Czy w Komers-Mag Bis Sp. z o.o. pracuje się na open space?
Jak jest tu teraz z wypłatami za nadgodziny, bo przeczytałem że jakiś czas temu były często ale większej kasy nie dawali. Mam nadzieje że stawką jest lepsza albo można chociaż odebrać wolne?
Wczoraj w oszął kupiłem pierwszy raz ich 2 słoiki, PYCHA. Jedne same śledzie drugie śledzie, ogórek i cebula. Ocena 5+. Dobre produkty robią widać dobrzy pracownicy. Tak tzrymać. Aż wszedłem na ichniejszą stronę, A tam jakaś padaczka jak z lat 80-tych.
Wiecie czy firma potrzebuje teraz nowych ludzi? Jakieś wskazówki o zarobkach i ogólnie jak jest?
,W ramach operacji pn. „Wdrożenie nowych procesów technologicznych i poprawa BHP w zakładzie przetwórczym KOMERS-MAG” realizowanej przez Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe „KOMERS-MAG” H. Jarczok, K. Moc – Spółka jawna w ramach Programu Operacyjnego „Rybactwo i Morze” Wspieranie obrotu i przetwarzania, w zakresie działania 5.4 „Przetwarzanie produktów rybołówstwa i akwakultury”, zostanie zakupiona linia do gotowania, nalewania i pakowania ryb i owoców morza, 2 urządzenia do inkrustacji do produkcji na bazie ryb i owoców morza, głowica odkostniająca do ryb" :) - ,,zostanie zakupiona linia do gotowania, nalewania i pakowania ryb i owoców morza" zwykle gotuję rosół lub pomidorowa, a tu gotowana rybka :) gotowana.. nalewana i pakowana! - ,,urządzenia do inkrustacji do produkcji na bazie ryb i owoców morza, głowica odkostniająca do ryb" ,,urządzenia do inkrustacj'' Słownik PWN: inkrustacja «technika zdobnicza polegająca na układaniu na powierzchni przedmiotu wzorów, np. z masy perłowej, metali; też: motyw zdobniczy wykonany tą techniką» - ,,urządzenia do inkrustacji do produkcji na bazie ryb i owoców morza'' Na bazie... :) - ,,głowica odkostniająca do ryb''... :) Smacznego :) Pozdrawiam
Witam, czyli mam rozumieć ze nie ma zbyt wielu pozytywnych opinii o tym pracodawcy? Znajdzie się ktoś z odmienną opinią? Pozdrawiam
Witam, jak jest aktualnie w firmie? Zastanawiam się nad zmianą pracy i chciałam dowiedzieć się coś więcej.
Zastanawiam się dlaczego od dawna nikt nie zajrzał na forum? Słyszałem, że to dobra firma ale z opinii to trudno wywnioskować.
Nie pełna wypowiedz Pani : ,, Witam. W dniu dzisiejszym odbyłam rozmowę kwalifikacyjną w w/w firmie. Szukam pracy od jakiegoś czasu, więc uczestniczyłam w różnych rozmowach. Powiem, że tej nigdy nie zapomnę. Szczególnie chamstwa, impertynencji, szowinizmu i braku podstaw ogłady osoby (mężczyzny), która prowadziła rozmowę. Radzę unikać tej firmy. Jakkolwiek to komicznie zabrzmi biorąc pod uwagę specyfikę przedsiębiorstwa - ryba psuje się od głowy :-D
Pozwolę sobie przytoczyć kilka wybranych opinii. ,,To prawda pracowałam tam trzy lata i sama się zastanawiam jak tam wytrzymałam tyle czasu. Mogła bym wiele napisać ale brak mi słów. Dla mnie pani główny technolog a za razem prawa ręka szefa to powinna si leczyć, mam nadzieję że kiedyś się opamięta i przestanie traktować ludzi jak niewolników. Mnie nie przerażała ciężka praca chciałam pracować ale poniżanie ze strony przełożonych było mocno przesadzone po prostu nie do zniesienia." ,,pracowalem tam nie było dnia bez nadgodzin czasem po 2 zmiany się robiło,za nadgodziny nie było nic więcej płacone.Za ten zakład powinien się zabrać PIP.Nie polecam tam pracy naprawde i nie wierzę że ktoś ma dobre zdanie o tym obozie.Dziękuję BOGU że niema mnie tam. Poprostu MASAKRA!!!!!! " ,, Praca wcale nie jest ciężka atmosfera też nie jest zła, panie technolog robią wszystko,żeby utrzymac ten zakład na jak najwyższym poziomie. Pracowałam tam trochę i wiem jak zakład wyglądał a jak wygląda teraz. Jest to tylko zasługa głównego technologa a nie szefa. Pracowałabym tam nadal gdyby nie podejście szefa do pracowników zwłaszcza kobiet i skrajnie niskie zarobki." ,, pracuje juz jakis czas i nie wiem skad te wszystkie opinie.. praca jest o.k warunki pracy