VIVE TEXTILE RECYCLING

Kielce

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 814 ocen.

VIVE TEXTILE RECYCLING
3 814 6 1

Opinie o VIVE TEXTILE RECYCLING

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Z1

Kierowniku proszę przyjść i pokazać całej zmianie właściwą technikę sortowania a później wdawać się w dyskusję i nas pouczać!!!

Basia
@Z1 13.09.2018 20:29

Pracuje 16 lat na sortowni mam szeroką elastyczność wiem jak mam stać i jak sortować wszystkie techniki już przerobiłam. Nikt mi nie wytłumaczy ze złe robię. Co innego przyjść na kolka godzin a co innego pracować długie lata. Panie prezesie zabierz tych dwóch klaunów z naszej zmiany a oddaj nam naszego kierownika bo statystyki idę w dół produkcja też a planów produkcji to na tej zmianie się od dłuższego czasu nie przestrzega. My naprawdę długo tak nie wytrzymamy. Pan chce zarabiać my chcemy pracować ale proszę nam do tego stworzyć warunki. Proszę niech pan ściąga z końca świat czy nie wiem skąd naszego kierownika i da nam spokojnie pracować. My już naprawdę długo nie damy rady a mamy swoje rodziny zobowiązania finansowe, po prostu chcemy żyć dalej się tak naprawdę nie da. Nie mam odwagi iść osobiście do pana dlatego przepraszam ale wykorzystam to forum. Oddaj nam naszego kierownika głosy z dwóch zmian Z2 a później Z1 to jest 2/3 hali vtro tyle ludzi nie może się mylić. Proszę w imieniu swoim i koleżanek. My naprawdę pracujemy ostatkiem sił i w takim stresie że dalej już rady nie damy. Przepraszam za użycie tego forum ale bardzo zależy mi na tej pracy. Po prostu jestem za stara aby odejść ale zaczynam szukać pracy mimo swoich obaw.

Zniesmaczona
@Basia 14.09.2018 23:14

Nie mogę pojąć za co tak wielbicie tego kiero S.R .....za to że bojkami się trudnil i wszyscy wiemy czym jeszcze......mysle że te pochlebne komentarze pisze sobie razem :).....pracuje tak jak zawsze czy to z nowym kiero czy to ze starym.....

aga
@Zniesmaczona 15.09.2018 07:34

Nie rozumiem Ciebie Zniesmaczona Piszesz głupoty. Chyba ślepa byłaś i wciąż jesteś. Otwórz szeroko oczy i obudź się z letargu.

Daria
@aga 15.09.2018 18:29

Co za brednie Zniesamczona bajkami to się chyba Ty trudnisz i kto cię tam wie co jeszcze. Fajnie się pracuje jak nam towar na stołach zalega i niktvzvtym nic nie robi. Na dołku nie chce się dzieiwczynom stać na dodatkach nie ma kto worków wymiennna kurtkach też. No żadnej różnicy nie ma pod trzecim kto wózków wymienić wyważyć kominów na pościeli a na prasach ma krajalni to siedem światów. Ale pracuje się cały czas tak samo .........????????? Proszę zastanów się zanim coś napiszesz;)

Martyna
@Zniesmaczona 15.09.2018 07:34

Zniesmaczona co ty piszesz jakimi bajkami widziałam nieraz jak zapierdzielał z wózkami z pod 3 sortu albo kontrolował towar na butach i na krajalni. Na dołku to bywał co 40- 45 minut z zawrotki chłopaków na prasach doglądał. A teraz zastanów się kobieto chyba że to ty bajkami się trudnisz z braku życia osobistego i własnych problemów cudzymi dupkami się zajmujesz nie pracą. Jak to jest u Cb ??;)

Danuta
@Zniesmaczona 15.09.2018 07:34

Zniesmaczona czy ty pracujesz w vtro bo nie bardzo widzisz co się dzieje na hali. Żaden kierownik z nami nie rozmawiał jak z ludźmi tylko ten którego wymieniłaś. Nie zauważyłama żeby trudnił się tym co piszesz. Był po prostu człowiekiem, który jako jedyny miał sympatie do pracowników, nie traktował nas jak niewolników. Pamietam jak zasłabłam facet zostawił cała hale aby zawieść mnie do szpitala wiec nie rozumiem twojego wpisu . Spytaj którego kolwiek kierownika żaden do szpitala nie pojechał z pracownikiem. Przestać błaznować bo psujesz jego dobra opinie.

