OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa

OVB stories

Częste pytania

Bielsko-Biała - Biuro OVB
Gdynia - OVB HOLDING AG
Gorzów Wielkopolski - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
Krosno - OVB Allfinanz Polska Gorlice
Olsztyn - Europejski Koncern Finansowy OVB Allfinanz
Radomsko - OVB Holding S.A.
Rzeszów - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
Warszawa - OVB
Wrocław - OVB Allfinanz Sp. z o.o Polska Spółka Finansowa.

5. Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Warszawa

Nie przegap nowości o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.!

16.08.2016 12:38

Chwdovb

19.08.2016 11:33

Tak jak Ci napisali wyżej mondziole
    lala

16.08.2016 12:30

e-klient OVB 2013.05.21 [14:53] Hej, opowiem pewną historię która obrazuje pracę OVB. Kilka dni temu jeden z doradców umówił się z moją mamą na spotkanie. Poszedłem razem z Nią. Doradca zaczął przemowę jakby tylko przyszedł porozmawiać. Później zrobił się bardziej nachalny, wtedy ja stanowczym tonem powiedziałem że mama jest nie zainteresowana. Pech chciał że w tym czasie umówiłem się również ze znajomym z uczelni. Poszedłem dosłownie na chwilę. Gdy wróciłem po 15min. naszedłem go jak proponował mojej mamie żelazko Zemmler gdy tylko kupi polisę. Jak to powiedział "dość że Pani będzie ubezpieczona, będzie Pani odkładała na emeryturę (moja mama ma 58 lat!) to jeszcze będzie pani prasowała oryginalnym (?!?) żelazkiem... Podziękowałem mu uprzejmie i poszliśmy w swoją stronę. Życzę powodzenia Panu z firmy OVB. Więc jeśli nie chcecie być ubezpieczeni i prasować sobie żelazkiem Zemmler to nie polecam. Pozdrawiam serdecznie i widzę świetlaną przyszłość przed tą firmą. Spokojny nie-klient. Kamil B. 2013.03.24 [14:22] Witam i całkowicie przestrzegam przed tą firmą. Z całą odpowiedzialnością nazwę ich oszustami i złodziejami, a w skrócie przedstawię jak działa ta "firma". Po nawiązaniu współpracy nie otrzymałem umowy do podpisania, tylko pracowałem przez krótki czas kontaktując się głównie telefonicznie. Ciągłe telefony od "przełożonego", które miały spowodować, żeby ze znajomych wyciągnąć jak najwięcej klientów. A jak już się poda znajomych, to firma zapomina o pracowniku, ale nie do końca.  Znajomi, którzy chcieli skorzystać z usług skończyli się, więc przestałem współpracować. Rozliczenia przesyłali korespondencją częściowo w języku polskim, częściowo niemieckim.  Nagle zgłasza się do mnie firma windykacyjna, że mam zwrócić prowizje, gdyż OVB straciło jednego klienta. No i tu moje zdziwienie. Po pierwsze nie wiem, czy to prawda, bo nie wiem jaki klient rzekomo przestał płacić, a po drugie... przecież ja nie podpisałem żadnej umowy o współpracę i nie wiedziałem, że będę musiał oddawać jakieś pieniądze, na które przecież uczciwie zapracowałem. Jak mi mówił "pan Marcin" mający siedzibę wtedy w kamienicy w Krakowie przy ulicy Grochowskiej 11: "panie Kamilu, oficjalnie nie może pan podpisywać umów z klientami, bo nie ma pan licencji, ale proszę się starać, a umowy będziemy na mnie podpisywać. Proszę też wysłać na taki a taki adres zaświadczenia o niekaralności i reszty dokumentów." Po jakimś czasie telefon: Panie Kamilu, co tak mało znajomych pan ma? Niech pan postara się wyciągnąć jak najwięcej, a na egzamin licencyjny nie musi pan jechać "załatwiłem" panu tą licencje już. Oczywiście nigdy licencji mi nie pokazano i umowy nie dano do podpisania. Ale jak wspomniałem wcześniej OVB zaczęło się przez windykatora domagać zwrotu prowizji. W bardzo nie miły sposób, telefony, obrażanie, wyzywanie i non stop straszenie: "wpłać tę kasę" Zażądałem oczywiście przesłania mojej rzekomej umowy z OVB. I tu WIELKIE MOJE ZASKOCZENIE. Dostaje umowę, którą niby podpisałem, podpis nawet nie podobny do tego jaki ja składam, dane częściowo pomylone, umowa krótka, ale w jednym z punktów stoi jak byk, że jeżeli klient przestanie płacić, to ja muszę zwrócić prowizję. Gorąco i uczciwie przestrzegam wszystkich przed pracą dla tych oszustów! Oczywiście z placówki w Krakowie przy Grochowskiej 11 się wynieśli. A pisma co jakiś czas przychodzą, żeby zastraszyć i wyłudzić pieniądze Dodor 2013.03.25 [22:07] co do wypowiedzi Kamila B.  nie wiem jak jest w Krakowie ja podlegam pod strukturę w Warszawie umowę od kierownika dostałem po tygodniu pracy po około 3 tygodniach zdawałem egzamin KNF. O tym że jeśli stracę klienta lub osoba przestanie opłacać składki bez możliwości wznowienia to będę musiał oddać zarobione pieniądze zostałem poinformowany przed podpisaniem umowy. Co do znajomych wykonywałem na nich praktykę i to co z nimi podpisałem zarobiłem ja i nikt mnie więcej o znajomych nie pytał dlaczego tak mało czy coś ... Mój opiekun/przełożony jest jak najbardziej pomocny wspiera mnie pomaga i jeśli trzeba opier... sami wiecie co zrobi...  Jeśli ktoś uważa że OVB to oszuści to albo trafił na nie odpowiednie osoby albo po prostu nie potrafił wykorzystać swojej szansy danej przez firmę... Ona_Kraków 2013.03.26 [08:22] Absolutnie przestrzegam! Pracowałam,odeszłam.  1) ROZMOWA KWALIFIKACYJNA : mówią o firmie,że tyle i tyle lat,potem pokazują,jak się dzieli rynek finansowy,potem pytają,jak się widzi dana osoba w finansach,pokazuje dalsze działania firmy i na koniec pytają czy wziąć pod uwagę w rekrutacji.Potem mówią,że niby z Dyrekcją muszą się skontaktować itd,to pic na wodę,bo później ja sama rekrutowałam i wiem,że po prostu na drugi dzień dzwoni się do prawie każdego ze sterty cv i mówi się,że decyzja jest jak na
    Rio de ża nejro

