OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa

Częste pytania

• Skierniewice
Bielsko-Biała - Biuro OVB
Gdynia - OVB HOLDING AG
Gorzów Wielkopolski - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
Krosno - OVB Allfinanz Polska Gorlice
Olsztyn - Europejski Koncern Finansowy OVB Allfinanz
Radomsko - OVB Holding S.A.
Rzeszów - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
Warszawa - OVB
Wrocław - OVB Allfinanz Sp. z o.o Polska Spółka Finansowa.

5. Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Warszawa

Nie przegap nowości o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.!

Adrian

22.03.2013 14:42

Odpowiedz do postu powyzej. Dlatego w OVB gdyz nigdy od danych ubezpieczeli nie dostaniesz najlepszego produktu z ich gamy dla ciebie, tylko dostanie to co jest dla nich najlepsze. Kolejna najwieksza korzyscia jest znajomosc OWU i opieka nad produktem, zmiana alokacji inwestowania itd itd... Przeczytalbys samemu OWU?? kilkudziesiecio stronicowa ksiazke? Mysle ze skonczylbys na 3-12 stronie, a nawet jak bys przeczytal to ile bys z niej zrozumial??? Firmy takie jak OVB i kazde inne znaja dokladnie produkty ich partnerow i wiedza jak robic zeby klient nie stracil na tym a jak najwiecej zyskal dlatego wazne jest aby duzo pytac, patrzec w OWU, kazdy doradca na 2 spotkaniu po prezentacji produktu musi miec przy sobie warunki umowy, jezeli nie ma to jest bardzo niekompetentny, gdyz nie bedzie na podstawie pytan klienta odpowiedziec na nie popierajac sie ksiazeczką. Dlaczego warto pracowac w OVB? a to dlatego ze jest to bardzo wizjonerska praca, daje szanse rozwoju, zarobki uzaleznione od twojej wlasnej pracy, podstawe od KOD, perspektywe przyszlosci, swietne wynagrodzenia za ciezka prace. Wg mnie nie istnieje inna firma na Polskim rynku ktora daje takie perspektywy, ale pameitajcie nie chodzi tylko o swoja osobe, zajmujecie sie finansami swoich bliskich, kolegow, kolegow danych kolegow itd...Musicie dokladnie dowiedziec sie co im polecacie i chcecie aby zalozyli. Ja osobiscie wszystko bym to sprawdzil. Wszystkim klientom polecam wspolprace z OVB jako ogolnik, poniewaz wiadomo ze kuszace duze zarobki (prowizje) niektorzy doradzcy postepuja niewlasciwie z etyka pracy, ale od tego sa kierownicy zeby to weryfikowac. Praca daje mozliwosci oszczedzania pieniedzy na czarna godzine badz swoja emeryture, dzieci i to malym nakladem kwot miesiecznych. Za granica robia to na potege a u nas tylko sie narzeka, jak to zle jest, jakie bezrobocie, ale wtedy kiedy mielismy prace i zarobki to jeszcze kredyty ludzie biora zamiast odkladac...heheh Wziecie kredytu hipotecznego na 30 lat to dla Polakow nie problem, nawet jak straca prace, ale odlozenie 100 zl miesiecznie przez 10 lat to juz wielkie obciazenie finansowe? a co jak podczas splaty kredytu stracicie prace? co wtedy? zęby w tynk? Przemyslcie to sobie
    R

28.02.2013 14:02

a Myślałem, że dla Ciebie najważniejsze jest wysoka prowizja, zarobki w najlepszym zawodzie przyszłości. ps. Skoro OVB sprzedaje produkty np. AXA lub Generali, to wytłumacz mi, dlaczego mam to kupować w OVB a nie bezpośrednio w Generali. Albo np. pracować dla Generali lub Axa zamiast OVB?

