SEWS-CABIND POLAND

Żywiec

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 434 ocen.

SEWS-CABIND POLAND
3 434

Opinie o SEWS-CABIND POLAND

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SEWS-CABIND POLAND

Ona

Czy to prawda że zakład przechodzi na dwie zmiany po postoju ?

Arlrtta
@Lok 08.07.2018 12:08

skąd te informacje???

Natalia

Czy ktoś może podpowiedzieć coś użytkownikowi @thatwhatshesaid? @Kris, czy zadałeś swoje pytanie kierownictwu? Nie zniechęcam do aktywności na forum ale na tego typu pytania rzetelnej odpowiedzi udzielą Ci osoby odpowiedzialne za kadry i płace/szefostwo w firmie. Czy powiesz nam coś na temat warunków pracy w tym miejscu?

Damian
@Natalia 13.07.2018 10:02

Kim Ty jestes?

Kris

Będzie wypłata przed postojem?

thatwhatshesaid

to prawda że w zakładzie na lesniance pracuje sie na dwie zmiany,jak to wygląda na montażu?

Zzzz Ewa

Nie wiem jak na grunwaldziej. Mi sie bardzo dobrze robilo na montarzu. Robilam caly czas to samo zawsze byl material a jak go nie bylo to poszlam sobie cos tam przygotowac i czas zlecia. (usunięte przez administratora) ze palce bolaly ale kolezanki spoko byly. Jak ateraz to czytam to dziw ze jeszcze tam pracujecie ask ma prace siedziaca. Po 3 miesiacach 2590zl plus premia 500zl wiec zapraszam do wilkowic

Zzzz
@Agaaaaa 05.07.2018 17:08

Ja jeżdżę rowerem bo mam blisko z tego co wiem mieli uruchomic

B

No głównie nieroby z komaxów na dwie zmiany!!!!

Poldek
@Adam 06.07.2018 22:02

Gdyby nie Dorotka Stokrotka to nie byłoby najpiękniejszej pracownicy zakładu

Meg

W Aptiv stawka 3700, a tutaj rzuca Ci 2200zl i masz sie cieszyc, nic nie mowic i zapieprzac jak maly motorek.....

123
@Meg 05.07.2018 13:15

3700 hahaha dowiedz się pierwsze a później wypisuj takie brednie..

Natalia

@Meg, czy jesteś pracownikiem firmy? Podzielisz się z nami informacjami na temat warunków pracy w tym miejscu? @Zzzz Ewa, czy możesz powiedzieć coś na temat atmosfery panującej w firmie? Jak wygląda ten aspekt w SEWS-CABIND?

viola

A pani Lider Ala C. i jej ukochane brygadzistki odpowiedzą, kiedyś za wszystkie zło, które uczyniły ludziom w tym zakładzie

La Chica
@viola 04.07.2018 23:43

Do Violi , zgadzam się ,mobing i krzywda ludzka

Sąsiad

Ten zaklad to (usunięte przez administratora). Zal mi ludzi którzy tam muszą pracować.

Aaaaa

Czy slyszal ktos ze od wrzesnia maja zwalniac?

D.
@Aaaaa 22.06.2018 16:51

Tak, Ukraińców:-)

Natalia

Szukam opinii na temat SEWS-CABIND POLAND, bo zapewne wiele osób może to zainteresować. Chciałabym dowiedzieć się więcej na temat godzin pracy, struktury całej firmy oraz wynagrodzeń? Czy można liczyć po okresie próbnym na umowę o pracę? Niestety w sieci jest niewiele opinii na temat tej firmy, dlatego każda opinia się przyda.

nick
@Natalia 23.06.2018 15:44

Natalia nie oczekuj, że ktoś Ci merytorycznie odpowie, tutaj są sami frustraci, którzy chcą tylko komuś przy__pie__przyć Firmy nie polecam, chyba , że nie masz innego wyjścia Organizacja pracy żadna zareobki nieadekwatne do włożonej pracy motywacja "zamordystyczna" system pracy i premiowania ludzi rodem z XiX wiecznego folwarku Liderkami są karbowi a cała kadra to system KAPO

