3.1/5

Nasze benefity

Media społecznościowe

Nasze spółki

• Skierniewice
Kielce - Vive Profit Center Sp. z o.o.
Warszawa - VIVE LOGISTIC SERVICES SP. Z O. O.

5. Opinie o VIVE Group

Opinie o VIVE Group Warszawa

Nie przegap nowości o VIVE Group!

Maria

28.02.2024 20:11

Czy to prawda że praca jest 6 dni w tygodniu i nawet w sobotę jest druga zmiana? Czy zgodnie z Kodeksem Pracy jest albo dzień wolny za sobotę lub 50% więcej do dniówki za pracę w sobotę? Pozdrawiam

29.02.2024 10:30

Cześć Maria, pracujemy z założenia 5 dni w tygodniu. Teraz mamy okres wzmożonej pracy więc jest możliwość aby pracownicy przychodzili w soboty. Większość pracowników korzysta z tej możliwości. Pozdrawiam, Zespół HR

08.02.2024 23:06

Najpierw powinni zwolnić cześć z kontroli jakości i trenerek i bo niektóre nic nie robią ,a my na nie i za nie robimy.
    Szymon

16.02.2024 17:35

Brygadzisci dostali takie podwyżki że jest ich o połowę mniej i o połowę więcej pracy. I każdego to tyczy zmniejszona premia
    Pracownica

18.02.2024 09:52

To tak samo jak zwykli pracownicy.
    Pracownicy

16.11.2023 12:46

Pytanie do całego zarządu czy z końcem roku będą zwolnienia grupowe
    Qwerty

12.02.2024 20:08

Pytanie czy zwolnienie kilkudziesięciu osób w krótkim czasie obchodząc pojęcie zwolnień grupowych nieprzedłużaniem umów mieści się w "wartościach" Vive - to jest chyba ta uczciwość? a może odpowiedzialność? . Coś co jest zgodne z prawem nie musi być uczciwe z waszego punktu widzenia. Każdy myślący człowiek zauważył fakt że zwolnienia grupowe źle wyglądają wizerunkowo i dlatego rozłożone były w czasie jako nieprzedłużanie umów żeby nie płacić zwolnionym pracownikom Jeszcze napiszcie że podwyższenie płacy minimalnej i zmniejszenie premii nie jest powiązane na 100% wiarygodnie to brzmi.

15.02.2024 14:23

Witaj QWERTY, VIVE Textile Recycling jest firmą opartą na wartościach. Kierujemy się nimi w każdym działaniu, bez wyjątku. Jesteśmy przedsiębiorstwem, a biznes ma to do siebie, że musi kierować się rachunkiem ekonomicznym. Ale to nie wyklucza uczciwości i odpowiedzialności. Nasi pracownicy są dla nas najważniejsi – a jest ich niemal 2000. Bierzemy odpowiedzialność zarówno za nich jak i za ich rodziny. Dość powiedzieć, że w bardzo trudnym czasie pandemii nie została zwolniona ani jedna osoba z naszej firmy. Wszyscy, solidarnie wzięliśmy na siebie wysiłek przejścia przez ten trudny czas suchą stopą. I to nam wszystkim udało się! W firmie produkcyjnej rotacja pracowników, w tym wygasanie umów jest czymś naturalnym i nie ma nic wspólnego ze zwolnieniami grupowymi. Pozostajemy do Twojej dyspozycji także pod adresem: [email protected]

08.02.2024 17:15

Roman

09.02.2024 05:50

Dlatego mądry ten co odszedł z tej firmy. A co do usuwania komentarzy to dział HR w tej sprawie działa szybko natomiast powiem tym osobą które usuwają komentarze że poczta pantoflowa też działa i nawet chyba lepiej. Więc usuwanie nieprzychylnych komentarzy jest poprostu słabe w Kielcach Vive każdy zna i niestety nie słynie z dobrych opinii.. Może czas coś zmienić!!!! Zaczynając od zarobków bo bez dobrego wynagrodzenia nie ma dobrego pracownika

09.02.2024 12:34

Witaj ROMAN, Chętnie odpowiemy na Twoje zarzuty - Dział HR stara się odpowiedzieć na każdy komentarz, jeśli mamy informacje i możemy rozwiać wątpliwości Komentujących. Komentarze, które zawierają wulgaryzmy lub łamią regulamin portalu są jedynie usuwane przez Administratora serwisu. Pozdrawiamy, Zespół HR
    Xxxxxx

08.02.2024 16:55

Witam wszystkich,chciałbym napisać że w tej firmie wypłaty są lekko mówiąc śmieszne,pomimo że są też zmiany nocne.Pracownik który pracuje już kilka lat lub jakiś czas i zna się na pracy,dostaje tyle samo wypłaty co pracownik który został dopiero zatrudniony i trzeba go uczyć od podstaw.W dodatku to pracownik szkoli nową osobę,a nie kierownictwo bez jakiegokolwiek dodatku za jego szkolenie.Jednym słowem podsumowując ta firma to porażka.