26.01.2013 10:15

Napisałam kilka miesięcy temu że pracuję w OVB dzisiaj piszę ponownie -nadal pracuje w OVB, zauważyłam w przedstawianych tu opiniach jedną powtarzającą się normę . Negatywne wypowiedzi pochodzą od osób, które już w OVB nie pracują, a pozytywne od ludzi , którzy tam aktualnie pracują. Co Wy na to? Moje zdanie jest niezmienne. Praca wymagająca ale daje duże perspektywy zarówno co do osobistego rozwoju jak i możliwości zarobkowych- ale ważna zasada: za samo przyjście do pracy nie dostaje się wynagrodzenia- to nie etat. Informacje na temat pracy są szczątkowe- wykorzystujecie je aby uwiarygodnić swoje negatywne wypowiedzi. Odezwę się znów za kilka miesięcy. Pozdrawiam
    bartek

29.11.2012 16:45

rzetelna i godna zaufanie firma Polecam
    Struś Pędziwiatr

21.11.2012 13:53

Byłem kierownikiem w tej firmie przez kilka lat. Z perspektywy czasu i własnego doświadczenia wiem, że rodzaj świadczonych usług nie różni się od Expandera czy Open - poziom edukacji ten sam, z tą różnicą że OVB nie załatwia spraw kredytowych oraz nie opłaca kosztów podróży służbowych do klienta. Z rozliczaniem prywatnych tel. komórkowych bywa podobnie. OVB nie jest standardowym miejscem pracy, gdzie posiedzisz 8-16. OVB to bardzo czasochłonny sposób na życie, który ja wspominam wyjątkowo dobrze. Bowiem jest tu inna kultura pracy niż u prywaciarza czy w urzędzie, gdzie jak cię nie mobbingują, to zajeżdżają na śmierć. Pracujesz tyle ile chcesz zarobić lub ile chcesz awansować. Nikt cię tu nie pogania, bo twoje zarobki to wyłącznie twój interes. Co zaś się tyczy wydzwaniania do znajomych i krewnych, to jest dobry sposób do stworzenia bazy klientów i nauczenia się fa (usunięte przez administratora) (mniej się stresujesz przy kimś kogo znasz i łatwiej przyjmujesz krytykę). Nic więcej. Problem z tą kwestią rodzi się wtedy, gdy jesteś odludkiem i po za rodziną nie posiadasz zbyt dużej liczny kontaktów, bowiem bez kontaktów w tej firmie nie istniejesz. Chciałbym się jeszcze odnieść do spraw ograniczonej liczby produktów... OVB ma na prawdę dużą ich gamę, ale to jakim produktami posługujesz się na co dzień zależy wyłącznie od twoich przełożonych/ filii, do której trafisz.... zresztą jeśli szukasz jakiegoś szczególnego produktu zawsze możesz podpytać się centrali. Reasumując OVB to praca dla wytrwałych, pochłaniająca bardzo dużo czasu, ale za to w bardzo przyjemnej atmosferze. Zasadniczo ich metodykę szkolenia pracowników czy podejścia do klientów wykorzystuję do dziś i choć kiedyś jako świeży pracownik nie wierzyłem, że rysowanie grafów czy wkuwanie formułek coś zdziała ;) Jedynym i to dużym minusem tej firmy, co zniechęca ludzi na początku jest brak nawet min. stałego wynagrodzenia dla konsultantów. Szkoda bowiem, wielu wartościowych współpracowników ucieka z szeregów firmy już na samym początku. Ovb to dobry sposób na pracę dodatkową, nie polecałbym osobą mającym dodatkowe zobowiązania finansowe na sobie, które chcą z niego zrobić podstawowe źródło dochodu.
    Milena222

16.11.2012 14:17

Witam, Chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej na temat firmy OBV.... , czytam i słyszę wiele negatywnych opinii, a jutro mam rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko doradcy klienta teraz nie wiem co robić po tym co czytam, naprawdę jest aż tak źle?Zastanawiam się czy teraz w ogóle się wstawić na te rozmowę,czy jednak pójść, ale zakładając hipotetycznie, że dostanę te pracę a praca tam okaże się kompletną katastrofą !
    niezle

