury!...tam jest zapiernicz i to nie mały,to cięzka praca za gówniane pieniądze..śniana.. w żadnym zakładzie tak nie traktują ludzi jak tu.Po drugie ciągle są odwołania i nie zarobisz normalnej kasy, i nie pisz że ten kto pracuje w sonoco na produkcji jest leniwcem, leniwcami są ludzie z biura którzy nic nie robią.

e

Kowala już nie ma Boże jak dobrze. Nie potrafię opisać uczucia straszliwej nienawiści i pogardy, jakimi darzę tego śmiecia.

O.K

To znaczy miało być: krzyżyk na drogę.

bla

Kowal odszedl bo wyjechal do Niemiec po 3 miesiacach mial niby wrocic do Sonoco, tez tam pracowałam, to co czytam ,wasze opinie to sie zgodze . Dokladnie tak samo mysle tez nie raz stalam pod sciana. Zastanawialam sie czy pojde do domu czy wezma mnie do pracy ;/

dwadw

Ja pracowałem w Sonoco to był okres wakacji w 2014 i nie wiem jak jest teraz ale my musielismy nosić dla własnego bezpieczeństwa. Co do kasy ja miałem 10brutto na umowie zlecenie

Antyurzędnik
@dwadw 19.03.2015 17:20
Ja pracowałem w Sonoco to był okres wakacji w 2014 i nie wiem jak jest teraz ale my musielismy nosić dla własnego bezpieczeństw...

Ok, dzięki.. 10 zł to nie jest dużo, to ok. 8 zł netto! Za stawkę głodową pracują desperaci albo studenci którzy na życie dostają 2000 zł od mamy ale nie da się utrzymać za 1450 zł jeżeli za wszystko zapłacić trzeba samemu! Tak więc wg mnie gra nie warta świeczki. Jeżeli "musieliście" nosić noski to nie dla własnego "bezpieczeństwa" a dla bezpieczeństwa waszych podwładnych. Ja uważam, że nikt nie zmusi nikogo do niczego jak ten ktoś nie chce.

dwadw
@Antyurzędnik 30.03.2015 05:13
Ok, dzięki.. 10 zł to nie jest dużo, to ok. 8 zł netto! Za stawkę głodową pracują desperaci albo studenci którzy na życie dosta...

Ja napisałem Ci jak wyglądała praca w tym okresie jak jeszcze ja pracowałem więc nie wiem po co te aluzje skierowane pod moją odpowiedzia . Mam jedną radę jak nie chcesz to nie pracuj tam proste .

Antyurzędnik

Mam zasadnicze kwestie do wyjaśnienia - jakie są stawki jesli podniesli (netto mnie interesują)? czy to prawda ze trzeba nosić te gumowe noski ktore powodują grzybicę? Czy to wymóg czy rada dla "twojego dobra"? Jeśli wymóg to czy nie można po prostu nosić własnych butów np. roboczych i nie zakładać nosków? Podobno są one niebezpieczne dla zdrowia.

Maja

Nie bede anonimowa niektorzy pewnie wiedza kim jestem ;) co do pracy to przepracowalam tutaj szmat czasu,z przerwami na inna prace ale zawsze okoliczności sprawialy ze wracalam . Nie przypominam sobie zeby udalo mi sie dostac pelna wyplate bo najzwyczajniej nie chodzilam ,raczej w kratkę . Co do agencji to bardzo tolerancyjni pracownicy ukladalam ich sobie jak chcialam. Pozniej faktycznie bylo malo zlecen ale tez nie bardzo chcialo mi sie pracowac wiec nic z tym nie robilam. Praca dla ludzi ktorzy chca tylko dorobic TAK dla ludzi chcacych wyzywic rodzine zdecydowanie NIE. Co do pracownikow to fakt jest mnostwo choragiewek dwulicowek i dupolizow . Ale ja mam mocny charakter jestem bardzo komunikatywna i pomocna. Co do zrzutu osob to prawda sa tu przerozni wiekowo przede wszystkim . Wielu studentow, osoby kopane przez zycie,staruszkowie ,dzieci. Ja poznalam w sonoco ogrom wspaniałych i wartościowych znajomych w tym moja serdeczna przyjaciolke a wiec nie tylko zli ludzie tu pracuja.To zalezy od Ciebie jak odbierze Cie reszta;)) liderzy tez byli sympatyczni . Dla mnie to byla przygoda i wspomnienia ktorych nikt mi nie zabierze.Pozdrawiaam linie czwarta prowadzona przez Karoline!! Wercie moja tez pozdrawiam jakbys tu kiedys wlazla;);**

t

Kto by pomyślał, to ścierwo Kowal odszedł właśnie z Sonoco. Jak na zawołanie. Cuda jednak się zdarzają.

Zostaw opinię o sonoco - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie sonoco