OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 377 ocen.

OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
2 377

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. A jak to wygląda w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

   
Ktoś
@Administrator 12.04.2018 10:16

Fajnie wygląda. Trzeba tylko być człowiekiem, chcieć pracować i umieć się dogadywać bo dla mruków miejsca brak. Bardzo fajni ludzie są w Rzeszowie. Nie wiem jak w innych częściach Polski.

   
Dawid

Idealnych firm nie ma, każdy podejmuje decyzje i tyle!

   
Normalny-ubezpieczony

Tak czytam, czytam i widzę, że tutaj jest mnóstwo nierobów. Jakiś sfrustrowany typ pracował w OVB 5 lat i teraz daje upust swoim emocjom bo mu nie wyszło i churraaaa, dawajjj wszyscy źli on biedny. Inny pisze, że jemu jest super bo pracuje 5 dni w tyg. i to ten właśnie jest leszczem wg niektórych bo zarabia pewno z 10 tys. zł ale pewno na biedzie i naiwności ludzkiej (tekst dla inteligentnych). Nie ten co ma polucje (wikipedia wyjaśni to pojęcie) jak 15 latek, ale ten co ciężko pracuje jest przysłowiowym (usunięte przez administratora) To człowieku Ja się pytam Ciebie: skoro tak było źle to po cholerę pracowałeś 5 lat? Przecież po 6 mc-ach powinieneś był odejść. Ktoś mówił weź zostań, prosimy? Świat jest twardy a nie miętki. Teraz piszesz cuda na kiju i wku**** ciężko pracujących ludzi. Firma (usunięte przez administratora) bo sprzedaje? To w takim razie każda firma, w Polsce to (usunięte przez administratora) bo przecież sprzedają swoje produkty i usługi. Pani w sklepie spożywczym też (usunięte przez administratora) bo sprzedaje, doradza? Pani/Pan w obuwniczym też (usunięte przez administratora) bo doradza i sprzedaje. Kluby fitness, siłownie, kawiarnie to również (usunięte przez administratora) bo sprzedają i wciskają karnety za 100zł szok, szok. Kupujesz bencwale jeden z drugim na allegro niby w dobrej cenie bo to allegro, a później płaczesz jeden z drugim do poduszki bo dałem 20 zł więcej oj joooj i nagle złodziejeee!!!! Czy Wy jesteście aż tak jeb***ci, że nie widzicie iż XXI w. na sprzedaży stoi? To jest podstawowa umiejętność, bez tego giniesz. Ale skąd jeden z drugim tłuków ma wiedzieć jak pracuje na etacie. Przecież pieniądze biorą się z nieba. Szef leży i pachnie i nic nie robi? To, że ktoś oszukuje to jest tylko i wyłącznie jego sprawa nie wszyscy to (usunięte przez administratora) Po drugie skoro Cię ograbili z Twojego majątku to przecież to jest przestępstwo ścigane z urzędu. Zgłoś na Policję lub rozwiąż umowę. Na koniec nie płacz jak połamiesz się gałąź i nie przychodź do tych ludzi po doradztwo bo to wg Ciebie (usunięte przez administratora) A to, że kierowniczka bzyka się za umowę? Dla mnie luz. Widać taki ma system budowania zespołu i budowania swojej wiarygodności :) A może łączy przyjemne z pożytecznym? Czasami się wstydzę, że jestem POLAKIEM i mam do czynienia z takimi tłukami :(

   
Karolina

@Jarek, proszę Cię o uargumentowanie swojego wpisu pozostawionego na tym forum. Jak przedstawiało się Twoje doświadczenie z tym pracodawcą? Ten wątek powinien być zapełniany tylko merytorycznymi i aktualnymi opiniami o OVB Allfinanz Polska jako pracodawcy.

   
Jarek

Taką pracą i takimi ludźmi można tylko gardzić. O tym, jak oszukaliscie człowieka, można przeczytać np. tutaj: http://wystawiasz.pl/praca/opinie-o-firmach/najwieksze-warszawskie-zlo-firma-ovb_i18 Książkę można napisać, ale to fakt: jesteście warszawskim złem.