01.10.2012 22:48

gościu, ale fatalnie piszesz, jak można zmienić coś po podpisaniu umowy, twoja wypowiedz to nieudolna próba udawania klienta. Zero wiedzy o temacie
    bezrobotny

20.09.2012 17:28

Witam. Jak wygląda współpraca z OVB? Obecnie rozklejają ulotki po krakowie że szukają ludzi do współpracy i zapraszają do oddziału przy (usunięte przez administratora) Na ulotkach jest adres e-mail tej Pani wspomnianej w poprzednim poście. Czy trzeba otworzyć działalność gospodarczą? Płacą tylko prowizję, czy jest jakaś część stała? Jak jest ze szkoleniami: są płatne, ile trwają? Komu mam niby sprzedawać te ich produkty? Tylko nie piszcie że znajomym, bo wszyscy się ode mnie odwrócili.
    sceptyczny

09.08.2012 02:05

Droga Kasiu, a może odniesiesz się jakoś do wypowiedzi poprzednika zamiast zwykłego "pracuję w OVB, jest fajnie, nie wiem jak wy, ale ja dostaję pieniądze na czas."

25.07.2012 16:04

Jestem pracownikiem OVB Wrocław i jestem bardzo zadowolona. Wpłaty na konto z mojej pracy wpływają co miesiąc bez problemu, z prowadzącym mnie Kierownikiem Okręgu spotykam się min. 1raz w tygodniu w celu przygotowania spotkania u klienta i uzupełnianiem mojej wiedzy, uczestniczę w szkoleniach,które zajmują dużą część czasu, ale im więcej wiedzy tym większa samodzielność w pracy.
    misiek

03.07.2012 19:17

te negatywy to istna bzdura ,jezeli kient mowi o zabezpieczeniu to jasne ze inwestycja a nie ubezpieczenie mieszkania ,ludzie zazdroszcza niemca jaka maja emeryture ,ale u nich inaczej panstwo gospodarzy i sami im zakladaja fundusze dlatego taka fajna emerytura ,niestety u nas w polsce sami musimy zakladac fundusze i oszczedzac

22.05.2012 20:32

Człowieku z zasady wypowiadamy się tylko na tematy na które mamy jakąś wiedzę a widzę że ty takiej nie posiadasz!! OVB to firma zrzeszająca NIEZALEŻNYCH DORADCÓW FINANSOWYCH to nie jest firma mająca własne produkty tylko pomagająca klientom poruszać sie po rynku i wspólpracująca z firmami które mają produkty godne poleceniu klientowi. Wiem co mówie bo sama pracowałam tam ponad dwa lata, nie nażekałam nigdy bo jak na Polskie realia pieniądze były bardzo dobre, i produkty też sama mam u nich fundusz i dzieki temu bez problemu stać mnie było na wesele o jakim marzyliśmy, zamierzam po urlopie macierzyńskim znowu wrócić bo ta praca daje mi satysfakcje i pieniądze. porównywanie pracy w OVB do pracy śmieciarza czy kasjera w biedronce jest żenujące i zapewne piszą to osoby które nie dostały sie do pracy w tej firmie i zresztą jakoś mnie to nie dziwi:))) żeby coś oceniać trzeba spróbować
    Józef

18.04.2012 04:00

Na 8 znajomych, które tam pracuje/pracowało jeden kolega odszedł niezadowolony. Jestem ich klientem, podobnie mój ojciec i siostra, jedynie ojciec narzeka na koszty obsługi produktu. Z tego co wiem, to szkolenia są za darmo.