15.08.2016 06:49

Pranie mózgu
    ANTY_OVB

19.04.2017 11:13

"chyba raczej fata morgana! bo większość tych łosi jedzie na kredytach i leasingach na które ich nie stać :) tylko po to zeby wyglądać na zarobasów! a prawda taka że to dziady w (usunięte przez administratora) wielu nie opłaca zusu i zalega z podatkami - no bo pan kerownik musi nowy gajerek kupić :) DNO:)" Cały aspekt prowadzenia działalności to koszt minimum 1500zł (dojazd do klientów, leasing, zus, księgowość, biuro,PŁATNE szkolenia) - o kosztach nikt nie wspomina, a gdzie spokój psychiczny, lepiej było iść robić normalnie do pracy i po 8 godzinach pójść do domu spokojnym, wasze pieniądze są długo zamrożone o tym już nie mówicie, bo przecież podpisana umowa może w każdej chwili być ANULOWANA :) ubiór nie czyni z was elity a jedynie pośmiewisko, cały zarobek pompujecie w utrzymanie tej MATNI, oczywiście gratuluje tym którym się udało i zarabiają sowicie ale to tylko część z was, mówię tutaj od dyrektorów wzwyż :) a gdy coś idzie nie tak OVB wysyła wam wezwania do zapłaty bądź ujmuje z kolejnego wynagrodzenia :D wasza tak piękna firma chce od was pieniędzy za anulowane umowy, oj straszne !!! brakuje wam tylko jeszcze ubezpieczenia dla was samych "OD ANULOWANYCH UMÓW"
    Ambitny OVB

