Pytania do firmy Lasuerte sp. z o. o.
@Pracodawca Jakie Państwo mają podejście do studentów zaocznych? Jestem studentem psychologii 3 roku, mam już doświadczenie pracując w McDonald's w Lesznie i Wrocławiu. Potrzebowałbym miesięcznie dwa weekendy wolne, odbywam też praktyki. Jak wygląda organizacja grafiku?
Tak, jak najbardziej zatrudniamy studentów zaocznych. W naszych restauracjach mamy bardzo wielu studentów dziennych jak i zaocznych którzy mają dopasowany grafik pod studia. Grafik jest układny według podanej dyspozycyjności ale bierzemy też pod uwagę "nagłe" sytuacje i potrzebę zmiany grafiku ze względu na egzaminy czy też zmianę planu zajęć- wszystko jest kwestią dogadania. Zapraszam na rozmowę , na niej na pewno rozwiejmy wszystkie wątpliwości.
Przydatna informacja. Ja studiuje dziennie ale już na ostatnim roku i mam mniej zajęć. Odpowiadałby mi głównie weekendy i w tygodniu wieczory. Niestety nie mam doświadczeni w gastronomii.Czy jest przyuczenie np. jeśli chodzi kasę fiskalną?
Czym w Lasuerte sp. z o. o. zachęcają przyszłych pracowników? Jakie mają dodatki?
Możesz sobie sprawdzić na olx, tam opisują, jakie maja benefity, ale czy warto dla takich benefitów pracować? To już zależy od ciebie… na ile jesteś cierpliwy i wytrzymały psychicznie.
W jakim temacie dokładnie trzeba być cierpliwym? Czy atmosfera jest do zniesienia, bo przez kilka godzin dziennie jednak przebywa się z tymi samymi osobami? Każde stanowisko we firmie ma te same benefity?
Tak jak najbardziej oprócz podstawowej stawki oferujemy: *premie uznaniowe *premia "Poleć nas" *możliwość wykupienie multisport *dodatek za pracę w godzinach nocnych *program rabatowy dla pracowników Po więcej informacji zapraszamy oczywiście do naszych restauracji, chętnie odpowiemy na wszystkie pytania i wątpliwości.
Z tego co się orientuje, to benefity, które są w/w, to nie są benefity. Dodatek za godziny nocne, to regulacje kodeks pracy i musi być doliczany, dodatkowo większość wymienionych rzeczy jest w każdej innej franczyzie, bo jest narzucana przez politykę McDonald(program ,,poleć Nas’’ program rabatowy). Multisport jest teraz u każdego pracodawcy. Nie rozumiem tylko premii uznaniowej, bo z definicji to pracodawca je udziela, czyli jak to ma wyglądać jeden dostanie drugi nie?
Jeśli ktoś nie jest zainteresowany multisportem to może zrezygnować i dostawać wyższą pensję? Ile wynosi stawka za nocki?
multisport jest dobrowolny więc każdy sam decyduje czy chce zakupić. Jeśli chodzi o zmianę nocną mamy tylko w jednej z restauracji Wrocław Dworzec PKP i tam stawka wynosi 24zł brutto/h a po okresie próbnym 25zł brutto/h i oczywiście dodatek nocny w godzinach 22:00-6:00
w każdej pracy trzeba się wykazywać cierpliwością bo różnych ludzi spotykamy na swojej drodze :) atmosfera jest jak najbardziej dobra- najlepiej oceniana jest właśnie atmosfera przez naszych pracowników, pracują często wśród swoich kolegów i znajomych Jeśli chodzi o te podstawowe benefity jak dodatki do godzin nocnych czy też premie za niedziele, poleć nas to tak, każde stanowisko obowiązują
Niestety, nic nie mają podane, tam gdzie radzisz w ogóle nie ma ogłoszeń. Są gdzie indziej dla pracownika restauracji w MOP-ach, ale jest tam krótko o obowiązkach, a nic o zapłacie i benefitach. Także jakbyś jednak zechciał się pofatygować i napisać, to byłoby extra :)
Mamy we Wrocławiu kilka lokalizacji np pl.Grunwaldzki 34, CH Korona, Dworzec Główny PKP oraz MOP-y Oleśnica, Wisznia, Morzęcino i Długołęka. Na każdą z tych lokalizacji mamy dostępne ogłoszenia na olx więc zapraszam do wyszukiwania. podsyłam link do jednego z ogłoszeń. https://www.olx.pl/oferta/praca/pracownik-restauracji-mcdonalds-dworzec-pkp-od-4500zl-brutto-CID4-IDAnFrz.html?bs=olx_pro_listing
Przejrzałam ofertę i się zastanawiam cały czas nad aplikowaniem. Czy jest limit osób, które można polecić do pracy w tym płatnym programie? Jak długo trwa szkolenie na początku jeśli ktoś rzeczywiście nie ma żadnego doświadczenia?
Oczywiście jak pani się zatrudni można polecić znajomych i po ich zatrudnieniu i spełnieniu przez panią i znajomego warunków tego programu otrzyma pani tą premie. Nie mamy limitów ale oczywiście decyzje o zatrudnieniu podejmujemy po rozmowie w restauracji. Jesli chodzi o szkolenia i ich proces to dużo zależy od zaangażowania i chęci pracownika. Nie szkolimy ze wszystkich stanowisk pierwszego dnia. pracownik pracuje na danym stanowisku przynajmniej 2/3 dni i jeśli widzimy, że rozumie już to stanowisko i czuje się pewnie wykonywaniu zadań, wtedy przenosimy na kolejne i również wykonujemy na nim szkolenie od podstaw.
