OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 386 ocen.

OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
2 386 6 1

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Klient

Kierownoctwo malo ogarniete, problemy z dokumwntami i czas oczekiwania na znalezienie oferty ubezpieczen to 20dni. Moje sugestie dla OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.: Ogarnijcie kierownikow bo to jaja

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. A jak to wygląda w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Ktoś
@Administrator 12.04.2018 10:16

Fajnie wygląda. Trzeba tylko być człowiekiem, chcieć pracować i umieć się dogadywać bo dla mruków miejsca brak. Bardzo fajni ludzie są w Rzeszowie. Nie wiem jak w innych częściach Polski.

Moni
@Ktoś 13.06.2018 08:28

To prawda atmosfera robi swoje w każdej firmie. A w OVB przynajmniej w moim biurze jest super. Możliwość rozwoju zawodowego, mobilny i elastyczny czas pracy jest tym co ważne. Jak również wsparcie dyrektora i liderów oraz współpracowników jest bardzo mobilizujące.

Adam

Świetna Firma polecam :-)

Normalny-ubezpieczony

Tak czytam, czytam i widzę, że tutaj jest mnóstwo nierobów. Jakiś sfrustrowany typ pracował w OVB 5 lat i teraz daje upust swoim emocjom bo mu nie wyszło i churraaaa, dawajjj wszyscy źli on biedny. Inny pisze, że jemu jest super bo pracuje 5 dni w tyg. i to ten właśnie jest leszczem wg niektórych bo zarabia pewno z 10 tys. zł ale pewno na biedzie i naiwności ludzkiej (tekst dla inteligentnych). Nie ten co ma polucje (wikipedia wyjaśni to pojęcie) jak 15 latek, ale ten co ciężko pracuje jest przysłowiowym (usunięte przez administratora) To człowieku Ja się pytam Ciebie: skoro tak było źle to po cholerę pracowałeś 5 lat? Przecież po 6 mc-ach powinieneś był odejść. Ktoś mówił weź zostań, prosimy? Świat jest twardy a nie miętki. Teraz piszesz cuda na kiju i wku**** ciężko pracujących ludzi. Firma (usunięte przez administratora) bo sprzedaje? To w takim razie każda firma, w Polsce to (usunięte przez administratora) bo przecież sprzedają swoje produkty i usługi. Pani w sklepie spożywczym też (usunięte przez administratora) bo sprzedaje, doradza? Pani/Pan w obuwniczym też (usunięte przez administratora) bo doradza i sprzedaje. Kluby fitness, siłownie, kawiarnie to również (usunięte przez administratora) bo sprzedają i wciskają karnety za 100zł szok, szok. Kupujesz bencwale jeden z drugim na allegro niby w dobrej cenie bo to allegro, a później płaczesz jeden z drugim do poduszki bo dałem 20 zł więcej oj joooj i nagle złodziejeee!!!! Czy Wy jesteście aż tak jeb***ci, że nie widzicie iż XXI w. na sprzedaży stoi? To jest podstawowa umiejętność, bez tego giniesz. Ale skąd jeden z drugim tłuków ma wiedzieć jak pracuje na etacie. Przecież pieniądze biorą się z nieba. Szef leży i pachnie i nic nie robi? To, że ktoś oszukuje to jest tylko i wyłącznie jego sprawa nie wszyscy to (usunięte przez administratora) Po drugie skoro Cię ograbili z Twojego majątku to przecież to jest przestępstwo ścigane z urzędu. Zgłoś na Policję lub rozwiąż umowę. Na koniec nie płacz jak połamiesz się gałąź i nie przychodź do tych ludzi po doradztwo bo to wg Ciebie (usunięte przez administratora) A to, że kierowniczka bzyka się za umowę? Dla mnie luz. Widać taki ma system budowania zespołu i budowania swojej wiarygodności :) A może łączy przyjemne z pożytecznym? Czasami się wstydzę, że jestem POLAKIEM i mam do czynienia z takimi tłukami :(

Kamilos
@Normalny-ubezpieczony 12.06.2018 16:23

Odnośnie tego wpisu można dodać, że niestety chcąc cos osiągnąć trzeba dać coś z siebie. Nie sztuką jest wydawać negatywne opinie o firmie bo coś komuś poszło żle. to tylko od nas zależy jak chcemy sie rozwijać czy biegać po zakładach produkcyjnych i liczyć każdy grosz czy jednak dać sobie czas, Marzenia trzeba zacząć budować od fundamentu

Kamilos

Najlepsza firma na rynku dlaczego: 1. Niesie pomoc ludzią 2. Mają najlepiej przeszkolonych pracowników w tej dziedzinie 3. Duża motywacja ze strony kierownictwa 4. Możliwość awansu. Lubię atmosferę w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. za: Najlepszym punktem w tej firmie jest możliwość rozwoju osobistego, przepiękne gale dla pracowników, super szkolenia.

Potencjalny

Kurcze, jak przeglądam opinie o pracodawcach na tym forum to są tylko dwa wyjścia, albo żadna firma się nie nadaje do pracy u nich (negatywy i niskie oceny) albo to wymysły i sztuczne komentarze byłych pracowników z ugodzonym ego lub niespełnionych. Stawiam na to drugie :) Kurcze czemu takie geniusze jeśli mają tyle doświadczenia i wiedzy nie stworzą samemu idealnego miejsca pracy?

ada
@Potencjalny 07.03.2018 16:22

Żenująca, mało profesjonalna piramida finansowa.Tylę negatywów,bo oni sami są negatywni.