Gall Anonim
@Z1 13.09.2018 20:29

A po tym co powiedział kierownik, który odszedł z hali Y na piątkowym pożegnaniu to dziwne że jeszcze cała świta pracuje:) Lepiej chyba szukać innej pracy. I co można sporzywać różne trunki w pra

?
@Gall Anonim 18.09.2018 22:45

Jak to w pracy spożywać to pan J z alkomatem nie biegał. I tak cała góra wlewała do gardła na terenie zakładu pracy? Gdzie mnie zwolnili bo coś tam mi wyszło! Proszę o info na forum bo nie wierze:);)

anonymous
@Zniesmaczona 15.09.2018 07:34

zgadzam się w pełni z TOBĄ Zniesmaczona .Pracować trzeba tak,aby nie mieć sobie nic do zarzucenia,kompletnie nie istotne kto jest wodzem.Ja osobiście wolę obecnego,uważam, że jet w porządku chociażby dlatego,że mówi dzień dobry

Z1

Fatalna atmosfera na z1 , wielu klnie na czym świat stoi i głośno mówi o zmianie pracy ...

Z1
@Z1 15.09.2018 07:51

Fatalna to mało powiedziane.Kierowniku pan pracuje z dorosłymi ludźmi a nie w przedszkolu.My tu ciężko harujemy na nasze zobowiązania i wiemy co mamy robić.Wyskakiwanie z za winkla i a kuku widzę cię nic nie da.Za krótko pan pracuje żeby w czymkolwiek nas pouczać.A i jeszcze jedna i najważniejszą rzecz o której proszę pamiętać że to my na pana robimy a nie pan na nas!!!!

Prawie emerytka
@Z1 15.09.2018 07:51

A tutaj nikt nic nie robi szkoda. Czy sam najwyższy to widzi może lepiej ściągnąć tego kierownika z y zrobić go tam dyrektorem skoro miał odwagę wygarnąć drugiego z vtro który odszedł zrobić dyrektorem na hali i dać im czas aby coś z tego było i wolna rękę przez 4-6 miesięcy. Z tego co wiem ludzie szanują jednego i drugiego to mogło by być niezłe rozwiązanie bo dalej być tak nie może. Albo zamknąć to w cholerę. Prezesie to my pracujemy na pną a nie pan na mas zawsze nam powtarzałeś że w nas siła a kadra to koszt. Zredukuj koszty a chłopaki z szacunkiem do nas sobie poradzą. Może to jest rozwiązanie. Sam wiesz stałeś z nami sortowałeś, pracowałeś my Cię jeszcze szanujemy ale długo nie wytrzymamy. I co dalej ??????? Zamkniesz to na co pracowałeś całe życie? Ma to sens ? Musisz sam odpowiedzieć na to pytanie. Forum jest bogate a tylko wystarczy poświecić 25-30 minut i obraz hali masz bez mydlenia oczu. Przemysł może warto i tak gorzej być nie może. Prawda?

Z1

Do pracy na Z1 nie chce się chodzić . Nie wiem jak u góry . ale na dole polki mają bardzo ciężko. Po paru latach w tej firmie też rozglądam się za pracą w normalnej atmosferze.

Koleżanka
@Z1 05.09.2018 16:52

Ja też jestem z Z1 i potwierdzam jest coraz gorzej .robimy dwa razy więcej od ukrainek I jest zawsze mało i źle.

B2-B3-B7
@Z1 05.09.2018 16:52

My z koleżankami mamy jedną prośbę do prezesa aby oddał nam naszego kierownika bo zapomnieli wszyscy jaki połamany chodził po hali ale zmianę zaczął sobie układać na to trzeba więcej niż 3-4 miesiące. A tutaj facet wracam w takim stanie jak widać i co. Mają jakiegoś gościa na kierownika a tego na boczne tory. Ładnie tak? Nie radził sobie nie wiem ciężko to oceniać ale zmiana która w ciągu roku miała 4 kierowników to jakaś porażka zarządzającego. Wiec my chcemy swojego kierownika a reszta się sama ułoży. Bo już gorzej chyba być nie może.