27.01.2024 17:59

Ciekawe kiedy będą aneksy .?Najwyższa pora podpisać ,a tu cisza.

29.01.2024 12:54

Witaj Pracownik, Zachęcamy do rozmowy z bezpośrednim przełożonym lub do kontaktu z Działem Kadr i Płac lub HR ([email protected]). Przypominamy o dyżurach Działu Kadr i Płac: wt - 12.00-16.00 śr. - 8.00-12.00 czw. 8.00-12.00 pt. - 8.00-16.00 Miejsce: sala A-003 ( pokój obok Recepcji Głównej przy ul. Olszewskiego 6) Pozdrawiamy, Zespół HR

27.01.2024 13:06

Chciałbym się dowiedzieć jak będzie wyglądał system premiowania w tym roku.styczeń się kończy a my nie wiemy jak będą wyglądały nasze wypłaty.sprawa kolejny raz załatwiona w stylu Vive czyli nic nie mówić nie informować jakoś to będzie

29.01.2024 12:49

Witaj KNS, Zdecydowanie nie jest to kanał, na którym moglibyśmy udzielić więcej informacji na temat wewnętrznego systemu premiowania. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z przełożonym, który z pewnością podzieli się wiedzą w tym zakresie. W razie potrzeby Zespół HR również zaprasza do kontaktu - [email protected] Miłego dnia, Zespół HR.
    Roman

06.02.2024 15:50

Podstawa plus 10%premii . To wszystko na co możesz liczyć ale ciesz się że masz pracę!!!
    maverick

23.01.2024 20:27

Jak długo będą wprowadzane niekorzystne zmiany dla firmy? Co one maja na celu? Może obniżyć profity ludzią z otoczenia Prezesa którzy i tak nie wywiązują się ze swoich obowiązków? Jak jest problem to po prostu nie odbierają telefonów

29.01.2024 12:29

Maverick, Dziękujemy za podzielenie się opinią. Niestety ze względu na brak szczegółów nie jesteśmy w stanie odnieść się do Twoich spostrzeżeń. Zapraszamy Cię do bezpośredniego kontaktu z działem HR [email protected] żebyśmy mogli omówić Twoje uwagi. Pozdrawiamy, Zespół HR
    nina

28.01.2024 14:06

dot: sklepu w Opolu Tydzień temu już o to pytałam, lecz nie otrzymałam odpowiedzi. Proszę o informację, czy na metkach sprzedawanej odzieży umieszczacie Państwo ceny netto ? W Opolu przy kasie do ceny zakupów doliczono mi 23% podatku. Pierwszy raz w życiu z czymś takim się spotkałam, a ponieważ do kasy ustawiła się ogromna kolejka, nie byłam w stanie wyjaśnić tej sprawy na miejscu. Jestem w posiadaniu 4 metek z ubrań oraz paragonu. Proszę o odpowiedź na mail: [email protected]

29.01.2024 08:44

Dzień dobry NINA, Dziękujemy za opisanie sytuacji. W celu jej wyjaśnienia prosimy o podanie sklepu w Opolu, którego sytuacja dotyczyła - aktualnie we wspomnianym mieście posiadamy 2 sklepy własne. Wiadomość proszę przekierować na adres: [email protected] Pozdrawiam Zespół HR

11.01.2024 12:52

Wiecie, czy VIVE Group udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?

11.01.2024 13:31

Witaj, to zależy od stanowiska pracy. Na niektórych stanowiskach laptop i telefon są niezbędne do wykonywania obowiązków. Z drugiej strony są stanowiska gdzie nie ma możliwości pracy zdalnej. Pozdrawiam, Zespół HR
    Głodny

13.11.2023 19:52

Witam serdecznie Mam pytanko dlaczego pracownicy którzy pracują na zewnątrz na deszczu i mrozie nie mają posiłków? Podczas zimy.

14.11.2023 15:01

Dzień dobry, pracownicy w okresie od listopada do marca na wybranych stanowiskach (tam gdzie wydatek energetyczny jest duży) mają wydawane posiłki. Jeżeli Pan/Pani nie ma posiłku regeneracyjnego, a uważa że powinien/ powinna proszę o poinformowanie przełożonego, który powinien oficjalnie wystąpić z prośbą do zespołu BHP o weryfikacje stanowiska pracy pod względem panujących warunków. Miłego i ciepłego dnia, Zespół HR
    Na szczescie to już dawno za m

24.10.2023 23:31

Bardzo szybko odeszłam stamtąd z pracy jak kierowniczka na nocy , na zatowarowaniu zaczęła swoje krucjaty tz. wpatrywała się w prace stojąc w ten sposób, że nie dało się jej nie zauważyć. Nie czuje się w takich warunkach komfortowo mnie to stresuje , zaczęły mi wypadać z rąk wieszaki . Na co kierowniczka podeszła i z wyższością zwróciła uwagę na powolną pracę lub szukała czegoś do czego można się przyczepić. Co zabawne kiedy pracowałam tam w większej grupie nie robiła takich manewrów.

