Mirex

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 130 ocen.

Mirex
3 130 6 1

Opinie o Mirex

xxx

niestety, pracownikom ,nie chce się wnosić towaru po schodach. tak tracą klientów

Nikt
@xxx 23.10.2018 16:03

Proponuje spróbować pomóc tym pracownikom wnieść tego towaru po ,, schodach" a nie wypisywać tak daremne komentarze. Bo kierowca czy konwojent to nie małpy, które będą skakać jak im kto zaśpiewa.

Joanna
@Nikt 30.10.2018 21:51

Zważając na odpowiedź, jaką dodałeś na komentarz użytkownika @xxx, zastanawiam się, czy jesteś pracownikiem firmy Mirex z Bielsko - Białej? Jest to firma dystrybutorska oraz dostawcza produktów żywieniowych pod wskazany adres. Czy do obowiązków dostawców należy wnoszenie towaru pod drzwi interesantów? Jak to w praktyce wygląda? Czy jest tu ktoś, kto mógłby rozwinąć mi tę kwestię?

Joanna

@Ja, mógłbyś nam wytłumaczyć dlaczego masz takie zdanie o firmie Mirex, a nie inne ? @Kokoczoko, rozjaśnił byś nam trochę temat jaki opowiadasz w swojej wypowiedzi? Dlaczego uważasz, że firma gdy przyjmie pracownika traktuje go jakby go nie potrzebowali? Jeżeli pracownik został przyjęty, jest wtedy potrzebny. Gdyby tak nie było, wydaje mi się że nie byłaby prowadzona wtedy rekrutacja nowych pracowników.

Kokoczoko
@Joanna 03.07.2018 08:20

Droga Pani Joanno. Widzę że została Pani oddelegowana do pracy nad poprawą wizerunku firmy Mirex w internecie. Swoje zdanie na temat firmy opieram na osobistych doświadczeniach, a Pani zaklinanie rzeczywistości na temat świetnych zarobków i uczciwego traktowania wszystkich pracowników bardzo łatwo zweryfikować, wystarczy pójść tam do pracy na 1 miesiąc. Trochę posłuchać, trochę zobaczyć samemu i wszystko jasne skąd taka opinia firmy w Bielsku. Pomijam kwestie BHP, które tam praktycznie nie istnieje, oraz stosunek "starych" pracowników do nowo zatrudnionych, który również, delikatnie mówiąc pozostawia wiele do życzenia. Każdy u was przecież wie jaka tam od lat panuje rotacja pracowników, a powodów tego jest naprawdę wiele. Jedyne plusy tej pracy to wypłata na czas oraz, jak ktoś lubi hazard, emocje związane z comiesięczną premią która jest przyznawana prawdopodobnie za pomocą rzutów kostką, a pracę na dłużej, podejmą u was tylko ci, którzy pracowali w gorszych miejscach, bo nie twierdzę że takich nie ma. Pozdrawiam i życzę cierpliwości w przekonywaniu ludzi na tym portalu, że białe jest czarne, a czarne jest białe.

ExMag
@Joanna 03.07.2018 08:20

No i coś pani Joanna zaniemówiła :)

Sammy

Witac jak tam firma mirex pewnie bez,zmian powrot kierownika byl ktory ,sam namawial ludzi do zwolnienia a teraz goni dalej za prezesami jak piesek na zawolanie .poprostu zrobil z (usunięte przez administratora) gebe i sie zwalnia a to byla tylka taka zagrywka

ExMag
@Sammy 28.07.2018 11:53

Śmiej się z tego kolego. Nas już patologia tej firmy nie dotyczy :)

Wilco

A plastiki pewnie dalej w ruchu

Arek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Kokoczoko
@Arek 18.06.2018 19:18

Ta firma zawsze potrzebuje pracowników, chociaż jak już Cie przyjmą to będą Cię traktować jakby Cię nie potrzebowali, ale to chyba już taki standard w Bielsku. I nawet wymagania nie są zbyt duże - musisz tylko być codziennie w pracy i musisz nie mieć szacunku do samego siebie. Mam nadzieję że pomogłem. Pozdrawiam

Kuba

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!

waldek
@Kuba 05.06.2018 18:58

buhahaha żart czy prowokacja ?

Joanna

Wcześniej prosiłam o dodawanie konkretów na temat pracy w Mirex, ale niestety dalej takich brakuje. @kosiorz powrot, to, że firma zatrudnia osoby innego pochodzenia ma być powodem do negatywów? Narodowość nie znaczy nic dla całej działalności zakładu.

Ja
@Joanna 17.05.2018 13:30

Nienawidzę tej firmy !!!!!!!!! Długa tam była praca????????????????????????

