BMZ Poland

Opinie(2093)

• Poznajmy się
  • Wartości BMZ Poland
  • Praca
  • Jak wygląda proces rekrutacyjny w naszej firmie

Poznajmy się

Wartości BMZ Poland

Praca

Jak wygląda proces rekrutacyjny w naszej firmie

• Żerniki
  • Czechowice
  • Przezchlebie
  • Kozłów
  • Ziemięcice
Gliwice - BMZ Polska sp. z o.o.
Katowice - BMZ Polska Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o BMZ Poland Sp. z o.o.

Opinie o BMZ Poland Gliwice

Nie przegap nowości o BMZ Poland Sp. z o.o.!

szukająca

13.12.2015 12:49

jeździ ktoś z Bytomia?jak jest z dojazdem miejskimi?ma ktoś wolne miejsce w aucie?
    ciekawa

09.12.2015 12:14

Hej, jak to w końcu z tymi zarobkami,socjalem i pracującymi sobotami jest w tej firmie??Jest zorganizowany przez pracodawcę dojazd?(w ednej z ofert pracy taki punkt umieszczono).Czy staż ma znaczenie co do pensji?są jakieś związki zawodowe?może czas nad tym popracować?
    hadgvasd

08.12.2015 14:48

Hej, jeździ ktoś z Chorzowa samochodem ?
    nowy

06.12.2015 13:52

Witam wszystkich Forumowiczów. Obecnie trwa nabór na stanowisko elektromontera zestawów specjalnych. Chcałbym zapytać czy elektryk bez większego doświadczenia da sobie radę, jakie jest średnie wynagrodzenie na tym stanowisku, jaka panuje atmosfera wśród współpracowników tego działu. Pozdrawiam Wszystkich
    titi

03.11.2015 15:57

czy pracuje w bmz ktos z knurowa?
    mm

23.10.2015 15:29

witam. szukam chetnych osob ktore by chcialy dojezdzac do pracy samochodem, mam 4-6 wolnych miejsc, dojezdzam z knurowa. nastepny tydzien mnam na 2 zmiane.
    domiś

19.11.2015 17:38

Nadal masz miejsca w samochodzie na dojazd z Knurowa bo byłabym chetna razem z koleżanką
    monalisa

27.06.2017 17:16

czesc ja bym była chętna wstępnie, mieszkam w zabrzu. mogę się z gliwic zabierać. napisz mi meila do dopiszę
    K

22.10.2015 17:51

mam 4 wolne miejsca w somochodzie jak jest ktos zainteresowany dojazdem. mam teraz ranna zmiane.
    Pk

15.09.2015 09:27

Witam wie ktoś jak dojechać do tej firmy z Rudy Śląskiej ? to praca na dwie zmiany po 12 godzin ? czy dwa razy po 8 godzin ? pytam bo ja z Rudy i zupełnie na Gliwicach się nie znam , nie boje sie ciężkiej pracy dlatego chętnie bym tu złożył cv tylko nie wiem czy do jadę ;/ będzie mi miło jak by mi ktoś pomógł i udzielił odpowiedzi Pozdrawiam .
    ~zadowolona

14.08.2015 22:34

Zgadzam się z Ona. Nie wrzucam wszystkich do jednego worka ale jak się mimochodem was posłucha to wiecznie nrzekanie, narzekanie i jeszcze raz narzekanie, jak to jest źle. Nawet jak lody dają na przerwach w upały, to słychać marudzenie, że zimne muszą w pośpiechu jeść...Ludzie trochę pokory i samokrytyki. Lepiej iść do marketu i mieć wolne tylko w ustawowo wolne dni w roku? Za samo przychodzenie do pracy nie dają pieniędzy niestety. Weźcie się w garść i dajcie coś od siebie, nie tylko wykrzywione narzekaniem twarze. Jak się was czasem słucha na przerwach to się odechciewa robić cokolwiek. Skoro macie takie aspiracje to czemu nie pracujecie gdzie indziej, w biurze itp? Podpisuję się pod postem koleżanki i pozdrawiam zadowolonych ;)
    Ona