12.10.2017 01:15

Witam! Chciałbym sprostować Twój post. Jak napisałeś "Łosie" z OVB, czyli realnie Reprezentanci na stopniu R1-R4 ku Twojemu zaskoczeniu nie mają wypłacanych pensji przez swoich kierowników, czy dyrektorów. Wcale nie ma tam pensji, a jest prowizja, która jest wypłacana odgórnie. Ani kierownik (którego nawet nie musisz słuchać), ani dyrektor nie mają najmniejszego wpływu na wysokość wynagrodzeń "Łosi". Jest czysta matematyka, czyli: za sprzedaż produktu danego rodzaju (nieważne jakiej firmy) o danej wartości otrzymujesz określoną prowizję na konto z góry ---> i nikt poza Twoim klientem, jeśli ten by zrezygnował z opłacania polisy w okresie odpowiedzialności agenta NIE MOŻE jej takiemu "Łosiowi" zabrać, ani zawiesić itp. Natomiast odnośnie atmosfery panującej w OVB też widać niewiele osób miało z nią styczność. Sam doświadczyłem jedynie dość upierdliwej motywacji i NICZEGO co mógłbym odebrać negatywnie. Za to relacje w całym zespole oceniam celująco, bo Twój zysk jest zyskiem Twojego przełożonego, przez co są dla Ciebie pomocni i przykładają starań do Twoich celów, nawet kiedy Ci nie idzie, a nawet robią za Ciebie większość roboty, kiedy jesteś jeszcze w okresie nauki -> za który oczywiście też masz niemałą prowizję. Do rzeczy... Na logikę, proszę pomyślcie trochę. MLM = masz pracownika, któremu nie musisz płacić, więc jeśli nic nie robi, to ty nic nie tracisz, a jeśli odnosi sukces, to Ty także i z samej racji, że pracownik jest w Twojej strukturze dostajesz z tego tytułu pieniądze. Zatem gonisz i poniewierasz takiego pracownika, czy go pielęgnujesz?? zatkało kakao? :>
    acb

14.08.2016 06:36

utor: ~XWX [90.156.77.*] 2008-12-21 20:25 OVB - praca i system działania Zgłoś do moderatora Jesli ktoś zamierza pracować w OVB lub zamierza być ich klientem....ODRADZAM.!!!!!!... Zapraszam do forum i chętnie porozmawiam. Dodam tylko że pracowałem kilka lat dla nich i pozwolę sie podzielić z Wami moją opinią.  Kłamstwa ovb:  1. zapytajcie ich "doradcy" - kto dobiera rozwiązania finsnowe, fundusze itp... - odpowiedź będzie jedna: "Nasz dział analiz i ekspertyz" - w rzeczywistości go nie ma. Dobór jest w zalezności od prowizji z od danego kontrahenta. Najlepiej płaci Compensa, Generali i Aspecta (obecnie HDI-Gerling). Innych nie sprzedają bo prawie ich nie mają a po za tym słabą placą wiec choćby było lepsze dla klienta to co niskoprowizyjne i tak wybiorą wysokopowizyjny produkt  2. ovb - sprzedawcy a nie doradcy.: ovb to firma strukuralna (MLM) więc nie ma mowy o jakości.... firma żyje z ilości sprzedawców jakich ma. Za to że "doradca" siedzi u klienta ani "doradca" ani firma nie ma pieniędzy a przeceiż z czegoś musi żyć. Wynik jest prosty-> mieć jak najwięcej sprzedawców i działąc według metody: sprzedawać i jeszcze raz sprzedawać.  3. Sama praca to tylko punkty które zbiera pracownik za podpisane umowy. Odpowiednia ilośc pkt daje mozliwość awansu przez stopnie taw: reprezentatnów aż do kierownika oddziału, okręgu, dyrektora okręgu, regionu, krajowego i do seniora krajowego itd... super senior itd....Jaki z tego wniosek? Sprzedaż i tylko sprzedaż bo to daje mi mozliwość awansu więc zrobię wszystko żeby tylko spisać umowę...Znam przypadki że sprzedawcy ovb wplacali pierwsze np 200 złotych przy inwestycji regularnej za klienta pomimo ze nie byb on oprzekonany na 100% co do wejścią w dane rozwiazanie finansowe tylko po to żeby wyrobić plan i awansować dalej. Oprócz tego rekruting na potęgę każdy bez względu nba wiek i wykształcenie. Byle działął i byle by mieć różnice prowizyjną bo przecież za coś trzeba żyć:)  4. Na każdymn z pierwszych spotkaniu z klientem sprzedawca ovb rysuje przedstawienie firmy: ile jest jakich instytucji i dlaczego OVB a nie konkretny bank. Mówi się że ovb jest taki obiektywny bo wpółópraqcuje z większością banków, funduszy inwestycyjnych towarzystw ubezpieczniowych itp... W rzeczywistości pracuje tylkko z Compensą, Generali i HDI-Gerling bo produkt AXA, Signal i Duna sie po prostu nie sprzedają bo mało kasy z nich sprzedawcy mają. Z funduszy jest tylko WIOF i AIG. Wystarczy popatrzeć ile jest funduszy nas rynku i odrazu widać że to nie wszystkie firmy. Oczywiście w ramach wyżej wymienionych firm są inne fundusze ale nie współpraują bezpośednio z ovb!!!!!  5. Egzamin na licencję. Jedno wielkie ściąganie. Dzien lub dwa przed egzaminem każdy ze sprzedawców adeptów otrzymuje ściągi z odpowiedziami od swoich przełożonych i na egzaminie i jakby nigdy nic sciąga aż miło. Pomimo że to egzamin Państwowy wszystko jest z przymrużeniem oka. Wszyscy w ovb zdają. Dlaczego tak się dzieje? Przecież jak nie będzie licencji to wspóółpracownik nie może mić uwlnionej prowizjii wieć pracuje za darmo a to żadna motywacja. Ponieważ zależy ovb na jak najwiekszej ilości sprzedwaców to warto niech zdadzxą wszyscy.....!!!!  Narazie tyle...czekam na Wasze wypowiedzi:)  Pozdrawiam  W. Autor: ~Hania [90.141.1.*] 2009-01-05 01:24 Re: OVB - praca i system działania Zgłoś do moderatora Witam. Dałam się wmanewrować najpierw w fundusz, który poleciła mi koleżanka będąca pracownikiem OVB. Później zwerbowano mnie jako "naganiacza", więc mogę powiedzieć, że znam sprawę od dwóch stron. Przed współpracą z OVB nie miałam pojęcia o rynku finansowym, a po jej zakończeniu, kilka miesięcy później, wiedziałam niewiele więcej, gdyż moi przełożeni wychodzili z założenia, że im mniej wie tzw. "profesjonalny" doradca finansowy" tym lepiej. Reprezentant jest tylko od takiego przeprowadzenia analizy, żeby klient zgodził się na doradztwo. Ma być przekonujący i pewny siebie, ma wierzyć w to co mówi, a żeby nie utrudniały mu tego względy etyczne, o wielu rzeczach, mykach i przekręcikach nie jest informowany.  Co do egzaminu, to zgadzam się, jest to jedno wielkie oszustwo. Z tym że gdy ja zdawałam to było troszkę inaczej. Nikt nas do niego nie przygotowywał. Kierownik powiedział, że mamy się nie bać, bo będzie dobrze. Gdy dostaliśmy pytania, to wzięła nas trwoga, bo nie znaliśmy większości pojęć, nie mówiąc o odpowiedziach. Jednak po chwili przyszła miła pani, która podyktowała nam rozwiązania, tak że nie trzeba było nawet czytać. Powiedziała, że mamy zrobić parę błędów, w dopuszczalnej normie, żeby to wiarygodniej wyglądało.  Podczas mojej współpracy z OVB natrafiłam na całą masę nieuczciwości. Dziwię się, że żadna kompetentna instytucja nie ukróciła działań tej firmy.  Ja juz tam nie pracuję, bo sumien
    kazik

