SEWS-CABIND POLAND

Żywiec

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 408 ocen.

Opinie o SEWS-CABIND POLAND

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SEWS-CABIND POLAND

...

Hejka. Wiecie jak może nazywa się Pan z komaksow czarne włosy i broda. Średniego wzrostu. Teraz miał nocki. Chyba robi na 3-4 komaksie od końca. Nie piszcie tylko żebym podeszła bo niestety ale nie mam takiej możliwości:'(

Damian
@... 14.01.2018 18:56

A co? Szukasz bolca?

nowy
@Damian 15.01.2018 12:08

No twojego

Kasandra

Na jakie podwyzki mozemy liczyc? Czy w końcu nasz przewodniczacy zwiazkow stanie na wysokosci zadania i wywalczy nam godne zarobki? Czy jak co roku zgodzi sie na wszystko?

Benek

Słyszałem o SEWS-CABIND POLAND, że jest dobrym pracodawcą dlatego interesuje mnie praca w firmie. Podpowiedzcie czy są jakieś potrzeby kadrowe?

Ona
@Benek 12.01.2018 19:28

Lepiej nie idź do Cabindu. Wypłata marna, bardziej cenią Ukraińców jak Polaków. Nie masz po co tu przychodzić..

Tadziu

Dziś przed 14:00 ochroniarz "dzień dobra" pałował Ukraińca. Siklo krwią tylko, nie wiecie czemu?

Damian
@Renia 05.01.2018 00:46

Slyszalem, ze Ukrainiec chcial znow ukrasc tasme, ochroniarz to zauwazyl i zaczął go okladac pałką teleskopowa. Brawa dla ochrony.

Anonim
@Tadziu 04.01.2018 18:53

Dyskietki nie chciał pokazać

Marta

Biedzie wyplata w tym tygodniu?

Chadasyngangucabind

Jeden wielki (usunięte przez administratora) nic niczego nie ogarnia nikt siebie nie szanuje.. Rozumiem ze sa ..12 ale to masakra jest jakas zwlaszcza babszcztyle z kontroli niebieskie.... masakra glupie to takie ze hohohoho... Ale jak ci (usunięte przez administratora) litanie.. Pies ma wieksze iq... Od niej

Nena
@Gospodarz 28.11.2017 21:20

Ciekawe od czego jest??od lizania (usunięte przez administratora) liderom i mszczeniu się na tych kogo nie lubią?zdziczałe foki????

rogal
@Gospodarz 28.11.2017 21:20

buraku ty chyba z kontroli jestes,a szkolic to ty se (usunięte przez administratora) mozesz ale żołnierza w kiblu,pozdro dla ciebie i wez sie (usunięte przez administratora) w koncu chwyc roboty

Grazyna

Cóż mogę napisać? Nie wiadomo od czego zacząć. Chyba tylko wypada płakać nad tym zakładem. Paranoja goni paranoje ???? wymyślają standardy według których powinno się pracować a tak naprawdę nie ma jak ich przestrzegać z powodu ciasnoty i z powodu zawyzonych norm. Żeby pracować zgodnie z przepisami stosować zasady 4P 6S itp itd nie powinno się działać w pośpiechu i w stresie. A w tym zakładzie jest tylko stres i jedno zdanie które wciąż słyszymy "dlaczego tak malo". Niektóre osoby tak się boją ze własne zdrowie narażają i szaleją. Potem płacz bo kontrol sypie czerwone kartki. I tu też zależy czy kogoś lubią czy nie . Jak masz dobre stosunki z nimi to jeszcze może coś poprawia a jak byś tak nie daj Boże im coś powiedział to murowana czerwona kartka. I tak biegnie w kółko. My musimy robić coraz szybciej więc pomyłki wynikają z pośpiechu.Robiac wolniej słyszymy bo Cię przeniose na inny dział. A każdy woli robić to co już umie co zna. Straszenie ciągle. No i taki to jest ten zakład.

