OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa

Częste pytania

• Skierniewice
Bielsko-Biała - Biuro OVB
Gdynia - OVB HOLDING AG
Gorzów Wielkopolski - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
Krosno - OVB Allfinanz Polska Gorlice
Olsztyn - Europejski Koncern Finansowy OVB Allfinanz
Radomsko - OVB Holding S.A.
Rzeszów - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
Warszawa - OVB
Wrocław - OVB Allfinanz Sp. z o.o Polska Spółka Finansowa.

5. Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Warszawa

Nie przegap nowości o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.!

Gosc

21.10.2015 13:53

Witam pracuje w firmie OVB od 7msc czytam wasze komentarze i dochodze do wniosku ze OVB nie jest dla was. Nie dalibyscie rady i dobrze bo OVB nie potrzebuje takich ludzi, chcielibyscie miec ciepla posadke nic nie robic i zarabiac po 3tys, 5tys.super! Przede wszystkim musicie zmienic swoje myslenie. OVB daje mozliwosc rozwoju po przez szkolenia, spotkania integracyjne :) to nie jest praca na etacie, to jest prowadzenie wlasnego biznesu. OVB daje Ci narzedzia do pracy, "sam jestes swoim szefem".OVB od poczatku okresla swoje zasady ile sie zarabia i na jakim stanowisku, co nalezy zrobic aby awansoac, i dlaczego trzeba zwrocic prowizje. Proste zasady, ktore dla wiekszasci z was sa niezrozumiale. I jeszcze jedno, nigdy nie sprzedalbym polisy kliientowi jezeli nie mialbym pewnosci, ze bedzie odkladal te pieniadze w mysl idei ktora sobie wyznaczyl i po co odklada te pieniaze i w jakim celu, ale wy patrzycie przez pryzmat "piniadza" a pozniej hejtujecie OVB.
    malinowa

15.03.2016 03:51

ahahaha,ale żal

25.09.2015 15:29

Polecam aby każdy przed podpisaniem umowy o świadczenie usług agencyjnych zażądał od OVB Listy prowizyjnej , bo tam są zapisy kiedy i za co oddajesz prowizję za Twoją akwizycję
    Lunar

23.09.2015 13:54

Nic dodac nic ujac, (usunięte przez administratora) Zgadzam sie z Anima.
    Jacek

07.01.2016 23:47

Nie wiem z kim pracowaliście w OVB, ale macie straszne doświadczenia. Przecież nasza praca polega na długoterminowej współpracy z klientem oraz obiektywnym doradztwem którego celem jest zmniejszanie wydatków i zwiększanie dochodów KLIENTÓW!. Jak można pisać że praktyką jest sprzedaż polis które po roku upadają i nadrabia się stratę nowymi klientami ? Przykro mi to słyszeć, jako wieloletniemu pracownikowi tej firmy.

21.09.2015 17:49

czyli jak klienci przestaną płacić to masz do wyboru : albo szukać nowych jak jest praktykowane w tej firmie , by świeżą produkcja pokryć zwrot prowizji do OVB albo, Ovb sxuka Ciebie w Pozlsce przez firme windykacyjna abyś oddał kasę . I tak w końcu nic nie zarobisz bo masz stratę. Zarobia Dyrektorzy
    Kamilla

21.09.2015 08:47

Zwrot prowizji następuje w zależności o długości trwania polisy , polisa musi być oplacana do roku i nie musisz nic zwaracać , jezeli upadnie przed rokiem to zwracasz 100% prowizji jezeli po m-cach to % . Nie rozumiem dlaczego tego nie wiecie agenci !!!

01.09.2015 08:53

Robi się gorąco. To dla przykładu małe rozliczenie finansowe: Nowy pracownik doprowadził do podpisania z jego klientem lokaty ubezpieczeniowej z towarzystaw ubezpieczeniowego, którą to lokatę sprzedaje agent OVB Gdy klient wpłaca po 200,-zł miesięcznie to łącznie za rok mamy kwotę 2400,-zł Towarzystwo przelewa do OVB kwote 4800,- zł tak jakby klient płacił przez dwa lata. Z kwoty 48oo,-zł: OVB zarabia 2400,-zł Ty dostajesz ok 550 zł na rękę prowizji pozostałą kwote dostaje do drugiego 2400,- Twój Dyrektor Jeżeli umowa z klientem padnie po pierwszym roku OVB musi oddać 2400,-zł Jeżeli umowa padnie przed pierwszym rokiem proporcjonalnie do wpłaconych składek przez klienta oddajesz TY Dyrektor robi takie umowy z nastepnymi podobnymi Tobie i nic nie oddaje bo straty pokrywa z kolejnych umów . cd. nastapi
    open

27.08.2015 11:43

Ale wy wszyscy pierdolicie głupoty. Pokrywać storno dyrektorów? przynosić kontakty firmie? Wy siebie czytacie? Nie chcesz iść do własnych znajomych? NIE IDŹ! BĄDŹ KOZAKIEM I ZAINTERESUJ OBCEGO, POWIEDZ CZYM SIĘ ZAJMUJESZ, OBSŁUŻ GO, ZRÓB MU LEPIEJ NIŻ MA! (JEŚLI MA NAJLEPSZE ROZWIĄZANIA DLA SIEBIE, I NIE DA SIĘ ZROBIĆ LEPIEJ, TO NIC MU NIE BĘDZIESZ ZMIENIAŁ!) ALE IDŹ I POGADAJ SPRAWDŹ TO! DO TYCH CO PISZĄ, ŻE FIRMIE TRZEBA ZNAJOMYCH PRZYPROWADZIĆ - CHCESZ ZARABIAĆ PIENIĄDZE A NIE CHCE CI SIĘ IŚĆ DO KLIENTÓW? TO MOŻE JA ZA CIEBIE DO NICH PÓJDĘ, STRACĘ SWÓJ CENNY CZAS, ZAROBIE DLA CIEBIE PIENIĄDZE I JESZCZE CI ZBUDUJE BAZĘ KLIENTÓW? PODEJŚCIE LUDZI WYPISUJĄCYCH TUTAJ JAKIEŚ DYRDYMAŁY - "WSZYSTKO DLA SIEBIE, NIC OD SIEBIE" TAK TO NIE DZIAŁA!!!!

