Czy czujesz się zastraszany przez kierownika zmianowego/lidera/koordynatora? Tak ":)", Nie ":("
Nigdy bo ja ludzi się nie boje boje się tylko tego że normalnego człowieka jedna osoba może skrzywdzić odpowiedzią na tym forum bo w twarzą w twarz nie potrafi bo nie ma kurde jak jeden urodził się gorszy drugi lepszy a to nie jest powód by gnoic tylko by walczyć o równość i szacunek bo to jest odpowiednikiem człowieka ,robotnika czy pracownika a nie to że ja mogę wszystko . pozdrawiam wszystkich szacunek dla wszystkich trzymajcie się nikt nie jest gorszy umiejmy się dogadać zdrowia
Kiełbasę swojską i ziemniaki noszą jeszcze do roboty?
Podwyżki klepnięte wczoraj a nikt nic nie kometuje
Na wydziale pk na paletowaniu pomału sobie robią a więc trzeba zabrać 1 osobę a przyjąć do pracy w BHP bo tam nie wyrabiają i jest duża rotacja . Nawet. Za najniższą krajową będzie robiła . Marta Pogadaj. Z kim. Trzeba . Pozdrawiam ( Jurek ) z pilantowa .emerytura na 2 marchewki i LM. Cienkie i polocard wystarcza. I. Jest. Super.!!!
Najlepsza firma pod względem płac , warunków socjalnych , opieki zdrowotnej itd itd. Przepracujesz do tego parę godzin nadliczbowych a to jest pikuś i wypłata kosmos po prostu odlot!!!
Mam zastrzeżenia do obiboków na paletowaniu na PK bo paczą w internet nic nie robią a więc jednego można zabrać a przyjąć do. BHP. Bo nie dają rady. Nawet na. Najniższą krajową . BHP ma. Najciężej i nie wyrabia . Sama mogę zaproponować osobę do pracy.
Byłem na dzisiejszej imprezie i mam takie wrażenie że niektórzy ludzie poszli tam żeby zrobić z siebie pajaców , rzucili się na te wszystkie nagrody jak by nigdy nie widzieli parasolki czy czegoś tam innego ,jakie tylko konkursy to braly udział ciągle te same osoby ,ja rozumie jedna ,dwie nagrody i dać szansę innym a tu ciągle te same osoby ,inni ludzie stali po kontach i wyśmiewali zachowania co nie których ,ale to takie moje wrażenia ,może się mylę
z okazji urodzin kazdy pracownik powinien dostac torebke z upominkiem i chociaz skromna ale symboliczna premie 125zl... ale coz...
Jak kogoś można zwolnić za N jak ktoś ma ponad 20 dni urlopu to jest nie dogadanie się z przełożonym albo specjalnie z jego strony
A podobno mówili że nie zwolnią nikogo. Firma robi się coraz bardziej komiczna. Przyjdzie jeszcze czas że nie będzie miał kto pracować jak produkcja ruszy na 100%.
nie wiecie jak wygląda robota na bt 4 przy transporterach podobno tam potrzebują ludzi do ładowania gumy są jakies przyjęcia
A po co ci podstawa prawna do zwolnienia? Dostajesz wypowiedzenie 3 miesięczne i tyle w temacie. Nie udowodnisz że to za chorobowe.
Tyle że jak pracownik udowodni przed sądem, że na zwolnienie miało wpływ czy pracownik chodził na L4, to pracodawca za to beknie. A to nie jest problem
Już widzę jak tych symulantów i wiecznych chorowitków sąd przywróci do pracy aha czyli wtedy wszyscy pójdziemy na chorobowe i nas nie zwolnią zakład będzie pusty bo chorować można, w jakim ty świecie żyjesz amebo
Chciałbym tylko dodać że od stycznia 2024 roku, najniższa krajowa wzrasta o 17,84%. A my ile dostaniemy podwyżki? 1% to jest +/- 25-33 grosze jak coś. 10% to jest +/- 2,50-3,30 zł jak coś. 17,84% to jest 4,46-5,89 zł jak coś. Nie ma za co! A na pytanie czemu tyle skoro mamy dodatki, to odpowiedź : Dodatki są po to, że pracujemy wtedy, kiedy inni śpią lub odpoczywają!!!