25.10.2023 12:43

Dzień dobry, dziękujemy za taką wyczerpującą opinię. Chciałabym poznać dokładnie całą historię i powód Pani odejścia z naszej Firmy. Proszę się skontaktować pod adresem: [email protected]. Pani opinia będzie dla nas ważna aby uniknąć takich sytuacji w przyszłości. Pozdrawiam, Zespół HR

02.10.2023 14:05

Co sądzisz o atmosferze w firmie VIVE Group? Ile można tam zarobić?

08.10.2023 09:15

Atmosfera jest nerwowa kiedyś bo ciagle mało teraz bo ciagle zła jakość,co do zarobków w każdej chwili premia może być i jest zabierana.generalnie zarabiamy Ok 1k mnie niż obcokrajowcy

Wywiadu udzielił/aNemi

15.09.2023 15:32

Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?

Przyszedłem do tej firmy na chwilę, w 2011 roku, a zostałem na dłużej - pracuję w niej do dziś.

Na jakim stanowisku pracujesz i na czym ono polega? Napisz, co robisz na co dzień w firmie, czym się zajmujesz?

Pracuję na magazynie. Najczęściej zajmuję się załadunkiem towarów - jest to tak zwany eksport.

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku (kwoty netto)?

Od 3600 do 3800 (bez nadgodzin). Wynagrodzenie zależne jest także od tego, ile w danym okresie wypadnie godzin nocnych.

Jak długo pracujesz w tej firmie?

12 lat.

Czy polecił(a)byś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi? Uzasadnij swoją odpowiedź.

Tak, poleciałbym. Zarobki są dość dobre (jak na region Kielc) i zawsze wypłacane na czas.

Wskaż dwa (lub więcej) pozytywne aspekty pracy w tej firmie. Uzasadnij odpowiedzi.

Dobra stawka wynagrodzenia, jak na zatrudnienie w Kielcach. Biorąc pod uwagę, że to praca w magazynie, to jest ona fajna. Współpracuje się z ludźmi, których się zna, bo większość pracowników jest w firmie od wielu lat.

Wskaż dwa (lub więcej) negatywne aspekty pracy w tej firmie. Uzasadnij odpowiedzi.

Jak w większości firm, tak i w tej, liczy się norma, czyli osiąganie określonych wyników. Brakuje także dobrej komunikacji między działami - można odnieść wrażenie, że są one do siebie wrogo nastawione.

Jakie są możliwości rozwoju na aktualnym stanowisku / w Twoim dziale? Z czego to wynika?

Mimo tego, że firma chwali się tym, że można się w niej rozwijać, to raczej tego nie oferuje. Osoby otrzymujące propozycję objęcia wyższego stanowiska (gdy takie się zwolni), to rzadkie jednostki w skali firmy.

W jakich szkoleniach, organizowanych przez tę firmę, brałeś/aś udział?

W ciągu 12 lat, nie licząc okresowych szkoleń BHP, raz zostałem wytypowany do szkolenia przeciwpożarowego, nic poza tym.

Czy szkolenia są zaplanowane i jak często się odbywają? Napisz jakich obszarów/ tematyki dotyczą.

Nie ma oferty szkoleń - przynajmniej tak to odbieram z poziomu swojego stanowiska.

W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynika? W jakich obszarach chciał(a)byś być szkolony/-a i dlaczego?

Myślę, że firma zwyczajnie nie ma pomysłu na szkolenia dla pracowników.

Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami firmy?

W obrębie magazynów wszystko jest w porządku, atmosfera jest dobra. Jak wspomniałem, pracuje się w gronie osób, które znają się od lat.

Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami a pracodawcą/kadrą zarządzającą?

Przeważnie - w obrębie magazynu - atmosfera jest dobra.

@123

01.09.2023 10:44

Nie liczą się wcale z ludźmi. Do ostatniego momentu trzymają w napięciu i nie przedłużają umów pracownikom. Niby cięcia a cały czas ogłoszenia na nabór nowych pracowników. Wszelkie informacje przekazywane na ostatnią chwilę...