Senny
@Potencjalny 07.03.2018 16:22

Bo jak pracujesz w dobrej firmie, to jesteś zadowolony i nawet nie myślisz by napisać jakikolwiek pozytyw. Do pisania motywuje CIę tylko to, że Ci żle, ktoś Cię zdenerwował itp....

Obiektywny
@ada 09.03.2018 18:20

Wytłumacz mi proszę różnicę między piramidą a mlm profesjonalistko.

Chery
@ada 09.03.2018 18:20

Piramida finansowa ma to do siebie, że uczestnicy muszą wpłacać do niej swoje pieniądze A Ty ile wpłaciłaś bo z tego co wiem OVB nie pobiera żadnych opłat za możliwość sprzedawania rozwiązań wszystkich towarzystw. Boli Cię, że ktoś ma nad prowizję? A Twój szef myślisz że co za darmo Cię wdrażał ? Różnica jest tylko taka, że sama możesz zostać czyimś szefem a w korpo czy na etacie twój plan kariery jest wielką niewiadomą

Ania

Do wszystkich nie do końca zorientowanych - OVB to tylko licencja na wykonywanie czynności agencyjnych to jaką kto wykonuje ten zawód zależy od etyki pracy. Firma jakich wiele na rynku. Nie jest Towarzystwem ubezpieczeniowym ani bankim.

Aga11
@Ania 26.07.2018 12:12

Cześć. Podpisałam dzisiaj umowę z nimi i chcę zrezygnować. Jak w kwestii prawa wygląda odstąpienie od umowy? Bo koleś od nich napisał że nie muszę nic pisać. Że zniszczą dokumenty.

Jola
@Aga11 24.08.2018 17:09

najpierw stuknij się w głowę, co robisz. Robisz tak sprzeczn dziłania, że nie można traktować Cię poważnie. A jeśli nie wiesz jak wyglada odstąpienie od umowy to przeczytaj tą umowe. Tam jest to napisane. Jesteś tak niepoważna, że na pewno nie nadajesz się do żadnej pracy.

KOD

OVB to kapitalna możliwość rozwoju, prowadzenie własnego biznesu bez wielkiego wkładu finansowego niestety większość osób tego kompletnie nie rozumie. W tym biznesie trzeba czasu i wytrwałości wiele osób niestety chciałoby efektów od razu. Niestety tak to nie działa, ponieważ dobry przedstawiciel OVB to doradca, telemarketer, manager i przedsiebiorca w jednej osobie. Tak przedsiębiorca bo OVB to nie praca na etacie, nie ma co nawet porównywac z etatem. Zarabiasz tyle ile jesteś wart, bez górnego pułapu. Masz możliwośc prowadzenia grupy i uzyskiwania z niej dochodów oraz innych dochodów pasywnych, ale do tego potrzebny jest po prostu czas. TO nie jest praca tu i teraz, to jest biznes długofalowy. Prowadząc standardową działalność musisz ponosić koszta biura, płacić zusy pracownikom i inne koszta w OVB jedyny koszt to po prostu czas poświęcony czas który i tak upłynie bez względu co będziesz w życiu robić, nic więcej więc nic nie ryzykujesz. Pamietajcie że OVB to jedna firma, ale każde biuro działa inaczej w związku z tym, są biura jak w każdej formie które działają w super atmosferze z pełnymi profesjonalizmu managerami, ale są i biura w których pracują ludzie którym do zawodu doradcy czy managera dużo jeszcze brakuje. W związku z tym jeśli nie spróbujesz to nigdy nie przekonasz się czy było warto. Spróbować tzn dać sobie czas, odbyć przynajmniej 10 spotkań, a nie wydawać opinie po pierwszym czy drugim potknięciu , które zdaża się nawet najlepszym. Jesli robisz coś poprawnie wtedy zawsze zadziała statystyka a wiec i przyjdą pozytywne rezultaty. Oczywistym jest fakt że z racji iż w tym zawodzie sprawdzają się nieliczni, na tego typu portalach wiekszość wpisów to będą negatywy pozdrawiam

Nick

to doopoliz jakiegoś pseudo LD od brania w rowa! nie ma sie co dziwic bo wiadomo ze żeby tam być i awansowac trzeba nos i jezyk w rowie zakompleksionego dyrektorka trzymac ;)

wkur@#!ny
@KOD 09.10.2016 16:22

Pewnie siedzisz przed swoim komputerkiem w przepoconym garniaczku i klikasz co ci z góry kazali nasmarować na forum.

