OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa

OVB stories

Częste pytania

Bielsko-Biała - Biuro OVB
Gdynia - OVB HOLDING AG
Gorzów Wielkopolski - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
Krosno - OVB Allfinanz Polska Gorlice
Olsztyn - Europejski Koncern Finansowy OVB Allfinanz
Radomsko - OVB Holding S.A.
Rzeszów - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.
Warszawa - OVB
Wrocław - OVB Allfinanz Sp. z o.o Polska Spółka Finansowa.

5. Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.

Opinie o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Warszawa

Nie przegap nowości o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.!

Współpracownik

04.02.2021 13:15

OVB to świetna firma i świetne możliwości dla ambitnych ludzi, a nie dla malkontentów. Dla malkontentów jest właśnie to forum, po to by hejtowac anonimowo kogoś za własną nieudolność, nie widząc nigdy winy po swojej stronie, a zawsze po stronie innych. Z doświadczenia wiem że ktoś kto jest dłuższy czas, i ma efekty, jest zazwyczaj szczęśliwym bardzo dobrze zarabiającym człowiekiem, kochającym tą pracę i korzyści jakie ona niesie. Najczęściej jednak wszelkie żale wylewają spadochroniarze, którzy w OVB jeszcze nawet nie zaczęli pracy, a już ją skończyli :-) Mówił dla was wieloletni pracownik OVB wyższego szczebla, pozdrawiam

29.10.2020 09:09

Czy w obrębie jednego działu w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o. są wewnętrzne rekrutacje na liderów?
    Ciekawy

07.11.2020 12:22

Jeśli jesteś ambitny, przedsiębiorczy i wyróżniasz się na rynku, to na pewno nie pracujesz w OVB, bo z daleka widzisz, że to słaba sprawa.
    kick

03.02.2021 20:47

a gdzie pracujesz ?

03.02.2021 13:56

Logiczna wskazówka dla ludzi myślących. W OVB Polska działa ponad 5000 pośredników. OVB posiada w samej Polsce grubo ponad 500 000 klientów, którzy w większości mają wszystkie ubezpieczenia w ramach OVB. OVB proponuje klientom rozwiązania spośród wielu dużych firm jak chociażby Allianz, Ergo Hestia, Generali, Warta itd. OVB działa na naszym rynku od 1992 roku a na Europejskim od 1970 roku. Na Forum pisze negatywy kilkadziesiąt osób, kilkadziesiąt osób (ludzie którym być może nie wyszło, być może niezadowolone z jakiejś tzw czarnej owcy" może słabego managera, niedoświadczonego doradcy, lub po prostu konkurencja) kilkadziesiąt osób spośród ponad 500 000 klientów i z ponad 5000 pracowników. Czy opinie garstki tak naprawdę mogą imają rzutować na obiektywny obraz Firmy? Czy to ma decydować o tym że jakaś osoba nawet nie spróbuje, skupiając się na tych mimo wszystko wybiórczych opiniach? Osobiście w OVB działam od 2015 roku. Początki były trudne. Natomiast mając logiczną wizję tego co da to w przyszłości trwałem konsekwentnie przy swoim. Dzisiaj moja baza własnych klientów liczy kilkaset osób, baza współpracowników kilkadziesiąt osób, wśród których jest też początkowo nieprzychylna rozdzina- dzisiaj wszyscy przychodzą do mnie :-)Obecnie od 2 lat jestem na stanowisku Kierownika Okręgu. Stanowisko to gwarantuje mi emeryturę z firmy i dochody o których Inni mogą pomarzyć, za wytrwałość, naukę i szczerą etyczną pomoc klientom (dodam że przez blisko 6lat, nie wpłynęła ani jedna skarga na moją pracę) jak i współpracownikom. Jeśli ktoś miał negatywne doświadczenie, niech to zgłosi do centrali, albo niech napisze skąd to biuro, zamiast obrażać całą firmę a w tym przypadku też mnie i innych uczciwie i dobrze wykonujących swoją pracę. W Polsce kadra Managerska liczy pona 600 osób, ludzi naprawdę wykształconych, kompetentnych, i z wysoką etyką pracy. Dlaczego Wszystkich wrzuca się takimi opiniami do jednego worka? Osobiście nigdy nie słyszałem aby ktoś z mojego biura obiecywał komuś złote góry, i super fury. oczywiście można powiedzieć że wiele osób ma już te góry i fury z salonu a nie z Niemiec na Lawecie, ale to po jakimś czasie wytrwałej pracy a nie zaraz po podpisaniu papierów :-D. Przyznaję rację że większość osób się do OVB nie nadaję, ponieważ ambicji nie da się nauczyć . Większość ludzi nie obrażając, ale nie ma ambicji, aby dążyć do jakiś wyższych celów Przecież 8 godzin pracy za 2500zł, piwo popołudniu przed telewizorem, i grill na działce w weekend im do życia wystarczy. Rozumiem i szanuję, nie każdy z nas jest taki sam. Nowy współpracowniku, jeśli masz ambicje w życiu i wysokie cele to nie mogłeś trafić lepiej. Spróbuj, tylko wtedy przekonasz się jak jest naprawdę bo prawdy dowiesz się w realu a nie na internetowym portalu :-) pozdrawiam
    ABCD

18.01.2021 13:37

Chciałabym wszystkich przestrzec przed Firmą. Rozumiem,że umowa spada a pracownik mimo,że juz nie pracuje musi oddac prowizje - to zrozumiałe. Współpracę z nimi zakończyłam w roku 2016. Dostałam w roku 2020 informację,że muszę oddać prowizje ale uwaga zadłużenie powstało w roku 2016, a informacje o tym dostawałam na skrzynkę mailowa firmową OVB - nie pracowałam juz tam wieć wiadomo,że jej nie obsługiwałam. Dziwię się szczerze ,ze GoWork mimo wszystkich krytycznych komentarzy nadal wspiera tą firmę. Firmie nie można wystawić komentarza na googlach - ciekawe dlaczego. Proszę mi nie mówić,że ludzie wystawiają tylko negatywy a gdy są zadowoleni to nie oceniają pracodawcy - to nie prawda.Dodam kilka słów o atmosferze w pracy - byłam świadkiem jak moja Pani Dyrektor obrażała za plecami pracowników - gdy tylko wyszli z biura. Dodatkowo byłam świadkiem jak zmieszała z błotem osobę niepełnosprawną bo ta poprosiła ją o zwolnienie miejsca parkingowego dla niepełnosprawnych. Brak szacunku na wysokim poziomie.

