Home&You

Toruń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 294 ocen.

Home&You
2 294

Opinie o Home&You

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Home&You

Nicki z Amerycki

Z innej beczki. Co robicie, kiedy klient kupil cos w promocji, na przyklad mlynek za 70 zl i poszewke za 5 zl, a mlynek zglasza (zepsuty) na reklamacje? Ile wtedy oddajecie?

Er
@jakaś tam... 08.07.2018 17:36

Co to za bzdura? Klient korzystający z promocji nie może zwracać ani wymienić towaru, nie dotyczy to reklamacji. W tym przypadku nie ma znaczenia czy dana rzecz została kupiona z akcja czy nie, zawsze klient ma 2 lata gwarancji.

gośććć

Miałam okazję pracowac w H&Y w SSC ! to co tam przeżyłam nie zapomnę do końca życia! Jeden wielki syffff!!! po 13 h na nogach i trzeba spytać szefa czy możesz iść do domu po skończeniu swojej zmiany !!! Na zapleczy nie ma gdzie usiąść taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , wszędzie kartony , nic nie jest ułożone ! A jak coś potrzaskasz to okazuje się że ty za to płacisz - klient nie musi , ale pracownik ma obowiązek . A co ważne o tym fakcie nikt nie informuje przy podjęciu pracy tylko po fakcie . Kierownik nie ma pojęcia jak zarządzać ludźmi ! Na 12 h pracy należy ci się jedna przerwa 15 min !!! Miałam okazje już pracować w jednej firmie po 12 h i było na prawdę miło . W tej firmie to jest nie do wytrzymania tym bardziej jak masz w grafiku zmiany 12 h przez 4 dni pod rząd !! ZDECYDOWANIE ODRADZAM !

12
@gośććć 26.04.2012 10:03

U nas w salonie coprawda jest zapieprz, ale i odpocząć można. Ze wszystkim da się dogadać, kierownik słucha próśb jeżeli chodzi o grafik. Jedyne na co można się poskarzyc to ciągłe promocje i ogromne dostawy. Ale to już nie "nasza" kwestia. Tylko klienci coraz bardziej bezczelni i ciagle głodni promocji.

X

Czy tylko mi się wydaje, ze znów za dużo akcji dają? Jedna się kończy i od razu kolejna a utargi coraz gorsze.. ludzie łaskę robią jak jeszcze z promocja kupuja, im więcej akcji tym bardziej wydziwiają

Q
@Y 19.05.2018 19:35

U nas ostatnio nikt na tych akcjach nic nie kupuje, im więcej tego dają tym gorsza sprzedaż bo ludzie czekają na to sz jedna się skończy to myślą ze będzie coś lepszego

Kejti

Praca w Home and you to była najgorsza praca w moim zyciu . Ciagle telefony w dni wolne czy mogę przyjść za kogos, przerwa 15 minut na 12 godzin zapieprzania , no dobra dwie przerwy ale co to jest 15 min na cały dzień zapierniczania ? Nawet z toalety nie można było spokojnie skorzystać bo kierwoniczka nienormalną kobieta od razu biegała po sklepie i pytała gdzie jestem chore po prostu chore ! A jak poszłam napić się wody na zaplecze to kierowniczka od razu wyskakiwała z pytaniem co ty tu robisz i ze dawaj na sklep .

Chuda

Zglaszacie gdzieś, że kartony są za ciężkie?

Home
@Ruda 18.05.2018 16:43

Zgłaszane wielokrotnie, poprawy brak.. Prztowarowanie o kilka tysięcy indeksów też nie daje alokacji do myślenia

Bez.humoru

Praca jak praca, dużo pracy i nic pozatym. Niskie zarobki, premię tyle co kot napłakał. Jeszcze gdyby zawsze były te premie to ok, bo lubiłam tą pracę. Niestety jest taki ktoś jak Pan Marek (regionalny), który jak nie ma humoru, potrafi obniżyć ocenę salonu do minimum , nic mu nie pasuje, wszystko robi po złości. Taki ktoś nie powinien być na takim stanowisku. Trochę pokory by się zdało, szacunku do pracowników, bo ciężko pracują, a takie coś przyjdzie (nie można nazwać tego Pana człowiekiem) i powie że jest wszystko źle, tylko po to żebyś nie dostał premii. Tak się nie robi!!! Niech ten Pan weźmie się w koncu za prawdziwą pracę, bo nie mam pojęcia za co firma mu płaci. Mam szczęście, że znalazłam inną pracę, i nie muszę się bać że Pan Marek przyjdzie i zabierze premię.

