OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa

Częste pytania

• Skierniewice
Bielsko-Biała - Biuro OVB
Gdynia - OVB HOLDING AG
Gorzów Wielkopolski - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
Krosno - OVB Allfinanz Polska Gorlice
Olsztyn - Europejski Koncern Finansowy OVB Allfinanz
Radomsko - OVB Holding S.A.
Rzeszów - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
Warszawa - OVB
Wrocław - OVB Allfinanz Sp. z o.o Polska Spółka Finansowa.

5. Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Warszawa

Nie przegap nowości o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.!

29.10.2022 11:51

Ktoś pracował jako Pośrednik w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.? Warto starać się o zatrudnienie tutaj?
    Arek

29.10.2022 15:34

Praca tylko dla wybranych. Oczywiście, że warto, ale nie każdy podoła. Wielu rezygnuje jeszcze zanim zacznie, sami siebie skazują na porażkę.
    Anna

16.11.2022 12:56

Uważam, ze praca w OVB to na pewno ciekawy i mądry kierunek dla młodych osób, studentów, przedsiebiorcow, które chcą sir rozwijać, nie chcą mieć nad sobą szefa, marzą w przyszłości o własnej firmie, chcąc zarabiać naprawdę dobre wynagrodzenie Bo jeśli o nim już mowa, to wynagrodzenie jest tam prowizyjne, im wyższe stanowisko tym więcej zarabiasz i więcej tej prowizji masz, awanse nie są trudne do osiągnięcia, najtrudniejsze w tym wszystkim wydaje mi się, jest to, że praca opiera się głownie, albo i tylko na pracy z klientem, co w dzisiejszych czasach nie jest łatwe, w sumie nigdy nie było. Jeśli kandydat zdaje sobie z tego sprawę, podpisuje się pod tym , musi liczyć się z tym, jak taka forma pracy wyglada. Podejście do ubezpieczeń jest ogromnie zróżnicowane, jedni maja , drudzy nie , jedni chcą, drudzy nie, jedni zwolennicy, drudzy głośno mówią , ze to bez sensu się zabezpieczać bo i tak umrzemy, dlatego, nigdy nie wiadomo na jakiego klienta trafisz. Wydaje mi się, ze to właśnie praca z trudnym klientem weryfikuje w tej firmie tak wiele osób, które po prostu na takim etapie rezygnują. Na początek jedyne źródło dochodu ? wydaje mi się, ze jest w tym setne, ale przy wynagrodzeniu prowizyjnym, dla samego komfortu psychicznego , mniejszego stresu o prowizje, lepiej jest zacząć wspoloprace z OVB podczas pracy na etacie w innej firmie i samemu się sprawdzić jakie przychody będzie ta praca generować. Pozdrawiam
    Mmmm

15.11.2022 17:16

Podpisałem tylko kwestionariusz osobowy ale muszę zrezygnować ponieważ wyjeżdżam z kraju czy muszę złożyć jakaś rezygnację czy jak to wygląda ?
    Irek Tomczyk

15.11.2022 22:21

Dzień dobry. Nie ma oficjalnego dokumentu "kwestionariusz osobowy". Jeśli nie podpisał Pan umowy, formalnie nie została rozpoczęta współpraca. Warto jednak poinformować osobę, która przeprowadzała rozmowę. Nawet jeśli była wprowadzona ankieta personalna, to ze względu na brak podpisu umowy, dane zostaną usunięte (RODO). Pozdrowienia

19.10.2022 16:46

Nie polecam firmy, myślałem, że już nikt nie jest na tyle (usunięte przez administratora) żeby wchodzić w piramidy finansowe. Podejście jest takie, ze uczą jak sprzedać (usunięte przez administratora) komuś kto tego nie potrzebuje i umyć od tego ręce. Wystarczy poczytać opinie i widać, ze te pozytywne są wystawione albo przez dział HR albo przez ludzi, którzy już nie mogą nikogo zatrudnić.
    Grzeniac

19.10.2022 23:23

Po pierwsze, klienci różnych rzeczy potrzebują. To, że komuś się wydaje, że czegoś nie potrzebuje, nie znaczy, że nie potrzebuje - na tym polega nasza praca, aby pomóc komuś to zrozumieć, że warto w życiu być przezornym i zapobiegawczym. Jeśli Klientowi idzie to wytłumaczyć, to już jego/jej sprawa, co dalej z tym zrobi. Po drugie, wielu ludzi post factum się dowiaduje, jak się coś wydarzy, że mogłoby mieć zabezpieczenie/ubezpieczenie, ale wtedy jest już za późno. Po trzecie, wiele ludzi myśli o takich produktach stereotypowo. Nie rozumie, nie chce się w to zagłębić, by zrozumieć po co to jest. Do takich, owszem, o wiele trudniej dotrzeć. Innymi słowy, praca ta, jako dodatkowa, dla kogoś, kto chce mieć kilka źródeł dochodu, dopóki w OVB nie awansuje wyżej, nie rozkręci się, to bardzo fajna szansa na rozwój, z fajnymi profitami. Że komuś nie wyszło, nie udało się sprzedaży zrobić, to nie znaczy, że trzeba od razu żale wylewać w necie, że firma nie jest godna polecenia. Po prostu słabe to jest.
    Maja

22.10.2022 09:42

Ta, banda (usunięte przez administratora) bez wykształcenia namawiająca na ubezpieczenia.jakim cudem jakiś gówniarz będzie umiał mi to wytłumaczyć.takie coś powinno być nielegalne, później ludzie mają problemy bo ktoś im nakłamał bo nie wiedział o czym mówi.daj typie ludziom spokój już i zamilcz bo tej pseudo firmy nie wybielisz. Kłamcy i (usunięte przez administratora)
    Marta

13.10.2022 23:04

Czy ktoś kojarzy tą wredna oszustkę Ule z Ostrowa wielkopolskiego? Czy tylko ja miałam z nią konflikt? Z początku wydaję się miła, sympatyczna, a to zwykła wyludzaczka odszkodowań. Potem jeździ po wczasach. A taka niby profesjonalna, zawierzyłam jej swoje pieniądze... Jeśli ktoś miał z tą osobą styczność proszę o kontakt. Urszula czy ktoś zna nazwisko? Spod Ostrowa. Czy ktoś może mi pomóc?

