3.1/5

Media społecznościowe

Nasze spółki

• Skierniewice
  • Ciechanów
Kielce - Vive Profit Center Sp. z o.o.
Warszawa - VIVE LOGISTIC SERVICES SP. Z O. O.

5. Opinie o VIVE Group

Opinie o VIVE Group Warszawa

Nie przegap nowości o VIVE Group!

osoba

24.05.2022 13:51

wie ktoś czemu usuwana jest jedna zmiana z każdej hali? czyli teraz nie będziemy mieli nocek ?

09.12.2021 19:08

Znowu wypłata taka nie jak powinno być.. Czy w tej firmie raz na rok wypłata tylko musi się zgadzać? Za taką pracę jaka jest robiona to powinni płacic 2x tyle

18.05.2022 16:12

Prosimy o opisywanie wszelkich tego typu spraw na mail - [email protected]. Dzięki temu wspólnie podziałamy, aby praca w VIVE Group była jak najprzyjemniejsza dla wszystkich :)
    Nieroby

13.01.2022 18:30

Na zmianie M1 Malikow jest 2 młodych kawalerów którzy zamiast zająć się praca stoja z dziewxzynkami i kierownictwo tego nie widzi!? Watpie!!! Może warto się przypatrzeć bo kamery do czegoś służą?ll Prawda!!!

16.01.2022 08:30

Szczerze wątpię czy gadanie do kierownictwa coś zmieni na dłuższą metę Z tego co widzę to ręka rękę myje Takie zachowania brygadzistów mają miejsce nie tylko na Malikowie W tej chwili nastały takie rządy że nie wiadomo o co chodzi Kto pierwszy wstanie ten rządzi Nie ma nad tym źadnej kontroli za to jest "harmonizacja "Jedni popierają drugich

18.05.2022 16:08

Joo

25.02.2022 18:28

Nie ma na czym pracować a wymagają.... tablety i drukarki to najgorszy badziew o internecie nie wspomnę!!! Tablety się kreca a drukarki nie drukują tylko się zacinają!!!INFORMATYK PODEJDZIE I RECE ROZKLADA NIE POTRAFI POMOC!! I wy wymagacie norm???!!! Czlowiek się nerwowo i psychicznie wykończy bo chce zrobić normę ale na czym, na czym się pytam??!!!

18.05.2022 14:44

Dzięki za komentarz. Prośba o opisanie szczegółów sytuacji na naszego maila działu HR - [email protected] – będzie to bardzo pomocne i sprawi, że szybciej pokonamy to wyzwanie. Z góry dzięki : ) Zespół HR
    Adonis

23.04.2022 14:19

Witam.jak wygląda praca kierowcy c+e?jak długie są wyjazdy?ile pauzy w domu?ogólnie jaka atmosfera wśród kierowców?warto aplikować?

25.04.2022 08:11

Dziękujemy za komentarz.! Zachęcamy do kontaktu z Zespołem HR pod adresem - [email protected] - w celu omówienia szczegółów. Pozdrawiamy,

26.04.2022 16:12

Warto napisać - porozmawiamy o możliwościach! Pozdrawiamy!
    Roma

18.04.2022 22:31

Witam Pracuje w tej firmie od kilku lat. Mam doświadczenie na kilku halach vive. Ale to co dzieje się na Romie przechodzi ludzkie pojęcie.(usunięte przez administratora) ma jakieś dziwne układy z brygadzistka która go faworyzuje. Każdy widzi że on praktycznie nic nie robi na dodatek my musimy wykonywać pracę za niego same wymieniamy i ubijamy swoje wózki ponieważ(usunięte przez administratora) jest wielce zajęty sporzywaniem posiłków na hali i paleniem papierosów na murze z towarem kopci się z niego nie miłosiernie dziwne ze jeszcze się nie podpalił. Niechęć do pracy tego Pana była zgłaszana do brygadzistki przez wiele osób niestety z marnym skutkiem. Brygadzistka broni go a nawet czasami pracuje za niego. Innym pracownikom dokłada pracy żeby mógł się najeść. A później się dziwi i się wydziera że nie ma normy. Ale jak my mamy ją zrobić skoro wykonujemy swoją pracę oraz (usunięte przez administratora). Na żadnej hali nie spotkałam się z takim faworyzowaniem. Może oni mają romans czy co bo już sama nie wiem. Już psychicznie nie wyrabiamy gdyby nie ta niesprawiedliwość pracowało by nam się o wiele lepiej. Mam nadzieję że zarząd przyjrzy się tej sprawie przecież jest monitoring i w końcu się zainteresuje. Prosimy o to dyrektora. Podobno czyta to forum i wyciągnie z tego jakieś wnioski

