VIVE TEXTILE RECYCLING
3 833 6 1

Opinie o VIVE TEXTILE RECYCLING

Ffh

Kiedy pity ????????????

Tomek

witam. od jakiegos czasu pojawia sie ogloszenie do dzialu utrzymania ruchu. Warto aplikowac ? Jak wyglada kwestia awarii czy jest ich duzo. maszyny sa nowe czy jakies stare ?

marcin
@Tomek 23.10.2018 11:27

Wymagają abyś znał się na mechanice, hydraulice i elektryce a zarobisz mniej niż pracownik na produkcji

jakotako
@Tomek 23.10.2018 11:27

nóż i pogrzebacz ,i biegasz od awarii do awarii,szarpiesz szmaty i tyle, 3 zmiany, masz być,bierny,mierny ale wierny

Antoni
@marcin 04.02.2019 09:42

Widzę, że masz wiedzę dotyczącą zarobków za pracę w firmie VIVE TEXTILE RECYCLING. W wątku w ostatnim czasie nikt nie wypowiedział się na ten temat, dlatego może Ty przedstawisz, na jakie wynagrodzenia można liczyć, aplikując do pracy w tym miejscu? Poza podstawową stawką wynagrodzenia firma oferuje jeszcze innego rodzaju dodatki? Mam na myśli pozapłacowe świadczenia dodatkowe. Zachęcam, abyś podzielił się z nami informacją na ten temat.

Monia

Jakie zarobki w zakładzie?

Zygmunt
@Monia 03.02.2019 19:54

Krocie

Dex

Chcialbym dowiedziec sie cos o pracy jako magazynier operator wozka widlowego . jakie pieniadze. Czy bardzo wykorzystuja. Jakie obowiazki i czy mozna dogadac sie z pracownikami i kierownictwem?

Sebastian

Jesteście najlepsi! Właśnie przyszło podziękowanie od rodziców Michasia za zebrane przez produkcję pieniądze na leczenie chłopczyka. Tak się ludzie wspierają w VIVE!

Dominika
@Sebastian 09.01.2019 13:19

Powiesz coś więcej na temat tej akcji? Takie rzeczy trzeba rozgłośniać i wspierać!

Z1

Na Z1 przyjmują ludzi do góry bo tam musżą być stanowiska obstawione po kila pań . a na dole niech charują po jednej. A miało być lepiej.

Ttt
@Z1 16.01.2019 13:43

Aa na dole brygadziści i kontrola jakości mają pracować. Chowają się tylko gdzie się da ale od poniedziałku dyrektor z nami to biedaka 8 god????będą musieli pracować

ZMIANA
@Ttt 20.01.2019 17:05

Niech się wezmą do pracy , a nie wysługują ludżmi . Niech staną na stanowisko tam gdzie trzeba ,bo nie ma kto robić , a nie byle się nie narobić .

Weronika
@Z1 16.01.2019 13:43

Zechcesz nam opowiedzieć coś więcej? Rozumiem, że pracodawca mówił o jakichś zmianach - czy według Ciebie w pewnych działach powinno być zatrudnionych więcej osób? Firma VIVE TEXTILE RECYCLING jest liderem w branży recyklingu w Polsce oraz Europie, zakładam zatem, że zapewnia dobre warunki pracy. Widzę, że pracodawca oferuje również praktyki oraz staże. Może znasz osoby, które brały w nich udział?

z1
@Weronika 24.01.2019 03:25

Uważam , że przy trzech stołach powinny stać chociaż dwie panie , a nie jedna która robi za trzy.

Antoni
@z1 25.01.2019 12:31

Rozmawialiście może z szefostwem firmy VIVE TEXTILE RECYCLING na temat braków kadrowych, które według Ciebie występują, aby praca mogła być wykonywana sprawniej? Jeżeli jako pracownicy nie rozmawialiście na ten temat, to może warto by było chociaż spróbować? Jak sądzisz, są realne szanse, aby ugrać coś w tej kwestii?

anonim

(usunięte przez administratora)

Dorota

Gdzie jest audyt, kontrola wewnętrzna???? Nikt tego nie sprawdza??? Towarzystwo wzajemnej adoracji. Ręka rękę myje a właściciele mysla że wszystko jest pod kontrolą. I później każdy się dziwi, że nie ma pieniędzy...

Anonim

W jakich dniach i godzinach przyjmuje lekarz zakładowy?

EDYTA
Zweryfikowany użytkownik

WITAM .CHCIALABYM PODZIEKOWAC ZA POMOC I WSPARCIE W DNIU WCZORAJSZYM BRYGADZIE Z1B1 ORAZ INNYM OSOBOM.POKAZALISCIE ZE JESTESCIE GRUPA ZINTEGROWANA I MOZNA NA WAS LICZYC POMIMO ROZNYCH OPINI.DZIEKUJE

Pola13

Nawiązując do poprzedniej opinii zgadzam się jestem z tej zamiany co ten "mały kurdupel"przyjechała nie wiadomo skąd a się nosi tam gdzie była to może kible szorowała A tu "dama "ona niech się ogarnie i weżmie za robotę a nie paniusiuje bo to na nikogo nie działa

pracownik
@Pola13 13.11.2018 15:09

Takie komentarze może pisać tylko niedowartościowana kobieta. Nowa brygadzistka jest bardzo sympatyczną i inteligentną kobietą a co najważniejsze ma klasę, której brakuje innym. Drogie koleżanki, ogłoszenie o pracę na stanowisko brygadzisty jest ogólnodostępne, każdy może aplikować i pokazać ile "wytrzyma".

anty kurdupel
@Pola13 13.11.2018 15:09

najgorsze są małe kurduple zwlaszcza te z kucykiem, czy chłop czy baba kurdupel nie ma znaczenia. Zrobić z nimi porzadek bo nie da sie pracować. Kablują na kogoś a sami nic nie robia. Kurduple są najgorsze!