19.01.2021 11:07

Szanowna Pani, Serdecznie dziękujemy za zamieszczenie komentarza. Doceniamy każdy feedback- zarówno pozytywny jak i negatywny- ponieważ dzięki niemu, możemy reagować tak szybko, jak to możliwe i wprowadzać korzystne zmiany. Firma OVB Allfinanz istnieje na rynku już 50 lat i dynamicznie się rozwija, dlatego zależy nam, aby jej szeregi tworzyły osoby o wysokiej kulturze osobistej oraz wykazujące szacunek do drugiego człowieka. Zamieszczona przez Panią informacja bardzo nas zasmuciła i nie pozostajemy wobec niej obojętni. Uprzejmie prosimy o bezpośredni kontakt na adres [email protected] z dokładnym opisem zdarzeń. Dołożymy wszelkich starań, aby nie dochodziło do podobnych sytuacji w przyszłości. Najmocniej przepraszamy. Z wyrazami szacunku OVB Allfinanz Polska
    WANDA I BANDA

15.01.2021 23:34

OVB JEST SUPER !
    Rozważający

25.11.2020 22:54

Czy ktoś mógłby się podzielić opinią na forum jak wygląda obecnie podczas pandemii praca w OVB? Poszukuję opinii osób zarówno tam pracujących od niedawna, jak i od dłuższego czasu, oraz od osób które już tam nie pracują(skończyły prace w ostatnich miesiącach). Dużo się słyszy teraz w firmach ubezpieczeniowych że świeżo przyjęci pracownicy biorą na siebie konta oszczędnościowe by podtrzymywać zyski kierownictwa w OVB, oraz o znaczącej rekrutacji wśród członków rodziny pracowników. Ktoś jest w stanie potwierdzić, zdementować lub otwarcie coś na ten temat opowiedzieć?
    aldes

13.01.2021 09:14

chyba sobie żartujesz, wiem że na coachingach tak każą mówić potencjalnym kandydatom co mija się z prawdą ale ja sam nie mam sumienia tak robić i ja sam wstrzymałem rekrutację
    bogdan

13.01.2021 10:38

Nie udziela mi się Wasz nastrój i zaczepki. Jestem klientem firmy Uniqa i Generali umowy zawarte przez OVB z miłą i kompetentną obsługą Pani z Warszawy - a poniżej linki do artykułów dot. coraz lepszej prognozy w tej branży (usunięte przez administratora)
    dm - forum ŻENADA

06.01.2021 15:12

Nie wiem czy na tym forum wypowiadają się ludzie, którzy pracują w ubezpieczeniach czy tylko sami studenci, którzy zrobili 2,3 umowy u wujka/cioci i już nie pracują bo sobie nie dali rady pozyskać nowego klienta i nie mają bladego pojęcia o branży, a tylko się wypowiadają bo coś pamiętają lub usłyszeli. 1. To że ovb jest pośrednikiem nie znaczy że ma droższe produkty, ponieważ jak porównacie z Allianzem czy Prudentialem to ceny są te same, nie mówiąc już o PZU, które jest najdroższe na rynku pod kątem ubezpieczeń. 2. Porównując prace w ovb a bezpośrednio w towarzystwie to jest to, że w ovb jest więcej stopni w planie kariery niż w towarzystwie. Owszem agent towarzystwa ma większy przelicznik za prowizję niż reprezentant w ovb, sytuacja się zmienia po zrobieniu kierownika oddziału. 3. W ovb na stopniu kierowniczym można robić własną produkcję, gdzie w niektórych towarzystwach już manager nie może jej robić tym samym jego wynagrodzenie jest całkowicie zależne od obrotu grupy. 4. Inną kwestią jest to, że w towarzystwach jest jak w korporacji, zatrudnienie jest zależne od obrotu. Ktoś kto pracuje w ovb na pewno zauważył jak zmieniają się managerowie towarzystw, którzy obsługują ovb dziś jesteś, jutro zwracasz laptop, kluczyki i telefon służbowy i żegnamy. W ovb nie ma tak jak w towarzystwach czy bankach, że z dnia na dzień ktoś kogoś zwolni, ponieważ np. zmienił się zarząd, tak jak ostatnio było to w Pekao gdzie nawet sami dyrektorzy lecieli ze stołków. Jeśli ktoś szuka pracy w ubezpieczeniach, chce zrobić karierę managera i jest samodzielny to w ovb może zbudować sobie dobry zespół i zarabiać godziwe pieniądze. Nie polecam czytać tego forum, ponieważ z tego co widzę to wypowiadają się sami amatorzy, którzy tylko "liznęli temat" i zachłysnęli się slajdami, gdzie myśleli że zrobią dyrektorów w pół roku, ŻENADA forumowicze !!!
    wenus

23.11.2020 07:53

lepiej jest kupić polisę lub odkładać w funduszu bezpośrednio w danym podmiocie, ovb to pośrednik i przez to koszty dla klienta wzrastają niemal dwukrotnie bo za coś musi się wyżywić pośrednik, nie kupuje się produktów finansowych w takich firmach!!!

