Paolo Top S.C. Paweł Rystwej Monika Blachowicz

Gorzów Wielkopolski

Opinie o Paolo Top S.C. Paweł Rystwej Monika Blachowicz

GGG 2012-11-05 21:15:35
TEN SKLEP TO JEDNO WIELKIE [usunięte przez moderatora] !! KUPILEM BUTY , WYSLALI MI ROZMIAR NIE TEN CO TRZEBA , ODESLALEM IM BUTY, PIENIEDZY MI NIE ODDALI NAWET BUTOW NIE ODESLALI SPOWROTEM !! ZLODZIEJE !! JESLI KTOS MA NAMIARY NA WLASCICIELI TO PROSZE O POINFORMOWANIE MNIE. INTERESUJE MNIE NUMER TEL KOMÓRKOWY. JAK COS TO PISAC TU [usunięte przez moderatora]
mm 2012-12-12 19:43:52
CZIKA PROSZĘ O KONTAKT!!! SPRAWA PILNA!!! monikachorwacja@wp.pl
1
POROBIONY 2013-11-30 20:17:04
Kupiłem u nich airmaxy za 337 zl w których po trzech miesiącach sporadycznego użytkowania pękły obie podeszwy. Oczywiście reklamacja niezasadna według nich, opinia rzeczoznawcy - porównywana przeze mnie w sieci, wypisana na zasadzie kopiuj-wklej. W 1994 roku kupiłem ówczesny model airmaxów na bazarze we Wrocławiu za kosmiczne pieniądze i używałem je 10 (!) lat, prałem w pralce wiele razy i nic. ABSOLUTNIE NIE POLECAM TEJ FIRMY.
3
piter 2014-02-18 22:18:24
po samej cenie butów które chciałem kupic widzę że jest coś nie tak. różnica w cenie prawie 200 zł mówi sama za siebie. W jajo lecą. Sprzedają podróbki i tyle. nie kupujcie u nich butów.
klient00 2014-10-16 16:10:36
Nie polecam tego sklepu.buty niszczą się po miesiącu. 2 piętra niżej o wiele lepszy sklep z miłą obsługą. Marża na tych chińskich butach jest zbyt duża. Jeszcze napis reklamacji nie uwzględniają.
klient00 2014-10-16 16:11:08
Nie polecam tego sklepu.buty niszczą się po miesiącu. 2 piętra niżej o wiele lepszy sklep z miłą obsługą. Marża na tych chińskich butach jest zbyt duża. Jeszcze napis reklamacji nie uwzględniają.
1
Niezadowolony klient 2014-11-14 17:50:43
Witam. Totalnie nie polecam tego sklepu. Kupiłem maxy za prawie 300 zł po dwóch miesiącach rozległy się naprawili wyglądało ok wiec zaakceptowałem. Następnie po prawie kolejnych dwóch zaczęła pękać podeszwa. Znów zareklamować em skleili chyba u szewca. Jakość obuwia straszna i ciągle migaja się od zwrotów bądź wymiany. Dramatttt totalnie nie polecam. Co prawda na all.... wystawilem pozytyw ale już zamierzam sprawdzić czy można jakoś go zmienić zgłosić do obsługi portalu jako nie rzetelną firmę. Zastanawiam się nad pozwem. Może skrzynka soe i złożyć zbiorowy. Przecież tak nie może być tlTu ka kasa za buty i się rozwalaja a właściciel śmieje się pewnie z tego wszystkiego. Ze przez tyle czasu ten sklep pod różnymi nazwami nadal funkcjonuje
Jurek 2014-12-12 23:04:38
Miałem podobne przeboje ja wszyscy powyżej. Wysłałem reklamację listem za potwierdzeniem odbioru i tu nie zachowali 14-dniowego terminy odpowiedzi na zgłoszenie reklamacji, mimo, że po tym terminie przysłali odpowiedź odmowną ze śmieszną opinią rzeczoznawcy i zgłoszeniem reklamacyjnym z data, która im odpowiadała - to było już nieważne. Sprawę skierowałem do sądu i już mam wyrok prawomocny. Sprawę kieruję do egzekucji komorniczej. Ważne, by mieć dokumenty potwierdzające zawarcie umowy na odległość (przez internet), wówczas sprawę kieruje się do sądu w waszej miejscowości. na pewno nie przyjadą na rozprawę, ale wykorzystują, że ludzie nie chcą chodzić z takimi sprawami do sądu. jak macie problem, możecie iść do powiatowego rzecznika praw konsumenta. On skieruje sprawę w waszym imieniu, lub pomorze w tej sprawie. Nie można odpuszczać.
1
sst2 2015-03-09 19:32:59
W sklepie internetowym p.Pawła Rystweja ( obuwiesportowecom )na Allegro zakupiłam dla syna buty Nike Air Force ( z przesyłką 319zł ). Po kilku miesiącach na obu butach pojawiły się pęknięcia skóry przy łączeniu z podeszwą. W ramach udzielonej rocznej gwarancji odesłałam buty do sprzedawcy. Po ponad tygodniu buty zostały mi odesłane bez próby jakiejkolwiek naprawy, nie mówiac już o wymianie. Sklep przesłal mi opinię rzeczoznawcy w której stwierdzono " doszło do szczelinowego naderwania połączenia klejowego łączącego element spodowy z cholewką powodując jednoczesne uszkodzenie powłoki licowo-koloryzującej materiału wierzchowego cholewki przy linii powstałego naderwania. Nie stwierdza się niedosmarowanie klejem powierzchni stycznych, co świadczyłoby o wadliwości ich zespolenia. Są to uszkodzenia powstałe w okresie użytkowania obuwia przez konsumenta, które nie podlega zasadności reklamacji klientowskiej. w związku z powyższym brak jest podstaw do uznania zasadności reklamacji klientowskiej na niezgodność towaru z umową. Reklamacja niezasadna. " Według mnie buty to zwyczajna podróba ze złej jakości i taniej skóry. BUBLE!!! Dzwoniąc do Rzecznika Praw Konsumenta ( miasto ok. 40km od Gorzowa ) zdążyłam tylko powiedzieć, że chodzi o sklep obuwniczy w Gorzowie WLKP. i od razu padło nazwisko p. Rystwana. Dowiedziałam się, że takich skarg na niego jest mnóstwo i ten pan nic sobie z tego nie robi, bo po próbach załatwienia sprawy polubownie mało kto decyduje się na drogę sądową, a i to ludzie obawiają się ponoszenia większych kosztów i rezygnują. W takiej sytuacji wszystko uchodzi temu panu bezkarnie. Rzecznik pomógł mi napisać odwołanie od reklamacji niuznającej reklamacji i doradził dołączenie do tego opinii mojego rzeczoznawcy. Przede mną długa droga i nie jestem pewna co zrobię. Mogę tylko ostrzec przed jakimkolwiek zakupem u tego pana. Szczerze radzę aby sprawdzać opinie o sklepach w internecie, a nie tylko w komentarzach na Allegro ( oceniana jest tu tylko jako
2
jj 2015-03-30 12:15:02
mam podobnie, proszę o kontakt:

