Firma ta to jakis żart nie wypłacalna i szkoda mówić poprostu żart jakis
Opinia chamska, nic nie wnosząca, nie odpowiada na powyższą opinie
pracuje od pół roku i wypłaty zawsze na czas są. Chodź ich wielkość to osobny temat...
Zgadza się, żart, ale nie byle jaki, tylko naprawdę marny żart. Co miesiąc wypłata się nie zgadza, zawsze dostajesz mniej o kwoty od 10 do 250 zł u pojedynczych pracowników. Sytuacja powtarza się co miesiąc, co miesiąc masz zapewnione wycieczki do kadrowej, która co miesiąc twierdzi, że wszystko jest w porządku.
Hej wszystkim. Mam pytanie. Jestem wykwalfikowanym pracownikiem 7 lat pracowałem w firmie z której teraz zamierzam odejść i poszukuję pracy czyli rozglądam się. Wprawdzie nie jestem spawaczem, jestem operatorem ,śrutownica komorowa, oraz pracowałem wcześniej w tej samej firmie na stanowisku wytrawiacz jestem też liderem czyli taki niby brygadzista niby nie wiadomo co, kieruje grupą ,szkole nowych pracowników, oprócz tego serwisuję maszyny i jestem suwnicowym. Na co mogę liczyć w firmie Sabaj. Czy umowa na czas nieokreślony to tylko fikcja w tej firmie bo jak czytam kometaże z przed lat i te obecne to j.p
Słuchaj pensja na początek to 2700 zł netto czyli całkiem nieźle. BHP przestrzegane w 100%, stołówka zakładowa, dobry socjal, zgrana, młoda ekipa na produkcji. Jeśli zostaniesz brygadzistą z czasem to zarobisz nawet ok. 4k :) Pozdrawiam i zapraszam
Dobry socjal? Czyli co oferuje firma pracownikowi? Ile zmian jest na produkcji? Zdarzają się nadgodziny, żeby dorobić sobie do podstawy?
Co, 2700 zł netto na start? Dla kogoś z doświadczeniem? Ale ta kasa to za cały etat czy za pół? Stołówka to miejsce do jedzenia swojego jedzenia, czy oni tam też gotują posiłki dla pracowników?
@Kadra to, co piszesz, to totalna bzdura. Na BHP jest wykładana laga, nikt jej nie przestrzega, po hali pracownicy jeżdżą na wózkach widłowych jak na hulajnogach. Dobry socjal? Czym objawia się ten dobry socjal? Że są zawsze długopisy i papier do drukarek? Młoda ekipa? Montaż – emeryci, malarnia – emeryci, spawalnia – jeszcze do niedawna emeryci. Młodzi uciekają w popłochu, jak widzą, jak są traktowani. Widać, że komentarz wystosowany przez kogoś z firmy, kto albo jest takim mitomanem, że sam w to wierzy, albo opinia płatna z góry...
W ogłoszeniu dla młodszego konstruktora zapewniają ze oferuja szerokie możliwości rozwoju kariery i zdobycia cennego doświadczenia. ktoś potwierdzi? Jak szybko można awansować?
Dosłownie w ogłoszeniu dla mechanika piszą ze zapewniają ciekawe wyzwania bez presji czasowej czy pracy w nerwowej atmosferze. potwierdzicie ze faktycznie nie ma żadnego ciśnienia?