29.09.2022 15:10

OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. prowadzi rekrutację na stanowisko Doradca Klienta. Wziąłeś w niej udział i wiesz, jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Napisz, co sądzisz o spotkaniu z przedstawicielami firmy. Przekazane przez Ciebie informacje mogą ułatwić decyzję osobom, rozważającym aplikowanie do firmy.
    Kandydat na pracownika

13.10.2022 12:46

Cześć, jestem świeżo po rozmowie kwalifikacyjnej. Rekruter był bardzo miły, odpowiadał na wszystkie pytania. Przedstawił prezentację, czym zajmuje się OVB, jak wygląda ścieżka kariery i ile zarabia się na danych stanowiskach. Przez ponad godzinę opowiadał o zasadach panujących w firmie, o tym, że nie ma podstawy, ale jest w sumie nieistotna, o formie zatrudnienia itp
    ja

29.09.2022 11:08

Proponuję, aby osoby, które rekrutują na jakiekolwiek stanowiska powinny nauczyć się kontrolować stres. Zostałam zapytana, czy ta "praca" mi się podoba. I szczerze kulturalnie powiedziałam, że nie. Takiego bulwersu na twarzy dawno nie widziałam. I komentarz tej osoby na koniec, że "zmarnowała swój cenny czas" jest po prostu beznadziejny. Proponuję nauczyć się przyjmować odmowę z kulturą i odzywać się z szacunkiem. Jeżeli tak taktujecie ludzi to nie wyobrażam sobie być nawet Waszym klientem. Osobiście nie polecę ani pracy, ani usług.
    tom

04.10.2022 18:43

hmmm. 1 to firma działa już w Polsce od 30 lat. Proszę podac druga, która też tyle działa i zajmuje się doradztwem majątkowo - finansowym. Dwa 50 lat i odpowiedni poziom? Proszę wejść na stronę OVB.AG i poczytać trochę więcej o firmie. Pozdrawiam
    tom

04.10.2022 18:44

o jakie pieniądze prosi OVB . Niech Pan opisze konkret
    Kate

15.12.2021 14:01

OVB daje tyle możliwości, szkoleń, materiałów, że lepszej pracy w sumie nie można sobie wymarzyć, jak każda praca - OVB nie jest dla każdego :) Mi OVB pomogło spełniać swoje marzenia - zapewniło mi rozwój - wspaniałe przyjaźnie oraz stabilność finansową. Bardzo prosta ścieźka awansu, co za tym idzie wyższych zarobków. Jedyne czego potrzeba to zaangażowania ???? Polecam ❤️
    Piotr

19.01.2022 12:27

Mam identyczną opinie do Twojej.
    Ck

28.09.2022 16:57

Jest jedna ścieżka rozwoju a nie kolidacje i układy. Robic trzeba jak wszędzie

20.09.2022 18:44

Witam serdecznie, pracuję na etacie w trybie 2 dni pracy 2 dni wolne. Chciałbym poświęcić te dwa dni na pracę dla OVB. Czy jest taka możliwość? Jestem z Wrocławia, pozdrawiam.

20.09.2022 19:19

Oczywiście, że tak można pracować. Proszę o kontakt pod numer telefonu: 512 394 154. W przypadku gdy nie odbiorę (spotkanie z klientem) proszę napisać SMS, oddzwonię.
    Prezes

16.09.2022 15:22

Pracuję (a raczej współpracuje) z OVB od końca maja 2022 r. I nie mogę zasadniczo żadnego złego słowa napisać. Jedyne nieprozumienie, co zaszło, dotyczyło wypłaty prowizji, kierownictwo nie doprecyzowało kiedy to nastąpi - warunkiem jest bowiem zdobycie licencji KNF. Dyrektor i kierownik oddziału, pod których podlegam, to super goście. Cały czas motywują, pomagają, dzielą się wiedzą. Jak trzeba, to umawiamy się na wspólną i analizę i doradztwo. Oczywiście, nie jest to dla każdego praca - nie masz etatu, zlecenia lub działalności, to nie otrzymasz w OVB wynagrodzenia, bo tak jest system skonstruowany. Podstawa nie jest potrzebna, skoro pracujesz ile chcesz i kiedy chcesz. Słusznie pracownik jest rozliczany za efekt. Jeśli ktoś szuka dodatkowej pracy, potrafi składnie "kleić" zdania, być rozmownym, empatycznym, to jest to opcja dla Niego/dla Niej. Jak w każdym przedsiębiorstwie, potrzeba czasu, aby zapoznać się z produktem. To trochę czasu zajmuje, ale da się to zrobić. I nie jest tak, że tylko na jednym produkcie się pracuje, jak co niektórzy poniżej piszą. Ogólnie wiele opinii jest krzywdzących. Firma jak każda, ma swoje wady, niedociągnięcia, ale ma zasadniczo więcej zalet. Mnie motywuje brak sufitu zarobków, wysokie prowizje, możliwość rozwoju. I to, że w między czasie mogę zawodowo i inne rzeczy robić. Polecam OVB!!!
    Miro

26.07.2019 11:51

Mam ubezpieczone mieszkanie jak również auto. Ceny konkurencyjne na rynku, jakość świadczonych usług najwyższa. Teraz przykładam się do oszczędzania z OVB, także Polecam.
    Ewa Andruszczak

03.05.2022 11:09

:]
    tyu

11.09.2022 18:41

taa, ponad 10 lat składania na legg masona za ich pośrednictwem, obiecanki zysków 7-12% w skali roku a okazuje się że do wypłaty jest... 50% wpłaconych pieniędzy, porażka

02.08.2022 14:27

piramida finansowa oraz manipulują klientów techniki nlp nie zatrudniają osób z wykształceniem finansowym studia firma zgłoszona do komisji nadzoru finansowego
    Jan

25.08.2022 10:53

Człowieku, przede wszystkim kompromitujesz siebie, pisząc o zarzutach, które nie mają nic wspólnego z prawdą. A twój donos do KNF został odrzucony.
    Ania

25.08.2022 11:28

Ja nie pracuje w OVB, tylko jako pracownik produkcji. Moja pracę kontroluje brygadzista, jego kierownik. Nad kierownikiem jest dyrektor, a nad nim dyrektor departamentu. Oczywiście ten ostatni ma również swojego przełożonego - prezesa. Każdy nade mną zarabia coraz więcej. Czy to jest piramida (finansowa)? Ja z pracownika produkcji nie mam szans na awans na dyrektora. Czy w OVB można awansować z pracownika na dyrektora?
    Janek

24.08.2022 22:41

Piramoda finansowa duzo dyrektorow latwo nim zostac pracownicy bez wyksztalcenia finansowego po badziewnych szkolach.
    Smutna sprawa