02.01.2021 22:34

OVB nie pobiera żadnych opłat. Wszystko co otrzymuje pracownik jest wypłacane przez ubezpieczalnie, a opłaty w umowie NIE są zależne od tego przez kogo ją podpisujesz. Różnica jest taka, że pracownik ubezpieczalni otrzymuje przez jakiś okres czasu stałą pensję, która składa się w wiekszości z prowizji z realizacji wytyczonych celów, a wszystko ponad jest bonusem do wypłaty, a w OVB prowizja jest rozdzielona na współpracowników według jasnego planu kariery.
    wigor

04.01.2021 09:34

Kasiu, nie rozśmieszaj mnie... czyli wychodzi na to że ovb to fundacja charytatywna, bajki dla nieuków

25.12.2020 11:44

Szanowni Państwo, chcielibyśmy życzyć radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz pomyślności w Nowym Roku wraz z podziękowaniami za dotychczasową współpracę. Z wyrazami szacunku OVB Allfinanz Polska

06.06.2020 15:52

Potencjalnych pracowników wprowadza się w błąd mówiąc, ze chodzi o prace biurowa a dopiero na 3 spotkaniu dowiadujesz się ze chodzi jednak o co innego. Brak pytań o wykształcenie/ doświadczenie zawodowe w czasie „rekrutacji”. Techniki manipulacji (szkolenia) spoko, ale na mnie nie zadziałały wiec zrezygnowałem po kilku spotkaniach z reprezentantem tej organizacji. Jeśli nie masz kręgu znajomych i rodziny, od których mógłbyś skutecznie pozyskać dane do długoterminowych lokat (na początku musisz stworzyć listę 10 osób) to raczej nie licz na sukces, bo tylko taki sposób możesz wejść do tego interesu.
    Jacek

25.11.2020 00:06

Każdy interpretuje wszystko na swój sposób i przez pryzmat swoich doświadczeń. Nasze społeczeństwo jest i tak dość uprzedzone... często obserwuję zachowania kolegów i zastanawia mnie na przyklad fakt; ze mozna kupowac i wypalac paczkę papierosow dziennie; ktorej koszt to okolo 16-18 zl a nie ma juz drugich takich pieniedzy na przyszlosc swojego dziecka. Spotkalem sie widzialem porozmawialem i formula pracy firmy OVB jest godną podziwu. Szkoda ze naturalnie wolimy narzekać niż pochwalić za coś czy coś docenić. Jakkolwiek tu zaraz poodpisujecie czy nie bardzo zachwalam pracę osoby z jaką miałem przyjemność porozmawiać i poświęcono moim sprawom bardzo dużo czasu za co nie zapłaciłem ani zlotowki. Nie wiem jak bardzo opłaca się iść bezpośrednio np do firmy ubezpieczeniowej skoro zrobiłem solidny research przy szukaniu oferty na ubezpieczenie domu i jakoś dziwnym sposobem zbliżone oferty 3 z 5 w ovb wypadły taniej. I dlatego wlasnie polecam

18.12.2020 17:37

Witamy serdecznie Użytkowników serwisu GoWork.pl. Dziękujemy za zamieszczenie opinii na temat naszej firmy. Wszystkie Wasze komentarze są dla nas szczególnie istotne, ponieważ dzięki nim możemy wprowadzać korzystne dla Współpracowników oraz Klientów zmiany. Chcielibyśmy ustosunkować się do zamieszczonej opinii. Firma OVB Allfinanz zajmuje się edukacją finansową oraz doradztwem majątkowym. Forma pracy jest dostosowywana indywidualnie, a także w porozumieniu z każdym, nowo zatrudnionym Współpracownikiem. Nasza firma oferuje obszerne wsparcie kadry kierowniczej w procesie wdrażania. Zapraszamy do wzięcia udziału w aktywnej rekrutacji na stanowisko Reprezentanta. Zachęcamy do kontaktu i zadawania pytań na adres [email protected], ponieważ rozmowa jest szczególnie ważna. Pozdrawiamy OVB Allfinanz Polska

08.09.2020 01:22

moderator

22.09.2020 17:12

Wspólne integrację są bardzo pożądaną kwestią wśród osób poszukujących pracy i rozpatrywane jako element wpływający pozytywnie na atmosferę pracy. Jakiego typu wyjazdy i integracje są organizowane przez OVB?
    aktualny współpracownik

30.11.2020 12:48

uważam że ludzie w ovb nie powinni nazywać się przedsiębiorcami, jesteśmy samozatrudnionymi a to wielka różnica :-) wynajmij biuro, zatrudnij trochę ludzi i płać im SAMODZIELNIE (nie za pomocą ovb) to może coś z przedsiębiorczością będziesz mieć wspólnego.
    J

12.06.2020 21:04

Jak wyglada praca tam? jak sie sprzedaje te ubezpieczenia? cos jak call center czy łaże po domach? czekam na konkrety bo z tej sieczki tutaj trudno cos madrego wyczytać poza skakaniem do siebie.

20.09.2020 08:11

i @Hahaha, rozumiem że piszesz z 2 innych IP i poza miejscem zamieszkania?
    Magdalena

19.11.2020 00:53

Oczywiście pon forum ma się mieszane uczucia z głupiej ciekawości poszłam na rozmowę i zaskoczyło mnie ile energii i czasu poświęciła mi pracowniczka firmy. Jestem po ludzku pozytywnie zaskoczona efektem spotkania. Oby tak dalej
    wsienk

16.11.2020 21:52

Doradztwo rzetelne, konkretne . Ludzie kompetentni. Jestem bardzo zadowolona
    G555

29.10.2020 15:03

Praca jak praca nie róbcie sobie problemikow na zapas

27.10.2020 16:14

Ja pracuje na linked in, idzie dobrze ludzie teraz potrzebują pomocnej ręki
    Martuniaa

20.10.2020 23:25

Przyzwoite podejście do klienta. Polecam

17.09.2020 12:58

Gość

19.10.2020 20:59

Na rozmowie rekrutacyjnej w innej firmie, która działa prężnie na naszym rynku też powiedziano o takiej liście. Nie myśl, że tylko w OVB musisz zrobić listę, bo w każdej innej też Cię o to poproszą. A jak nie masz od kogo zacząć, to lepiej nie zabieraj się za tą pracę.