Realizm obiektywizm
@wkur@#!ny 12.03.2018 13:20

A może Ty jesteś zawistną koorw@ która jest wkur@#!na bo szef z konkurencji również Tobie każe smarować na inne firmy. Może jesteś jedna z tych osób które również próbowały ale się nie sprawdziły i wyrzucają swoje żale w internecie na tę firmę a może jednak trafiłeś na tę niewłaściwą osobę dla której nie liczyło się Twoje dobro tylko zysk z Ciebie (który jak wiemy wszyscy w tych czasach jest powszechny w większości korpo, w większości firm gdzie trafiają ludzie którzy dbają o własne cztery litery) i jesteś z tego niezadowolony. Pracuje w restauracji gdzie barman korzysta z usług tej firmy i jest zadowolony płacąc niewielkie pieniądze na składkę, firma wiem, że ma mnóstwo klientów którzy są zadowoleni w wielu państwach w Europie. Wszędzie są zwolennicy 'A' tak samo jak zwolennicy 'B'... Wypowiadanie opinii bez solidnych argumentów tylko krzyczenie (usunięte przez administratora) jest bezsensowne, więc zacznijcie argumentować tę obelgi...

Gutek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

anonymous
@Gutek 10.07.2018 20:21

Dziś w Suwałkach

Dawid

Idealnych firm nie ma tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i stad te problemy!!

Dawid

Idealnych firm nie ma, każdy podejmuje decyzje i tyle!

Karolina

@Jarek, proszę Cię o uargumentowanie swojego wpisu pozostawionego na tym forum. Jak przedstawiało się Twoje doświadczenie z tym pracodawcą? Ten wątek powinien być zapełniany tylko merytorycznymi i aktualnymi opiniami o OVB Allfinanz Polska jako pracodawcy.

Jarek

Taką pracą i takimi ludźmi można tylko gardzić. O tym, jak oszukaliscie człowieka, można przeczytać np. tutaj: http://wystawiasz.pl/praca/opinie-o-firmach/najwieksze-warszawskie-zlo-firma-ovb_i18 Książkę można napisać, ale to fakt: jesteście warszawskim złem.

ala

Podaj dane 10 znajomych, żeby podpisać umowę. Tak doradcy zdobywają klientów Arkadiusz Przybysz   09.04.2015 14:20 A A A Polisa (Fot. Marcin Onufryjuk / Agencja Gazeta) Dzwoni do ciebie znajomy, proponując "ciekawe spotkanie z branży finansowej"? Być może na spotkaniu zaproponują ci skomplikowany i ryzykowny produkt finansowy, a w zamian poproszą o... dane kolejnych 10 osób. Artykuł otwarty w ramach bezpłatnego limitu prenumeraty cyfrowej Historia zaczęła się, gdy odezwał się do mnie dawno niewidziany kolega z podstawówki. Napisał do mnie: "Byłem ostatnio na ciekawym spotkaniu, które prowadzi mój znajomy, na którym przedstawiono mi sposoby oszczędzania, korzyści z ubezpieczeń, oszczędzanie na emeryturę czy finansowanie różnych inwestycji. Myślę, że warto się spotkać i posłuchać". Poprosił mnie również o podanie aktualnego numeru telefonu. Numer zostawiłem i po jakimś czasie oddzwonił do mnie jeden z pracowników firmy OVB, proponując spotkanie. Poszedłem, ale nie dowiedziałem się właściwie niczego konkretnego. Za to konsultant firmy pytał mnie o zarobki, oszczędności i produkty finansowe, z których korzystam. Firmę, w której pracował, określał jako firmę doradztwa finansowego, która nie posiada własnych produktów i dzięki temu może lepiej dopasowywać oferty do swoich klientów. Później dostałem zaproszenie na kolejną rozmowę za kilka dni. - Jedna rzecz mnie jednak zastanowiła - dodaje Mateusz, który również skorzystał z usług firmy - konsultant prosił, bym na to spotkanie przygotował listę dziesięciu osób, którym byłbym gotowy polecić usługi tej firmy. Na kolejnym spotkaniu dostałem kilkustronicową broszurkę zatytułowaną "Osobisty koncept sukcesu", która opisywała produkt, który przygotowała dla mnie firma. Okazało się, że "koncept" nie jest aż taki osobisty, lecz raczej uniwersalny. W pierwszej rozmowie podałem się za freelancera o sporych, acz nieregularnych dochodach. Na podstawie tych informacji firma przygotowała dla mnie ofertę indywidualnego ubezpieczenia na życie z ubezpieczeniowym funduszem kapitałowym. Taką samą ofertę dostał Mateusz, choć, jak mówi, podczas pierwszej rozmowy twierdził, że nie ma właściwie żadnych dochodów. Różniła nas jedynie wysokość miesięcznej składki. Do broszury dołączono specjalny formularz, na którym po podpisaniu umowy miały się znaleźć dane dziesięciorga naszych znajomych. Czytasz na smartfonie? Plik znajdziesz pod tym linkiem Mateusz dodaje, że spotkanie odbyło się w jednej z warszawskich kawiarni, a pracownicy firmy nalegali na jak najszybsze podpisanie umowy i przekazanie im danych jego znajomych, które nazywali swoim jedynym honorarium. Dlaczego firma chce, byśmy podawali jej telefony? To efekt prowizyjnego systemu wypłat - pracownicy opłacani są tylko za podpisane polisy. Większa liczba osób, z którymi porozmawiają, oznacza większą szansę na znalezienie klienta. Poza tym, jeśli ktoś powoła się na wspólnego znajomego, łatwiej będzie pozytywnie nastawić nowego klienta do oferty. Z nieoficjalnych rozmów z byłymi pracownikami firmy wynika, że powinni je oni przedstawiać klientom jako dodatkowy plus oferty - skoro mają dobrą ofertę, to powinni podzielić się nią z jak największą liczbą osób, a nie zostawiać tylko dla siebie. Co więcej, jeśli klient nie chce przekazać tych danych, powinni oni zagrozić, że w takim wypadku podpisanie umowy nie będzie możliwe. GIODO: To sprzeczne z dobrym obyczajem Ustawa o ochronie danych osobowych jednoznacznie nie zabrania takiego pozyskiwania danych. Jednocześnie jeśli dzwoni do nas ktoś, kto powołuje się na kontakty z naszymi znajomymi, mamy prawo sprzeciwić się dalszemu przetwarzaniu naszych danych i zażądać, by zaprzestano dzwonienia na nasz numer. - Przekazywanie do firmy marketingowej czyjegoś numeru telefonu bez zgody właściciela można traktować jako sprzeczne z dobrym obyczajem - mówi Małgorzata Kałużyńska-Jasak, dyrektor zespołu rzecznika prasowego GIODO. - Bowiem osoba, która przekazuje czyjś numer telefonu innej osobie lub podmiotowi, powinna posiadać zgodę tej osoby na takie działanie. Nie można także uznać, aby firmy, które zachęcają ludzi do podawania numerów telefonów innych osób bez ich zgody, postępowały uczciwie. Zatem jeśli firma marketingowa pozyskuje numery telefonów nie bezpośrednio od osób, których one dotyczą, to powinna ona na wstępie poinformować osoby, z którymi się kontaktuje, o podstawowych prawach m.in. do dostępu do danych i prawie ich poprawiania, a także o prawie żądania zaprzestania przetwarzania danych lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych. Artur Kijonka, prezes zarządu OVB, wygląda na zaskoczonego informacjami o sposobie zdobywania klientów przez konsultantów firmy. Twierdzi,