dobre" ,, Potwierdzam większość przetworów robiona jest ze starej ryby która jest nasączona chemią by wyglądała jak świeża. " ,,TO co się tam dzieje to jest chore przepracuje człowiek 8 godzin i musi się pytać czy może iść do domu a nadgodziny tak marnie płacą że tylko płakać czasami przychodzi się na godzinę 5 do pracy i trzeba kiblować bo dowalają tyle pracy na mało osób maszyny się psują notorycznie Pan techniczny nie ogarnia tego po co się ma śpieszyć z naprawą przecież on nie musi siedzieć po godzinach jak my czy to sobota czy piątek świątek mają to gdzieś wykorzystują nas roboli płakać się chce (usunięte przez administratora)" ,,pracowałam tam jeden dzień i o jeden za dużo masakra przyszłam do domu i nie mogłam dośc do siebie jakie babska wredne" ,,witam długi czas woziłem tam cebule obrana na biało.płacili przyzwoicie.zawsze była gotówka.póżniej zaprzestałem i to był mój błąd.chętnie bym znów zaopatrywał ich w cebule." ,,Czy ktoś wie z czego oni robią te swoje kotlety? Kupiłem raz, niby bardzo tanie, białe w środku, na etykiecie jest 40% śledzia a sprzedawca w sklepie zapewniał mnie, że są z dorsza, dziwny smak, ale nie odpychający, smakują jak ryż, potem bolał mnie brzuch, myślałem, że to incydent, po 2 tygodniach kupiłem znowu, bo bardzo tanie i znowu bolał mnie brzuch. To chyba nie przypadek, czy ktoś może mnie oświecić z czego oni to robią? I czy można to gdzieś zgłosić, bo jak dla mnie to trochę oszustwo." ,,Słyszałam wiele przerażających rzeczy od pracowników tej firmy na temat tego co tam się dzieje. Generalnie w tym wszystkim nie da się spotkać świeżej ryby. Ta firma truje ludzi i robi to z uśmiechem na twarzy. Jeśli chodzi o pracowników to też wiele można się dowiedzieć...jak ktoś wspomniał (usunięte przez administratora), brak szacunku, (usunięte przez administratora) i bezczelność...Tylko moi drodzy, dlaczego nikt nie nagra krótkiego filmu uwidaczniającego to co się tam wyprawia? Takie nagranie podane do dobrych mediów zamknęłoby ten zakład." ,,Przy tak silnej konkurencji na rynku i zdołowanych cenach przez markety i dyskonty nie kupicie dobrego produktu. Żeby zakład istniał to musi zarabiać i stąd bierze się h...owy surowiec. Koszty pracy zdołowane na max to oszczędności na surowcu są jedynym sposobem na zarobek. Coś o tym wiem bo pracuje w tej branży od jakiegoś czasu. Dobry produkt nie przebije się na półkę ponieważ kosztuje o wiele więcej niż to co w tej chwili znajduje się w sklepach. Inna kwestia to ludzie zarządzający takim przedsiębiorstwem. Nie mają pojęcia o kontaktach miedzyludzkich i poszanowaniu drugiego człowieka. To przeważnie byli drobni geszefciarze , którzy dorobili się pieniędzy w okresie kiedy wszystko się sprzedawało jeszcze na samochodzie. Niestety teraz są inne realia a oni pozostali w tamtej epoce. Nie zatrudnią kompetentnych ludzi bo kto lubi jak podwładny jest od niego mądrzejszy i posiada nieporównywalnie większe kompetencje..." ,,Od pewnego czasu zakład smaży ryby.W okolicy śmierdzi jak w smażalni szczególnie przy niżowej pogodzie. Czy zakład ma pozwolenie na emisję smrodu/wyziewy oleju i ryb/.czy mają urządzenia filtrujące śmierdzące zapachy,czy je używają.Ostatnio chyba mieszją te smrody z jakimś środkiem zapachowym bo inaczej śmierdzi.Jak UE mogła dać dotacje na rozbudowę zakładu który nam mieszkańcom międzyrzecza zanieczyszcza powietrze /szczególnie alergicy i astmastycy/ mają problemy.Co na to Rada Gminy,Wójt ,inspekcje. Jeśli nie będzie reakcji trzeba będzie podjąć incjatywę obywatelską.Uwaga wybory blisko. ted" Witam. W dniu dzisiejszym odbyłam rozmowę kwalifikacyjną w w/w firmie. Szukam pracy od jakiegoś czasu, więc uczestniczyłam w różnych rozmowach. Powiem, że tej nigdy nie zapomn" Proszę ocenić samemu i dodawać swoje własne opinie.
Czy ktoś może opisać, jak aktualnie przedstawia się pracodawca na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Międzyrzecze Dolne.