21.09.2020 01:18

Dm

21.09.2020 21:45

Szanowni Państwo i Drogi Kliencie powyższej polisy. Z opisu podejrzewam, że posiadał Pan produkt z Compensy. Podejrzewam, ponieważ nazwa nie została wskazana i produkt ten jest produktem funduszowym i jego wartość jest zależna od działania funduszy na giełdzie. Dodatkowo jeśli posiadał Pan opcje ochronne jak np. śmierć, poważne zachorowania czy inwalidztwo to dodatkowo dochodzą do tego koszty. Umowa się Panu zamknęła z tego powodu, że co roku jest indeksacja składki i jeśli zaczynając płacił Pan 300 zł to po roku/indeksacji składka mogła Panu wyjść np. 305 (więcej niż 300 zł) i w momencie kiedy nadal wpłacał Pan na polisę 300, a nie całość składki to polisa się zamknęła, ponieważ składki należy opłacać w całości. Dodatkowo, jeśli posiadał Pan taka umowę, funduszami zarządza Pan sam i nie ma tutaj gwarantu więc wykup jest zależny w całości od rodzaju oraz wydajności funduszy. Dodatkowo, żeby taka polisa mogła wypracować dobry kapitał wskazane jest żeby umowa dotrwała minimum 15 roku i więcej. To co mogę powiedzieć to to, że jak w każdej branży może się trafić czarna owca i należy być czujnym na to co się zakłada, ponieważ nie zawsze może być to zgodne z naszymi potrzebami. Dla klientów, którzy poszukują gwarantu osobiście proponuję firmę Prudential, która taką możliwość daję, ale i zyski w postaci premii rocznych nie są duże, natomiast klienci chcący sami decydować w co lokować pieniądze, ale jednocześnie nie mając przy tym gwarantu mogą skorzystać z takiej umowy jak wskazałem powyżej. Wszystko zależy od tego na jakiego trafimy doradcę, natomiast wrzucanie wszystkich do jego worka nie jest adekwatne, ponieważ tak samo można powiedzieć, że np. wszyscy księża to źli ludzie, co w rzeczywistości tak nie jest. Nie mam zamiaru tu nikogo bronić, życzę jedynie by trafiać na doradcę, dla którego w pierwszej kolejności jest dobro klienta, a później dobro własne w postaci prowizji. Pozdrawiam serdecznie
    przerazona

01.08.2019 21:37

Jezu,ludzie pracujacy w tym syfie-czemu tak perfidnie oklamujecie innych!!! Sprzedaliscie sumienie za pare/nawet nie trzydziesci/srebrnikow?Mialam stycznosc z ta "firma"i absolutnie nie polecam!! Typowa piramida zerujaca na ludzkiej zachlannosci i checi latwego zarobku.Pracownicy ,to smieci,ktore maja dostarczac kontaktow,a klient,to debil,ktory ma sie dac nabrac.Smietanke spija wierchuszka,a reszta nia nich za....dala.A wszyscy tacy zadowoleni i zachwyceni,bo maja nadzieje przypodobac sie zwierzchnikom.To nie firma nastawiona na klienta,tylko na wlasny i "swoich"zysk.Uciekajcie jak najdalej od pracy z tymi oszustami!!!!!
    Hahaa

26.07.2020 20:10

Bardzo dziękuję za wsparcie i rady, ale nie są mi one potrzebne, bo radzę sobie swietnie i w ovb sobie radziłem :) nie wiem skąd wyciągasz takie wnioski na mój temat :D ja ciebie nie pozdrawiam, bo uważam, że ocenianie ludzi nawet ich nie znając jest głupie, a ty tak właśnie robisz i w sumie nie dziwię się, że bronisz w ten sposób tej firemki. Nie możesz napisać nic merytorycznie związanego z tematem dlatego pocisniesz sobie po randomowej osobie w necie. Gratki za koncept poznawczy i nietuzinkowe myślenie. (usunięte przez administratora)

18.09.2020 14:49

Nie zgodzę się z tym wywodem pełnego jadu i obrażania innych - także klientów. Powiedz kim jestes, ze nazywasz pracowników (uwaga uwaga) SMIECIAMI? to co piszesz świadczy o tobie, az nie chce sie wdawać w polemike. Osoba uważająca sie za inteligenta zarzucająca terminami religijnymi... Człowieku naprawdę nie rozumiem tego jadu, czy naprawdę w twoim życiu nie jest wazne by miec jakąś ochronę? Widocznie gdy coś by sie stało bedzie zgrzyt i płacz albo pożyczki na koszty leczenia. Bo uważasz, że jesteś mądrzejszy i "nie dałeś sie oszukać" smiech na sali. Jestem klientka tej firmy, zawsze moj doradca odpowiada na pytania, obawy, jestesmy w stałym kontakcie, więc jak ktos chce siać ferment to niech spotka się z kims ovb kto zaraz obnaży braki w twojej ochronie albo w jej braku.
    Poszkodowany

01.11.2019 07:59

10 lat temu mamiony informacjami że oszczędzanie jest dobre i przynosi korzyści oszczędzałem licząc na te korzyści. Po 10 latach wpłacania nie tyle co zaoszczędziłem co straciłem, a od osoby z OVB usłyszałem suchy komunikat że inwestycja w którą włożyli moje pieniądze nie przyniosła zysku. Gorąco nie polecam i przestrzegam naiwnych.
    Tomasz

02.11.2019 13:51

A z czego korzystałeś i czy doczekałes do końca inwestycji? Jeśli nie to nie ma o czym rozmawiać-przeczytaj sobie o efekcie kosztów średnich. Poza tym nie wiem osobiscoe co bylo 10 lat temu , na pewno najwiekszy w historii kryzys finansowy i wszystko lecialo w dol czy to w bankach czy towarzystwach. Teraz te programy sa inaczej konstruowane i bardzo czesto jest na pismie gwarancja wyplaty na koniec mininum tego co sie wplacilo. Pozdrawiam

30.08.2020 15:22

Dokładnie. Chciałabym poznać osobę, która po tych 10 latach na tym zarobiła.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa?