05.09.2023 12:03

Rozumiemy to, że obecnie wprowadzane zmiany mogą być dla niektórych trudne. Jesteśmy natomiast przekonani, że wniosą ostatecznie wiele dobrego. Jeśli chciałbyś z nami porozmawiać - zapraszamy do kontaktu i spotkania indywidualnego z nami - napisz na adres [email protected]. Miłego dnia, Zespół HR
    Kowaks

12.09.2023 17:13

Masz rację ale gdyby praca nie była ponad ludzkie siły i godnie wynagradzana to ludzie nie kombinowali by z chorobowymi.
    Nemo

12.09.2023 13:44

@pracodawca Firmowy lekarz przyjmuje 3 razy w tygodniu po jednej godzinie, pracując na Malikowie ja specjalnie muszę jechać na Olszewskiego i zapisać się do lekarza żeby przyjść do niego na następny jego dzień pracy. Czy to jest logiczne? Muszę tracić swój wolny czas żeby tam jechać 2 razy, czy to jest logiczne?

12.09.2023 14:19

Cześć, Rozumiemy Twoją sytuację, jednakże z uwagi na aktualnie dużą ilość osób skierowanych na badania, Zakładowy Lekarz Medycyny Pracy nie jest w stanie przyjąć wszystkich w ciągu 1 dnia, stąd wprowadzone zostały zapisy na wizyty. Jesteśmy jednym z nielicznych Zakładów w okolicy, gdzie na terenie firmy swój gabinet posiada wykwalifikowany specjalista - w zewnętrznych placówkach MP terminy na wizyty są duużo bardziej odległe :) Na przyszłość - zadzwoń do HR, a wspólnie postaramy się znaleźć rozwiązanie Twojej sprawy. Miłego dnia, Zespół HR
    Sasza

24.08.2023 16:37

Witam. Dwa odnotowane wypadki, w bardzo krótkim czasie (do trzeciego prawie by doszło)i to tylko na hali vtr (niewiem jak sytuacja wygląda na pozostałych). Pierwszy to poważne złamanie kręgosłupa, drugi natomiast to zmiażdżony palec. Do wypadków dochodzi, przez nagminne łamanie przepisów BHP, przepisy te są omijanie przez pracowników, bo działaja oni pod ogromną presją nastawioną na wynik. Przełożeni wywierają ją często swoim agresywnym zachowaniem. Przez co niektórzy pracują wystraszeni co przekłada się natomiast na niemiłą atmosferę w pracy. Czy góra ma zamiar dokonać jakichś działań w tym kierunki żeby m. in. Poprawić bezpieczeństwo ludzi tam pracujących? Druga kwestia to telefony służbowe które jakiś czas temu nam odebraliście i wszystko było by w porządku gdyby pracownicy nie musieli w trakcie szychty używać słuchawek prywatnych. Jakieś działania w tym kierunku będą podejmowane? Wielu pracowników uszkodziło swój prywatny telefon będąc zmuszonym korzystać z niego w sprawach służbowych. Ostatnia kwestia to kwestia organizacji, można było by uzyskać zamierzony wynik produkcji, nie narażając pracowników na stres i przemęczenie ale potrzebne są pozytywne zmiany w planie pracy. Niestety takowego planu nikt nie wymyśli bo do stołków dobrały się same kołki

27.08.2023 22:47

Dokładnie Sasza zgłoś się do HR żeby brygadzista mógł Ci potem dokładnie wytłumaczyć ze wcale nie musisz się spieszyć i ze wynik wcale nie jest ważny w tej firmie.najważniejsze jest bezpieczeństwo i dobra atmosfera w pracy????
    Sasza

28.08.2023 17:40

Przyjazna atmosfera pracy? Wynik nie jest ważny? Może nie był dzień po wypadku, za niedługo znowu wszystko wróci do normy. Wróci (usunięte przez administratora) wyścig szczurów.(usunięte przez administratora)
    Praco

07.06.2023 21:40

Siemka chciałem się zapytać czy w przeciągu dwóch lat zaszły jakieś konkretne zmiany w firmie bardziej mi chodzi o VTR na Olszewskiego czy doszły jakieś nowe działy jak z nową i starą nostalgią itp czy zmodernizowane są linie jak i maszyny jak z kierownictwem czy były jakieś zmiany jak z brygadzistami czy są nowe twarze czy poprawiły się warunki pracy oraz jak z przepustowoscią przerabianego towaru ile teraz wychodzi podczas zmiany oraz jak wygląda strefa finansowa pozdrawiam :)

12.06.2023 08:50

Cześć :) zapraszamy do kontaktu z HR - odpowiemy na wszystkie zadane przez Ciebie pytania. Gdybyś był zainteresowany rozpoczęciem pracy w strukturach VIVE Group, prześlij nam swoje CV na adres [email protected]. Skontaktujemy się z Tobą, umówimy na spotkanie i omówimy nurtujące Cię kwestie :). Miłego dnia, Zespół HR

16.06.2023 08:17

Dziękujemy i również pozdrawiamy :) Zespół HR
    Karolina

12.04.2023 18:13

Dlaczego brygadzistą zostaje osoba która nie ma pojęcia co się dzieje na danym dziale? Czy nikt tego nie widzi? Osoba będąca liderką ma większe pojęcie od tego co się dzieje i to właśnie taka osoba powinna ciągnąć dział do góry wtedy też ludziom lepiej by się pracowało bo otrzymywali by rzetelne odpowiedzi na zadawane pytania co i jak mają robić. A tak to póki co na Z1 jest swawolka.