B-1
@B2-B3-B7 05.09.2018 22:53

My taz chcemy naszego kierownika a nie imitacji człowieka do spółki z jego przełożonym oni sytuacji nie poprawią. Pani Doroto C. może pani nam pomoże bo praca w tych warunkach jest nie do przyjęcia.

Zmiana
@Koleżanka 05.09.2018 19:02

Ja też tak uważam . poganiają nami jak tylko się da. Na trzech stołach jedna pani .a druga z doskoku . Wykończenią Nas psychicznie i fizycznie.

Zuzanna
@Zmiana 07.09.2018 17:40

A teraz będzie jeszcze lepiej mamy dwóch panów zarządzających na zmianie ubaw po pachy. Chcą poprawiać organizacje i system pracy jak już nie ma co poprawiać. Nie dadzą rady, nie tak i nie tym tonem. Nas kobiety zamęczą, a panowie bardzo szybko znajdą lepszą pracę za większe pieniądze. Tutaj same kadry oraz naczelni pracować będą. Panie i panowie czas pobrać stroje robocze bo to nic nie da. Jeden nauczy się szyć worki drugi wiązać belki aby się kręciło.

Jacek
@Zuzanna 12.09.2018 22:14

Jeden wielki kabaret. Powinni to emitować online szczególnie praca w nocy.

B-4
@B-1 07.09.2018 12:59

Nie chcemy aby nami rządzili ludzie którzy prym nie maja pojęcia. Bardzo proszę o zwrot naszego kierownika

Z1

Kierownik ! Co za wychowanie nawet się nie przedstawiłamią.

Weronika

@Michał, obrażanie innych osób jest na forum zabronione. Przeczytaj proszę regulamin Gowork. Rozumiem, że może Ci nie odpowiadać kadra zarządzająca, a jest w firmie też coś, co Ci się podoba? Dlaczego sądzisz, że inne osoby będą się zwalniać?

Michał1
@Weronika 23.08.2018 09:13

Wyjdź proszę na hale i zobacz co się dzieje tylko szczerze i obiektywnie.

Wiesia
@Weronika 23.08.2018 09:13

Jak sami kierownicy odchodzą z hali VTRO i Y to jak ma być dobrze

Aga

Witajcie, myślałam o złożeniu papierów do vive i chciałabym się dowiedzieć jaka jest ogólna atmosfera tam panująca.....nie chodzi mi o biuro tylko o produkcje....jak jest na poszczególnych i zmianach i jak wygląda tam kierownictwo, krótko mówiąc na którą zmianę lepiej nie trafić bo np. kierownik lub brygadzistki nie dają żyć pracownikowi??? z góry dziękuję za pomoc....

Jola
@Aga 06.04.2018 09:36

Zapraszamy Z1 mamy chyba najlepszego kierownika zmiany w firmie tego co był na Z2 atmosfera bardzo dobra tylko panów musi ogarnąć

Z1
@Jola 14.04.2018 15:06

Potwierdzam wreszcie mamy pożądanego kierownika na Z1.

Dorota
@Z1 15.04.2018 21:00

To prawda w końcu odpowiedni człowiek w odpowiednim miejscu

Dorota
@Dorota 17.04.2018 15:17

Potwierdzam pierwszy raz od 12 lat kierownik zmiany rozmawiał ze mną jak normalny człowiek na moim poziomie nie czułam że jest lepszy ode mnie nie wywyższa się nawet brygadzistka zmieniają swoje podejście do nas chwali się oby tak dalej pozdrawiam dużo cierpliwości może ktoś tutaj coś w końcu zmieni

Z1
@Dorota 19.04.2018 16:28

Ze mną też rozmawiał jak normalny człowiek , a nie jak kierownik.

Michał
@Z1 22.04.2018 21:01

A teraz za kierownika mamy barana i trzeba z tym żyć ale cyferki się zgadzać muszą. Ja się zwalniam i wiem ze reszta nie wytrzyma długo. I wszystko jest oki.