Kontakt - OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.

ul. Ludwika Mierosławskiego 11A 01-527 Warszawa

Branża główna: Wsparcie ubezpieczeń

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon

23.07.2020 15:39

Ciekawski

26.08.2020 00:14

To dlaczego w APK, kiedy już dochodzi się do momentu werbowania nowych pracowników (str. 23) padają pytania na temat dodatkowego zajęcia i dodatkowego dochodu? OVB daje też podobno miejsca pracy dla etatowców, którzy chcą dorobić i wydaje mi się że to od ludzi zależy jak to sobie ogarną.... Wszystko zależy od tego jaką ma się obecnie pracę. Ja widzę po sobie, że nie jestem w stanie pogodzić czasowo mojego etatu z pracą w OVB, Pomijam już inne kwestie, które mi tu nie odpowiadają.
    Ogarnijciesie

28.08.2020 08:36

Nie mówię o dwuetatowcach i studentach, tylko osobach które są bezrobotne i przychodzą pracować do OVB. Ponieważ nawet dwuetatowcach i student również musi pracować jak przedsiębiorca, jak nie będzie zdyscyplinowany, nie będzie umawiał spotkań, robił analiz i doradztwo to nie zarobi i tyle w temacie. W OVB trzeba mieć przedsiębiorczy charakter, to nie jest etat że ktoś stoi nad nami i goni nas do pracy i jesteśmy zależni od humorów "prezesów".

12.08.2020 22:36

Siema zacząłem pracować w marcu kiedy moja firma zostawiła mnie na lodzie bo covid i redukcja dodam że zwolnili pół firmy więc bardzo korzystnie trafiłem do ovb gdzie te 4 miesiące są dla mnie przełomowe więc polecam innym którzy potrzebują pracy i chcą się rozwijać

13.08.2020 13:42

dziwne pytanie no tak, po pierwszym miesiacu pracy

21.08.2020 12:46

Odbyłem szkolenia i egzamin KNF z Warty
    Bianka

30.06.2020 23:12

W dobie tak ogromnego poczucia zagrożenia, oby było więcej takich firm. Lepiej czy gorzej, ale swoje interesy i rodzinę trzeba zabezpieczyć
    Ernols

24.06.2020 01:26

Dla mnie kilka wad i zalet, akurat zalety wzięły górę. Mam za...istego przełożonego, bardzo wsparciowa osoba, mądra, doświadczona, widac, ze nie plecie kocopolow tylko konkretnie odpowiada,merytorycznie zreszta nie ma pytania na które by nie odpowiedzial, a ja bardzo doceniam takie wsparcie. minus- na poczatku duzo pracy jak sie chce szybko wejsc w biznes, duzo nauki.
    k334ol

23.06.2020 15:35

Dynamiczna praca z klientem, uczysz się rozmawiać z ludźmi a to ważne w każdej pracy i w życiu. Wynagrodzenie dosyć dynamiczne, możliwości rozwoju i dla mnie jak najbardziej przejrzyste warunki współpracy a juz szczególnie 3 kierunki rozwoju, w których można się piąć jeśli ktoś chce robić karierę i szuka pracy na lata to tu może się odnaleźć. osobiscie polecam
    Aga

07.06.2020 22:03

Na co trzeba uważać rozpoczynając współpracę z ovb. Czy trzeba mieć działalność? Czy płaci się kary? Czy szkolenia, są obowiązkowe?

07.06.2020 22:42

Umowa agencyjna- system prowizyjny. Jeśli klient rozwiaze umowę przed upływem 2 lat będziesz musiała „zwrócić” czesc zarobionych już pieniędzy. Szkolenia nie są płatne, raczej formalność trochę ogólnej wiedzy nt. finansów, na jakimś 3 spotkaniu powiedzą żebyś przygotowała potencjalna listę klientów (znajomych,rodzine), aby moc sprzedać im lokaty długoterminowe (z innych umów słaby zysk dla ciebie).
    Aleksandra

10.06.2020 13:13

1. Ramowa Umowa o Świadczeniu Usług Agencyjnych, istnieje możliwość również B2B jak i inne formy zatrudnienia, jednak jest to sprawa bardzo indywidualna i negocjacji 2. Z 200 produktów jakie oferuje firma tylko kilka z nich (nie więcej niż 10) jest skonstruowanych w taki sposób jak został wyżej opisany. System ten został stworzony po to, aby umowy długoterminowe nie były zawierane lekkomyślnie, oraz aby mieć pewność, że Doradca poinformował Klienta o wszystkich możliwych scenariuszach, plusach i minusach takiego rozwiązania, i aby w trakcie trwania umowy minimalizować do zera sytuacje, w których klient jest zaskoczony zapisami umowy już po jej zawarciu. Ponadto istnieją alternatywne formy wypłaty wynagrodzenia za zawarcie takiej umowy z Klientem, w których powyższa zasada nie ma zastosowania np. takie, w których wynagrodzenie za zawartą umowę nie jest wypłacane z góry, a uwalniane stopniowo miesięcznie na prośbę pracownika. System ten ma zatem wyeliminować z pracy osoby, które są niekompetentne, jeśli jesteś rzetelnym pracownikiem to ta sprawa nie będzie Cię dotyczyła. Jeżeli w ogóle piszemy o rozwiązywaniu umowy po upływie 1-24 miesięcy, która z założenia jest zawierana na minimum 15 lat, to najwyraźniej znaczy, że: 1. albo ktoś działa na niekorzyść naszej firmy nie informując klientów o wszystkich ważnych aspektach umowy i w wyniku braku profesjonalizmu klient jest wprowadzony w błąd i zrywa umowę wcześniej ( takie sytuacje proszę natychmiast zgłaszać do Centrali, ponieważ jako firma o tak długiej historii i tradycji, dbająca o reputację i satysfakcję zarówno pracowników jak i klientów nie pozostajemy obojętni wobec podobnych sytuacji) 2. albo umowę zawiera Klient, który nigdy nie powinien zawierać umowy długoterminowej, bo nie rozumie po co to robi, lub jest bardzo zmienny, w tym podatny na zmianę motywacji np. do oszczędzania (co powinno się wychwycić na etapie badania potrzeb klienta bądź etapu doradztwa) 3. Klient nie jest regularnie informowany o możliwych zmianach na rynku i nie rozumie, że np. spadki na rynkach kapitałowych mogą być dla niego korzystne - panikuje -> rezygnuje (tu również istotna jest relacja z Klientem, oraz regularne edukowanie Klienta) Reszty nie będę nawet komentowała, bo to co zostało napisane według mnie jest emocjonalne oraz bardzo subiektywne i w wielkiej mierze niezgodne z prawdą.
    Jaro