Natalia

@ Flagowy dzięki za opinie. Rozumiem, że opierasz się o własne doświadczenia związane z SEWS-CABIND POLAND? Możesz napisać o jakiś pozytywach, czy warto brać tą firmę pod uwagę szukając ofert pracy? Jeżeli chodzi o system zmianowy to nie dają grafiku na miesiąc czy tydzień tylko z dnia na dzień podają godziny pracy?

obcy
@Natalia 10.06.2018 12:02

z grafikiem to nie jest tak dostajesz tzw "stały" ale są dynamiczne zmiany, które powodują, że stały możesz sobie wsadzić ... między książki na regale

już nie pracownik

W tej firmie problemy są dwa 1 ZERO informacji czy dobrej czy złej nie doczekacie się 2 awansowani są ludzie bo długo pracują, niekompetentni debile , niemoty poyeby ale wierni :mierny bierny ale wierny" od kierowniczki zmiany na pytanie "jakby wolniej nie byłoby tyle braków" usłyszałem -cytuję wiernie ze słuchu " jakby my tak wolno robili to by my nic nie zrobili" Dziękuję Do widzenia Jak się skończy Boom na automotive firma padnie jako jedna z pierwszych

były/ pizgnąłem papierami

POSZUKUJĄCY PRACY poczytajcie to forum i pomyślcie - jeśliby ktokolwiek!!! miał w priorytecie dobro tej firmy przeczytałby wpisy i próbowałby cokolwiek zaradzić A tu widzicie wszyscy olewają żółć się wylewa ale zartrudnimy Ukraińców z nimi mniej kłopotów Przepraszam ale ta firma to nieporozumienie i porażka "ŻENUA" po prostu

obcy

Ludzie widzę tylko złe opinie, zero pozytywów, ogarnijcie się, Yebnijcie łbem o scianę i zmieńcie pracę ile można pracować jak robotnik folwarczny z XIX wieku???? mamy chyba już XXI wiek jest rynek pracownika pracy jest id cholery trzevba tylko chcieć a nie marudzić

fiki miki

dno firma

Szalona
@fiki miki 29.06.2018 20:03

Nic nowego :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Szalona
@Szalona 23.06.2018 09:04

Jak tam Patusia? Zrobiła już te włosy?

Kasia

Witam wszystkich, mam pytanie :) Czy są u was przyjęcia do pracy np do zakładu na lesnianke? I będę szczera jak ktoś by mi pod powiedział coś więcej na temat zarobków:) mam pracę na tą chwilę ale bardzo słabo platna i myślę o zmianie:) pozdrawiam

Szalona
@Kasia 19.06.2018 21:56

Przeczytaj opinie niżej, flagowy się wypowiadał.

Natalia

Szukam opinii na temat SEWS-CABIND POLAND, chciałabym dowiedzieć się więcej na temat godzin pracy, struktury całej firmy oraz wynagrodzeń? Czy można liczyć po okresie próbnym na umowę o pracę?

Flagowy
@Natalia 02.06.2018 17:47

Wiec tak na temat godzin pracy to sie dowiesz z dnia na dzien raz 8 raz 12 zalezy jak komus spasuje bo zaklad może . Jak masz rodzine albo jakas pasje życiowa lub co najmniej hobby nie polecam . Zarobki takie ze po podwyzchach 150 zl zarabia sie mniej niz przed podwyzka bo daja podwyzke a zabieraja premie ktora zawsze byla wydajnosciowa . Po okresie probnym mozesz liczyc na bole kregoslupa , nadgarstkow , stres a po kilku latach depresje . Umowe na prace dostaniesz ale jako nowy pracownik mozesz w kazdej chwili stracic prace bo u nas raz roboty nie ma wcale a raz jest tyle ze Ci co budowali mur chinski mieli mniej roboty

Złodzieje

Dzięki za podwyżkę 150zl brutto szkoda tylko że straciliśmy prawie 200zl z wydajności. Dziękuję dyrekcja

Śmiechu w wuj :)

