Huta Pokój

Ruda Śląska

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 26 ocen.

Huta Pokój
3 26 6 1

Opinie o Huta Pokój

Nick

Wiec przedwyborczy w hucie pokój. Premier i minister obiecywali niemożliwe. Herkules nawet tych obietnic nie uniesie. A gdzie były związki zawodowe?

Hutnik

Premier był w Pokoju i wystąpił politycznie, Tobiszowski wypinał piersi ale my wiemy swoje i prezydentem została ponownie pani G. Dziedzic!.

Irena
@Hutnik 05.11.2018 14:20

@Hutnik Trudno zrozumieć to, czym musiałeś się kierować w trakcie pisania tego komentarza. Nie jest on bowiem w żadnym razie pomocny dla osób, które szukają informacji na temat specyfiki pracy w firmie Huta Pokój. Może jednak posiadasz jakąś rzetelną wiedzę i orientujesz się, czy chwili obecnej poszukują tam może nowych pracowników?

Irena

@Jajo Rozumiem, ale na to akurat ja już nie mam większego wpływu. Skoro jakiś komentarz został usunięty, to na pewno naruszał regulamin Gowork. Ale może Ty opiszesz nam w sposób kulturalny i merytoryczny warunki zatrudnienia, jakie oferowane są w firmie Huta Pokój? Inni użytkownicy byliby Ci za to wdzięczni.

Jajo

@Irena administrator nie pozwolił prac Huty Pokój zapoznać się z wywiadem z prezesam Węglokoksu i komentarzem Dot HERKULESA

Irena

@Jo Myślę, że na początek powinieneś zapoznać się z regulaminem serwisu Gowork: https://www.gowork.pl/regulamin Jasno z niego wynika, że nie wolno tu posługiwać się wulgarnym słownictwem. Poza tym - Twój wpis nie ma nic wspólnego z głównym tematem tego wątku. Ale może posiadasz jakąś wiedzę dotyczącą firmy Huta Pokój? Jeśli tak, to zachęcamy, żebyś w sposób kulturalny i niewymuszony podzielił się nią z nami.

Jo

@Irena czy czytalas komentarz hutnika na WNP (usunięte przez administratora) i co myślisz o cytacie "I HERKULES D**A, GDY (usunięte przez administratora) KUPA"

Irena

@Szpachla Musisz być świadomy tego, że szczególnie nowi użytkownicy forum nie będą wiedzieli, do czego należy odnieść Twój wpis. Wyjaśnił zatem, co dokładnie chciałeś przekazać poprzez niego. Jesteś zatrudniony w Huta Pokój? Czy na chwilę obecną warunki pracy są tam na tyle godne, iż warto aplikować? @PAWBĄK Nie wolno tu posługiwać się danymi personalnymi; zabronione jest także pisanie w tak obraźliwy sposób. Firma potrzebuje teraz nowych pracowników - wiesz coś może o tym?

Celt

Witam! Blacha gruba padła i od dwuch lat pracuję na wpg. Śmiało mogę stwierdzić, że to taki samo (usunięte przez administratora) Tony tony i tony a reszta nikogo nie obchodzi. Związki daremne, kierownictwo to wielka pomyłka... Przemysł ciężki a zarobki w biedronce są większe. Do stawki wliczają wysługę lat pracy więc gdzie tu sens i logika... Niby alkomaty na bramach a część załogi dalej pod wpływem alkoholu a najgorsze jest to, że nawet suwnicowi potrafią być nietrzeźwi i choć kierownik zniany o tym wie to i tak nic nie robi... Czekam na wypłacenie jubilata i odchodzę. Nie polecam tego pracodawcy. Pozdrawiam czytających

Jaaaaa
@Celt 21.03.2018 07:57

No i spoko. Idz do biedry jak tam tak dobrze ???? i to czym prędzej bo huta już długo nie pociągnie niestety

Celt
@Jaaaaa 27.04.2018 08:23

Nie napisałem, że w biedronce jest dobrze, tylko że zarobki mają większe. Czytaj ze zrozumieniem. Mam już inną pracę w której zarobkowo jest dobrze i ludzie życzliwi. Praca nie jest na miejscu a huta była i gdybym zarabiał normalne pieniądze to na pewno bym nie zmieniał pracy. Szkoda. Przykre jest tylko to, że pracownicy huty nie potrafią walczyć o swoje. Widać to po strajku, który się nie odbył. Dostali marną garść srebrników i muszą siedzieć cicho... A czy to zamkną czas pokaże