Ania
@Michał 21.08.2018 09:38

Ja też odchodzę jak już 18 osób ze zmiany Z1.Był pan R.S dało i chciało się pracować a teraz pan Dyrektor nastawiał sobie ludków którymi się łatwo steruje i rozpierdzielą tą hale bo cyfra musi być a rwą niewolnictwa się skończyła. Nigdy do pracy nie przychodziłam tak jak przez te 4 miesiące. A teraz żygać się na to chce. I nikt się nie odezwie co dalej z tym robić panie prezesie otwórz oczy bo za chwilkę przychodu nie będzie a dalej będą wpychać panu kit w oczy. A kasa się szybko kończy.

Zuza
@Ania 31.08.2018 19:05

Masz rację ja też już siadam i chodź jestem na innej zmianie pracowałam z panem R nie było różowo wymagał wiedział co chce i wiedział co mówi. Teraz słyszę i rozmawiam ze znajomymi z Z1 jak odchodzą pracownicy z długi stażem pracy to coś nie tak a do tego kierownik który wrócił bo go poproszono i znowu odszedł bo tak nie można traktować ludzi to coś w tej firmie nie funkcjonuje. A tutaj tylko cyferki i głupota. A może by zaproponować panu R stanowisko dyrektora i dać ze 3-6 miesiące bo gorzej już być nie może tylko patrzeć jak wszyscy z tąd odejdą i nic już nie będzie. A jak napisano wcześniej kasy też może nie być.

Była brygadzistka
@Zuza 31.08.2018 19:16

Zgadzam się całkowicie z tym ale takimi kukiełkami lepiej się steruje. Oddajcie nam naszego kierownika bo inaczej to wszystko się rozpadnie ludzie się pozwalniają i będą chodzić na L-4 a tutaj nie będzie lepiej. Ten facet naprawdę szanował ludzi którzy wiedzieli po co przychodzą do pracy. Postraszył tupną nogą ale hala chodziła a teraz komedia. Nawet jak straszył że będzie zwalniał dziewczyny na trzecim sporcie to się towarzystwo ogarnęło i był spokój. Nastał wyścig szurów w czystym wydaniu. No ale chyba o to chodziło i jedyne pozytywne wpisy na tym forum o kadrze zarządzającej to tylko i wyłącznie o nim a to chyba o czymś świadczy. Panie prezesie wyciągnij wnioski bo chyba już na to czas.

Dominika
@Była brygadzistka 31.08.2018 22:15

Ta ten kierownik to jest fajny gość nie popłynął jak reszta dla kariery i nie dał się ogłupić wynikami jak panie leciały w kulki i poszły na L-4 to zatrzymał im urlopy. Ale za niego to się ludzie dobrze czuli w pracy i panów też potrafił przycisnąć, a teraz zmiana roziechana brygadzistki zapierdzielają z worami i kominami bo wynik musi być. Jeden wielki cyrk na hali chłopaki odchodzą nagminnie z pracy lub na L-4 panie też jak nie w tą to w drugą. Tylko patrzeć jak brygadzistki i trenerki podchodzą i zostaną tylko osoby na stanowiskach bo w tej firmie już nie będzie dobrze jak się nic gruntownie nie zmieni. Nawet brygadzistki chodziły jak w zegarku od krajalni w dół jak na żadnej ze zmian czysto na hali podczas całej zmiany a teraz jeden wielki (usunięte przez administratora) Jak żyć???????

Nowy pracownik
@Aga 06.04.2018 09:36

Wiecie co czytałam wszystkie opinie o tym zakładzie jeden tylko wpis o tym jakimś kierowniku pozostał bez hejtów czy to nie ciekawe. Jeden na całą firmę. Takie forum tyle gorzkich słów i reszta komentarzy skreślona przez admina a tutaj jeden żuczek się uchował. Jeden jedyny przez tyle czasu nie opluty prze nikogo. Wiecie co on chyba tam naprawdę nie pasował skoro odeszedł lub jeden jedyny, który mógł wnieść szeroko pojęte zmiany na lepsze przynaimniej z opini na tym forum wnioskuje. A teraz jak mam złożyć swoje Cv jak poczciwych ludzi z kadry już nie ma??????????????????

Michał
@Michał 21.08.2018 09:38

dlaczego podszywasz się za kogoś kim nie jesteś . Powiedz co masz do powiedzenia w swoim imeniu a nie w moim .

xdddd

Witam. Czy opłaca się tam pracować na "magazynie"? 1. Jak atmosfera pracy? 2. Czy pieniądze są regularnie wypłacane?