26.05.2020 14:37

Około 8 lat temu moja ówczesna dziewczyna omamiona wizją nieziemskich zarobków w OVB podjeła tam pracę i ja jako jedna z najbliższych jej osób dałem się namówić na podpisanie umowy na długoterminowy produkt oferowany przez OVB, aby nieco ułatwić jej start w karierze. Całe szczęście przestałem opłacać składki po kilku miesiącach. Produkt nazywał się OVB Future Invest, a odzyskać w 100% wpłacone pieniądze można było dopiero po 10 latach, czyli dostęp do swoich pieniędzy miałbym dopiero za 2 lata. Jednakże nawet jeśli do tej pory opłacałbym miesięczne składki, dzisiaj na moim koncie byłaby co najwyżej połowa tych pieniędzy. Wystarczy spojrzeć na wykresy portfeli, w które inwestowane są pieniądze tego produktu. Niemal wszystkie (oprócz gwarantowanych) przez ostatnie lata poniosły ogromną stratę. A doliczyć do tego trzeba jeszcze horrendalną prowizję za zarządzanie kontem. Składka miesięczna nie była mała, jednak dzisiaj zostałbym niemal z niczym. Zresztą w internecie jest pełno artykułów o tym, że firma Generali, w której realizowana była ta inwestycja decyzją sądu musiała oddać klientom wszystkie wpłacone pieniądze. Właśnie takie wspaniałe produkty oferuje OVB.
    Waldek

26.05.2020 19:53

Produkty oszczędnościowe zmieniały się przez wiele lat. Jeszcze kilka lat temu można było w umowach zamieszczać zapisy niekorzystne dla klienta, natomiast teraz klenci są dużo lepiej wyedukowani i wiedzą na co zwracać uwagę, dlatego należało dokonać znaczących zmian w całych strukturach poduktów, co też się zadziało. Osobiście uważam, że obecny rynek oferuje dużo bardzo fajnych, korzystnych a często i gwarantowanych dla klientów produktów. Patrząc na tą sytuację nawet kilka lat temu lepiej było zainwestować w fundusz niż w lokatę (chociażby z powodu zwolnienia z płatności podatku belki) i to jest akurat prawda, ale należaloby jeszcze znać konstrukcję takiego produktu, ewentualny opłaty za zarządzanie itp. Ja nie pracuję w OVB, ale akurat prowadzę swoją firmę i sprzedaję fundusze inwestycyjne, więc mogę się wypowiedzieć. Dlatego uważam, żę pisanie przez Pana, że zapewne zostałby Pan niemal z niczym jest błędne, bowiem spadki na rynku nie muszą a nawet często nie znaczą spadków na produkcie. Jeżeli chodzi o cały sekret i sens funduszu to trzeba uzbroić się na co najmniej 15 lat oszczędzania - tylko wtedy zadziała tzw. efekt kosztów średnich czyli uśrednienie wartości jednostki uczestnictwa w funduszu. Spadki w perspektywie długoterminowej są bardzo opłacalne i korzystne dla klienta, ponieważ jednostki uczestnictwa w takim funduszu są tańsze i można ich kupić dużo więcej niż zwykle, a w ostatnim roku trwania takiej inwestycji sprzedaje się je po bieżącej cenie. Znam produkt, o którym Pan wyżej napisał i nie jest to stety wina OVB, Generali dało ciała wiele lat temu z konstrukcją tego dzieła i wiecej firm nie tylko OVB poniosło straty przez dopuszczenie takiego produktu do sprzedazy, ale i wszystkie firmy doradcze. Uważam, jednak, że jak na tak długą historie i gabaryt firmy jakimi akurat OVB może się poszczycić, 1 a na pewno nie wiecej niż 2 gafy z produktem to na prawdę sukces. Żal w zaistniałej sytuacji jest oczywiście uzasadniony, jednak nie warto wrzucać teraz całej firmy lub wszystkich podobnych rozwiązań z rynku do jednego worka. Co do OVB to znam firmę, ponieważ dwukrotnie udałem się na doradztwo finansowe, aby zweryfikować poziom wiedzy pracowników i w efekcie być może zaproponować im pracę. Dwukrotnie zostałem pozytywnie zaskoczony najpierw umiejętnością prowadzenia spotkań, wiedzą merytoryczną, a najbardziej lojalnością pracowników- dwukrotnie moja propozycja została odrzucona. Zatem jeśli chodzi o samą firmę to mogę polecić, ale polecam też na pewno skrupulatne przeczytanie umowy i ogólnych warunków umowy klientowi, bo to tak na prawdę to właśnie na kliencie leży obowiązek zadania wszystkich pytań i uzyskania informacji, na których mu zależy. Pozdrawiam. Waldemar
    Tomasz

08.06.2020 16:58

Bardzo dobrze merytorycznie opisane

04.04.2020 01:15

Czy we Wrocławiu też można ubezpieczyć się od koronawirusa?Bo w Poznaniu Pan Jarosław proponuje takie ubezpieczenia?
    MARTA

30.05.2020 00:46

TAK, TO PRAWDA JEST :)
    Ania

03.06.2020 11:07

Można. Jest dodatkowe ubezpieczenie grupowe w ramach którego jest wypałacone odszkodowanie za COVID19
    Ania

03.06.2020 11:05

Doradcy skupieni na klienci i chcący realnie mu pomóc. Ludzie z misją. Fajny system szkoleń, ciekawa rozmowa rekrutacyjna. Super atmosfera, polecam

02.06.2020 11:20

Jak długo trwa proces awansu w OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa z o.o.?
    J.k

02.06.2020 22:45

Nie jest to określone czasem, ponieważ zależy to tylko od pracy pracownika. W planie kariery masz ilość JP jakie musisz zrobić na poszczególny awans, w przypadku kierownika oddziału musisz dodatkowo posiadać w swoim zespole 3 osoby.
    Chwilowo