13.04.2023 10:36

Witaj, awans w firmie związany jest bezpśrednio z konkursem wewnętrznym. W odpowiedzi na ogłoszenie swoją kandydaturę może zgłosić każda osoba, która spełnia kryteria. Rekrutacja wewnętrzna to spotkania i rozmowy bezpośrednie z kandydatami oraz badanie kompetencji. Na podstawie uzyskanych wyników osoby zarządzające produkcją podejmują decyzję i dokonują wyboru osób na stanowisko. Jeśli chciałabyś porozmawiać z nami o konkretnej sytuacji lub konkretnej osobie, zapraszamy do kontaktu i podzielenia się z nami spostrzeżeniami. Przypominamy kontakt - [email protected] Miłego dnia, Zespół HR
    Kamila

24.03.2023 09:17

Witam chciałam zapytać czy to prawda ze na hali produkcyjnej po świętach będzie przestój z powodu braku pracy? Zostało zwolnionych 50% Ukraińców i cały czas są masowe zwolnieni
    odpowiedzialny

31.03.2023 15:27

Nie prawda . Nie ma żadnych zwolnień masowych , To PLOTKI. Taką informację dostaliśmy dzisiaj od Dyrektora.
    BOSS

06.04.2023 13:26

TAK

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w VIVE Group?

Kontakt - VIVE Group

Łopuszańska 22 02-220 Warszawa

Branża główna: Sprzedaż hurtowa
    Mam pytanie

17.03.2023 21:42

Witam chciałem zapytać dział kadr czy jeśli chce się zwolnić i mam umowę na czas nieokreślony a muszę wyjechać bo kredyt mnie pogrąża a sądzę że kierowniczka i brygadzisci mi nie będą chcieli pójść na rękę bo trudno się z nimi dogadać a chce się zwolnić wcześniej niż 3 miesiące które mam w wypowiedzeniu ustawowo gdzie mam się zgłosić żeby się jakoś dogadać? Proszę o szybką odpowiedź vive

22.03.2023 08:37

Cześć, znamy tylko fragment Twojej historii, dlatego nie możemy rzetelnie odpowiedzieć na zadane przez Ciebie pytanie. Zadałeś/aż pytanie anonimowo, więc niemożliwe jest się do niego odnieść poprawnie. Zadzwoń/przyjdż - porozmawiamy i wspólnie postaramy się znaleźć najlepsze rozwiązanie. Pozdrawiamy, Zespół HR
    klient

20.03.2023 20:20

Witam Kiedy ruszy sklep internetowy Vive?

11.03.2023 15:09

Czy wiadomo kiedy ruszy produkcja na hali yuyao ?
    Warsztat VTR-Y

13.11.2022 12:02

Witam serdecznie, chciałbym zapytać szanownych kierowników na fikcyjnych stołkach wszystkich warsztatów oraz wszystkich (usunięte przez administratora) których macie pod sobą także na fikcyjnych stanowiskach. Chcecie pracowniką na warsztatach sprawdzać prywatne szafki? ok nie ma problemu, ale najpierw zacznijcie od siebie od swoich biurek wypchanych po brzegi począwszy od narzędzi kończąc na płynie do spryskiwaczy. Pytam czy biurko pseudo kierownika powinno być wypchane po brzegi wszystkim czym tylko się da? Czy ktoś jest w stanie to kontrolować co wy z tym robicie? Może najwyższy czas przejrzeć kilka lewych faktór które wystawiacie na firmy zewnętrzne spokrewnione oczywiście z wami. Obsadziliście swoimi ludźmi biura i warsztaty !!!! Każdy pracownik na warsztacie ma inną podstawę w zależności od spokrewnienia z wami.(usunięte przez administratora) jeden kierownik na 3 ludzi w tym jeszcze Lider. Pamiętajcie jeśli przyjdziecie z kontrola zacznijcie najpierw od siebie.