04.11.2016 06:52

Baranie zrozum , że wszystkie kanty oszustwa i złodziejstwo jakie było w OVB bada prokuratura. Spływają tam kolejne dodwody na oszustów z Warszawy i Wrocławia i zapewniam ciebie osle , że dostaną wyroki

05.11.2016 03:06

Otóż to ! Ale trzeba myśleć samodzielnie!

12.08.2016 23:08

13.08.2016 13:47

nie miaucz klakierze ;) może sam z solskiego jesteś :) kto ma wiedzieć ten wie :)

12.08.2016 22:31

A na solskiego są ponoć Pokemony....nawet kilka:)
    opinia

12.08.2016 09:36

arturek 2015-08-28 11:58:14 @open - 2015-08-27 11:43:54 Instrukcja cd. Przed podpisaniem umowy sprawdź kiedy otrzymasz pierwsze wynagrodzeni z uwagi na: w dniu podpisania przez Ciebie umowy o swiadczenie usług agencyjnych nie posiadasz szkoleń ok. 152 godzin z Towarzystwa Ubezpieczeniowego, w ramach którego będziesz sprzedawać jako pośrednik ubezpieczeniowy produkty ubezpieczeniowe w dniu podpisania wyżej wymienionej umowy nie posiadasz zdanego egzaminu, do którego możesz przystąpić po zaliczeniu szkoleń i otrzymaniu w tej materii zaświadczeń okres otrzymania uprawnień na podstawie zdanego egzaminu z KNF to ok. min. 21 dni jak widać pierwsze wynagrodzenie zgodnie z umocowaniem prawnym będzie po dwóch miesiącach. w tym czasie będziesz podawał dane tTwoich znajomych, rodziny itp . aby osoby będące nad Tobą mnogły spisać umowę z Twoimi klientami i odwrotnie otrzymali prowizję jezeli Ty dostaniesz wskazana równiez prowizję dużo niższą to jeżeli Twój klient zrezygnuje będa Ciebie ścigać o zwrot prowizji Osoby nad Tobą też będą oddawać prowizję ale one tą stratę pokryją produkcja z nowych takich osób jakm TY i nie odczuja tego wcale po to jest ta rekrutacja aby były świeże osoby z swieżymi kontaktami na klientów cd. nastapi 4

