SONEL S.A.
3 98 6 1

Opinie o SONEL S.A.

Sowa

Pozdrowienia dla obecnie panujących brygadzistek... Proponuję wziąść się do pracy anie zajmować się plotka i przy biureczku.

AniMruMru
@Sowa 27.08.2018 21:31

Rozumiem, że poprzednie były lepsze :)

rosa
@Sowa 27.08.2018 21:31

A ja proponuję przypomnieć sobie pisownię języka polskiego i WZIĄĆ się do pracy , A NIE oglądać na innych.

K.
@Sowa 27.08.2018 21:31

Uderz w stol, a kj sie odezwie

TOUS

Dlaczego jest taka opinia o kj?? Czemu jest taka atmosfera tam?? chciałam się przyjąć do pracy ale coraz więcej osób odradza. O co chodzi?

Jozek
@TOUS 14.08.2018 09:50

Jak mawiaja, ryba psuje sie od glowy. Poczytaj na forum ;)

Lenos
@TOUS 14.08.2018 09:50

TOUS TY szukasz pracy czy sanatorium, bo jak widzę to z ciebie nie zły/zła leser.

anonymous
@Jozek 22.08.2018 08:08

czytałam właśnie. Ludzie piszą, że atmosfera na produkcji się poprawiła. ponoć jest lepiej. jedyne czego się doszukałam , to że ludzie z produkcji odrabiają przerwy na fajki a Ci z kj już nie. Jest jeszcze jeden wpis, że po zamianie stanowisk jak mniemam są blędy uznawane przez kj, a wcześniej nie były. Pytam o ten dział, bo słyszałam, że jest rożnie. Jedni mówią, że ok a inni wręcz odwrotnie

Loko
@Jozek 22.08.2018 08:08

Dobrze że nie od (usunięte przez administratora) ta ryba Ci się nie psuje Józek- smród byłby- A tak pachnie perfumami :-)

Herrman
@anonymous 23.08.2018 10:23

Z tego co mi wiadomo, do do tego działu przyjęć nie było od dawna i nie ma też teraz, zastanawiam się nad czym się tak zastanawiasz ?

Joe
@Loko 23.08.2018 22:19

Jak z perfumami sie przesadza to tez nie za dobrze. takie pudrowanie trupa ;)

ZUZKA

Napiszcie proszę, jak atmosfera w firmie. Zmieniło się coś na lepsze?? w jakim dziale się najlepiej pracuje? Gdzie jest najbardziej przyjazna atmosfera? Na jakim poziomie kształtują się zarobki ?

Karina
@ZUZKA 06.07.2018 12:51

Spokój, w produkcji nowi kierownicy wydają się być w porządku i nawet atmosfera się poprawiła. Płace takie sobie ale nie najgorzej jak na tą robotę. Ogólnie OK ale bez szału, po prostu spokojna praca dla tych co chcą pracować.

Nick
@Karina 16.07.2018 21:32

200 luda. 40 kierowników. Wszystko na temat :)

nik1
@Nick 28.07.2018 00:26

Dla uściślenia - zatrudnionych jest 280 osób, w tym 18 kierowników. Chyba nie jesteś na bieżąco.

Nick
@nik1 30.07.2018 08:10

Na całym świecie? Jak na firmę o zasięgu ogólnoświatowym to skromnie te 280 osób.

Witold

Czy firma ma jakieś oferty pracy? Wiecie coś?

Karina
@Witold 15.07.2018 19:35

Programistów podobno szukają

Jacek
@Witold 15.07.2018 19:35

Witoldzie, aktualne oferty pracy znajdziesz na naszej stronie: https://www.sonel.pl/pl/o-firmie/praca-kariera/

Nick
@Jacek 17.07.2018 08:32

Żeby zrobić karierę (500kpln/rocznie) trzeba mieć plecy w zarządzie. Jak ktoś chce się dowiedzieć szczegółów niech wejdzie do firmy i powie magiczne słowo "czopek".

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa

strach

Zainteresowany

Czy jest jakiś powód, że tak rzadko piszecie?

Natalia

@Kuba Firma SONEL bardzo często poszukuje nowych ludzi do pracy. Również na tej stronie https://www.gowork.pl/praca/sonel-s.a.;pr znajdziesz aktualne oferty proponowane przez tego pracodawcę. Jakie stanowisko konkretnie by Cię interesowało? A może już złożyłeś u nich swoje CV. Zachęcam Cię do aktywnego uczestniczenia w dyskusji.

