Dzień dobry. znaleźliśmy z partnerem ofertę dla elektromechanika na dział utrzymania ruchu. Z opisu wynika, że wystarczy 6 miesięcy stażu by się dostać. partner już od ponad 3 lat tak pracuje. czy to wpłynie na wysokość podstawy? Ile wynosi?
O nie czyli tylko ja minimalna krajowa. Masakra jakaś a co z nadgodzinami da się dorobić w ten sposób? Do tej pory zawsze w ten sposób można było mieć więcej kasy
Gdzie tu widzisz całkiem fajna kasę skoro o minimalnej pisali. nie lapie czemu ludziom tak standard ostatnio sie obnizyl. Ta stowka premii sprzed roku chociaż wzrosła?
Ciężko mi wierzyc żeby jakoś z kaprysu tylko zwolnili sobie 20 osób tak jak ktoś wspomniał. czemu ludzie najczęściej odchodzą? Nie można nawet błędu popełnić?
W oddziale Jasło (usunięte przez administratora) ludzi i (usunięte przez administratora) Zwolnili 20 osób a za nich zatrudnili żonę prezesa i teraz chłopaki pracują za dwóch. Zarobki to minimalna krajowa, mniej nie mogą dać ale w nagrodę zabrali social.
Drodzy Państwo. Kolejny raz firma polwax (celowo nazwa firmy z malej litery) udowodniła gdzie ma swoich pracowników. Zrównanie stawek do najniższej krajowej od brygadzisty w dół, żenada, rozpacz. Jak można dac stałym pracownikom po kilkunastu latach pracy najniższą stawkę???!!! Jest to totalny brak szacunku do ludzi jak i pięknie pokazuje kim jest sam prezes tego (usunięte przez administratora)
A mnie właśnie interesowała kiedyś tamta oferta dla specjalisty ds. technologii, myślałem, że to komentarz odnośnie właśnie tej oferty się pojawił. Czy ktoś kto pracuje na tym stanowisku opisałby warunki związane z rozwojem? Przed chwila padło stwierdzenie, że go brakuje a w opisie zakładano dużą samodzielność w realizacji zadań… i tak poza tym tak ostatecznie na tym stanowisku się zarabia?
Ujmę to krótko. Rozwoju nie ma po prostu. Warunki finansowe nawet na takim stanowisku specjalisty są śmieszne, bo niewiele większe od najniższej krajowej. Radzę naprawdę unikać tej firmy bo nie zrobisz się ani nie zarobisz
Firma polwax to istna porażka, szczególnie jeśli chodzi o zarobki pracowników na stanowiskach poniżej kierownika. Ludzie tam pracujący od powstania zakładu ( 2006 ) dostają najniższą krajową, nie są motywowani żadnymi premiami (bo 100zl brutto "premii" za niechorowanie to jakaś (usunięte przez administratora) i poniżenie pracownika) roczne "premie" na poziomie wstydu o ile zostanie przyznana jak jakaś (usunięte przez administratora). Wstyd sie przyznac ile sie tam zarabia. Oczywiscie prezesi i cala śmietanka zgarnia potężne wypłaty i premię podczas gdy, niby sytuacja firmy jest bardzo trudna - standardowa gadka gdy ludzie chcą podwyżki. Możliwości rozwoju zerowe. Totalny dramat, omijanie tą "firme" z daleka.
Nie polecam, podczas rekrutacji ponformowano, że kandydat dostanie informacje zwrotną czy został przyjęty czy też nie, takowa informacja się nie pojawiła. Brak szacunku dla drugiego człowieka i poświęconego czasu.
Witam chcialam zapytac czy jest ciezko w Polwax w Czechowicach Dziedzicach? Co nalezy do obowiazkow? I jakie tam sa stanowiska dla kobiet? Prosze o opisanie stanowisk pracy w Polwax w Czechowicach Dziedzicach
Ludzie może dużo nie zarabiają ale też nie pracują ciężko...papieros i przerwa kiedy chcą... powinni kierownika doceniać, no inny nie pozwoliłby na takie luzy... narzekają narzekają, ale po 40 lat pracują....bardzo wysoka grusza..wg mnie jest dobrze..
A ile to ta wysoka grusza? Kierownik to powinien ich tam (usunięte przez administratora) za to że tracą swój cenny czas na siedzenie w tym (usunięte przez administratora).
Szkoda gadać nie polecam pluje na nią
Witam, mam pytanie czy warto jest się zatrudnić w tej firmie, jakie są zarobki,
Super warunki, zmiany duże na lepsze. Kadra już naprawdę się zmieniła jest to grono fachowców.
Podwyżek zero premi zero po prostu zero motywacji do pracy
Pracy coraz więcej 2300 na rękę podwyżek zero a po 14 samochów dziennie wyjeżdża z towarem dobra praca jak ktoś chce dorobić do emerytury
Czy pracownicy Polwax S.A. chętnie uczestniczą w różnych formach integracji?