08.08.2016 20:44

prawde_mówie

09.08.2016 20:20

Prawda jest taka - zależy od struktury! OVB to nieustanna sprzedaż! Sprzedaż i jeszcze raz sprzedaż! Akwizycja i przedkładanie sprzedaży nad realne dobro klienta! Inaczej się odpada! W pewnym momencie każdy ovbowiec wybiera kase i wciska nawet jak nie trzeba! bo inaczej zdechnie z głodu i jego klienci zadowoleniem go nie wykarmią! klient musi wierzyć że akwizytor z ovb to najlepsze co mogło go spotkać! Ale sprzedaż jak w wielu miejscach! Całość obrazów psuje kilka osób które tu już nadmieniano! bo najgorsze jak sadysci i idioci mają cokolwiek do powiedzenia! gdyby pracownik był zazrądzany z centrali i nie byloby tej całej śmiesznej piramidy w której półmózgi czują się wielkimi menadżerami, to firma byłaby ok! czas ich osądzi kiedy już wszyscy odejdą :)
    mikevandijk

16.02.2017 11:35

Witajcie, jak w każdej branży są czarne owce, tacy ludzie tworzą opinię później. Ja jestem zadowolony, nie mam parcia na sprzedaż i działam już 3 lata na rynku i ludzie weryfikują moją wiedzę i polecają dalej. Jestem ekonomistą i doradzam klientom w ten sposób czego oczekują a nie co ma najwięcej prowizji... tak psioczycie na OVB a zobaczcie gdzie jesteśmy ... już tych obiboków i nieuczciwych agentów będzie ubywać bo rynek to weryfikuje. Pozdrowienia dla wytrwałych i chcących się uczyć

08.08.2016 10:09

asa

08.08.2016 11:09

polisolokaty upadają :) Będzie deszcz storna ;)
    troy

08.08.2016 07:40

to już jest koniec i nie będzie nic ;) (usunięte przez administratora)

07.08.2016 09:44

nie do końca tak

07.08.2016 22:23

no tu akurat się mylisz klakierze ovbowski - znasz pojęcie storna na pewno :)
    Artur

04.09.2016 15:44

STORNO, drogi Panie, jest po to, aby każdy klient był dobrze obsłużony i składka za produkt była w granicach jego możliwości. Współczuję przełożonego, który tego nie dopilnował. Pozdrawiam!

05.08.2016 22:18

07.08.2016 00:40

NIKT!!! I tak wszystko Ci potem każą oddać!