20.05.2020 14:47

Ogólnie nie ma co się pruć do OVB, mają produkty z których można korzystać, a to, że wybierane są najbardziej opłacalne dla sprzedawcy to norma nie tylko w świecie finansów... Idźcie po jakąś elektronikę - Taaa, ten komputer z pewnością będzie najlepszy i jeszcze ubezpieczonko od zalań. Byłem z nimi tydzień w 2013 (albo 2014), system pozyskiwania klientów mi nie odpowiadał bo po szkoleniach, nie ma leadów na start tylko trzeba obdzwaniać randomów ze skrzynki telefonicznej,(usunięte przez administratora) Jak ktoś chce zarobić to zarobi, ale trzeba mieć do tego dryg dlatego jest taki przemiał.
    Marta

18.05.2020 22:59

Siedzę i czytam i przychodzi mi do głowy taka myśl, że nie znam firmy, której pracownicy bronią opinii i renomy z takim zaangażowaniem, regularnością no i próbą podtrzymania merytoryki. Coś musi być fajnego co odbierają korzystnie w tym OVB a i czuję, że bym się z nimi dogadała. A może spróbuję

11.04.2020 07:58

Czy pracodawca ponosi koszty spotkań z klientem? (Np. Dojazd do klienta, kawa itp.). Czy normalnym jest wyciąganie danych członków rodziny i znajomych potencjalnego pracownika przed jego zatrudnieniem w firmie?
    Kierownik Oddziału

14.05.2020 11:18

Normalnym jest, że zachęcamy swoich pracowników, aby korzystali chętnie z usług jakie proponujemy (nie jest to żaden obowiązek pracownika, ale jeśli uzna, że ma taką potrzebę to może korzystać z ofert np. towarzystw ubezpieczeniowych na dosyć dogodnych warunkach. To tak jak osoba, która jest sprzedawcą eleganckiego obuwia, na które ma np. 50 % rabatu z tytułu wykonywanej pracy jako benefit i mogłaby podzielić się tym rabatem np. ze swoją rodziną, lub sama z takiego rabatu skorzystać. Tylko w tym przypadku, zakup eleganckiego obuwia to dobrowolny ruch a np. ubezpieczenie jest często obowiązkowe i każdy chce jak najkorzystniejszą ofertę, którą my akurat posiadamy. Według mnie, nie ma w tym zdrożnego). Zadajmy sobie pytanie z jakich powodów mielibyśmy nie próbować zabezpieczyć na ciężkie sytuacje jak największej ilości obywateli ? Inną sprawą jest użycie słowa ,,wyciąganie", które można zrozumieć bardzo negatywnie i opatrznie (w tym przypadku nawet, że firma działa nielegalnie, co mija się z prawdą, bo jest to firma 50 letnia, która jest notowana na giełdze niemieckiej i na całym świecie, każdego roku przechodzi wszelkie, ichniejsze audyty i kontrole finansowe. Tu polecam przeczytać definicję szkalowania firmy oraz zapoznać się z konsekwencjami prawnymi płynącymi ze zbyt lekkomyślnego używania takich stwierdzeń). W OVB nie wyciągamy danych od potencjalnego pracownika przed Jego zatrudnieniem w firmie. Jak każda dobrze zorganizowana firma posiadamy wartościowy, ale banalny CRM, w formie papierowej, który dajemy pracownikom, stawiającym swoje pierwsze kroki w pracy, aby nauczyli się samodyscypliny, regularnej pracy i dobrej organizacji oraz wyrobili w sobie nawyk zapisywania istotnych z biznesowego punktu informacji jak np. -moc auta klienta, który nas poprosił o wyliczenie oferty ubezpieczenia, którego brakowało nam do wykonania kalkulacji -informacja czy klient, który poprosił o ubezpieczenie mieszkania, posiada zwierzęta, bo w takiej sytuacji my wiemy, do których firm możemy się zwrócić w pierwszej kolejności, po wartościową ofertę, która uwzględnia szkody wyrządzone właśnie przez zwierzęta. Potem przechodzimy na pracę z kalendarzem online lub/i papierowym. Takie rzeczy jak, że ta praca daje więcej satysfakcji niż inne, rozumie się dopiero wtedy, kiedy klient dzwoni, że spłonął mu dom, a my wiemy, że dzięki naszej pracy - pracy w OVB - Jego rodzina nie zostanie na lodzie, bo szczęście w nieszczęściu jest takie, że był to dom np. naszego przyjaciela lub dalekiego kolegi, któremu ,,wcisnęliśmy” ubezpieczenie, które koniec końców ZAWSZE OKAŻE SIĘ OPŁACALNE I POMOCNE.
    Cool

14.05.2020 20:08

Tyle słów, zero treści. Trywialny bełkot o waszej misji. Weźmy piekarza: Wczoraj sprzedałem bułki rodzinie, a bez tego była by głodna. Dzieci mogły płakać, a dzieki mojej pracy na ich twarzach zagościł uśmiech i poczucie bezpieczeństwa. Litości. Sprzedajecie jedynie ubezpieczenia i inne produkty finansowe poprzez własnych akwizytorów kyórzy pracują bez umowy o pracę jedynie na wynagrodzeniu prowizyjnym .
    joł

09.05.2020 16:06

Masówka. NA szkoleniach zachęcają do zapraszania wszystkich znajomych. Target na ten miesiąc to ponad 200 osób zatrudnionych, jedyne wymaganie nałożone przez KNF to wykształcenie średnie.
    D.m

10.05.2020 11:26

Pośrednik finansowy to nie tylko wykształcenie, które zapewnia OVB za pomocą szkoleń z technik sprzedaży i szkoleń produktowych. Jak Pan zauważy to w większości firm nie tylko z branży ubezpieczeń, szkolą pracowników z technik sprzedaży i produktu, na tym opiera się rynek i handel. W każdej branży, również w OVB należy spróbować żeby poznać czy się do tego ktoś nadaję.
    Tomek

28.04.2020 21:15

Chodzą po biurach ubezpieczeniowych i oferują pracownicą zarobki oczywiście fikcyjne 5 tys jeśli przejdzie do nich z bazą klientów. Także bardzo nieetyczne i bezprawne za co grozi odpowiedzialność karna ogromną. Taka pracownica podpisuje u Agenta klauzulę RODO i jeśli dane wyjdą to nie chciałbym być w jej skórze. (usunięte przez administratora) nic wiecej
    ANULA 60