Pracowałem w firmie ponad 4 lata. Przyszedłem zaraz po studiach z zerowym doświadczeniem i zostałem postawiony na stanowisku brygadzisty działu po dwóch miesiącach pracy, z czego dwa tygodnie byłem na urlopie. Polecam każdemu studentowi, który chce zdobyć doświadczenie, bardzo dobre miejsce na start. Można naprawdę się rozwinąć technicznie, o ile się tego chce i chce się pracować. Za tą pracę nigdy nie zostaniecie tutaj docenieni, choćby się coś za Twoją sprawą pozłociło, to i tak usłyszysz, że za słabo to złoto błyszczy. Firma w dużym skrócie jest ogromnym garażem, normy ISO „utrzymuje” się siłą wyobraźni. Brak jakichkolwiek szkoleń, a wymaga się od ciebie wiedzy, której powinieneś się sam nauczyć, pewnie w domu, we własnym zakresie. Największy atut to kadra, która pracuje na hali. Mnóstwo świetnych fachowców, pracowitych, pełnych pozytywnej energii i uczynnych ludzi, którzy zawsze pomogą. Jednak jest ich za mało i wielu z nich ma na głowie zbyt wiele obowiązków, przez co nie wszystko jest zrobione tak, jak powinno być. Właściciele, chociaż coraz starsi, chętnie dzielą się z pracownikami doświadczeniem, które posiadają. Jednak kiedy ich zabraknie, nie ma osoby, która udźwignęłaby ten ciężar po ich przejściu na zasłużoną już emeryturę. Ich podeszły wiek odbija się na decyzjach, jakie podejmują, oraz czasie, jaki spędzają na hali i poświęcają firmie, co źle oddziałowuje chociażby na przepływ informacji, przez który powstają plotki. Jednym słowem mitomania. Dział kadr jest dla szefostwa, nie dla kadry pracującej. Wypłaty w trzech ratach: najniższa krajowa z umowy o pracę, reszta z umowy zlecenia i ryczałt. Suma, którą dostajesz finalnie, jest ciągle inna, chociaż pracujesz co miesiąc tyle samo. Rzadko kiedy się zgadza. Jednak nie ma się czemu dziwić, skoro ludzie tam pracujący na to przyzwalają, przez co ten proceder trwa. Wspominałem już o plotkach, jakie krążą po zakładzie. Powodem jest podsłuch zainstalowany w szatniach i nie tylko, w formie osób donoszących do szefostwa o prywatnych rozmowach pracowników, co mści się potem na właścicielach podsłuchanych rozmów. Jest to niestety woda na młyn dla przełożonych, a osoby przekazujące informacje są bardziej wiarygodne niż ten, który został podsłuchany i takie plotki dementuje... Generalnie firma ma więcej plusów dodatnich niż ujemnych i jak na tak krótki okres czasu jak mój, warto w tej firmie wytrzymać, aby nabrać doświadczenia i przysłowiowo opuścić gniazdo, uważając tym samym na kukułcze jaja.
Specjalista ds. części - Mechanik może się spodziewać dofinansowania dojazdów do pracy? Czytałam o tym w ogłoszeniu i stąd pytam w imieniu męża.
Pan (nie powiem jak się nazywał ponieważ nawet się nie przedstawił) na początku olał mnie totalnie, nie przedstawił się a nawet się nie przywitał Samą rozmowę prowadził tak jakby od niechcenia, tak jakbym nawet nie był tam mile widziany lub potrzebny Na okres próbny została mi zaproponowana umowa zlecenie, później MOŻE UoP co na tym stanowisku w moim mniemaniu jest żartem
Dojazd, miejsce zamieszkania, doswiadczenie, oczekiwania co do wynagrodzenia
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
W firmie a dokładniej na stanowisku Lakiernik proszkowy, wystepuje kwestia nadgodzin czy raczej stale trzymając sie zegarka kończy sie prace?
Narzeczony wyszukał ogłoszenie dla lakiernika i planuje przesłać CV. Czy trudno jest wyrobić plany i utrzymać jakość by zdobyć dodatkowe premie?
Wdrożenie w obowiązki? Stanie przy stanowisku, dostanie dokumentację i będzie spawał. Pięć lat doświadczenia, więc chyba wie, co ma robić i jak. Doświadczenie w spawaniu TIG czy MIG/MAG?
Firma ta to jakis żart nie wypłacalna i szkoda mówić poprostu żart jakis
Opinia chamska, nic nie wnosząca, nie odpowiada na powyższą opinie
Czym w Sabaj System zachęcają przyszłych pracowników? Jakie mają dodatki?