Kontakt - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.

ul. Ludwika Mierosławskiego 11A 01-527 Warszawa

Branże: Wsparcie ubezpieczeń

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
    kika

27.03.2012 17:02

Przyłączam się do pytania,odświeżenie tematu, proszę niech ktoś się wypowie o pracy w OVB a najlepiej oddział w 3mieście, konkretne stawki, jak wygląda praca, czy jeździ się do klientów itp. Pozdrawiam !
    FIR

23.03.2012 19:23

WItam!Mam pytanie , dopiero zaczynam pracę w OVB, jestem na 1 roku Finansów, do OVB trafiłam myślą o zdobyciu doświadczeń w zakresie finansów .. jak na razie nie mam wyrobionej opini na temat tej firmy.. tyle co usłyszałam od pracowników, czyli że nie narzekają ale mówią że na początku trzeba się wykazać..Chiałabym się spytać czy są jakieś haczyki ? jakieś zapłaty za szkolenia etc.?
    Adamo

29.02.2012 16:23

Jeżeli chodzi o opinie z OVB to powiem wam najprościej jak tylko potrafię ……:D mianowicie ja osobiście nie mogę dostrzec minusów.... perspektywa maluje sie pięknie .... bez wyższego wykształcenia ... nienormowany czas pracy (niezwykle niski ....w zasadzie sam wybierasz ile chcesz pracować ) ...stawki ?...po krótkim czasie Bedzie cie stać na to o czym teraz możesz jedynie marzyc!...nie wspominając o szkoleniach które odbywają sie w 4-ro gwiazdkowych hotelach w których wszystko masz za free!....bez jakieś akwizycji, od drzwi do drzwi ...na podstawie łańcucha po kolei odwiedzasz ludzi (znajomi -> znajomi znajomych -> znajomi znajomych znajomych .... itd .... ).... ktos napisze "przeszedł pranie mozgo" ...hehe ....nie lubie komentarzy ktore polegaja na ignorancji i nieznajomosci faktow i osob pozdro ....
    Eryk

29.02.2012 16:11

OVB działa w 14 krajach Europy. Firma powstała w Niemczech w 1970 roku a w Polsce jest od 1993 roku. Jeśli chodzi o firmy pośrednictwa finansowego OVB powstała jako pierwsza w Europie a co za tym idzie jest najstarsza czyli ma największe doświadczenie . Jest także największa jeśli chodzi o tego typu firmy a co najważniejsze jest Obiektywna i bezkonkurencyjna. Oczywiście bywają osoby które potrafią zepsuć wizerunek Firmy, ale chyba tak jest wszędzie(usunięte przez administratora) To jest przykład jednej osoby niestety takich osób jest więcej. Dlatego jeżeli chcecie się przekonać jak jest naprawdę wystarczy się umówić z doradcą. Ja właśnie tak zrobiłem i jestem długoletnim klientem tej firmy. A piszę dlatego ponieważ troszkę mnie to boli jeżeli słyszy się tyle złego o OVB, a ja wiem jak jest naprawdę….
    Adamm

21.02.2012 17:11

Jeśli są jakieś uwagi co do OVB to mogą dotyczyć jedynie obsługi niektórych osób, bo produkty nie są nasze tylko z rynku. I jeśli czyta się opinie o jakimś produkcie to trzeba się odnosić do opinii tych produktów, a nie firmy. OVB jest pośrednikiem sprzedażowym i ich celem jest zadowolenie klienta. Jeśli ktoś kto wstępuje do OVB, tego nie potrafi to później opisuje różne negatywy. Warto tę poczytać o pozycji w rynku i ich osiągnięciach na rynku nie tylko Polskim, ale międzynarodowym. Dlatego osoby które nie stosują się do praktyk w OVB kończąc niepowodzeniem w tej branży i negując to w czym im nie wyszło.
    o malo co

15.02.2012 00:03

Ja tez dzikuje :) bylam na paru szkoleniach na początku wydawało mi się ze wszystko jest fajnie, piekne, mila atmosfera ale jak tylko mialam podac swoich znajomych telefony i wmowic im cos o czym nie mam zielonego pojecia to zwatpilam... ale cos jest w tym... sam fakt ze zatrudniaja ludzi nie zwiazanych z branza... pozdrawiam
    klik