Ad1. Kjd odsyła komponenty złe na linie A powinni się sprawdzać bo są uszkodzone w środku ale widocznie nie mają za to płacone. Ad2. Wypisuje się na kontroli defekty na listy itp ale nikt z tym nic nie robi . Raczej to po to żeby się mieć o co czepiać liderów A to chyba jakość i szkolenia powinny się ruszyć żeby było lepiej,aktualnie jest coraz gorzej niektórzy ja 12 wiazek może 3-4maja dobre ale tego się nie widzi :) Ad3. Parking na 2 zmianę wogole nie istnieje haha chaczek parkuje pod ścianą Naszego zakładu A ochrona udaje że nie widzą potem jedziesz a tu wypada auto do szatni spakować. Kierownictwo niech się ogarnie i zrobi porządek z tymi co trzeba A nie czepia się porządnych pracowników.

Dżony

Czy dojeżdża ktoś na grunwaldzką z okolic węgierskiej górki na godzinę 8 i wraca o 16 ??

Dżony
@Dżony 30.05.2018 17:06

z kątowni

Lisa A.

W KAIZENIE SLYSZALAM ZE FAJNA PRACA, CO TRZEBA ZROBIC ZEBY SIE TAM DOSTAC? SA TAM PRZYJECIA?

Pjoter

Ogarnijcie kurła ten parking na drugiej zmianie, bo szlag człowieka trafia nie ma nawet gdzie się wcisnąć a jak już jakimś cudem się stanie to przychodzi Heniek dzień dobra i buła

Natalia

Osoby zastanawiające się nad złożeniem swojej kandydatury do firmy SEWS-CABIND POLAND, niestety po komentarzach przeczytanych poniżej mogą zastanawiać się czy to zrobić. Czy protesty zgaszane przez pracowników przyniosły jakieś efekty? Czego mogę się spodziewać decydując się na prace tej firmie?

Asiabasiakasia
@Natalia 22.05.2018 20:09

Niestety komentarze są pewnym odzwierciedleniem tego jak naprawdę wygląda tu sytuacja. Fakt ze niektóre są przekoloryzowane ale w każdej opinii zawsze coś prawdy jest. Osobiście nie narzekam jak większość na tym forum ale też nie polecilabym pracy tutaj nikomu-chyba ze byłaby jakaś ciepła posadka. Może byłoby inaczej gdyby po samych wpadkach, bublach itd wymieniono osoby zarządzające ta firma od tyłu juz lat. Może w końcu potrzeba jakiejś świeżości żeby doprowadzić ta firmę do jakiegokolwiek standardu który można by porównać z tym co jest czymś normalnym w innych zakladach

123

Moja siostra skończyła prawo i poszła na lewo Mój starszy brat otworzył sklep jubilerski ale wytrychem ;) A ja dzięki szczęściu, ku radości jestem jeszcze na wolności! Mój tata wykłada na uniwersytecie kafelki w toalecie Moja mama ma 3 wille nad jeziorem do sprzątania . Tyle o sobie nadaje się do Cabindu ??

Ania

To się zaczyna dziać w zakładzie ... czyzby szykowały sie zwolnienia ?

Żenada
@Srala 18.05.2018 21:44

Aptiv ogłasza nabór PASOŻYTÓW!!

Ewrybadylovmitender

Podobno planowane sa podwyzki

Grazyna
@Ewrybadylovmitender 17.05.2018 20:01

Pierwsze słyszę żeby było coś planowane ..... ???????????? chyba pomyliłeś zakłady to nie ten. Mogą planować większe normy brak nocek Ale żeby podwyżkę.. .... ????????????????????????????????

kity

"Na jutro - 18 maja bieżącego roku zapowiedziano strajk w zakładzie pracy Aptiv w Jeleśni (dawnym Delphi). Strajk jest organizowany przez Związki Zawodowe Solidarność i będzie miał charakter ostrzegawczy. Odbędzie się w godzinach 11.00-13.00. Pracownicy domagają się poprawy płac. " czyli tylko u nas ludzie są tacy nie zgrani

Słonko
@kity 17.05.2018 21:39

My nie musielismy strajkowac. Pawel ze związków wywalczyl nam godne podwyzki i za to mu chwała.

Zostaw opinię o SEWS-CABIND POLAND - Żywiec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SEWS-CABIND POLAND