28.08.2015 11:58

Instrukcja cd. Przed podpisaniem umowy sprawdź kiedy otrzymasz pierwsze wynagrodzeni z uwagi na: w dniu podpisania przez Ciebie umowy o swiadczenie usług agencyjnych nie posiadasz szkoleń ok. 152 godzin z Towarzystwa Ubezpieczeniowego, w ramach którego będziesz sprzedawać jako pośrednik ubezpieczeniowy produkty ubezpieczeniowe w dniu podpisania wyżej wymienionej umowy nie posiadasz zdanego egzaminu, do którego możesz przystąpić po zaliczeniu szkoleń i otrzymaniu w tej materii zaświadczeń okres otrzymania uprawnień na podstawie zdanego egzaminu z KNF to ok. min. 21 dni jak widać pierwsze wynagrodzenie zgodnie z umocowaniem prawnym będzie po dwóch miesiącach. w tym czasie będziesz podawał dane tTwoich znajomych, rodziny itp . aby osoby będące nad Tobą mnogły spisać umowę z Twoimi klientami i odwrotnie otrzymali prowizję jezeli Ty dostaniesz wskazana równiez prowizję dużo niższą to jeżeli Twój klient zrezygnuje będa Ciebie ścigać o zwrot prowizji Osoby nad Tobą też będą oddawać prowizję ale one tą stratę pokryją produkcja z nowych takich osób jakm TY i nie odczuja tego wcale po to jest ta rekrutacja aby były świeże osoby z swieżymi kontaktami na klientów cd. nastapi
    mała mi

01.12.2015 17:40

Bożeee jak to czytam to nie wiem czy się śmiać czy płakać :) z logicznego punktu widzenia jeśli było by tak, że cyt. " Osoby nad Tobą też będą oddawać prowizję ale one tą stratę pokryją produkcja z nowych takich osób jakm TY i nie odczuja tego wcale" to chyba nikt w tej firmie w takim wypadku by nie zarbiał i koło się zamyka. Ludzie ogarnijcie się i pomyślcie trochę, takie opinie piszą ludzie mało ambitni, którym po prostu się nie udało i wolą pracować na etacie za 3 tys miesięcznie. OVB to ogromna szansa rozwoju, od Ciebie zależy czy mądrze tą szansę wykorzystasz !? Która firma zatrudnia ludzi i daje im możliwość prowadzenia własnego biznesu bez wkładu własnego ? Zazwyczaj powstrzymuję się od pisania opinii w internecie, ale to co tu czytam to po prostu przechodzi ludzkie pojęcie i musiałam poświęcić te 10 min mojego czasu na odpisanie, mam nadzieję, że mój czas nie pójdzie na marnę :) Na przyszłość proponuję również w ogóle nie czytać opinii w internecie na temat żadnej firmy tylko iść i przekonać się samemu, bo niestety, ale w tych czasach bardzooo dużo firm płaci za opinie w internecie :) PS A gdyby firma była taka zła to raczej nie działałaby od 45 lat w 14 krajach Europy ;)
    nowy

23.08.2015 19:32

mam pytanie do osób, które pracują jako agenci ubezpieczeniowi w tej firmie...byłem niedawno na rozmowie o pracę w oddziale firmy i na pytanie jak to z naborem klientów, dostałem odpowiedź, że łapie się ich w parku, na ulicy... nie bardzo rozumiem. Wiem, że trzeba sprzedać produkt, ale czy jak podejdę do kogoś np. w markecie i zacznę nawijkę o ubezpieczeniach, to czy to będzie wyglądać poważnie? nie mam aż tylu znajomków, którzy kupiliby ode mnie ubezpieczenie ;)
    flora

11.08.2015 18:00

Witam mam takie pytanie czy ktoś wie jak to jest gdy klient nie płaci składek na polisę to po ilu nie zapłaconych składkach polisa upada?I czy muszę zwracać prowizję za nieutrzymaną polisę przez klienta?Jeśli tak to ile musiałabym zwrócić bo moja menagerka tego mi nie powiedziała.A mam spisane polisy ze składką miesięczną 125zł i 200zł?proszę o pomoc jak z tego mam wybrnąć bo chcę rzucić tą firmę bo nie mam już zdrowia do nich. Pozdrawiam Flora
    marek

30.07.2015 18:28

i dlaczego ludzie z ovb ciągle powtarzają jak mantrę - "chcesz to pracuj na etacie za 1500 ". Przecież na etacie można zarobić zdecydowanie więcej. 3-4 tys to standard, a na poważniejszych stanowiskach spokojnie powyżej 10 tys . tylko trzeba mieć kwalifikacje, a ludzie z ovb nie znają takiego słowa
    Doradca finansowy

13.07.2015 19:46

rob2

Przebieg rekrutacji Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną telefonicznie. Przyszedłem do biura, zostawiłem CV wypełniłem wszystkie dokumenty. Moja kandydatura została zaakceptowana. Przyjąłem pracę i działam do dziś :) Rozmowa przeprowadzona profesjonalnie. Tak jak już ktoś napisał OVB to wielka szansa, którą trzeba umieć wykorzystać. Pozdrawiam wszystkich leniuchów, którzy wylewają swoje żale w sieci tylko dlatego, że nie chciało im się robić analiz. Prawda jest taka, że samo nic się nie zrobi a od siedzenia w domu pieniędzy nikt nie dostanie. Pytania 1) Pytanie o wykształcenie 2) Czy forma samozatrudnienia nie jest problemem? (działalność gospodarcza)

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę

#RozmowaKwalifikacyjna
    #DoradcaFinansowy

07.07.2015 09:55

Nie trzeba kupić polisy na życie - jeśli ktoś stawia przed Panią taki wymóg - oznacza to, że Panią oszukuje...
    Monika Kurek

