Home&You (BBK S.A.)

Toruń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 297 ocen.

Home&You (BBK S.A.)
2 297 6 1

Opinie o Home&You (BBK S.A.)

Beza...

Powiedzcie czy kierownik sklepu też powinien pracować normalnie i kasować klientów na kasie?Nasz kierownik jeszcze nigdy nie stał na kasie przyjezdzala kiedy się jej podoba a od pół roku była parę razy w salonie ( można byłoby na palcach policzyc) czy to jest normalne???? Fajnie jest spokój ale każdy by chciał siedzieć w domu i za nic nie robienie zgarniac premię. A może to gdzieś zglosic????

oooooooo
@Beza... 24.09.2018 21:34

zgłosić to Ciebie (usunięte przez administratora) mozna a dział It znajdzie Cie po ip komputera

anja
@oooooooo 25.09.2018 15:31

śpieszcie się szanować pracowników, tak szybko odchodzą

pracownik
@Beza... 24.09.2018 21:34

u nas jest dwóch kierowników (Łódź), jeden ma 3 mniejsze salony, drugi dwa większe. to jest na zasadzie tak jakby prowadzenia swojego oddziału itd, oczywiście jest nad nimi regionalna. chodzi o to że oni ogarniają te wszystkie rzeczy, o których 'normalni' pracownicy nie mają pojęcia. fizycznie w sklepie pracują sprzedawcy i starsi sprzedawcy (kierownicy zmian), którzy są w stałym kontakcie z kierownikami.

ewel

A jeśli jako pracownik biorę coś na -40% to jesli kwota rzeczy wynosi więcej niż 100zł to też odejmuje z tego to -40% czy 40zł?

Xxx
@ewel 16.03.2018 17:49

40 zł, jak chcesz coś powyżej 100zl to musisz mieć 2 kupony

Abc
@Xxx 16.03.2018 21:20

-40% tylko wtedy masz wykorzystane 2 kupony. Pierwszy raz słyszę, że 40 zł... nigdy tak nie było, a pracuje już długo w home&you

dsk
@Abc 30.09.2018 22:19

jest tak już na pewno od dwóch lat, poczytaj sobie maile na ten temat

Jaaa

Nie pozdrawiam pani kierownik z blue city i reduta :))) ta pani nie ma zielonego pojęcia o byciu kierownikiem .

Lol
@Jaaa 31.08.2018 01:58

Haha :D Co takiego zrobiła? :p

Szukasz pracy?

Nicki z Amerycki

Z innej beczki. Co robicie, kiedy klient kupil cos w promocji, na przyklad mlynek za 70 zl i poszewke za 5 zl, a mlynek zglasza (zepsuty) na reklamacje? Ile wtedy oddajecie?

Sts
@Nicki z Amerycki 27.05.2018 06:54

70zl za młynek

Nicki
@Sts 27.05.2018 11:53

A u nas kierownik kaze 75 podzielic przez te dwie rzeczy. I zwraca polowe z paragonu.

ed
@Nicki 29.05.2018 17:15

Jaka bzdura,masakra.

jakaś tam...
@Nicki z Amerycki 27.05.2018 06:54

klient ma prawo złożyć reklamację na każdy przedmiot mechaniczny do 2 lat od daty zakupu; gdy przyjmiesz reklamację to zwracasz mu gotówkę. Ale przy takich promocjach niestety nie ma możliwości zwrotu ani wymiany ; to sprzedawca odgrywa tutaj ważną rolę i oprócz pieczątki musi jeszcze ustnie poinformować klienta o braku takiej możliwości.

Er
@jakaś tam... 08.07.2018 17:36

Co to za bzdura? Klient korzystający z promocji nie może zwracać ani wymienić towaru, nie dotyczy to reklamacji. W tym przypadku nie ma znaczenia czy dana rzecz została kupiona z akcja czy nie, zawsze klient ma 2 lata gwarancji.