A może do vive

Witam czy aktualnie są przyjęcia na produkcję dla panów?

Weronika

@Nowa, możesz powiedzieć, jakie stanowisko Cię interesuje? Rozumiem, że byłaś zadowolona z pracy w tym miejscu, skoro planujesz powrót? Możesz coś więcej opowiedzieć o swoich doświadczeniach z Vive Textile Recycling? Napisz, proszę, jeśli zdecydujesz się zatrudnić, może wtedy mogłabyś opisać zmiany, które pojawiły się w firmie od czasu Twojego odejścia.

Leszek

Czy jest zatrudnienie dla inżyniera w Vive? Wróciłem do kraju po 14 latach pracy z USA zarządzałem liniami sortujacymi big pack and listami. Nie muszę zarabiać dużo , wystarczy polowa placy w USA ok 16-18 tyś zlotych. Jeżeli jest przyjęcie to z kim rozmawiać.

ajwaj
@Leszek 14.07.2018 21:00

Jest na produkcji do pchania wózków za 2tyś.

Ja
@Leszek 14.07.2018 21:00

Cv wyślij to się dowiesz

on
@Leszek 14.07.2018 21:00

16-18 tyś. na łeb upadłeś?

Leszek
@on 03.08.2018 14:44

Nie rozumiem, to jest normalna płaca dla production engineer . To ile zarabia inzynier w Vive?

Marcin
@Leszek 04.08.2018 16:40

4tys

Nowa

Pracowalam w vive w 2012\2013 rok. Chciala bym wrocic. Pytanie czy jest sens? Ile teraz bierzecie na reke wyplaty? Czy cos sie pozmienialo?

Weronika

@ajwaj, wiesz coś o rekrutacjach na inne stanowiska, czy obecnie tylko na to jest zapotrzebowanie? Wspomniałeś w swoim wpisie o zarobkach, czy kwota wynagrodzenia jest stała? Istnieje możliwość otrzymania premii? Pojawiały się tu informacje o pracy zmianowej, jak to wygląda w rzeczywistości? Czekam na Wasze wpisy na temat zatrudnienia w Vive Textile Recycling.

Ciekawska

Czy na hali Roma to się pracuje tylko na jedną zmianę?jeśli tak to w jakich godzinach? Z góry dziękuję za informację.

Pozdrawiam
@Ciekawska 03.04.2018 18:57

:-) koleżanka pracowala tam jakiś czas hihi na dwie zmiany ale nie wie co to hala Roma ale zapytam kolegi on tam ciągle pracuje

włodek

Najlepsza robota na całej vive to mechanik na UR. Przeleży całą dniówkę, a ty zwykły pracowniku zapier.... aż się leje z ciebie.

Bert
@włodek 15.06.2018 18:43

Było się uczyć. Nie chciało się nosić w szkole teczki, to teraz pcha się wózeczki...

Marcin
@włodek 15.06.2018 18:43

Damian awansował % to teraz wszyscy jego koledzy dostają fajne fuchy

Parobek

A co do wypłaty to wypłaty niskie bo ktoś całą bandę nierobów w biurach musi utrzymać. Na produkcji nie ma kto pracować a biura pełne na jednego pracownika produktywnego przypada 1.1 pracownika biurowego !!!! W żadniej firmie tak nie ma. Banda nierobów! !!

Jakotako
@Parobek 10.07.2018 12:11

Kąsasz rękę, która cię karmi.

anonim

(usunięte przez administratora)

O lala

Slinił sie na jej widok jak pies na kiełbase. Biegal, najwieksza wyplate brala

Neonemo

Jak wam się podobają nowe telefony?

Jolkajolka
@Neonemo 23.05.2018 08:18

Nie podobaja

Dupka
@Jolkajolka 03.06.2018 22:30

To po co brałeś?

Anonim

Zabieraja premie jak sie wezmie urlop na zadanie ?

Ala
@Anonim 29.06.2018 14:34

Nie, zabierać nie zabierają ale na pewno ucinaja przyajmniej mi tak zrobili

Konrad

Najpierw zacznijcie doceniać dobrą firmę a później piszcie!!!