16.11.2022 10:36

Cześć, kilkakrotnie pisaliśmy już o tym, że nie usuwamy komenatarzy, które są zgodne z regulaminem. Jest nam niezwykle przykro, że nie masz do nas zaufania, chociaż nie rozumiemy jaka jest tego przyczyna. Niejednokrotnie pokazaliśmy, że robimy wiele, żeby być wsparciem dla wszystkich pracowników - zawsze wysłuchamy i staramy się do każdego wyciagnąć pomocną dłoń (jeśli takiej potrzebuje). Uważamy, że komunikacja i zgłaszanie sytuacji trudnych powinno być dla wszystkich tak samo ważne i niezbędne jak dla nas. Mimo Twoich obaw, zachęcamy i zapraszamy do kontaktu z nami, wspólnie spróbujemy znaleźć najlepsze rozwiązanie dla Twojej sprawy. Przypominamy, że codziennie można nas znaleźć w Dziale Personalnym, w godzinach pracy biura lub napisać do nas na adres [email protected]. Miłego dnia, Zespół HR
    Pewna osoba

11.03.2023 09:13

Ja mialam problemy bedac na stanowisku brygadzisty z inna brygadzistka. PANI dyrektor Pani Sylwia z owczesnym wtedy kierownikiem Panem Sylwestrem tak pomogla rozwiazala sprawe ze zadowolona z pracy juz tam nie pracuje....Nie bede tego komentowac. Wnioski niebawem dostrzerzesz
    Bartek

09.03.2023 20:47

Widzę że fajnie się polepszyło od dwóch miesiącu po podwyżkach 3500 zarabiam i to mi się podoba. Na innych zakładach jest o wiele gorzej. Daje spory plus .

10.03.2023 15:30

Biorąc pod uwagę fakt, praca w godz. nocnych, ustawowo dodatek 20%. Podnieśli płacę minimalną kosztem obniżenia premii z ok. 30 na 18 %. Praca jaka jest chyba nie trzeba tłumaczyć nikomu, kto przepracował chociaż kilka dni w tej firmie. Nocki to porażka. Warunki pracy kiepskie, hałas, brud, itp. Minimalna płaca krajowa to 2700. Także za ten za-pieprz zarabiamy raptem ok. 700 zł. więcej. Tak ci się to podoba ?
    DżianKarlo Fisikela

25.02.2023 11:37

Praca Kierowca Transportu Wewnętrznego kat. C jakie zarobki, opinie za miesiąc na godzinę netto/brutto

27.02.2023 09:53

Witaj, zapraszamy do kontaktu z naszym Zespołem HR, który opowie dokładnie o zakresie obowiązków na tym stanowisku, wynagrodzeniu i systemie czasu pracy. Podczas rozmowy wspólnie ustalimy dogodny dla obu stron termin spotkania. Do zobaczenia, Zespół HR
    Ania VTRO

17.02.2023 17:50

Dowiedziałam się, że od kwietnia podobno znowu będą 2 zmiany i na Yuyao znowu będzie szła produkcja!! ( I to nie był zwykły pracownik) Co chwilę jakieś osoby z Malikowa do nas przychodzą. Kierownicy i brygadziści oczywiście udają, że nic nie wiedzą. Kto rządzi tym wszystkim, żeby nie mieć odwagi powiedzieć nam prawdy wcześniej o takich zmianach.

18.02.2023 10:05

Ja posiadam informację że w kwietniu mają być masowe zwolnienia. Informacje te posiadam od baadzo wysoko postawionej osoby

24.02.2023 07:42

@Anonim Cześć, Nie potwierdzamy tego o czym jest ten wątek. Zachęcamy do sprawdzenia swojego źródła, gdyż informację, które Ci przekazuje są nierztelne. Jeśli chcesz uzyskać wiarygodne informację, zapraszamy do kontaktu z [email protected]. P.S. Informację posiadamy od jeszcze wyżej postawionej osoby :) Pozdrawiamy, Zespół HR
    Pytanie do firmy Vive

28.12.2022 13:48

Cześć Czy wiadomo coś na temat podwyżek dla pracowników fizycznych ? Jak coś to ile i kiedy?
    Boleslaw

20.02.2023 07:43

Przecież dobrze w sumie zarabiamy, naturalnie ciężko pracujemy ale zus opłacony urlop czego jeszcze ???
    PYTANIE

10.02.2023 10:22

Witam Dzial Kadr, chciałam zapytać, czy za oddanie krwi przysluguje pracownikowi dzien wolnego, jak regulują to przepisy w firmie Vive?

15.02.2023 07:50

Ponawiamy propozycję kontaktu z dzałem Kadr i Płac - znajdziesz tam odpowiedzi na zadawane przez Ciebie pytania. Pozdrawamy Zespół HR
    Ewka

16.02.2023 23:08

Tak, płatne. Sama z tego korzystam ;)
    Dawid

28.01.2023 10:13

Witam ile wynosi miesięczne wynagrodzenie w Vive??