16.05.2015 01:26

Witam :) Przede wszystkim jestem zdziwiona tym co wszyscy tu piszą pracuje dla OVB troche czasu przede wszystkim co moge wam powiedzieć to: 1! Zadziwiające błędne informacje które podaja ludzie po to żeby nie wiem po co w sumie a) odstraszyć inne osoby b) zazdroszczą innym osobą , że im się udało a komuś nie! c) nie zrozumieli systemu i pracy w firmie OVB , jesli przychodzisz do firmy i oczekujesz pieniedzy jak na etacie to idz na etat i pracuj za 1500 pracuj w swoim tempie , w systemie swojej pracy wstawaj do pracy dzień w dzień i rób to samo , pytanie jest jedno czy chcesz chodzić do pracy i wstawać z usmiechnieta/usmiechniety czy wstawać bo musisz! Ja jestem z tych osob ktore do pracy wstawaja bo chca bo to lubią i kochają to co robią , nie mogę wam też powiedzieć i obiecać , ze kazda osoba z Was nadaje się do pracy w OVB praca w OVB to ciezka praca jak ktoś mi powie , że nie ma podstawy to się myli bo podstawe może wyrobić sobie my sami tylko ciezką pracą ludzie się bogacą! jesli ktoś był 2 dni i stwierdził nie nadaje się do tego to a)faktycznie się nie nadawał b) zasięgnął opinii ludzi c) poddał się po paru dniach , miesiącach , żyjemy w takich czasach , że My Polacy jesteśmy cięzkim społeczeństwem który wierzy w to co piszą ludzię i tym robimy sobie ogromną krzywdę bo powiedz mi tak naprawdę czy widzisz osobę która to pisze? czy ona nie pisze tego bo po pracowała 3 dni i stwierdziła nie chce mi się i nie robiła tego systematycznie? stwierdziła , ze jeśli ona odczula brak satysfakcji z pracy w OVB to jest na tyle mądra w tym temacie żeby oczerniać system pracy OVB Czytałam już wiele opinii o OVB i powiem tak ja wierze w to co robię kocham OVB spelniam się , rozwijam się dążę do swoich celów nikt nigdy nie powiedział , że rynek finansowy w Polsce jest prosty! SPRAWDZ , PRZEKONAJ SIĘ ZROZUM SYTEM I ZOBACZ CZY WARTO! JA SIĘ PRZEKONAŁAM I TO BYŁA MOJA NAJLEPSZA DECYZJA W ZYCIU! I BARDZO CHĘTNIE SZUKAM WSPÓŁPRACOWNIKÓW NA TERENIE NYSY KTÓRZY LUBIĄ SIĘ MOTYWOWAĆ SĄ UŚMIECHNIĘCI DĄŻĄ DO SWOICH CELÓW ZAPRASZAM DO WSPÓŁPRACY! I MOGĘ TU NAWET PODPISAĆ SIĘ SWOIM NAZWISKIEM BO TO CO TU PISZE JEST SZCZERĄ OPINIĄ O FIRMIE OVB! PAMIETAJ ZEBY COŚ OCENIĆ TRZEBA TO POCZUĆ!

18.05.2015 10:10

Droga Pani Mam pojęcie na temat OVB, ponieważ pracowałem tam ponad 10 lat - cieszy mnie Pani entuzjazm... Tak jak pisałem wyżej firma OVB nie różni się niczym od wielu firm z branży finansowej w Polsce - sprzedaje produkty a nie doradza - nie za bardzo ma jak doradzać ponieważ wieza pracowników jest w wiekszości mizerna a produkty średnie (akurat co do produktów to nie wina ovb tylko polskiego rynku który takowe posiada). Proszę sprawdzić jaka jest średnia pracy w firmie, ile ludzi odpada po pierwszym roku, jak zmasowany jest rekruting, jakie jest wykształcenie przyszłych pracowników... Wszystko ładnie brzmi na szkoleniach, niestety rzeczywistość jest inna. Pozdrawiam
    Iwan40

15.05.2015 08:44

Jestem pracownikiem OVB od 2 lat. Bardzo dziwią mnie negatywne opinie o firmie. Na rozmowie kwalifikacyjnej wszystkie informacje na temat moich obowiązków zostały mi rzetelnie przekazane. Zespół, z którym współpracuję jest bardzo zgrany (każdy sobie pomaga). Mam wielu klientów i regularnie zarabiam 3000 - 4000 zł miesięcznie. Firma OVB zdecydowanie jest godna polecenia.

11.05.2015 12:48

Pracowałem w firmie OVB wiele lat (drugi etat) i wiele zaobserwowałem - firma jedna z wielu - natomiats z ciekawą formą bussinesową opierającą się na duzym zatudnianiu nowych ludzi. Prawdą jest, że rekrutuje przewąznie osoby z małą wiedzą ekonomiczną (każdego kto chce) dając podstawowy pakiet szkoleń. Firma rzeczywiście głownie zarabia na pierwszym etapie czyli polecenii znajomych i rodziny. Poetem zaczynają się schody... Rynek inwestycyjno ubezpieczeniwoy jest tak zkonstuowany w Polsce że wiekszośc produktów jest drogich (wysokie prowizje i opłaty) a ewntualny zysk odwleczony w czasie. Doradcy OVB skupija się na aspekcie zysku w przyszłości (na który nie mają wpływu) nie udzielają w wiekszośc rzetelnych inormacji a mało kto czyna np OWU oraz tabelę opłat i prowizji. Oczywiście psrzedają też mieszkaniówki,ub. grupowe orac OC AC samochodowe, ale to tylko wabiki - pieniądze zarabiaja na polisach inwestycyjnych a niestety jak pisałem wcześniej w Polsce to produkt drogi i własnie przez cenę - mało opłacalny. W koncepcji firmy ważna jest rekrutacja i pozyskiwanie własnie tej bazy nowych ludzi z której każy ucuła z 200 pkt - potem się wykruszają. Ci co zostaną i awansują mogą rzeczywiście na tym zarobić duże pienądze ale jest ich niewielu. Trzeba być bardzo konsekwentnym i dość asertywnym wręcz natrętnym żeby popracować tam dłużej z wynikami. To praca prowizyjna - po kilku latach wiesz już ze nie ma produktu "szytego" na miarę, czujesz wilekość prowizji w kieszeni i to jest twój nowy pryzmat spojrzenia. Niestety tak działa każdy bussines w polsce - liczy się zarobek nie człowiek - dlatego OVB nie różni się od innych firm z branży ubezpieczeniowo-finasowej...
    Mateusz Szala