24.02.2020 21:48

Powiem Państwu jedno: przykro się czyta to forum. Współpracę z OVB zaproponował mi jeden z moich znajomych jako dodatkową pracę. Ponieważ dużo słyszałem o firmach MLM, chciałem zapoznać się z tematem z czystej ludzkiej ciekawości. Mój wyuczony zawód, w którym pracuje z powodzeniem od dwudziestu paru lat, jest absolutnie odległy od branży w której porusza się OVB, co jest ważne w dalszej części mojego wywodu. Opiszę w kilku punktach moje spostrzeżenia. 1. OVB przyjmie każdego z wykształceniem minimum średnim. Jest to ważne, ponieważ umożliwia sprzedaż produktów. Możesz być po liceum, albo po technikum drobiarskim. Nie ma znaczenia - witamy na pokładzie. 2. Obowiązkowo musisz zdać egzamin, który umożliwi Ci sprzedaż produktów finansowych. Odbędziesz szkolenie, zdasz egzamin(usunięte przez administratora)i możesz wypływać na szerokie wody. 3. Wszystko wygląda cudownie: jesteś swoim własnym szefem, pracujesz kiedy chcesz, zarabiasz ile chcesz, a Twój mercedes już jedzie do Ciebie z niemieckiej fabryki na lawecie. Gdy tylko wyjdziesz ze swojej strefy komfortu, od razu znajdziesz kluczyki do niego. Od razu kup sobie większy portfel, bo swojej wypłaty w takim zwykłym nie zmieścisz. Szczegółowo widzisz to na wielu slajdach i prezentacjach serwowanych Ci wielokrotnie na Twojej ścieżce kariery. 4. Ponieważ nie masz pojęcia o sprzedawanych produktach, a większość terminów branżowych jest dla Ciebie kompletną zagadką, przez chwilę czujesz dyskomfort z tego powodu. Niepotrzebnie. (usunięte przez administratora) 5. Twoje braki w wiedzy jednak przestają być istotne, bo OVB daje Ci cod ważnego - poczucie, że nagle wskoczyłeś zawodowo do klasy wyższej. Piękne garnitury, wypastowane buty, kolorowe poszetki i modne fryzury. Do tego szkolenia: Warszawa, Gdańsk czy Zakopane. Jeśli OVB złapie kogoś z małej miejscowości, kto do tej pory pracował(usunięte przez administratora) na etacie - to przyznaje, potrafi to zrobić wrażenie. Szkolenie w warszawskim hotelu, z pięknymi slajdami pokazującymi twoje przyszłe życie i luksus, który nawet nie tyle jest na wyciągnięcie ręki, ale w który już niemal wszedłeś, robi wrażenie. To jak w Wielkim Szu, kiedy Jurek taksówkarz mówi: jak po czymś takim wrócić do Lutynia? (usunięte przez administratora) Jeśli szukasz zajęcia i możesz zaakceptować powyższe, to może i sprawdzisz się w tej branży. N(usunięte przez administratora) Trzymajcie się tam w tych ubezpieczeniach.

09.08.2022 18:31

Ja współpracuję już 3 lata i jestem bardzo zadowolony.
    Malwina

09.08.2022 21:37

Teraz rozumiem agentów ubezpieczeniowych że im się poprostu nie chce:-(na takim stanowisku w dodatku na własnej działalności gospodarczej to bardzo mało :-( nie potrafię wyrazić słowami jakie to smutne i przygnębiające że tak nisko można cenić swoją kadrę kierowniczą nawet średniego szczebla:-(
    Szczera prawda

27.06.2021 10:09

Typowa piramida finansowa gdzie wszyscy na górze zarabiają a Ty na nich pracujesz za marne grosze. Wtedy jeszcze młoda studentka potrzebująca pieniędzy. Zaczęło się od spotkania gdzie opowiadali co będziemy robić i ile to możemy zarobić. Mądrzy Ci którzy zrezygnowali po pierwszym spotkaniu. Niestety nie ja. Praca polegała na pozyskiwaniu klientów przez polecenia. Zaczynało się od znajomych, rodziny później znajomi znajomych itd. Przeprowadzając tzw. "analizę" niby specjaliści szukali najlepszych rozwiązań finansowych aby odłożyć pieniądze z jak najlepszym zyskiem na przyszłość. Ani nie było specjalistów ani najlepszych rozwiązań, bo zawsze wciskali ubezpieczenia firmy "Compensa" ze względu na najwyższą prowizję. Zawsze klientowi pokazywali symulację zysków na przestrzeni lat i ogromne zarobki. Jednak po pewnym czasie gdy zaznajomisz się z regulaminem produktu zobaczysz że co miesięczne koszty są tak duże, że wpłacając 25 lat może wyjdziesz na czysto przy dobrych wiatrach. Mówią że po dwóch latach możesz zawiesić wpłacanie i pieniądze będą procentować. Niestety to nie prawda. Opłaty wchłoną wszystko. Mówią że możesz zmienić wysokość składki na większą lub mniejszą, ale możesz tylko zmienić na mniejszą jeśli płaciłeś więcej niż 200 zł miesięcznie. Klient zobowiązuje się wpłacać min. 2 lata określoną kwotę. Jeśli nie - zabierają Ci prowizję. Nie dość, że nie masz zagwarantowanej stałej minimalnej pensji to czasami możesz być nawet na minusie. Mało tego gdy odejdziesz z pracy a Twoi klienci będą rezygnować zaczną wysyłać Ci listy z firmy windykacyjnej o zwrot należności. U mnie trwało to jakiś rok. Nigdy nie kontaktował się z nimi ponieważ wiedziałam od znajomych którzy mieli identyczną sytuację, że zaczną się telefony z pogróżkami. Następnie tak jak ja właśnie teraz dostajesz pismo z e-sądu w Lublinie o terminie rozprawy. I tu zaczyna się walka o Twoje ciężko zarobione pieniądze. Jeśli przegrasz zwracasz prowizję i dodatkowo pokrywasz koszty sądowe. Można trafić na forum prawne wpisując "zwrot prowizji OVB" w google. Jest tam ponad 40 stron komentarzy ludzi którzy spotkali się w identycznej sytuacji. Wykorzystują młodych ludzi zaczynających dopiero studia i "piorą" im mózgi. Są w tym naprawdę dobrzy! Więc jeśli zastanawiałeś się nad pracą w tym miejscu - odradzam!
    Bartłomiej

20.06.2022 10:01

U mnie w biurze średnia wieku to 30. Z drugiej strony to powiedz gdzie ludzie po szkole mają zdobywać doświadczenie? O finansach na studiach uczą ludzie którzy nigdy nie mieli własnej firmy, finanse znają tylko z książek i ze studiów. Jeżeli taki człowiek w obsłudze jest dla Ciebie dobry i mu zaufasz to ja trzymam za Ciebie kciuki.
    Magda

09.08.2022 18:35

Piramida? Oczywiście! A gdzie jej nie ma? W kopalni na dole kilka tysięcy górników ryzykuje życie, nad nimi (dosłownie) sztygar, kierownik, dyrektor, dyrektor departamentu i prezes. Każdy zarabia więcej od poprzednika. O taką piramidę Tobie chodziło ? Gdzie piramidy nie ma? A pisanie "piramida finansowa" pokazuje podstawowy brak wiedzy u ciebie.
    uwaga na MLM (piramidy finan.)