20.04.2022 08:34

Serdecznie zapraszamy do kontaktu z Zespołem HR, aby porozmawiać o sytuacji. Pozdrawiamy!
    Zosia

22.04.2022 18:34

Układy były od zawsze,a teraz to widać bo nikt nie chce tam pracować. Proponuję zacznijcie szanować garstkę starych pracowników.

20.04.2022 22:13

Czy nigdy brygadzista Wam nie pomógł ? Nie stanął za Wami ? Nie ostrzegł? Bo ja mam wrażenie że nie każdy brygadzista jest bądź był taki jak tutaj wypisujecie.
    buty

21.04.2022 12:02

Nie zgodze sie zeby wszystkich brygadzistow wrzucac do jednego worka. Nie dam zlego slowa powiedziec o naszej (usunięte przez administratora) Pracowalismy razem jeszcze na Robotniczej. Zawsze z nami na hali, nigdy nikomu nie ublizyla ale robota zawsze musiala byc zrobiona! Jak trzeba bylo pracowala jak kazdy z nas, pomagala kazdemu i ludzie ja szanuja. Nigdy nie drze japy i kazdy wie co ma robic. Kto z nia pracowal i pracuje powie to samo, wiec nie piszcie, ze wszyscy brygadzisci sa tacy sami!
    Niebuty

21.04.2022 19:45

Moge sie zgodzić, że na butach macie fajną brygadzistkę, bo znam (usunięte przez administratora) i wiele osob o niej sie pozytywnie wypowiada, tylko jest jeden problem robiliscie na kameralnej hali jeden asortyment buty. Niestety na innych halach gdzie jest ostra bitwa o cyferki i jest mnogość asortymentów sytuacja nie jest kolorowa, bo brygadzisci się słabo znają na robocie i nie umieją równomiernie rozłożyc pracy na zespół, co własnie rodzi niezadowolenie wsród ludzi i wysyp negatywnych opinii o tej firmie. Jak się ma za zarzadcow albo (usunięte przez administratora) albo Panie w stylu miej (usunięte przez administratora) albo tacy co się przejdą po hali i są zmęczeni to nie oszukujmy się nie będzie nigdy dobrze.
    Kns

21.04.2022 11:08

Ja mam wrazenie ze brygadziście inaczej podchodzą do kobiet niż do facetów.pracując na obsłudze nigdy nie spotkałem się z niesprawiedliwym traktowaniem a miałem już 4 brygadzistów
    basia7711

20.03.2022 13:44

A jak wygląda system premiowania? oraz dodatki "pakiet socjalny"
    Siwek

18.04.2022 20:59

TAK

19.04.2022 13:05

Premia co miesiąc jest taka sama, 30% + jeśli wyrobimy więcej towaru to 5% dodatkowo. Ale raczej to się nigdy nie stanie. Talony na święta i wczasy co dwa lata
    Edyta z3

09.04.2022 15:22

Zwracam się z uprzejma prośbę .kierownictwa oraz zarządu firmy Vive textile recycling Aby przyjrzeli się dokładnie całej zmianie z3 na starej hali.Poniewaz panuje tutaj (usunięte przez administratora) że strony brygadzistów i liderów .Niestety takie są realia każdy pracownik przychodzi do pracy aby pracować ale panujące warunki nie chodzi tutaj o pracę bo praca jest oki .Tylko m na myśli brygadzistów z tej zmiany wyzwiska (usunięte przez administratora) oraz stalking jest na co dzień w tej zmianie . P.S. Będę bardzo wdzięczna całemu zarządowi jeśli zainteresuja się ta sprawą .Jeśli ta sprawą się wyjaśni .Ludzie przestaną wypisywać na forach żale oraz pretensje a to będzie plus dla firmy dziękuję i pozdrawiam Edyta
    NUNA

19.04.2022 08:00

Pewnie tak

19.04.2022 08:47

Dziękujemy za komentarz.! Zachęcamy do kontaktu z Zespołem HR pod adresem - [email protected] - w celu omówienia szczegółów opisanej sytuacji. Wspólnie działamy, aby praca w VIVE Group była bardziej komfortowa.