30.04.2015 14:27

Witam! Pracuję w OVB już kawał czasu, natomiast nie mam czerwonego Ferrari i nie jestem Dyrektorem okręgu, jak tam ktoś napisał wcześniej. Chciałbym wytłumaczyć kwestię produktów: Produkty ubezpieczeniowe, inwestycyjne, kredyty, zabezpieczenia, itd (polisy), są potrzebne każdemu - więc nie rozumiem dlaczego tyle przy tym nerwów, że naciągamy innych, itd. Przepraszam bardzo, ale Oc musimy robić, jak mamy samochody - to po co ktoś ma fatygować się do Towarzystw i tam podpisywać cokolwiek, skoro można zrobić to przez doradców. I mówcie co chcecie, ale ubezpieczenie na życie, majątku, zabezpieczenie kredytu, odkładanie sobie na przyszłość zwiększając szansę na oszczędności - te wszystkie rzeczy są cholernie ważne. I powiem krótko tylko głupi nie myśli nad zabezpieczeniem tego co ma, nad zabezpieczeniem przyszłości, i rodziny. A osoby, które chcą to zrobić - niech robią to z głową. Poprzez doradcę, gdzie produkty mają taką samą ważność i tyle samo kosztują co u partnerów. I w kwestii wynagrodzeń - u wszystkich partnerów mamy tę samą prowizję (co pozwala nam być obiektywnymi) - i tak jest ona wysoka, natomiast zobowiązuje nas to do odpowiedzialności za klienta. W razie pytań - odpowiem szczerze i na temat, proszę o kontakt: tel. 510-602-628, adres mailowy: [email protected] Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Mateusz Szala, Kierownik Oddziału dla OVB Allfinanz Polska.
    Leehu

16.04.2015 12:26

Taka mała refleksja. Sprzedaż ubezpieczeń w Polsce jest trudne. Polacy to taki naród (tzw. wielepy ). Wielu klientów ma fachową wiedzę w każdej dziedzinie. Od pieczenia chleba po loty w kosmos. Każdy z nich ma najlepsze ubezpieczenie grupowe bo przecież o jakości ubezpieczenia grupowego świadczy stawka za urodzenie dziecka - oznajmił Pan Zbigniew lat 46. Zadałem pytanie: ile tych dzieci jeszcze planuje mieć? Odpowiedź oczywista, że już jest za stary na przebieranie pieluch. Następny przykład. Pani Renata w 8 miesiącu ciąży. Potrzebowałabym ubezpieczenie grupowe z wysoką stawką za urodzenie dziecka. Jakie jest rozczarowanie kiedy informuję, że okres karencji to 6 miesięcy i nic z tego nie będzie, no chyba, że jest ciężarną słonicą . Jak nazwać taką kobietę? oszustką, naciągaczką? Kolejny przykład?! Panie a w tym OC można szyby ubezpieczyć? Bo 2 dni temu mi pękła szyba i trzeba by to z ubezpieczenia wypłacić. Wielu agentów OVB (szczególnie młodych) ulega presji i potem powstają różne rozczarowania. Temat polis emerytalnych. Wielu twierdzi, że wolą sami odkładać w skarpecie. Jednak gdy się im zaproponuje taką polisę to najchętniej by chcieli polisę z gwarantowaną stopą zwrotu najlepiej +100% w ciągu 5 lat. Na pytanie jakie oprocentowanie ma Pan aktualnie na swoim koncie to odpowiedź brzmi " nie interesowałem się tym " często bywa 0,75% do 2%. Na pytanie czy ma Pan już jakieś środki na emeryturę odłożone na koncie? Odpowiedź " miałem ale ostatnio remont dachu musiałem zrobić...." Oczywiście to jest tylko wierzchołek góry lodowej. Głupota niektórych ludzi przeraża mnie.
    leehu

16.04.2015 11:55

Było pracownico. Skoro uważasz, że pracownicy OVB są mało kompetentni to proponuje taki mały teścik. Zadzwoń do jakieś ubezpieczalni i zadaj pytanie " czy auto na tymczasowych niemieckich tablicach przejazdowych można ubezpieczyć w Polsce" zapewniam Cię, że będą przełączać po paru "departamentach" i być może ktoś fachowo Ci odpowie.

13.04.2015 14:20

27.08.2015 09:08

Instrukcja informacyjna dalsza: Jezeli OVB zatrudnia miesięcznie w Polsce od 300 do 400 nowych pracowników to w skali roku mamy ich ok. min. 3600. Jeżeli OVB jest od ponad 20 lat na rynku w Polsce / to fakt / to biorąc średnią zatrudnionych osób mamy ok. 72.000, osób . Jak z tego widać jest to największa ?????????? w swiecie firma. Nic prostego do wytłumaczenia - każda nowa osoba musi dać kontakty , zrobić umowę na rzecz towarzystw współpracujących z OVB , później może odejść , a wtedy jest ścigana za zwrot prowizji. Liczą się sztuki osobo -umów bo to pokrywa storno Dyrektorów i OVB. I nowa rekrutacja , najlepiej studenci bo osoby te nie mają jeszcze ukształtowanej wiedzy jak obronić sie przed ta pułapką finansową

31.08.2015 12:30

Robercie jesteś naiwny albo głupi - zobacz no moje doświedczenie zawodowe w firmie OVB - zęby na tym zjadłem i poznałem sporoą liczbę ludzi tam pracujących - wiem o czym piszę...
    Zcarg

06.04.2015 22:13

panie mateuszu wiemy że jest pan dyrem okręgu na przyszłość radzę zmienić login na niewwtajemniczony aby pożeracze chleba byli nie świadomi i myśleli ,że jest pan użydkownikiem standardowym :) niema to jak czerwone ferrari mC

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa?