Pracownik OVB
@ala 03.10.2016 21:49

To dziwne. Od jakiegoś czasu zacząłem pracę w OVB i nigdy nie było takiej sytuacji, żeby wyciągać dane potencjalnych klientów. Mamy zasadę taką, że podajemy swoje nr do przekazania dalej, jeśli ktoś byłby zainteresowany ofertą, po prostu oddzwania. Jak w każdej branży zdarzają się osoby, którym nie zależy na dobru klienta, ale na zysku, nawet po trupach. Jest to krótkowzroczne spojrzenie na ten biznes. Na spotkaniach w konkretnym celu, owszem mówimy klientowi, że mamy też inne produkty, jeśli jest zainteresowany to mu je przedstawiamy. Nigdy nie naciskamy, a klienci po jakimś czasie sami się zgłaszają. Ja traktuję klientów tak, jak ja bym chciał, żeby mnie traktowano. Zresztą, taką zasadę wpojono w nas podczas szkoleń. Przykro mi, że oceniacie Wszystkich pracowników OVB na podstawie złych praktyk prowadzonych przez nieuczciwe jednostki.

kermit
@Pracownik OVB 18.06.2017 15:56

OVB OSZUSCI ZLODZIEJE KLAMCY

wkur@#!ny
@Pracownik OVB 18.06.2017 15:56

Co to za tłumaczenie? Nieuczciwe jednostki? Jak mi ktoś napluje do cheesburgera w macu to przecież tylko nieuczciwa jednostka. Jak zależy wam na dobru klienta to (usunięte przez administratora) nieuczciwe jednostki albo przestańcie się ściemniać. Bo jak tyle osób mówi o was w ten sposób to tych nieuczciwych jednostek jest na tyle dużo, że śmiało można mówić o nieuczciwej firmie.

wkur@#ny

Nie róbcie głupstwa i nie idzcie do takiej firmy. Sami są oszutami i zrobią z was oszustów Model biznesowy firmy nie opiera się na produkcie, jego jakości tylko na ilości wciśniętych umów. Nie sprzedają nic. Rotacje w takich firmach są ogromne bo zatrudniają młodych ludzie bez wykształcenia i doświadczenia. Przychodzi taki młodziak i widzi ten blichtr, garniaki i całą udawaną otoczke wilka z wall street i myśli, że złapał pana Boga za noge. Dostaje obietnice o nieograniczonych zarobkach zależne tylko od twoich wyników. To tak jakby sprzątaczce powiedzieć, że ma nieograniczone możliwości zarobku bo może zawsze znaleźć wypchany portfel pod jakimś krzesłem. A młodym polecam spojrzeć prawdzie w oczy i zacząć robić to co naprawde was interesuje, czemu możecie poświęcić kupe czasu. Jak nie macie czegoś takiego to szukajcie. A jak chcecie się przekonać na własnej skórze to idźcie do takiej firmy, przynajmniej się czegoś nauczycie o życiu. Ale średnia czasu zatrudnienia w takich firmach nie przekracza 1 roku.