Czym zachęcają przyszłych i nowych pracowników? Zachęcają ich tym, że nawet jak przyjdziesz pijany lub niespełna rozumu, to i tak cię do tej pracy przyjmą. Jedyne wymaganie to wejście o własnych siłach po schodach. Co prawda w 90% nie będziesz na tym stanowisku, na jakie się rekrutujesz, ale pracę dostaniesz jakąkolwiek.
Pojawił się wakat dla spawacza i narzeczony chciał przesłać CV. Ma ponad 5 lat doświadczenia ale może liczyć na pełne wdrożenie w obowiązki?
Witam Proszę pracownicy pomóżcie. Na jakie zarobki może liczyć operator a na jakie brygadzista w firmie Sabaj. Mam zagwozdkę czy aplikować. Podobno warunki nie są złe ?
Dostaniesz tyle, o ile będziesz się szarpał, ale każda podwyżka łączy się z "dodatkowymi obowiązkami" i wymogiem zostawania w pracy co najmniej 9 godzin dziennie, nie mówiąc już o tym, że po każdej podwyżce jest czepialstwo i inwigilacja z kamer.
W zeszłym roku pisaliście o umowach zlecenie a ja w ofercie dla specjalistki ds.sprzedaży widziałam UoP. Czyli można liczyć na stabilne zatrudnienie w firmie? Jednak to ważne żeby czuć grunt pod stopami :)
Cześć, mam pytanie odnośnie zarobków. Czy jest możliwość awansu i zwiększenia swoich zarobków? W jakich kwotach wahają się widełki?
Możliwość awansu jest całkowicie losowa, możesz trafić na stanowisko, z którego będą cię ciągle przerzucać to na nabijanie kołków, to na malarnie itp. Może być też tak, że trafisz na stanowisko, z którego jedynie zwolnienie się z pracy może cię wybawić.
Jestem Technologiem lakiernictwa proszkowego i na podobne stanowisko chciałbym aplikować. Ktoś pisał, że przerzucają też na inne stanowiska jak kogoś nie ma, czy jest to powodem że w firmie są duże rotacje i brakuje pracowników?
Znając życie zarekrutujesz się na takie stanowisko, a trafisz na krawędziarkę gdzie będziesz przez 8 godzin zaginął ten sam element którego jest milion do wykonania...
Bez względu na jakie stanowisko trafisz masz duże szanse trafić na montaż szafek. Tam roboty jest non stop, jak się chce i na 10h dziennie. Praca fizyczna, raz lżej, raz ciężej, da się wytrzymać. Umowa zlecenie, czarują przejściem na UOP, tego doczekują jednak bardzo nieliczni i super zdolni pracownicy. Rotacja ludzi jest OGROMNA. Zarobki cóż najniższa krajowa, czasem troszkę więcej. Jeśli akceptuje się takie warunki można liczyć na dość stabilną pracę. Wystarczy po prostu pracować, aby przedłużali kolejne umowy. Dużo większa szansa, że samemu się zrezygnuje. Atmosfera? Dominują ludzie, którzy mają bliżej do emerytury niż dalej. Jest paru pracowników na których lepiej uważać, bo z racji stażu i wieku czują się ważniejsi od brygadzistów i mistrzów działu. Do tego notorycznie donoszą do kierownictwa, np za spóźnienie 5 min na stanowisko po przerwie czy rano. Z plusów to praca jednozmianowa 6-14 lub 16, poniedziałek - piątek.
Szukają cały czas spawaczy MAG/TIG. Na jakie zarobki można liczyć na start? Pytam bo nie wiem czy warto się fatygować na rozmowę.
Widziałam ogłoszenie na pracownika gospodarczego w firmie. A mój narzeczony siedzi dużo lat w branży, myślisz że jest szansa na UOP na start? Czy faktycznie wszyscy na zleceniu?
Zauważyłem w ofercie dla Spawacza MIG, że mieszkam w „preferowanym” przez firmę rejonie blisko firmy. Na co to w ogóle wpływa? Jedynie na ewentualny wybór? Zawsze będą woleli kogoś kto mieszka blisko?