Kontakt - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.

ul. Ludwika Mierosławskiego 11A 01-527 Warszawa

Branża główna: Wsparcie ubezpieczeń

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon

30.03.2015 19:44

Szala Mateusz

Przebieg rekrutacji Na początku zaproszono mnie do biura, gdzie czekałem z innymi kandydatami, gdy przyszła moja pora, wypełniłem kwestionariusz osobowy i omówiłem z szefową moje CV. Moja kandydatura przebiegła pomyślnie i zostałem zaproszony na szkolenie. Po szkoleniu miałem zdecydować, czy chcę pracować, czy nie. Więc nie zastanawiałem się długo i podpisałem. To był mój jeden z najlepszych wyborów, jakie podjąłem. Pozdrawiam! Pytania

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę

#RozmowaKwalifikacyjna
    Mateusz Szala

30.03.2015 19:41

Witam, chciałbym nakreślić na samym początku, że ovb jest przedsiębiorstwem dla przedsiębiorców, osób kreatywnych i zdeterminowanych, takich - którzy mają zamiar coś zmienić. Odnośnie zarobków nie będę nic mówił, bo są naprawdę ogromne, w stosunku do konkurencji na rynku. Skupmy się więc na analizach i "naciąganiu". Po pierwsze, analiza to nic innego, jak badanie (analogia do wizyty u lekarza). Na badaniu wychodzi, co trapi finanse naszego klienta (pacjenta). Gdy już rozmawiamy i badamy pacjenta, wyciągamy pewne wnioski - na analizie nie podpisujemy umów, więc jest to tylko etykietka informacji o kliencie. Po 2-3 dniach znajdujemy lek, wtedy kontaktujemy się z klientem i mu wypisujemy receptę (jeśli nie jest na coś uczulony). A na końcu jest kontrola, czyli serwis. Doglądamy czy klient jest wyleczony, czy też nie. Prościej tego się nie da wytłumaczyć. Odnośnie "naciągania", to nikt nikomu nic na siłę nie wciska, nie zmusza. Jest gra argumentów - jako ludzie, którzy mają trochę obycia w finansach, wiemy, że Polska zmierza tam, gdzie nie powinna - w przyszłości nie będzie godziwych emerytur, aby się leczyć, trzeba będzie stać w kolejkach - albo płacić. My staramy się otworzyć oczy na te sprawy, że albo dzisiaj zacznę gromadzić kapitał, albo jutro (czy tam za 10-15 lat) będę miał problem, ale nie do siebie, tylko do innych, że ja nie mam na... Temu właśnie służy doradca OVB - mówimy sobie szczerze, nie gromadzisz kapitału, to na starość musisz sobie radzić z państwowych emerytur. A jak już chcesz gromadzić kapitał, to skorzystaj z doradcy, który jest w stanie sprawować pieczę nad inwestycją. To tyle jeśli chodzi o OVB. W razie pytań, proszę o kontakt na nr. telefonu: 790-433-338. Pozdrawiam, Szala Mateusz.
    Jus3

29.03.2015 23:45

Witam. Właśnie rozpoczęłam pracę w tej firmie. Dopiero początek, szkolenia, niedługo przede mną pierwsza analiza. Trochę się obawiam, czy nie będę później żałować. Czy opłaca się pracować w tej firmie? Szczerze... Czekam na odpowiedź.
    igors

27.03.2015 16:29

Jeśli pracują Państwo, bądź pracowali w OVB, mam propozycję dodatkowego zarobku. Wszystkich agentów zapraszam do kontaktu: [email protected]
    POczątek

15.10.2014 19:24

Cześć wiecie coś może o OVB w Oświęcimiu??? Gdzie się znajduje i pod jaka nazwą funkcjonuje. Pilne, proszę o pomoc.
    as

26.01.2015 07:48

Dziękuję za opinie właśnie mi pomogła w podjęciu decyzj.
    NN

26.03.2015 12:12

Funduszy emerytalnych nie ma już dawno , chodzi o zapisywanie , WIĘC PAN SŁAWEK KŁAMIE I WODĘ LEJE , jak każdy kto zazdrości że ktoś zarabia a ON nie , zabierz się do roboty chłopie a nie pitolisz na wszystkich , każda firma to piramida , zasuwasz na jakiegoś kierownika czy dyrektora , nie słyszałem o jakieś firmie czy zakładzie pracy gdzie to pracownik siedzi a dyrektor zasuwa na niego , :-) śmiechu warte i jeszcze piszesz że stanowisko dyrektora to 3 miesiące się robi to CZEMU NIM NIE JESTEŚ !!!! Pozdrawiam
    Nieuk