Kuba

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Jacek
@Kuba 12.05.2018 20:14

Kuba, aktualna lista ofert pracy znajduje się na naszej stronie: https://www.sonel.pl/pl/o-firmie/praca-kariera/

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak teraz przedstawia się firma na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Świdnica.

Zdzichu
@Administrator 11.04.2018 14:30

A na produkcji to jeszcze po polsku się nawija czy po ukraińsku?

Pytanko

To co z tym stanowiskiem zaopatrzeniowca? Czemu znów jest ta oferta? Jak zarobki?

Nick
@Pytanko 05.02.2018 17:32

Proste - albo kogoś wywalili, albo nie wytrzymał młynu który jest w tej firmie.

xterminator
@Nick 07.02.2018 17:08

Spoko Nick to tyko ciąża jednej z pracownic. Sonel ma się dobrze :)

Nicky

Witam, czy ktoś wie i mógł by udzielić informacji na jakim poziomie kształtują się zarobki w dziale zaopatrzenia?? Mam jeszcze pytanie dotyczące tak częstej rekrutacji na to staniwisko? Czy jest aż tak trudno? Czy kierownictwo jest nieprzychylne?? Bo mam wrazenie ze co 2 miesiące jest ogloszenie do trgo działu.

anonim

(usunięte przez administratora)

K

żenada poruszać takie tematy na forum tego typu. Powinna Pani raczej porozmawiać z małżonkiem co i dlaczego tak mi sie wydaje a nie pisac takie psychopatyczne, załosne dyrdymały. Poza tym to grożba karalna więc sugeruję rozwagę i moze wizyte w jakiejs poradni. Słabe i nie na miejscu...

Nick Nolte

Coś mocnego musiało być, skoro administracja to wywaliła, bo chyba nie chodziło o lekko niecenzurowane słowa. W googlach ostało się tyle: "Nie pozdrawiam Paniusi z kj która rozbija małżeństwa.,w moje też się wpier[...]a. jezeli się..." Znowu KJ? Oj, korporacja się zrobiła, małżeństwa się kojarzą i rozbijają, jaja jak berety. Dzisiaj też impreza, może ktoś da jeszcze ostro czadu?

asd

Na tym portalu gorzkie żale zamiast normalnych opinii. Praca w dobrych warunkach, trochę większy nacisk jest teraz i mniej przyjemna atmosfera bo pojawiła się zawiść. Zarobki porównywalne z innymi firmami nieopodal. Dla pracowników niższych sfer uważam, że zaniżone choć nie mam bezpośredniego porównania bo wszystko jest tajne, wnioskuję z klimatu, który obecnie panuje. Medicover, Multisport, normalne umowy o pracę. Wycieczki; chyba teraz taki standart - Noworoczna zwykle dwu-dniowa, rajd na Wielką Sowę, Beton party=3 razy w roku integracja (darmowa)

Natalia

@I.rozumiem, że w firmie normą jest odrabianie dodatkowych przerw. Widzę, że pracujesz na produkcji. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o swojej pracy? Co powinny wiedzieć osoby zainteresowane dołączeniem do tego działu?

I.

Jak ktoś ma chody u kierownictwa to w pracy robta co chceta.przykładem są Panie z kj które po 5 razy dziennie chodzą na papierosy i nawet nie muszą ich odrabiać jak to robią inni pracownicy z produkcji...czy my mamy inne tyłki,a moze tylko my musimy codziennie odrabiac papierosy a inni chodza kiedy chca za przyzwoleniem kierownictwa.

Natalia

@peachmógłbyś powiedzieć coś więcej o obecnej sytuacji w firmie? Czy dobrze rozumiem, że będzie lub też już była organizowana impreza integracyjna? Jak często takie wydarzenia są organizowane? Możesz powiedzieć też jak wyglądają warunki pracy na produkcji? Co według Ciebie warto by zmienić?

peach

Beton party is coming :) Ocieplenie wizerunku się szykuje przez produkcje. Choć tam zmian jak nie było tak nie ma :) Ale wszyscy klepią się po pleckach i udają , że jest fajnie.

Natalia

Pojawiła się oferta pracy na stanowisko Specjalista ds. dokumentacji. Ktoś z Was pracuje w tym dziale firmy? Możecie powiedzieć coś więcej o tym, czego można się spodziewać po dołączeniu do firmy? Jakie są plusy i minusy pracy właśnie w niej?