05.08.2016 12:58

05.08.2016 22:17

Kłamstwa:)
    hahha

05.08.2016 10:42

Prawda przez lata !!!!!!!!!!!!!!!!!!! NR1304 / 78.22.251.*/ 2014-04-17 13:03 + - W firmie trzeba pracować solidnie i doradzać, a nie naciągać. [...]Nie dajcie się naciągnąć! Wielki pan kierownik Drozd, tak mi doradził, polise SuperFundusz w compensie, że teraz jestem jakieś 3000 zł w plecy. Na początku przez 2 lata mówił, że tak to działa, na początku trzeba stracić ale po 3 latach będzie już tylko lepiej. Polisę mam już ponad 5 lat a moje składki zamiast rosnąć dalej maleją! Szkoda gadać! Pracownicy ovb mają teraz taka wymówkę, że winny jest kryzys, sytuacja na rynkach w ostatnich latach, spadek dolara i cen złota itp. Mówią że trzeba czekać... chyba na "lepsze czasy", gorzej jak takie już były. Jestem pewny, że wszystkie pozytywne opinie jakie znajdziecie, są napisane przez obecnych pracowników, którzy muszą pisać jacy to oni nie są wspaniali, ponieważ to ich praca. Krasińskiego / 83.30.169.*/ 2015-09-08 10:31 + - 2usuń Po rocznej pracy w oddziale OVB przy Alejach w Krakowie mam słabą opinię o tej firmie. Możliwe, że akurat biuro przy Alejach było słabe, bo firma często zasłania się przed krytyką mówiąc o zróżnicowanym poziomie panującym w poszczególnych biurach wynikającym z różnego podejścia lokalnych kierowników. Sądzę jednak (na podstawie komentarzy i plotek nt właścieli firmy rozpowszechnianych przez znanych krakowskich biznesmenów), że sytuacja wygląda podobnie wszędzie. Co nie grało? Mało przejrzysty system wynagrodzeń - rozumiem pracę z prowizji, ale w OVB trzeba było spełnić dużo wymagań formalnych, walczyć z masą papierków, kruczków czy niedorzecznych sytuacji wynikających z zaniedbań ludzi w centrali. Przełożony wcale nie pomagał. W efekcie często zdarzały się kilkumiesięczne opóźnienia wypłat lub niektóre po prostu gdzieś znikały. Przełożony to bagatelizował. Kierownik oddziału nie radził sobie z kierowaniem zespołem (prawdopodobnie jest to winą tego, że w OVB tak szybko dochodzi się do takich pozycji). Głównie wciskał motywacyjne gadki, natomiast spóźniał się ze swoimi zadaniami lub zapominał o zadbaniu o różne rzeczy, o które klienci prosili. W takich sytuacjach oczywiście pracownik musi świecić oczami, bo najczęściej pierwsi klienci, to są znajomi i rodzina. Większość pracowników przyjmuje się zresztą tylko po to, żeby opchnąć kilka produktów ich rodzinie. Serwis i obsługa posprzedażowa? Istnieje w teorii, ale praktyka kuleje i sami szefowie firmy to przyznają. Atmosfera na początku wydaje się być ciekawa - mami się świeżaka kasą, szybką i przejrzystą ścieżką kariery, polem do popisu dla własnej przedsiębiorczości, spotykaniem ciekawych ludzi. W biurze jest luźno i nieoficjalnie, ale dla niektórych picie piwa z przełożonym w miejscu pracy, może wydawać się niepoważne. Mnie odstraszał brak szacunku dla klientów i pracowników prezentowany przez przełożonego w prywatnych wypowiedziach. W firmie panuje atmosfera Wyścigu Szczurów i nieudanej imitacji Wilka z Wall Street. Szkolenia nie dają w ogóle żadnej wiedzy na temat rynku i produktów - są raczej zorganizowane jako pranie mózgów... eee motywowanie. W praktyce jest to robota akwizycyjna - wciskamy ludziom słabe produkty, o których mamy słabe pojęcie, bo akurat góra je w obecnym czasie lansuje i szef tak każe. OVB jest niemiecką firmą i najczęściej w moim biurze sprzedawało się prawie wyłącznie produkty niemieckich i austriackich firm. Przypadek? Firma reprezentuje moim zdaniem wszystkie patologie systemu finansowego i się do nich aktywnie przyczynia. Na pewno są ludzie, którym się udaje w takim tworze jak OVB zakręcić. Jeżeli jesteś sprytnym cwaniakiem, który umie wywierać presję na kliencie lub nim manipulować, jest gotów na poświęcenie prywatnego życia dla firmy i mało przejmuje się takimi rzeczami jak etyka... ta firma jest dla Ciebie. Nie musisz nić wiedzieć o rynku finansowym - liczy się garnitur, pracowitość, dobre zarządzanie czasem, uśmiech i gadane :) Weźcie ludzie lepiej zakładajcie własne przedsiębiorstwa i spółdzielnie, żeby rozkręcić ten kraj - OVB to jest kolejna zagraniczna firma, która drenuje pracowników i klientów. Jak jesteś potencjalnym klientem, to poszukaj autentycznych, niezależnych doradców i korzystaj z usług odpowiednich portali. Pracownicy z OVB (co widać tutaj w komentarzach) próbują wkręcić ludziom, którzy zobaczyli jaka firma jest, że są nieudacznikami i to oni się nie nadawali. Być może. Coś jest jednak na rzeczy skoro firma sama szuka ludzi na rozmowy kwalifikacyjne, zaprasza byle kogo i nie mówi na czym tak naprawdę polega praca. Coś jest też nie tak skoro OVB tak bardzo się boi reklamy - przełożony zalecał nie podawać nazwy obdzwanianym klientom, żeby nie sprawdzali opinii w internecie. Anioł Stróż / 37.130.17.*/ 2013-06-20 10:39 + - 1usuń Uwaga!!!OVB to firma która szuka ludzi bez