Kosiorz

Panie Jacku czy pan się tego nie boisz?ogarnac taka ekipe? powodzenia! sezon i firma moze sie zamykac.Moze wkoncu szef zacznie konkretnie placic i szanowac kierowcow bo to ostatnie ogniwo ,przeciez pani z biura towaru nie dostarczy.?Pan prezes moze wkoncu sie ogarnie i zrozumi co sie k....rwa dzieje ale musi pierwsze zobaczyc jakie straty go czekaja i to Wielkie

Slow
@Kosiorz 16.04.2018 17:52

Ale jaką ekipę ma P. Jacek ogarnąć jak już jest dość dużo wypowiedzen a podobno co niektórzy mają jeszcze w przeciągu 2-3 miesięcy składać wymowienia. To o jaką ekipę kosiorz Ci chodzi?

Haha
@Slow 16.04.2018 23:00

Ekipa z zielonego jeepa. Władimir Gregor i Sacha dla nich na wynagrodzenie będzie godna w zł kasa.

Kosiorz powrot
@Slow 16.04.2018 23:00

Slow to ja kosiorz pytales o ekipe?wlasnie powstaje flota kierowcow doswiadczonych na drogach ukrainskich powodzenia dla Jaca nowy kiero przygotuj sie czeka cie kurs ukrainskiego i czerep zryty sezon jest twoj dasz rade rekrutacja trwa...

Wow

Witomy Jest dobrze nadciagaja posilki z Ukrainy

Joanna

@321, @hans podał konkrety, o które wcześniej prosiłam, żeby dodawać, może firma Mirex, docenia inaczej pracowników, którzy mają większe doświadczenie i staż i właśnie oni mogą liczyć na większe wynagrodzenie? Nie w każdej firmie na tym samym stanowisku, zarabia się tak samo, ktoś to potwierdzi?

456

Niestety nastały takie czasy że trzeba zabiegać o pracownika. I daj zarobić za 8 godzin pracy na dobę w dzisiejszych czasach powinno to być standardem. Powiedzcie mi jedno jak ropa była po 5.5 zł za litr to auta jeździły czy stały. Przecież przy takiej ilości samochodów koszta w porównaniu z dzisiejszymi cenami były dużo wyższe i co zapierdaly jak wściekłe.To niestety w tej rzeczywistości jaką jest żeby te samochody nie stały trzeba zapłacić więcej sile roboczej która to wszystko napędza. Amen. Smacznego jajka.

hans

Prosze bardzo.3000 konwojent,4000 kierowca

321
@hans 30.03.2018 10:06

Święta prawda, Kolego, zapomniałeś jednak dodać, że są to stawki za dwa miesiące pracy.

123

Może ktoś z pracujących przedstawi jakieś kwoty podstaw wynagrodzenia które byłyby adekwatne i zadowalające do wykonywanych obowiązków na stanowisku kierowca konwojent magazynier

Konwojent za 7zl.

Się zaczęło sypanie wypowiedzen haha. A do końca miesiąca jeszcze dwa dni. Dajcie w końcu ludziom godnie zarobić to może jeszcze część załogi uratujecie choć z miesiąca na miesiąc będzie gorzej.

Grzegorz

Niektórzy potrafią najlepiej narzekać. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!!!

Magazynier

Polecam wziąść pod uwagę i przyjrzeć się współpracy z naszą firmą wynajmow które świadczą nam usługi zwłaszcza tych 8 paletowych. Biorąc pod uwagę że mają płacone od wywiezione palety a ładują na samochód około 3-3.5 tony na 8 paletach. To w przeliczeniu na wagę palety t.j. 3000kg ÷ 8= 375 kg waga jest zbliżona ale do 0.5 palety A nie całej oscylujacej w granicach 700-800 kg.

Pracownik
@Magazynier 24.02.2018 14:05

Szanowny magazynierze KUPUJ SAMOCHÓD do 3.5tony, otwieraj firmę a potem do Mirexu wozić 0.5 palety skoro to taki biznes pozdrawiam

Wolek

Co tam słychać?

.....
@Wolek 01.02.2018 21:24

70% ludzi tu pracujących szuka nowego pracodawcy. To słychać.

......
@..... 06.02.2018 18:15

Chyba wśród kierowców

Olegg

Zapomniałeś jeszcze wspomnieć o funduszu socjalnym który Jest W tej firmie zajęliśmy. Szkoda że korzystają z niego tylko nieliczni wyjeżdżając 3 razy do roku na narty lub też SANKI zależy jak kto woli lub jak kto umie albo też jest z tego funduszu organizowaną wigilijna kolacja ale niestety nie dla wszystkich starcza miejsca w gospodzie. Patrząc na to wszystko to dziwię się że ta firma jeszcze istnieje.

