OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa

Częste pytania

• Skierniewice
Bielsko-Biała - Biuro OVB
Gdynia - OVB HOLDING AG
Gorzów Wielkopolski - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
Krosno - OVB Allfinanz Polska Gorlice
Olsztyn - Europejski Koncern Finansowy OVB Allfinanz
Radomsko - OVB Holding S.A.
Rzeszów - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
Warszawa - OVB
Wrocław - OVB Allfinanz Sp. z o.o Polska Spółka Finansowa.

5. Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Warszawa

Nie przegap nowości o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.!

wsiok

08.07.2016 00:49

(usunięte przez adminisratora) a ja rezygnuję od przyszłego tygodnia wypowiedzeniem.... za 1 szkolenie i kilka pogawędek "nakierowujących" mogę im nawet zwrócić koszty, ale klientów im nie przyniosę i nie tylko dlatego, że widmo zwrotu prowizji mnie przeraża, nie nadaję się do takiej roboty, tu trzeba być gładkim, śliskim i bezwzględnym, a ja prosty chłopak ze wsi jestem :P

07.07.2016 19:00

pismaku - wyjmij nos z czyjegoś rowa i przestań banialuki wypisywać klakierze :)

01.07.2016 09:23

Krowa, która dużo ryczy mało mleka daje... http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,988040

29.06.2016 12:45

28.06.2016 15:18

28.06.2016 14:35

28.06.2016 12:36

Darek

28.06.2016 12:31

WItam Ludzie kto to czyta . Jakieś bzdury. Gdyby z firmą było coś nie tak to nie istniałaby 46 lat w 14 krajach. Ludzie to narzekacze , którym nie chce się ruszyć " tyłka". Żyjemy jednak w kraju hejterów. masakra.

28.06.2016 10:25

Monia bo to mlm - musisz budować sobie grupę. Natomiast a samo prowadzenie rozmów kasy nie masz! Musisz najpierw zrobić odpowiedni stopień, a potem prowadzić rekruting i mieć kasę z nadprowizji. A możesz robić sporo rozmów i mieć okrąge 0zł!

27.06.2016 19:18

NIE ma czegoś takiego jak dział administracji i kadr! Będziesz akwizytorem ubezpieczeniowym i tyle. (usunięte przez administratora) Temida -> wrzuc coś nowego a nie spamuj ;) Bo rzeczy istotne ale nowości by sie przydały :)
    krowa

27.06.2016 13:33

23.06.2016 10:28

lepsze niz football

23.06.2016 06:55

ciekawe jak się rozwinie? jakieś konkrety kolejne są?

18.06.2016 13:08

bangbang

20.06.2016 08:46

Rychu kiedy C.D.? ;) ciekawie się robi ;)

15.06.2016 14:13

nickname

16.06.2016 17:05

ojjjjj robi się coraz ciekawiej :)
    Jeszcze nie zatrudniona.

23.05.2016 18:52

Dziś dzwoniła do mnie Pani jedna o 12 pózniej o 16 Pan którzy proponowali dokłądnie to samo spotkanie . Po przeczytaniu opinii się nie zdecyduje bo firma jest dla mnie mało wiarygodna . To po prostu moja opinia i możliwość wyboru .(usunięte przez administratora) Natomiast przede wszystkim podejście firmy że na rozmowę rekrutacyjną dodam w Łodzi mam zabrać swoje CV jest śmieszne w dobie drukarek ,internetu czy skrzynek email. Pozdrawiam wszystkich którzy będą rekrutowani 24,05,2016 o godz 17:00
    Anna

13.05.2016 21:36

Witam. Chciałabym przeprosić Pana Piotra Płucieniczaka oraz podziękować panu Marcinowi Zieleniewskiemu w wyjaśnieniu sprawy dotyczących spornych punktów oraz mojej degradacji.Sprawa została wyjaśniona. Inna Polityka jest możliwa. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

07.05.2016 10:52

karol

09.05.2016 09:28

Osoba inteligentna wie, że wystarczy wpisac dane z tekstu powyżej i tam znajdzie się cały artykuł. Ale róznica między zwierzęciem osłem udającym zwierze barana , a człowiekiem jako istotą rozumną jest bardzo duża, dlatego nie ma znaczenia czy zwierze baran udaje, że jest osłem czy też zwierze osioł udaje , że jest baranem

04.05.2016 18:45

t.banan

20.05.2016 19:51

oj Rysio ty kanalio-pod różnymi nikami piszesz podszywając się pod osoby tobie znane i wypisujesz oszczerstwa wobec osób ,ktore wywaliły ciebie za morde za machloje ,które dokonywałeś pracując w ovb. brak słów na okreslenie takiego warchoła biznesu.Może przypomnieć twoja działalność u pana Mirosława C.??? Ile zgarneliście kasy oszukając firmę na wiele tys. zł. razem z D.???