12
@Er 10.07.2018 22:54

Ale nie chodzi o to czy moze czy nie. Chodzi o to ile mu wtedy zwracacie :)

gośććć

Miałam okazję pracowac w H&Y w SSC ! to co tam przeżyłam nie zapomnę do końca życia! Jeden wielki syffff!!! po 13 h na nogach i trzeba spytać szefa czy możesz iść do domu po skończeniu swojej zmiany !!! Na zapleczy nie ma gdzie usiąść taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , wszędzie kartony , nic nie jest ułożone ! A jak coś potrzaskasz to okazuje się że ty za to płacisz - klient nie musi , ale pracownik ma obowiązek . A co ważne o tym fakcie nikt nie informuje przy podjęciu pracy tylko po fakcie . Kierownik nie ma pojęcia jak zarządzać ludźmi ! Na 12 h pracy należy ci się jedna przerwa 15 min !!! Miałam okazje już pracować w jednej firmie po 12 h i było na prawdę miło . W tej firmie to jest nie do wytrzymania tym bardziej jak masz w grafiku zmiany 12 h przez 4 dni pod rząd !! ZDECYDOWANIE ODRADZAM !

duderson
@gośććć 26.04.2012 10:03

Takie jest prawo matole. 15 min przerwy ,jesli pracujesz powyżej 8h.

12
@gośććć 26.04.2012 10:03

U nas w salonie coprawda jest zapieprz, ale i odpocząć można. Ze wszystkim da się dogadać, kierownik słucha próśb jeżeli chodzi o grafik. Jedyne na co można się poskarzyc to ciągłe promocje i ogromne dostawy. Ale to już nie "nasza" kwestia. Tylko klienci coraz bardziej bezczelni i ciagle głodni promocji.

renia
@12 27.06.2018 20:08

głodni promocji - chyba nic dziwnego przy takich cenach? a że bezczelni to inna sprawa, klienci są (usunięte przez administratora) zawsze i wszędzie, niezależnie gdzie się pracuje

Ciekawska

Hej czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć jak to jest w Home z umowa zleceniem? Mam umowę zlecenie niby cały etat a w miesiącu gdzie jest 176h to dla mnie jest 154h bo jestem na zleceniu tak usłyszałam.. ze te 176h to dla tych co maja umowę o prace a na zleceniu zawsze jest cały etat tylko 154h. Czy ktoś się spotkał z takim czymś ?

Kinga
@Ciekawska 30.07.2018 15:09

Jest to spowodowane tym by zlecenie i umowa o pracę miały podobną wypłatę. Kiedy zlecenie wypracowało by 176 godzin dostawało by większą wypłatę, dlatego firma ustaliła taką ilość godzin.

X

Czy tylko mi się wydaje, ze znów za dużo akcji dają? Jedna się kończy i od razu kolejna a utargi coraz gorsze.. ludzie łaskę robią jak jeszcze z promocja kupuja, im więcej akcji tym bardziej wydziwiają

Y
@X 18.05.2018 21:22

Bardzo dobrze że są akcje, chyba lepiej dla nas jak mamy większą sprzedaż....

Q
@Y 19.05.2018 19:35

U nas ostatnio nikt na tych akcjach nic nie kupuje, im więcej tego dają tym gorsza sprzedaż bo ludzie czekają na to sz jedna się skończy to myślą ze będzie coś lepszego

Kejti

Praca w Home and you to była najgorsza praca w moim zyciu . Ciagle telefony w dni wolne czy mogę przyjść za kogos, przerwa 15 minut na 12 godzin zapieprzania , no dobra dwie przerwy ale co to jest 15 min na cały dzień zapierniczania ? Nawet z toalety nie można było spokojnie skorzystać bo kierwoniczka nienormalną kobieta od razu biegała po sklepie i pytała gdzie jestem chore po prostu chore ! A jak poszłam napić się wody na zaplecze to kierowniczka od razu wyskakiwała z pytaniem co ty tu robisz i ze dawaj na sklep .

Chuda

Zglaszacie gdzieś, że kartony są za ciężkie?

Ruda
@Chuda 18.05.2018 11:16

Żartujesz,? A kogo to obchodzi, że kartony ciężkie. Na BN miejsa nie było na sklepie żeby towar chować. Było zgłaszane że sklep przetowarowany. Myślisz że coś z tym zrobili? Nie.