14.08.2015 11:05

Czytam te opinie i mam wrażenie jakbym pracowała w całkiem innej firmie. Nie zgadzam się z tym co ludzie piszą ( nie ze wszystkim ) Pracuje w tam 2 lata i wcale nie narzekam. Nie jest to prawdą, że liderzy nic nie robią. Zapierdzielają na linii tak samo reszta zespołu. Wiadomo, że są wyjątki np. pan Łukasz. Wszystko zależy od człowieka czy robotę ma we krwi czy w (usunięte przez administratora) br /> Ogólnie polecam pracę w Bmz choćby dlatego, że dają umowy na 3 lata, co jest już rzadko spotykane. Dookoła sami pośrednicy i proponują umowy na 2 tygodnie lub tygodniowe. Ludzie tak narzekają na płace a wszyscy doskonale wiedzą jakie są realia. Nie ma takiej firmy co da na produkcji 2000 na rękę i to jeszcze przez pośrednika. Jeśli komuś się nie podoba i gardzi tym 1700 zł to przecież droga wolna. Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu nowej, lepszej pracy...

27.07.2015 19:29

No i doczekalem się!Mam podwyzkę!!!premii,stawki,i płacą ...za soboty!Jak mowi pismo..proscie a będzie wam dane.,,.Jestem zadowolony.pozdrawiam wszystkich zadowolonych ,nie zadowolonych tez co mi tam.
    kasia

01.08.2015 15:52

ile lunatyk 80 zł na rękę???
    Wniosek

27.05.2015 15:49

Firma powinna dbać o pracowników.A z tego co ja zaobserwowałam to jest inaczej.A to do niczego dobrego nie prowadzi.

20.04.2015 12:08

Ania

15.01.2017 20:09

hej wszystkim pracuję już na produkcji 1,5 roku i zastanawiam sie nad zmianą zakładu bo nie ukrywajmy najniższa krajowa bez żadnych premii (taką płace mamy na obecnym zakładzie) nie zachwyca i poszukuję czegoś normalniejszego gdzie choć troche doceniaja pracownika który nie rewiruje i sumiennie spełnia swoje obowiązki. Jest ktos w stanie pokazac mi rzeczywisty obraz firmy BMZ?

09.04.2015 14:51

10.04.2015 18:50

Skoro BMZ ,,jest najgorsza firma na strefie,, wg.Ciebie to znaczy ze wszystkie juz oblecialas .Dobrze ze STREFA UWOLNILA SIE OD Ciebie.lataj dalej.wg.mnie, to Ci sie robic nie chcialo! vuVVV

22.04.2015 21:02

zastanów się, bronisz firmy która nikogo nie szanuje i z nikim się nie liczy , myślisz ze z Tobą jest inaczej? :) ile osób się zwolniło w przeciągu ostatnich 2-3 miesięcy , to raczej o czymś świadczy :) powodzenia

04.04.2015 11:35

ZYCZE WSZYSTKIM PRACOWNIKOM BMZ RADOSNYCH SWIAT WIELKANOCNYCH .BADZCIE MILI I SERDECZNI DLA WSZYSTKICH! A BEDZIE WAM TO ODDANE.!
    dobry dzień

30.03.2015 21:50

A coś wiecie może co na tej drugiej hali się dzieję? kto tam z kim? Bo bardzo mnie ciekawi . Poszły tam i słuch o nich zaginął. Przynajmniej tu mamy od nich spokój
    bezrobotny

10.04.2015 10:11

Ja własnie z PUP Świętochłowice czytam że potrzebują pracowników produkcji ino nie uśmiecha mi się dojeżdzać z Świętochłowic do Gliwic kawał drogi autobusami ?? to ponad 3 godziny w jedną stronę

10.04.2015 18:36

Czesc bezrobotny z Swietochlowic z tego co wiem to sa osoby ktore jada z Twojego miasta samochodem ,zreszta wiekszosc ludzi dojezdza samochodami np.z Bytomia,Tarnowskich Gor,Zabrza,Piekary ,musisz sie dowiedziec na miejscu.powodzenia

29.03.2015 12:42

tez ktos:)

01.04.2015 17:39

Nie kazdy wynajmuje mieszkanie. Czynsz wynosi polowe mniej:)

17.03.2015 01:28

~tez pracownik

17.03.2015 20:59

Nikomu sie nie usmiecha przychodzic w soboty, ale z tego co wiem to niektorzy maja je wyplacane. Powinno byc jak juz to sprawiediwie, a nie jedni sa traktowani lepiej (m.in. ci zatrudnieni przez agencje) a inni gorzej. Młode osoby sie postawily?ja też bym zawalczyła i pewnie nie tylko ja, ale jak masz siebie samego na utrzymaniu do tego rachunki i żadnej pewnej pracy na oku, poddajesz sie woli pracodawcy. Gdybym mieszkala z rodzicami i zarabiala tylko "na waciki", tez bym podziekowala, niestety jestem w mniej komfortowej sytuacji i biore co mam.