16.07.2021 18:03

typowa piramida finansowa. udało się pozyskać jednego klienta,a później dałem sobie spokój. po roku-dwóch ten klient przestał wpłacać składki i dostałem pismo, że muszę oddać ~800zł. totalnie nie polecam.

03.08.2022 12:24

W OVB noe pracuja ludzie po panstwowych studiach finansowych ci ludzie nie maja wiedzy. Ktos ktor krytykuje edukacje jest ignorantem leniem noe ma ambicji w zyciu. tutaj pracuja akwizytorzy w finansach

03.08.2022 12:27

Poza tym firma nie ma w ofercie kredytow z ubezpieczen warto kupic tylko oc samochod i ubezpieczenie mieszkania od pozaru zalania reszta to wciskanie kitu nie obsluguja firm
    Maciek

08.07.2022 10:16

Firma dno badziew w duzej czesci pracownicy nie sa po studiach finansowych po porzadnych panstwowych uczelniach amatorzy bez ambicji

01.08.2022 02:58

Z całym szacunkiem jeszcze dodam, zdaje sobie sprawę że wielu OVB-owców żyje według pokrętnej dla siebie logiki i rozumienia świata w którym wierzycie że tylko Wy zapewnicie klientowi prawdziwe doradctwo, że ci co odeszli to dla tego że sobie nie radzili, że to wy znacie się na biznesie i przedsiębiorcy potrzebują koniecznie Waszej pomocy, a wstrętna zła niedobra konkurencja chce Was zniszczyć gdyż jesteście tak potężną międzynarodową firmą że nikt o niczym innym nie marzy tylko was dobić a szczątki zakopać. Kochani OVB-owcy otwórzcie się na świat a prawda Was zadziwi. Pozdrawiam serdecznie
    Kierownik Oddziału

02.08.2022 09:31

Wybacz, ale bawią mnie stwierdzenia "mało trafia do was" albo "każdej poważnej agencji". OVB tworzy ogólnopolską sieć sprzedaży. Nie będę pytał, do jakiego konkretnego biura trafiłeś - zakładam, że nie trafiłeś. Ale tego typu stwierdzenia przez jedną czy kilka osób na forum anonimowym, niestety nie biorę pod żadną UWAGĘ z prostego powodu - Ja idę prostą drogą i przestrzegam banalnych procedur jak rekrutacja kandydatów. A co do twojej ciekawostki, to niestety nie masz pojęcia o systemie wynagrodzenia w sieciach wyłącznych i multiagencjach. Ja osobiście znam kilku agentów i dyrektorów sprzedaży z towarzystw ze spotkań networkingowych i nie mam potrzeby z nimi konkurowania, ponieważ rynek jest na tyle chłonny, że dla wszystkich wystarczy, a z samej znajomości można czerpać doświadczenia. Rzadko tutaj wchodzę i cokolwiek piszę, ale jak widzę, jak ten sam nick odpisuje na każdą odpowiedź i podpisuje się, że nie jest już współpracownikiem i chce "ratować świat" to BARDZO ciężko mi uwierzyć, że to nie pracownik czy agent konkurencji ;)
    Basia

11.02.2020 12:31

Spotkałam się z pozytywnymi i negatywnymi opiniami o OVB. Jak każdą firmę i tą tworzą ludzie, i to ich zachowanie, kultura i wiedza wpływa na ogólna opinię o firmie. Problemem a dla innych może zaletą jest fakt, że OVB przyjmuje wszystkich w swoje szeregi. A nie każdy do tej pracy się nadaje. To podkopuje wiarygodność OVB i już pracujących w firmie pracowników. Inne firmy posiadają procesy rekrutacyjne a OVB chyba idzie na ilość. A to nie zawsze przekłada się na zyski.
    Kierownik Oddziału

18.06.2022 08:16

Proszę udać się na spotkanie rekrutacyjne i tam dowie się Pani co to znaczy wypłata od apfront i inkaso.

22.06.2022 07:47

Przepraszam ciężkie szkolenia hahahahaha od kiedy to przeczytałem nie mogę skończyć się śmiać, mówi Pan o tych produktowych gdzie więcej można się dowiedzieć czytając OWU, czy o tych na platformie e-learning gdzie można zdawać testy na 100% nie czytając nawet szkolenia ( sam test można zdawać nieskończoną ilość razy). Naprawdę proszę się nie ośmieszać twierdząc że OVB ma jakikolwiek poziom szkoleń, zresztą miałem nawet przyjemność rozmawiać z człowiekiem z Centrali Polskiego OVB który nie widzi problemu że osoby bez wpisu do KNF robią analizy z klientami ( musiał naprawdę ciężkie szkolenia ukończyć), już nie wspomnę o kondycji firmy która musiała na fanpage przeznaczonym dla klientów wrzucić zbiórkę na pomoc dla Waszych "pracowników" na Ukrainie z tekstem OVB pomaga nie dodając nic że pieniądze pujda do Waszych kolegów i koleżanek. Przepraszam nie będę się rozpisywać ale nieudolność OVB widać na każdej płaszczyźnie. Ale w jednym jesteście świetni w manipulacji, w każdym innym aspekcie jesteście marni. Pozdrawiam serdecznie
    Wycofałem się przed egzaminem

15.11.2020 12:23

Radzę przeczytaj umowę która podpisałeś/aś. Konkretnie o 24msc po których nie zabiorą Ci prowizji. Umowę która czytałem miała ten zapis. Egzemplarz który wziąłem już tego nie miał. Im dłużej pracujesz tym więcej pieniędzy do oddania w razie problemów. Firma zabezpieczyła się że za wszystko odpowiada doradca.