Home
@Ruda 18.05.2018 16:43

Zgłaszane wielokrotnie, poprawy brak.. Prztowarowanie o kilka tysięcy indeksów też nie daje alokacji do myślenia

Bez.humoru

Praca jak praca, dużo pracy i nic pozatym. Niskie zarobki, premię tyle co kot napłakał. Jeszcze gdyby zawsze były te premie to ok, bo lubiłam tą pracę. Niestety jest taki ktoś jak Pan Marek (regionalny), który jak nie ma humoru, potrafi obniżyć ocenę salonu do minimum , nic mu nie pasuje, wszystko robi po złości. Taki ktoś nie powinien być na takim stanowisku. Trochę pokory by się zdało, szacunku do pracowników, bo ciężko pracują, a takie coś przyjdzie (nie można nazwać tego Pana człowiekiem) i powie że jest wszystko źle, tylko po to żebyś nie dostał premii. Tak się nie robi!!! Niech ten Pan weźmie się w koncu za prawdziwą pracę, bo nie mam pojęcia za co firma mu płaci. Mam szczęście, że znalazłam inną pracę, i nie muszę się bać że Pan Marek przyjdzie i zabierze premię.

Homo and you
@Bez.humoru 13.05.2018 22:20

To ze pan hmmmm pan Marek tam pracuje to tylko zle świadczy o firmie ze zatrudia ludzi którzy powinnii co najwyzej w tesco towar wykładać a niesprawowac kontrole nad ludzmi którzy sa co najmniej sto razy lepiej wykształceni oraz lepiej rozwinieci intelektualnie:)

ewa

Szanowny panie operacyjny, wysyłanie maili w dniu wolnym od pracy jest nieetyczne , niestosowne i nieprofesjonalne. Pani Pokrywko mówiła o tym na ostatnim spotkaniu. Jest dzień wolny, święto ,nie można poczekać z wysyłką maili do 9 rano ?? proszę się nad tym zastanowić , może warto ponownie poruszyć ten temat podczas kolejnego spotkania kierowników ????

Iwetastsd

Czy u was też z racji wolnych niedziel obcinaja godziny pracownikom na zleceniu?

Xx
@Iwetastsd 13.04.2018 07:15

Nie

Gość
@Iwetastsd 13.04.2018 07:15

Tak

ja
@Iwetastsd 13.04.2018 07:15

nie

StS

Opowie ktoś o pracy w Home&You mam zostać tam Starszym Sprzedawcą w większym mieście. Czy naprawdę jest tak ciężko i źle?

Ola
@StS 16.04.2018 21:48

Ja bym na Twoim miejscu próbowała, zawsze możesz się zwolnić jak Ci się nie będzie podobać , dużo zależy też od tego na jakich ludzi trafisz. To jest ciężka praca, ale ja akurat byłam w jeszcze gorszej, zanim tu trafiłam.

Fgv

Oooo ilu kierownikow nagle sie na forum znalazlo????zwykle nikt tam energicznie nie komentuje a tu sami obroncy hehee taak kontrak rowna sie brak grafiku praca na zapleczu czytaj fejs i inne pierdoly wolnne wekkendy swieta itd itp i wieczny foch

itd
@Fgv 26.02.2018 20:30

Nie wiem o którym sklepie piszesz ,wygląda na to że u Ciebie kierownik nie pracuje w salonie/ ja jestem byłym kierownikiem i uwierz że nie było tak różowo , zapiernicz był razem ze wszystkimi na sklepie tj.wszystkie nocki , zmiany vm,obsługa klienta,sprzątanie , a na koniec podziękowanie od firmy w formie obciążenia za braki , trzeba było z własnej kieszeni zapłacić za niewykorzystane urlopy pracowników - bo firma BBK się wypieła na ludzi ( którzy tak de facto pracowali przecież dla marki home&you a nie dla mnie ....) długo by tu jeszcze opowiadać....cóż życie.....nie jest sprawiedliwe .....cieszę się że to już za mną i nie współpracuję z tą firmą

hmm

Mam pytanie do wtajemniczonych istot. czy premia uznaniowa jest z góry ustaloną kwotą czy działa na zasadzie "bo tak" i osoby z jednego stanowiska mogą dostawać znacznie różniące się dodatki?

były pracownik
@hmm 10.04.2018 18:11

nie wiem jak w tej chwili to działa w h&y -ale kiedyś były tzw. arkusze ocen miesięcznych poszczególnych pracowników -wystawiane , wypełniane przez KS i przesyłane do "opiekuna" regionalnego......