Pracownik

Czy ktoś wie kiedy beda bony na święta i w jakiej kwocie?

Z1
@Pracownik 08.12.2018 11:39

Bony juz były z początkiem tygodnia 450zl

Piotr

Witam A jakie zarobki są w sprzedaży na kierowniczych stanowiskach jakie profity auto, premie, tel itp to. Jestem z innego miasta i nie wiem czy opłaca mi się wynająć mieszkanie itp żeby tu pracować

Piter
@Piotr 01.11.2018 06:42

Wiejska korporacja. Pracuje tu dużo znajomych, rodziny, uklady. Jeśli nie musisz to się tu nie pchaj. Tzw. starzy pracownicy trzymają sztamę i mocno plinuja żeby się nie wychylac by im się dobrze pracowało, niekoniecznie na korzyść wlascicieli. Promuje się osoby Bierne Mierne Wierne, mało ambitne. Im więcej wazeliny tym bardziej świetlana przyszlosc Cie tu czeka. Szczerze odradzam jeśli obecnie masz stabilna pracę.

anetka
@Piter 19.11.2018 16:58

Marne perspektywy rozwoju bo firma przechodzi fazę restrukturyzacji. Szukajo handlowców-zbawców, którzy ruszo milionową sprzedaż lol. Układy są, ale bardziej dotyczy to biurowca gdzie rządzi (usunięte przez administratora) sekretarsko-lizid...powska. Ooo zaraz będą dzielić premiami za inwentaryzację - jakby nie można było tego zrobic w godzinach pracy lol Zdaje mnie sie ze w sprzedazy jest mniej znajomków. Z braku laku mozesz sie porwać i spróbowac, ale kolosów z tego raczej nie będzie bo rynek specyficzny i firma chyba nie bardzo wie czego chce.

Nowy

Witam wszystkich czy mozecie powiedziec o warunkach pracy na magazynie jak sie pracuje na wózku jezdniowym

Weronika
@Nowy 23.11.2018 12:38

Czy masz już doświadczenie w pracy na magazynie? Jeśli tak, na pewno będzie Ci łatwiej odnaleźć się w firmie. Przesyłałeś już swoją aplikację, czy dopiero to rozważasz? Napisz proszę, jakie informacje są dla Ciebie najbardziej istotne, wtedy innym łatwiej będzie udzielić odpowiedzi.

Klara
@Weronika 25.11.2018 23:56

Chciałabym zacząć prace na sortowni. Czy możesz mi powiedzieć jakie są zarobki ? Pozdrawiam

Pracownica na macierzyńskim

Czy to prawda że poszła informacja, że po macierzyńskim nie ma powrotu do pracy jak umowa się kończy?

Aaabbb
@Pracownica na macierzyńskim 20.11.2018 21:10

Oficjalnie tego nie napiszą ale jak redukują ludzi to plotki o których piszesz mogą być prawdziwe

N.n
@Pracownica na macierzyńskim 20.11.2018 21:10

Kilku osoba nie przedłużyli z tego powodu

N.n
@Pracownica na macierzyńskim 20.11.2018 21:10

Chociaż nikt się pewnie do tego nie przyzna oficjalnie

Ela11

Co tam się dzieje ludzie odchodzą A nowi po dwóch dniach odchodzą Podobno są jakieś nowe (usunięte przez administratora) kierownika "brygadzistki" prosto z Anglii będą po Angielsku nami rządzić zobaczymy ile te pustaki wytrzymają.

Pablito

Moje sugestie dla VIVE TEXTILE RECYCLING: Jak najdalej od tego zakladu pracy... warunki praca w bardzo ciezka ... Kobincaje przy wyplatach Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: WArunki pracy

Nowy pracownik???

Chciałam zapytać jak jest z przyjęciem do pracy? Łatwo się dostać? Słyszałam, że są do wyrobienia normy? Umowa jest na 3miesiące? Co w przypadku niewyrabiania danej założonej normy? Są zwolninia czy nie przedłużają umowy? Jak kierownictwo i brygadzistki? Na.jaką zmianę najlepiej nie trafić?

Weronika
@Nowy pracownik??? 22.10.2018 00:23

Na jakie stanowisko chcesz aplikować? Może już przesłałaś CV? Masz wcześniejsze doświadczenie w branży? Sądzę, że warto porozmawiać z pracodawcą podczas rozmowy kwalifikacyjnej, kwestia umowy może być zależna od działu, do którego aplikujesz. Jeśli zatrudniłaś się w firmie, zachęcam Cię do kolejnego wpisu w tym temacie i podzielenia się doświadczeniem!

Z1

Awaria w zakładzie na Z1 to nie wina pracowników, a mimo to musimy ponosić koszta bo nie raczyli nas poinformować , żeby nie przyjeżdżać do pracy i jeszcze karzą odrabiać w dzień który mamy już odrobiony. Czy mają do tego prawo?

Hura

Wczasy są! !!

xnxbd

Wzięli się za Prezesów Dyrektorów każdy leci.... Teraz mogliby się wziąć za MA FIE Utrzymania Ruchu D.Lisowski został Dyrkiem,swoich przydupasów wziął do biura siedzą plecami do siebie i ch*ja robią Hajs ma im się tylko zgadzać nieuki bez szkoły awansują na nie zasłużone stanowisko najeba*o na pagony teraz nawet ludzi nie poznają. Z dziada zrobił się Pan... Brać się za nich !!!!!!!!

kiero
@xnxbd 07.10.2018 15:49

(usunięte przez administratora) to jest ale w dziale który powinien być dawno zlikwidowany czyli Utrzymanie Infrastruktury! Generuje tylko same straty. Nikt nie ma nad tym kontroli, kierownictwo ma to gdzieś, a pracownicy robią co chcą czyli NIC! Skończyć z tą samowolką!