   
ala

Podaj dane 10 znajomych, żeby podpisać umowę. Tak doradcy zdobywają klientów Arkadiusz Przybysz   09.04.2015 14:20 A A A Polisa (Fot. Marcin Onufryjuk / Agencja Gazeta) Dzwoni do ciebie znajomy, proponując "ciekawe spotkanie z branży finansowej"? Być może na spotkaniu zaproponują ci skomplikowany i ryzykowny produkt finansowy, a w zamian poproszą o... dane kolejnych 10 osób. Artykuł otwarty w ramach bezpłatnego limitu prenumeraty cyfrowej Historia zaczęła się, gdy odezwał się do mnie dawno niewidziany kolega z podstawówki. Napisał do mnie: "Byłem ostatnio na ciekawym spotkaniu, które prowadzi mój znajomy, na którym przedstawiono mi sposoby oszczędzania, korzyści z ubezpieczeń, oszczędzanie na emeryturę czy finansowanie różnych inwestycji. Myślę, że warto się spotkać i posłuchać". Poprosił mnie również o podanie aktualnego numeru telefonu. Numer zostawiłem i po jakimś czasie oddzwonił do mnie jeden z pracowników firmy OVB, proponując spotkanie. Poszedłem, ale nie dowiedziałem się właściwie niczego konkretnego. Za to konsultant firmy pytał mnie o zarobki, oszczędności i produkty finansowe, z których korzystam. Firmę, w której pracował, określał jako firmę doradztwa finansowego, która nie posiada własnych produktów i dzięki temu może lepiej dopasowywać oferty do swoich klientów. Później dostałem zaproszenie na kolejną rozmowę za kilka dni. - Jedna rzecz mnie jednak zastanowiła - dodaje Mateusz, który również skorzystał z usług firmy - konsultant prosił, bym na to spotkanie przygotował listę dziesięciu osób, którym byłbym gotowy polecić usługi tej firmy. Na kolejnym spotkaniu dostałem kilkustronicową broszurkę zatytułowaną "Osobisty koncept sukcesu", która opisywała produkt, który przygotowała dla mnie firma. Okazało się, że "koncept" nie jest aż taki osobisty, lecz raczej uniwersalny. W pierwszej rozmowie podałem się za freelancera o sporych, acz nieregularnych dochodach. Na podstawie tych informacji firma przygotowała dla mnie ofertę indywidualnego ubezpieczenia na życie z ubezpieczeniowym funduszem kapitałowym. Taką samą ofertę dostał Mateusz, choć, jak mówi, podczas pierwszej rozmowy twierdził, że nie ma właściwie żadnych dochodów. Różniła nas jedynie wysokość miesięcznej składki. Do broszury dołączono specjalny formularz, na którym po podpisaniu umowy miały się znaleźć dane dziesięciorga naszych znajomych. Czytasz na smartfonie? Plik znajdziesz pod tym linkiem Mateusz dodaje, że spotkanie odbyło się w jednej z warszawskich kawiarni, a pracownicy firmy nalegali na jak najszybsze podpisanie umowy i przekazanie im danych jego znajomych, które nazywali swoim jedynym honorarium. Dlaczego firma chce, byśmy podawali jej telefony? To efekt prowizyjnego systemu wypłat - pracownicy opłacani są tylko za podpisane polisy. Większa liczba osób, z którymi porozmawiają, oznacza większą szansę na znalezienie klienta. Poza tym, jeśli ktoś powoła się na wspólnego znajomego, łatwiej będzie pozytywnie nastawić nowego klienta do oferty. Z nieoficjalnych rozmów z byłymi pracownikami firmy wynika, że powinni je oni przedstawiać klientom jako dodatkowy plus oferty - skoro mają dobrą ofertę, to powinni podzielić się nią z jak największą liczbą osób, a nie zostawiać tylko dla siebie. Co więcej, jeśli klient nie chce przekazać tych danych, powinni oni zagrozić, że w takim wypadku podpisanie umowy nie będzie możliwe. GIODO: To sprzeczne z dobrym obyczajem Ustawa o ochronie danych osobowych jednoznacznie nie zabrania takiego pozyskiwania danych. Jednocześnie jeśli dzwoni do nas ktoś, kto powołuje się na kontakty z naszymi znajomymi, mamy prawo sprzeciwić się dalszemu przetwarzaniu naszych danych i zażądać, by zaprzestano dzwonienia na nasz numer. - Przekazywanie do firmy marketingowej czyjegoś numeru telefonu bez zgody właściciela można traktować jako sprzeczne z dobrym obyczajem - mówi Małgorzata Kałużyńska-Jasak, dyrektor zespołu rzecznika prasowego GIODO. - Bowiem osoba, która przekazuje czyjś numer telefonu innej osobie lub podmiotowi, powinna posiadać zgodę tej osoby na takie działanie. Nie można także uznać, aby firmy, które zachęcają ludzi do podawania numerów telefonów innych osób bez ich zgody, postępowały uczciwie. Zatem jeśli firma marketingowa pozyskuje numery telefonów nie bezpośrednio od osób, których one dotyczą, to powinna ona na wstępie poinformować osoby, z którymi się kontaktuje, o podstawowych prawach m.in. do dostępu do danych i prawie ich poprawiania, a także o prawie żądania zaprzestania przetwarzania danych lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych. Artur Kijonka, prezes zarządu OVB, wygląda na zaskoczonego informacjami o sposobie zdobywania klientów przez konsultantów firmy. Twierdzi,

   
[email protected]#!ny
@Pracownik OVB 18.06.2017 15:56

Co to za tłumaczenie? Nieuczciwe jednostki? Jak mi ktoś napluje do cheesburgera w macu to przecież tylko nieuczciwa jednostka. Jak zależy wam na dobru klienta to (usunięte przez administratora) nieuczciwe jednostki albo przestańcie się ściemniać. Bo jak tyle osób mówi o was w ten sposób to tych nieuczciwych jednostek jest na tyle dużo, że śmiało można mówić o nieuczciwej firmie.