SAMAprawda
@Grazyna 22.11.2017 11:05

Dokładnie... zgadzam się z wypowiedzią powyżej. Ja pracuję na takim stanowisku, że ledwo mogę przejść między tablicami. Naprawdę. Na dodatek- mając dwa stoły do pod-montażu to pracuję na nich z dodatkową parą, która robi wiązkę obok. Sińce na nogach są ciągle i pewnie prędko nie znikną. Bardzo "przyjemna" praca oraz warunki, człowiek zapier***, a na koniec słyszy "MAŁOO!!!!" itd. swojego Lidera.

michael de Santa
@Grazyna 22.11.2017 11:05

masz racje kontrol w tym zakladzie to w większości nieroby i mendy(nie wszyscy),czlowiek (usunięte przez administratora) a te wolaja o byle gowno,wedlug mnie same powinny poprawiac bo i tak tylko jedza i obgaduja..pozdrawiam wszystkie zapracowane krowy ;)

Anka

Czemu Ukraincy chodza po zakladzie w trampkach, sandalach, klapkach? Czy oni maja stopy ze stali? Nie musza miec obuwia ochronnego? To dlaczego my Polacy musimy chodzic w niewygodnym obuwiu? Czuje sie dysktyminowana w tym momencie.

Andrzejnoipasuje

Kocham was kotki

.

Czemu chcecie związki odwołać Ady mam patelnię kupują ha ha ha tyle kasy było ściągane A tu patelnię chyba żeby sobie w łeb szczelic!!!!!!!

:)
@. 17.11.2017 21:32

pisz się "strzelić"

Nena

Kiedy beda paczki ze zwiazkow?i co w nich ciekawego?

Ona
@Nena 22.12.2017 10:49

Żaden żal. Współczuję facetowi bo musi robić na ciebie. Tylko bon i paczka jest raz do roku. To się siedź że tyle masz bo inni mają więcej ????????

anonymous
@Ona 23.12.2017 00:02

(usunięte przez administratora) chłop to może robi na Ciebie bo jakbyś czytać umiała to mam swoją pensje.Jak tak robisz wiązki jak czytasz to nie wiem co jeszcze w kabindzie robisz.Matoł.

Flagowy

Kiedy na maszcie przy wejściu na teren zakładu zawiśnie flaga Ukrainy obok Polskiej , Wloskiej i Japońskiej to dyskryminacja oni pracują najwięcej z nas przecież należy im się nie wnikajmy że jakościowo to masakra , kradną ,smierdzą itd ale jednak Flaga ma wisieć i już

Pur blanca
@Flagowy 21.12.2017 18:27

Odnośnie smierdzenia to sie nie zgodzę!!!!!więcej starych pracowników tam wali!aż w oczy szczypie nieraz!no ale cóż siebie się nie czuję to na kogoś zwalić trzeba!

Kadr

Super że Ukraińcy są u nas! przynajmniej robota idzie! najwięcej do wypowiadania tu na ich temat mają kwoki z dużymi (usunięte przez administratora) co za przeproszeniem g....no robią a patrzą tylko na innych!narzekać każdy potrafi i patrzeć na innych ale spójrzcie na siebie co robicie....obgadywac patrzeć na ręce i kanapka w pysku!!!!to pasuję!!!!!

Szkodaq

Kiedy ukraincow deportuja?

Aga
@Szkodaq 20.12.2017 20:37

Nigdy! Bo to juz zaklad ukrainsko polski a nie polsko ukrainski. Teraz to ukraincy maja wiecej do powiedzenia niz polacy.

Ciekawy

Podobno na main real są ukryte kamery,ktoś wie czy to prawda?

Ochrona.
@Ciekawy 15.12.2017 07:41

Tak, to prawda.

Nauczsiepisac
@Ciekawy 15.12.2017 07:41

Main rear.

Omegi

Kierownictwo zamiast zajac sie zlodziejami z Ukrainy, pracownikami z Ukrainy ktorzy nie respektuja norm, zasad zakladu, Ukraincami ktorych nie interesuje wydajnosc, bo placi sie im za godzine. Kierownictwo ogranicza prawa pracownikom z Polski (zakaz wnoszenia plecakow). Wymaga od Polakow norm ktorych nie da sie osiagnac. Dlaczego Ukraincy zaniżaja wydajnosc pracownikom Przygotowania i Komaxow?

Mis
@Omegi 10.12.2017 19:50

Trzeba to poruszać na zebraniu bo mamy średnią Zakładową i jesteśmy stratni

...
@Omegi 10.12.2017 19:50

na każdym wydziale gdzie pracuje Ukraina jest tak samo, szybko sie zorientowaliście....