A może do vive

Witam czy jest możliwość pracy tylko na 1 zmianie czy zawsze 3 zmiany?

Pracujaca

Wiecie może kiedy są wypłacane wczasy pod grusza?

VIVE
@Pracujaca 10.10.2018 08:23

Powinny byc wypłacone do dnia 15.10.2018 więc przelewy puszczą właśnie tego dnia.

Praca

Witam, też widziałem niedawno ofertę pracy na Inżyniera Utrzymania Infrastruktury, moje pytanie jest takie jakie jest wynagrodzenie? Jakie warunki pracy jako inżynier? Może już ktoś pracował na tym stanowisku lub podobnym?

Weronika

https://www.vivetextilerecycling.pl/praca/ Firma poszukuje obecnie pracowników na wiele stanowisk, między innymi specjalisty ds. BHP. Oferowany jest system premiowy i pakiet świadczeń socjalnych. Może ktoś z Was pracował wcześniej na tym stanowisku i może powiedzieć, czy obietnice pokrywają się z rzeczywistością? Wiele osób bardzo chwaliło podejście poprzedniego kierownika, napiszcie proszę, co dokładnie się zmieniło od jego odejścia. Czy system zarządzania nowego kierownika bardzo różni się od poprzedniego?

Hanka
@Weronika 27.09.2018 09:16

Było szanować tych co robili kilka lat a nie zwalniać i płakać że nikt nie chce pracować. Za 2 tyś z premią co czasami jest i praca w nocy , walnijcie się w głowe. Ciągle źle i źle.

Ssssś
@Weronika 27.09.2018 09:16

Weronika poprzedni kierownik miał podejście do każdego pracownika. Obecny tylko cyferki i to co mówi dyrektor jest święte. MY POPROŚ TU JUŻ GLUPIEJEMY.Kiedy tak było ze brygadziści sami obchodzili od koryta nigdy a treaz?

Aga
@Weronika 27.09.2018 09:16

To jest przepaść której nie da się opisać trzeba być po prostu człowiekiem. Tego nie da się nauczyć to trzeba z domu wynieść i w życiu nie źle dostać po plecach aby to zrozumieć popytaj na hali dowiesz się na pewno. Teraz jesteśmy tylko robolami którzy kradną oszukują i wszystko złe robią w opini pana kierownika i dyrektora. Zgoda nie jesteśmy ideałami ale czy wszyscy mamy czyste raczki? Pan dyrektor który nic nie robi, kierownik który nie ma o niczym bladego pojęcia nawet nie wie jak wyglada praca na stanowisku bo mu to do niczego nie jest potrzebne. Ma być wynik po trupach. Nawet już na NN kombinują aby towar schodził na wyraźne polecenie kierownika ma być zrobione w (usunięte przez administratora) jakość i specyfikacja. Przecież możecie sprawdzić wyrób gotowy na magazynie. Tak samo jest wszędzie. Każdy kombinuje oszukuje aby cyferka się dyrektorowi i kierownikowi zgadzała. Jakość nie ma i nie było poprzedni kierownik ganiał nas za to a teraz ilość gatunek trafia na krajalnie i na ce bo tony maja być zrobione. Strat nikt nie liczy. Bo dyrektor z kierownikami pracy za ta kasę nie znajdą i w siodle trzymać się chcą. A my nie pracujemy tylko kombinujemy aby oni mogli wozić się na nas. Brygadzistki kombinują i klną pod nosem na czym świat stoi.Nikt się z nami nie liczy przecież to wiecie w kadrach. Trzeba mieć duża wiedzę jak z ludźmi rozmawiać na wszystkie tematy a nie wykładać bzdury które pan Dyrektor wciska a goguś przychodzi i przekazuje bez zrozumienia. Głupi przykład ze pan musi być na wyciągnięcie ręki każdej pani. Bzdura skąd tylu panów. Kolejna podstawianie stojaków z workami pod nogi aby pani mogła szybciej pakować. Pani ma pełne worki przewraca się o stojak a pan tego nie widzi bo ma zasłoniete pole widzenia. Podstawianie kominów pod stół nie są zgodne ze standardami pracy i wyznaczonymi przez pana dyrektora polami odkladczymi sam sobie zaprzecza i cały czas opowiada bajki ze jego produkcja ewoluuje. Chyba w jego mniemaniu i głowie.Baza wózków pod II kolejna głupota zmienia się co chwila już brygadzistki nad tym nie panują. Panie nie mogą dobierać towaru z wózków przy stołach NN tylko ma to robić pan postawcie przy każdej z nas pana bo panowie są czasami jak pan dyrektor jest a tak każdy kierownik ma w (usunięte przez administratora) bo ich na tylu nie ma. Brak ergonomi i organizacji niech ktoś w końcu siądzie i przeliczy jakie straty przynosi głupota zarządzających tylko raporty i nic więcej. A raporty kroi się na rzyczenie można przecież tak dobrać dane aby było dobrze. Wydajność pani po 15 latach na stanowisku nigdy nie będzie taka sama ze względu na wiek to nie praca biurowa. Tylko trzeba to wiedzieć panowie tez nie są święci ale 2400-2700 utrzymaj za to rodzine ubierz dzieci siebie żonę zapłać media dojedź do pracy i w końcu zjedz coś nie starcza sarkazm nie rzeczywistość. Kadry parasol ochronny rozłożyły nad obcokrajowcami a nami którzy budowali ta firmę w górkach nikt nie dba nikt nie pamięta tylko karierę na nas robi. Ok tylko jakim kosztem wiadomo nie wszyscy mogą być dyrektorami kierownikami brygadzistkami ale my nie jesteśmy bandą (usunięte przez administratora) małp w cyrku jak im klaśnięciem tak zagrają. Kiedyś na II sorcie było tule zmian ze w ciągu tygodnia brygadzistka zgłupiała. Komu to potrzebne. A poprzedni kierownik no cóż naprawdę zrobiła bym wszystko na miejscu prezesa aby wrócił taki człowiek to skarb ale zrozumie to tylko ten kto z nim pracował. Tyle myśle ze wyczerpująca odpowiedź

