Home&You

Toruń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 293 ocen.

Opinie o Home&You

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Home&You

Iwetastsd

Czy u was też z racji wolnych niedziel obcinaja godziny pracownikom na zleceniu?

StS

Opowie ktoś o pracy w Home&You mam zostać tam Starszym Sprzedawcą w większym mieście. Czy naprawdę jest tak ciężko i źle?

Ola
@StS 16.04.2018 21:48

Ja bym na Twoim miejscu próbowała, zawsze możesz się zwolnić jak Ci się nie będzie podobać , dużo zależy też od tego na jakich ludzi trafisz. To jest ciężka praca, ale ja akurat byłam w jeszcze gorszej, zanim tu trafiłam.

Fgv

Oooo ilu kierownikow nagle sie na forum znalazlo????zwykle nikt tam energicznie nie komentuje a tu sami obroncy hehee taak kontrak rowna sie brak grafiku praca na zapleczu czytaj fejs i inne pierdoly wolnne wekkendy swieta itd itp i wieczny foch

itd
@Fgv 26.02.2018 20:30

Nie wiem o którym sklepie piszesz ,wygląda na to że u Ciebie kierownik nie pracuje w salonie/ ja jestem byłym kierownikiem i uwierz że nie było tak różowo , zapiernicz był razem ze wszystkimi na sklepie tj.wszystkie nocki , zmiany vm,obsługa klienta,sprzątanie , a na koniec podziękowanie od firmy w formie obciążenia za braki , trzeba było z własnej kieszeni zapłacić za niewykorzystane urlopy pracowników - bo firma BBK się wypieła na ludzi ( którzy tak de facto pracowali przecież dla marki home&you a nie dla mnie ....) długo by tu jeszcze opowiadać....cóż życie.....nie jest sprawiedliwe .....cieszę się że to już za mną i nie współpracuję z tą firmą

hmm

Mam pytanie do wtajemniczonych istot. czy premia uznaniowa jest z góry ustaloną kwotą czy działa na zasadzie "bo tak" i osoby z jednego stanowiska mogą dostawać znacznie różniące się dodatki?

były pracownik
@hmm 10.04.2018 18:11

nie wiem jak w tej chwili to działa w h&y -ale kiedyś były tzw. arkusze ocen miesięcznych poszczególnych pracowników -wystawiane , wypełniane przez KS i przesyłane do "opiekuna" regionalnego......

ewel

A jeśli jako pracownik biorę coś na -40% to jesli kwota rzeczy wynosi więcej niż 100zł to też odejmuje z tego to -40% czy 40zł?

Xxx
@ewel 16.03.2018 17:49

40 zł, jak chcesz coś powyżej 100zl to musisz mieć 2 kupony

Zuza

Ktoś w tej firmie panuje nad ilością towaru wysyłanego do salonów??

Ja
@Zuza 12.03.2018 20:30

Nie wydaje mi się żeby tak było. Towar wylewa się z zaplecza! Ciężko jest przyjmować to na bieżąco. Kartony tak ciężkie że musimy sobie pomagać żeby je przenieść.

Elegance

Czy od waszych premii uznaniowych odliczaja skladki ? Jesli tak to jakie?

Meliska

Czy Wasi kierownicy wpisują się normalnie w grafik i wyrabiają godziny z etatu, który jakby nie patrzeć mają?

PRYWATNA
@Meliska 21.02.2018 10:22

Kierownik to "sektor prywatny", właściciel firmy, Pan lub Pani "PREZES" swojej firmy , świadczy usługi a nie pracuje na etacie. Nikomu nic do tego kto ile i jak pracuje usługa ma być wykonana!!!

Marta

@Ridsa może zapytaj swojego kierownika jak będzie wyglądało teraz wynagrodzenie dekoratora w firmie Home&You? @home&hiv ja nie pracuję w tym sklepie, dlatego nie mam porównania i niestety Ci nie odpowiem na to pytanie.

Marta

@Ss a mieliście wcześniej taką informację, że starsi sprzedawcy dostaną od nowego roku podwyżkę w Home&You? Jeżeli tak to może porozmawiajcie ze swoim kierownikiem na ten temat. A czy podpisaliście nową umowę? Tam powinna być podana kwota zarobków.

home&hiv
@Marta 01.02.2018 09:13

czy w waszym salonie też od premii uznaniowej pobieranych jest dużo innych składek ?

Ridsa

Wiecie coś może o vm sklepowych? Podobno zlikwidowali dodatki za dekoratora a ten kto jest na tym stanowisku ma dostawać 'premie uznaniowa' . Jak to kwotowo wygląda?

Ss

Wiecie już coś o podwyżkach dla starszych? U nas dalej cisza, luty się zaczyna a nie wiadomo za ile pracujemy..