12.03.2015 21:04

Co jakiś czas wchodzę na takie forum i z roku na rok coraz bardziej mnie zastanawia czy ludzie bardziej z zazdrości czy może braku wiedzy piszą takie sądy... ja pracuje w OVB od 2 lat i uważam, że to Banki w których wcześniej pracowałem bardziej mnie wykorzystywały (o zarobkach już nie mówiąc). Nawet się już nie obrażam jak czytam, że wszyscy pracownicy OVB to nieuki, którzy nie umieją napisać słowa ekonomia. Sam ukończyłem matematykę finansową i powiem Wam, że w Bankach ani jednego dnia nie sprzydała mi się wiedza ze studiów. Różnica jest taka, że w Banku musisz oferować 4-5 produktów Banku a w OVB masz ich duuuuużo więcej i można lepiej dopasować do oczekiwań klienta. Prawdą jest, że dużo osób przychodzi myśląc że za nic zarobią od razu 10.000... no tak się nie da chyba w żadnej pracy. Co do poziomu wiedzy pracowników OVB nie odbiegają od wiedzy pracowników Banków (nie mówię o pracownikach, którzy mają staż krótszy niż 1 rok bo oni wiadomo mają jeszcze dużo nauki przed sobą).Jeszcze jedno słowo co do piramidy finansowej, nie rozumiem dlaczego w każdej innej firmie to normalne że przełożony dostaje extra premię jak jego podwładni mają duże obroty a w OVB już tak być nie może bo to piramida?? Odkąd pracuję zaproponowałem współpracę może 50-60 osobom z czego 6 pracuje do dzisiaj i są mi wdzięczni, że ich "wciągnąłem". Oczywiście dostaję premie od ich sprzedaży i co w tym dziwnego?? Każdy buduje zespół na swój rachunek, nikt nikogo nie zmusza nie ma żadnych składek członkowskich, czy tego typu rzeczy bo też takie opinie czytałem. Zakończę tylko tym, że to człowiek sam swoim nazwiskiem kreuje swoją działalność i relacje z klientami, a OVB tylko ułatwia zadanie. Dlatego rozumiem, że dużo osób jest zniesmaczonych na początku jeśli słyszą, że mają coś zrobić na własną rękę a w Banku mają wszystko podane na tacy. Uważam, że jeśli się chce i mocno zaangażuje to w kilka lat można naprawdę osiągnąć super wyniki.
    edi

12.03.2015 13:20

Witam, jeśli chcecie sobie zaoszczędzić nerwów to lepiej dajcie sobie spokój od samego początku. Osoby które tam pracują dbają tylko o swój interes, nawet ludźmi nie potrafią zarządzać. Jednym słowem - żenada. Dziwię się, że taka firma w ogóle jeszcze istnieje...
    rob2

13.07.2015 19:39

Czytam wasze komentarze i oczom własnym nie wierzę... Internet to jak zwykle miejsce dla tych którym się nie udało jak widzę... Nie rozumiem dlaczego narzekacie na OVB. Zarobki są takie jak kto pracuje. Prowizja jest płacona za rok z góry, a nie od inkasa. Ktoś wspomniał coś o wykształceniu ludzi tu pracujących. Od kiedy wykształcenie jest wyznacznikiem potencjału człowieka, jego wiedzy czy umiejętności. W Polsce jest nadal głupia mentalność ludzi, że bez papierka z uczelni nic nie osiągniemy w życiu. Błędne myślenie... Ja skończyłem studia a mój dyplom leży w szafie zakurzony i nikomu nie potrzebny, z biegiem lat mogę z ręką na sercu powiedzieć, że przez studia zmarnowałem kilkadziesiąt tysięcy złotych a korzyści nie mam żadnych. OVB poleciłbym każdemu kto chce coś zrobić ze swoim życiem, chce zarobić więcej niż na marnym etacie. Ktoś napisał, że OVB ma mizerne produkty, ale nie ze swojej winy. Skoro to nie wina OVB to po co to piszesz? @znudzony pisze w swoim komentarzu o tym, że firma opiera się na sprzedaży długoterminowych oraz drogich produktów inwestycyjnych. Tu pojawia się moje pytanie: Skoro, jak sam napisał, wszystkie produkty inwestycyjne w Polsce są drogie to dlaczego napisał to jako negatywną uwagę w komentarzu? To nie wina OVB, że rynek Polski jest taki jaki jest... Kolejne zdanie: "Firma rzeczywiście głownie zarabia na pierwszym etapie czyli polecenii znajomych i rodziny. Poetem zaczynają się schody..." Jeżeli u Ciebie pojawiły się schody na takim etapie to po prostu jesteś słaby. Pierwszy etap jest najtrudniejszy, rodzina to grupa ludzi z którą współpracuje się najgorzej, łatwiej się rozmawia z obcymi i łatwiej jest od obcych wyciągnąć polecenia. Nie ma takiej możliwości żebym wyszedł od klienta z mniej niż 5 poleceniami. Kolejny głupi argument kolegi: "To praca prowizyjna - po kilku latach wiesz już ze nie ma produktu "szytego" na miarę, czujesz wilekość prowizji w kieszeni i to jest twój nowy pryzmat spojrzenia." To, że ty drogi kolego po jakimś czasie skupiałeś się na prowizji to nie jest wina firmy OVB tylko Twoja. Jesteś pazerny i żadna firma tego nie zmieni. To dla ciebie liczy się zarobek a nie człowiek. Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek pytania proszę pisać w tym temacie postaram się odpowiedzieć na wszystkie. Szczerze! Dodaje wątek do obserwowanych. Pozdrawiam Robert

04.03.2015 11:29

Firma OVB nie szuka pracowników, oni w ten sposób pozyskują klientów a przy okazji wyławiają osoby które potrafią sprzedać produkty finansowe komuś innemu niż swojej rodzinie.To takie proste. Inaczej brzmi "kup nasz produkt" a inaczej "zarabiaj na naszym produkcie".Jeżeli sprzedasz choć tylko jeden produkt ( samemu sobie ) = firma osiągnęła już swój główny cel. Wcale się nie obrażą jeżeli to będzie twoja jedyna sprzedaż, ponieważ nakłady jakie ponoszą na "wyszkolenie" jednego... nie znajduję właściwego słowa, AGENTA niech będzie, są żadne w stosunku do kosztu jakiejkolwiek reklamy. A po za tym co mogliby reklamować? Jaki produkt? OVB jest tylko pośrednikiem. Czyż nagle instytucje finansowe zaczęły ukrywać swoje oferty przed potencjalnymi klientami? Jak ludzie nie mający żadnego doświadczenia na rynku finansowym mogą być doradcami. OVB to tylko forma sprzedaży.
    ciekawski