04.08.2016 20:55

Gnom

05.08.2016 09:04

Doradca finansowy na żadne.... bo w OVB nie ma doradców! Akwizytorzy ubezpieczeniowi to w zależności ile ciemnoty ludziom wcisną :)

04.08.2016 16:28

gnom

04.08.2016 20:24

hahahhahahha taaaaaaakkkkkk będzie turbo profesjonalnie! zwłaszcza jak jakiś pseudo menago będzie Ci mówił co masz robić i jakie masz obowiązki! nie dajac Ci nic w zamian :) hahahaah ojjjjj widać gołym okiem że klakierzy miauczą :)

04.08.2016 10:23

oloK

04.08.2016 12:20

chyba akwizytora naciągacza )
    giez

04.08.2016 10:03

szukam faceta i jego żony z okolic Wagrowca, który fałszował podpisy z zoną za synów lub zieciów i byłą synowa . szmaciarz mysli , że uniknie odpowiedzialności karnej ale sprawa jest w toku. jest tak stary , że już robi pod siebie, a jeszcze kombinuje
    jd

04.08.2016 09:52

w niedługim czasie zajmie się nimi Prokuratura Generalna bo jest to lepsze afera niż Amber Gold, a szczególnie rozpracowani zostaną na linii wrocław częstochowa warszawa

03.08.2016 12:24

mz

03.08.2016 15:09

Żadnych nie dostaniesz zarobków przez minimum dwa miesiące chyba , że dopuszczą ciebie do sprzedaży akwizycyjnej ubezpieczeń bez uprawnień KNF jak już w poprzednich latach w całej Polsce tak robili tysiące razy. Płacą od inkasa , tzn. jak twój klient z rodziny będzie wpłacał co miesiąc składkę to jest szansa miesięcznie na 30 zł do 40 zł Więc musisz sprzedać w całej rodzinie 100 wniosków ubezpieczeniowych . Ha! Ha! ale myślę, że działasz z ramienia Ovb więc walni się w czoło bo ludzie są już zbyt wyedukowani aby wciskać im błazenadę
    ror

03.08.2016 19:05

A najśmieszniejsze jest odebranie tel od takiego akwizytora ;) ubaw po pachy :)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa?

Kontakt - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.

ul. Ludwika Mierosławskiego 11A 01-527 Warszawa

Branża główna: Wsparcie ubezpieczeń

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon

01.08.2016 16:28

03.08.2016 08:34

Kłamstwo!

30.07.2016 13:47

31.07.2016 03:11

Hahhahajjaa.......taaaa zwłaszcza na R1 która nic nie sprzedaje bo np nie chce oszukiwać znajomych:)
    Neutralny

30.07.2016 12:50

hahaha zal mi ludzi ktorzy pier dola na ovb a sami gow wiedza.... Droga do sukcesu w tej piramidzie finansowej jest prosta, musisz po prostu zacisnac zęby i postarac sie, na samym poczatku dostajecie wszystkie informacje kiedy i co musisz zrobic zeby awansowac. Polecam najpierw sprobowac a potem sie wypowiadac, strasznie mi szkoda ludzi ktorzy nie dali rady w ovb ale to nie powod by wypisywac farmazony na ich temat, wezcie sie lepiej za robote a nie tylko siedzicie i piep rzycie jak to Wam zle i nie dobrze Pozdro

29.07.2016 16:15

29.07.2016 23:54

Zerowe! Bo to akwizycja! :) I nie miaucz klakierze!

28.07.2016 11:50

były z ovb

29.07.2016 09:44

Do akwizycji sprzedaży produktów ubezpieczeniowych potrzebuja w ovb w Wrocławiu , Częstochowie, Warszawie Legnicy Wałbrzychu Opolu Ostrowie Krakowie Płaca od inkasa tzn jak klient zapłaci składke w miesiacu to dostaniesz ok 40 zł lub niżej Musisz dostarczyć klientów z rodziny i równiez ty jestes ich klientem. Tak to wygląda przez lata. Zatrudniaja ciebie jako studenta lub przedstawieciela handlowego, Jako studenta bo nie odprowadzali skladki do Zus zmuszając ciebie do podpisu stosownego zapisu na umowie . Smród totalny !!!!!!!!!!