Kasia
@Weronika 27.09.2018 09:16

Zgadzam się z Agą poprzedni kierownik to był ktoś szlam kiedyś do ubikacji kiedy przyszła do niego jedna z brygadzistek na skargę zabrał ja do siebie i wruciła z niesmakiem na hale ale tak naprawdę nikt nie wiedział o co chodzi. Nowy jedzie równo po bandzie przy wszystkich i jaki autorytet ma mieć kobieta na tym stanowisku. Brak wiedzy kultury i taktu. Zero zrozumienia produkcji tylko cyferka i kopiowanie głupot. Stary kierownik potrafił się dogadać jak trzeba było potrząsnął dysponentami bo wsypy bylybza duże. Ten tylko kombinuje i każe to robić brygadzistkom na hali aby z dyrektorem mieli wynik i co da się ? Tylko jakim kosztem? Rozumiem produkcja ale jakość wyrobu gotowego gdzie jest kierowniczka kj ona na to pozwala! Niech się wezmą uczciwie powtarzam uczciwie za kontrole odpadu cemu dołka wózków z różnościami wyrobu gotowego na magazynie nie na hali po barkodach dojdą która zmiana. Wtedy zrozumiecie czym różnił się stary poczciwy kierownik. Wynik w porządku ale nie po trupach. Jakość zgodna ze standardami. Uśmiech na twarzy zawsze. Dobry humor czasami w zależności od sytuacji pikantny dowcip. Tylko tyle albo aż tyle dobranoc . :)

Zosi
@Kasia 06.10.2018 23:55

Zgadzam się z opiniami koleżanek poprzedni kierownik to był facet z klasa potrafił w jednej chwili być pod trzecim na wózkach kontrolować odpad. Za chwile na dołku i nawet się nie obejrzałam jak był na strapexsie i ganiał chłopaków ale wszystko z klasą uśmiechem na ustach zero wywyższania się z racji stanowiska tylko wszystko z żartem dowcipem i humorem. Raz nam nie było do śmiechu jak przeszedł po trzecim sorcie do każdej z nas z osobna w towarzystwie brygadzistek i przekazał nam krótko jeśli nie będzie jakość a on kogoś złapie na oszukiwaniu czy na pracy nie zgodnej ze standardami to mas zwolni. Nie dał nam odczuć ze jesteśmy mu nie potrzebne on chciał dobrze. Później to zrozumiałam i nie tylko ja. Poza tym jednym jedynym razem gdzie kilkukrotnie wcześniej nas prosił na spotkaniach o jakość pracy na wysokim poziomie nerwy mu nie wytrzymały. Ale z drugiej strony przez miesiąc prosić o to samo ileż można. Złoty człowiek zawsze umiał zmotywować. Pochwalić zwrócić uwagę tak aby źle nie był odebrany a przy tym produkcja nie ucierpiała. I o dziwo pochwalić za dobre wyniki. Indywidualnie do każdej z nas zawsze premia się poprawiła i aż się chciało pracować a teraz rozpacz dramat. Dziewczyny na miksie domowym w życiu takich pieniędzy nie zarabiały a robiły wszystko zgodnie ze standardami. I co tu więcej pisać? Poprosi nam go oddajcie może warto. Żaden nie będzie taki sam. Tyle opini komentarzy a wam czegoś brakuje. Może odwagi aby spróbować go tutaj zatrudnić. Może warto. System premiowy to nie wszystko do pracy musi się chcieć przychodzić. A teraz odpowiedzcie sobie sami bo nam już brakło sił. Forum żyje ale jak widzicie jednym tematem stary dobry kierownik. A wam brakuje odwagi aby porozmawiać spróbować poprosić. Czemu to nie wstyd. Jak tak dalej pójdzie to naprawdę będzie tragedia. Pozdrawiam udanych wniosków i przemyśleń. Pamiętajcie jeden telefon może być trochę lepiej. Ale czy nie za późno pytanie do was. Wrócił raz może ponownie spróbuje kto wie nam zmieni dużo napewno warto za każde pieniądze.

Z1
@Kasia 06.10.2018 23:55

Osoba która wypisuje te bzdury jest oderwania od rzeczywistości. Pisząc o czlowieku który nas terroryzowal psychicznie i głupimi zasadami człowiekowi do pracy się nie chciało przychodzico i to jest opinia całego ogolu .Teraz mamy kierownika na Z1 na poziomie i z kulturą .Wiec nie wpisujcie głupot bo każdy ze sobą rozmawiać i nikt nie uwierzy w te bzdury które wypisuje cie.

Kasia
@Z1 07.10.2018 09:56

Chyba ci się kierownik pomylił

Z1
@Z1 07.10.2018 09:56

Jakie głupie zasady co za terroryzowanie wymyślasz głupoty piszesz a mało tego podszywacz się podemnie pisz sobie jako kto inny a nie Z1. Nawet brak ci odwagi aby pisać pod swoim nickiem. Co za tępa kobita głupoty pisze. Następna która liże wszystkie 4 litery. Brak odwagi i podszywanie się pod kogoś innego swietnie i w dodatku same bzdury. A kierownik który wyskakuje z za rogu i a kuku mam cię to jest bardzo wysoki poziom. Nie pisz głupot i wytrzeźwiej bo po weekendzie chyba nie doszłam do siebie i kierownik ci się pomylił

Sylwester R.
@Z1 07.10.2018 14:22

Witam wszystkich na forum. Dziękuje za wpisy te pochlebne i te mniej pochlebne. Proszę o zaprzestanie pisania o mojej osobie na tym forum. Macie szereg innych tematów. A pisanie o mnie nie przyniesie wam nic. Dziękuje za pamięć. Z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam.