25.05.2022 05:44

Dokładnie, ja swoją dostałem po podaniu kody z SMS ( naprawdę) dyrektor nawet mojego dowodu w ręce o ile dobrze pamiętam nie miał.
    Konrad

20.06.2022 09:21

Mamy XXI wiek więc taka forma mało kogo powinna dziwić. Druga kwestia - może zastanów się czy pamiętasz czy jednak nie, a dopiero później pisz komentarze.
    Karol

25.06.2021 14:01

Jeśli rozważasz karierę w tej formie zrób sobie prosty test. Wybierz sobie jakieś ubezpieczenie na życie, za składką 250zł miesięcznie, przeczytaj o produkcie i wyobraź sobie, że od jutra zaczynasz "pracę", że musisz zapłacić ZUS, koszty są po Twojej stronie, więc telefon, internet, paliwo do samochodu, kawa z klientem itp. Rano weź telefon i spróbuj znaleźć sobie klientów, umówić spotkania, albo wyjdź z domu i poszukaj klientów na ubezpieczenie. Nie wyobrażaj sobie, że obdzwonisz znajomych i jeśli nawet nie kupią, to polecą kogoś... nie wyobrażaj sobie tego, po prostu weź telefon i zrób to! Jestem przekonany, że po takim "dniu próbnym" będziesz w stanie odpowiedzieć sobie, czy ten biznes jest dla Ciebie :) Może być tak, że wyjdziesz z domu z zamiarem podbicia świata i chwycenia życia za rogi i zostaniem zwycięzcą, staniesz przed domem i nie będziesz wiedział gdzie iść... Może będzie tak, że weźmiesz telefon i nie umówisz żadnego spotkania... albo będzie Ci wstyd dzwonić po rodzinie i znajomych... jak coś to mogę Ci pożyczyć starą, papierową książkę telefoniczną :) Może wydaje Ci się, że opublikujesz post na Facebooku i ludzie sami się odezwą... zrób to! Może umówisz spotkanie, wypijesz kawę w McDonald z klientem i sprzedaż polisę... no i super, na kawałek składki ZUS już masz... tylko jeszcze klient musi ją opłacać przez dwa lata.. bo jak przemyśli i przestanie płacić... to jest laps i zarobioną prowizję zwrócisz. Może być też tak, że umówisz wiele spotkań i znajdziesz wielu zainteresowanych klientów... wtedy skontaktuj się z firmą, wezmą Cię, bo biorą każdego i masz na start klientów i sukces w pierwszym miesiącu pracy. Nie zastanawiaj się, czy gdyby do Ciebie zadzwonił akwizytor, albo przeszedł to czy byś dam mu szansę przedstawienia oferty i kupiłbyś ubezpieczenie ;) Tylko zanim nagrasz filmik do internetu, że jesteś zwycięzcą i zaczniesz szydzić z "etatowców" to uświadom sobie, że oni mają umowę o pracę, pensję co miesiąc, nie muszę sami sobie finansować narzędzi pracy i ponosić wszystkich kosztów, nawet jeśli zdarzy się gorszy miesiąc, to oni nie muszą swojemu pracodawcy zwracać pieniędzy, bo klient zrezygnował z polisy i raczej nie zdarza im się, że miesiąc kończą ze stratą na poziomie kilku tysięcy. Może chcesz zostać menedżerem... prosta droga, znajdź ludzi, którzy bez żadnej podstawy, ponosząc wszystkie koszty zechcą zostać zwycięzcami. Przekonaj ich do takiej "pracy" i zrób tak, żeby nie zrezygnowali a wręcz zaczęli sprzedawać. Obawiam się, że przebranie się w garnitur i lakierki to za mało, przyjechanie na spotkanie drogim autem to też za mało, umówienie spotkania w drogiej restauracji również może nie wystarczyć a koszty wygeneruje... chyba, że tylko wodę zamówisz :D W tej firmie na pewno uruchomią Twoją wyobraźnię, rozbudzą marzenia, ale pamiętaj, to że umyjesz głowę szamponem, który reklamuje Lewandowski nie sprawi, że będziesz miał takie życie jak on. Ilu ludzi tak naprawdę osiągnęło sukces w MLM... odpowiedz sobie sam! Nie trać czasu, zakładaj garnitur i idź pukać do drzwi, może akurat się w tym odnajdziesz czego Ci życzę szczerze! Tylko nie pukaj do moich ;)
    aaaa

17.06.2022 05:48

Bo jest prawdziwa
    Nie etatowiec

19.06.2022 13:01

Jeśli mówisz o etacie, na którym masz 15-20 tyś zł brutto podstawy to masz rację, szkoda rezygnować.
    Andrzej

16.01.2022 18:58

To nie tak, że przyjmują każdego jak leci. Przynajmniej teraz jest bardzo duża selekcja. Ja się dostałem, ale dwóch moich kolegów odrzucili. Bardzo duży profesjonalizm w szkoleniach i wytyczaniu ścieżki kariery. Po 3 miesiącach więcej nie napiszę na razie. Wiem tylko jedno: warto zacząć i samemu sobie wyrobić opinię!

25.05.2022 05:41

Jak to nie ja znam przypadki zatrudnienia osób bez sprawdzania nawet niekaralności i wykształcenia. Szkolenia to mówimy o tych z platformy elernig? Ja ostatniego dnia jak miałem jeszcze dostęp do systemu, zdałem wszystkie egzaminy co tam mogłem zdać na 100% a same szkolenia tylko przeklikałem ( ps zdaje się je nieskażoną ilość razy tylko kolejność pytań się zmienia). Firma strasznie słaba, zarówno pod względem merytorycznym, normalnym, kultury organizacyjnej. Ps rozumiem że ma Pani wpis do KNF skoro już pracuje z klientem? Jeśli nie to warto zaznajomić się z przepisami o dystrybucji ubezpieczeń.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa?

Kontakt - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.

ul. Ludwika Mierosławskiego 11A 01-527 Warszawa

Branże: Wsparcie ubezpieczeń

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
    Tomasz

12.08.2021 14:44

Firma Allfinanz Wrocław doskonale wie, że jej pracownik M. Moskwiak pod jej szyldem (usunięte przez administratora) i okrada ludzi z Dolnego Śląska i na to przyzwala.. Osoba ta jest powszechnie znana ze swoich przestępczych praktyk a mimo to zarząd spółki nie reaguje na to, że w swoich szeregach ma oszusta! Przestrzegam przed tą firmą a zwłaszcza przed kontaktem z Marcinem Moskwiakiem!!!

16.11.2021 15:19

W odniesieniu do w/w osoby i oddziału Wrocławskiego. Pan Marcin Moskwiak nie jest współpracownikiem firmy OVB Allfinanz od kwietnia 2020 roku. Panie Tomaszu pisze pan 12.08.2021 czyli ponad rok od momentu rozwiązania współpracy, proszę zasięgnąć informacji w centrali firmy.