06.02.2023 08:29

Witaj, najlepiej zapytać u źródła, dlatego zapraszamy Cię do kontaktu z Zespołem HR. Oprócz przedstawienia wnagrodzenia, opowiemy Ci o zakresie obowiązków na stanowisku, które Cię interesuje i odpowiemy na wszystkie Twoje pytania. Czekamy na Twój kontakt. Pozdrawiamy, Zespół HR
    Buli

06.02.2023 11:37

Witam Jeśli chodzi o wynagrodzenie to proponuję popytać znajomych firma jest dość znana w regionie więc zawsze znajdzie się ktoś kto tam pracuje lub pracował. Dział HR jak zwykle odpowiada wymijająco a wpisy osób na tym forum które są nieprzychylne są usuwane więc z tego źródła się nie dowiesz jakie jest wynagrodzenie Wiktor.Znam jakie jest wynagrodzenie w tej firmie lecz nie będę wypowiadał się na ten temat jednak co mogę napisać to że nie jest ono adekwatne do wykonywanej pracy w systemie 3 zmianowym. Wystarczy że zrobisz sobie małe rozeznanie pośród pracodawców i wtedy sam zdecydujesz czy warto podjąć pracę w tej firmie. Jeśli złożyłeś tam swoje CV a dział HR zaprasza Cię na rozmowę kwalifikacyjną więc może warto iść i dowiedzieć się u źródła jak to wygląda a wtedy sam zdecydujesz czy warto podjąć pracę w tej firmie.
    Wiktor

24.01.2023 10:42

Dzień dobry Chciałbym zapytać czy obecne jest rekrutacje na sortownie. Praca dla mężczyzny. Czy praca jest w systemu 3 zmianowym?

25.01.2023 09:59

Witaj Wiktor, Na sortowni pracownicy pracują w systemie 3 - zmianowym od poniedziałku do piątku. Zapraszamy do kontaktu z zespołem HR - [email protected], który na spotkaniu przedstawi więcej szczegółów dotyczących pracy w firmie Vive i chętnie odpowie na Twoje pytania. Miłego Dnia Pozdrawiamy Zespół HR

06.02.2023 08:31

Cześć Wiktor, prowadzimy obecnie rekrutacje na stanowisko Pracownik Produkcji na stanowiska typowo męskie. Produkcja pracuje w systemie 3 zmianowym od poniedziałku do piątku. Zapraszamy do kontaktu - przedstawimy Ci szczegóły. Miłego dnia :), Zespół HR
    Julia

28.01.2023 23:28

Powie ktoś coś więcej o tym wynagrodzeniu dla Kierownika Projektu? Nawet już chodzi nie tylko o podstawę, ale czy to premie są osiągalne, o których piszą w ogłoszeniu, i czy mają realistyczne oczekiwania względem ludzi w tym względzie? Bo w innej firmie mojej to premia była jak marchewka zawieszona na kiju, której nie dało rady złapać.

02.02.2023 12:04

Dzień dobry JULIA, Proces rekrutacji na stanowisko Kierownika Projektu został zakończony na przestrzeni minionego miesiąca. Zachęcamy Cię do zapoznania się z naszymi aktualnymi ofertami pracy, dostępnymi na naszej stronie: https://www.vivetextilerecycling.pl/praca/ W razie jakichkolwiek pytań, zapraszamy również do kontaktu: [email protected] Pozdrawiamy, Zespół HR

01.12.2022 19:30

Serdecznie chciałbym powitać dział kadr. Mam pytanie, kiedy pracownicy którzy otrzymali telefony komórkowe, służbowe będą mogli liczyć na nowe ? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

02.12.2022 07:32

Witaj, temat telefonów służbowych jest bardzo indywidulany i nie znając szczegółów nie można konkretnie opowiedzieć na Twoje pytanie. Obsługę procesu związanego z wydawaniem i wymianą telefonów prowadzi Dział Administracji. Zachęcamy zatem do kontaktu z Administracją, w celu uzyskania szczegółów! :) Miłego dnia, Zespół HR

23.12.2022 09:18

Cześć, telefonu, jak każde urządzenie elektryczne, wymaga czasami wymiany na nowszy model. Takie działania planuje również VIVE Group. Zapraszamy do kontaktu z Zespołem HR - z chęcią opowiemy o możliwościach korzystania ze sprzętu służbowego. Nasz kontakt - [email protected] Miłego dnia, Zespół HR
    Allassss

28.11.2022 19:45

Wiadomo kiedy talony na święta i talony dla dzieci na Mikołaja
    Z1

30.11.2022 15:24

Na święta ????