Marta

@Sts czyli w Home&You pracownicy mają rabaty pracownicze? Już nie jest brandem LPP? Z tego co wiem kiedyś należał ten sklep do spółki. Od kiedy się to zmieniło? @anja większość sklepów dostaje pudła do salonu. Czemu w waszym przypadku jest inaczej? Czy kurier innym sklepom również zostawia towar na rampie?

anja

U nas towar wozi nowa firma kurierska, nie przywozi go do sklepu tylko zostawia na rampie. Trzeba ten towar przerzucić na wozek, przywieźć do sklepu i rozładować. 5 palet po 20 kg karton, 17 kartonów na palecie,chyba że tekstylia to trochę lzejsze, Anita Włodarczyk by się zmęczyła a po tym wszystkim stój jeszcze do wieczora i obsługuj klienta.

jeden
@anja 05.01.2018 07:11

zgłoscie to do Karkulaka

polqa

Zostali u Wasz z BN na styczeń ?

haj
@polqa 03.01.2018 13:15

nie bylo przedłużenia umowy

Stalker

Ludzie ktos chyba opisuje prace w sklepie na Facebooku. Profil nazywa sie ‚Jak zostałem sprzedawcą dzbanów’ śmierdzi mi to praca w H&Y

Karol

Czy zniżkę 80% można wykorzystać tylko raz ?

Buba
@Karol 21.12.2017 10:41

A ile razy? Raz, na jednym paragonie

Fiktoria

A ja chialabym się dowiedzieć jak to jest ze zniżkami dla pracowników? Czy wy tez dostajecie raz na 3 miesiące? Czy w salonie w którym pracujecie możecie kiedy chcecie kupować ze zniżka ? Bo w salonie gdzie ja pracuje nie mogę kupić kiedy chce tylko wtedy kiedy dostanę zniżkę czyli taki bon na którym jest napisane -40%. Dla mnie to dziwne , skoro jestem pracownikiem powinnam mieć zawsze zniżkę jeżeli coś kupuje w salonie w którym pracuje a nie raz na 3 mies .

Gość
@Fiktoria 20.12.2017 00:57

To gdzie Ty pracujesz? Zniżki 40% masz co miesiąc po przynajmniej 3szt. bo tyle jest przysyłane...

Ysia

Najlepsze jest 20 zł więcej za nockę śmiechu warte . Hahaha

Joppekwawa
@Ysia 15.12.2017 00:34

A jest tyle wiecej? Bedzie na pizze na nocce-tylko czasu brak ????????????‍♀️

Joppekwawa

Siemaa! Udalo Wam sie poprzeceniac cala liste z dzisiejszej promocji -30/50%? Jesli tak, to w ile osob pracowaliscie?

Marta

@STS możesz wytłumaczyć dokładnie o co chodzi z tą 80 w Home&You? Czy to jest jakaś specjalna zniżka pracownicza na okres świąt? Co roku ją otrzymujecie? A czy nacodzień pracownicy mają jakąś zniżkę pracowniczą, jak w innych brandach firmy LPP?

Sts
@Marta 19.12.2017 14:12

I mamy zniżkę tylko do Home&you, nie jest to lpp

X

Centrala zastanawia się nad naszymi 80%na święta

Gość
@X 11.12.2017 21:42

W gruncie rzeczy dostajemy 160zł i to musisz wykorzystać w sklepie w którym pracujesz...śmiech na sali, a co najlepsze to to,że nie możesz nic wybrać z towaru przecenionego... Z jednej strony niby dadzą coś na święta ale dalej na nas zarabiają, to już lepiej byłoby jakby nic nie dali

X

Jak w waszych salonach wyglada kwestia 80pro? Możecie przekroczyć kwotę dwustu zł o np pare złotych czy max 200?

Y
@X 14.12.2017 11:53

W zeszłym roku można było przekroczyć kwotę ale od niej rabatu juz nie było. Czyli płaciło sie 40zl plus to co powyżej dwustu. W tym roku to nawet premiii za planowanie nie bedzie ....

Marta

@Paweł a z jakich powodów zmienił się system premiowy dla pracowników w Home&You? @Hanna a co to był za konkurs? Czy to był konkurs dla wszystkich pracowników sklepu? Często odbywają się takie konkursy dla pracowników? Bon był do wykorzystania razem ze zniżką pracowniczą?

Gość
@Marta 23.11.2017 12:36

System premiowania będzie zmieniony jak wystko...na moje może być nawet tak jak jest w lpp czyli tam wcale nie płacą premi,bo to kolejne oszczędności dla firmy, a idą podwyżki najniższej i od marca wchodzą wolne niedziele...

Elen

Z życia dnia dzisiejszego. Przychodzi do salonu klientka z pytaniem cyt. „ A dlaczego nie dostałam dzis żadnego SMS z info o promocji” Może czas odzwyczaić klientów od tego ze średnio 2 razy w m-c mamy mega akcje ?!?

sts
@Elen 08.12.2017 21:29

połowa klientów to już nawet nie kupuje normalnie niczego, z resztą trudno się dziwić... nie wiem czy bym kupiła coś w sklepie po normalnej cenie wiedząc, że ciągle mają jakieś akcje..

STS

Czy ktoś coś wie o naszych osiemdziesiątkach na Święta? Na razie cisza jak makiem zasiał.. Może to też nam zabiorą?

