No proszę jaka dyskusja się rozwinęła...
Kolego, który napisałes : "w mlodszych latach wziasc za nauke wtedy nie musial zapylac fizycznie a siedzialby np. na miejscu wojtka "
[usunięte przez moderatora]
Magazynierzy, czy konwojenci maja lepsze wykształcenie niż nie jeden pracujący w biurze czy kierowniczym stanowisku...
Idźmy dalej:
"W tej firmie też można żyć w luksusie tylko trzeba DAĆ COŚ OD SIEBIE DRODZY PANOWIE a nie tylko dzwigać poprzeczkę PRACODAWCY."
Dać coś od Siebie? Po co?Za co? I tak będą Cię traktowali, jak ktoś tu już napisał "Beduina".
Dźwigać poprzeczkę pracodawcy? Rzeczywiście, prośba o podwyżkę(po 3 latach) o 1zł na godzinę, to strasznie wysoko postawiona poprzeczka. Pomijam fakt ze prezesów nawet nie stać na to żeby głupie życzenia na święta złożyć pracowniom, nie wspomnę o jakichkolwiek bonifikatach z okazji świat. Wszyscy pracownicy bardzo dobrze wiedza że od partnerów handlowych firma dostaje bony, ale oczywiście rozchodzą się one po kierownictwie.
Dalej:
"Następna sprawa to poszanowanie tego co WAM DRODZY PANOWIE UDOSTĘPNIŁA TA FIRMA W KTÓREJ PRACUJECIE CZYLI SPRZĘT I MEDIA Np. TOALETY W KTÓRYCH JAK ODDACIE SWOJE POTRZEBY NIE UMIECIE NAWET POSPRZĄTAĆ."
Dziękujemy że udostępniliście nam toalety, w innych firmach tego nie ma... i media(tego już w ogóle nie rozumie) Masz może na myśli stare radio Unitry na magazynie?
Co do popisanych listw w jadalni, dobrze wiadomo kto wypisuje takie rzeczy, ale jakoś nikt nie potrafi wyciągnąć z tego konsekwencji.
"Skoro wam praca lub warunki nie pasują to trzeba podziękować i odejść z honorem bo nikt z nikim ślubu nie brał. "
Wiesz co to jest płynność finansowa? Inaczej lepszy rydz niż nic.
"Ubrania to chyba macie
jakieś marzenia nie spełnione , ubrania są ale nie dla pracowników MIREXU ostatnie co dostałem to był polar czarny z muszynianki , który jeszcze przeleżał w serwerowni ze dwa lata . Dużo ubrań tam jest co pracownicy by mogli w tym chodzić ale poco im to dawać jak kierownictwo weźmie dla siebie i rozda po rodzinie
nam przysługują tylko ochłapy i tandety oraz podpisanie kartki że się odebrało a nie dali "
Nic dodać, nic ująć. Sama prwda
"nistety /mirex/to nie ja .
moze zacznijcie sie podpisywac ."
A powiesz mi po co? Po to żebyś na przyszłość wiedział komu masz [usunięte przez moderatora] w papiery u innego pracodawcy, jak to masz zwyczaj robić?
A poza tym, sam nie potrafisz powiedzieć nic wprost tylko wieszasz bezsensowne karteczki na gazetce.
Został poruszony temat zimy... czy w tym roku tez wody na magazynie będą zamarzać?Słyszałem że Mirex teraz swoje wszystkie zarządzenia opiera o kodeks pracy. Z tego co wiem to jest jakaś minimalna temperatura pracy. Prawda?
Tu mały cytat:
W sprawie temperatury minimalnej jasne jest rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy (Dz.U. z 2003 r. nr 169, poz. 1650). Stwierdza ono, że w pomieszczeniach pracy należy zapewnić temperaturę odpowiednią do rodzaju wykonywanej pracy (metod pracy i wysiłku fizycznego niezbędnego do jej wykonania), nie niższą jednak niż 14°C, chyba że względy technologiczne na to nie pozwalają (np. praca w chłodniach).
ale co tam, Pracownicy zapłacą karę (ujmie się im troszkę z premii)
Pomijam fakt, ze podobno pracownik, który nie miał ważnych badań san-ep sam musiał sobie zapłacić ten mandat... A od czego jest kadrowa? Zapomniałem ze to Krystyna, której bardzo często wylatują godziny z komputera...