25.05.2022 05:30

Nie warto, po rozmowie z jednym Panem z centrali ovb zacząłem się zastanawiać nad tym jak ta firma jeszcze może istnieć.
    AGNIESZKA

09.03.2022 22:27

Szanowni Panstwo co jest potrzebne do uzyskania licencji?

30.03.2022 08:44

Szanowna Pani, w pierwszej kolejności należy przejść szkolenie podstawowe 120 godzin (jest ono dostępne w systemie OVB Tools), następnie po 2 tygodniach należy zapisać się na egzaminy licencyjne organizowane online przez TU. Takie pytania oraz szczegóły należy pytać u swojego bezpośredniego przełożonego ew. dyrektora struktury.

25.05.2022 05:13

Wykształcenie średnie, niekaralność, następnie po odbyciu szkolenia zdaje się egzamin i zostaniesz zgłoszony do KNF, cała procedura często nie trwa dłużej niż dwa miesiące.

04.05.2022 18:59

Cześć, pytanie do pracowników i osób które może są w podobnej sytuacji do mnie, a mianowicie zacząłem myśleć o przebranżowieniu bo jestem typowym pracownikiem fizycznym na etacie, a widzę w komentarzach, że z takimi tutaj "jedzie się ostro". Trafiłem na osobę pracującą w OVB, która poleciła mnie dalej i jestem po wstępnej wideorozmowie, przez, którą zacząłem poważnie myśleć o zmianie pracy, na pytanie czy się odnajdę i czy warto zaryzkować zmiane dość stabilnej branży nikt mi nie odpowie ale czy właśnie praca tutaj jest w jakiś sposób stablina? Jak to jest z zarobkami dla żółtodziobów, którzy dopiero zaczynają? Nie chodzi mi żeby wyciągać jakieś wysokie kwoty tylko czy jest jakieś zabezpieczenie w postaci płacy minimalnej, czy jeżeli się nie pozyska klientów to się chodzi goły? Oczywiście poruszę te kwestie z kierownikiem na kolejnym spotkaniu, ale chciałem zasięgnąć opinii z drugiej ręki bo różnie to bywa, Pozdrawiam.

06.05.2022 14:37

Za to twój wywód to dopiero kwintesencja gupoty i hejtu w najczystszej postaci! Pewnie dostałeś wzwodu pisząc te brednie.

06.05.2022 23:56

Wyjaśniłem co oznacza skrót, ale dla Twojej satysfakcji i zrozumiałości poprawię swój pierwszy komentarz: "Proszę pamiętać, że w OVB jesteśmy owca tj. osoba wykonująca czynności agencyjne"
    Ciekawy

23.03.2022 17:39

Hej, Jak sytuacja ogólnie w firmie i jak wam się pracuje? Zaczynam przygodę i chciałby poznać możliwie najbardziej aktualna opinie OSOB ZAANGAZOWANYCH, a nie ludzi którzy zrezygnowali po 1 dniu i mówią że jest źle i że firma ogólnie (usunięte przez administratora)
    Anna

13.04.2022 18:32

Pracowałam w OVB dorywczo przez ponad rok. Uważam to za super pracę. Trzeba mocno wyjść że swojej strefy komfortu i działać. Im więcej działasz tym więcej zarabiasz. Jeśli twoim kierownikiem jest odpowiednia osoba i odpowiednio cie poprowadzi to możesz zajść daleko w naprawdę miłej atmosferze. Ja pracę w OVB wspominam naprawdę bardzo dobrze pod wieloma względami. Uwierz w to co robisz, korzystaj ze szkoleń, poznawaj nowych ludzi i działaj. Słuchaj co mówi twój przełożony bo on wie co mówi nawet jeśli wydaje ci się inaczej. Sama mam nadzieję że jak odchowam dziecko to wrócę ???? powiem tak, OVB albo się kocha albo się nienawidzi. Trzymam kciuki byś się zakochał!

06.05.2022 14:40

Święta prawda!
    Wiktor

29.03.2022 13:17

Szanowni Państwo, czytając te wszystkie opinie, nasuwa się pytanie: właściwie na czym polega praca na rzecz OVB ? Powie ktoś: sperzedwanie produktów finansowych. Czytam o elastyczności, o swobodzie planowania własnego czasu, o pracy indywidualnej, ale w zespole. Ale co konkretnie należy do obowiązków agenta ? Chodzenie po rodzinie, znajomych, dalszych znajomych ? To jest główna technika sprzedaży plus wydzwanianie ? Może ktoś z Państwa przedstawi choćby zwięzłą charakterystykę pracy agenta OVB ? Pozdrawiam Wiktor
    Wiktor

30.03.2022 09:14

Dziękuję za odpowiedź. Dostałem propozycję współpracy. Ale skoro to akwizycja, to już wiem, że nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

30.03.2022 11:38

Dziękujemy i życzy powodzenia w poszukiwaniu ścieżki zawodowej. Pozdrawiamy serdecznie.
    Pracownik (ale już niedługo)

14.02.2022 12:49

Konkretny wyzysk, umowy nie chcą podpisać na start, (usunięte przez administratora) jak ktoś chce zarabiam marne pieniądze i „mieć możliwość awansu” to polecam, zostanie tylko wyzyskany, po długim czasie w tej firmie nie polecam jej z całego serca. Traktują pracowanikow bezndziejnie…
    Kierownik