01.12.2022 07:21

Witaj, informacje o Świadczeniach Socjalnych były przekazywane pracownikom na początku listopada poprzez Komunikat na skrzynki mailowe, a wersje papierowe wywieszane były w ogólnodostępnych miejscach na terenie firmy. Dodatkowe informacje są również zapisywane w treści maila przy wysyłaniu pasków wynagodzeń - zachęcamy do dokładnego czytania całej wiadomości, gdyż w ten sposób będą wysyłane kolejne informacje :) P.S. Karty dla dzieci będą przekazywane "na Mikołaja", natomiast świadczenia pieniężne dla pracowników wypłacane do 15.12. Miłego dnia, Zespół HR
    Zmiana

24.11.2022 14:24

Nie mogę zalogować się do platformy kadrowej ,coś jest z nią nie tak. Czy ktoś wie jak to zrobić ?

25.11.2022 08:25

Witaj, myślimy, że w tym temacie z pewnością pomogą pracownicy Działu Kadr i Płac bądź skierują do odpowiedniej osoby, która może pomóc. Zapraszamy do kontaktu - [email protected] lub na dyżur kadrowy w godz: wt - 12.00-16.00 śr. - 8.00-12.00 czw. 8.00-12.00 pt. - 8.00-16.00 Miejsce: sala A-003 ( pokój obok Recepcji Głównej przy ul. Olszewskiego 6) Zapraszamy Zespół HR
    Katarzyna

17.11.2022 07:25

Piszecie, że w firmie zaszły zmiany - mianowicie wprowadzono system trzyzmianowy. Chciałabym dowiedzieć się jak to wygląda z perspektywy pracowników magazynu. Czy tutaj też trzyzmianówka czy np tylko nocki?

21.11.2022 11:55

Cześć, System pracy na magazynie nie uległ zmianie. Cały czas pracujemy w systemie 3 zmianowym. Pozdrawiamy, Zespół
    PYTANIE

16.11.2022 16:25

A mam pytanie bo nikt nie wie... kiedy wróci e vive i czy w ogóle wroci?
    Gnomi

01.11.2022 09:36

A jak Wam się podobają zmiany może jakieś opinie?
    Gnomi

02.11.2022 13:26

Nie sprawdzam tylko pytam a zmiany nie są może duże lecz jednak system trzyzmianowy powraca i trochę zmian wokół tego chyba jest

02.11.2022 14:12

Tylko na jednej hali są nocki
    OBIECANKI CACANKI

16.10.2022 09:07

Mam pytanie do zespołu HR... Przyjmując ludzi do pracy podczas rozmowy rekrutacyjnej były zapewnienia ze strony zakładu że firma idzie na rękę pracownikom z poza Kielc i będzie rozlokowywała tak pracowników żeby mogli dojeżdżać z innymi osobami . Okazuje się że od likwidacji 3 zmiany nie jest już tak kolorowo . Nie wszyscy pracownicy mogą z tego przywileju korzystać . Teraz znów zostanie wprowadzona 3 zmiana na niektórych halach i okazuje się że część ludzi nie będzie miała czym dojeżdżać bo znów ma dojść do kolejnego rozdzielana ludzi nie zważając na to że ci ludzie nie będą mieli z kim dojeżdżać. dlaczego nie potraficie tym ludziom iść na rękę i skonstruować tak ekipę żeby osoby spoza Kiec miały możliwość z kim jeździć do pracy. Nie oszczędzacie nawet DOJEŻDŻAJĄCYCH małżeństw bo i oni mają być rozdzielani na osobne zmiany . Zobaczycie co się będzie działo po 1 listopada ile będzie składanych wypowiedzeń , ale widocznie takie robienie zamętu wam pasuje , obyście się tylko nie obudzili z ręką w nocniku . Pozdrawiam .
    Iwona

17.10.2022 11:34

Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Moja sprawa jest obecnie weryfikowana ale pocztą pantoflową można się dowiedzieć że wszystko skończy się happy-endem :) .Serdeczne pozdrowienia dla Pana Sylwestra :)

18.10.2022 13:58

Iwona, cieszymy się, że planowane jest poztywne rozwiązanie. Również pozdawiamy Sylwestra! :) Miłego dnia, Zespól HR
    Dodi

03.10.2022 22:02

Co się robi w pierwszych dniach pracy I na czym polega praca I czy jest bardzo ciężka

04.10.2022 14:21

Witaj Dodi, Zapraszamy Cię na rozmowę rekrutacyjną. W zależności od stanowiska jakie Cię interesuje, chętnie opowiemy o warunkach pracy i zadaniach jakie realizują nasi pracownicy w pierwszych dniach na stanowisku pracy. Przedstawimy Ci także system wynagradzania, opowiemy o naszych benefitach pracowniczych i odpowiemy na wszystkie Twoje pytania. Możesz skontaktować się z nami za pośrednictwem e-maila: [email protected] Pozdrawiamy, Zespół HR

Zostaw merytoryczną opinię o VIVE Group