MDDP

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 78 ocen.

Opinie o MDDP

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MDDP

Julita

MDDP zorganizowało niedawno swoim pracownikom spotkanie integracyjne. Takie wydarzenia są chyba ważnym i potrzebnym elementem w każdej firmie. Co o tym sądzicie?

Tymon

Co słychać w firmie? Tak mało piszecie na forum?

Gogol

Jeśli ktoś ma wiedzę to z całą pewnością będzie mu się dobrze pracowało w MDDP. Narzekać mogą osoby dla których nie jest to właściwe miejsce do pracy. Dziwię się po co tak się niektórzy męczą, dodatkowo jeszcze wypisują jakieś bzdury? Znam się na pracy i jest mi dobrze!

Minia

Firma nowoczesna to i nowe metody pracy. Niestety nie wszyscy się tu nadają do pracy i stąd problem.

Daniel

Jak zaczynamy pracę lub jesteśmy słabszym ogniwem w firmie to nie dziwi nikogo, że mniej zarabiacie. Taka firma jak MDDP musi mieć zdolnych i chętnych do pracy ludzi!

anonim

(usunięte przez administratora)

mddp

Dyrektor sprzedaży? To ktoś tam ma taką funkcję?

AB

@multikulti, zastanów się jakie dane podajesz.... Zgodnie z art. 51 Konstytucji RP, a także art. 1 ust. 1 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych każdy ma prawo do ochrony danych go dotyczących. Osoba, która rozpowszechnia takie dane, niewątpliwie postępuje wbrew prawu i nie jest osobom uprawnioną do ich przetwarzania, co więcej popełniła przestępstwo. Zgodnie z art. 49 ustawy o ochronie danych osobowych kto przetwarza w zbiorze dane osobowe, choć ich przetwarzanie nie jest dopuszczalne albo do których przetwarzania nie jest uprawniony, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Zatem bezprawne przetwarzanie danych jest przestępstwem karnym, za które grozi odpowiedzialność. Przestępstwo to jest przestępstwem umyślnym ściganym z oskarżenia publicznego.

Dariusz

Myślę, że niektórzy nie dorośli do pracy w takiej firmie jak MDDP. To jest miejsce dla zdolnych i ambitnych.

Pracownik

MDDP zbiera nagrody????? Od kogo i za co? Zbijajac kasę wykorzystując biednych, słabo opłacanych pracowników i nagrodę można sobie kupić;)

Dalena

MDDP jest bardzo dobra firmą dla dobrych pracowników!!!

Dodek

Uważam, że jeszcze nie znalazła się taka firma która by dogodziła wszystkim. MDDP to firma dla osób mądrych i ambitnych, i powinni lepiej rekrutować !!

Trocki

Dwa lata na umowę o pracę? Po co pisać takie bzdury, naprawdę z kogoś niezła frustracja się wylewa ;)

mddp
@Trocki 31.05.2017 19:05
Dwa lata na umowę o pracę? Po co pisać takie bzdury, naprawdę z kogoś niezła frustracja się wylewa ;)

Nie frustracja tylko prawda, w dziale sprzedaży jak ja pracowałam najwcześniej po roku czasu dostawali ludzie umowy o pracę na rok czasu. I mieli wysokie targety, nie po 10 tys.

mddp

Nie jestem dla Ciebie "Dziunią", nie wiesz w jakiej sytuacji byłam i jestem, więc proszę nie wypowiadają się na ten temat. Przedstawiłam sytuację z mojej perspektywy. Nie przeczę- szkolenia księgowe mają bardzo dobre, ale reszta to klapa.

Kasia

To jest naprawdę niesamowite. Akademia MDDP rok w rok reguralnie zbiera nagrody jakos najlepsza firma szkoleniowa, ma rzeszę Klientów, którzy są zadowoleni, osoby, które robią cele sprzedażowe pracują tu latami, a potem wypowiada się "Dziunia" czy ktokolwiek kto nie był w stanie w pół roku ani razu zrealizować normy spezedaży i ma żal jak to jej źle nie było...

Dodek

MDDP należy do grona trzech największych firm szkoleniowych w kraju, są liderem szkoleń z zakresu księgowości. Uważam, że praca w takiej firmie to tylko powód do zadowolenia i osobistego rozwoju. Zastanawiam się dlaczego niektórzy mają przyjemność z oskarżania firmy.

mddp
@Dodek 25.05.2017 11:05
MDDP należy do grona trzech największych firm szkoleniowych w kraju, są liderem szkoleń z zakresu księgowości. Uważam, że praca...

Jakiego rozwoju? Łaskawie po roku albo dwóch latach dają umowę o pracę, jak masz wyniki ponadprzeciętne.. I to trzeba się nachodzić i naprosić.

Ozzy

Moja znajoma miała wypadek przy pracy w biurze na Prostej, a kierowniczka biura zamiast pomóc zignorowała jej prośby o pomoc doprowadzając ją do jeszcze gorszego stanu psychicznego. Sama, w niezłym szoku musiała szukać pomocy medycznej, w ostateczności w szpitalu. Masakra.....

Darek

MDDP to fajna firma, pracuję tu już długo i mogę powiedzieć jedno. Od pracy każdego z nas zależą wyniki firmy a od nich nasze zarobki, wszystko znane pracownikom.

Dziunia

@mddp Czytając Twoja opinię widać jasno, że osoby mające umiejętności i pracujące dobrze nie narzekają. Może czas pomyśleć o zmianie podejścia do pracy, zaangażować się a na efekty nie trzeba długo czekać. Jeśli ktoś płaci nam za pracę to z cała pewnością obserwuje naszą pracę.

mddp
@Dziunia 07.05.2017 21:02
@mddp Czytając Twoja opinię widać jasno, że osoby mające umiejętności i pracujące dobrze nie narzekają. Może czas pomyśleć o zm...

Sorry, ale jak mi brakuje mi do osiągnięcia targetu (10 ty) 100 lub kilkudziesięciu złotych i nie dostaję premii, a firma zarabia na mnie koło 1o tys, to "pomyśl o zmianie podejścia do pracy"

Zniesmaczony

Firma szkoląca ze sprzedaży i obsługi Klienta w sytuacjach trudnych i konfliktowych, która po otrzymaniu bardzo kiepskich opinii zwrotnych od 5 uczestników jednej firmy o łącznej wartości ponad 7 tys złotych urywa kontakt z Klientem, pozostawiając bez żadnego komentarza. Firma, której kierownik obsługi Klienta wysyła maila o treści "przykro mi, że Pani nie rozumie". Szanowni Państwo, W myśl zasady - Szewc bez butów chodzi! Zdecydowanie odradzam osobom, dla których we współpracy liczy się uczciwość i partnerstwo. W tej firmie te wartości nie istnieją a obsługą klienta kieruje osoba bez minimalnego poziomu umiejętności komunikacyjnych, zerowego przygotowania, nie wspominając o jakiejkolwiek klasie. Firmie życzę powodzenia w utrzymaniu się na rynku z takim podejściem!

mddp
@Zniesmaczony 08.05.2017 14:54
Zgadza sie, to tez zrobili- zadzwonili 1 dzien przed, ze Trener, którego obecność sobie zastrzegalismy jest chory i nie moze po...

A co najśmieszniejsze, siostra prezesa, która ma funkcję "siostra prezesa" i jest nad działem szkoleń miękkich czyta wszystkie ankiety po szkoleniach i uważa, że jak ktoś wystawił złą ocenę, to albo miał zły dzień albo poziom był zbyt zróżnicowany. Nigdy to nie jest wina Trenera, którego wybierają na ostatnią chwilę. W ofercie nie można napisać nazwiska Trenera, bo uważa, że konkurencja zaraz go podchwyci.

jackrussel
@mddp 09.05.2017 11:08
A co najśmieszniejsze, siostra prezesa, która ma funkcję "siostra prezesa" i jest nad działem szkoleń miękkich czyta...

LOL :)

Były Zleceniobiorca

To całe mddp to przerost formy nad treścią. Pieniądze nędzne, umowa zlecenie przedłużane co miesiąc. Zero stabilizacji i do tego atmosfera nieprzyjazna. Nie da się wytrzymać dłużej niż pół roku. Dłużej pracuję tam garstka osób bez perspektyw. Odradzam coll center w Wawie

mddp
@Były Zleceniobiorca 26.04.2017 19:24
To całe mddp to przerost formy nad treścią. Pieniądze nędzne, umowa zlecenie przedłużane co miesiąc. Zero stabilizacji i do teg...

Dokładnie zgadza się w 100%, dodam, że po 3 miesiącach pracy na zlecenie dalej dostajesz zlecenie, ale z wielkimi gratulacjami od menadżera, że ci się udało. Na umowę o pracę zasługują nieliczni, tylko ci, którzy mają targetu rzędu 20-30 tys.

Spinka

Mam pytanie czy oferta pracy do działu rozliczeń jest aktualna? Słyszałam o MDDP dobre opinie i chcę złożyć cv

Iza

MDDP to fajna firma oraz fajne miejsce do pracy, tylko trzeba mieć wiedzę.

mddp
@Iza 26.03.2017 23:20
MDDP to fajna firma oraz fajne miejsce do pracy, tylko trzeba mieć wiedzę.

Jesteś sekretarką z mddp w Warszawie?

Natalia

Mam zamiar aplikować na stanowisko kierownik działu VAT ale chciałabym coś się więcej dowiedzieć o firmie.

Julita

@mddp myślę, że najlepiej wyjaśnić całą sytuację pisząc e-mail bezpośrednio na adres firmy:biuro@mddp.pl

mddp
@Julita 13.03.2017 22:59
@mddp myślę, że najlepiej wyjaśnić całą sytuację pisząc e-mail bezpośrednio na adres firmy:biuro@mddp.pl...

Chodzi o to, że w "normalnym" call centre masz szkolenie. Mi wydrukowali plik o szkoleniach i przez pól dnia czytasz, a następne pół dzwonisz.

mddp
@Julita 13.03.2017 22:59
@mddp myślę, że najlepiej wyjaśnić całą sytuację pisząc e-mail bezpośrednio na adres firmy:biuro@mddp.pl...

Po co mam tam pisać? Na pewno nikt tym się nie zajmie, prezes jest zajęty skupowaniem kolejnych spółek, poza tym przez 2 dni próbowałam dodzwonić się do księgowości, bo trochę nie zgadzały mi się ostatnie pobory i co? Jakaś pani spisała do mnie numer, dzwoniłam do sekretariatu, z księgowością nie łączą-polecenie od górne!

mddp

Pracowałam w mddp w Warszawie pół roku jako konsultantka w szkoleniach miękkich. Jest to zwykłe call centre. Target masz 10 tys zrobić na miesiąc, a w zamian dostajesz najmniejszą podstawę + prowizja 4% od 10 tys. Jest bardzo duża rotacja, żadnych szkoleń wewnętrznych, tylko siada z tobą menager każe ci przeczytać o szkoleniach, jakie masz oferować i od razu dzwonisz. Później wysłuchujesz, że coś nie tak powiedziałeś. Mało tego- firma mrozi pieniądze-zgłosisz się na szkolenie, jeśli szkolenie się nie odbędzie lub przesuną o kilka dni- nie zwracają ci pieniędzy. Nie możesz również tych pieniędzy przeznaczyć na inne szkolenie, np. podatkowe, tylko musisz odbyć szkolenie w zakresie szkoleń miękkich. Siostra prezesa-rozhisteryzowana stara panna- potrafi przyjść i odwołać szkolenie i musisz zadzwonić do klienta, zrobić z siebie głupka i odwołać szkolenie lub "przesunąć" klienta na bliżej nieokreśloną datę szkolenia.

yupi
@mddp 10.03.2017 11:54
Pracowałam w mddp w Warszawie pół roku jako konsultantka w szkoleniach miękkich. Jest to zwykłe call centre. Target masz 10 ty...

A widziałaś kiedyś "niezwykłe" call center?

możę

czy ktoś miał styczność z oddziałem w Katowicach? Wasze opinie nie są zachęcające

dj
@Dodek 03.01.2017 08:26
Maruderzy zawsze będą musisz sprawdzić w firmie na rozmowie z szefostwem. Wypytaj o to co Cię interesuje i ocenisz. Myślę że bę...

Na rozmowie można powiedzieć wszystko.. dopiero pracując okazuje się w co się wdepnelo.

Model
@dj 13.01.2017 21:07
Na rozmowie można powiedzieć wszystko.. dopiero pracując okazuje się w co się wdepnelo.

Nie zgadzam się z Tobą "dj". Po to jest rozmowa i zapisy w umowie żeby wszystko było jasne. To jest b. profesjonalna firma i dla niektórych aż za bardzo.

Dorotka

Miejsce dobre dla zaczynających pracę w księgowości, dla ludzi z doświadczeniem - odradzam. Rozmowa kwalifikacyjna sympatyczna, żeby przyciągnąć kogoś do pracy, mankamenty przychodzą przy pojęciu pracy. Brak szkoleń dla pracowników, procedury na każdą czynność. Atmosfera średnia, ale zależy, do jakiego zespołu się trafi. Brak życzliwości wśród współpracowników, częste zjawisko donoszenia na kolegów i koleżanki. Duży dystans między managementem a zwykłymi pracownikami, ale tak jest chyba w większości firm. Przeciętne zarobki. Brak wsparcia merytorycznego. Ogromna rotacja pracowników ze względu na warunki pracy. Nacisk na obsługę jednego dużego klienta, od którego tak naprawdę jest uzależniona cała firma. Tym bardziej nie polecam klientom - umowy podpisywane na najniższe stawki, ale pojawiają się koszty ukryte. Każda czynność poza umową sporo kosztuje, a najwięcej sobie podliczają przy odejściu klienta i zdaniu dokumentów. Poza tym presja ze strony managementu i księgowanie typowo na "ilość" a nie na jakość. Nie polecam, są inne fajniejsze biura outsorcingowe.

Natea

A ja myślę, że za mało się znasz na tym, aby się wypowiadać, wiadomo przecież, że jest różnie, że to może być z każdej strony i nie ma co narzekać za bardzo

anonim

(usunięte przez administratora)

RD

oferta aktualna - zapraszamy

Ktosik

Piszę jako były pracownik firmy. Wiele jest negatywnych opinii o tej firmie i ja się do nich dołączę. Obóz pracy bez zasad. Szkolenia? Jakie szkolenia? Sam się szkól we własnym czasie. A nadgodziny to standard. Szkoda, że firma nie publikuje danych o rotacji personelu. Ciągle szukają pracowników, nie dlatego, że się rozrastają, tylko dlatego, że kto może to ucieka. Dobre opinie na tym portalu piszą albo pracownicy na zlecenie szefostwa albo nawiedzeni, którzy myślą, że tak musi być bo nie znają niczego innego. Zdecydowanie odradzam zatrudnienie w tej firmie. Szkoda zdrowia.

logo
@Ktosik 30.07.2016 21:30
Piszę jako były pracownik firmy. Wiele jest negatywnych opinii o tej firmie i ja się do nich dołączę. Obóz pracy bez zasad. Szk...

Zdecydowanie odradzam też firmom, które zlecają księgowość i kadry takiej firmie jak ta. Umowa jest podpisana na niższą stawkę a ukryte koszty przewyższają standardy na rynku. Za to, że odchodzisz od nich jako klient liczą sobie za wszystko, nawet za przekazanie dokumentów. Ostateczna faktura opiewa na łączną kwotę miesięcznej usługi, która byłaby pobierana do końca roku. Oto jest kara za to, że odchodzisz. Zero kontaktu z pracownikami tej firmy....

anonim

(usunięte przez administratora)

Luzik

biuro się rozrasta i poszukiwania trwają na wszystkich stanowiskach :-)

Luzik

Szczerze, to nie bardzo rozumiem tych fatalnych opinii. Firma kilka razy w roku deleguje pracowników merytorycznych na szkolenia organizowane przez doradztwo podatkowe (najlepsze w Polsce), poza tym jest cykl obowiązkowych szkoleń wewnętrznych prowadzonych przez kierowników poszczególnych działów. Każdy pracownik podlega cyklicznym ocenom, które są podstawą do awansu lub / i podwyżki... i wszystko można by powiedzieć o managemencie, ale nie to że jest nadęty. Świetna atmosfera w oddziale w Katowicach powoduje, że ludzie polecają to biuro jako miejsce pracy swoim znajomym. Może te opinie nie dotyczą Katowic.....

Kon

Koszmarna firma. Nędzne zarobki, wieczne nadgodziny. Nie ma co planować życia prywatnego, bo nie wiesz, o której wyjdziesz. Ogromna rotacja pracowników, zostają tylko najsłabsi, którzy nie mogą znaleźć pracy gdzie indziej. Firma nie szkoli pracowników w ogóle. Wszystko musisz nauczyć się sam w prywatnym czasie, bo jak nie będziesz znał przepisów, to wylecisz. Nadęty management. Przestrzegam przed pracą w tej firmie.

Księgowa

@szumi a ty pracujesz w dziale księgowości, czy jakimś innym? Ja właśnie dostałam zaproszenie na rozmowę tam, ale nie wiem czy warto w ogóle iść, bo słyszałam trochę złych opinii, możesz napisać coś więcej, bardzo by mi to pomogło :)

polso

odradzam, nierozliczane nadgodziny, stres, brak możliwości rozwoju i bardzo słaba atmosfera pracy

anonim

(usunięte przez administratora)

nnn

Trzy tysiące to dobre zarobki?

iiika

a może ktoś coś powiedzieć o tym stanowisku "Asystent / Asystentka Data Processing Team - Katowice" ?

Pawel_G

Jestem niezadowolony z tej firmy. Płacą kiepsko, stresowa sytuacja, ciągłe nadgodziny nie płatne. Jedne wielkie oszustwo!

Leila

Naprawdę nie warto. W przeliczeniu jest to 600 zł netto plus dojazd. Chyba że mieszka Pan na miejscu. Zero rozwoju, atmosfera okropna. Każdy każdemu kopie dołki. Wszyscy się cieszą z czyjegoś nieszczęścia. Obowiązki też zbyt ambitne nie są. Po praktykach zaproponują Panu pewnie umowę zlecenie i na tym etapie rozwój w tej firmie się skończy, bo o umowie o pracy nie ma co marzyć, a wiadomo, że nie są to komfortowe warunki zatrudnienia. A zarobki są tak śmieszne, że każdy pracownik fizyczny zarabia więcej. Nie warto zawracać sobie tym głowy. Szkoda Pańskich nerwów. Pozdrawiam

Leila

Ok 900 zł brutto

kulka

Orientuje się ktoś ile zarabiają praktykanci albo stażysci w Katowicach?

Maria

Daj znać jak Ci poszło

Marysia

Dostałam zaproszenie na rozmowę na Jana Pawła II. Ktoś moze mi powiedzieć jak jest tam teraz?

Niki

Pracowałam tam jako księgowa przez prawie 2 lata - jedno co mogę powiedzieć o tej firmie - porażka. Kiepskie zarobki, brak podwyżek, brak szkoleń, arogancki management.

doris

brak szans na rozwój, brak przyjaznej atmosfery, nadgodziny, słabe zarobki

ktoś

Ta firma to koszmar. Pracownik nie liczy się wogóle. Rotacja zastraszająca. Jak ktoś wytrzyma rok w tym kieracie to sukces. Najlepszą opinią jest fakt, że to pracownicy sami odchodzą, a nowi po trzech miesiącach nie chcą przedłużać umowy.

olafik

oni nie pokrywają całości kosztów tego ubezpieczenia ani multisport, więc to żaden rarytas, bo wiele firm zapewnia go bez kosztów ze strony pracownika. Zarobki bardzo przeciętne + rotacja.

Elza

Jeśli chodzi o MDDP Outsourcing - w tej firmie uderza przede wszystkim brak możliwości rozwoju - zarówno jeśli chodzi o finanse (podwyżek praktycznie nie ma), jak i merytorykę - kompletny brak szkoleń, ciągłe cięcie kosztów na wszystkim co możliwe.

zuza

Jestem recepcjonistką w MDDP Outsourcing. Pracuję już ponad pół roku i jestem zadowolona. Co prawda pracy w proporcji do czasu jest więcej, ale rekompensują to miła atmosfera, nienajgorsze zarobki, pakiet medyczny, karta multisport i umowa o pracę na czas nieokreślony. Nadgodziny rzeczywiście są bezpłatne, ale można je sobie odebrać, więc nikt nikogo nie okrada ;)

drzewo
@zuza 17.05.2015 18:46
Jestem recepcjonistką w MDDP Outsourcing. Pracuję już ponad pół roku i jestem zadowolona. Co prawda pracy w proporcji do czasu...

Zuza, pakietem medycznym i multisportem przysłowiowego garnka nie zapełnisz. A atmosfera pracy w tej firmie także pozostawia wiele do życzenia... Czy ten wpis to polecenie służbowe od A.Z.?

szer

Widzę, żę mddp to bardzo szeroki zakres swoich oferowanych usług posiada. mam nadzieje, żejesteście w stanie powiedzieć coś na temat chociaż niektórych. mnie interesuje jedna konkretna usługa oferowana przez mddp ale nie chciałbym tegozdradzać żęby nie uprzedzać kogoś kto by sięchciał wypowiedzieć.

beti55

zastanawiam się nad złożeniem oferty do mddp outsourcing, czy ktoś może podpowiedzieć jak wyglądają tam godziny pracy? czy istnieje szansa na to, żeby zdążać odbierać dzieci z przedszkola? czy to typowa praca w warunkach "korporacyjnych" do późnych godzin popołudniowych mimo okreslonego czasu w umowie?

Zostaw opinię o MDDP - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MDDP