Koleżanka
@Z1 07.10.2018 09:56

To jesteś jedną z niewielu ,bo teraz dopiero nie chce się do pracy przychodzić. Dużo osób poskładało papiery już do innych firm tylko czekać jak poodchodzą. Czyjąś wina musi być.

Z1

Obecny kierownik na Z1 to służbista

Z1

Kierowniku proszę przyjść i pokazać całej zmianie właściwą technikę sortowania a później wdawać się w dyskusję i nas pouczać!!!

Basia
@Z1 13.09.2018 20:29

Pracuje 16 lat na sortowni mam szeroką elastyczność wiem jak mam stać i jak sortować wszystkie techniki już przerobiłam. Nikt mi nie wytłumaczy ze złe robię. Co innego przyjść na kolka godzin a co innego pracować długie lata. Panie prezesie zabierz tych dwóch klaunów z naszej zmiany a oddaj nam naszego kierownika bo statystyki idę w dół produkcja też a planów produkcji to na tej zmianie się od dłuższego czasu nie przestrzega. My naprawdę długo tak nie wytrzymamy. Pan chce zarabiać my chcemy pracować ale proszę nam do tego stworzyć warunki. Proszę niech pan ściąga z końca świat czy nie wiem skąd naszego kierownika i da nam spokojnie pracować. My już naprawdę długo nie damy rady a mamy swoje rodziny zobowiązania finansowe, po prostu chcemy żyć dalej się tak naprawdę nie da. Nie mam odwagi iść osobiście do pana dlatego przepraszam ale wykorzystam to forum. Oddaj nam naszego kierownika głosy z dwóch zmian Z2 a później Z1 to jest 2/3 hali vtro tyle ludzi nie może się mylić. Proszę w imieniu swoim i koleżanek. My naprawdę pracujemy ostatkiem sił i w takim stresie że dalej już rady nie damy. Przepraszam za użycie tego forum ale bardzo zależy mi na tej pracy. Po prostu jestem za stara aby odejść ale zaczynam szukać pracy mimo swoich obaw.

Zniesmaczona
@Basia 14.09.2018 23:14

Nie mogę pojąć za co tak wielbicie tego kiero S.R .....za to że bojkami się trudnil i wszyscy wiemy czym jeszcze......mysle że te pochlebne komentarze pisze sobie razem :).....pracuje tak jak zawsze czy to z nowym kiero czy to ze starym.....

aga
@Zniesmaczona 15.09.2018 07:34

Nie rozumiem Ciebie Zniesmaczona Piszesz głupoty. Chyba ślepa byłaś i wciąż jesteś. Otwórz szeroko oczy i obudź się z letargu.

Daria
@aga 15.09.2018 18:29

Co za brednie Zniesamczona bajkami to się chyba Ty trudnisz i kto cię tam wie co jeszcze. Fajnie się pracuje jak nam towar na stołach zalega i niktvzvtym nic nie robi. Na dołku nie chce się dzieiwczynom stać na dodatkach nie ma kto worków wymiennna kurtkach też. No żadnej różnicy nie ma pod trzecim kto wózków wymienić wyważyć kominów na pościeli a na prasach ma krajalni to siedem światów. Ale pracuje się cały czas tak samo .........????????? Proszę zastanów się zanim coś napiszesz;)

Martyna
@Zniesmaczona 15.09.2018 07:34

Zniesmaczona co ty piszesz jakimi bajkami widziałam nieraz jak zapierdzielał z wózkami z pod 3 sortu albo kontrolował towar na butach i na krajalni. Na dołku to bywał co 40- 45 minut z zawrotki chłopaków na prasach doglądał. A teraz zastanów się kobieto chyba że to ty bajkami się trudnisz z braku życia osobistego i własnych problemów cudzymi dupkami się zajmujesz nie pracą. Jak to jest u Cb ??;)

Danuta
@Zniesmaczona 15.09.2018 07:34

Zniesmaczona czy ty pracujesz w vtro bo nie bardzo widzisz co się dzieje na hali. Żaden kierownik z nami nie rozmawiał jak z ludźmi tylko ten którego wymieniłaś. Nie zauważyłama żeby trudnił się tym co piszesz. Był po prostu człowiekiem, który jako jedyny miał sympatie do pracowników, nie traktował nas jak niewolników. Pamietam jak zasłabłam facet zostawił cała hale aby zawieść mnie do szpitala wiec nie rozumiem twojego wpisu . Spytaj którego kolwiek kierownika żaden do szpitala nie pojechał z pracownikiem. Przestać błaznować bo psujesz jego dobra opinie.

Gall Anonim
@Z1 13.09.2018 20:29

A po tym co powiedział kierownik, który odszedł z hali Y na piątkowym pożegnaniu to dziwne że jeszcze cała świta pracuje:) Lepiej chyba szukać innej pracy. I co można sporzywać różne trunki w pra

?
@Gall Anonim 18.09.2018 22:45

Jak to w pracy spożywać to pan J z alkomatem nie biegał. I tak cała góra wlewała do gardła na terenie zakładu pracy? Gdzie mnie zwolnili bo coś tam mi wyszło! Proszę o info na forum bo nie wierze:);)

anonymous
@Zniesmaczona 15.09.2018 07:34

zgadzam się w pełni z TOBĄ Zniesmaczona .Pracować trzeba tak,aby nie mieć sobie nic do zarzucenia,kompletnie nie istotne kto jest wodzem.Ja osobiście wolę obecnego,uważam, że jet w porządku chociażby dlatego,że mówi dzień dobry

III sort góra
@anonymous 19.09.2018 01:44

Pogięło was nie istotne jaja se robicie przecież z tej zmiany nawet kamień na kamieniu nie został. Co wy tu za brednie piszecie mówi Ci dzień dobry. Wolne żarty a może jeszcze Cię do ubikacji odprowadza spoko. Jak za mówienie dzień dobry mam napisac że ktoś jest fajny albo nie ważne kto jest wodzem to lepiej się zamknąć powód do dumy zajebiaszczy. A wyskakiwanie z za rogu i a kuku ma Cię to tez jest powód żeby kogoś lubić. To samo o technice sortowania. Przyszedł z brygadzistkom na stanowisku na trzecim sorcie w dodatku na podwójnym gdzie stałam ja i koleżanka i centralnie powiedział że on nie musi tego wiedzieć bo mi to do niczego nie potrzebne. A teraz morały prawi???? Jak to jest możliwe??? Nie rozumiem.