18.04.2022 14:52

19.04.2022 08:47

Elo

16.04.2022 01:09

Ok
    SIWIEC

20.03.2022 09:53

PRACA JAK PRACA A PRAWDA TO ŻE(usunięte przez administratora)MA ROMANS Z BRYGADZISTĄ Pięknie się dzieje w każdej pracy romansy zdrady żeby było lepsze stanowisko. PRAWDA
    Sara

01.04.2022 18:15

Nuna

06.04.2022 07:15

Nie prawda
    Obserwator

25.03.2022 23:13

Podobno jedna z (usunięte przez administratora)ma zostać odwołana. Czy to słuszna decyzja? Raczej tak. Od zawsze nowa brygadzistka przychodziła z zewnątrz Z innej zmiany albo z konkursu. Żeby nie została posadzona o faworyzowanie koleżanek czy pobłażanie im. W tym przypadku nie wiadomo dlaczego brygadzistka została wybrana że zmiany na której do tej pory pracowała.Było do przewidzenia że brygadzistka że zmiany plus koleżanki że zmiany to nie równa się dobrą produkcją.
    Lupo

30.03.2022 18:31

Tak tak
    Luka

06.03.2022 00:44

Jak dla mnie praca w zespole M1 oraz zespół to wszystko gra i każdy powinien zająć się pracą żeby wyrabiać normę a nie pisać brednie na forum jak komuś się coś nie podoba to zna drogę do wyjścia i tyle w temacie
    Ona.

06.03.2022 09:51

Luka-tak znamy droge do wyjscia i mam nadzieje ze uda nam sie pokazac ci ja w asyscie policji za (usunięte przez administratora) ktory wlasnie stosujesz tym wpisem. To tez pokazuje jaka jest atmosfera i jak sa traktowani pracownicy którzy maja z pracodawcą "umowe o prace" a co za tym idzie ochrone prawną. Nikt nie bedzie cierpial przez takich jak ty i twoja klika. Pozdrawiam
    Widze cię, pilnuj się.

26.02.2022 03:24

Wszystkie te złośliwe komentarze pisze jedna (usunięte przez administratora), która zamiast wyjaśnić sobie sytuacje wprost to pisze głupoty na "go work". Podejdź do dziewczyn i wyjaśnij co ci dolega, a nie zgrywasz kozaka, a przyjdzie co do czego i pod nosem burczysz i w poduszkę placzesz... Są jeszcze dwie zmiany i inne działy. Nie pasuje M1 to się przenieś, a najlepiej zwolnij, bo nie doceniasz z kim pracujesz. (usunięte przez administratora) to najlepsze co tą firme spotkało. Robota ogarnięta, norma zrobiona, a i pośmiać się można. Skoro wolisz, żeby ktoś stał nad tobą i tylko pier*olil "norma, norma, norma!" to już z tobą coś jest nie tak. Myślę, że gdyby nie ta załoga, to już dawno by się ta zmiana posypała. Dziewczyn powinny zgłosić te wpisy na policję, a po IP (nie jesteś anonimowa w internecie) spokojnie znajdą amatorkę (usunięte przez administratora)wpisów. Jak masz za dużo wolnego czasu na pisanie głupot, to zajmij się czymś bardziej produktywnym.
    M1

01.03.2022 23:57

Śmiech to zdrowie i praca milej mija. Pozdrawiam
    Xxx

02.03.2022 21:35

Prawda

25.02.2022 11:18

Ludzie to jakie wy macie normy? Ile wyrabiacie? Zresztą długo tu pracuję i każdy mówi, że każda zmiana wyrabia inaczej. Kierownictwo mówi że nawet po350 można wyrobić hahaa to niech staną i robią nieroby. Niektórzy cały czas po 120 sztuk robią i nikt nic im nie mówi. Ludzie opamietajcie się. Co to jest Norma Mamy umowę o pracę i pracuje się na godzinę a nie na akord a skoro na akord to ile płacą od sztuki?
    NIKITA

26.02.2022 02:45

Zależy jaki towar wyceniam Wiecej niz 150nie robię i mam to gdzieś . Kazdy chowa te swoje karteczki jakby nie wiem co to bylo.Normy powinny byc uwidocznione niech każdych widzi kto ile robi
    Ktoś