Owcokrajowiec
@Natalia 01.08.2017 11:08

Wg oferty szukają autora instrukcji i wszelkiej propagandy - słusznie, bo patrząc na to, co ostatnio się pojawia w "Artykułach prasowych", czyli w kółko "jest znanym na rynku producentem nowoczesnych...", "...sprawdzają się wszędzie tam, gdzie użytkowana jest energia elektryczna" czy "wprowadził na rynek rodzinę mierników" (wprowadził 5 lat temu, ale w Sonel-Propagandzie dalej jest to nowość) to pusty śmiech ogarnia nad tym biedakiem, co to wypisuje i musi coś napisać mimo że nie ma o czym. Swego czasu niejaki Kisiel napisał "od samego mieszania herbata nie zrobi się słodka". Najwyraźniej prezesi czytają inną literaturę :D

W.

Coś ze strony S zniknęły artykuły typu "Sonel lider na rynku...". To już nie lider, czy może ktoś zrozumiał że to wiocha i już nikt w takie teksty nie wierzy?

Nick Name

Coś te kilka ogłoszeń o pracy to wisi i wisi... tylko czasami daty są odświeżane. Albo takie pieniądze rewelacyjne, że nikt się nie pali cv-ek wysyłać, albo to tylko element propagandy. Jak się w kółko powtarza, że białe jest czarne, to i w końcu ktoś uzna, że śnieg jest czarny. Może Ukraińców zaczną zatrudniać?

Peach

Panie W udało się :)

Aggeusz Wildstein

Jesteście ludźmi bez ambicji wy "dumni pracownicy". U was tylko ploty, romanse, nabijanie się z innych, szkalowanie. To co sobą reprezentujecie to zezwierzęcenie. Jestem pewien, że (spora część z was) nie ma żadnych pasji a wasze zainteresowania to to co napisane zostało powyżej. W przytłaczającej większości polskich firm jest to samo. Macie pretensje do wszystkich tylko nie do siebie samych. Ta wyrabiana latami mentalność niewolnika w końcu owocuje. Dla nas to zabawne jak łatwo można was napuścić na siebie samych. To jest główne działanie firm. Dziel i rządź. A wy myślicie, że kierownictwo to wasi "przyjaciele". Błąd. Dla nich jesteście [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] warci. "Jak pan nie przyłoży batem znaczy, że mu na mnie zależy". Jesteście strasznie zniszczeni komuną i zakompleksieni. Ta wasza żałosna (jak wy sami) mentalność. Zawiść, zazdrość zamiast starać się mieć lepiej. W polskich firmach nigdy nie będzie dobrze jeśli tworzycie taką atmosferę. Nie wspomnę już o zarządzaniu. Bo nie ma co się oszukiwać. To m. in. ich żałosna nieudolność odbija się na was samych. Także żyjcie sobie od 10 do 10. Utopieni w kredytach i drżący o jutro. Nie żal mi was. Sami na to pozwoliliście. Bo jesteście żałośni i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] warci. Szanuję tych co opuścili ten kraj. Oczywiście mówię tu o ludziach wartościowych a nie tych co uciekali m. in. przed wyrokami sądowymi w Polsce. Na ten wpis odpowiedzą tylko ludzie których to dotyczy. Ci, którzy znają swoją wartość, przejdą obojętnie. Żegnam.

Prrracownik
@Aggeusz Wildstein 12.04.2017 17:00

Jak to, Zarząd nieudolny? Przecież firma kwitnie jak Polska za Gierka!

Peach

jaki terror, nie ma żadnego terroru. W firmie występują tylko i wyłącznie romanse, mamy tak bardzo przyjazną atmosferę.

Prrracownik

He, he... niezły terror zapanował w firmie, ponoć informatycy dostali zadanie namierzyć kto pisał i czy robił to w godzinach pracy (jeszcze pewnie z Sonela). Wypowiedzi urwały się momentalnie, już nie ma niezadowolonych :)

:)

OMG! Jak się czyta to wszystko to ręce opadają. Mam wraźenie ze komuś ewidentnie żal d... ściska. Koperkowa afera rozkręcona przez zazdrość i zawiść. Thats all. Zajmijcie się robotą i swoi zyciem bo na tych linkach zaraz was szyje rozbolą od rozglądania się kto, gdzie, z kim, dlaczego i po co. Mąciwody i plotkary. Praca to praca. Nie podoba się coś to oficjalne pismo do prezesa ze skargą o to czy tamto albo kolejka w pośredniaku zamiast silić się i wypacać anonimowo bzdury. Papierowe kozactwo. Wstyd. Ze też się wam chce. Rozkręcona afera na cztery fajery, nerwy, szepty, spieprzona atmosfera itd. No ciekawe jak to się skończy...