Kwas
@Celt 21.03.2018 07:57

Z Bąkiem na czele po alku

Szpachla
@Kwas 23.09.2018 18:08

Widzę grubo na jego temat. Kułeczkami na masce samochodu rekompensuje sobie swoje niepowodzenia. Lans. Szkada tylko nie dojść, że nazwisko jakby z du.. to we krwi za dużo alko :-) lubi być nielubiany, olać go i robić swoje

PAWBĄK
@Kwas 23.09.2018 18:08

Pawełek. Nikt cie nie lubi lajzo

Irena

@Adam Może ktoś faktycznie doświadczył tego, pracując w tej firmie. Tobie jak pracowało się w Huta Pokój? Warunki zatrudnienia, które tam oferowano odpowiadały Ci? @Kilka lat Dobrze poznać również Twoje zdanie. Wiemy już, że jest problem z szanowaniem ludzi. A jak przedstawia się tam sama specyfika pracy? @Celt Nie pasowały Ci zarobki w tej firmie, ale trzeba wiedzieć, że ich wysokość jest uzależniona od jednostkowych potrzeb. A czym zajmowałeś się w strukturach tego przedsiębiorstwa?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. Czy tak samo jest w Huta Pokój? Napisz, co o tym sądzisz, ułatwiając tym samym innym osobom podjęcie decyzji dotyczącej zatrudnienia w firmie.

Olo
@Administrator 16.03.2018 08:49

Żaden niewspomnial co się zmieniło jak władze przejęła dobra zmiana zysk zerowy za miniony rok?

Paweł

Może trzeba docenić, ze pracujecie w dobrej firmie?

Ziut
@Paweł 05.07.2018 17:23

Typ na wiecznym kacu

Bur
@Ziut 11.07.2018 23:02

Zbija bąki P....ł

Szał
@Ziut 11.07.2018 23:02

Też mnie wkur.....

Harn
@Bur 21.08.2018 20:52

Ha ha ha ha znam typa. Piłem znim ha ha h Łajza

Jo

Huta. Jedna wielka porażka. Ludzie traktowani jak śmieci. Kierownicy, prezesi pomiataja zwykłymi pracownikami. Pan Paweł B.. wyżej sra niż (usunięte przez administratora) ma. Koleś nie mający już własnego życia rodzinnego żyje tylko robota bo go mieli dość. Ale nie tylko on reszta tak samo. Dorwali się do koryta a wcześniej byli jak my. Wielu dupowlazow tu znajdziecie. Zarobisz trocha więcej jak minimalno I mosz do wychowania dzieci i przez to mosz głowa niziutko. Człowiekiem trzeba być zawsze czy na stanowisku czy nie.

Luks
@Jo 04.07.2018 20:48

W pełni się zgadzam z tym wszystkim co wyżej napisane. Szczęście mieli I wiedzieli komu do d.. wchodzić z nim na czele. Brak szacunku do pracowników niższego szczebla.

Szał
@Luks 09.07.2018 22:30

Już na szczęście tam nie pracuje. Ale poznałem paru ludzi. Nie polecam tej firmy z tym burakiem

Bąk
@Szał 10.09.2018 20:41

Z Owadzim burakiem Hahah

Wpg

Uciekac jak majsalej z teho cyrku kierowniki sprzedawczyki same kur...y i zlodzeje

Adam

Nie rozumiem dlaczego piszecie o braku szacunku? Czy kontrola waszej pracy jest tego dowodem?

Kilka lat
@Adam 21.08.2018 20:53

Ciężko nie pisać o braku szacunku skoro występuje na każdym kroku mimo tego że praca jest wykonywana jak należy. Zgadzam się z tymi opiniami. Ten kto dorwali się wyżej zapomniał co robił. I BĄKi zbija a zarazem wyzywa się na nas. Dziecinada. Ale skoro to lubi, być nielubianym przez nas niech pnie się wyżej Krzywda innych

Irena

@Grzegorz Owszem, firma Huta Pokój prowadzi otwartą rekrutację. Widziałam na ich oficjalnej stronie internetowej, że poszukują między innymi operatora urządzeń obróbki skrawaniem, technologa, kosztorysanta czy księgowego. Czy któraś z tych profesji zadowalałaby Cię? @Paweł Twierdzisz, że wyżej wymieniona firma jest dobrym pracodawcą - czy mógłbyś zatem wymienić nam jego pozytywne strony?

Grzegorz

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

Irena

@Jaaaaa, dlaczego uważasz ze "huta już długo nie pociągnie"? @Tomasz, a co według Ciebie mogliby poprawić pracownicy huty? @Celt, pisałeś komentarz w marcu, a mamy już maj. Może teraz coś się zmieniło? Jak teraz wygląda sytuacja w Hucie Pokój?