Jak w Katarzyna Stępczak Kpm wyglądają możliwości ewentualnego awansu na wyższe stanowiska?
Masz poczucie humoru jaki awans awans polega na tym że dostajesz inną bluzke i 1 lub 2 zł na godz więcej a robota ta sama. a co do rozwoju to brak nie nauczyłam się niczego co by chcieli przyszli pracodawcy
a skoro nie ma awansów to czy polecasz chociaż te pracę jako zajęcie dodatkowe, tymczasowe czy na wakacje, w sensie czy generalnie kasa na koncie się zgadza?
Zależy jeśli chcesz dorobić to tak jak chcesz zdobyć doświadczenie to nie plotkarstwo wywyższanie się obgadywanie to wszędzie jest niepożądane i usuwane w normalnych firmach.
Co za bzdury Pani/Pan wypisuje? Rozwój w tej firmie jest jak najbardziej osiągalny,a wyższe stanowisko = więcej obowiązków, więc proszę nie wypisywać kłamstw. Na każdym szczeblu są różne obowiązki, im wyżej tym więcej. No ale nie zrozumie tego ten co myśli, że przychodząc do pracy odbębni swoje i do domu ale awansu jak najbardziej oczekuje ;) Ja pracę w KPM wspominam bardzo miło, wiele się nauczyłam, a Pani Katarzyna jest bardzo inteligentna, wymagająca i przemiła kobietą. Wypłaty zawsze były na czas, z wolnymi dniami nigdy nie było problemu. Jeżeli czyta to ktoś z przyszłych pracowników, bardzo polecam pracę ;)
były pracownik, doświadczenie 3 lata, od zwykłego pracownika do asystenta menadżer powinny pracować za 6 pracowników, o takiej odpowiedzialności i większych obowiązkach mówisz? :D bardzo nie polecam tą firmę, na zmianie zawsze mało pracowników, jako kierownik zmiany tez zawsze stoisz na stanowisku, bo ktoś nie przyjdzie na zmianę, albo trzeba pościć pracowników na przerwę, albo po prostu masz 4 pracownika licząc Siebie na zmianę o swojej normalnej przerwie możesz zapomnieć, przecież jesteś kierownikiem zmiany, wystarczy Ci 5 min (po godzinach pracy :D kiedy będziesz wypełniać różne tabelki) jedna osoba otwiera restauracje i włącza wszystkie uradzenia i przygotowuje kuchnie? jak najbardziej co kilka miesiące przerzucają cię na inna restauracje? jak najbardziej żadnego szacunku do pracowników, przecież zamiast ciebie zatrudnimy nowego i to tylko mała część
Chyba jednak nie było tak bardzo źle bo 3 lata tam wytrzymałeś:) A kierownik to ile zarabia na rękę?
Czy rotacja pracowników w Katarzyna Stępczak Kpm na Pracownik Restauracji jest duża? Znowu ukazało się ogłoszenie 1 lutego na Pracuj.pl. Czy to pracownicy odchodzą z firmy, czy są zwalniani?
proces zatrudniania był bardzo szybki i konkretny. Pani na rozmowie kwalifikacyjnej odpowiadała na każde moje pytanie, nie ukrywała że praca bywa stresująca, bo zależy im na szybkości. Podpisywanie umowy i dokumentów trwało ponad 3 godziny, pani przekazywała bardzo dużo informacji o pracy w restauracji i wymaganiach. troche nawet było tego za dużo jak na pierwszy raz, ale potem mniej się bałam. Ogólnie rekrutacja bardzo dobra
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
Witam, czy osoby poniżej 23 roku życia mogą zostać kierownikiem restauracji? Bardzo bym chciała i mam dobre predyspozycje.
Dziewczyny jaki styl panuje w Katarzyna Stępczak Kpm?
Napiszesz coś o warunkach zatrudnienia?
Jaka jest kultura pracy w Katarzyna Stępczak Kpm? Obowiązuje typowy dress code?
Dress code typowy dla korpo fast foodów. Brak kolczyków, tuneli, pierścionków (ewentualnie obrączka), czyste, krótkie niepomalowane paznokcie, no i nieprzesadny makijaż. Włosy zawsze związane a u panów jest jakiś wyznacznik długości dozwolonego zarostu. Mimo wszytsko dress code nieważny - żeby nie wiem co się działo, unikać firmy jak ognia.
Z czego wynika Twoje negatywne nastawienie do tego pracodawcy? Zależy mi na wiarygodności komentarzy, dlatego chciałabym znać więcej szczegółów. Każde miejsce pracy ma jakieś wady i zalety, może znajdziesz też kilka pozytywów?
Chciałbym się dowiedzieć czy wynagrodzenie jest takie jak na rozmowie (h/brutto + dodatek brutto)? Czy ustalone zadania do wykonania, są przestrzegane bez wydziwiania (wymyślania) jakiś dodatkowych prac? Bo z tego co się dowiedziałem i co jest na skierowaniu "Pracownik Restauracji" (jest tam wszystko np.kasa,sprzątanie,kuchnia,magazyn, itd itd) "wszyscy dostają taką umowę", ale zapewniano mnie (uzgodnione słownie) że będę się zajmował ściśle określonymi zadaniami.