   
[email protected]#ny

Nie róbcie głupstwa i nie idzcie do takiej firmy. Sami są oszutami i zrobią z was oszustów Model biznesowy firmy nie opiera się na produkcie, jego jakości tylko na ilości wciśniętych umów. Nie sprzedają nic. Rotacje w takich firmach są ogromne bo zatrudniają młodych ludzie bez wykształcenia i doświadczenia. Przychodzi taki młodziak i widzi ten blichtr, garniaki i całą udawaną otoczke wilka z wall street i myśli, że złapał pana Boga za noge. Dostaje obietnice o nieograniczonych zarobkach zależne tylko od twoich wyników. To tak jakby sprzątaczce powiedzieć, że ma nieograniczone możliwości zarobku bo może zawsze znaleźć wypchany portfel pod jakimś krzesłem. A młodym polecam spojrzeć prawdzie w oczy i zacząć robić to co naprawde was interesuje, czemu możecie poświęcić kupe czasu. Jak nie macie czegoś takiego to szukajcie. A jak chcecie się przekonać na własnej skórze to idźcie do takiej firmy, przynajmniej się czegoś nauczycie o życiu. Ale średnia czasu zatrudnienia w takich firmach nie przekracza 1 roku.

   
KOD

OVB to kapitalna możliwość rozwoju, prowadzenie własnego biznesu bez wielkiego wkładu finansowego niestety większość osób tego kompletnie nie rozumie. W tym biznesie trzeba czasu i wytrwałości wiele osób niestety chciałoby efektów od razu. Niestety tak to nie działa, ponieważ dobry przedstawiciel OVB to doradca, telemarketer, manager i przedsiebiorca w jednej osobie. Tak przedsiębiorca bo OVB to nie praca na etacie, nie ma co nawet porównywac z etatem. Zarabiasz tyle ile jesteś wart, bez górnego pułapu. Masz możliwośc prowadzenia grupy i uzyskiwania z niej dochodów oraz innych dochodów pasywnych, ale do tego potrzebny jest po prostu czas. TO nie jest praca tu i teraz, to jest biznes długofalowy. Prowadząc standardową działalność musisz ponosić koszta biura, płacić zusy pracownikom i inne koszta w OVB jedyny koszt to po prostu czas poświęcony czas który i tak upłynie bez względu co będziesz w życiu robić, nic więcej więc nic nie ryzykujesz. Pamietajcie że OVB to jedna firma, ale każde biuro działa inaczej w związku z tym, są biura jak w każdej formie które działają w super atmosferze z pełnymi profesjonalizmu managerami, ale są i biura w których pracują ludzie którym do zawodu doradcy czy managera dużo jeszcze brakuje. W związku z tym jeśli nie spróbujesz to nigdy nie przekonasz się czy było warto. Spróbować tzn dać sobie czas, odbyć przynajmniej 10 spotkań, a nie wydawać opinie po pierwszym czy drugim potknięciu , które zdaża się nawet najlepszym. Jesli robisz coś poprawnie wtedy zawsze zadziała statystyka a wiec i przyjdą pozytywne rezultaty. Oczywistym jest fakt że z racji iż w tym zawodzie sprawdzają się nieliczni, na tego typu portalach wiekszość wpisów to będą negatywy pozdrawiam

   
[email protected]#!ny
@KOD 09.10.2016 16:22

Pewnie siedzisz przed swoim komputerkiem w przepoconym garniaczku i klikasz co ci z góry kazali nasmarować na forum.