Antytresura
@Irena 02.05.2018 13:28

Informacje ws. nowelizacji Kodeksu pracy: antytresura.blogspot.com

Tomasz

Idealnych firm nie ma, zawsze można coś poprawić i nie tracić pracy!

Feliks

Słyszałem o firmie dobrą opinię i nie rozumiem dlaczego tak piszecie?

Celt
@Feliks 13.02.2018 18:21

A gdzie ją słyszałeś... Na pewno nie od zwykłych pracowników... Gdyby było tak dobrze to związki nie zorganizowałyby pikiety przed dyrekcją huty(była prasa i telewizja) Niestety ta pikieta nic nie dała, zarobki coraz gorsze a premia może za sto lat... Więc nie słuchaj głupot o super prosperującej firmie bo to ściema...

Def

Zgadzam się z opinią o złym kierownictwu tego zakładu . Było tam kilku prezesów ale nikt nie przebił głupotą Edka "Łaziennego" jego tępota doprowadziła do upadku blachowni... Ale stworzył majstrów i ich prawe ręki do gnojenia ludzi... : M. Peluś wraz z Dareczkiem Chleb..z plus były milicjant itp.. ten pierwszy startował na radnego z radiu i dostał 2 głosy - pokazuje to kim jest... Porażka

FORYS

Hutniczka, Hutnik i " Żetelny" mają rację. Zaczęło się od FORYSIA prezesa bez kompetencji narwańca kompletna żenada. robił wszystko kosztem pracowników żeby dotrwać roczek do emerytury. Czy są tam ZZ?

Żetelny pracownik

Praca w tym zakładzie 12.50 na godz 35 lat pracy uwłacza godności człowieka dobrze żyjesz majstrami dają zrobić nadgodziny i harujesz na ciężkiej produkcji w ochronie mają więcej i się nienapracują w tak ciężkich warunkach. Wyzysk ludzi bo są tu tak długo. Porostu żenada i chce się wyć!!!!!

Darek

Każdy pisze terror kto nigdy nie pracował w innej normalnej firmie. Średnia płaca na rękę 2tys złotych Jak dobrze żyjesz z kierownikiem masz nadgodziny wtedy podwajasz zarobek. A jak kierownik albo jego pachołek dobrze żyje z tym co jest nad nim (dyrektor wydziału zwłaszcza ci co są z nim na ty)może mieć dużo więcej o tym wiedza wszyscy.

Hutnik

Hutniczko podtrzymuję Twoją opinię. Takiego terroru psychicznego wcześniej nigdy nie było i ludzi dla których liczy się ciepła posadka a nie dobro spółki i człowiek.

Hutniczka

Podtrzymuje opinie panow powyzej, mojego tate gnebili juz od ponad pol roku, obecnie nie ma czlowieka, tak go zniszczyli psychicznie, ze popadl w gleboka depresje, teraz nie wiadomo co dalej z nim... Musze to powiedziec, tam pracuja najgorsze gnoje na slasku.

KD

Jak z robotą na hucie? Opłaca się tam iść jako spawacz??

Hutnik

A JO UWAZOM ZE MAREK KOZŁOWSKI TO KAPUS I SPRZEDAWCZYK. TYN TO AWANSOWOŁ Z LEBRA NA HUCIE NA LEBRA NA EUROKONSTRUKCJACH.

BYDLAK

A JO UWAZOM ZE ROMAN MICHAL JAWOREK SZCZALA I MARZEC TO SOM NAJWIEKSZE OSZUSTY NA HUCIE I CIE WYKRECOM BYLE MIEC JAK NAJWIECEJ U SIEBIE W KAPSI A CIEBIE ZWOLNIOM BEZ SKRUPULOW

Sebi

nie idźcie pracować do tej Huty,tam jest rotacja,pracowałem do wczoraj i mnie zwolnił majster od eurokonstrukcji,tylko jego zdanie na wierzchu ,a pracownik nie ma nic do powiedzenia ,dają na początek umowe zlecenie,umowę miałem dokońca miesiąca zwolnili mnie tydzień do końca umowy ,nie waidomo jak postąpią z moim kumplem on miał lepszego majstra odemnie,ale też jest na Eurokonstrukcjach

dd

Jak wygląda sytuacja z przyjęciami? Są czy nie ma?

Zostaw opinię o Huta Pokój - Ruda Śląska

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Huta Pokój