hirek

Autor: ~XWX [90.156.77.*] 2008-12-21 20:25 OVB - praca i system działania Zgłoś do moderatora Jesli ktoś zamierza pracować w OVB lub zamierza być ich klientem....ODRADZAM.!!!!!!... Zapraszam do forum i chętnie porozmawiam. Dodam tylko że pracowałem kilka lat dla nich i pozwolę sie podzielić z Wami moją opinią. Kłamstwa ovb: 1. zapytajcie ich "doradcy" - kto dobiera rozwiązania finsnowe, fundusze itp... - odpowiedź będzie jedna: "Nasz dział analiz i ekspertyz" - w rzeczywistości go nie ma. Dobór jest w zalezności od prowizji z od danego kontrahenta. Najlepiej płaci Compensa, Generali i Aspecta (obecnie HDI-Gerling). Innych nie sprzedają bo prawie ich nie mają a po za tym słabą placą wiec choćby było lepsze dla klienta to co niskoprowizyjne i tak wybiorą wysokopowizyjny produkt 2. ovb - sprzedawcy a nie doradcy.: ovb to firma strukuralna (MLM) więc nie ma mowy o jakości.... firma żyje z ilości sprzedawców jakich ma. Za to że "doradca" siedzi u klienta ani "doradca" ani firma nie ma pieniędzy a przeceiż z czegoś musi żyć. Wynik jest prosty-> mieć jak najwięcej sprzedawców i działąc według metody: sprzedawać i jeszcze raz sprzedawać. 3. Sama praca to tylko punkty które zbiera pracownik za podpisane umowy. Odpowiednia ilośc pkt daje mozliwość awansu przez stopnie taw: reprezentatnów aż do kierownika oddziału, okręgu, dyrektora okręgu, regionu, krajowego i do seniora krajowego itd... super senior itd....Jaki z tego wniosek? Sprzedaż i tylko sprzedaż bo to daje mi mozliwość awansu więc zrobię wszystko żeby tylko spisać umowę...Znam przypadki że sprzedawcy ovb wplacali pierwsze np 200 złotych przy inwestycji regularnej za klienta pomimo ze nie byb on oprzekonany na 100% co do wejścią w dane rozwiazanie finansowe tylko po to żeby wyrobić plan i awansować dalej. Oprócz tego rekruting na potęgę każdy bez względu nba wiek i wykształcenie. Byle działął i byle by mieć różnice prowizyjną bo przecież za coś trzeba żyć:) 4. Na każdymn z pierwszych spotkaniu z klientem sprzedawca ovb rysuje przedstawienie firmy: ile jest jakich instytucji i dlaczego OVB a nie konkretny bank. Mówi się że ovb jest taki obiektywny bo wpółópraqcuje z większością banków, funduszy inwestycyjnych towarzystw ubezpieczniowych itp... W rzeczywistości pracuje tylkko z Compensą, Generali i HDI-Gerling bo produkt AXA, Signal i Duna sie po prostu nie sprzedają bo mało kasy z nich sprzedawcy mają. Z funduszy jest tylko WIOF i AIG. Wystarczy popatrzeć ile jest funduszy nas rynku i odrazu widać że to nie wszystkie firmy. Oczywiście w ramach wyżej wymienionych firm są inne fundusze ale nie współpraują bezpośednio z ovb!!!!! 5. Egzamin na licencję. Jedno wielkie ściąganie. Dzien lub dwa przed egzaminem każdy ze sprzedawców adeptów otrzymuje ściągi z odpowiedziami od swoich przełożonych i na egzaminie i jakby nigdy nic sciąga aż miło. Pomimo że to egzamin Państwowy wszystko jest z przymrużeniem oka. Wszyscy w ovb zdają. Dlaczego tak się dzieje? Przecież jak nie będzie licencji to wspóółpracownik nie może mić uwlnionej prowizjii wieć pracuje za darmo a to żadna motywacja. Ponieważ zależy ovb na jak najwiekszej ilości sprzedwaców to warto niech zdadzxą wszyscy.....!!!!

Pop
@hirek 22.02.2017 18:35

Nie daje się czytać takich głupot szok!!!! Pracuję naście lat i coś sie robi patrząc na to co Wy ...piszecie ...

Pracownik OVB
@hirek 22.02.2017 18:35

Studiowałeś, to wiesz, że tam też ściągają i mamy takich mgr i inżynierów. Wszyscy ściągają. Masz dzieci chodzące do szkół, to zapytaj czy ściągają. Pewnie, że tak, bo ściąga to pomoc naukowa, tak mówią. Niestety system nauczania w każdej branży jest do bani i bez ściąg nie zdajesz. Polscy studenci ściągają na potęgę i o zgrozo Polacy są najlepiej wykształceni, ciekawe. Jeśli przeszedłeś kilka stopni edukacji i nie ściągałeś to chylę Ci czoła i stwierdzę, że jesteś geniuszem. Pozdrawiam.

wkur*&@ny
@Pracownik OVB 18.06.2017 16:11

Boże idź chłopie weź się za robotę lepiej. To co robicie to skandal i oszustwo. Jak wydaje ci się, że niemożliwe jest wzięcie się za naukę i harowanie to może idź na studia jakieś najpierw i popatrz tam na ludzi. Jesteście osobami, które wykorzystują luki prawne do granic możliwości. Nikt z was nie ma pojęcia o tym co sprzedajecie. Chodzicie w garniturach, wynajmujecie wielkie sale konferencyjne na "prelekcje", robicie imprezy w najdroższych klubach. Wszystko za pieniądze nieswiadomych ludzi, których zmanipulowaliście i oszukaliście Wam się wydaje, że taka jest praktyka biznesowa, że czasami się po prostu nie mowi o wszystkim dla dobra firmy. A to delikatnie mówiąc kłamstwo i łamanie prawa. Wkońcu znajdzie się ktoś kto was pozwie a po drodze z pewnością zbierze tak samo potraktowanych, byłych klientów. Polecam obudzić się i wziąć za normalną pracę. Idź lepiej na kelnera gdzie może mniej ale uczciwie zarobisz. Bo takich jak wy czeka niezły zawód. Za parę lat was pozamykają tylko pytanie czy zamkną firmę czy was samych... Amen