   
hirek

Autor: ~XWX [90.156.77.*] 2008-12-21 20:25 OVB - praca i system działania Zgłoś do moderatora Jesli ktoś zamierza pracować w OVB lub zamierza być ich klientem....ODRADZAM.!!!!!!... Zapraszam do forum i chętnie porozmawiam. Dodam tylko że pracowałem kilka lat dla nich i pozwolę sie podzielić z Wami moją opinią. Kłamstwa ovb: 1. zapytajcie ich "doradcy" - kto dobiera rozwiązania finsnowe, fundusze itp... - odpowiedź będzie jedna: "Nasz dział analiz i ekspertyz" - w rzeczywistości go nie ma. Dobór jest w zalezności od prowizji z od danego kontrahenta. Najlepiej płaci Compensa, Generali i Aspecta (obecnie HDI-Gerling). Innych nie sprzedają bo prawie ich nie mają a po za tym słabą placą wiec choćby było lepsze dla klienta to co niskoprowizyjne i tak wybiorą wysokopowizyjny produkt 2. ovb - sprzedawcy a nie doradcy.: ovb to firma strukuralna (MLM) więc nie ma mowy o jakości.... firma żyje z ilości sprzedawców jakich ma. Za to że "doradca" siedzi u klienta ani "doradca" ani firma nie ma pieniędzy a przeceiż z czegoś musi żyć. Wynik jest prosty-> mieć jak najwięcej sprzedawców i działąc według metody: sprzedawać i jeszcze raz sprzedawać. 3. Sama praca to tylko punkty które zbiera pracownik za podpisane umowy. Odpowiednia ilośc pkt daje mozliwość awansu przez stopnie taw: reprezentatnów aż do kierownika oddziału, okręgu, dyrektora okręgu, regionu, krajowego i do seniora krajowego itd... super senior itd....Jaki z tego wniosek? Sprzedaż i tylko sprzedaż bo to daje mi mozliwość awansu więc zrobię wszystko żeby tylko spisać umowę...Znam przypadki że sprzedawcy ovb wplacali pierwsze np 200 złotych przy inwestycji regularnej za klienta pomimo ze nie byb on oprzekonany na 100% co do wejścią w dane rozwiazanie finansowe tylko po to żeby wyrobić plan i awansować dalej. Oprócz tego rekruting na potęgę każdy bez względu nba wiek i wykształcenie. Byle działął i byle by mieć różnice prowizyjną bo przecież za coś trzeba żyć:) 4. Na każdymn z pierwszych spotkaniu z klientem sprzedawca ovb rysuje przedstawienie firmy: ile jest jakich instytucji i dlaczego OVB a nie konkretny bank. Mówi się że ovb jest taki obiektywny bo wpółópraqcuje z większością banków, funduszy inwestycyjnych towarzystw ubezpieczniowych itp... W rzeczywistości pracuje tylkko z Compensą, Generali i HDI-Gerling bo produkt AXA, Signal i Duna sie po prostu nie sprzedają bo mało kasy z nich sprzedawcy mają. Z funduszy jest tylko WIOF i AIG. Wystarczy popatrzeć ile jest funduszy nas rynku i odrazu widać że to nie wszystkie firmy. Oczywiście w ramach wyżej wymienionych firm są inne fundusze ale nie współpraują bezpośednio z ovb!!!!! 5. Egzamin na licencję. Jedno wielkie ściąganie. Dzien lub dwa przed egzaminem każdy ze sprzedawców adeptów otrzymuje ściągi z odpowiedziami od swoich przełożonych i na egzaminie i jakby nigdy nic sciąga aż miło. Pomimo że to egzamin Państwowy wszystko jest z przymrużeniem oka. Wszyscy w ovb zdają. Dlaczego tak się dzieje? Przecież jak nie będzie licencji to wspóółpracownik nie może mić uwlnionej prowizjii wieć pracuje za darmo a to żadna motywacja. Ponieważ zależy ovb na jak najwiekszej ilości sprzedwaców to warto niech zdadzxą wszyscy.....!!!!

   
wkur*&@ny
@Pracownik OVB 18.06.2017 16:11

Boże idź chłopie weź się za robotę lepiej. To co robicie to skandal i oszustwo. Jak wydaje ci się, że niemożliwe jest wzięcie się za naukę i harowanie to może idź na studia jakieś najpierw i popatrz tam na ludzi. Jesteście osobami, które wykorzystują luki prawne do granic możliwości. Nikt z was nie ma pojęcia o tym co sprzedajecie. Chodzicie w garniturach, wynajmujecie wielkie sale konferencyjne na "prelekcje", robicie imprezy w najdroższych klubach. Wszystko za pieniądze nieswiadomych ludzi, których zmanipulowaliście i oszukaliście Wam się wydaje, że taka jest praktyka biznesowa, że czasami się po prostu nie mowi o wszystkim dla dobra firmy. A to delikatnie mówiąc kłamstwo i łamanie prawa. Wkońcu znajdzie się ktoś kto was pozwie a po drodze z pewnością zbierze tak samo potraktowanych, byłych klientów. Polecam obudzić się i wziąć za normalną pracę. Idź lepiej na kelnera gdzie może mniej ale uczciwie zarobisz. Bo takich jak wy czeka niezły zawód. Za parę lat was pozamykają tylko pytanie czy zamkną firmę czy was samych... Amen

   
Essme

Czytam, czytam i nie wierzę... Jak można oczerniać firmę, w której pracowało się 3 miesiące i to jeszcze nie do końca? Poświęcam się pracy 5 dni w tygodniu co przekłada się na moje wyniki, a także na zadowolenie klientów. Nikt z nich nie powiedział, że jestem oszustem czy naciągaczem. Wykonuję taką samą pracę jak multiagenci - ciągle szkolę się,czytam i na bieżąco jestem z nowinkami tak by klient mógł zawsze ode mnie uzyskać wiedzę. Zarobki są nad przeciętne i to też jest pozytywem - nie zamieniłabym tej pracy na żadną inną - a jak ktoś lubi pracować na etacie 160h i zarobić 1500-2500 to nie zazdroszczę naprawdę.

   
Jakub
@pablo 25.06.2017 15:25

Każdy z nas jest klientem instytucji finansowych i uczestnikiem rynku finansowego, pytanie tylko czy lepiej zostać klientem agenta jednaj firmy lub multiagenta któremu w jednej firmie opłaca się bardziej niż w drugiej czy nawiązać współprace z firmą która ma 50 lat doświadczenia programy dobierają na podstawie Analizy Potrzeba ocenionej za najlepszą w europie.