05.05.2020 13:37

Jak znasz takie przypadki to zgłaszaj , a nie wypisujesz (usunięte przez administratora)

05.05.2020 17:04

Pan chyba nigdy nie miał styczności z OVB, chyba prowadzi Pan multiagencję i żyłuje pracowników za najniższą krajową to ludzie uciekają do OVB, ponieważ tu przynajmniej pracują na własny rachunek i za najwyższą prowizje na rynku. "5 tysięcy widmo", jeśli chodzi się tylko na rekrutację od drzwi do drzwi i oczekuje się siedzenia i picia kawy za 5 tysięcy miesięcznie to w OVB takiej pracy Pan nie znajdzie. PS: Dla Januszy biznesu wszystko jest be
    basia

20.03.2020 13:10

Wiecie może, czy jest opcja podjęcia pracy zdalnej ? Bo wiem, że rekrutację online reflektują.
    KasiaK

27.03.2020 22:52

Tak się składa, że ludzie bardzo potrzebują ubezpieczeń i kontaktu szczególnie teraz kiedy nie mogą osobiście iść i załatwiać spraw. Zapraszam, chętnie przygotujemy ofertę i dla Pana/Pani
    PistoletForumowy

02.05.2020 14:41

A co to znaczy "wciskać ubezpieczenia"?

26.04.2020 14:00

Zaciekawiona

28.04.2020 18:49

A co jeśli chce się tą pracę uznać jako dodatkową? Też nie polecasz? Jak wygląda pozyskiwanie klientów? Dzwoni się do nich?
    gościówa

05.04.2020 13:04

Zastanawia mnie jak człowiek, ktory z firmą nie ma i nigdy nie mail nic wspólnego może o niej wyrażać opinie. Współpracuje z OVB od kilku lat. Profesjonaliści z oddaniem do tego co robią. Zadowoleni,bo firma daje im szanse na sukces i pieniądze. To nie tylko rekrutowani 19-latkowie po szkole, z czysta kartka i umysłem, których łatwo nauczyć finansów, bo to nie takie trudne, ale rekrutowani DYREKTORZY BANKÓW- no o czym to świadczy ? Proponuje najpierw spotkać się z przedstawicielem OVB i ewentualnie zacząć prace, a nie zazdrościć, ze ktos dostał WZIĄŁ te szanse i odnosi sukces ;) uczciwość i moralność na najwyższym poziomie. Bardzo polecam
    Kasiac

05.04.2020 12:46

Najlepsi
    Kwadrat

09.03.2020 22:15

Pamiętam, jak ładnych parę lat temu kolega podał im mój numer. Dowiedziałem się o tym, gdy zadzwonili do mnie, żeby się umówić ze mną na rozmowę kwalifikacyjną. Był to jedyny przypadek w moim życiu, kiedy ktoś kogo nie znam i do kogo się nie zgłaszałem, zadzwonił do mnie, żeby umówić się na rozmowę kwalifikacyjną. Sama rozmowa to była jakaś formalność, której nawet dobrze nie pamiętam. Chyba każdy ją zaliczał. Innymi słowy, kompletnie bez żadnego wysiłku z mojej strony, zostałem "przyjęty" do firmy. Na dzień dobry pokazali nam prezentację, pokazującą co można osiągnąć pracując dla OVB. (usunięte przez administratora)Zrezygnowałem po paru dniach, zanim właściwie zacząłem. (usunięte przez administratora)
    Szach

12.03.2020 15:53

Ile technicznie człowiek potrzebuje czasu żeby nauczyć się sprzedaży jednego produktu niezależnie czy jest to Ubezpieczenie auta czy skórzane obuwie w eleganckim butiku? Tak na prawdę jeśli chodzi o ubezpieczenia pojazdów to i w tydzień można się wszystkiego nauczyć. Wystarczy brać udział w szkoleniach, zadawać dużo pytań, czytać OWU, mieć możliwość przejścia przez kilka kalkulacji i potem z przełożonym np. wystawić kilka polis, pod którymi i tak przełożony się podpisuje i może po kilku-kilkunastu takich procesach jest się gotowym na samodzielną pracę w tym jednym obszarze. Dlaczego skupiamy się na tym, że OVB daje możliwość takiej nauki i rozpatrujemy to negatywnie zamiast jako atut ? Może skupmy się na GoWork... Użytkownicy Forum piszą sobie te wszystkie komentarze, a potem nowo-zatrudniony KAM ( osoba, która przeszła 1-dniowe szkolenie ze Złotego Profilu Pracodawcy i nielimitowanych ogłoszeń o pracę + 1-dniowe szkolenie z CRM(obsługi bazy)+ 1-dniowe szkolenie z Pitchu sprzedażowego tego właśnie profilu) dzwoni do firm i SPRZEDAJE usługę, której jeszcze dokładnie nie miał możliwości poznać. Z tym nikt nie ma problemu, bo najwyraźniej 3 dni wystarczą żeby przygotować człowieka do pracy, a już na pewno nie bulwersuje to tak mocno, bo temat nie dotyczy bezpośrednio pieniędzy. Jak można stwierdzić, że ktoś sprzedaje nie znając produktu ? Jak można w ogóle sprzedawać nie znając produktu? Jeśli tego produktu nie zna to nie sprzedaje, bo w jaki sposób miałby przekonać do zakupu klienta, odpowiedzieć na jego pytania a potem wziąć za to wszystko odpowiedzialność ? Ktoś tu coś źle zrozumiał, ale dla wyprostowania: Nie ma możliwości, aby bez stosownego przygotowania sprzedawać produkty, szczególnie jeśli się ich nie zna. Nowe osoby nie sprzedają i nie doradzają w pierwszych tygodniach swojej pracy a jeżeli mają możliwość uczestniczyć w procesie sprzedaży to tylko jako bierni obserwatorzy przy swoim przełożonym. Nie mniej firma oferuje ogromnie dużo szkoleń i wsparcia, aby nauczyć się produktów jakie oferuje i aby w przyszłości można było z pełnym rozumieniem rozmawiać z klientem na ich temat.

Zostaw merytoryczną opinię o OVB Allfinanz Polska Spółka Finansowa Sp. z o.o.