Witam, moja odpowiedz jest skierowana do Administratora a i nie tylko. Po pierwsze jeśli taka mała grupa osób będzie pisała a wszyscy inni będą tylko czytali to nic to nie wniesie. Czy tego chcemy? To już nie jest pytanie dla mnie, a do zainteresowanych. Z tego co wiem jest cała spora grupa osób, która to czyta a nie pisze kompletnie.. o sowich doświadczeniach, które posiada i to często duże. Nie wiem być może raz na jakiś czas to aż tak dużo kosztuje aby napisać.. Jeśli Wy sami nie będziecie chcieli w tym uczestniczyć, aby wymienić się poglądami to ich porostu nie będzie. Nie miejcie za tem pretensji do nikogo że idziecie do nowej pracy i nie jest tak jakbyście tego chcieli, co wam proponowano i zapewniano. Na koniec bo to naj mniej ,,istotne' dlatego że oczywiste dla ludzi mieszkających w okolicy branża auto motiv .. Nie mam na myśli dużych zakładów, jest mnóstwo mniejszych produkujących podzespoły do samochodów płacą dobrze lub średnio, a Ci najlepsi co do szacunku do pracowników i pracy włożonej w ich firmę szukają ludzi niezwykle rzadko... dlaczego? Sami znacie odpowiedz. Pozdrawiam
anonymous, dziękuje za info. PS. Wędzona makrela z Krybexu jest pyszna. Pozdrawiam.
@anonymous, dziękuję za opinie. Szkoda, że nie możesz nic dodać z perspektywy pracownika. Może znasz kogoś kto tam pracuje? W sieci jest bardzo mało opinii o tym pracodawcy, więc zachęcam wszystkich, którzy znają zasady pracy w tej firmie, do zamieszczania swoich opinii. Każda rzetelna informacja może okazać się niezwykle przydatna.
Co do pracy w Krybexie to nie wiem. Jest cisza wiec pewnie jest ok. Sałatka rybna w sosie musztardowym jest bardzo dobra, idealnie dobrane składniki sosu do ryby. Nad opakowaniem powinni popracować, jednak wyrób mogę polecić naprawę! Co do ,,kmersu" o którym jest ten wątek( poczytajcie na forach) woda ocet karmel jest ok. Sporo kompetentnych ludzi się zwolniło w tej firmie. Większośść z nich pracuje w koncernach, których wyroby znamy-te dobre w dużej szęści. ŚWIADCZY to jedynie o ich kompetencji i wieloletnim doświadczeniu. Ale to nie o tym....... Propozycja dla Krybexu to ryba w sosie śmietanowo- koperkowym.Czekam na nowości, bo lubię zjeść dobrą rybkę.
A co sądzicie o firmie KRYBEX ? Praca i produkty.
Omijajcie ten zakład!
Pracowałem w tej firmie. Zdecydowanie nie polecam.
Witam, nie w chodząc w opinie pracowników co do warunków pracy, które według Nich są niedopuszczalne... Czy ryba mrożona, a następnie rozmrożona może być dobra? Tak może być! Jeśli dla wielu jest ,,wątpliwej jakości"... I ZALEJEMY ja zalewą octową może wydawać się smaczna... Czy prawdą jest że jeśli weźmiemy kiepską rybę poddamy ją obróbce termicznej /smażenie w głębokim oleju/, następnie zamkniemy w słoju w wysokiej temperaturze, w zalewie octowej /kwas octowy 80% rozmieszany z wodą z ,,kranu" + inne dodatki/, które są tajemnicą firmową, nadal może być smaczna i dla Nas zdrowa? Tego nie wiem. Dlatego proszę ludzi z ,,branrzy" lub znającym się na temacie zdrowego żywienia o opinie, które z pewnością mogą posłużyć Nam wszystkim.
Ludzie kupiłem to coś „śledziki swojskie”Masakra.Patrze z kąd jest producent,a tu Miedzyzecze Dolne ze Śląska.Ryba z Pomorza jedzie na Śląsk zamrożona,w tym czasie sie dwa razy rozmrozi i pyszna i świeża rybkę pakują w słoiki.
Jeśli chodzi o śledzie w zalewie octowej, właśnie kupiliśmy w Auchan z Żoną, zjedliśmy śledzie, wypiliśmy zalewę ( taka dobra ), bez żadnych zbędnych przypraw, ryba smażona, woda ocet, cebulka i coś tam jeszcze może, efekt super, rybka świeżo smażona, jak oni to robią, skoro kupiłem w Płocku, ryba przyjechała do nich z pomorza i wróciła na północ, no i jest super, gratulować, nie będę oceniał traktowania ludzi w tej firmie, bo nie mam o tym wiedzy, ale jutro jadę po jeszcze przynajmniej 5 ( nie mam gdzie trzymać za dużo ) tych pudełek. To mój pierwszy kontakt z tą firmą, no i wyroby super, lepsze o niebo od lisnera, jak od mamy
Sprobuj Makreli w zalewie octowej. Filet zawiera osci, kregoslupy, pletwy. Aha, zalewa ten na pewno bedzie ci smakowac. Pozdrawiam Kierownika dzialu PR... Lisnerowi to mozecie czyscic podeszwy z jakoscia, bo do butow to mu nie dorastacie.