Homo and you
@Bez.humoru 13.05.2018 22:20

To ze pan hmmmm pan Marek tam pracuje to tylko zle świadczy o firmie ze zatrudia ludzi którzy powinnii co najwyzej w tesco towar wykładać a niesprawowac kontrole nad ludzmi którzy sa co najmniej sto razy lepiej wykształceni oraz lepiej rozwinieci intelektualnie:)

ewa

Szanowny panie operacyjny, wysyłanie maili w dniu wolnym od pracy jest nieetyczne , niestosowne i nieprofesjonalne. Pani Pokrywko mówiła o tym na ostatnim spotkaniu. Jest dzień wolny, święto ,nie można poczekać z wysyłką maili do 9 rano ?? proszę się nad tym zastanowić , może warto ponownie poruszyć ten temat podczas kolejnego spotkania kierowników ????

Iwetastsd

Czy u was też z racji wolnych niedziel obcinaja godziny pracownikom na zleceniu?

ja
@Iwetastsd 13.04.2018 07:15

nie

StS

Opowie ktoś o pracy w Home&You mam zostać tam Starszym Sprzedawcą w większym mieście. Czy naprawdę jest tak ciężko i źle?

Ola
@StS 16.04.2018 21:48

Ja bym na Twoim miejscu próbowała, zawsze możesz się zwolnić jak Ci się nie będzie podobać , dużo zależy też od tego na jakich ludzi trafisz. To jest ciężka praca, ale ja akurat byłam w jeszcze gorszej, zanim tu trafiłam.

Fgv

Oooo ilu kierownikow nagle sie na forum znalazlo????zwykle nikt tam energicznie nie komentuje a tu sami obroncy hehee taak kontrak rowna sie brak grafiku praca na zapleczu czytaj fejs i inne pierdoly wolnne wekkendy swieta itd itp i wieczny foch

itd
@Fgv 26.02.2018 20:30

Nie wiem o którym sklepie piszesz ,wygląda na to że u Ciebie kierownik nie pracuje w salonie/ ja jestem byłym kierownikiem i uwierz że nie było tak różowo , zapiernicz był razem ze wszystkimi na sklepie tj.wszystkie nocki , zmiany vm,obsługa klienta,sprzątanie , a na koniec podziękowanie od firmy w formie obciążenia za braki , trzeba było z własnej kieszeni zapłacić za niewykorzystane urlopy pracowników - bo firma BBK się wypieła na ludzi ( którzy tak de facto pracowali przecież dla marki home&you a nie dla mnie ....) długo by tu jeszcze opowiadać....cóż życie.....nie jest sprawiedliwe .....cieszę się że to już za mną i nie współpracuję z tą firmą

hmm

Mam pytanie do wtajemniczonych istot. czy premia uznaniowa jest z góry ustaloną kwotą czy działa na zasadzie "bo tak" i osoby z jednego stanowiska mogą dostawać znacznie różniące się dodatki?

były pracownik
@hmm 10.04.2018 18:11

nie wiem jak w tej chwili to działa w h&y -ale kiedyś były tzw. arkusze ocen miesięcznych poszczególnych pracowników -wystawiane , wypełniane przez KS i przesyłane do "opiekuna" regionalnego......

ewel

A jeśli jako pracownik biorę coś na -40% to jesli kwota rzeczy wynosi więcej niż 100zł to też odejmuje z tego to -40% czy 40zł?

Xxx
@ewel 16.03.2018 17:49

40 zł, jak chcesz coś powyżej 100zl to musisz mieć 2 kupony

Zuza

Ktoś w tej firmie panuje nad ilością towaru wysyłanego do salonów??

Ja
@Zuza 12.03.2018 20:30

Nie wydaje mi się żeby tak było. Towar wylewa się z zaplecza! Ciężko jest przyjmować to na bieżąco. Kartony tak ciężkie że musimy sobie pomagać żeby je przenieść.

Elegance

Czy od waszych premii uznaniowych odliczaja skladki ? Jesli tak to jakie?

Meliska

Czy Wasi kierownicy wpisują się normalnie w grafik i wyrabiają godziny z etatu, który jakby nie patrzeć mają?

PRYWATNA
@Meliska 21.02.2018 10:22

Kierownik to "sektor prywatny", właściciel firmy, Pan lub Pani "PREZES" swojej firmy , świadczy usługi a nie pracuje na etacie. Nikomu nic do tego kto ile i jak pracuje usługa ma być wykonana!!!

Marta

@Ridsa może zapytaj swojego kierownika jak będzie wyglądało teraz wynagrodzenie dekoratora w firmie Home&You? @home&hiv ja nie pracuję w tym sklepie, dlatego nie mam porównania i niestety Ci nie odpowiem na to pytanie.

