Aktualności
Poznajcie nasz dział IT, czyli Grzegorza i dwóch Maćków.
Grzegorz Widła (na zdjęciu po lewej)
Swoją przygodę z Green Caffè Nero zacząłem w 2006 roku, gdy były tylko trzy kawiarnie. Na studiach miałem odbyć praktyki w zakresie technologii żywności, a (wówczas) Green Coffee było do tego miejscem idealnym. Temat kawy wydaje mi się na tyle ciekawy, że poświęciłem jej zarówno pracę inżynierską oraz magisterską. Praktyki oraz studia dobiegły końca, a ja zostałem w firmie. Początkowo zajmowałem się analizami, foodcostami oraz marżą. Z czasem zacząłem wykorzystywać swoje zainteresowania informatyką w pracy. Zajmowałem się programami, sprzętem komputerowym, monitoringiem oraz analizami i raportowaniem. W pewnym momencie stwierdziłem, że muszę podjąć decyzję czy chcę się rozwijać w stronę analiz biznesowych czy IT. Wybrałem IT i była to jedna z najlepszych życiowych decyzji, ponieważ rozwijam się w tym co lubię. IT ciągle się zmienia oraz ewoluuje i dlatego idealnie się wpisuje w moją ciągłą potrzebę dokształcania się i rozwijania. Pracując w Green Caffè Nero ukończyłem dodatkowo dwa kierunki studiów podyplomowych oraz kilka kursów. Teraz, jako szef działu, odpowiedzialny jestem za wszystkie kwestie IT w naszej firmie posiadającej ponad 70 kawiarni w kilku miastach. Mam zespół, na którym mogę polegać i który ma tą samą filozofię co ja: pomagać, naprawiać, udoskonalać. Cenię sobie spokój i ciszę. Dlatego prywatnie szukam właśnie takich miejsc i czynności. Las, rzeka, jezioro z książką. Lubię też sprawiać innym przyjemność gotowaniem.
Maciej Urbański (na zdjęciu po środku)
Pracę w Green Caffè Nero zacząłem w 2016 roku. Najpierw jako barista, później jako kierownik zmiany, a w końcu maestro, audytor i zastępca kierownika kawiarni. Wtedy, w 2018 roku, do kawiarni przyszedł Maciej Drabik. Po krótkiej pogawędce okazało się, że chłopaki we dwóch mają bardzo dużo pracy i szybko zrozumieli, że jestem odpowiednią osobą, która pojawiła się w odpowiednim czasie. I tak oto stałem się pełnoprawnym członkiem działu IT. Zajmuję się przede wszystkim utrzymaniem systemów komputerowych oraz kasowych w naszej sieci. Prywatnie jestem psim ojcem trzech wspaniałych kundelków i szczęśliwym narzeczonym. Swoją narzeczoną, Olę, poznałem właśnie w Green Caffè Nero podczas kursu na stanowisko maestro. W wolnym czasie trenuję kickboxing i zajmuję się szkoleniem moich psiaków.
Maciej Drabik (na zdjęciu po prawej)
Moją przygodę z Green Caffè Nero zacząłem w grudniu 2015 roku. Jako barista pracowałem w kawiarni Wola Park. Po 8 miesiącach, z rekrutacji wewnętrznej, trafiłem do działu IT, gdzie wspomagałem Grzegorza odbierając telefony od kawiarni i czuwając nad systemem kasowym. Obecnie odpowiadam za development wewnętrznych narzędzi usprawniających pracę działów. Poza pracą próbuję swoich sił z grafiką 3D i jestem miłośnikiem starych musicali takich jak: Skrzypek na dachu, Hair, Dźwięki muzyki.
Kibicujemy reprezentacji Polski!
#ŁączmySię
Warsztaty kawowe Green Caffè Nero & Teatr Muzyczny Roma
W ramach przygotowania do premiery musicalu „Waitress” w Teatrze Muzycznym ROMA, którego jesteśmy partnerem, zaprosiliśmy występujących w nim artystów na szkolenie baristyczne.