Bardzo stary pracownik
@Zniesmaczona 15.09.2018 07:34

Zniesmaczona pracuje od początku od górek. Razem z prezesem sortowalam. Budowałam ta firmę od początku. Taka atmosfera jak była tam była tylko za pana S.R na hale chciało się wejść śmiało przychodziło do pracy. Znam w/w pana rozmawiałam z nim nie jeden raz. Nie wiem co chcesz mu zarzucić. Że był człowiekiem i jako człowiek odszedł. Napisałaś że bajkami się się trudni jako jedyny mówił cała prawdę bez ogródek. Sama stała na trzecim jak z prezesem rozmawiał. Na co sobie pozwalał pozwalało mnie na nogi. Ja bym się bała on mówił prawdę. Czy sobie pisze pochlebne komentarze wątpię. Ale zawsze się ktoś znajdzie kto dobrego człowieka opluje. Jest za inteligentny żeby coś pisać mam taka pewność jeszcze nie na forum jak by coś miał na pewno poszedł by z tym do samej góry. Nie bawił by się w głupoty. Nie rozumiem tylko z kim ma pisać. Jeden prawdziwy człowiek z krwi i kość odkąd ja tutaj pracuje. A pracowałam ze wszystkimi możliwymi kierownikami którzy byli na hali. Jeden jedyny wyganiał na urlopy. Zapytałam go kiedyś czemu teraz się da a wcześniej się nie dało.?Odp wszyscy jesteśmy ludźmi każdy ma swoje problemy sprawy rodzinne. Produkcja produkcją a wypoczęty człowiek nie „pracownik-robol” z komfortem pójścia na urlop wtedy kiedy potrzebuje bezcenny. A resztę wątpliwości rozwieją komentarze innych ludzi pracujących w Vive.

Kasia
@Zniesmaczona 15.09.2018 07:34

Napisz czym jeszcze. Tym ze z hali od początku do końca nie wychodził i tym ze ganiał takie wredne i zazdrosne pindy do uczciwej pracy. Może ty jesteś jedna z tych co sobie pazurki na niego ostrzyły a tu (usunięte przez administratora) A teraz bez odwagi cywilnej boje piszesz. Zobacz na twarze koleżanek jak one dzisiaj pracują i jak wyglądają. Jak to było dwa trzy miesiące temu. Wszyscy na hale wchodziliśmy z uśmiechem i naprawdę chciało się pracować. Nawet jak dyrektor zaczął się czepiać to później przyszedł i porozmawiał wytłumaczył jak trzeba i co trzeba. Uśmiechnięty pogodny zero złości nienawiść ciepły życzliwy po prostu ludzki. Tyle w temacie.

Przerwa w ubikacji
@Zniesmaczona 15.09.2018 07:34

Zniesmaczona głupoty piszesz ja jestem z innej zmiany i to mój kierownik się bajkami trudni. Chcesz żeby wszyscy wiedzieli to powiedz kierownikowi. Jutro całe Vive będzie wiedzieć . Z której jestem zmiany pomyśl. Znam tamtego nikt o nim złego słowa nie powiedział a na niektórych zmianach to ludzie go kochają bo tyranie skasował na jednej ze zmian. Nikt na niego w mojej obecności słowa nie powiedział. A długo tu już pracuje

Sn
@Zniesmaczona 15.09.2018 07:34

Wkur......łem się zgłoszę twój wpis do admina o usunięcie jedyny kierownik który znał jakość starej nostalgii. Nieraz rozrzucał wózki z chłopakami. Nie pisz bredni bo swojej sytuacji na sortowni nie poprawisz a jemu psujesz zarąbista opinie po co co ci to da. Jeśli to porawibtwoj nastrój to strzel sobie paluszkami to jest to co powinnaś zrobić

Z3
@Zniesmaczona 15.09.2018 07:34

Za to co zrobił dl naszej zmiany Z 3 to powinni go wszyscy na rękach nosić i (usunięte przez administratora) całować . Szkoda ze na mnie nie trafiłaś zniesmaczona bym z tobą troszkę inaczej pogadała ja i moja zmiana. Prezesie za to co on zrobił dla naszej zmiany zadzwoń poproś aby wrucił przynajmniej uśmiech na naszych twarzach zagości. A dzisiejszej nocy to naprawdę dużo.

Leszek

Czy jest zatrudnienie dla inżyniera w Vive? Wróciłem do kraju po 14 latach pracy z USA zarządzałem liniami sortujacymi big pack and listami. Nie muszę zarabiać dużo , wystarczy polowa placy w USA ok 16-18 tyś zlotych. Jeżeli jest przyjęcie to z kim rozmawiać.

ajwaj
@Leszek 14.07.2018 21:00

Jest na produkcji do pchania wózków za 2tyś.

Ja
@Leszek 14.07.2018 21:00

Cv wyślij to się dowiesz

on
@Leszek 14.07.2018 21:00

16-18 tyś. na łeb upadłeś?

Leszek
@on 03.08.2018 14:44

Nie rozumiem, to jest normalna płaca dla production engineer . To ile zarabia inzynier w Vive?