Essme

Czytam, czytam i nie wierzę... Jak można oczerniać firmę, w której pracowało się 3 miesiące i to jeszcze nie do końca? Poświęcam się pracy 5 dni w tygodniu co przekłada się na moje wyniki, a także na zadowolenie klientów. Nikt z nich nie powiedział, że jestem oszustem czy naciągaczem. Wykonuję taką samą pracę jak multiagenci - ciągle szkolę się,czytam i na bieżąco jestem z nowinkami tak by klient mógł zawsze ode mnie uzyskać wiedzę. Zarobki są nad przeciętne i to też jest pozytywem - nie zamieniłabym tej pracy na żadną inną - a jak ktoś lubi pracować na etacie 160h i zarobić 1500-2500 to nie zazdroszczę naprawdę.

szulc
@Essme 29.03.2017 10:00

Powiedz klakierze ile polis ubezpieczeniowych zawierasz w miesiącu i jakie prowizje z tego otrzymujesz czy od inkasa czy nadprowizje. Zr ób małe zestawienie , a prawda wyjdzie , że odstawiasz lipę Nie wciskaj kitu jak jest agonia

pablo
@Essme 29.03.2017 10:00

Tak tylko skąd brać klientów !?

Jakub
@pablo 25.06.2017 15:25

Każdy z nas jest klientem instytucji finansowych i uczestnikiem rynku finansowego, pytanie tylko czy lepiej zostać klientem agenta jednaj firmy lub multiagenta któremu w jednej firmie opłaca się bardziej niż w drugiej czy nawiązać współprace z firmą która ma 50 lat doświadczenia programy dobierają na podstawie Analizy Potrzeba ocenionej za najlepszą w europie.

Karolina

Zauważyłam na stronie internetowej OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o., że firma ta umożliwia zainteresowanym współpracą z nią, zostanie niezależnym doradcą OVB. Osoba ubiegająca się o pełnienie takiej funkcji w tej firmie, może liczyć na pełne wsparcie ze strony współpracowników. Czy ktoś z Was ubiegał się o taki rodzaj współpracy z tym pracodawcą?

Robert
@Karolina 25.02.2018 12:48

Tak, z jedną małą poprawka: niezależnym pośrednikiem finansowym. Są najwięksi w europie wiec dają największe możliwości. Pozdrawiam

Adam

Czy jak podpisałem jakieś papiery na rozmowie rekrutacyjnej, a rozmyslilem się po dniu, dwóch i nie zamierzam jechać na szkolenie, czy coś mi grozi?

Kamil
@Adam 06.03.2018 04:48

Nie Panie Adamie, nic Panu nie grozi, umowa jest kompletnie niezobowiązująca.

Barney

Ściemniacze i manipulanci!! Udają co to nie oni, że zarabiać można tysiące, ale jak coś nie wychodzi to traktują jak psa! Krętacze wykorzystują ludzi! Pracowałem i żałuję każdego dnia w tej pracy! Kłamią od początku, ale później wszystko wychodzi... Nie polecam, od takich jak najdalej!

Teresa

Oszuści!!!przestrzegam przed tą firmą, ostrzegam przed tymi pseudoszkoleniami, to jest pranie mózgu, prelekcje pseudo coachow. To nic innego jak piramida, manipulacja bazująca na najniższych instynktach, obiecywanie niesamowitych pieniędzy, dla kogo? Dla kadry z góry, potrzebują takich szaraczkow, aby zebrać bazę klientów. No dajcie się nabrać, przestrzegam!!!!!!

Magda
@Teresa 03.03.2018 22:04

Odradzam wszystkim współpracy z OVB...Mam bardzo złe doświadczenie z udziałem w Madrycie...Kontrakt ze mną podpisali po roku .Wszystkich klientów wprowadzonych przezemnie przeoisano na Reinharda.Płacili mi mizerie na czarno.Po trzech latach współpracy zerwalam kontakt i kolejne lata dostawałam zawiadomienia z bufetu adwokackiego że wisze OVB ponad 150 euro...Moja koleżanka miała tą samą sytuację .Nie doradzam współpracy z nimi.

ASia

Zastanawia mnie jedno ciągle ktoś wypisuje, że pracownicy firmy OVB wciskają coś ludziom. Wynika z tego, że określacie ludzi jako (usunięte przez administratora) i analfabetów! Prawda jest taka, że oferuje się ludziom produkt jakiego oczekują, skoro ktoś chce ubezpieczenie życia i zdrowia to takowe jest mu polecane nikt nie ma obowiązku podpisywać umowy! Nikt nie okłamuje klienta ponieważ dostaje on OWU i może się zapoznać z warunkami! Firma działa na zasadzie poleceń, jesteś zadowolony z naszej pracy poleć nas dalej, skoro tylu niezadowolonych klientów jakim cudem firma jest na PL rynku od 92 roku? Każdy kto chce działać w OVB zna zasady można powiedzieć, że one mi nie pasują bo np. myślałem, że zarobię krocie za nicnierobienie ale nie można oskarżać o oszustwa i kłamstwa bo to jest wierutna bzdura.