   
Karolina

Zauważyłam na stronie internetowej OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o., że firma ta umożliwia zainteresowanym współpracą z nią, zostanie niezależnym doradcą OVB. Osoba ubiegająca się o pełnienie takiej funkcji w tej firmie, może liczyć na pełne wsparcie ze strony współpracowników. Czy ktoś z Was ubiegał się o taki rodzaj współpracy z tym pracodawcą?

   
Robert
@Karolina 25.02.2018 12:48

Tak, z jedną małą poprawka: niezależnym pośrednikiem finansowym. Są najwięksi w europie wiec dają największe możliwości. Pozdrawiam

   
Adam

Czy jak podpisałem jakieś papiery na rozmowie rekrutacyjnej, a rozmyslilem się po dniu, dwóch i nie zamierzam jechać na szkolenie, czy coś mi grozi?

   
Kamil
@Adam 06.03.2018 04:48

Nie Panie Adamie, nic Panu nie grozi, umowa jest kompletnie niezobowiązująca.

   
Potencjalny

Kurcze, jak przeglądam opinie o pracodawcach na tym forum to są tylko dwa wyjścia, albo żadna firma się nie nadaje do pracy u nich (negatywy i niskie oceny) albo to wymysły i sztuczne komentarze byłych pracowników z ugodzonym ego lub niespełnionych. Stawiam na to drugie :) Kurcze czemu takie geniusze jeśli mają tyle doświadczenia i wiedzy nie stworzą samemu idealnego miejsca pracy?

   
ada
@Potencjalny 07.03.2018 16:22

Żenująca, mało profesjonalna piramida finansowa.Tylę negatywów,bo oni sami są negatywni.

   
Barney

Ściemniacze i manipulanci!! Udają co to nie oni, że zarabiać można tysiące, ale jak coś nie wychodzi to traktują jak psa! Krętacze wykorzystują ludzi! Pracowałem i żałuję każdego dnia w tej pracy! Kłamią od początku, ale później wszystko wychodzi... Nie polecam, od takich jak najdalej!

   
Teresa

Oszuści!!!przestrzegam przed tą firmą, ostrzegam przed tymi pseudoszkoleniami, to jest pranie mózgu, prelekcje pseudo coachow. To nic innego jak piramida, manipulacja bazująca na najniższych instynktach, obiecywanie niesamowitych pieniędzy, dla kogo? Dla kadry z góry, potrzebują takich szaraczkow, aby zebrać bazę klientów. No dajcie się nabrać, przestrzegam!!!!!!

   
Magda
@Teresa 03.03.2018 22:04

Odradzam wszystkim współpracy z OVB...Mam bardzo złe doświadczenie z udziałem w Madrycie...Kontrakt ze mną podpisali po roku .Wszystkich klientów wprowadzonych przezemnie przeoisano na Reinharda.Płacili mi mizerie na czarno.Po trzech latach współpracy zerwalam kontakt i kolejne lata dostawałam zawiadomienia z bufetu adwokackiego że wisze OVB ponad 150 euro...Moja koleżanka miała tą samą sytuację .Nie doradzam współpracy z nimi.

   
ASia

Zastanawia mnie jedno ciągle ktoś wypisuje, że pracownicy firmy OVB wciskają coś ludziom. Wynika z tego, że określacie ludzi jako (usunięte przez administratora) i analfabetów! Prawda jest taka, że oferuje się ludziom produkt jakiego oczekują, skoro ktoś chce ubezpieczenie życia i zdrowia to takowe jest mu polecane nikt nie ma obowiązku podpisywać umowy! Nikt nie okłamuje klienta ponieważ dostaje on OWU i może się zapoznać z warunkami! Firma działa na zasadzie poleceń, jesteś zadowolony z naszej pracy poleć nas dalej, skoro tylu niezadowolonych klientów jakim cudem firma jest na PL rynku od 92 roku? Każdy kto chce działać w OVB zna zasady można powiedzieć, że one mi nie pasują bo np. myślałem, że zarobię krocie za nicnierobienie ale nie można oskarżać o oszustwa i kłamstwa bo to jest wierutna bzdura.

   
Oszukany

Firma jest jedną (usunięte przez administratora) jej doradcy namawiają ludzi do zawierania umów miedzy innymi Polis na Życie z kapitałem Inwestycyjnym , na których można tylko stracić tak jak JA. a stało się to ponieważ podczas zawierania umowy zostało zatajonych przede mną mnóstwo znaczących faktów . Absolutnie nie polecam.

   
aaammm

Posiada ktoś wzór umowy, którą się podpisuje w OVB? Nie dostałam duplikatu,a chce zrezygnować. Wie może ktoś jak napisać wypowiedzenie? Pomocy!

   
ssgjo
@aaammm 03.11.2017 15:27

też nie dostałam poprzednio umowy,miałam dostać,nie angażuj się ,nie podpisuj nowej,sami ci wyślą wypowiedzenie,zaczęłam ponownie w tej firmie,tylko sama nie wiem czy chcę,tym razem umowę poproszę ,bez niej nie pracuje dalej,pomijając,że dziwnym sposobem mamy jeździć po osobach?pracowałam kiedyś w tej firmie i nigdy czegoś takiego nie było

   
Bezimienny

Szybkie pytanie czy warto podejmować się tam pracy? Proszę o uzasadnienie swojej odpowiedzi i dziękuję bo wolę wiedzieć czy wchodzę w (usunięte przez administratora) czy nie ????