27.07.2016 17:00

28.07.2016 07:44

Różne. Od 0PLN/miesiąc do kilki, kilkudziesięciu tysięcy. Zależy ile sam ludziom wciśniesz kitu i wmówisz im że BARDZO potrzebują TWoich usług:) a jeżeli jeszcze znajdziesz kilku jeleni do swojej grupy to będziesz miał dodatkową prowizję z wciskania produktów ich znajomym. Ale pamiętaj najważniejsze to jeszcze wchodzić w doope swoim LD :) bo inaczej daleko nie pojedziesz!

27.07.2016 11:38

27.07.2016 16:00

Zależy od firmy! W większości masz albo samą prowkę albo podstawę+prowkę. W OVB zarobisz tyle ile sprzedaż! Poza tym w OVB nie ma doradców finansowych tylko akwizytorzy ubezpieczeniowi :)

24.07.2016 21:28

kuba

24.07.2016 22:14

albo jesteś głupi albo głupka udajesz albo jedno i drugie chociaż drugie wyklucza pierwsze. !!!!!!!!!!! Dobrze wiesz naciągaczu , że tam płaca tylko prowizję za akwizycję !!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie rób sobie jaj baranie z ovb

24.07.2016 16:49

bla_bla_na_kablach

25.07.2016 07:49

Miód na serce :) czekamy na c.d. bo mam nadzieje, że to się rozwikła ;)

24.07.2016 13:16

24.07.2016 14:50

tak tak - grupa krentaczy i oszustów na swoim miejscu w tej śmiesznej piramidzie ;)

23.07.2016 20:43

24.07.2016 07:13

Bo w nim NIE ma nic niewłaściwego :)
    jaś

21.07.2016 22:53

ale cię wali !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20.07.2016 12:00

jaś

20.07.2016 12:11

facet lub faceteka już sra.... więc walisz debilizmy , ale pampersy są teraz w przecenie

19.07.2016 18:03

20.07.2016 07:27

(usunięte przez administratora) przecież nie ma tam czegoś takiego jak "administracja". No chyba że w zarządzie w wawie. Reszta to sami akwizytorzy ubezpieczeniowi ;) Jesteś na samej prowce (usunięte przez administratora)

19.07.2016 17:26

klient

23.07.2016 16:00

nie rozumie co chcesz tym osiągnąć zamieszczając to akurat tutaj. Ale jak większość ludzi tutaj cokolwiek piszący nie doczytają i piszą brednie. Po 1. Ten człowiek odszedł z OVB i zaczął własną działalność więc umieszczając to tu ośmieszasz się. Oczywiście nie wszędzie są ludzie ok tak jak i w OVB ( tego nie wiem jestem jedynie ich klientem ) ale póki co to ja jestem zadowolony z ich obsługi.

19.07.2016 15:10

19.07.2016 15:35

Trudno - jak w każdej sprzedaży bezpośredniej. Jak już skończą Ci sie własne kontakty to albo zawalczysz i coś zrobisz albo odpadasz....proste :) Długoletnimi akwizytorami zostają tylko nieliczni!

19.07.2016 12:38

19.07.2016 15:09

hahahhah tak tak:) szkoła średnia + niekaralność :) reszta się oczywiście nadaje i potem dzwoni taki jeden z drugim pseudo menager i oznajmia radosną nowinę - Zakwalifikował się Pan/ Pani " :) KAŻDY spełniający w/w 2 wymogi się dostaje :)

13.07.2016 22:40

14.07.2016 23:50

Moja koleżanka pracuje w OVB w Lublinie i tam jest wszystko w porządku, jak bym jej nie znała to jak czytam, co piszecie na pewno bym uwierzyła, ale znam ją i wiem jak tam jest wiec w każdym biurze inaczej to zależy od ludzi. Moja koleżanka założyła działalność i jak byłoby źle lub coś nieuczciwego nie pracowałaby tam. W sumie jestem jej klientką i bardzo pomogła mi i znajomym. Mam wrażenie, że te wpisy robi konkurencja a wy zamykacie sobie ścieżkę kariery i pracy

12.07.2016 22:05

Janek ale weź napisz coś więcej a nie przymulasz tym samym non stop:P COs więcej się dzieje? ;) jakieś efekty czy tylko to samo umiesz wklejać?

13.07.2016 12:18

CIekawe rzeczy janek :) Informuj nas na bieżąco!

09.07.2016 13:17

kazik

09.07.2016 15:05

czy sama wymyślasz te głupoty bo jesteś w ovb ????????????

Zostaw merytoryczną opinię o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.