14.11.2011 19:01

Ja powiem tak jestem klientem OVB od 3 lat i jestem zadowolony. Mam wgląd co się dzieje z moimi pieniędzmi itp. Wydaje mi się że osoby które piszą negatywne komentarze miały złego pośrednika i tyle. A jeżeli komuś by zależało to zawsze może się skontaktować z dyrektorem firmy i on zawsze wszystko wyjaśni. Pracownicy są bardzo mili tylko ludzie TRZEBA PYTAĆ pośrednika o wszystko to jest podstawa jak wy mówicie że "rozumiem, rozumiem itp." a potem narzekacie. Bo tak naprawdę nic nie zrozumieliście a chcecie pokazać jacy wy wykwalifikowani i rozumiecie wszystko co mówi pośrednik to ja was proszę zastanówcie się nad swoim postępowaniem i jak będziecie pytać to nie zrobicie z Siebie idiotów. Ja gorąco pozdrawiam Firmę OVB oraz klientów tej firmy :) PS. Tak na marginesie to OVB jest tylko pośrednikiem i wszystkie wąty powinny być kierowane do banków, towarzystw ubezpieczeniowych z Tego względu że oni Ciągle coś zmieniają nawet po podpisaniu umowy :) Pozdrawiam.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa?

Paz

28.04.2011 22:47

słuchaj misiek. Firma jasno mówi, że płaci ci prowizję za każdego klienta, ale taki klient musi płacić przez dwa lata. Jeżeli, któryś przez okres tych dwóch lat się wycofa, tracisz jego prowizję. To, że się zwolniłeś z firmy nie zwalnia cię to z utraty prowizji, jeśli ktoś się wycofał.
    Gwiazdka

17.08.2010 17:19

Ja nie jestem pracownikiem a klientem FIRMY OVB. jestem bardzo zadowolnona z informacji jakie udzielili mi pracownicy a raczej pracownik... informacje były jasne i czytelne... coś o tym wiem bo sama pracuję w banku a dodatkowo mam ukończone studia ekonomiczne... według mnie jedna w lepszych firm działających na rynkach... ;) polecam gorąco. jeśli chodzi o doradców to jak wszedzie są rózni, jedni lepiej przygotowani a inni gorzej ale przeciez tak w gruncie rzezcy jest wszędzie ;)
    OVB

18.01.2010 23:45

Koleś zapewne sam współpracy z OVB nie zakończył tylko OVB z nim!!! Po co takie idiotyzmy pisać? Nie odnalazłeś się w tej pracy? Trudno! Ale nie psuj opinii!!!!
    ovb - wrocek

21.12.2009 21:18

witam zawsze kiedy czytam takie opinie -(usunięte przez administratora) to mnie trafia!!! Zwyczajnie pisza to ludzie, którzy sie do tego nie nadają i mają kompleksy. W czym doradca z ovb jest gorszy od tego z ekspandera? bo ovb się nie reklamuje w tv? bo nie promuje kredytów hipotecznych? W całej europie takie polisy działaja i ludzie sa zadowoleni tylko u nas jak zwykle znajdzie sie paru ... i narzeka, Zasady sa jasne i kazdy dobry - podkreslam dobry - doradca powinniem swojemu klientowi wyjasnic zasadę działania produktu - i tyle!!! Sam pracuje w OVB we wrocku od 2,5 lat i nie narzekam - mam czyste sumienie i juz kilku ludzi mi dziekowalo za pomoc - a to dla mnie najwazniejsze, pozdrawiam
    as

03.11.2009 12:11

ja jestem klientem ovb rzeszow i naprawde doceniam ich prace
    gość

12.09.2009 16:22

Chłopie naucz się najpierw pisać poprawnie, bez błędów ortograficznych a potem wypowiadaj się na forum i rób innym wodę z mózgu.. Jeżeli sobie nie dajesz rady w takiej branży to po prostu odpuść, a nie wypisuj brednie, w taki sposób wypowiadają się tylko ci, którzy nic sobą nie reprezentują-potrafią tylko psuć rynek pracy..

Zostaw merytoryczną opinię o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.