   
Robert 0205
@Bezimienny 23.12.2017 19:55

Nie rozumiem czemu w Polsce firma OVB jest tak krytykowana. Inaczej to wygląda np w Niemczech. U nas doradca finansowy jest traktowany jako naciągacz oszust itd. , tam jako partner do rozmowy. Rozumiem, ze pod marką OVB działaja rożni ludzie , ale tak jest we wszystkich branżach-bo wszędzie pracują ludzie, którzy działają etycznie bądź nie. Równie dobrze można powiedzieć nie idź do pracy do banku, do przedszkola, szkoły, bo wszędzie są (usunięte przez administratora) Przecież każdy ma wolna wolę i wybór- tam nikt nie przykłada pistoletu do głowy i każe podpisywać jakieś dokumenty. Nie wiem czy ludzie ,którzy krytykują znają fakty. Firma powstała w 1970 roku. Jest notowana na giełdzie. Działa w 14 krajach Europy. Zasady współpracy są jasne. Trzeba wiedzieć czego się chce . Owszem praca opiera się na początku na rekomendacjach od znajomych i spotkaniach z nimi, ale jak ktoos nie jest zainteresowany rozmową to nic na siłę. To jest tylko rozmowa. Ja osobiście jestem klientem firmy OVB -mam swojego doradcę. Uświadomił mi parę ważnych rzeczy i poleciłem go moim znajomych , bo dlaczego nie. Nie mam z tym problemu. Reasumując praca jak każda inna.

   
Ambitny OVB

Wyjątkiem jest jedynie biuro na Solskiego we Wrocławiu!

   
Baran z OVB :)

Nie, nie poświęcamy już przy rekrutacji zbyt dużej uwagi reformie na Ukrainie. Zbyt dużo niewiadomych, zeby można było komuś obiecać profity z tego tytułu.

   
Nickname
@Baran z OVB :) 06.09.2017 16:47

hahahhaah przecież wy barany zawsze obiecujecie zbyt wiele - i prawie nigdy nie da się tego spełnić ;)

   
bandżo

Jeden z kierowników ovb namawia mnie nad pracą podczas OFE na Ukrainie właśnie w ovb.Ktoś wie może czy ovb będzie brało na Ukrainie udział w tej reformie?

   
Lucyna
@Nickname 03.09.2017 11:29

Byłem kolego ostatnio na Ukrainie i jest bardzo duże prawdopodobieństwo iż ta reforma będzie miała wzór Polski, Szwedzki lub Szwajcarski.Mam tam mnóstwo znajomych i przyjaciół którzy w ich mediach pokazali odpowiednie informacje na ten temat.Pojawiło się ostatnio na rynku kilka firm w których aby wstąpić w jej szeregi należy wykupić polisę za 1650 zł.Z tego co wiem w ovb tego nie ma.I stąd moje pytanie do ludzi , którzy obecnie pracują w ovb.Czy w waszych kręgach mówi się coś o tym wogóle?Osoba z ovb która się ze mną skontaktowała jest z Tych.

   
Karolina

@pablo, klientów z pewnością jest wielu, tym bardziej, że większość osób wybiera bardzo znane ubezpieczalnie. Co do zatrudnienia to mam pytanie , oczekuja od każdego kandydta doświadczenia? Piszesz o studentach, teraz w okresie wakacyjnym z pewnośćią poszukują pracowników?

   
Nickname
@Karolina 23.07.2017 17:00

hahahhaha ta piramidka zawsze poszukuje "pracowników" :) bo tam rotacja jak ja pier...... a wynika to stąd ze to banda idiotów i spisują tylko polisy po rodzinie i nastepny! oczywiście każdy takiego świeżaka masuje jaki to on jest zacny, a zajarany młody robi co każą. A potem out i następny :) a w dyrekcji na solskiego we wrocku to w ogóle kłamią w żywe oczy!