Ale najlepsze jest to jak goście mają po 24 złote na godzinę to jak będzie nawet te 10 procent to nie będą mieć najniższej stawki godzinowej to i tak będą musieli im podnieść bez negocjacji płacowych
Ważne że oni mają co chwilę jakieś premie i mają za co wyżywić rodzinę, spłacać kredyt, oraz jechać na normlane wakacje bez odmawiania sobie czegoś
Jedno pytanie dlaczego mechanicy nie wypełniają kart pracy co robią cały dzień tylko są pod ochroną jak nie ma napraw powinni pracować jak jest w innych firmach bo to bez sensu płacić im za przychodzenie do roboty
Sugerujesz przy tym, że trzeba cos docelowo psuć, żeby jakaś robota się znalazła? I tak już całkiem poważnie to faktycznie się tak zdarza, żeby dosłownie przez cały dzień nic się nie popsuło? Kto zarządza działem i zleca zdania? Ciekawi mnie jak taka osoba miałaby spędzić dzień w praktyce
A wiesz co to jest utrzymanie ruchu?to pracownicy ktorzy pilnuja ciaglosci produkcji jak sie psuje to sie naprawia jak nie to sie lezy skoncz studia to moze sie do nas dostaniesz
Dokładnie, a jak komuś powiesz że awaria, to on nie przyjdzie bo jest jedno zmianowy i żebym czekał na mechanika czy elektryka swojego. A ten 8h przebąbi i (usunięte przez administratora) przez ten czas robi....
Jacy specjaliści , jaką oni mają wiedzę?
Wiadomo że wiedza i 90% znikoma. Aczkolwiek nie zmienia to faktu, że firma ma pewno dużo oszczędziła, gdyby paru przenieść za bramę. 10 takich to już pewnie koło 100 tyś.
Najlepiej iść na kontrolera robota lux ,chodzisz po stanowiskach i pytasz się co słychać?tym samym obgadujesz wszystkie ploty i przenosisz dalej ,produkcja cię nie interesuje zero kontroli tak to wygląda na bt2
Tylko tych co mięli dużo chorobowego ale przecież nie dadzą wszystkim tylko mogą zwolnić do 29 osób powyżej to są zwolnienia grupowe a to są wtedy w pierwszej kolejności emeryci którzy i tak czekają teraz na odprawy
Dopuki zaklad czyli pracodawvca bedzie sam sobie redagowal komentarze to tak bedzie co nie wygodne do kosza...
Jak tam impreza? Przyszło chociaż 20 osób? Obstawił by tym pyrcoki? Haha
panocki kiedy ruszajo prasy bo ni ma roboty
Jak wyglądała piątkowa impreza z okazji 125 lat GY ?
prawidłowo a ci co jedli te sałatke na zakładzie to co nie rozesrało ich z chsciwości że jest jakieś żarło za darmo
Z tego wynika że czekają nas duże zmiany organizacji pracy i zarządzania już nie ma powrotu do tego przed pożarem nowe maszyny dużo zmienia czy na lepsze nie wiem
Możesz rozwinąć temat? Jaka będzie bezpowrotna zmiana w organizacji pracy? A nowe maszyny to które? Na jakim wydziale? Co one zmienią - czego nie było?
Jakie zmiany w organizacji i zarządzaniu pracy nas czekają? Jakie będą różnice? O jakich nowych maszynach piszesz? Na jakie źródła się powołujesz? Dlaczego mamy uważać cię za wiarygodnego skoro piszesz jedynie ogólnikami?
"z początkiem 2024 r. pensja minimalna wzrośnie do 4242 zł brutto, a stawka godzinowa wyniesie 27,7 zł brutto. Od lipca najniższa krajowa podskoczy do 4300 zł brutto, a stawka godzinowa do 28,1 zł brutto." Jak tam panie i panowie, ilu z was dostanie podwyżkę z przymusu bez względu na chęci pracodawcy? :) Swoją drogą to ja w takim tempie za niedługo będę zarabiał tutaj najniższą +dodatki...
Spokojnie, dołożą 30 groszy jak w 2020r. I będzie minimalnie powyżej najniższej krajowej. I to za 80 nocek w roku w pracy, prawie 40 niedziel zmarnowanych na ten szmelc. Ale jedźcie na zielono
Mam nadzieję że na postoju naprawicie przeciekający dach oraz wózki na opony, bo stwarzają zagrożenie dla wszystkich! Tego BHP i zarzadzanie nie widzą oczywiście
Okulary gdzie? Stopery? Buty z noskiem? Nie masz? Jesteś zwolniony! Dach przecieka? To nic. Wózki zjeb..e ? To nic. Miejsca nigdzie na nic nie ma? To nic. Korytarze po zastawianie półfabrykatami? To nic. Nie czepiajmy się...