O jakich integracjach mowa? Zakład pracy takowych nie organizuje, a jak masz na myśli prywatne spotkania to rzadko kto z mało kim.
Nic się nie zmieniło w tym Polwaxie. Jak był lotos, tak i teraz polityka poniżania ludzi i mieszania ich z błotem jest tak głęboko zakorzeniona, że wiele wody musi upłynąć, zanim to się zmieni. Koledzy pracownicy, jak to jest, że plują Wam w twarz, a Wy mówicie że deszcz pada. Jak możecie sobie pozwolić na to, by Wam mówiono "ty jesteś za stary, nie nadajesz się do pracy w zespole", kto inny zaś się dowiedział że po latach pracy "nie nadaje się do pracy na samodzielnym stanowisku" inny zaś "nie potrafi samodzielnie podejmować decyzji"... Panowie, to się nadaje do sądu i na wysokie odszkodowania. A Wy, panowie menadżerowie wyższego szczebla, powinniście zweryfikować kompetencje osoby wystawiającej takie opinie pracownicze. Wiem że największy motłoch jaki tam pracował, już odszedł (M. O.) ale takie opiniowanie ludzi może narazić i tak już ciężko wiążącą koniec z końcem spółkę na poważne wydatki, związane z odszkodowaniami dla poniżonych pracowników. Takie dane powinniście zweryfikować, ponieważ tak prawdę mówiąc to niewiele znaczycie na rynku pracy. Nie oferujecie swoim pracownikom zbyt wiele. Zarobki na poziomie głodowym, socjal niemal zerowy....
Jak wygląda sytuacja w Czechowice Dziedzice? Płace? Atmosfera? CZY JEST W OGÓLE SENS BRAĆ ICH POD UWAGĘ? Czy to strata czasu?
Możecie coś powiedzieć w temacie utrzymania ruchu w zakładzie na terenie Czechowic? Warto składać CV?
Mam pytanie do pracowników, co myślicie o kierowniku zakładu Cz-Dz, o tym co odszedł i przyszedł z powrotem. Teczka mu została co otrzymał na odchodne????jeśli jesteście za tym Panem do dajcie buźkę z uśmiechem kto przeciw z uśmiechem w dół.
Ten pan musiał tam wrócić. Czy wyobrażasz sobie, by ktoś normalny tam wytrzymał? Każdy inżynier przy zdrowych zmysłach widząc to co tam jest zwolnił by się szybciej niż tam przyszedł. Poza tym, tylko motłoch nadaje się do rządzenia motłochem.
Nie zwolnił się, ani nie zwolnili. To była cicha umowa, gość znika na parę dni, na jego miejsce przychodzi ktoś kto wywala jego kolesiostwo, a on wraca za parę dni i jest wielbiony za powrót.
Pracowałem w tej firmie bardzo długo, masakra. Pan (usunięte przez administratora). O nie mający zielonego pojęcia o niczym. Zwolnił się za 3 miesiące przyszedł ponownie, nie złą szopkę odstawił. Długo by pisać, nowy Pan dyrektor, wiadomo kto pozbył się jednych z najlepszych pracowników(z drobnymi wyjątkami) bo nie pasowali(nie donosili na kolegów) Nikomu nie polecam tej firmy bo uczciwą pracą się tam nie dorobisz.
Na pracuj.pl "wisi" oferta pracy na stanowisku specjalisty ds. logistyki i mam pytanie, czy na tym stanowisku faktycznie wykorzystywany jest język angielski czy raczej niekoniecznie? Z góry dziękuje za odpowiedź.
Dziękuję za informację. A czy Szanowna Emotka orientuje się, czy będą rekrutacje na inne stanowiska biurowe?
Nadal jest tak duża rotacja pracowników czy już lepiej?

Praca Polwax S.A. - archiwalne oferty pracy:
- Młodszy Laborant, Czechowice-Dziedzice - Grudzień 2024
- Specjalista ds. informatycznych, Czechowice-Dziedzice - Listopad 2024
- Dyrektor Sprzedaży, Jasło - Wrzesień 2024
- Specjalista ds. BHP i Ochrony Przeciwpożarowej, Jasło - Lipiec 2024
- Mechanik / Elektromechanik w dziale utrzymania ruchu, Czechowice-Dziedzice - Kwiecień 2024
- Młodszy Specjalista ds. Zakupów, Czechowice-Dziedzice - Luty 2024
Czy pracujesz w firmie Polwax S.A. lub pracowałeś/aś? - Dodaj opinię i podziel się swoim zdaniem na temat tej firmy.
Jak się pracuje w Polwax S.A.?
+ -
Jakie są opinie pracowników o pracy w Polwax S.A.?
+ -
Jak wygląda rekrutacja do firmy Polwax S.A.?