   
Barry

Próbowałem ale mi nie wyszlo. Co więcej, po roku od zakończenia współpracy dostałem list, że muszę oddać ponad 3 000,00 zł. Ale warunki znałem dobrze, więc pomimo wkur.wu na nikim psów wieszać nie mogłem. Ogólnie zarobiłem około 10 000,00, więc finalnie na plus. Praca nie dla mnie, powiedziałbym nawet, że nie dla większości. Ale mój znajomy, który próbował mnie wdrożyć, mieszka dziś w dobrym apartamencie, jeździ drogim samochodem i jeździ na ekskluzywne wakacje. A pracowaliśmy razem wcześniej w jednej firmie. Dziś jestem Jego klientem, zawsze mam tanie produkty a żona za poparzenia dostała odszkodowanie tylko z polisy sprzedanej przez to złodziejskie OVB, podczas, gdy opłacana od lat grupowka w PZU nie wypłacila ani grosza. I tak się zastanawiam czytając to forum... czy ludzie którymi nie kierowałaby zawiść, lub których nie męczyłby ból tyłka, że im nie wyszło, mieliby chęć wchodzić tutaj by wylewać tyle jadu i pomyj? W OVB da się zarabiać uczciwie i dużo. Przecież to nie towarzystwo ubezpieczeniowe ale agencja, OVB nie ma swoich produktów. A ubezpieczenia same w sobie to tyle samo dobrego co i złego. Ludzie tracili majątki na polisolpkatach, inni dostawali setki tysięcy odszkodowań z polis. Trzeba mieć swój rozum. Jeśli czytasz to forum bo ktoś zaproponował Ci pracę, mam jedną radę. Miej swoj rozum i nie słuchaj ani frustratów tutaj na tym forum, ani managera który dopiero co Cie poznał a już obiecuje miliony. OVB ma mega potencjał, ale niszczy je system mlm przez który trafia tutaj mnóstwo nieodpowiednich osób. Polecam próbować, ale ostrożnie.

   
prawda
@Barry 21.04.2017 21:48

odbieram to jak śpiew łabedzia z ovb. odpowiem krótko - ovb zbudowało w wiekszości były kapitał na dokonywania szeregu naruszeń prawa w tym ustawy o posrednictwie ubezpieczeniowym, nie szkoliło po 152 godziny pracowników zgodnie z upu , nie przeprowadzało szkoleń w w/w wymiarze przez agentów towarzystw ani przez dwóch posredników ubezpieczeniowych , którzy jako agent ubezpieczeniowy ovb występujący pod nazwą multiagencja posiadali pełnomocnictwo od towarzystw ubezpieczeniowych - między innymi prezes ovb widniejący w knf jako OFWCA , zaświadczenia z egzainów i szkoleń wystawiały osoby , które nie miały do tego umocowania gdyz posiadał powyższe agent ubezpieczeniowy - wspomniana multiagencja za pośrednictwem OFWCA czyli prezes i jego kolega z zarządu majac na uwadze przepisy o multiagencji i zwiaznych z tym konieczności 60 % uprawnień ubezpieczeniowych członków zarządu , egzaminy przeprowadzał etatowy pracownik prezesa , który zgodnie z rozporządzeniem Ministra Finansów z 2005r. winna przeprowadzać komisja ubezpieczyciela , składajaca sie z agentów ubezpieczeniowych , a nie OFWCA - de facto zwolniono już osobę , która zaprzeprowadzała egazminy aby przenieść odpowiedzialność z 2 członków zarządu na wspomnianego egzaminatora i uciec przed odpowiedzialnością praw . I tak dalej , tak dalej . Dlatego spiew łabędzia nie pasuje do tej multiagencji . Odsyłam także do tego jak próbowali zarobić na 500+ oferując ubezpieczenia . Teraz proponuja pożyczki w zamian za zwrot prowizji bo jest wiadome , że jak ludzie nie oddadza kasy to zarząd z własnej kieszeni pokryje to co wypłacił świadomie za lewe szkolenia, egzaminy, licencje ,umowy ubezpieczeniowe bo tak powstała ubezpieczenia z lewych szkoleń i egzaminów jest oczywiste lewą produkcją .

   
abc

kiedyś byłem w tej firmie,szybko zrezygnowałem zrekrutował mnie gość z którym pracowałem w innej firmie obiecywał cuda na patyku,co okazało się kłamstwem praca polega na wciskaniu znajomym funduszy jednej firmy Compensy,bo tylko to pozwalał oferaować klientom,dodatkowo chciał ode mnie dane osobowe mojej rodziny i znajomych kazał jeździć na szkolenia,mówił,że są darmowe,na miejscu okazywało się ,ze trzeba za nie zapłacić po miesiącu powiedział,że mam sam podpisać umowę funduszu owej firmy bo taki jest wymóg pracy w ovb kazał podpisać dokumenty i lecieć zapłacić pierwszą składkę,gdy odmówiłem powiedział,że się na mnie zawiódł i jest zdziwiony mą odmową nie polecam

   
ANTY_OVB
@abc 26.03.2017 17:49

"kazał jeździć na szkolenia,mówił,że są darmowe,na miejscu okazywało się ,ze trzeba za nie zapłacić po miesiącu powiedział,że mam sam podpisać umowę funduszu owej firmy bo taki jest wymóg pracy w ovb kazał podpisać dokumenty i lecieć zapłacić pierwszą składkę,gdy odmówiłem powiedział,że się na mnie zawiódł i jest zdziwiony mą odmową" wszystko jest płatne ! - ruchają na każdym kroku z tym że 500+ z tego nie będzie :D gdzie są rachunki za wykupienie miejsca na szkoleniu ? w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] są, nieopodatkowana zbiórka a w koszty sobie wrzucają gdzie ani zł swojej nie wsadzą :P od dyrektorów wzwyż każdy patrzy gdzie by tu przytulić na tych mniej zorientowanych, układy leasingowe i oszustwa z nimi związane są nagminne, ukryte koszty i przenoszenie opłat związanych z podjęciem leasingu na osoby niezorientowane - WYZYSK !!!