Oszukany

Firma jest jedną (usunięte przez administratora) jej doradcy namawiają ludzi do zawierania umów miedzy innymi Polis na Życie z kapitałem Inwestycyjnym , na których można tylko stracić tak jak JA. a stało się to ponieważ podczas zawierania umowy zostało zatajonych przede mną mnóstwo znaczących faktów . Absolutnie nie polecam.

aaammm

Posiada ktoś wzór umowy, którą się podpisuje w OVB? Nie dostałam duplikatu,a chce zrezygnować. Wie może ktoś jak napisać wypowiedzenie? Pomocy!

ssgjo
@aaammm 03.11.2017 15:27

też nie dostałam poprzednio umowy,miałam dostać,nie angażuj się ,nie podpisuj nowej,sami ci wyślą wypowiedzenie,zaczęłam ponownie w tej firmie,tylko sama nie wiem czy chcę,tym razem umowę poproszę ,bez niej nie pracuje dalej,pomijając,że dziwnym sposobem mamy jeździć po osobach?pracowałam kiedyś w tej firmie i nigdy czegoś takiego nie było

Bezimienny

Szybkie pytanie czy warto podejmować się tam pracy? Proszę o uzasadnienie swojej odpowiedzi i dziękuję bo wolę wiedzieć czy wchodzę w (usunięte przez administratora) czy nie ????

GREGORY
@Bezimienny 23.12.2017 19:55

730 449 421. Działa na rynku 50 lat. Znam ją osobiście na wylot i nie znam bardziej rzetelnych doradców, bardzo często klienci nie podpisują nic, ich wola. Dlaczego jest firma uczciwa ? Bo doradcy mają taką samą prowizję w każdej firmie przez co nie patrzą na swój zysk tylko na najlepszej ofercie dla klienta oferując im później serwis.

Robert 0205
@Bezimienny 23.12.2017 19:55

Nie rozumiem czemu w Polsce firma OVB jest tak krytykowana. Inaczej to wygląda np w Niemczech. U nas doradca finansowy jest traktowany jako naciągacz oszust itd. , tam jako partner do rozmowy. Rozumiem, ze pod marką OVB działaja rożni ludzie , ale tak jest we wszystkich branżach-bo wszędzie pracują ludzie, którzy działają etycznie bądź nie. Równie dobrze można powiedzieć nie idź do pracy do banku, do przedszkola, szkoły, bo wszędzie są (usunięte przez administratora) Przecież każdy ma wolna wolę i wybór- tam nikt nie przykłada pistoletu do głowy i każe podpisywać jakieś dokumenty. Nie wiem czy ludzie ,którzy krytykują znają fakty. Firma powstała w 1970 roku. Jest notowana na giełdzie. Działa w 14 krajach Europy. Zasady współpracy są jasne. Trzeba wiedzieć czego się chce . Owszem praca opiera się na początku na rekomendacjach od znajomych i spotkaniach z nimi, ale jak ktoos nie jest zainteresowany rozmową to nic na siłę. To jest tylko rozmowa. Ja osobiście jestem klientem firmy OVB -mam swojego doradcę. Uświadomił mi parę ważnych rzeczy i poleciłem go moim znajomych , bo dlaczego nie. Nie mam z tym problemu. Reasumując praca jak każda inna.

Ambitny OVB

Wyjątkiem jest jedynie biuro na Solskiego we Wrocławiu!

Baran z OVB :)

Nie, nie poświęcamy już przy rekrutacji zbyt dużej uwagi reformie na Ukrainie. Zbyt dużo niewiadomych, zeby można było komuś obiecać profity z tego tytułu.

Nickname
@Baran z OVB :) 06.09.2017 16:47

hahahhaah przecież wy barany zawsze obiecujecie zbyt wiele - i prawie nigdy nie da się tego spełnić ;)

bandżo

Jeden z kierowników ovb namawia mnie nad pracą podczas OFE na Ukrainie właśnie w ovb.Ktoś wie może czy ovb będzie brało na Ukrainie udział w tej reformie?

Nickname
@bandżo 31.08.2017 14:57

hahahhahahah ofe srofe! OVB NIE BĘDZIE tam robiło OFE. W ogóle nie wiadomo czy ta ustawa tam przejdzie! A już na pewno nie w formie w jakiej było to u nas! A jak te cepy Cię na to namawiają to kłamią ;) z jakiego miasta i dyrekcji są ci kłamcy?

Lucyna
@Nickname 03.09.2017 11:29

Byłem kolego ostatnio na Ukrainie i jest bardzo duże prawdopodobieństwo iż ta reforma będzie miała wzór Polski, Szwedzki lub Szwajcarski.Mam tam mnóstwo znajomych i przyjaciół którzy w ich mediach pokazali odpowiednie informacje na ten temat.Pojawiło się ostatnio na rynku kilka firm w których aby wstąpić w jej szeregi należy wykupić polisę za 1650 zł.Z tego co wiem w ovb tego nie ma.I stąd moje pytanie do ludzi , którzy obecnie pracują w ovb.Czy w waszych kręgach mówi się coś o tym wogóle?Osoba z ovb która się ze mną skontaktowała jest z Tych.