26.02.2022 02:02

Kto pytał?
    Lizaczek

25.02.2022 07:51

To już przechodzi ludzkie pojęcie. Najpierw jedna lizuska zostaje brygadzistką, a teraz nowa (usunięte przez administratora) sprowadziła sobie koleżankę że zmiany i już zaczyna ją faworyzować. Nie jest dziwne że do tej pory mieliśmy dobre wyniki na zmianie a odkąd przyszła znajoma brygadzistki nie wyrabiamy sztuk. Przypadek? Nie sądzę. Niech weźmie słabe ogniwa i je przeszkoli żeby robiły więcej a jak nie to je przeniesie na inne stanowiska. My wszystkie przeszłyśmy chrzest bojowy i byłyśmy straszone przez kierowniczkę że jeśli nie wyrobimy normy zostaniemy przeniesione na Olszewskiego, a tu przychodzi nowa i nagle spada produkcja. Nikt nie będzie tu na nikogo pracował. Jeśli ktoś się nie nadaje to sorry. Nie ma sentymentów. Za dodatkowe sztuki nikt nam nie zapłaci. I przy wystawianiu premii proszę wziąć pod uwagę kto ile robi a nie znajome ściągać i kazać na nie pracować. Takim wystąpieniem niszczy Pani atmosferę w zespole. Brygadzistka (usunięte przez administratora)też zaczynała od zbierania kartek, a potem krótszego czasu pracy, przesiadywania z kierowniczka aż do typowania na brygadzistki. Nic tak nie drażni pracowników jak (usunięte przez administratora). Proszę wyszkolić znajomą i nie ośmieszać się żebyśmy robiły dodatkowe sztuki bo ktoś nie wyrabia. Jak nas tu przenosili i przyjmowali że na tabletach mają stać tylko najlepsi a reszta na pierwszy sort lub Olszewkiego
    Pedrro69

25.02.2022 22:05

Moim zdaniem to zazdrość (usunięte przez administratora) ściska najlepiej to nic nie robić zawsze źle źle proszę trzeba się zastanowić co się chce jeśli jest praca na siłę to prostuj rury zembami w klozecie poprostu nie dowiary hrabstwo ze berzzy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w VIVE Group?

Kontakt - VIVE Group

Łopuszańska 22 02-220 Warszawa

Branża główna: Sprzedaż hurtowa
    Neutron

25.02.2022 08:20

(usunięte przez administratora) czy Pani dobrze się czuje jedni pracownicy mają robić na drugich. Nie wierzyłam jak to usłyszałam. Nikt nie będzie za kogoś pracował. Jak ktoś jest słaby to proszę go przenieść. Zgodzam się z opinią że to Pani znajoma obniża nam normę i ma zbierać kartki żebyśmy nie widziały ile robi. Za późno już zdążyliśmy to zauważyć. Proszę ja przeszkolić albo wydalić z zespołu bo my nie będziemy na nią pracować
    Amigo

25.02.2022 08:14

24.02.2022 13:04

Ehhh

24.02.2022 14:54

Dajcie spokój juz tym Ukraińca jak popatrzyłam na nich dziś rano to mi się płakać chciało!!! Współczuję im bardzo, bardzo .Wolnosc Ukrainiee!!!

12.02.2022 01:52

Obywatel

16.02.2022 20:39

@Jo Nie ma co się kłócić z takim ....., pewnie pracuje w kadrach albo jest jednym z tych (usunięte przez administratora) (specjalnie taka pisownia). Oni czytają wpisy namiętnie a nawet je drukują. Trzęsą portkami jak na forum prawda wychodzi na światło dzienne. Prezes pewnie nie chce widzieć tego bałaganu, ale jak w końcu zainteresuje się co się tam dzieje to zrobi porządek. Ciekawe gdzie pan dyrektorek teraz przesiaduje jak(usunięte przez administratora). z kadr pogonili już z firmy? Pewnie u pana (usunięte przez administratora) :) (usunięte przez administratora)
    Google

23.02.2022 20:12

Hahaha (usunięte przez administratora)to powinien się wziąć za tych swoich brygadzistów i kierowników bo to nieeeeroby
    Maxi Gra