Roli

Drogi imbecylu Na szczęście w tej firmie pracują ludzie, którzy cenią sobie pracę, imprezy integracyjne i inne aspekty towarzyszące Sonelowi jako coś czego mogą nam pozazdrościć tzw. corpo ty natomiast imbecylu jesteś jednym z tych nieudaczników którzy siedzą w zaciszu swojego pokoiku i chejtują, dokonując przy tym samogwałtu bo tak to ich podnieca. Żenada

:(
@Roli 11.03.2017 20:55

Roli, sam hejtujesz, sam się wypowiadasz w taki sposób, że ręce opadają. Podejrzewam, że ty w ten sposób odczuwasz satysfakcję i podnietę. Nie wyzywaj nikogo od Imbecyli. jak widzisz sprawa ucichła , a w zasadzie został jej ukręcony łeb, ( chyba zakaz komentowania i wypowiedzi). Czytając twoją opinie rozumie się doskonale znaczenie słowa mobbing, jeśli tak się do siebie odnosicie to serdecznie współczuję.

Prrracownik
@Roli 11.03.2017 20:55

Żenada to jest, jak się okazuje, gdy kierownictwo firmy (Roli) tak się zagotuje, że robi błędy ortograficzne. A że dyskusja urwała się gwałtownie, to tylko dowód na to, że w Sonelu coraz większy strach panuje. Na szczęście coraz więcej ofert pracy na rynku, a i sam Sonel już nie jest taki atrakcyjny jak kiedyś.

taka prawda
@Prrracownik 15.03.2017 17:08

Bądź zwycięzcą, szybko się zwolnij. Peniasz? Jesteś nieudacznikiem...

XXX

Pracowałam kiedyś w Sonel, jak i w innych korporacyjnych firmach produkcyjnych. 1. Wątpię, że pracownicy produkcji Sonel chcieliby pracować w tych innych korpo, gdzie pracuje się na 3 zmiany, często gęsto w czterobrygadówce, w soboty a często i niedziele. 2. Nadgodziny w korpo wypłacane lub oddawane czasem po 12-miesiacach, bo tak działa 12-miesięczny okres rozliczeniowy (i to jest zgodne z Kodeksem Pracy) 3. W wielu firmach produkcyjnych praca odbywa się w hałasie i "brudzie" bo tak właśnie jest przy procesach obróbki mechanicznej. W Sonel jest natomiast czysto i cicho. 4. Nie wszędzie pracownicy produkcji mają opiekę medyczną czy pakiet sportowych (choć to coraz częstsze), a na pewno nie organizuje się dla nich tylu imprez integracyjny (raz na rok to max.). Te imprezy to naprawdę coś unikatowego. W Polsce nie ma przymusu pracy, więc jeżeli komuś się nie podoba powinien po prostu odejść ... i przekonać się czy gdzieś jest lepiej na własnej skórze.

yyyy
@XXX 09.03.2017 13:09

No jak sam zauważyłeś kiedyś pracowałeś, czyli nie było , aż tak fajnie skoro nie pracujesz! coś ci jednak przeszkadzało. nawet tak fajne imprezy Ci nie zmotywowały do pozostania?? ten pakiet kulturalno socjalnyy??, ta cisza, te unormowane godziny pracy?? Gdyby było tak fajnie to byś nie zmienił pracy :). Jeśli chodzi o panią brygadzistkę, to też się pani dziwie nigdzie pani nie chcą na produkcji nie na magazynie nie w kj też nie daje pani" koleżankom" spokoju. Naprawdę chce się pani pracować w miejscu gdzie pani nie chcą? Czy to już kwestia braku honoru?