Rafi He...

Firma niekompetentna. Nie polecam pracy jako kierowca.Traktowanie pracownika tylko jako robola.Towar jest najważniejszy. Stawka ok 10 zł, resztę ryczałt za kierowce,inkasenta,robola (średnio 7-8 ton w rękach dziennie). Lekka praca, stałe własne rejony tylko dla dziobaków i donosicieli co piją co dzień rano kawę z kiero. Samochody stare, wyeksploatowane, o naprawę trzeba sie prosić nawet miesiącami. W trasie radz sobie sam ( owiń se folią) bo jak zadzwonisz po pomoc to koszty. Kierownictwo ma zawsze racje, twoje wypowiedziane racje to tylko pogorszenie swojej sytuacji w pracy, najlepiej nic się nie odzywać, zabrać z DZ S papiery i wypier... na rozwózkę. Premie są: Pieniężna, Paliwowa: ile? Wszystko zależy ile nadziobałeś albo byłeś na rozkazy, jeszcze pieniężna pod stołem dla wybranych karierowiczów lub tych co w ogóle się nie odzywają. Logistykowi J jak się postawisz to umie tylko odpowiedzieć "Nie pierd...".Największą "Ci" jest kier Tr. który uważa się za boga, a tak naprawdę nie ma pojęcia o transporcie, a jeżeli chodzi o mechanikę samochodową mówi tyle co gdzieś usłyszał od mechaników. Jedyne co umie to wystawiać faktury za części. Firma z ponad 20 letnim stażem, i trzymają się tradycji: robol za 1900,a kierownictwo wczasy... Jeżeli się zatrudnisz w tej firmie: skończysz ze zje... kręgosłupem i zrytym beretem...

Robert

Słyszałem, że Mirex ma opinię dobrego pracodawcy. Czy mogę spokojnie aplikować? Może coś podpowiecie?

Joanna

Oczywiście każdy kieruje się czymś dodając tutaj opinie @admin ważne jest tylko, żeby uzasadnił swoje zdanie i przedstawił je posługując się przykładami, co w wielu wątkach nie ma miejsca. Jeśli ktoś uważa inaczej niech poda innym na co w Mirex tak naprawdę można liczyć? Jaka jest umowa, jak przebiega rekrutacja, czy są jakieś dodatki na święta, itp.?

nowy

Ludzie cieszcie się co macie ponieważ w fabrykach jest dużo gorzej

Admin

Bzdura. Zero fantastyki. Z jakiegoś powodu tak tu ludzie wystawiają swoją opinię na temat tejże firmy....

Anonim

W tych komentarzach jest więcej fantastyki niż dobrej księgarni...

Nick

Jest świetna kontrola pracownikow w postaci stania przy oknie i sprawdzania kto i kiedy wychodzi z pracy. Oraz stanie pod drzwiami i podsluchiwanie o czym w danym dziale rozmawiają pracownicy. Ale są tam takie osoby w firmie które ciągle narzekają i jednocześnie cieszą się i czerpią energię jak coś się dzieje i jest ,,akcja" a tak naprawdę są bardzo dobrze ustawione i fałszywe.

Nick

Joanno... co tu więcej mówić o takiej ,, Firmie" liczba komentarzy ponad 200 chyba daje nam do myślenia.... i kolejnym przyszłym pracownikom tej firmy. Szefowie zmienili swoje auta na nowsze i im się powodzi, ale na wypłatę dla pracowników już bieda. Z premi ucinaja za wszystko co się da. A sprzedaż przeterminowanych produktów pracownikom za pół ceny? Ciekawe do kogo idzie ta kasa. Wszystko zbierane do koperty. Żal...Władza reprezentuje na korytarzach umiejętności posługiwania się łacina

Joanna

@Heniobardzo proszę o nie używanie wulgaryzmów. Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w Mirex, jednak komentarze nie mogą naruszać regulaminu serwisu. Bardzo cenne będą dla nas bardziej rozbudowane opinie, zawierające również stanowisko, które zajmuje komentujący.

Henio

Co to czyżby taki zapie.... na magazynie że nie ma czasu żadnej opinii dodać?

Joanna

@Fakty2 a Ty długo już pracujesz w firmie? Chętnie poznamy Twoją opinię na temat warunków pracy w firmie.

Fakty

Ciekawe jak sprawuje się owy ,,kierownik opakowan" ..... przecież to najważniejsza funkcja w firmie....

Fakty2
@Fakty 16.02.2017 00:07

Pewno tak jak mu płacą. Czyli jak większość.

Zostaw opinię o Mirex - Bielsko-Biała

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mirex