Marta

@Ss a mieliście wcześniej taką informację, że starsi sprzedawcy dostaną od nowego roku podwyżkę w Home&You? Jeżeli tak to może porozmawiajcie ze swoim kierownikiem na ten temat. A czy podpisaliście nową umowę? Tam powinna być podana kwota zarobków.

home&hiv
@Marta 01.02.2018 09:13

czy w waszym salonie też od premii uznaniowej pobieranych jest dużo innych składek ?

Ridsa

Wiecie coś może o vm sklepowych? Podobno zlikwidowali dodatki za dekoratora a ten kto jest na tym stanowisku ma dostawać 'premie uznaniowa' . Jak to kwotowo wygląda?

Ss

Wiecie już coś o podwyżkach dla starszych? U nas dalej cisza, luty się zaczyna a nie wiadomo za ile pracujemy..

Marta

@Sts czyli w Home&You pracownicy mają rabaty pracownicze? Już nie jest brandem LPP? Z tego co wiem kiedyś należał ten sklep do spółki. Od kiedy się to zmieniło? @anja większość sklepów dostaje pudła do salonu. Czemu w waszym przypadku jest inaczej? Czy kurier innym sklepom również zostawia towar na rampie?

anja

U nas towar wozi nowa firma kurierska, nie przywozi go do sklepu tylko zostawia na rampie. Trzeba ten towar przerzucić na wozek, przywieźć do sklepu i rozładować. 5 palet po 20 kg karton, 17 kartonów na palecie,chyba że tekstylia to trochę lzejsze, Anita Włodarczyk by się zmęczyła a po tym wszystkim stój jeszcze do wieczora i obsługuj klienta.

jeden
@anja 05.01.2018 07:11

zgłoscie to do Karkulaka

polqa

Zostali u Wasz z BN na styczeń ?

haj
@polqa 03.01.2018 13:15

nie bylo przedłużenia umowy

Stalker

Ludzie ktos chyba opisuje prace w sklepie na Facebooku. Profil nazywa sie ‚Jak zostałem sprzedawcą dzbanów’ śmierdzi mi to praca w H&Y

Karol

Czy zniżkę 80% można wykorzystać tylko raz ?

Buba
@Karol 21.12.2017 10:41

A ile razy? Raz, na jednym paragonie

Fiktoria

A ja chialabym się dowiedzieć jak to jest ze zniżkami dla pracowników? Czy wy tez dostajecie raz na 3 miesiące? Czy w salonie w którym pracujecie możecie kiedy chcecie kupować ze zniżka ? Bo w salonie gdzie ja pracuje nie mogę kupić kiedy chce tylko wtedy kiedy dostanę zniżkę czyli taki bon na którym jest napisane -40%. Dla mnie to dziwne , skoro jestem pracownikiem powinnam mieć zawsze zniżkę jeżeli coś kupuje w salonie w którym pracuje a nie raz na 3 mies .

Gość
@Fiktoria 20.12.2017 00:57

To gdzie Ty pracujesz? Zniżki 40% masz co miesiąc po przynajmniej 3szt. bo tyle jest przysyłane...

Ysia

Najlepsze jest 20 zł więcej za nockę śmiechu warte . Hahaha

Joppekwawa
@Ysia 15.12.2017 00:34

A jest tyle wiecej? Bedzie na pizze na nocce-tylko czasu brak ????????????‍♀️

Joppekwawa

Siemaa! Udalo Wam sie poprzeceniac cala liste z dzisiejszej promocji -30/50%? Jesli tak, to w ile osob pracowaliscie?

Marta

@STS możesz wytłumaczyć dokładnie o co chodzi z tą 80 w Home&You? Czy to jest jakaś specjalna zniżka pracownicza na okres świąt? Co roku ją otrzymujecie? A czy nacodzień pracownicy mają jakąś zniżkę pracowniczą, jak w innych brandach firmy LPP?

Sts
@Marta 19.12.2017 14:12

I mamy zniżkę tylko do Home&you, nie jest to lpp

X

Centrala zastanawia się nad naszymi 80%na święta

Gość
@X 11.12.2017 21:42

W gruncie rzeczy dostajemy 160zł i to musisz wykorzystać w sklepie w którym pracujesz...śmiech na sali, a co najlepsze to to,że nie możesz nic wybrać z towaru przecenionego... Z jednej strony niby dadzą coś na święta ale dalej na nas zarabiają, to już lepiej byłoby jakby nic nie dali

X

Jak w waszych salonach wyglada kwestia 80pro? Możecie przekroczyć kwotę dwustu zł o np pare złotych czy max 200?

Y
@X 14.12.2017 11:53

W zeszłym roku można było przekroczyć kwotę ale od niej rabatu juz nie było. Czyli płaciło sie 40zl plus to co powyżej dwustu. W tym roku to nawet premiii za planowanie nie bedzie ....

Zostaw opinię o Home&You - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Home&You