Zuza

Ktoś w tej firmie panuje nad ilością towaru wysyłanego do salonów??

Ja
@Zuza 12.03.2018 20:30

Nie wydaje mi się żeby tak było. Towar wylewa się z zaplecza! Ciężko jest przyjmować to na bieżąco. Kartony tak ciężkie że musimy sobie pomagać żeby je przenieść.

Elegance

Czy od waszych premii uznaniowych odliczaja skladki ? Jesli tak to jakie?

Meliska

Czy Wasi kierownicy wpisują się normalnie w grafik i wyrabiają godziny z etatu, który jakby nie patrzeć mają?

X
@Meliska 21.02.2018 10:22

Nie ;)

Rumianek
@Meliska 21.02.2018 10:22

Meliski się napij .... Kierownik nie pracuje na etacie .

SS
@Meliska 21.02.2018 10:22

,,Jakby patrzeć,, ,kierownicy nie pracują na etacie..:)

Meliska
@Meliska 21.02.2018 10:22

Wiem, że kierownicy mają kontrakt itd. , a czy mają jakiś limit godzin narzucony? Czy mogą przychodzić do sklepu raz na tydzień? Pytam, ponieważ nam mówią, ze mamy 6 etatow, pracownikow jest 5 i wydawalo sie nam ze skoro kierownik jest tak jakby tym 6 to tez powinien pracowac. Czy to nam ktos zle z tymi etatami mowi?

SS
@Meliska 21.02.2018 15:53

Kierownicy nie mają narzuconych limitow godzin :) ale musza pracowac tak , zeby w salonie wszystko dobrze funkcjonowało

Lawenda
@Meliska 21.02.2018 15:53

,,(usunięte przez administratora),, A coś ty taka ciekawska:) startuj na kierownika, salony się otwierają... Przekonasz się jaki to ,,miodzik,, jak bedziesz (usunięte przez administratora)za wszystko zbierała :);)

Gość
@Lawenda 22.02.2018 21:06

Typowa odpowiedź kierownika... najlepiej, będąc kierownikiem i z przepracowanego czasu nie zostać rozliczonym,dobre ale tak każdy kierownik chciałby... i tak jest bałagan wśród kierowników salonów,bo są wybierane nieodpowiednie osoby na stanowisku kierownika

PRYWATNA
@Meliska 21.02.2018 10:22

Kierownik to "sektor prywatny", właściciel firmy, Pan lub Pani "PREZES" swojej firmy , świadczy usługi a nie pracuje na etacie. Nikomu nic do tego kto ile i jak pracuje usługa ma być wykonana!!!

Marta

@Ridsa może zapytaj swojego kierownika jak będzie wyglądało teraz wynagrodzenie dekoratora w firmie Home&You? @home&hiv ja nie pracuję w tym sklepie, dlatego nie mam porównania i niestety Ci nie odpowiem na to pytanie.

Marta

@Ss a mieliście wcześniej taką informację, że starsi sprzedawcy dostaną od nowego roku podwyżkę w Home&You? Jeżeli tak to może porozmawiajcie ze swoim kierownikiem na ten temat. A czy podpisaliście nową umowę? Tam powinna być podana kwota zarobków.

Mina
@Marta 01.02.2018 09:13

U nas kierownik z regionalnym powiedzieli, że to niespodzianka. Dla mnie to kpina - nie wiem za ile pracuję

Ss
@Mina 03.02.2018 13:36

Takie komedie tylko w naszej firmie ????

SS
@Marta 01.02.2018 09:13

Podwyżki dla SS są od lutego

Ss
@SS 04.02.2018 19:41

Już luty się zaczął a dalej nie wiadomo jaka za ten miesiąc będzie pensja

Ss
@SS 04.02.2018 19:41

Wiem, ale luty się już zaczął a nie wiadomo ile dostaniemy za niego pensji

home&hiv
@Marta 01.02.2018 09:13

czy w waszym salonie też od premii uznaniowej pobieranych jest dużo innych składek ?