LubięnieLubię

Drodzy Pracownicy produkcyjni firmy Sonel , myślę że macie problem i to spory. Pamiętajcie, że nie może być tak, że ktoś was będzie bezkarnie opluwał,a Wy będziecie stać spokojnie. macie swoje prawa. Nauczcie się z nich korzystać. pamiętajcie, że to nie osoba mobingowana udowadnia mobing tylko odwrotnie( osoba mobingująca udowadnia , że nie mobinguje). jeśli chodzi o przetrzymywanie pracownika za karę po godzinach to nikt nie ma takiego prawa!! Wiele tu komentarzy jest też " jak mogła tak napisać" " nie docenia tego co ma". A może już nie mogła wytrzymać tak negatywnej atmosfery i napisała co się dzieje. Sam nie raz słyszałem , że ludzie już gdzieś mają te imprezy integracje- wyjazdowe i beton party. chcą normalnych warunków pracy i godziwej zapłaty( normalne warunki pracy to nie biały fartuszek i klima, , w starej siedzibie tego nie było ale atmosfera była super. Nie może być tak, że jak ktoś powie coś niewygodnego to jest ble. A mobing ze samozwańczej królowej firmy jest znany nie od dziś. Jej nieelegancki język ton i próba udowodnienia pracownikowi, że jest nikim. A kim, że jest ta pani??? Nie ma ludzi nietykanych. Tak jak napisał poprzednik każdy ma prawo popełnić błąd ale to już chyba nie tyle razy. Zbędny balast jest odcinany a Wam Sonelu ewidentnie kilka ludzi psuje mocno wizerunek. Co się stało z Super Pracodawcą?? A już wiem nagroda tylko została. należy pamiętać, że firma to nie budynek firma to ludzie. Ludzie, którzy pracują na sukces firmy. Pracownik doceniony, odpowiednia wynagrodzony jest bardziej wydajny utożsamia się z firmą jest lojalny i zrobi dla firmy więcej niż potrzeba. Cieszę się , że tu nie pracuję już. Jeśli kilka osób pisze o atmosferze, płacy i potwierdza negatywny aspekt to należy się zastanowić ,czy aż tyle osób się myli.

linia

niech pip rozstrzygnie 58-304 Wałbrzych ;ul. Gen. W. Andersa 136 Porady osobiste, pokój 12 od poniedziałku do piątku w godz. 9-14 Porady telefoniczne od poniedziałku do piątku w godz. 9-14: tel. (74) 887-11-11, lub tel. (74) 887-11-12 Zgłaszanie wypadków: całodobowo - tel. kom. 603-779-002, od poniedziałku do piątku w godz. 7.30-15.30 - tel. (74) 887-11-00

mecenas

Sfrustrowana, głowa do góry i nie daj się. Poruszyłaś bardzo ważne kwestie ocierające się nie tylko o kodeks pracy ale również kodeks karny - fałszowanie czasu pracy, poświadczenie nieprawdy. Widać, że czujesz się mobingowana ale nie masz mentalności niewolnika jak inni. Poradzę tylko abyś zbierała wszelkie dowody na to o czym piszesz. Nigdy nie wiadomo kiedy się przydadzą. Powodzenia.

Pracownica PE

Drogi Rozsądku Mądrze piszesz i wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to że duża część produkcji wcale takiego problemu nie widzi jak rozhisteryzowana pani Sflustrowana (zastanawiam się kto w ogóle to widzi w takich czarnych kolorach), może nie było łatwo i pare rzeczy nie było fajnych. Jedno jest pewne, owej pani udało się skonfliktować i podzielić cały zakład - brawo dla niej !! Jeśli mogę coś powiedzieć w tej sprawie, to to że dla mnie i wielu innych np. nadgodziny to dodatkowe środki do życia, które zaraz mieć nie będziemy bo szefostwo rekrutuje w to miejsce nowych pracowników. Nie będę oceniała pracy kierownictwa, może trochę za bardzo cisną, może normy są za wysokie ale tragedii jakieś nie ma. Zastanawiam się jakie ruchy teraz dyrekcja wprowadzi ale myślę że Sonel juz nigdy nie będzie taki jak był. Pracowałam już w życiu w 3 firmach i nigdy bym do poprzednich nie wróciła (tam człowiek naprawdę się nie liczył), nigdzie nie było tyle dla pracowników jak tutaj ale to moja ocena, widocznie pani sflustrowana nigdzie indziej nie pracowała. Jedno jest pewne że powinna się zwolnić i przestać mieszać, niech sobie idzie tam gdzie jest lepiej bo pewnie wszędzie jest lepiej według niej. Atmosfera zepsuła się właśnie w tedy jak zaczęła swoją prywatną wojnę i wciągnęła w nią wszystkich, teraz nawet przejście obok kierowniczki czy dyrektora jest jak dla mnie trudne bo nie wiadomo jak się zachować. Smutne jest też to że w takiej sytuacji człowiek naprawdę myśli o zmianie pracy.

Kaka
@Pracownica PE 05.03.2017 19:13

Ja też się podpisuje pod tym, jedyne co to zarobki mogłyby być większe troche wtedy może nadgodziny ni beda potrzebne ludziom ale to chyba problem jest.

Zostaw opinię o SONEL S.A. - Świdnica

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SONEL S.A.