26.04.2016 20:26

zółw

02.05.2016 07:36

Tych kolesiów jest więcej . Jednym z nich jest Paweł J. z Wrocławia trzecia noga Marcina Z. z Wrocławia tytułujący się trójnogiem Marcina Z. Facet fałszował dokumenty i podpisy na zlecenie Marcina Z. dyrektora krajowego z Wrocławia, a ten w zamian za to zabierał jego na wycieczki fundowane przez towarzystwa ubezpieczeniowe i dodatkowo go opłacał. Byli tak zgrani , że wzajemnie sobie robili alibi jak zdradzali własne żony. Obrzydliwie skorumpowani.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa?

Kontakt - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.

ul. Ludwika Mierosławskiego 11A 01-527 Warszawa

Branża główna: Wsparcie ubezpieczeń

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
    Krysia

12.04.2016 23:34

Nie rozumiem myślenia ludzi, którzy twierdzą że w OVB ktoś komuś coś wciska. Ja osobiście mam polisę na życie ale chociaż dobrze zrobioną przez mojego doradcę a nie osobę w banku, która sprzedaje produkty bankowe i nie obracając tu nikogo nie zna się na ubezpieczeniach. Nie dosyć, że doradca dopasuje produkt do Twoich wymagań to jeszcze źle. To jakbyśmy mieli wszyscy takie myślenie to po co wykupywać OC auta skoro firmy niektóre nie wypłacana albo padają. OVB to tylko pośrednik a umowy i tak podpisujemy z konkretna firma i każdy doradca jest inny nie ma co wrzucać do jednego worka wszystkich. Ja będę pracować w OVB jsk tylko synek pozwoli mi na to bo wiem że na etacie nie będę miła takich możliwości jakie daje OVB .
    Zadowolony/ zorientowany w tenacie

12.04.2016 10:42

Brednie tu wypisujecie, a robią to nieudacznicy. Jest tez druga grupa, ci którzy myśleli że przechytrzą system i oszukają firmę i przełożonych. No cóż takie kanalie są w każdej branży. Zwolnienie, boli? Oj boli co? Skoro tacy źli byli przełożeni OVB to pochwal się gdzie pracujesz! Nigdzie w branży ! Bo z oszustami nikt nie chce mieć odczynienia . A atak na fora i opluwanie OVB, przełożonych pod rożnymi Nicami jest bardzo słabe!
    BlinOvb

08.04.2016 09:18

Witam. Jestem w firmie od 3 lat i aktualnie cieszę się stanowiskiem BL-a. Większość wypisywanych tutaj rewelacji przemiliczę, chciałbym natomiast odnieść się do wpisu osoby, która sugerowała, że aby zarobić 4 000,00 zł trzeba się strasznie gimnastykowac i sprzedać ogrom produktów. Owszem, na pierwszym stanowisku aby zarobić taką kwotę trzeba się trochę przyłożyć, ale już na przykład na moim poziomie 4 tys to kwota którą dostaje za umowę życiową o przeciętnej składce. Po 3 latach rzetelnej pracy moje zarobki oscylują w granicach 10 000,00 zł miesięcznie. Wiec moja jedyna prośba jest taka - jeżeli jesteście nieudacznikami, którzy nie potrafili się wybić poza pozycję startową, to nie oceniajcie wszystkich swoją miarą. Być może wpis takiej życiowej ciamajdy przeczyta ktoś, kto mógłby odnieść tutaj sukces i zrezygnuje, wracając na swój stołek za 2 tys brutto. Pozdrawiam
    Amanda

07.04.2016 13:37

Jeśli chodzi o Lublin jest w porządku, podejście dyrektora oraz innych osób tam pracujących. Jestem zadowolona z obsługi, szybka reakcja w razie jak coś się stanie i pomoc w uzyskaniu odszkodowania. Każdemu z czystym sumieniem mogę polecić.