Uwaga zlodziej!

Haha zlodzieje z Ukrainy rozkradaja zaklad. Uwaga na nich bo kradna. Jak wyniosa z zakladu tasmy to bardzo prawdopodobne, ze wezma sie za portfele Polakow.

Polak
@Uwaga zlodziej! 07.12.2017 13:52

Zakład też nas okrada dają bony a wypłaty masakryczne w tym miesiącu, ile macie za jakie nadgodziny produkcyjne?

Cyk
@Polak 07.12.2017 15:27

Masakryczne ? Pracuj więcej to zapłacą Ci więcej, proste.

Alicja

Czy ktos wie co robi policja w cabindzie?

anonymous
@Alicja 06.12.2017 19:10

Z szatni tak smierdzialo ze policja podejzewala ze jest tam trup jakis a to tylo tasmy i silikon

analDestroyer666
@anonymous 07.12.2017 12:23

wejscie po nich do wc to jest wyzwanie

Mojżesz

Dzieki za super paczki. Wszystkim sie podobaly. Brawo dla zakladu! :)

Antoni
@Mojżesz 06.12.2017 12:51

Potwierdzam. Gratulacje, naprawdę udane prezenty, które przydadzą się na święta, do prezentów, ciast itd. Super!

jak wszyscy to wszyscy

a ja bym chciała zapytać jeżeli wymieniają liderów to chciała bym się dowiedzieć kiedy w końcu zaczną przenosić kierowniczki na inne zmiany czy na leśniankę ,bo im też by się przydała jakaś zmiana i to by było wtedy fer wobec liderów i ludzi bo raczej nie jesteśmy gorsi od nich żeby tylko nami pomiatano i rzucano po liniach wiec zapraszamy panie też do wymiany ,aby zobaczyły jak to jest być rzucanym i pomiatanym .......wesołych świąt

ONA

Paczki super zakład się postarał ,poczęstunek wigilijny też niczego sobie ,my,śle że załoga zadowolona .

Girl@$

Konfidenci produkcyjni ... Dlugo pracuja na zaufanie i wiedza kiedy pojawia sie dobra chwila zeby kogos wygrysc..... Pozdrawiam

kochaaaankaaaaaaa..

Bierzcie sie do pracy lepiej... Bo do plotek ... To kazdy pierwszy.. ... Bajki cabindowskie... Z taka kreatywnoscia.... Artysci " propdukcyjnii"

Niewiasta

Ciekawe dlaczego znowu zmieniają nam lidera na przygotowaniu, czy nie wydaje się wam to podejrzane? Jedna liderka jest od samego początku na zgrzewarkach, nawet tam pracowała po przyjęciu a na prasach, cynowaniu i rurkach było już conajmniej 7 liderów, którzy są wymieniani średnio co 6 miesięcy, a ta jedna jak siedziała na zgrzewarkach tak dalej siedzi. Ciekawe o kim mowa i jak się to ma do równego traktowania pracowników w naszej firmie. Czyżby była protegowanym kierowników?

Wałęsa
@Straska 04.12.2017 17:03

Widocznie są (usunięte przez administratora)liderzy na produkcji skoro co chwilę się zmieniają proste .

JA
@Wałęsa 04.12.2017 19:15

Ludzie, jak możecie tak wszystkim ubliżać?! Skąd w Was tyle nienawiści??? :(

Paul

Kiedy paczki zakladowe będą?))

I juz
@Paul 04.12.2017 07:55

Nie bedzie.

NeilTyson

Zauważyliście w pracy na produkcji, postprodukcji, że z ludźmi nie ma o czym porozmawiać? Mało kto ma jakiekolwiek poglądy polityczne, mało kto czyta jakiekolwiek książki, nie interesuje się nauką, biologią, astronomią, fizyką. Przychodzisz i słyszysz o śmiesznych tekstach z You**be, wiocha.pl, co kto wrzucił na "fejsa" itd. Mało kto ma swoje zdanie na jaki temat, nie reprezentując niczego ciekawego. Czy to społeczeństwo pracowników fizycznych Sews Cabind jest tak ograniczone umysłowo i ma to wpływ na to jak zakład nas wykorzystuje i traktuje jak (usunięte przez administratora) Polecam poczytać Rothbarda.