Marcin
@Leszek 04.08.2018 16:40

4tys

Piotr
@ajwaj 18.07.2018 12:37

Świetne warunki:) 2000-2500 tys utrzymaj za te pieniądze rodzine w tej atmosferze która jest opisana na forum. Napewno jest to nie możliwe.

Dunkinka

Witam. Szukam pracy i znalazłam coś takiego, tylko proszę o opinię pracowników. Oferta brzmi "słodko". : VIVE Textile Recycling ZATRUDNIA! Kielce, ul. Olszewskiego 6. www.vivegroup.pl Dostaniesz: -umowę o pracę od pierwszego dnia; -dobre wynagrodzenie na czas (+ premia od pierwszego dnia); -smartfon z nieograniczonymi połączeniami + 5 GB; -bony na święta, paczki dla dzieci, wczasy pod gruszą, karty sportowe, ubezpieczenie grupowe; -gwarancja odzieży roboczej; -pracę w systemie 3-zmianowym.

Z1
@Dunkinka 19.09.2018 12:22

Z tym smartfonem jest tak że dostaniesz go po okresie próbnym jako telefon służbowy . Jeśli potrzebujesz pracy oczywiście możesz przyjść i spróbować , ale jest duże ciśnienie na sortowni i lekko nie będzie :)

dunkinka
@Z1 19.09.2018 12:36

dzięki

Ooo
@Z1 19.09.2018 12:36

A jak z pracą dla mężczyzn?

Z1
@Ooo 19.09.2018 19:22

Praca jak najbardziej jest . Ostatnio sporo chłopaków odeszło więc potrzebują do ciągania wózków i kominów oraz szycia worków

Ooo
@Z1 19.09.2018 23:19

A jak z zarobkami bo różnie słyszałem że 2000 że 2500, i czy ewentualnie są jakieś dodatkowe dni np soboty albo nadgodziny?

Pozdr
@Dunkinka 19.09.2018 12:22

Wynagrodzenie na czas, wczasy pod grusza po przepracowaniu co najmniej dwóch lat i wyplacane co drugi rok,odzież robocza dostaniesz, smartfon,bony i paczki dla dzieci, tak jak w ogłoszeniu,czyli zgadza się.

Kamil
@Dunkinka 19.09.2018 12:22

A to kryptoreklama to co już ogłoszenia nie pomagają. Po przeczytaniu tych wpisów w życiu bym się nie zatrudnił. Smartfona to ja mogę mieć za 45 zł mc. ale pracować to ja bym tu nie chciał kolega mój po pięciu latach się zwolnił. Rozwalone stawy ścięgna nadgarstki przepuklina międzykręgowa od ciągania kominów. 28 lat emeryt.

gośc
@Kamil 20.09.2018 23:16

Mało tego to ludzi zostawiają na lodzie

Były pracownik
@Kamil 20.09.2018 23:16

Piekielnie ciężka robota i nie adekwatna do zarobków. Pracowałem kilka lat. Jak poszedłem na rozmowę do innej pracy pytali wprost jak bardzo wyeksploatowany jestem. Dziwne pytanie co? Ale się udało z tego co czytam w porę. Prawda cała od nie dawna się wylała ludzie się bali teraz są zdesperowani i czekają na cód. Utrzymuje kontakt z kolegami i koleżankami jest fatalnie a wręcz tragicznie prawda najgorzej na Z1 z tego co wiem było całkiem przyzwoicie za poprzedniego kierownika ja pamietam jak ze mną na rozładunku pracował w koszuli i w kurtce nie przejmował się. Po prostu pracował w swoich ładnych ubrankach. Bo mu zależało bo panowie z Ukrainy nie dojechali. A teraz kpina. Tak ludzie piszą i mówią w całych Kielcach a szkoda.

Seba
@Dunkinka 19.09.2018 12:22

Karta sportowa kto ja widział?;)

Aga

Witajcie, myślałam o złożeniu papierów do vive i chciałabym się dowiedzieć jaka jest ogólna atmosfera tam panująca.....nie chodzi mi o biuro tylko o produkcje....jak jest na poszczególnych i zmianach i jak wygląda tam kierownictwo, krótko mówiąc na którą zmianę lepiej nie trafić bo np. kierownik lub brygadzistki nie dają żyć pracownikowi??? z góry dziękuję za pomoc....

Jola
@Aga 06.04.2018 09:36

Zapraszamy Z1 mamy chyba najlepszego kierownika zmiany w firmie tego co był na Z2 atmosfera bardzo dobra tylko panów musi ogarnąć

Z1
@Jola 14.04.2018 15:06

Potwierdzam wreszcie mamy pożądanego kierownika na Z1.

Dorota
@Z1 15.04.2018 21:00

To prawda w końcu odpowiedni człowiek w odpowiednim miejscu

Dorota
@Dorota 17.04.2018 15:17

Potwierdzam pierwszy raz od 12 lat kierownik zmiany rozmawiał ze mną jak normalny człowiek na moim poziomie nie czułam że jest lepszy ode mnie nie wywyższa się nawet brygadzistka zmieniają swoje podejście do nas chwali się oby tak dalej pozdrawiam dużo cierpliwości może ktoś tutaj coś w końcu zmieni

Z1
@Dorota 19.04.2018 16:28

Ze mną też rozmawiał jak normalny człowiek , a nie jak kierownik.

Michał
@Z1 22.04.2018 21:01

A teraz za kierownika mamy barana i trzeba z tym żyć ale cyferki się zgadzać muszą. Ja się zwalniam i wiem ze reszta nie wytrzyma długo. I wszystko jest oki.

Ania
@Michał 21.08.2018 09:38

Ja też odchodzę jak już 18 osób ze zmiany Z1.Był pan R.S dało i chciało się pracować a teraz pan Dyrektor nastawiał sobie ludków którymi się łatwo steruje i rozpierdzielą tą hale bo cyfra musi być a rwą niewolnictwa się skończyła. Nigdy do pracy nie przychodziłam tak jak przez te 4 miesiące. A teraz żygać się na to chce. I nikt się nie odezwie co dalej z tym robić panie prezesie otwórz oczy bo za chwilkę przychodu nie będzie a dalej będą wpychać panu kit w oczy. A kasa się szybko kończy.