27.02.2015 16:30

^bmz

28.02.2015 00:42

A kim jesteś kierowcą z zewnątrz? Czy byłeś/jestes pracownikiem? albo w zyciu na zadnym magazynie nie byles i cwaniakujesz:) Gwarantuje Ci,że nikt nie patrzy tępo w kartki:)są numery lokalizacji,komponentów czy gotowych palet itp.A Największy minus to słaby przepływ informacji i czasem robi się chaos. I nie obrażaj mi tu kolegów z magazynu bo są spoko:)
    ~asd

27.02.2015 12:22

Bo nie dla wszystkich jest to firma marzenie, proste:) większość narzeka, ale nie zwolni się i nie idzie gdzie indziej, bo tak jest wygodnie. Takich, którzy sami się zwolnili można policzyć na palcach. Firma nie jest zła, ale niektórzy nie nadają się na pewne stanowiska i zaczyna się robić chaos, o przepływie informacji nie wspomnę. Mnie póki co dobrze się pracuje, ale jak nic się nie zmieni to nie wiem czy nie zmienię pracy. Wszystko zależy od ludzi na jakich się trafi.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w BMZ Poland?

Kontakt - BMZ Poland Sp. z o.o.

ul. Alberta Einsteina 9 44-109 Gliwice

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

ggfy

18.02.2015 23:58

Dolaczam się do pytania Pana nade mna
    xyz

06.02.2015 16:28

Witam, wlasnie dostalem od nich oferte pracy jako magazynier, czy ktos sie orientuje jak jest stawka na tym stanowisku? i jakie warunki ogolne?

04.02.2015 13:01

~pracownik

05.02.2015 15:00

Nie sądzę, żeby jakiś specjalista w biurze pracował za 1300 netto:)ale może się mylę:)
    pracownik:)

03.02.2015 15:11

Pytasz co jest nie tak...jest kilka rzeczy, ale myślę że w każdej innej dużej firmie coś się znajdzie. Atmosfera - większość pracowników to kobiety, więc czasami jest jakieś spięcie, ale to chyba normalne:)teraz większość osób jest zatrudniana przez agencję, po kilku miesiącach można przejść pod firmę. Rotacja też jest dość duża, bo nie wszystkim odpowiadają warunki i kasa. Ale jeśli widzą co podpisują, za ile będą pracować nie rozumiem pretensji. Oczywiście zależy też u jakiego lidera jesteś itp. Zależy też czy będziesz pracownikiem fizycznym czy biurowym, tu na pewno jest różnica w wynagrodzeniu. Podsumowując dobrze mi się tam pracuje, czasem się ponarzeka ale koniec końców nie jest źle. Pozdrawiam:)

01.12.2014 18:40

bardzo chcialbym miec wolne miedzy swietami jak wiekszosc z nas tez trzymam urlop na ta okazje .czy nasz zaklad bedzie w tej mniejszosci pracujacej.wiekszosc zakladow ma zaplanowane urlopy.

22.03.2015 16:15

Czy w naszej firmie beda podwyzki premii dla pracownikow produkcji bo slyszalem ze liderzy juz dostali?
    mick

30.10.2014 13:41

jak tam firma (usunięte przez administratora) prosperuje? kto wie?
    ~biedronka:)

04.10.2014 17:23

Do Biedronki tez nie kazdy sie nadaje, bo kasa to nie tylko siedzenie i kasowanie,jak sie wydaje niektorym osobom. Rozladunek towaru, dostawy, dokladanie na półki, obsluga (czasem upierdliwego) klienta, sprzątanie itp. Duzo osob pracuje ale nie "czuje" tej pracy, bo zeby pracowac dobrze nie wystarczy zrobic "na (usunięte przez administratora). Trzeba sie odrobine przylozyc. To nie jest tylko odbębnić swoją dniowke.Praca w handlu to ciezki kawalek chleba, kto pracowal ten wie. BMZ nie jest zly, nie narzekajcie tyle tylko zakasujcie rekawy i do pracy, a nie na pogaduchy. Kiedy mozna gadac to mozna, ale praca jest priorytetem. Ja tam nie narzekam, robie swoje, nie zwracam uwagi na ludzi, nie spoufalam sie. I dobrze mi z tym:)Wiem, zaraz ktos powie ze takie zarobki to szczyt marzen:) Nie, ja poprostu biore co mam, inni maja gorzej, w miedzyczasie mozna sie doksztalcac i zmienic prace:)
    Janek76 Berlin