14.02.2022 15:19

W taki razie proszę iść do Biedronki ;-)
    rozbawiona

20.01.2022 13:17

OVB - firma która żeruje w dużej mierze na naiwności ekonomicznej klientów i przyszłych pracowników. Podczas pierwszych spotkań z klientami rozmowa, której wyuczeni są pracownicy czyli tzw. analiza potrzeb klienta jest prowadzona w taki sposób aby maksymalnie wzbudzić strach i niepokój (wiadomo na strachu najlepiej się sprzedaje). Do tego jeszcze kilka sztuczek manipulacyjnych i korzystania z tego, że niewielu naszych rodaków ma rzeczywiście rzetelną wiedzę ekonomiczną (choć wielu przedstawicieli też jej nie ma - bo co na przykład może o ekonomii wiedzieć osoba od której wymaga się aby miała wykształcenie średnie - matury nie musi zdać). Zdecydowana większość tych osób nie ma pojęcia co sprzedaje - wystarczy zapytać o szczegóły z owu i się gubią lub dzwonią do konsultanta z konkretnej firmy ubezpieczeniowej. Firma słabo dba o jakość pracowników, ale to nie dziwne jak się idzie na ilość nie na jakość. No cóż mityczny egzamin KNF to często fikcja, wielu z nich przekazuje sobie przygotowane wcześniej pytania, zresztą wystarczy popatrzeć na zdawalność tych egzaminów (nawet amnestia maturalna tego nie przebija). Ale w końcu najlepszym produktem jest praca w OVB :) bo na tym na pewno zarobi najwięcej osoba, która was rekrutuje, nawet jeśli nie utrzymacie się w firmie to zawsze podpiszecie kilka umów np. z najbliższą rodziną a to już prowizja dla was i dla waszych opiekunów. Oczywiście rekrutując się do firmy bazujecie na własnym portfelu kontaktów. Zatrudnienie na zasadzie prowizji, większość osób które zaczynają nie ma założonej działalności gospodarczej, to zaczyna się zazwyczaj od kierownika oddziału. Ile zarobisz, tyle ile wypracujesz oczywiście. Jeden kierownik zarobi te mityczne 10000zł. inny jak zamknie koszty w 1000zł to się cieszy :) i na koniec, nic nie przekonuje polskiego klienta lepiej, że jesteście rzetelną firmą niż fura, którą jeździsz :)

02.02.2022 13:34

Domyślasz się? I Twoje domysły oznaczają prawdę objawioną? Proponuję się spotkać i wyrobić sobie własną opinię zamiast czytać opinie napisane przez konkurencję.
    Dorota

12.02.2022 10:13

Witam . Interesuje , mnie praca w tej branzy. Proszę o info jezeli szuka pani osoby do wyuczenia. [email protected]

22.01.2022 12:45

Kierownik

22.01.2022 19:29

Sprawdziłem na liście współpracowników, i nie ma nikogo takiego jak Pan M. Dudek w tej firmie, wiec domniemam ze albo to wyssane z palca oskarżenia, lub ze ta osoba została zwolniona firmy.

23.01.2022 10:13

Dokładnie tez sprawdzilem to, i nikogo takiego nie ma liście pracownikow, a to najlepiej pokazuje jak hejterzy wypisują tu wysłane palca oszczerstwa. Czyżby konkurencja?
    FreeCrew

22.01.2022 12:45

A ja miałem ciekawe przygoda z Panem Mateuszem Dudkiem, niby pracownik tej firmy, nagle zaczyna do mnie wypisywać grozi mi obraża moja rodzinę. Jeśli kazdy pracownik tak wygląda to nie dziwie się ze ta firma ma opinie (usunięte przez administratora) Oczywiście sprawa została zgłoszona na Policje
    Beata

15.12.2021 23:37

Współpracuje od roku i polecam. Myślałam,że zostanę na chwilę a jednak myślę o długiej współpracy.
    AkryLove

23.04.2020 09:17

Kilka dni temu miałam swoją wideorozmowę o pracę w OVB. Jestem studenktą 4.roku, a na rozmowę zgłosiłam się w zasadzie z nudów, bo ile można przez tę pandemię i zakazy wychodzenia z domu leżeć w łóżku z paczką chipsów i oglądać Netflixa. Rekruter sympatyczny i szczery w KAŻDEJ kwestii, szacowane zarobki na start takie jakich potrzebuje przy układzie 8-10 godzin pracy tygodniowo (przypominam, że studiuję, dziennie - mam regularne wykłady przez internet w tygodniu). Zobaczymy jak to będzie, bo na razie przede mną szkolenia, których jest całkiem sporo, ale dla otwartych i chłonnych umysłów praca, przynajmniej w teorii, nie wydaje się trudna. Jak dla mnie, na tę chwilę gospodarczo-polityczną i z moim ubogim CV, ta praca daje szansę na zdobycie nowych umiejętności choćby w zarządzaniu finansami w swojej przyszłej firmie, nabieranie umiejętności negocjacyjnych i rozmowy z potencjalnym klientem oraz przede wszystkim nauka ODPOWIEDZIALNOŚCI. Na pewno praca w tej firmie będzie na moim kolejnym CV wyglądać lepiej niż praca na inwentaryzacji w Biedronce lub kasjerka w H&M.

13.11.2021 03:37

Pracuje Pani w tej samej branży A obraża Pani konkurencję, no nie najlepiej to o Pani świadczy już na samym początku! Jeśli jest Pani agentem to znaczy że ma Pani tak samo "umowę Agencyjna" i jest Pani na działalności gospodarczej. Skąd Pani wie jak jest w OVB skoro pracuje Pani w innej firmie. Czym różni się Pani praca od pracy w OVB? No bo chyba tez polega na poszukiwaniu i zdobywaniu klientów. Nie urażając, ale w Pani w ypowiedzi jest 100% Hipokryzji. Działam w OVB wiele lat, utozsamiam sie z tą firmą i kocham to co robię, ale nigdy w życiu nie przyszło by mi do głowy, u klienta czy gdziekolwiek indziej obrażać inne firmy konkurencyjnej. Bo to tak jakbym naprawdę "pluł we własne gniazdo" Pozdrawiam
    Biała

16.11.2021 21:02

W dzisiejszych czasach części pracodawców nie zwraca uwagi na to czy masz mgr czy nie (chyba że jest to "państwówka"). Zależy im na pracownikach rzetelnych i z doświadczeniem. Co im z tego jeżeli ktoś ukończył informatykę jak nie ma zielonego pojęcia o tym
    Lena

09.11.2021 18:49

Współczuję tym co próbują tam pracować ponieważ biuro w Poz robiło przekręty i niestety zaczęło się ciąganie a to na policję i do prokuratury a teraz jeszcze wyskoczyli ze sądem ze niby mam być świadkiem,także jeśli ktoś chce tam pracować to odradzam,dodam jeszcze że jak rezygnuje się z pracy to trzeba oddać to co się zarobilo mi wlecialo ok 10 tyś.do oddania więc nie pakujcie się w to (usunięte przez administratora) bo źle na tym wyjdziecie.To nie jest praca tylko jakieś (usunięte przez administratora) jak dla mnie,powodzenia dla tych co chcą tam pracować i mam nadzieję że nie skończycie w sądzie tak jak ja.
    Ewa

09.11.2021 19:26

Czy może Pani pokazać jakiekolwiek dowody? Bardzo proszę o kontakt bo jestem właśnie zainteresowana współpracom.
    Pani Doradca