Zuza
@Ania 31.08.2018 19:05

Masz rację ja też już siadam i chodź jestem na innej zmianie pracowałam z panem R nie było różowo wymagał wiedział co chce i wiedział co mówi. Teraz słyszę i rozmawiam ze znajomymi z Z1 jak odchodzą pracownicy z długi stażem pracy to coś nie tak a do tego kierownik który wrócił bo go poproszono i znowu odszedł bo tak nie można traktować ludzi to coś w tej firmie nie funkcjonuje. A tutaj tylko cyferki i głupota. A może by zaproponować panu R stanowisko dyrektora i dać ze 3-6 miesiące bo gorzej już być nie może tylko patrzeć jak wszyscy z tąd odejdą i nic już nie będzie. A jak napisano wcześniej kasy też może nie być.

Była brygadzistka
@Zuza 31.08.2018 19:16

Zgadzam się całkowicie z tym ale takimi kukiełkami lepiej się steruje. Oddajcie nam naszego kierownika bo inaczej to wszystko się rozpadnie ludzie się pozwalniają i będą chodzić na L-4 a tutaj nie będzie lepiej. Ten facet naprawdę szanował ludzi którzy wiedzieli po co przychodzą do pracy. Postraszył tupną nogą ale hala chodziła a teraz komedia. Nawet jak straszył że będzie zwalniał dziewczyny na trzecim sporcie to się towarzystwo ogarnęło i był spokój. Nastał wyścig szurów w czystym wydaniu. No ale chyba o to chodziło i jedyne pozytywne wpisy na tym forum o kadrze zarządzającej to tylko i wyłącznie o nim a to chyba o czymś świadczy. Panie prezesie wyciągnij wnioski bo chyba już na to czas.

Dominika
@Była brygadzistka 31.08.2018 22:15

Ta ten kierownik to jest fajny gość nie popłynął jak reszta dla kariery i nie dał się ogłupić wynikami jak panie leciały w kulki i poszły na L-4 to zatrzymał im urlopy. Ale za niego to się ludzie dobrze czuli w pracy i panów też potrafił przycisnąć, a teraz zmiana roziechana brygadzistki zapierdzielają z worami i kominami bo wynik musi być. Jeden wielki cyrk na hali chłopaki odchodzą nagminnie z pracy lub na L-4 panie też jak nie w tą to w drugą. Tylko patrzeć jak brygadzistki i trenerki podchodzą i zostaną tylko osoby na stanowiskach bo w tej firmie już nie będzie dobrze jak się nic gruntownie nie zmieni. Nawet brygadzistki chodziły jak w zegarku od krajalni w dół jak na żadnej ze zmian czysto na hali podczas całej zmiany a teraz jeden wielki (usunięte przez administratora) Jak żyć???????

Nowy pracownik
@Aga 06.04.2018 09:36

Wiecie co czytałam wszystkie opinie o tym zakładzie jeden tylko wpis o tym jakimś kierowniku pozostał bez hejtów czy to nie ciekawe. Jeden na całą firmę. Takie forum tyle gorzkich słów i reszta komentarzy skreślona przez admina a tutaj jeden żuczek się uchował. Jeden jedyny przez tyle czasu nie opluty prze nikogo. Wiecie co on chyba tam naprawdę nie pasował skoro odeszedł lub jeden jedyny, który mógł wnieść szeroko pojęte zmiany na lepsze przynaimniej z opini na tym forum wnioskuje. A teraz jak mam złożyć swoje Cv jak poczciwych ludzi z kadry już nie ma??????????????????

Michał
@Michał 21.08.2018 09:38

dlaczego podszywasz się za kogoś kim nie jesteś . Powiedz co masz do powiedzenia w swoim imeniu a nie w moim .

B dodatki
@Aga 06.04.2018 09:36

Teraz to najgorzej ma Z1 ale ogólnie atmosfera zła. Nic się na lepsze nie ma a ludzie ostatkiem sił chodzą. Maja wszystkiego dość. Tylko pogoń za wynikiem na dodatkach tragedia ciasno na taśmie nastawiali worków stojaków kominów wózków nawet nie ma jak wejść gdzie ergonomia pracy. Tutaj niech ktoś stanie i pracuje. Taśma skrzypi nikt z tym nic nie robi. Kierownik omija to miejsce szerokim łukiem zapas dodatków nieubłaganie rośnie brygadzistka rozkłada ręce. Dba tylko o wynik i premie kwartalną. Mamy tego dość postawcie Ukrainki niech pracują. Im nikt nic nie powie i nawet nie zwróci uwagi są pod ścisła ochroną. A teraz wymyślił imprezę integracyjna brygadzistki i Ukrainki . A co z nami ludźmi którzy budowali ta firmę ? Kierat i bat nad głową. Kasy na kwiatki nie było na dzień kobiet a tutaj impra za firmowe. Kto ma takie obłąkane pomysły. A kasa ucieka produkcji nie ma i kto na to zarobi.

Weronika

@Nowa, możesz powiedzieć, jakie stanowisko Cię interesuje? Rozumiem, że byłaś zadowolona z pracy w tym miejscu, skoro planujesz powrót? Możesz coś więcej opowiedzieć o swoich doświadczeniach z Vive Textile Recycling? Napisz, proszę, jeśli zdecydujesz się zatrudnić, może wtedy mogłabyś opisać zmiany, które pojawiły się w firmie od czasu Twojego odejścia.

Nowa
@Weronika 09.08.2018 10:51

Dyrektora HR

Zostaw opinię o VIVE TEXTILE RECYCLING - Kielce

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VIVE TEXTILE RECYCLING