Green Caffè Nero

2.6Dodaj merytoryczną opinię
Wypowiedzi pracowników

 

MILENA Barista
W Green Caffè Nero pracuję jako Baristka. Pracę godzę ze studiami dziennymi, a w pozostałym czasie rysuję. Praca bardzo pomogła mi otworzyć się na ludzi. Jeden z moich obrazków wisi nawet u naszego stałego klienta w biurze! Moi współpracownicy szybko zamienili się w przyjaciół, przez co wspólne zmiany pełne są uśmiechu. W pracy cenię sobie elastyczny grafik oraz kontakt z klientami, możliwość wywołania uśmiechu kubkiem kawy, nawet w poniedziałek o 8 rano. Myślę, że to praca dla każdego, kto kocha dzielić się radością, spędzać czas z ludźmi oraz oczywiście zapach pysznej kawy.


DOMINIK Maestro
W Green Caffè Nero pracuję już prawie 3 lata. Wszystko zaczęło się podczas pewnego jesiennego dnia. Spacerując po Galerii
Krakowskiej, zauważyłem nowe miejsce, kawiarnię, która wybijała się ciepłem i domową, przytulną atmosferą, ponad szare i zimne ściany galerii. Za barem zobaczyłem grupę młodych, uśmiechniętych, całkowicie swobodnych Baristów. Podczas obsługi śmiali się, rozmawiali ze sobą, wciągając do rozmowy obsługiwanych przez siebie Gości, co całkowicie mnie zaskoczyło, gdyż nie spotkałem nigdy takiego serwisu. To właśnie oni czymś mnie do siebie przyciągnęli i postanowiłem dołączyć do zespołu kawiarni. Zanim się obejrzałem, parzyłem razem z nimi kilkaset kaw dziennie. Bardzo szybko zaklimatyzowałem się w nowym miejscu, zyskałem nowych znajomych, którzy bardzo szybko rozbudzili moją pasje do kawy, do tego stopnia, że teraz zdobyłem tytuł International Barista Of The Year i V-ce Mistrza Polski Latte Art.

Jako trener to ja teraz zarażam moją pasją inne osoby, nie tylko Baristów w kawiarniach, ale również Gości. Większość z nowo przybyłych do nas osób, nie pracowało jako Barista/Baristka wcześniej, co w niczym nie przeszkadza, bo uczymy ich wszystkiego od samego początku, zarówno w kawiarniach, jak i na różnych warsztatach. Po niespełna tygodniu Bariści zaczynają tworzyć na kawach pierwsze wzory i powoli zaczynają się wkręcać. Pomimo, sporej ilości obowiązków z łatwością łącze pracę ze uczelnią. Studiując zarządzanie, mam niesamowitą okazję wykorzystywać nowo nabytą wiedzę w praktyce. Praca niejednokrotnie pomogła mi lepiej zrozumieć niektóre aspekty zarządzania, studia natomiast dobrze przygotowały mnie do prowadzenia warsztatów. Swój wolny czas spędzam bardzo aktywnie, biegając lub jeżdżąc na rowerze. Kiedy mam dłuższą chwilę, zawsze staram się wyjechać z miasta w jakieś nowe, ciekawe miejsce.

W pracy cenię sobie głównie, swobodę działania. Każdy z Baristów jest inny i widać to w obsłudze Gości. W Green Caffè Nero nie narzucamy, jaki kto powinien być, jak powinien się zachowywać, czy jak rozmawiać z Gośćmi, nie mamy ściśle uschematyzowanego zachowania za barem, każdy z nas jest inny i przelewa to zachowanie na serwis.

Jakie praca w Green Caffè Nero daje mi korzyści? Jednym z największych korzyści pracy w GCN jest dla mnie to, że ja mogę zdecydować, w której kawiarni będę pracował, jak często i w jakich godzinach. Bardzo elastyczny grafik umożliwia mi łączenie pracy z innymi zainteresowaniami. Na próżno szukać w mojej pracy rutyny, prowadzenie warsztatów, szkolenia, zebrania, audyty, praca w kawiarni - to wszystko sprawia, że ciągle dzieje się coś innego. Pracując w GCN cenie sobie również to, że nieustannie mogę poszerzać swoją wiedzę i umiejętności, pracując na profesjonalnym sprzęcie i pod okiem bardziej doświadczonych trenerów.

Wszystkich Baristów w Green Caffè Nero łączy pasja. Nie jest to tylko pasja do kawy, szkoleń czy zawodów, to także pasja do ludzi. To fundament tej pracy, coś co łączy nas wszystkich. Można być świetnym Baristą, jednak bez otwartości na innego człowieka ciężko będzie odnaleźć się w klimacie kawiarni.


ASIA Kierownik Kawiarni
Jestem Asia, mam 26 lat, prowadzę krakowską kawiarnię Green Caffè Nero przy ul. Szlak 77. Swoją pracę w Green Caffè Nero rozpoczęłam w lipcu 2016 roku. Wcześniej pracowałam na podobnym stanowisku przez ok. 4 lata. Informację o rekrutacji na stanowisko Kierownika Kawiarni Green Caffè Nero otrzymałam przypadkowo, podczas rozmowy z jednym z obecnych Kierowników. 

Do obowiązków Kierownika Kawiarni należy praca z kilkunastoosobowym, młodym zespołem. Dla niektórych Baristów praca u nas jest pierwszym doświadczeniem zawodowym. Przyjmując takie osoby, czuję się za nie odpowiedzialna. To ja jako Kierownik Kawiarni kształtuję doświadczenia pierwszej pracy, które przełożą się na ich późniejsze życie. Oprócz szkoleń i warsztatów, które są u nas na bardzo wysokim poziomie, dbamy o jakość kawy, o bezpieczeństwo żywności oraz, co najważniejsze, o satysfakcję naszych Gości. Codziennie wraz z moim wyjątkowym Zespołem zarażamy ich uśmiechem i sprawiamy, aby wchodząc do naszej kawiarni poczuli się jak u siebie.

Pracę w Green Caffè Nero łączę ze swoimi pasjami. Interesuję się rozwojem osobistym, czytaniem wielu poradników o tej tematyce. Uwielbiam biegać, ćwiczyć i motywować wszystkich dookoła. 

Green Caffè Nero cenię za możliwość bycia sobą. Każdy z nas, Baristów, jest zupełnie inny. To zróżnicowanie charakterów daje nam możliwość spojrzenia na wykonywane przez nas zadania w bardziej kreatywny sposób.
 

68

kawiarni

~ 850 

 Baristów

9,3/10* 

wynik satysfakcji
z pracy Baristów 

8,9/10*

wynik ogólnej
satysfakcji klientów

 
*Badanie satysfakcji klientów, próba >1200 osób
 

Adres siedziby

Al. Jana Pawła II 29,
00-867 Warszawa