04.04.2016 17:47

t banan

20.05.2016 19:30

Rysio dwojga nazwisk-daj spokoj z tymi kalumniami na osoby dalece niewinne tym bardziej po nazwisku szukasz sposobu na obronę wlasnej d... bo narobobiłeś dostatecznie duzo bajzlu w swoim oddziale w Poznaniu i c ie wylali z hukiem ,ze nawet nie zdążyli dac tobie kopniaka na pozegnanie.Sam jestes doswiadczoną szują mając na musli twoją przeszłość,

02.04.2016 15:47

Misia

03.04.2016 21:35

Dziękuję, przynajmniej Ktoś mnie popiera... No cóż rozumiem, ten cały sajgon tyle że można podkreślić w takim razie w wypowiedzi, iż chodzi o Wrocław. Prawda jest taka, że jeśli jakiś klient bądź przyszły pracownik to przeczyta to jest tak zrażony i zniesmaczony, że się w głowie nie mieści...
    Misia

31.03.2016 21:48

Pracuje w OVB już dosyć długo i nie wiem skąd macie te doświadczenia, z tego co widzę to głównie z Wrocławia czy z Warszawy. Ja osobiście mam świetnych przełożonych i nie spotkałam się nigdy czy to w stosunku do mnie czy moich współpracowników z jakimkolwiek podrabianiem podpisów, czy brakiem szkoleń. Prawda jest taka, że wszystko zależy od osoby która prowadzi dane biuro, a nie od firmy OVB. Można to trochę porównać do franszyzy, więc każdy oddział ma innych przełożonych i oni mają swoje indywidualne podejście do tej pracy oraz do ludzi. Myślę, więc iz owszem mogą mieć miejsce takie sytuację, ale nie można wrzucać wszystkich do jednego worka.Zawsze tak było jest i będzię, że są osoby które chcą zarobić na ludzkiej krzywdzie, ale też i takie które lubią swoją pracę i chcą ją robić profesjonalnie oraz z poszanowaniem dla klienta. W związku z czym nie oskarżajcie całego OVB, bo jak widzę każdy z Was tam pracował. Wyszło Wam czy też nie, ale nie osązajcie wszystkich poprzez pryzmat złych doświadczeń, gdyż jest to nie uczciwe.
    wicia

30.03.2016 14:50

Ale widzę , że zatkało ovb kako !!
    xxx

14.04.2016 15:00

chyba daty pomyliłeś bo firma jest od 1970 roku i jest na giełdzie jako duża korporacja finansowa , która co miesiąc raporty zdaje z działalności , drogie auta ? :-) człowieku każda firma je posiada od budowlanki do rybołówstwa, generujesz dochody to generujesz koszty utrzymania w które wchodzą tez auta , ZAZDROŚĆ i jeszcze raz ZAZDROŚĆ przez was przemawia , ale zawsze się ludzie dzielili na tych co nic nie robią i narzekają obwiniając wszystko w koło jak co nie którzy nasi politycy i druga część społeczeństwa co robią swoje od rana do wieczora aby mieli z czego żyć
    Mateo

09.03.2016 18:13

Mam wrażenienie, iz większość z Was nie czytało umowy którą podpisało z OVB, jest tam jasno napisane, że jest coś takiego jak STORNO, czyli dwuletnia odpowiedzialność za umowę, więc trochę myślenia. Druga kwestia, jak ktoś mi piszę,że sprzedawał umowy długoterminowe i po roku się sypie to kogo to jest wina?? Skoro tutaj wylewacie swoje żale to najpierw przyznajcie się sami do własnych błędów.!!! Jak można cokolwiek sprzedawać i nie wiedzieć co?? Na logikę. Dostajecie gotowe produkty, jedne z najlepszych prowizji i szkolenia i cały czas jest Wam źle wylewacie swoje flustracje w necie, przecież przy zatrudnianiu tłumaczy się warunki pracy oraz zatrudnienia. Prawda jest taka, że praca nie jest łatwa, bo to praca z ludźmi i jak ktoś rzeczywiście uczciwie pracuje to przez wasze opinie i komentarze tracą możliwość rozwoju... Co do pozwu to OVB nie ma tutaj wg winy tylko dana osoba, a to jest znacząca różnica, wszystko zależy od struktury a nie firmy
    Nico

03.03.2016 12:57

Teraz werbuję dla nich pracowników (usunięte przez administratora)Więc uwaga na ogłoszenia pracownik biurowy gdzie podany jest mail i kontakt do tej Pani.

20.02.2016 13:22

Pozew zbiorowy???? A to dobre:) się uśmiałem się:) Zachowujecie się jak frankowicze, którzy brali krechę we Franiu a potem się dziwili że może nastapić wahnięcie waluty!!!!Znam ludzi którzy są w tej firmie 5-10-15 lat, i co, da się? da się!!! Polecą głowy, posypie się kasa??? Przecież gdyby to był wał KNF nie dał by sobie strupa na głowie robić. Ale cóż niektórzy nie nadają się nawet do (jak mówi moja żona) pchania karuzeli do tyłu.