15.09.2021 17:01

Witam Jestem absolutnie przekonana że OVB to najlepsza firma na świecie. To jakie daje możliwości i szanse swoim współpracownikom, zarówno rozwojowe jak i finansowe, to coś absolutnie niespotykanego nigdzie indziej. To że praca może być pasją, hobby a nie monotonią, mogę mieć wolność czasowa gdyż pracuje kiedy chce i ile chce, a jednocześnie to że w moim przypadku już po 2 latach mogę zarabiać ponad dwa razy więcej niż wczesniej na etacie (z tendencją cały czas zwyżkową), mając jednoczesnie dwa razy więcej czasu wolnego dla rodziny i bliskich, to coś dlaczego m. in tu jestem. Oczywiście nie każdy tą szansę wykorzysta, a często nawet nie spróbuje wykorzystać, ponieważ po drodze posłucha jakiegoś negatywu od szwagra, lub tzw "somsiada Janusza" :-) czy innego wujka dobra rada, który pozjadał wszystkie rozumy, i choć nigdy w ubezpieczeniach nie pracował (lub pracował i mu nie wyszło) to i tak się na wszystkim zna. Takie osoby zawsze koncentrują sie na jakimś przypadku gdzie komuś nie wyszło, zamiast koncentrować się na tych którzy odnieśli sukces- . OVB praca przede wszystkim dla ambitnych i wytrwałych, pozytywnie nastawionych ludzi którzy mają dobre intencje w stosunku do innych, tylko w ten sposób można tu budować ta pracę, czy działalność długofalowo. Nie od razu Rzym zbudowano, ale systematyczna praca i wytrwałość popłaca i buduje osobisty sukces na lata. Pozdrawiam z Wielkopolski
    Ula

20.09.2021 15:19

To dopiero bełkot. Ja bym wbrała c: odpowiedzi a i b steworzył sześciolatek :)
    Ewa

01.11.2021 16:04

Konkurencję trochę zabolało?
    Klient

19.09.2021 10:20

Jestem klientem OVB i jestem bardzo zadowolony że współpracy że swoim doradca. :-) Nawet sam zastanawiam się czy nie spróbować swoich sił, tym bardziej że jak się niedawno dowiedziałem, moja znajoma bardzo wysoko tam zaszła:-)
    Klient/Pracownik

25.08.2021 09:37

Moja historia z OVB rozpoczęła się 2015 gdzie stałem się klientem firmy. Mój doradca odwiedzając mnie po ok roku na spotkaniu serwisowym zaproponował mi współpracę. Na początku nie byłem od razu zdecydowany gdyż pracowałem na etacie, natomiast stwierdziłem że warto spróbować jako praca dodatkowa. W pierwszym miesiącau przeznaczając ok 2 godzin dziennie zarobiłem prawie tyle co w pracy etatowej. Możliwość rozwoju, misji jaką jest pomaganie ludziom i co raz lepsze wynagrodzenia spowodowały że po 3 miesiącach zdecydowałem się zrezygnować z etatu i przejść na jednozawodostwo w OVB. To była najlepsza decyzja w moim życiu. W niecały rok zrobiłem awans na Kierownika Oddziału, a po 3 latach na Okręgu. Dzisiaj jestem bliski awansu Dyrektorskiego. Praca w OVB jest dla mnie pasją. Jeśli ktoś sie zastanawia czy spróbować to powiem tylko tyle. Jeśli nie spróbujesz to nigdy nie przekonasz się czy było warto czy też nie. Pozdrawiam

12.08.2021 14:52

Pod szyldem OVB Allfinanz na Dolnym Śląsku (usunięte przez administratora) i okrada ludzi znany powszechnie (usunięte przez administratora) M. Moskwiak. Kiedy zarząd spółki coś z tym zrobi???
    OVB

12.08.2021 18:12

Informujemy, że wymieniona osoba nie posiada upoważnienia do podejmowania żadnych czynności w imieniu i na rzecz OVB. Jeśli takie działania są podejmowane, prosimy o oficjalne zgłoszenie (kontakt mailowy lub telefoniczny) do Centrali OVB. Z poważaniem OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o. ul. Mierosławskiego 11A 01-527 Warszawa tel: 22 576 35 35 mail: [email protected]
    Zainteresowany

13.01.2020 09:59

Zaproponowano mi właśnie pracę administracyjną w tej firmie. Czy ktoś posiada wiedzę jak wygląda ta praca w OVB? Nic szczegółowego się nie dowiedziałam. Warto?
    Alina

12.08.2021 14:59

Warto ale omijać tę firmę!!! Zalecany dystans to 50km!!
    Piotr

12.08.2021 14:54

Omijać szerokim łukiem!!

07.06.2021 15:21

Zapomniałem wspomnieć, że menadżerowi zdarzyło się podnieść na mnie głos, a gdy robił mi "egzamin" z APK, jechał samochodem. To nie jest profesjonalne podejście.
    Paula

24.07.2021 15:18

Jeśli faktycznie tak było to znasz przełożonego tej osoby, no chyba że nie pojawiłeś się na egzaminie to teraz proszę nie pisz nieprawdziwych informacji. Osoba prowadząca szkolenia przebywa razem z osobami, które zdają egzamin w jednej sali lub jeśli mówimy o okresie pandemii mogły występować szkolenia/egzaminy zdalne. Zazwyczaj na egzaminie nie ma tylko jednej osoby, stąd też moje przypuszczenie (moze byc oczywiście mylne) ze był wyznaczony dla Ciebie drugi termin. Jeśli jednak uważasz, że spotkałeś się z nieprofesjonalnym zachowaniem egzaminatora to zgłoś to do jego przełożonego a nie kryjesz się za nikiem na forum :)

04.08.2021 16:24

Zgłosiłem i dostałem odpowiedź, że moja sprawa zostanie rozpatrzona, po czym kontakt z biurem OVB się urwał.
    Pawel

24.07.2021 15:13

Polecam moja koleżanka jeszcze z czasów liceum zajmuje się tematem ubezpieczeń, kiedyś na relacji widziałem i sam się do niej zgłosiłem. Zaczęło się od ubezpieczenia turystycznego gdzie na tym samym wyjeździe moja żona złamała rękę. Bez problemu dostaliśmy odszkodowanie z ubezpieczenia robionego przez znajoma, dzięki temu ze to właśnie ona robila je nam mogłem napisać do niej na messengerze i dostałem szybko wiadomość co należy zrobić, żeby ubezpieczenie zadziałalo. Obecnie jest naszym opiekunem od 3 lat i będziemy się starali o hipotekę.

Zostaw merytoryczną opinię o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.