22.02.2022 08:00

(usunięte przez administratora) na Malikowie teraz to dowalily każą nie zostawiać napoczętych worków na następne zmiany albo nie zaczynać jeśli wiemy że ich nie skończymy przed końcem zmiany w związku z czym ludzie kończą już pracę godzinę lub więcej przed końcem bo po co napoczynac worek skoro go nie skończymy. No brawo super pomysł płacicie nam za osiem godzin a my będziemy robić 7 godzin lub krócej. Niech się wezmą do roboty zamiast serwować takie durne pomysły. I takie panie mają nami dyrygować. No brawo.
    Joo

18.02.2022 18:52

A mnie się Viva podoba zwlaszcxa zmiana m1 Malikowww Goraaaa!!! Pozdrawiam wszystkich!!!!

31.01.2022 20:22

Firma w której na jednego pracownika przypada 3 managerów.....ogólnie praca na vtro 2/10 Po paru latach tam spędzonych każda inna praca jest lekka i przyjemna

18.01.2022 19:00

Przesiąknięty smrodem

27.01.2022 17:07

Najgorsza Robota na całej Vive a (usunięte przez administratora)od lat nic z tym nie zrobił myśli tylko o tym jak wyprowadzic siano z firmy a ludzie dalej się trują za najniższą krajową.
    Były pracownik Clif

30.01.2022 10:18

Pracowałem tam wiem coś o tym. Gdy (usunięte przez administratora)lub ktoś z sanepidu wchodz na hale oczywiście po wcześniejszym powiadomieniu o kontroli hala jest sprzątana wyłączane są wszystkie głośne i śmierdzące maszyny.
    Vivka

18.12.2021 21:06

Witam. Czy karty Edenred dla dzieci maja wszyscy w takich samych kwotach zasilone? U nas jedni mają na 400zl drudzy na 530 zł. Od czego to zależy.? Na Malikowie.
    In

19.12.2021 09:45

Po pierwsze to karty dla dzieci były uzależnione od dochodów i jedni mieli 50 a drudzy 60zl. A dla pracowników były przyznane talony w różnych kwotach również zależnych od dochodów.
    Tolkos

30.01.2022 05:55

A u nas tylko po 50 i 80zl.
    Zainteresowana

10.12.2021 22:30

Witam, Pytanie do osób pracujących na sklepach. Chciałabym podjąć współpracę z tą firmą (chodzi mi tu głównie o prace na sklepach) udzielibyście rzetelnej informacji jak się Wam pracuje w tej firmie?
    To jak dla

22.12.2021 10:12

To jak dla Ciebie 15 min przed praca to nie problem to i praca w niedziele za darmo pewnie tez nie wiec śmiało aplikuj, najlepiej odrazu weź córki koleżanki bo dużo takich tam trzeba …
    Agulala

30.01.2022 05:54

Praca w sklepie ciężka. Owszem trzeba się narobić, kasa, magazyn, sklep do układania, promocje, ciągle zmiany w systemach sprzedaży ale wszystko do przetrwania. Jeśli lubisz ludzi i Mode dasz radę.
    Ooo

13.01.2022 18:40

Widzę że ktoś wreszcie tez to zauważył jak 2 młodych się obija!!! Pan z Ukrainy to boje rekordy i nikt nie widzi masakra jakas
    Odkażony

22.01.2022 19:06

Dokładnie to nie spodobało się dyrektorowi, bo jak wiadomo brygadziści są teraz nieskazitelni, niezawodni, empatyczni, nastawieni pozytywnie do pracy z ludźmi odkąd jeżdżą na szkolenia do Warszawy.
    Qqw

26.01.2022 19:49

Niezbyt pochlebne opinie o niektórych brygadzistskach Głównie o ich zachowaniu wobec ludzi No cóż mają zarządzać to nie pracują-rządzą Nikt ich nie kontroluje Zharmonizowane są z kierownictwem więc nie dziwi nic Niektóre z nich powinny mieć płacone dodatki za fukcje detektywa podglądacza i podsluchiwacza ,schowanego za wózkiem, uważnie słuchającego rozmów pracowników Jest o czym pogadać z innymi brygadzistami