Nasi trenerzy, Natalia Racka i Sylwester Błażejczyk, przekazali wiedzę czym różni się arabica od robusty, jak gdzie i rośnie kawa, w jaki sposób zaparzyć perfekcyjne espresso, jak prawidłowo spienić mleko i narysować wzór latte art, a także jak pokroić bezę.
Monika Walter, Ewa Kłosowicz, Marcin Franc, Janek Traczyk, dziękujemy za odwiedziny!
Zapraszamy do obejrzenia relacji z tych warsztatów!
Otwarcie kawiarni wewnątrz.
Od 28 maja znowu możemy przyjmować Gości w naszych wnętrzach. Bardzo na to czekaliśmy!
Poznajcie nasz dział zakupów, czyli Marię Jarząbek – szefową działu zakupów i Roberta Kozioła – specjalistę ds. zakupów.
Maria: Zaczęłam pracę w Green Caffè Nero w 2008 roku kiedy było tylko 5 kawiarni, na początku jako baristka, kierowniczka zmiany i kawiarni. Po 5 latach zgłosiłam się do rekrutacji wewnętrznej na stanowisko administracyjno-zakupowe w biurze. Obecnie w dziale zakupów odpowiadam za kluczowych dostawców, nowe projekty oraz negocjacje cenowe. Największe wyzwanie to bycie na bieżąco z trendami w kawie i jedzeniu oraz sprostanie zmieniającym się oczekiwaniom naszych gości poprzez wyszukiwanie innowacyjnych produktów. Prywatnie lubię gotować i podróżować. Wolny czas spędzam aktywnie z rodziną lub praktykując jogę.
Robert: Do Green Caffè Nero trafiłem na początku 2014 roku i po dwóch latach prowadziłem swoją pierwszą kawiarnię jako kierownik. Jakiś czas potem Marysia szukała pomocy do działu zakupów, więc postanowiłem spróbować swoich sił. W połowie 2019 roku rozpocząłem pracę na obecnym stanowisku, gdzie zajmuję się wspomaganiem naszych kawiarni w sprawach związanych z dostawami oraz pomagam innym działom przy wprowadzaniu nowych produktów i rozwiązań. Po pracy lubię zająć się produkcją muzyki, pograć w planszówki ze znajomymi albo wyskoczyć na rower.
#KubekwPodróży
Tym razem nasz kubek wylądował na Malediwach z pozdrowieniami od Marcina.
Wiosenna tęcza nad naszą kawiarnią Skorosze.
"Paka dla Canisiaka"
Cześć, przez ostatnich kilka tygodni trwała akcja „Paka dla Canisiaka”. Inicjatywa powstała z myślą wsparcia podopiecznych Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt Canis w Kruszewie. Za wspólnie zebrane pieniądze, tj. 3 365,50 zł zakupiliśmy ponad ćwierć tony dobrej jakości specjalistycznej karmy - dla szczeniąt, psów starszych, psów z nadwagą czy dla diety codziennej! Dzięki zbiórce udało się również zakupić środki przeciwpasożytnicze dla 100 psiaków!
Karmę zawieźliśmy osobiście razem z Robertem ze Skoroszy (bardzo dziękuję!), udało nam się wyprowadzić kilka psów na spacer i wykonać kilka zdjęć do promocji psów do adopcji.
Dziękuję zaangażowanym w akcję kawiarniom. Zrobiliśmy kawał dobrej roboty!
Kawiarnie, które włączyły się do akcji otrzymały od Schroniska pamiątkowe podziękowania.
Do następnego!
Łukasz
Stawiamy na rozwój naszych ludzi!
Miło nam poinformować, że w ramach przeprowadzonej właśnie rekrutacji wewnętrznej na pokład Head Office Green Caffè Nero na stanowiska App Specialist oraz Młodszego Analityka dołączy dwóch naszych baristów. Gratulacje!