11.02.2015 12:34

czy ktoś był już na rozmowie kwalifikacyjnej na Rekrutera?
    zdziwiona

11.02.2015 20:28

ciekawski...Ja byłam i po przeczytaniu opinii mam mieszane uczucia, bowiem jest tak jak niektórzy pisali.. ogłoszenie na rekrutera a praca wiąże się z byciem agentem ubezpieczeniowym OVB..
    pau

05.02.2015 00:04

Właśnie przez takie opinie, ludzie myślą, że to jest niewiadomo jaka firma. OVB jest na rynku 45 lat, w Polsce już prawie 25. Gdyby wszystko to co wypisują tutaj osoby, którym się nie udało bo: 1) nie chciało im się pracować 2) poprostu się do tego nie nadają 3) wolą sprzedawać ciuchy czy tam buty po galeriach na fantastycznej umowie o pracę, która nie gwarantuje dzisiaj ani godziwej emerytury ani "bezpieczeństwa", no chyba że dla kogoś 1200zł na rękę co miesiąc jest bezpieczne zamiast za pomocą swojego wysiłku 2500-5000zł/mc Gdyby to wszystko było prawdą to firma nie miałaby racji bytu, a jednak kondycyjnie nie narzeka ani sam holding, ani pracownicy, którzy jednak w tej firmie zarabiają :-) Praca w OVB polega na Doradztwie Finansowym. Oczywistym faktem jest, że Doradztwo w tym sektorze będzie związane ze sprzedażą produktów. Do użytkownika nade mną - w OVB nie sprzdaje się polis, polisy sprzedają banki. Doradztwo Finansowe w OVB Allfinanz jak sama nazwa wskazuje to kompleksowy dobór produktów pod kątem klienta tak, aby zabezpieczyć jego kapitał, zdrowie oraz przyszłość. W ofercie OVB znajdziesz produkty największych na świecie towarzystw ubezpieczeniowych, firm z rynku finansowego oraz bankowego. Rola doradcy nie polega na "bieganiu" po mieście i "wciskaniu" produktów inwestycyjnych. Zadaniem osoby w OVB jest przede wszystkim kompleksowa obsługa klienta w zakresie jego finansów i produktów ubezpieczeniowych. Jeśli ktoś uważa, że ubezpieczać się nie warto to z tych produktów poprostu nie korzysta (Polak mądry po szkodzie). Jako gracz OVB, masz dostęp do całej masy produktów i informacji, które przydadzą się nawet Tobie. Ile ludzi w Polsce korzysta z ulg podatkowych? Ile ludzi redukuje koszty związane z obsługą kredytu hipotecznego? Ile ludzi się ubezpiecza? - no właśnie. Zarobki oczywiście są prowizyjne. W Polsce jak ktoś słyszy o prowizjach to odrazu ucieka, a jest to normalna forma wynagrodzenia ADEKWATNEGO do własnego wkładu. Ludzie nauczcie się, że jeśli chcecie zarabiać to musicie coś potrafić! Każdy z Was chciałby dostawać 2000-2500zł na rękę za pierdzenie w stołek i zero wysiłku, ale świat nie jest tak stworzony. Żeby mieć trzeba zapierniczać! Nie ważne czy będzie to OVB, pośrednictwo mieszkaniowe czy kredytowe - tam wszędzie są prowizje! Szkolenia, wyjazdy będą za darmo, ale nie dla osób które nic nie robią, a dla osób które mają jakiś wynik - to chyba oczywiste? Jeśli interesują Was dokładne kwoty to nie da się tego wprost powiedzieć ponieważ każdy pracuje na siebie. Są oczywiście osoby, które zarabiają grubo ponad 10000zł czy 20000zł/mc ale tylko i wyłącznie poprzez swoją ciężką pracę! Osoba, która zaczyna, w pierwszych miesiącach JEŚLI PRACUJE I CHCE SIĘ UCZYĆ może spokojnie zarobić 2000-2500zł. Wystarczy załapać szkolenia, produkty i można je klientom proponować. Nie wciskać. Jeśli nie czujesz sie na siłach by proponować ludziom produkty oszczędnościowe, ubezpieczeniowe, zdrowotne lub majątkowe to nie masz czego tutaj szukać, to nie jest dla Ciebie i tyle. Są osoby, które są dumne z tego co robią, za co otrzymują wynagrodzenie i z szacunku dla nich i ich klientów, którzy z produktów korzystają i są w z nich zadowoleni. Praca polega na sprzedaży samodzielnej lub nie. To nie jest zajęcie dla leniów, którym się nic nie chce i oczekują "bezpiecznego" etatu za 1500zł, gdzie ich głównym zadaniem będzie obsługa drukarki. P.S co do pracy biurowej - każdy inaczej ją postrzega, zdecydowana większość obowiązków odbywa się w biurach, więc nie rozumiem oburzenia ludzi. Jeśli ktoś przyszedł kserować dokumenty lub przeglądać fejsa w ramach swoich obowiązków to nic dziwnego..

02.09.2014 00:36

monika

04.01.2015 20:46

W branży finansowej zawsze wymagane jest zaświadczenie o niekaralności. Czy to OVB czy PIF czy PZU. Potencjalny pracownik jest agentem, doradzcą klienta ( jak zwał tak zwał) i ma zajmować się kwestią finansową swoich potencjalnych klientów - to raczej logiczne , że firma , którą ma reprezentować wymaga takiego zaświadczenia. No helloooo... chciałabyś , żeby Twoimi pieniędzmi zajmował się np (usunięte przez administratora) bo ja nie!
    asia

02.12.2014 08:10

Witam. Jak mam rozumiec konkurencyjna dzialalnosc??? czy sa to inne banki i ubezpieczenia?
    normalny

02.10.2014 20:21

.czasami w wieku emerytalnym występuje daleko zaawansowana skleroza i ocena ludzi może być błędna. Polecam Bilobil
    emeryt