   
Profesnalista

Pracowałem tam i prawda jest ze nawet z malpy zrobia "doradce" problem w tym ze proponuję niekorzystne rozwiązania tylko dla zarobku. Co więcej w porównaniu do innych prowizję wyglądają tak OVB 20% do 60% w przy prawdziwym doradztwie. Dlatego rekrutują młodych bez doświadczenia smutne ale prawdziwe. Powodzenia wszystkim ale od tej "firmy jak najdalej".

   
Kris

Witam. Zacząłem pracę w ovb 1.5 roku temu. Jak czytam tutaj opinie to zgadzam sie po części z opiniami. Mi akurat powiedzieli od razu co do prowizji kiedy i na jakich warunkach jest wypłacana i np kiedy tez trzeba zwrócić bo taka sytuacja moze mieć miejsce. Natomiast szkoleń o produktach brak trzeba samemu wszystkiego sie dowiedzieć jeśli chcemy być dla klienta uczciwi i go utrzymać przy sobie. Moje pierwsze szkolenia na których byłem we Wrocławiu chyba jako jeden z nielicznych nie poddalem sie praniu mózgu, śmiałem się ze slajdów które pokazywali ile będziemy zarabiać, jakie auta możemy mieć mercedesy bmw audi Jaguary itp. żenada jak widziałem osoby będące ze mna jak im juz oczy lsnily te marzenia i obietnice łatwej kasy. Fakt zarobić można z ubezpieczen i finansów ale ciężką pracą , szczęściem , znajomością kontaktow itp. tak uważam. Ktoś tutaj mądrze napisał kieruj się własną myślą i zdaniem a nie słuchać innych. Co do egzaminów to miałem kolegę który pracowal w aviva i tam tez sciema natomiast szkolenia były dobre. Prace w ovb zacząłem jako dodatkową i na luzie przez pierwsze 6miesięcy nie zrobiłem nic i nikt mnie o nic nie scigal czy naciskał, mówili mi pracujesz zarabiasz nie pracujesz nie zarabiasz. Pracowałem jako ratownik, kierowca ciężarowki i autobusu i ovb jako na 4miejscu bez efektu. Zostawiłem pracę jako kierowca i postanowiłem na luzie z polisami i efekty takie ze powoli z miesiąca na miesiąc lepiej, klientów przybywa zadowolonych i na razie nie miałem jeszcze żadnych skarg czy pretensji od klientów. Wniosek sami pracujemy na siebie i na opinię a oszuści sa wszędzie bez względu na branze czy firmę. Pozdrawiam

   
OVB

Wy się śmiejecie z naszej pracy, my się śmiejemy z waszych zarobków :)

   
ANTY_OVB
@OVB 12.02.2017 22:57

Co Ty myślisz że w OVB można tylko można zarobić, jesteś w błędzie, nam naszych pieniędzy nikt nie odbierze co innego wam gdy umowy padną i będzie trzeba zwracać umowną wartość od podpisanej umowy :D !!!

   
Wolsztynianin

W Wolsztynie jedna z kierowniczek proponowała seks za podpisanie umowy dotyczącej funduszu inwestycyjnego brak słów do czego dochodzi w tej firmie jestem zbulwersowany

   
Olsztyn 111222
@Wolsztynianin 16.01.2017 10:40

Byłam ostatnio na rozmowie z Panem Bartoszem w Olsztynie ( otwierają nową agencjie) oczywiście pytania ile zarawiasz ile chcesz czy masz dzieci itp. Padło pytanie odnośnie umowy czy chcą ja mieć ile chce prscowac. Oczywiście mówię ze interesuje mnie wyłączenie umowa o pracę pełen etat i nie mniej niż 2000 tys na rękę .. pan się zasmial i odpowiedział co to jest 2 tys . Ok mówię spoko da radę więcej zarobić to czemu nie.. na 2 etap dostałam zaproszenie czytalam siebie ich stronę i Google mi tu podpowiadają opinie weszłam i zobaczyłam cuda jest mnusto złych opinii odnośnie ich pracy podejścia do pracownika wyplatach itp. Jednak się nie zdecydowałam na 2 etap wole nie ryzykować mam swoją pracę zarabiam trochę mniej ale nie mam ciśnienia na sprzedaż i wkrecania znajomych na jakieś inwestycjie .

   
zółw

dostaną wyroki dlatego cicho siedza

   

Zostaw opinię o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.