Satan Claus
@NeilTyson 01.12.2017 20:31

Jest o czym rozmawiać ale nie wolno. Jak cię taką niskokształcona liderka zobaczy , to cię spi erdoli jak burą sukę. Tyle w temacie, a co do czytania to wolno czytać tylko dokumentację zakładową.

anonymous

Ważne że jest nowy JEEP na parkingu pod biurowcem...

HailHydra

Ponoć ma nie być bonów w tym roku na święta a paczka ma być okrojona do połowy tego co w zeszłych latach. Do tego nie bylo Family Day w tym roku pierwszy raz w historii, Ukraińcy zarabiają więcej od nas produkcyjnych, liderzy mobbinguja ludzi, by cały rok pracowali nadgodziny, a na koniec dostajesz 1700 złotych wypłaty i musisz odrabiać w sobotę za darmo, by mieć 29.12 w święta z rodziną dzień wolny. Polecam pracę w naszym cudownym zakładzie!

Renata.
@Aga 30.11.2017 13:58

Japa koniu.

Srala
@Aga 30.11.2017 13:58

Zawsze są wpłaty na konto które nazywane są bonami????

Nena

Kiedy będą bony i paczki???

Orfeusz

Dzisiaj widzialem kilku Japoncow błąkało sie po zakladzie. Przeciez juz prawie tydzien po audicie :D Musial ich niezle ponieść melanż... :D

Lol
@Orfeusz 28.11.2017 19:00

Jeszcze długo będą!

Akus

Jestem nowy czy pracownicy otrzymują jakieś bony lub premie na święta a jak tak to w jakiej wysokości?

Ol
@Annia 27.11.2017 05:23

Tak? A gdzie tak placa bo chyba nie w cabindzie chyba ze biurowi bo fizyczni ledwo 300-500zl

Kappa
@Annia 27.11.2017 05:23

Pracownicy fizyczni 1500 złotych wypłaty do wydania w TESCO XDDDDDDD

Lord

Bedzie wyplata w tym tygodniu?

Blondyneczka..zolta..

Pozdro dla seby z komaaxuu mam kisiel w gaciach na twoj widok

Testo

Wpiszcie sobie na (usunięte przez administratora) "Polskie lasery światłowodowe - Fabryki w Polsce" zobaczcie jak wyglądają fabryki w Polsce stworzone od postaw przez Polaków, jakie warunki, higiena pracy, optymalizacja pracy itd. są w stanie stworzyć nasi rodacy czego my mając gotowe wzorce z innych zakładów Sews nie jesteśmy w stanie nawet skopiować. My mamy Kaizen, który służy do picia kawy, chodzenia jak Damianek szeroko w barach i udawania, że jak jest audyt PK to się coś robi raz w roku. Żenada i wstyd.

Abi

Pozdrawiam sebusia z komaxow:)

Ol
@Abi 23.11.2017 06:08

W jakim sensie

Lidka

Zacznijcie pracowac tak jak sie nalezy to wszystkim bedzie sie lepiej żyło polaczki. A menagerowie sa spoko ale co maja zrobic z takimi bezmozgami jak wy :D

RLo

Jak tam sytuacja w Cabindzie na Grunwaldzkiej? Warto pójść na rozmowę kwalifikacyjną?

Dorota
@RLo 19.10.2017 19:10

Nie..

.

Hej, jak tam po Auditto?

Szczesliwyuciekinier

Fajnie sie wam z zarzadu chodzi po zakladzie i patrzy ludziom z produkcji w oczy? Mi byloby wstyd..

Petycja-Odwolanie Zwiazkow Zaw

A co przewodniczący Związków na to? Chyba powinien wstawic sie za ludzmi? Po co taki zwiazkowiec? Proponuje puscic po zakladzie petycje o odwolanie zwiazkow Zawodowych.

Grazyna

Powiem tyle TEN ZAKŁAD JUZ UPADŁ BARDZO NISKO i lepiej nie będzie. Dopóki kierownikiem produkcji będzie Pan S... ON JEST WINIEN ZŁEJ ORGANIZACJI PRODUKCJI NIKT INNY

Neron

Ciągle sie slyszy o problemach pracowników. Z zawyzona wydajnoscia, faworyzowaniem ukraincow, nadmiarem nadgodzin. A gdzie sa zwiazki?? Dlaczego nie interweniuja? Przecież oni sa przedstawicielem pracownikow, dlaczego nas nie bronia?