01.10.2014 22:26

No i proszę ,jakie u nas zacofanie,tatuaż,kolczyk,a może kolor skóry ,, normalny - 2014-09-30 09:11:16 '' chyba jednak nie za bardzo normalny. Mam swoje lata,ale ludzi nie oceniam po wyglądzie tylko po tym co sobą reprezentują i jeszcze się nie pomyliłem.Pozdrawiam Panią z warzywniaka z kolczykiem w nosku.
    normalny

30.09.2014 09:11

jeżeli przedstawiciel OVB w Gnieźnie ma wytatuowane kropi na palcach rąk to świadczy o tej firmie...
    Adamo

14.09.2014 11:11

Witam mam spore bo blisko 6letnie doświadcenie w sprzedazy bezpośredniej. Wiele spektakularnych osiagnieć i po prostu wiem na czym to polega. Zarówno w branzy OVb która obecnie sie zajmuje jak i na rynku pokazów zawsze było zdecydowanie wiecej osób które sie do tego nie nadawały niz tych które miały potencjał. DLatego też wiekszosc szybko rezygnujacych osob mówiła ze praca jest do d......... itp itd Że sie nie da ze zalezy to od szczesia, a to jest guzik prawda. Zawsze pewne osoby robiły duzo lepsze wyniki od innych. Jedne zarabiały miedzy 5000-10000 a inne dopłacały do interesu. Bo prawda jest taka ze tu liczy sie jakosć i wiele osob tego nie rozumie. Nigdy nikogo nie oszukałem i nikogo nie wykiwałem. Sprzedaz to wytworzenie impulsu checi posiadania ale czy te osoby które kupiły pozniej były nie zadowolone? Byc może pojedyncze przypadki ale czy wszyscy sa zadowoleni ztelewizora kupionego w sklepie? Rozumiem że ktoś poszedl na rozmowe i miał jakiegoś debila jako rekrutera ale czy to oznacza że wszyscy sa tacy? My Polacy bardzo generalizujemy? Jeden ukradnie to cała firma zła. Jeden ksiadz pedofil to odrazu wszycy itd itp Żeby zarabiac kokosy trzeba duzo samozaparcia gdyby to było takie proste nikt nie płaciłby nam kilkaset złotych za umowe. Z drugiej zaś strony zamiast narzekac moze czas zaczac sie powaznie szkolic czytać probowac róznych rozwiazan oczywiście jesli faktycznie chcecie odniesc sukces. Róznica miedzy najwybitniejszymi ludzmi a tymi przecietnymi polega na tym ze wybitny po kazdej porazce probuje od nowa i w koncu znajduje rozwiazanie a słaby rezygnuje mówi że sie nie da i opluwa potem wszystkich. pozdrawiam
    Zadowolony Klient

11.09.2014 13:29

W OVB pracuję kolejny rok i to co czytam wyżej przyprawia mnie o białą gorączkę. Zazwyczaj jest tak, że takie negatywne opinie piszą ludzie, których z jakiś powodów zwolniono z firmy, którzy sami sobie na to zapracowali, bez powodu w tej firmie nie zwalniają. Niestety dzisiejsza rzeczywistość jest taka, że mało zadowolonych klientów/pracowników piszę pozytywnej opinie (bo po prostu o tym nie myślą, nie mają na to czasu, są zadowoleni i dzielą się pozytywną opinią wśród swoich znajomych, a nie na jakiś bezsensownych forach), sama jestem Klientką OVB od 4 lat i jestem bardzo zadowolona z indywidualnego konceptu jaki przygotował mi mój dotadca. Myślę, że każdy ma prawo do swojej opinii, ale również każdy ma prawo do własnych dedycji czy iść na rozmowę do firmy i zobaczyć oraz przekonać się samemu czy też tchórzyć i nie dawać sobie szans na rozwój. Tylko ludzie niezaradni i nie mający własnego zdania sugerują się opinią innych, a tym bardziej opinią na różnych forach.
    XXX

05.09.2014 14:23

Naczytałam się tutaj bardzo ciekawych rzeczy. Jeżeli chodzi o umowę, to podpisałam ją dobrowolnie na czas nieokreślony. Nikt nie zmuszał mnie do wzięcia polisy, wzięłam na siebie również dobrowolnie. Jeżeli się człowiek postara, może naprawdę zarobić. Natomiast jestem na etapie badania tej firmy, ponieważ sprzedając coś muszę wiedzieć, że to jest dobre na 100%. Przestraszyłam się nieco czytając o tych stratach. Jestem studentką, ale w miarę da się chyba to pogodzić z pracą ucząc się systematycznie :). Czy ktoś wie coś więcej o produktach Ergo Hestia/Compensa? I czy można sprzedawać tam coś jeszcze, czy tylko sprzedają to i tylko kręcą, że to jest obiektywne doradztwo?
    natalia

04.09.2014 21:34

mam pytanie dzisiaj podpisałam tą "umowę". podobała mi się ze względów godzinowych bo przy dwójce dzieci nie mam za dużego wyboru a wszyscy wiedzą jak to jest z przedszkolami i żłobkami. Jak wróciłam to zadzwoniłam do pani że jednak nie chcę tej pracy(dowiedziałam się co nieco o niej). Pani obiecała że podrze ją(nie wierzę za bardzo) i wolałabym jakoś się zabezpieczyć wysłać im pismo ale nie wiem jakie.Czy jest ktoś kto się orientuje? [email protected] dziękuje bardzo z góry za pomoc i informacje
    zadowolony klient Wawa

04.09.2014 15:07

Ja firmę szczerze polecam, od 5 lat jestem klientem i profesjonalizm z jakim Doradcy podchodzą do klienta jest nieoceniony, każdy klient jest traktowany indywidualnie a dzięki temu, że firma nie posiada własnych produktów, wybierają najlepsze rozwiązanie dla klienta z całego rynku. Bardzo siebie chwałę i nie uważam, żeby to była ściema. Doradcy nie naciskają na klientów, żeby coś wzięli itp bo zależy im na długoletniej współpracy z klientem (tak jak to było w moim przypadku) mój osobisty doradca jest rewelacyjny i zawsze mi pomaga :)

Zostaw merytoryczną opinię o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.