S

Czy co się zmieniło na lepsze w tym (usunięte przez administratora)?

Leon

Interesuje mnie praca na stanowisku operatora wozka widlowego. Czy ktos moze wypowiedziec sie na temat odnosnie charakteru oraz warunkach w tej firmie. Bylbym bardzowdzieczny. ; )

Laura

Firma ma opinię dobrego pracodawcy, doceńcie to!!

ha ha
@Laura 04.06.2018 10:43

dobre:)

awa
@Laura 04.06.2018 10:43

Laura zgodzę się z tobą ,ale atmosfera i traktowanie zwykłych pracowników przez brygadzistki to skandal. Wszyscy jesteśmy dorosłymi ludźmi a brygadzistki traktują nas jak (usunięte przez administratora) i" nie rozmawiać nie ruszać się tylko pracować i nie dyskutować" PREZES NA ZEBRANIU POWIEDZIAŁ ŻE MŻEMY ROZMAWIAĆ , a brygadzistki swoje . Nam nie wolno a one tylko gadają i chowają się po katach.

modeo

Witam, na jakie wynagrodzenie może liczyć magazynier-operator wózka widłowego w Kielcach?

Przemek

@ Weronika. Waham się, bo jestem spoza Kielc i praca na trzy zmiany trochę mnie odstrasza, to jednak specyficzny tryb życia.

Tye

Jeśli chodzi o warunki pracy na sortowni (szeregowy prac.) to praca jest ciężka, zarówno dla kobiet jak i mężczyzn. Całkowicie nieopłacalna dla tej drugiej grupy gdyż różnice w wypłacie są niewielkie a ogrom pracy nie do przerobienia. Latem na hali jest gorąc, oczywiście w zimę masakra. Kurz, pył... to normalka. Ekipa jest w porządku, zdarzają się wyjątki jak wszędzie (o przełożonych szkoda się wypowiadać bo zrobili to inni w poprzednich komentarzach :). 10 kasa na koncie, co święta talony, co 2 lata "wczasy", tel służbowy( choć nowi ostatnio nie dostają). Pracę polecam ludziom odpornym psychicznie i sprawnym fizycznie, dobra szkoła życia dla młodych :) Ja po kilku latach rezygnuje, przy ogólnie podnoszących się cenach w Polsce sztuką jest utrzymać rodzinę za 2400... :/

Weronika

@Przemek, zdecydowałeś się aplikować do pracy w VIVE TEXTILE RECYCLING? @nostalgia, @Niktus, co możecie powiedzieć o pracy w tym miejscu? Czy jest ona ciekawa? Na podstawie jakiej umowy pracuje się w VIVE TEXTILE RECYCLING? @SUPER, @Dorota, czy możecie jakoś uzasadnić swoje wypowiedzi? W tym momencie są one bardzo ogólne.

Dorota

Też tak myslę

SUPER

Ja mam takie opinia !!!!

SUPER

Firma coraz lepiej ????????????????

Przemek

Witam. Mam pytanie. Od jakiegoś czasu po portalach z pracą krąży ogłoszenie o pracy w Vive pod tytułem "Pracownik produkcji - kolekcje tematyczne". I tam zachęcają do tej pracy: "jeżeli interesujesz się filmem, teatrem, historia, modą", że niby wyszukuje się tam ubrania tematycznie, na potrzeby produkcji filmowych, czy innych specjalnych zamówień. Wedlug epok, subkultur, itd. No i podobno wcześniej ma być szkolenie ze stylów modowych. I jeszcze piszą "Dzięki nam przeżyjesz podróż w czasie, gdzie kierunek wyznacza moda". Czy to na serio tak wygląda, czy to jest jakaś ściema i to jest ta zwykła praca na sortowni?

Przemek
@Przemek 24.04.2018 14:22

I czy to nie jest przypadkiem praca tylko dla kobiet?

Niktus
@Przemek 25.04.2018 18:31

Akuratna tym dziale pracuja sami panowie.praca na trzy zmiany od pon-pt.bardzo ciekawa i fajna,dla pasjonatow co interesuja sie taka moda

Zostaw opinię o VIVE TEXTILE RECYCLING - Kielce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VIVE TEXTILE RECYCLING