Sts
@STS 07.12.2017 12:52

O ja tez chętnie się dowiem, coś cisza a przecież do 23 trzeba to kupić.. nie zdziwiłabym się jakby i to zabrali

Przeszłość

100 lat temu stał się to portal nie zadowolonych pracowników... Spróbujcie zrozumieć to że każdy ma przełożonego. Kierownik, regionalny, dyrektor, a szefem wszystkich szefów nie jest Krzysztof Jeżyna ze Szczecina tylko rachunek ekonomiczny. Byłem w tym wiele lat, wierzcie lub nie, traktujcie jak agenta, pracownika centrali... Wynik, cyfra na końcu musi się zgadzać i to ona jest punktem wyjściowym dla planów na przyszłość. Nikt sobie Ferrari za to nie kupuje! Praca jak praca -bywa lepiej i "trudniej"...

Sławomir
@Przeszłość 18.11.2017 01:48

fajnie, aby ten wynik i cyfra był adekwatny do nakładu pracy pracowników na ich kontach bankowych ..........aby pracodawca (BBK) umiał podzielić się wypracowanym zyskiem ...........a tak NIESTETY ale nie było i nie jest

Home&you

Mam pytanie odnośnie wypłat. Czy w każdym salonie jest najniższa krajowa? Ilość pracy przecież jest nieadekwatna do naszych wypłat:o

anonymous
@Home&you 08.07.2017 11:49

Szkoda gadać , ja również uważam ze ilość pracy jest nieadekwatna do zarobków

ed

tak, jedna osoba otrzymuje premię dekoratorską, też uważam, że to niesprawiedliwe bo wszyscy robimy zmiany, a nie tylko dekorator. Niemili klienci czasem się zdarzają. Ostatnio o dziwo więcej jest tych miłych. Czasem ktoś przychodzi robi spiny o nie wiadomo co, że torebka płatna, że na prezent nie pakujemy. Jak ktoś chce coś położyć na kasie, to czasem pozwalamy. Czasem mówimy po prostu, że mamy koszyczki a wtedy nie wiadomo czemu klienci się obrażają :D Często ludzie też naklejają ceny te czerwone z innych towarów i podchodzą z tym do kasy i chcą to kupić za tyle ile jest na tej czerwonej naklejce.. Tak, klienci się o to spinają. 3/4 wie o tym, że nie można, każdemu jeszcze mówimy przy kasie i mówią, że wiedzą bo już kupowali na akcji. Często ktoś odpowiada "ale wie pani, że jest to niezgodne z prawem?klient ma prawo dokonać zwrotu" . Najlepsze jest jak zostają poinformowani, że nie ma możliwości zwrotu i wymiany, a przychodzą następnego dnia i "ale przecież ja nie chce zwrócić!! ja chce tylko wymienić" Czasem zdejmuję, czasem nie, jak ktoś jest miły to czasem zdejmuję i postaram się w miarę ładnie owinąć w papier. Jak klient mnie denerwuje i mówi "proszę ściągnąć cenę i w papier zawinąć"to czasem powiem, że może pani sobie sama ściągnąć a wtedy jest obraza majestatu. Zawsze mnie rozwala o taki o to dialog: czy doliczyć płatną torebkę? nie Potem daję paragon i resztę i jest wielkie zdziwienie "ale jak to? tak w rękę mam sobie to wziąć?" :D chyba dostanę chociaż jakąś reklamówkę? Raz koleżanka odpowiedziała, że nie mamy, babka naciskała czy żadnych siatek nie ma. Koleżanka zażartowała, że tylko worki na śmieci. Babka kazała sobie zapakować narzutę w worek na śmieci i tak poszła. :') i dużo też osób się spina jak np pościeli jakiejś nie ma na stanie, że jak to nie możemy tego sprzedać.

Nina.c
@emka 07.11.2017 18:25

To ja musialam ostatnio zapakowac narzuta w papier ????

Bsjss

Ja pracowałem w dwóch salonach i w tej pracy najważniejsze to zgrana ekipa i fajny kierownik. Niemiłych klientów była masa ale u nas była zasada, że możemy im powiedzieć co chcemy byle nie obrazić ich tak prosto w twarz. Zmiany, towar, kartony. To również zależy od kierownika, my robiliśmy swoje, nie biegaliśmy. Jeżeli coś nie było zrobione bo brakowało czasu to dzwoniliśmy do VM lub regionalnego. Jak nie dawaliśmy rady wyjść z kartonów to kierownik zmniejszył dostawy na jakiś czas. Gdy nie mieliśmy się jak pomieścić z rzeczami to zarządał przebudowy części salonu. Pieniądze nie są duze, są nawet dość małe, ale lubiłem te prace przez miłą atmosferę zgrany zespół i kierownika który razem z nami wszystkimi pracował był na wszystkich nockach, a nie siedział na magazynie z kawką. Dla mnie dużym plusem były również zmiany 12 h

Stalowa
@Bsjss 22.09.2017 10:46

Jami był tam zarobek i na jaka część etatu bądź umowe zlecenie ?

Zostaw opinię o Home&You - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Home&You