Karolina

@pablo, klientów z pewnością jest wielu, tym bardziej, że większość osób wybiera bardzo znane ubezpieczalnie. Co do zatrudnienia to mam pytanie , oczekuja od każdego kandydta doświadczenia? Piszesz o studentach, teraz w okresie wakacyjnym z pewnośćią poszukują pracowników?

Nickname
@Karolina 23.07.2017 17:00

hahahhaha ta piramidka zawsze poszukuje "pracowników" :) bo tam rotacja jak ja pier...... a wynika to stąd ze to banda idiotów i spisują tylko polisy po rodzinie i nastepny! oczywiście każdy takiego świeżaka masuje jaki to on jest zacny, a zajarany młody robi co każą. A potem out i następny :) a w dyrekcji na solskiego we wrocku to w ogóle kłamią w żywe oczy!

Barry

Próbowałem ale mi nie wyszlo. Co więcej, po roku od zakończenia współpracy dostałem list, że muszę oddać ponad 3 000,00 zł. Ale warunki znałem dobrze, więc pomimo wkur.wu na nikim psów wieszać nie mogłem. Ogólnie zarobiłem około 10 000,00, więc finalnie na plus. Praca nie dla mnie, powiedziałbym nawet, że nie dla większości. Ale mój znajomy, który próbował mnie wdrożyć, mieszka dziś w dobrym apartamencie, jeździ drogim samochodem i jeździ na ekskluzywne wakacje. A pracowaliśmy razem wcześniej w jednej firmie. Dziś jestem Jego klientem, zawsze mam tanie produkty a żona za poparzenia dostała odszkodowanie tylko z polisy sprzedanej przez to złodziejskie OVB, podczas, gdy opłacana od lat grupowka w PZU nie wypłacila ani grosza. I tak się zastanawiam czytając to forum... czy ludzie którymi nie kierowałaby zawiść, lub których nie męczyłby ból tyłka, że im nie wyszło, mieliby chęć wchodzić tutaj by wylewać tyle jadu i pomyj? W OVB da się zarabiać uczciwie i dużo. Przecież to nie towarzystwo ubezpieczeniowe ale agencja, OVB nie ma swoich produktów. A ubezpieczenia same w sobie to tyle samo dobrego co i złego. Ludzie tracili majątki na polisolpkatach, inni dostawali setki tysięcy odszkodowań z polis. Trzeba mieć swój rozum. Jeśli czytasz to forum bo ktoś zaproponował Ci pracę, mam jedną radę. Miej swoj rozum i nie słuchaj ani frustratów tutaj na tym forum, ani managera który dopiero co Cie poznał a już obiecuje miliony. OVB ma mega potencjał, ale niszczy je system mlm przez który trafia tutaj mnóstwo nieodpowiednich osób. Polecam próbować, ale ostrożnie.

prawda
@Barry 21.04.2017 21:48

odbieram to jak śpiew łabedzia z ovb. odpowiem krótko - ovb zbudowało w wiekszości były kapitał na dokonywania szeregu naruszeń prawa w tym ustawy o posrednictwie ubezpieczeniowym, nie szkoliło po 152 godziny pracowników zgodnie z upu , nie przeprowadzało szkoleń w w/w wymiarze przez agentów towarzystw ani przez dwóch posredników ubezpieczeniowych , którzy jako agent ubezpieczeniowy ovb występujący pod nazwą multiagencja posiadali pełnomocnictwo od towarzystw ubezpieczeniowych - między innymi prezes ovb widniejący w knf jako OFWCA , zaświadczenia z egzainów i szkoleń wystawiały osoby , które nie miały do tego umocowania gdyz posiadał powyższe agent ubezpieczeniowy - wspomniana multiagencja za pośrednictwem OFWCA czyli prezes i jego kolega z zarządu majac na uwadze przepisy o multiagencji i zwiaznych z tym konieczności 60 % uprawnień ubezpieczeniowych członków zarządu , egzaminy przeprowadzał etatowy pracownik prezesa , który zgodnie z rozporządzeniem Ministra Finansów z 2005r. winna przeprowadzać komisja ubezpieczyciela , składajaca sie z agentów ubezpieczeniowych , a nie OFWCA - de facto zwolniono już osobę , która zaprzeprowadzała egazminy aby przenieść odpowiedzialność z 2 członków zarządu na wspomnianego egzaminatora i uciec przed odpowiedzialnością praw . I tak dalej , tak dalej . Dlatego spiew łabędzia nie pasuje do tej multiagencji . Odsyłam także do tego jak próbowali zarobić na 500+ oferując ubezpieczenia . Teraz proponuja pożyczki w zamian za zwrot prowizji bo jest wiadome , że jak ludzie nie oddadza kasy to zarząd z własnej kieszeni pokryje to co wypłacił świadomie za lewe szkolenia, egzaminy, licencje ,umowy ubezpieczeniowe bo tak powstała ubezpieczenia z lewych szkoleń i egzaminów jest oczywiste lewą produkcją .

Zostaw opinię o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.