Firma tragedia. Morale na hali równe zera. Nikt tam nie chce pracować. Ludzie uciekają w popłochu a ci co zostają to chyba tylko przez zasiedzenie i brak innych perspektyw. Prace zlecają na zupełnie innych stanowiskach niż się zatrudniałeś. No dramat. BHP?? Zapomnij! ISO?? Zapomnij!!
Motywacja poprzez bicie…? Nie wiem czemu takie rzeczy piszecie ale do czego to nawiązanie i bicie czego? Czegoś na produkcji? od strony biura jakby to wyglądało? Jest taka oferta dla młodszego specjalisty ds. Lean / Kaizen. piszą o dyspozycyjności minimum 180 godzin w miesiącu. Ile zatem można zarobić?
Firma ma pewien specyficzny klimat, ktory nie każdemu przypadnie do gustu. Mi się podobało. Zarowno przełożeni, jak i właściciele traktują pracowników biura z szacunkiem i życzliwością. (usunięte przez administratora) nie odnotowałem. Myślę że jst to firma gdzie można się wykazać, gdyż pozostaje pewna elastyczność w kwestii zakresu obowiązków. Ponadto po zwolnieniu się bez problemu i w odpowiedniej kwocie wypłacono pełne wynagrodzenie i to przed terminem. Ponieważ nie doświadczyłem żadnych nieprzyjemności, a pracowało się miło, z pewnością mogę polecić zatrudnienie się w biurze firmy Sabaj.
Specyficzny klimat? Czyli jaki? Może ktoś to opisać, co to oznacza, jakie przykłady?? I jak właściciele sa życzliwi i taki z szacunkiem, to czy odbija się to poprzez pensje, benefity, jakieś dodatkowe świadczenia, premie? Czy to tylko chodzi o traktowanie osobiste, bez wymiernego znaczenia?
Specyficzny klimat? Już Ci powiem jaki : smród, brud i ubóstwo. Jakby było mało to nieprzestrzeganie zasad BHP. Niestety już nie pracuje pewien kierownik który codziennie mówił hasła typu (usunięte przez administratora) BHP". Może ten specyficzny klimat to ten zagrzybiony prysznic pod którym nikt nie odważył się wykąpać? Albo może tak chwalona stołówka z luksusami typu krzesła i stoliki. Firma rodem z PRL. Rotacja pracowników olbrzymią bo nikt nie chce robić za tą jałmużnę
Jak wygląda praca w tej firmie na stanowisku Technolog obróbki blach cnc? Na jakie wynagrodzenie można liczyć?
Super, bo ja też jestem zainteresowana stąd dołączam swoje pytanie. Technolog może tu dostać na start umowę o prace na czas nieokreślony? I wiecie czy w umowach o prace są wpisy o regularnych i systematycznych podwyżkach im ma się więcej lat pracy w firmie?
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w Sabaj System - Kraków
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Aby założyć konto, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
Pamiętaj, że zarejestrować się mogą tylko osoby upoważnione do obsługi zgłoszeń.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w Sabaj System?
Zobacz opinie na temat firmy Sabaj System tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 25.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Sabaj System?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 14, z czego 2 to opinie pozytywne, 9 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Sabaj System?
Kandydaci do pracy w Sabaj System napisali 7 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.
- Domagały 15
Kraków - NIP: 6792667118 KRS: 0000144683
Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.
(real users)
- GoWork.pl 3 634 470
- Pracuj.pl 3 137 130
- LinkedIn 3 035 232
- Olx.pl 2 564 298
Produkcja oprogramowania i sterowników przemysłowych - Kraków
- Andrzej Podkówka F.H.U. Elpa
- Michał Długosz Studio Innowacyjno-Wdrożeniowe Intertech
- Tomasz Kawa Eltex
- Tomasz Urbanek Atu
- Batterypal Sp. z o.o.
- Repro Development Sp. z o.o.
- Sabaj System
- Binary Helix S.A.
- Jerzy Bugaj Firma Produkcyjno Usługowa Elmontaż Kraków
- Bartłomiej Kwas Zakład Usług Elektroenergetycznych
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |