CEVA Automotive Logistics Poland

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 54 ocen.

Opinie o CEVA Automotive Logistics Poland

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CEVA Automotive Logistics Poland

Weronika

@PanPiotr możesz opisać kilka sytuacji, w których pracodawca źle potraktował pracownika firmy? Tylko opis kilku z nich moze wyjaśnić, co masz na myśli. A czy firma zapewnia pracownikom pakiet socjalny?

Melody

Czy sądzicie, że nie znajdzie się jakiś temat w firmie o którym można napisać pozytywne opinie? Czasami cos szwankuje ale przecież to nie jest koniec świata.

PanPiotr

Pracowałem w Cevie w Bielsku kilka lat i niestety to firma bez przyszłości. Ludzi traktują tam bardzo żle, wręcz podle bo wymagania olbrzymie a zarobki kiepskie. Szefostwo w większości to niechlujni, nałogowi palacze odreagowujący na pracownikach własną niekompetencje i nieuctwo. Na każdym kroku oszukują i szukają dziury w całym żeby tylko zwalić ewentualną winę na innych. Ostrzegam przed fatalną atmosferą w tej firmie i ciągłym stresem - zostali tam tylko tacy co nie mają innego wyjścia albo ukraińcy.

Patrolus

Słyszałem o CEVA Automotive wiele dobrego i mam zamiar aplikować ale trochę się waham po lekturze wpisów. Z drugiej strony mam świadomość, że na forum często piszą ludzie mający konflikt z firmą. Może napisze ktoś obiektywnie?

Michał
@Patrolus 19.06.2017 08:50
Słyszałem o CEVA Automotive wiele dobrego i mam zamiar aplikować ale trochę się waham po lekturze wpisów. Z drugiej strony mam...

Jestem stażem wieloletnim pracownikiem tej firmy. Przykro mi to stwierdzić ale to co piszą pracownicy pracujący w firmie CEVA jest w większości prawdą.

Weronika

@murzyn w bieli co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do CEVA Automotive Logistics Poland? Piszesz, że w firmie jest brak organizacji. Co przez to rozumiesz? Wspominasz również o tym, że jeden pracownik musi pracować za 4 osoby. Dlaczego?

mas
@Weronika 29.05.2017 09:15
@murzyn w bieli co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do CEVA Automotive Logistics Poland? Piszesz, że w firmie jest...

U nas w BB jest tak, że jak 1 bierze L4 to inny zmuszony do 13. Musimy kiedyś spróbować w więcej osób to chyba firma upadnie. Jest bardzo mało ludzi w tym 70 % ukraincow. Ludzie mają za dużo na głowie i sa za to marnie wynagradzani (szczególnie ci ze stażem pracy, nowy na start dostał tylko co ja mam po 4 latach xd) to będzie przyczyną wielkich strat w tej firmie

murzyn w bieli

dno dno prosze popatrzec z gory na dol i co zobaczycie?DNO BRAK ORGANIZACJI BRAK PLANU DZIALANIA I WIECZNE PRETENSJE DO PRACOWNIKOW!JEDEN PRACOWNIK MUSI PRACOWAC ZA 4 LUDZI TO OSZCZEDNOSCI WEDLUG FIRMY!!!NIE POLECAM

Weronika

@Stasio, a na jakim stanowisku byłeś zatrudniony? Pamiętajmy, że warunki pracy, atmosfera mogą się nieco różnić w zależności od obejmowanego stanowiska. Wspominasz również o tym, że firma nie ma szacunku do pracownika. Czy masz na myśli jakąś konkretną sytuację? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemność ze strony CEVA Automotive Logistics Poland?

Pomocny

CEVA Automotive Logistics Poland to nowoczesna firma, a logistyka jest bardzo ważnym elementem. Kto nie lubi takiego charakteru pracy nie powinien sie zmuszać. Dziś jest rynek pracownika i można łatwo znaleźć inną pracę. To nie jest złośliwość tylko rada

Stasio

To najgorsza firma w jakiej mozna pracowac. Nie tylko w Bielsku ale i Czeladzi, sosnowcu, myslowicach i prawdopodbnie w calym kraju. Beznadziejne kierownictwo wyzyskiwaczy, nie majacy kapletnie pojecia o robocie, podpisuja kontrakty byle zdobyc klienta a pozniej goniom roboli ktorzy musza robic za 3 zeby wyrobic normy. Zeby jeszcze za jakies dobre pieniadza a tu co ? Jalmuzna i zasilek nie wyplata jescze maja czelnosc mowic ze dobrze zarabiamy, zero szacunku dla pracownika, wszystkich traktuja jak maszyny, nie ten to nastepny, dobrze sie ma tylko kolesiostwo ze "starych czasow" brygadzisci i mistrzowie po podstawowkach bioracy dobry pieniadz za nic nie robienie, wszyscy sie powinni pozwalniac z tego cyrku.

Naiwny sympatyk
@Stasio 28.04.2017 18:32
To najgorsza firma w jakiej mozna pracowac. Nie tylko w Bielsku ale i Czeladzi, sosnowcu, myslowicach i prawdopodbnie w calym k...

Stasiu ,skąd masz tak rozległą wiedzę ? Jak ktoś wie wszystko ,to nie wie nic !

Weronika

@Bbiela, a o którym możesz powiedzieć kilka słów więcej?

Weronika

Kto z Was pracuje w CEVA Automotive Logistics Poland? Jak oceniacie? ;)

Bbiela
@Weronika 28.02.2017 10:34
Kto z Was pracuje w CEVA Automotive Logistics Poland? Jak oceniacie? ;)

Zalezy w ktorym miejscu. Magazynow Cevy jest kilka w Bielsku

XXXX

CEVA to duża i dobra firma, ale są ludzie którzy się tu nie nadaja do pracy!

Mas

Po 4 latach pracy pracodawcę oceniam tylko dostatecznie. Jak na tak dużą firmę to nawet miernie. Zarobki przez CEVE to tragedia po takim czasie pracy, ratować się można posrednikami pracy na jakieś dziwne umowy o dzieła... Z reszty problemow: Wchodząc na zakład prędzej spotkam ukraińca niż polaka, nie żebym coś do nich miał ale chyba nie powinno tak być. Zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy. Podwyżek i awansów nie ma, no chyba że ktoś się zwolni. Wymagają dużo nadgodzin w tygodniu za które płacą jak zwykle godziny (umowa ceva). Można robić przez szemrane pośrednictwo ale w dzisiejszych czasach to po prostu skandal. Brak organizacji pracy na niektórych kontraktach. Kilku ludzi najczęściej ukraińcow wykonuje jedno zadanie a jeden człowiek męczy się z konkretnym zadaniem. Gdzieniegdzie jest tak że trzeba robić po 13 godzin jak inny jest chory bo nikt więcej nie może go zastąpić. Można robić aż się padnie bo po planowych godzinach i nadgodzinach wcisną cie na pośrednika; ) To tylko kilka wad. Opowiadać można cały czas. Kto pracuje na pewno mógłby coś jeszcze dopisać.

revital

Dla mnie najważniejsze jest to, że zarobki są adekwatne do powierzanych zadań, to dobry znak, że się dobrze dzieje.

;;;
@revital 17.10.2016 21:23
Dla mnie najważniejsze jest to, że zarobki są adekwatne do powierzanych zadań, to dobry znak, że się dobrze dzieje....

To co Ty tam sprzątasz?

zorro

hehe nawet ukraińcy którzy tam pracują narzekają więc wynika z tego że ta firma to rzeczywiście dno

Były pracownik

Oddział w Tczewie to poprostu wielka masakra mobing i jeszcze raz mobing!! ludzie zastarszani oraz zero poszanowania i jakich kolwiek zasad etycznych. Pan Piotr W nie interesuje się kompletnie tym co się dzieje w firmie ponieważ ma od tego pana Sebastiana L wraz z pomocnikiem panem K którzy uważają że są bogami i pozjadali wszystkie rozumy. Pozdrawiam .

zorientowany

Ceva to najgorsza firma w jakiej pracowałem. Kilka lat bez umowy, na pół czarno i za śmieszne pieniądze. Na stałe zatrudnienie albo awans na brygadzistę lub majstra mają szanse tylko znajomi lub rodzina szefostwa. Panuje tam duszna, mobbingowa atmosfera, tempo pracy i ciśnienie zabójcze zwłaszcza wieczorem. Kierownik to miętkim palcem robiony mydłek który nic nie potrafi pomóc i wszystkiego się boi. Normalnym ludziom bez znajomości odradzam pracę w tym lagrze i mam nadzieję że cevą w Bielsku wkrótce zajmie się PIP za łamanie praw pracowniczych i niewolnicze wykorzystywanie ludzi.

anonim

(usunięte przez administratora)

REDY

pracowałem ponad rok , to jak uważasz że to mało aby sprawdzić pracownika,,,???brak słów,,,konfekcja moim zdaniem to najgorszy magazyn Cevy w Bielsku-Białej ,w pierwszej kolejności do zwolnienia brygadzistka pani M aria P tasińska kobieta która nic nie wnosi do pracy , wręcz przeciwnie wprowadza zamieszanie i ogólny chaos ,przeszkadza w pracy, "najmądrzejsza" na magazynie ,na prawdę cieszę się że już nie pracuje w tej firmie,,,

ddd

śmiechu warte te etapy umów, 3 lata pracy i dalej brak umowy pod firmę? dalej się sprawdzamy czy jak? cieszę się że już nie pracuję w tej firmie,polityka tej firmy to po prostu dno,nie docenia się ludzi którzy mają doświadczenie i ogólnie szkoda czasu na pracę w cevie,Ukraińcy do boju....p.D onato traktuje pani dorosłych mężczyzn jak chłopców z upośledzeniem umysłowym,"gwiazdo" proszę się nad sobą zastanowić?

?

Witam Bardzo proszę szefostwa o rozpatrzenie umów pracowników ,żeby nie nazekali i mieli lepsze stafki. Bo za grosze pracują bardzo ciężko tak samo jak starsi pracownicy. Bardzo dobrze im sie pracuje i zależy na pracy . Z góry dziekuje.

mlody

Super organizacja kolegow I kolerzanek tylko brak umow na stalych .tylko posrednictwo ......... Ciekawe kiedy pomysla dla wszystkich jakies premie Bo Nic do gory tylko wdol

agr

Pracuję aktualnie w dziale księgowości. Ogólnie nie jest źle, miła atmosfera, każdy szanuje drugą osobę, jednak moim zdaniem jest tam straszny bałagan i brak dobrej organizacji pracy. Czasem każą zostawać po godzinach, a wynika to tylko i wyłącznie z dużych zaległości. Mimo to, nie narzekam na warunki pracy i kadrę Pozdrawiam

Anonim

800 ? Brednie.. chętnie podesłałbym kwitek z wypłaty bo jest na nim prawie 3x tyle.. trzeba się starać i robić a nie narzekać i strzelać głupie miny..

młoda
@Anonim 10.07.2015 23:47
800 ? Brednie.. chętnie podesłałbym kwitek z wypłaty bo jest na nim prawie 3x tyle.. trzeba się starać i robić a nie narz...

zgadza się od A-Z ,pracowałam w Cevie i niestety tylko umowa na zlecenie przez pośrednika a po 3-mcach, z łaską umowa na pół etatu a pracuje się pełne 8 godzin - czyli cały etat,SKANDAL,,,przydałaby się tam kontrola PIPU,ogólnie ludzie na stanowiskach monter-pakowacz bardzo fajni,u dziewczyn brygadzistki też,ale majster to "tani" cwaniak uważać trzeba,"lubią" cię wtedy jak pracujesz po 12h dziennie,duże donosicielstwo,obserwują cię na każdym kroku to niestety też psuje morale i efektywność oraz atmosferę w pracy,,,jako praca tymczasowa jak najbardziej,na stałe uciekaj!!!

były pracownik

pracowałam na magazynie nr "50" w B-B ,współpracownicy normalni ludzie,majstrowie z kierowniczką na czele do zwolnienia-patologia,prowadzą prywatne rodzinne interesiki,jak ktoś się nie spodoba do wylotu,wmawianie pracownikom jakie to mają szczęście pracować w tak "światowej"firmie jaką jest ceva,a firmy nie stać na tak podstawową sprawę jak zatrudnienie na umowę o pracę,tylko pośrednik umowa zlecenie ,a po około 3-cach umowa na pół etatu,stawka stała aż 9zł netto/h ciężkiej pracy , dla mnie to była poczekalnia na znalezienie pracy na normalnych warunkach,,,mi się udało,powodzenia

X

TAK TO "...Skorumpowane towarzystwo wzajemnej adoracji nastawione by zedrzeć skórę z podnajmowanych firm transportowych... Nie polecam...", Poza tym osoby zatrudnione w tej firmie, mogą oficjalnie zlecać wyselekcjonowany transport własnej rodzinie, która ma własną firmę transportową, to ...nieetyczne. A wszyscy o tym wiemy i musimy przymykać na to oko, ponieważ...

oko

pracowałem w tej firmie, i powiem szczerze praca trudna,ciężka fizycznie i psychicznie,b. monotonna,totalny chaos,dla nowych marnie płatna,praca w "super" zmianie od 12-20 !,majster zwłaszcza pan A. mało co się nie "sklonuje" :)goni jak opętany-tak boi się o stanowisko,ludzie z którymi pracowałem byli w porządku,oprócz krzykliwej brygadzistki która tylko robi zamieszanie i nic po za tym do pracy nie wnosi,oraz pani"blond" kierowniczka chyba najgorszy koszmar tego zakładu:)tyle drodzy na temat Cevy,ogólnie nie POLECAM,,,

anonim

Ja pracuje już rok jako wózkówy i mogę powiedzieć że jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mówię o pracy na Panattoni. Zarobki są ok, atmosfera pracy także.

Max

UWAGA,UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do firmy przeniesiono rodzinne patologie i zależności oraz głupotę. Komunikacja i organizacja na poziomie chłopka-roztropka. Pozdrawiam Max.

max

TOTALNA PATOLOGIA SZKODA CZASU NA DYSKUSJE TRZEBA LECZYĆ LUB ZLIKWIDOWAĆ. Pozdrawiam Max.

misiaaaa11

Jakie nadgodziny ja się pytam?? Oczywiście można robić nadgodziny ale Ceva nie zapłaci tylko powie żeby odebrać sobie dzień wolny za nadgodziny. Jeśli chodzi o podwyżki to są one przyznawane co roku pracownikom którzy mieszczą się w najniższym pułapie wynagrodzenia, i takim sposobem pracownik otrzymuje ok. 800,00zł na rękę.

tak

heehhehehh nic nie znaczy co jak co ale nadgodziny sa sumiennie wypłacane ,wszystko mozna zażucic ale nie to .Wiem bo długo pracuje i nigdy z nadgodzinami nie było problemu.

Anonim

Pracuję bardzo długo w tej korporacji i pracodawcę oceniam miernie. Firma nie zapewnia podstawowych narzędzi pracy. Każe pracować poza godzinami pracy zawartymi w umowie. Wynagrodzenie od początku zatrudnienia stoi w miejscu.

Ktoś
@Anonim 19.02.2014 14:58
Pracuję bardzo długo w tej korporacji i pracodawcę oceniam miernie. Firma nie zapewnia podstawowych narzędzi pracy. Każe prac...

To tak jak w UK . Nigdy w gorszej fimię nie pracowałem . Masakra . Odkąd bas wykupili zwolnili się 30-40%pracowników . Następni o tym myślą. Niektóre dzialy to w tej chwili pracownicy z agencji . My też nie mamy podstawowych narzędzi pracy . Uniform to plandeka samochodowa a przynajmniej tak materiał . Jest źle !

anonim

(usunięte przez administratora)

anonim

uciekaj jak najszybciej. logistyka w biurowcu (usunięte przez administratora)

EM-PATYK

Masz racje "google" po wszystkich wpisach widać że: żądzą nami nie tylko emocje, ale: -świta mająca władzę -ekipy ściemniaczy -klany kolesiów -grupy wiejskich cwaniaków i.t.p A cicho pracujące mrówki co? ... -no, boją się zastraszone. Potrzebny jest nam taki Góru jak ty - góralu. A więc stoi! Bądźmy Solidarni. Piątek 6.00 stoimy na zbiórkach - oczekując na dobre słowo

anonim

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firma a trasport to tylko zada (usunięte przez administratora)

xxx

Witam! Proszę o opinie na temat pracy w CEVIE.Jakie zarobki,atmosfera,wymagania etc.

FB

Komentarze pod osloną nocy i zapewne w kominiarce mnie nie intryguja .Może przejdzmy na FB bedzie bardziej transparentnie i narzucimy cywilizowane formy dialogu. Mam prawo podejrzewac ze mamy te same cele i chcemy w naszej firmie swiatowych std, ja mam takie ambicje a ty..?

Swiatem rzadzi lad a ludzmi bat

Prawo do krytyki jest prawem podstawowym . Prawdziwa cnota krytyk sie nie boi .Bez krytyki nie ma postepu itd itp. Kazde dzialanie majace na celu poprawe stanu istniejacego jest potrzebne tak jak tlen i węgiel...

anonim

Następnego razu byc może nie będzie.Bo jak mozna organizowac cokolwiek , wydawac pieniądze ,jak i tak jest wieczne niezadowolenie.Kolego(usunięte przez administratora). rozglądnij się w okolicy na inne zakłady pracy i wtedy oceń !!Ludzie cenią sobie to co mają , a jeżeli coś mają to sobie to cenią.Jest dobrą wolą Dyrekcji że organizuje co roku tego typu imprezy.Czytając Twoje cwaniackie wypowiedzi widac, iż nigdy nie byłeś zadowolony z żadnej imprezy zakładowej.Jeżeli mi coś nie pasuje to poprostu nie przychodzę !!Napewno impreza bez Ciebie będzie również udana.Nie pasuje jedzenie , muzyka to zostaję w domu i jem co mi pasuje i słucham takiej muzyki która mi odpowiada.Oceń tylko siebie w swoim wpisie, że jesteś ''JEDYNY'' niezadowolony .a piszesz i straszysz w liczbie mnogiej.Bardzo ale to bardzo nie zdrowe.

anonim

Impreza 2011r lepsza tylko pod wzgledem artystycznym. Troche kultury wysokiej i chumoru na wyzszym niz discopolowym poziomie. Chwilami sypano perly przed wieprze .. Cenic trzeba awans kulturowy w przeciwienstwie do menu ,ktore tradycyjnie ni jak sie mialo do uczty artystycznej.Dobre bylo tylko piwo i Cola, dlatego ze \"kucharze\" nie mieli mozliwosci tego (usunięte przez administratora)! Nastepnym razem powiadomimy sanepid i inne sluzby.

Tak Krzysiu

W sobote jest impra .Zarzad bawi sie w "Golebiewskim" . Personel regionalny w" Chlopskim Jadle" a gawiedz zeby odfajkowac gest handlowy.. Na grochowke i kapusniok zapraszaja z uporem maniaka do najgorszej i najdrozszej karczmy w Bielsku... Widac ktos ma w tym interes .Panie Prezesie juz w ankiecie uznalismy ten lokal za dno, wiec dlaczego ankieta nie spelnia swej funkcji skoro byla i cos tam kosztowala ?. Pojedziemy zobaczymy i będziemy raportowac.. jesli mozna to bezposrednio do Pana Prezesa ?,bez tzw drogi sluzbowej jaką sugeruja kadrówki ,niektore wyniosle kadrowki.

krzys

Mamy efekty sugestii o rodzinnych koteriach. Dziekujemy, lepiej pozniej niz wcale. Ewolucyjnie a nie rewolucynie.. przy okazji otwarcia nowego projektu.Sam bym tego lepiej nie rozegral.Inteligencja blyszczy a i taktu i dyplomacji wiele.

Gps

Widzę i slysze /wodka laczy ludzi i narody/ że opinie na temat ober magazynierow cevy im sie nie podobają.Podjeto starania w ich zidentyfikowaniu i surowym ukaraniu.Trzeba bedzie zmienic serwery.. a moze nie ..? Moze chodzi im o to aby gonic kroliczka ale go bron Boże nie zlapć ? gdyż zlapany i pozbawiony już wtedy wszelkich ograniczen moze byc znacznie grozniejszy dla nich od tego buszujacego w zbożu. Elektronika nawet ta tania i dostepna nie tylko dla ABW czy CBS to potezna bron ale obusieczna. Jak czlek slucha to zawsze cos na siebie uslyszy.

Machiawelli

Internet to sila! przekonaly sie o tym koterie w wielu firmach. Ujawnione i zdemaskowane zostaly rozbite w pyl. Na ludzkiej krzywdzie nie mozna w nieskonczonosc budowac swojej kariery.Regionalni dowodcy dla utrzymania wladzy i z niej wynikajacych profitow zrobia wszystko ..zwolnia zapewne z rozpedu nawet swoja schorowaną matke . Cel uswieca srodki.Cel to target a pracownik to koszt ,pranie mozgow na szkoleniach zrobilo swoje w mlodej i niedojrzalej jeszcze psychice. Czas szybko plynie juz za kilkanascie lat trzeba sie bedzie zmierzyc z konsekwencjami swoich decyzji i ich skutkow. Zapewniam ze bedzie to trudne .no chyba ze nie ma sie honoru i za grosz sumienia,wtedy bedzie o wiele latwiej zyc ale ja nie chcialbym tak zyc.

zasadniczy w pogladach

Tak nie pozwoli,ma w rękach karabin i cwiczy z kolegami z Zarzadu. Takie cwiczenia kosztuja zapewne troche ..wiec trzeba zwolnic kilkunastu starszych pracownikow aby uzyskac srodki potrzebne na leasing nowych aut dla siebie i swoich pretorian i innych niepotrzebnych gadzetow, o pensjach na poziomie ministra nie wspominajac.Bylo nie podpisywac niekorzystnych kontraktow tylko dlatego aby utrzymac swoje synekury kosztem biedy dolów.

obserwator zycia elyt.

Skoro piszesz ze ktos bierze czy żąda to napisz do szefa firmy ! (usunięte przez administratora) nie pozwoli na tego typu patologie. Z jednym sie zgadzam uklady rodzinne tu funkcjonuja . Niezdrowym jest aby syn pracowal pod nadzorem swego ojca /mag 50/ Mlodzian jest butny i arogancki ponadto otrzymuje lepsza i mniej wyczerpujacą prace od swoich starszych kolezanek, ktorym sie nawet nie ukloni ale to sie wynosi z domu firma nie jest temu winna .

anonim

anonim - 2009-06-05 18:38:12 Najgorsza firma logistyczna jaką znam.Skorumpowane towarzystwo wzajemnej adoracji nastawione by zedrzeć skórę z podnajmowanych firm transportowych.Nie polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Prawda no najgorsza firma no (usunięte przez administratora) cza dawac no nic dobrego

nikt
@anonim 16.02.2010 19:51
anonim - 2009-06-05 18:38:12 Najgorsza firma logistyczna jaką znam.Skorumpowane towarzystwo wzajemnej adoracji nastawione by z...

to praWDA najgorsza

anonim

Najgorsza firma logistyczna jaką znam.Skorumpowane towarzystwo wzajemnej adoracji nastawione by zedrzeć skórę z podnajmowanych firm transportowych.Nie polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zostaw opinię o CEVA Automotive Logistics Poland - Bielsko-Biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CEVA Automotive Logistics Poland