A więc mało jest zatrudnionych w BHP ja mogę polecić kilka osób do pracy w BHP .zgodzą się pracować za najniższą krajową. A na paletowaniu na wydziale pk godzinę wcześniej wszyscy wykąpani. A więc po 4 optymizery..
Na chorobowym z PK z paletowania. maluje płot na chorobowym. Zglosić go .a na jego miejsce przyjąć 1 więcej osobę do BHp. I będzie dużo bezpieczniej ..jak z niego taki malarz to niech szuka pracy gdzie indziej
No oczywiście,że nie. Bo chociażby malowanie przez konfekcjonerów farbą olejną barierek. Wdychanie farby przez kilka godzin codziennie bez masek. Ale ważne,że okulary mają.Paranoja
całkowita wartość pożyczek udzielonych Goodyear na dzień 22.09.2023 r., w tym z uwzględnieniem umów pożyczek, o których mowa w niniejszym raporcie, wyniesie 600 mln zł (kapitał, nie uwzględniając należnych odsetek).
I ponoć GY ma zasponsorować nowe prasy do Dębicy. Haha ciekawe za czyje pieniądze ten sponsoring. A w tym samym czasie biedaki z biura szukają, byle kogoś zwolnić za BHP. Ale przecież firma obiecała że nikogo nie zwolni. Parodia co to się teraz dzieje na tym nędznym zgliszczu. Ale pamiętajcie, jesteśmy jedną siłą... Za niedługo jubileusz Goodyeara, znajdą się naiwniacy którzy wypiją flaszeczkę z tymi, którzy grają nieczysto! Tylko, że nie mają pojęcia ile ludzie wiedzą, i w końcu zaczną sypać jak z dziurawego wora, ot co!!!!
Jak tam po pozarze dalej tyle maszyn stoi na bt 3 ze ludzi rzucają na szkolenia bo ni ma roboty z urlopu was wyczyścili hehehe
Jak to jest?? ide po 4 opony mniejsze z jakim upustem cena wyjsciowa na firmie 1450zl za komplet a na necie spokojnie kupie za 1100zl...
Cena wyjsciowa zawyzona zeby upusty byly nmniejsze...
Jak tam? Kiedy ruszają negocjacje płacowe? Związki już poinformowane, że to jest ich być lub nie być? Przy takim zysku i dalej wysokiej inflacji, chyba coś dobrego w końcu wynegocjują.
15% minimum musi być, inaczej to kpina, zasadnicza będzie niewiele wyższa niż minimalna krajowa od stycznia, a tym bardziej od lipca. Więc jak nie chcą odejść ludzi, to muszą dać, inaczej obudzą się z ręką w nocniku.
Ogólnie to jesteśmy pogrążeni w smutku i cierpieniu niczym po (usunięte przez administratora) burka, że prasy poszły z dymem ( w sumie to czyjaś wina musi być) ale to nie zmienia faktu że kasiorka od nowego roku musi się zwiększyć, because nie będziemy zarabiać troszkę lepiej niż najniższa krajowa. Więc panie dyrciu święty, lepiej szykujta dobrą kasiorkę. Myślę że tak z 1,5€ by było fajnie przygarnąć. Przecież jesteśmy w Unii.
Są przyjęcia na BT6 na konfekcje ?
no wlasnie tez nie mam a caly miesiac w pracy wtf?
Szuka się oszczędności gdzie się da, niedawno były premie i nagrody dla kierowników i dyrektorów
nie macie premi bo nie mieliście urlopu na postoje i wpisali wam siłe wyższą płatne 50% a biorąc takie wolne traci sie prawo do premi proste
Z tego co może być to duża część pracowników z firm zewnętrznch pożegna się że Stomilem a na ich miejsce będą pracowac stomilowcy
Jedna z bt2 powiedziała że jak ją zwolnią to się powiesi w lesie w nagoszynie. He he . Będzie kupa śmiechu. .i tyle wie że pociągnie za sobą wielu wysoko postawionych.
Jak się pracuje w TC DĘBICA S.A?
Zobacz opinie na temat firmy TC DĘBICA S.A tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 936.
Jakie są opinie pracowników o pracy w TC DĘBICA S.A?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 856, z czego 169 to opinie pozytywne, 136 to opinie negatywne, a 551 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy TC DĘBICA S.A?
Kandydaci do pracy w TC DĘBICA S.A napisali 6 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.