20.01.2022 12:07

Wie może ktoś kiedy są wysyłane na meila pity
    Nieznajoma

16.01.2022 22:11

Hej wie ktoś może kiedy będą wysyłane meilem pity
    xD

10.01.2022 11:22

Hej . Ma może ktoś numer do kadr ? :)
    2022

01.01.2022 00:42

Wszystkiego Najlepszego z okazji nowego roku Dla Całej załogi VIVE TEXTILE RECYKLING
    Omega

13.04.2020 03:40

Lumpexy będą wszystkie zamknięte to przecież największa zaraza w Kielcach szukajcie nowej pracy - (usunięte przez administratora)
    Tom

29.04.2021 07:28

Jasne.. Czy w czasie pandemii większość ludzi się wzbogacila?... ???????? Liczę że zlikwiduje się brak myślenia logicznego...
    Nexsia

31.12.2021 04:07

Ma racje nie daje rady!!!!!!!!!
    Ona*

18.12.2021 10:12

Czy były już wypłacane bony świąteczne?
    Ona*

18.12.2021 15:25

Kiedy?

19.12.2021 09:43

Koniec listopada początek grudnia

30.05.2021 10:34

02.12.2021 20:14

Zgadzam się nam zabrać, a im dać. Przez nich wszystkich porządni ludzie dchodzą.
    Obcy

14.12.2021 11:16

racja
    Gomułka_83

13.12.2021 18:00

Jeśli chodzi o moją opinie to nie polecam pracy na Komercji na Malikowie. Grafik układany przez kierownika operacyjnego jest chaotyczny, nie można sobie miesiąca zaplanować i wiecznie problemy. Urlop? Zapomnij, odrzucają wnioski a potem gorączka że trzeba z urlopu schodzić. Na magazynie panuje chaos, Kierownik wraz bystrzakiem nie widzą co się dzieję, udają że wszystko jest w porządku a tak naprawdę nie jest. Odkąd (usunięte przez administratora)sytuacja z dnia na dzień robi się coraz gorsza, ten człowiek nie ma w ogóle wiedzy jak kierować takim magazynem a co za tym idzie grupą ludzi. On ledwo co podstawówkę skończył,ledwo co zrozumieć go idzie od tego jąkania się. Jedynie co potrafi, to trzymać ręce w kieszeni, łapiąc się za swoje jajca a później (usunięte przez administratora)do tyłka włazi co zresztą widać na tej (usunięte przez administratora). Sprzęt na którym pracowałem tragiczny, te wózki w ogóle nie są uregulowane, ledwo co się zatrzymują, później jest niespodzianka że ktoś zahaczył o regał i są belki wykrzywione, nie wspomnę już bitwy o skaner żeby na czymś pracować. Jedynie nocna zmiana jest w porządku, bo nie ma tej całej hołoty. Największym moim sukcesem było odejście z tej firmy i to uważam za duży sukces. Ogółem praca 2/10
    Diament

03.12.2021 15:49

Nazatrudniali Ukraińców którzy nic nie robią,kontrolerki jakości które jakości nie maja żadnej.Nikogo nigdy nie przeszkoliły a potem są pretensje do pracowników o ceny towaru w sklepie.Malikow schodzi (usunięte przez administratora) i pisze to jako wieloletni pracownik tej firmy który już sporo widział ale takiego bajzlu jak teraz nigdy.Proponuje postawić tabliczkę graniczna przy wejściu gdyż liczba Ukraińców już dawno przerosła liczbę Polaków.Bez tłumacza nie dogadasz tam się z nikim.Inna sprawa ze zatrudnieni obcokrajowcy prezentują niski poziom myślenia graniczący z zerowym jak i ich chęci do pracy.Polacy są wykorzystywani a osoby na wyższych stanowiskach wywyższają się bo nic nie musza robić oprócz kręcenia się po hali i sprawiania dobrego wrażenia.Kolejna sprawa to soboty do odrobienia za które nikt nie płaci,wszystkie już dawno zostały odrobione .Do zarządu otrząśnijcie się wkoncu i zamiast szukać oszczędności na zwykłych pracownikach zwolnijcie trenerów i kontrolerki które nic nie robią.Jako były już pracownik tej firmy odradzam zatrudnienie się tam.

07.12.2021 18:29

Widzę że Radek i jego kobita Iwonka wciąż bardzo aktywni na forum ciagle te same tematy wałkowane... Wstyd A w sumie nie.... utrzymujecie swój poziom tak trzymać
    Radek

07.12.2021 21:13