18.09.2014 16:41

Współpracowałem z tą firmą już dwukrotnie. Kiedy kończyło mi się zlecenie, zadzwoniłem, od razu pomogli mi znaleźć drugą pracę. Tym razem mam umowę na stałe, całkiem niezłe zarobki, mieszkanie też OK. Bardzo podoba mi się współpraca, ludzie bardzo mili, konkretni i zaradni. Miesiąc temu pomogli znaleźć pracę również dla mojej małżonki, która również jest zadowolona z pracy.
    kiwi15

18.09.2014 07:40

ja to widzę tak, wyleciała z pracy , a jeść trzeba. A to nie jest osoba , która pojdzie do Biedronki na kase,
    donczi

10.09.2014 14:26

teraz zajmuje sie doradztwem w zakresie prawa

27.07.2014 12:43

CZESC .CZY KTOS ZNA MIEJSCE BUDOWY NOWEGO BMZ /czy to jest na Bojkowskiej

16.07.2014 21:12

przemek jakich drutów? to nie ten bmz ^^
    ~ktoś

01.07.2014 23:13

Zmienić oczywiście można - od ręki, pod warunkiem, że się mieszka u rodziców lub ma oszczędności albo inną pracę na horyzoncie, ale też taka, która jest na 100& pewna. Mówić jest łatwo o zmianach, a przy obecnej sytuacji na rynku pracy to pracodawcy rozdają karty i mają ludzi w szachu. Czyli zasada "nie podoba się, na twoje miejsce jest 10 innych".

23.06.2014 19:14

jest 12-miesieczny okres rozliczeniowy za soboty nastepnym razem zaplaca w marcu 2015

19.06.2014 19:06

JA CHCĘ PRACOWAC W SOBOTY DOBROWOLNIE I ZA PIENIADZE.URLOPU MAM DUZO I NIE POTRZEBUJE WIECEJ.CHCE ZAPLATY ZA SOBOTY

12.06.2014 18:45

~pracownik bmz

13.06.2014 14:34

Dokładnie tak, zależy na kogo się trafi. Z tego co wiem w dziale na stanowisko, które Cię interesuje kierownik, liderzy są na produkcji i kontroli jakości. Nie wiem, jakie relacje są między pracownikami biurowymi, ale firma ogólnie się rozrasta. Warto spróbować, zawsze można zmienić pracę:)pozdrawiam.
    pracownica

12.06.2014 15:37

Dla mnie praca w BMZ jest fajna :) zarobki fakt nie są najlepsze, a jeśli chodzi o liderów to zależy od linii, mi czasu nikt nie liczy kiedy ide do toalety. Dla mnie jest spoko :)

23.05.2014 19:23

Prosze o wyszczegolnienie 1-jaka kwota z premi jest odliczana za kazdy dzien urlop 2-jaka kwota jest zabierana za bubla .Mam propozycje aby takie informacje wisialy na tablicy.Ile -za co.
    inkasent

19.04.2014 20:16

BMZ - Bardzo Mierny Zakład

21.04.2014 12:27

nie mozesz wszystkich nowych wrzucac do jednego worka.sa bystrzy i mniej bystrzy maja 3 miesiace na okres probny.czasem nowy od poczatku stoi na zgrzewarce i nie wie co sie dzieje dalej lider nie ma czasu go przestawic bo sztuki,a gdy juz lider nowego przestawi to ten wolniejszy ale dokladniejszy kazdy taki byl!strach zeby nie zrobic bubla!pozdrawiam nowych!powodzenia glowa do gory

18.03.2014 18:12

27.03.2014 13:40

Pomysl może nie glupi ale kiedy chcesz to odrabiać jak pracujemy po 12 godzin soboty no i jeszcze niedziele na akord !(usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o BMZ Poland Sp. z o.o.