08.02.2016 07:24

lala

02.04.2016 18:05

Co ?? 4000 za co ? Czy ty wiesz ile polis musisz sprzedać żeby tyle zarobić ?
    konieczynka

02.02.2016 22:47

Jak to czytam śmiać mi się chce. Każdy obwinia OVB a co jest temu winna firma jak może nie odpowiedni ludzie w niej pracowali. Chcecie robić pozwy zbiorowe po co?? Po patrzcie kto reprezentował tą firmę i dlaczego w niej już nie pracuje. Kto szuka pracy i jest uczciwy dzięki forum traci swoją szansę bo gdzieś ktoś się znalazł głupi i oszukiwał ludzi. Moja koleżanka pracuje w Lublinie i jest bardzo zadowolona. Ja też widzę ilu osobą pomogła i jak ją ludzie cenią. Każdy ma inne podejście do Klienta jeden chce pomóc drugi zarobić więc zauważcie różnicę. Też bym wierzyła w te rzeczy co piszecie ale nigdy nie uwierzę bo znam osobę z OVB.

01.01.2016 21:28

Bartek

04.04.2016 15:34

Szukam kontaktu z byłymi pracownikami OVB, któzy sprzedawali oferowane produkty. Zapraszam do kontaktu [email protected]
    Karol

08.12.2015 15:05

A jak jest z ubezpieczeniami komunikacyjnymi? Jakie kruczki czekaja na R I? Bo nie wystapi raczej zerwanie umowy OC/AC przed rokiem, wiec zwrotu prowizji nie mogą wymagać. Nie mylę się?
    wujek

08.12.2015 00:48

Dramat. Dlaczego tylko ludzie którzy już nie pracują w OVB wypowiadają się negatywnie ? A dlaczego ludzie którzy nadal tam pracują śmieją się do łez z tych komentarzy ? Pytanie retoryczne. Jeżeli nadal marzysz o zajebistej Audi A7 a pracujesz na etacie.... ZAPOMNIJ ! Chcesz zdobyć awans na etacie ? Pracuj 20 lat i dostaniesz 200 zł wiecej za przepracowane lata. Chcesz nadal narzekać na to co byś zrobił gdybyś tylko mógł to nadal tylko narzekaj. Firmy nie da sie poznac w tydzien, miesiac, a nawet rok. Więc ktoś kto był 2 lata w OVB na pewno nadal tam jest, chyba że grał nie uczciwie. A hejterom życzę powagi w życiu bo póki co wam jej brakuje, dlatego nie ma o czym z wami dyskutować.
    arturek

21.11.2015 18:33

Jeżeli są stawki prowizyjne to dostaniesz pieniądze gdy sprzedaz ubezpieczenia jako akwizytor
    nosmokry

13.11.2015 12:27

nie podadzą widełek bo wynagrodzenie jest prowizyjne i zależne od ilości polis ubezpieczeniowych , które sprzedaż swoim znajomym, a później jak Twoi znajomi przestaną płacić to oddasz prowizję lub będą Ciebie ścigać wezwaniami do zwrotu
    nosmokry

10.11.2015 13:13

wynagrodzenie jest prowizyjne zależne od tego ile polis ubezpieczeniowych zostanie sprzedane przez Twoją osobę albo ilu klientów dostarczysz z grona Twoich bliskich lub znajomych . Wtedy otrzymasz wynagrodzenie prowizyjne , a jeżeli klienci przestana płacić składki to oddajesz prowizję .
    leo

21.10.2015 17:22

Odpowiedź dla Gosc Proponuję uprościć Twoje wywody Szkolenie 152 godzinne musisz odbyć aby podejść do egzaminu licencyjnego . Następnie zdajesz egzamin i czekasz kolejny miesiąc na przysłanie uprawnień z KNF. Już dwa miesiące nie pracujesz nie zarabiasz. Co możesz w tym czasie robić : dać kontakty Twojemu Dyrektorowi lub kierownikowi od Twoich znajomych , a oni szybko tam pobiegną żeby dokonać sprzedaży gdzie zarobią bardzo duże pieniądze. Twoje kontakty okażą się spalone bo wcisna Twojemu klientowi lipę/ przeważnie dogorywające UFK gdzie klient traci w przypadku wycofania się cały kapitał / , za to Ty stracisz swoich znajomych bo oddałeś je w takie chwalebne ręce. Przed zawarciem umowy o świadczenie usług agencyjnych sprawdż dokładnie zapis w paragrafie 1 ust. 5 i ust. 6d bo tam podpisujesz , że zdałeś wcześniej egzamin i odbyłeś szkolenie oraz , że dostarczyłeś stosowne dokumenty na tą okoliczność . Takich ukrytych prawdziwków jest w tej umowie więcej .

Zostaw merytoryczną opinię o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.