Ridsa

Wiecie coś może o vm sklepowych? Podobno zlikwidowali dodatki za dekoratora a ten kto jest na tym stanowisku ma dostawać 'premie uznaniowa' . Jak to kwotowo wygląda?

Ss

Wiecie już coś o podwyżkach dla starszych? U nas dalej cisza, luty się zaczyna a nie wiadomo za ile pracujemy..

Marta

@Sts czyli w Home&You pracownicy mają rabaty pracownicze? Już nie jest brandem LPP? Z tego co wiem kiedyś należał ten sklep do spółki. Od kiedy się to zmieniło? @anja większość sklepów dostaje pudła do salonu. Czemu w waszym przypadku jest inaczej? Czy kurier innym sklepom również zostawia towar na rampie?

anja

U nas towar wozi nowa firma kurierska, nie przywozi go do sklepu tylko zostawia na rampie. Trzeba ten towar przerzucić na wozek, przywieźć do sklepu i rozładować. 5 palet po 20 kg karton, 17 kartonów na palecie,chyba że tekstylia to trochę lzejsze, Anita Włodarczyk by się zmęczyła a po tym wszystkim stój jeszcze do wieczora i obsługuj klienta.

jeden
@anja 05.01.2018 07:11

zgłoscie to do Karkulaka

polqa

Zostali u Wasz z BN na styczeń ?

haj
@polqa 03.01.2018 13:15

nie bylo przedłużenia umowy

Stalker

Ludzie ktos chyba opisuje prace w sklepie na Facebooku. Profil nazywa sie ‚Jak zostałem sprzedawcą dzbanów’ śmierdzi mi to praca w H&Y

Karol

Czy zniżkę 80% można wykorzystać tylko raz ?

Buba
@Karol 21.12.2017 10:41

A ile razy? Raz, na jednym paragonie

Fiktoria

A ja chialabym się dowiedzieć jak to jest ze zniżkami dla pracowników? Czy wy tez dostajecie raz na 3 miesiące? Czy w salonie w którym pracujecie możecie kiedy chcecie kupować ze zniżka ? Bo w salonie gdzie ja pracuje nie mogę kupić kiedy chce tylko wtedy kiedy dostanę zniżkę czyli taki bon na którym jest napisane -40%. Dla mnie to dziwne , skoro jestem pracownikiem powinnam mieć zawsze zniżkę jeżeli coś kupuje w salonie w którym pracuje a nie raz na 3 mies .

Gość
@Fiktoria 20.12.2017 00:57

To gdzie Ty pracujesz? Zniżki 40% masz co miesiąc po przynajmniej 3szt. bo tyle jest przysyłane...

Ysia

Najlepsze jest 20 zł więcej za nockę śmiechu warte . Hahaha

Uh
@Ysia 15.12.2017 00:34

To teraz za nockę jest 40?szalenstwo

Homiaczek
@Ysia 15.12.2017 00:34

a to ile chciałeś dostać jest to dodatek do godzin nocnych nie wiesz jak to sie wylicza to proponuje dowiedzieć sie i potem głupoty pisąc

Ysia
@Homiaczek 16.12.2017 02:32

Za tą robotę jaka tam odwaliłam podczas nocki to należy się conajmniej podwójna stawka ;) widocznie nie masz pojęcia o tej pracy

Gość
@Ysia 17.12.2017 23:55

A więc pozostaje Ci znalezienie innej pracy, a nie kwitnięcie w tej firmie...pracy jest teraz dość więc jest w czym wybierać

Ysia
@Gość 18.12.2017 08:33

Tez tak uważam ale niestety od czegoś trzeba było zacząć

Joppekwawa
@Ysia 15.12.2017 00:34

A jest tyle wiecej? Bedzie na pizze na nocce-tylko czasu brak ????????????‍♀️

Joppekwawa

Siemaa! Udalo Wam sie poprzeceniac cala liste z dzisiejszej promocji -30/50%? Jesli tak, to w ile osob pracowaliscie?

Zostaw opinię o Home&You (BBK S.A.) - Toruń

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Home&You (BBK S.A.)