Grazyna
@Neron 11.11.2017 09:29

Szkoda gadać. Niby są a jakby ich nie było....nie przyjdzie nie zapyta się jak jest czy trzeba coś załatwić. Czy może o czymś porozmawiać?

Xxx

Miały być dwa warianty albo odrabiamy albo pracujemy między świętami a jak ruszyła lista to niektórzy liderzy stali nad Tobą i szykanowali że jak chcemy urlop to dają go nam bez problemu. Ludzie mój własny urlop!!!ktoś będzie mi łaskę robił że da mi urlop który się mi należy to jakaś kpina. Gdzie są związki kiedy zaczną się interesować tym bo to jest zastraszanie pracowników żeby podpisali listę z odpracowaniem

Grazyna
@Xxx 17.11.2017 20:13

Trzeba napisać pismo pewno bo inaczej Paweł przewodniczący związków powie że nic nie wie o tym. Posadka ciepla szkoda stracic

ona

Wiecie może jak nazywa się wózkowy, taki ciemny nowo przyjętych?;-)

]
@ona 16.11.2017 23:06

Володимир Путін

Majunia

To co się dzieje to paranoja. Też bym chciała być w domu i mieć wolne od tego syfu psychicznie odpocząć. Ale nie kosztem soboty!!! Mam urlop własny wypracowany 28 letnim stażem pracy. I mam prawo połową urlopu dysponować sama. I chce bo pomiędzy świętami. KROPKA I TYLE

anonim

(usunięte przez administratora)

analDestroyer666
@Fredy 15.11.2017 19:03

laska nic nie rozumie...

Iza
@analDestroyer666 16.11.2017 12:08

Pracocholikiem nie jestem po prostu cieszę się z tego że ten czas w końcu bede mogła spędzić z dziećmi a nie tak jak w ubiegłym roku

Rom Beremy

W ramach protestu przeciwko uprzywilejowaniu pracowników z Ukrainy proponuję na święta nie jeść barszczu Ukraińskiego, dość UPO'wskiej ideologii!

Wiku

Nie wierzę w to co sie tu dzieje. Nic wam sie nie podoba. Też uważam że to co się dzieje w cabindzie jest chore. Ale cieszę się z tego że między świętami bedzie wolne, bo chcę ten czas spędzić z rodziną. A tak naprawdę tylko jeden dzień jest do odrobienia na dwa mamy normalnie urlopy....

Xd
@Wiku 15.11.2017 15:36

To dlaczego nie można tego dnia odrobić w sobotę na 1 zmianie lub 12?

Afrodyta z Itaki
@Xd 15.11.2017 18:28

Bo w biurze obliczyli, ze wtedy zrobisz wiecej godzin w tygodniu i zaklad bedzie do przodu. Na 2 zmiane nikt nie przyjdzie. A tak bedziesz musial odrobic, a na 1 przyjdziesz za hajs. Zaklad ma 2 soboty obstawione, a Ty jestes wydymany na urlopie. Proste!

Szok

Dyrekcja mysli, ze ma w zakladzie jeleni do roboty. Nie dosc ze je****y nadgodziny juz blisko rok. To mysla, ze bedziemy robic im darmowe soboty. Takiego wala. Zero szacunku do pracowników. Oni nas nie szanuja i mysla, ze my ich bedziemy? Sami moga isc odpracowac, my nie bedziemy mieszkac w cabindzie, bo mamy życie prywatne.

analDestroyer666
@Szok 14.11.2017 14:21

w tamtym roku robilismy wiec i w tym mozemy!!!

Ciekawski

Dzień dobry, mam pytanie do dyrekcji, jaki jest koszt nauki języka angielskiego dla pracowników biurowych i jak wpływa to na zysk i osiągnięcia firmy? Odważy się ktoś odpisać?

Teacher.
@Ciekawski 09.11.2017 18:27

Damianek z Kaizenu Cię za darmo nauczy tylko musisz spinać się mocno i chodzić szeroko po zakładzie.

Lol
@Teacher. 09.11.2017 19:22

Pracownik biurowy ma potrącane co miesiąc 50zł wyp£aty

Zostaw opinię o SEWS-CABIND POLAND - Żywiec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SEWS-CABIND POLAND