asdpro (malpa)wp.pl
1
klient 2015-05-14 15:18:59
Kilka miesięcy temu kupiłem u nich buty Nike. Buty zaczęły się rozklejać po bokach więc odesłałem je z reklamacją. Po 2 tygodniach zostały mi odesłane w takim samym stanie w jaki je wysłałem z odpowiedzią od "rzeczoznawcy", że zostały "rozerwane" przeze mnie. Nie polecam tego sklepu nikomu. Buty są bardzo słabej jakości a jeśli coś się stanie z butami to wykręcają się jak mogą aby nie uznać gwarancji.
032 2015-09-20 15:22:57
Nie polecam tego sklepu. W kwietniu kupiłam buty adidas , które kosztowały 169 złtych , a po dwóch miesiącach rozkleiła się podeszwa przy pięcie i pękła skóra przy szwie z przodu. Oddałam do reklamacji i dostałam odmowę gwarancji wraz z opinią rzeczoznawcy , że gwarancja jest niezasadna. Według rzeczoznawcy uszkodzenia powstały z mojej winy , ponieważ żle je urzytkowałam. Nie bardzo rozumię jak można żle urzytkować buty? Może gdybym ich nie nakładała na nogi , tylko postawiła na regale to by się nie rozleiły. Żenada z tym sklepem. Banda oszustów i nic więcej , dlatego też jak ktoś chce kupić dobrze wykonane buty to na pewno nie w tym sklepie.
wm 2015-11-02 20:06:00
ciezko pracowalem na buty dla corki za ktore dalem 319 zl po 4 miesiacach airmaxy rozpadly sie dosloenie . Odpowiedz rzeczoznawcy ;buty noszone i zbyt zużyte, ale co tam wazne ze PAOLO znalazlo nastepnego ŁOŚIA
Cony 2015-11-10 23:43:01
Widzę że nie tylko ja miałem problem z zakupionym obuwiem, po miesiącu użytkowania pękły podeszwy w obu butach znanej marki. Oczywiście reklamacja została odrzucona - przestrzegam przed zakupem obuwia u tego sprzedawcy
John 2016-01-30 18:59:35
Sklep, któy nie przyjmuje jakichkolwiek reklamacji. Rozklejone but po 2tygodniach użytkowania - odpowiedź: naturalne zużycie materiału (cena 250zł). Odradzam zakupy w tym sklepie - sprawa od października w sądzie.
bambucza 2016-03-16 00:53:25
Totalny dramat.Buty renomowanych firm rozlatują się po 2 miesiącach.Wnioski nasuwają się same.Sprzedają podróbki.
2
Cony 2016-03-22 23:08:35
Witam

Różnież przymierzam się do złożenia pozwu przeciwko sprzedawcy - jeśli byłby Pan zainteresowany możemy połączyć siły i w przypadku dwóch osbób będzie to już pozew zbiorowy?


jan2137 2016-04-07 00:05:51
Nie polecam bo odrzuca reklamacje dot. niezgodności towaru z umową podpierając się opinią rzeczoznawcy o wątpliwej reputacji.

2
Mike 2016-04-10 14:16:32
I mnie oszukali.Trzeba ukrucić ten proceder.Chętnie dołączę do zbiorowego pozwu,a jeśli nie to zacznę działać na własną rękę.W głowie się nie mieści ,że gość ma tyle pozytywnych komentarzy a handluje na szaroka skalę podróbkami.Zarabia przy okazji gruby szmal legalniesprzedając nielegalny towar.
Tomek 2016-04-15 14:37:50
Kupiłem buty Air Max,które po 2 miesiącach zaczęły sie rozwalać,oczywiście reklamacja nieuznana z powodu "licznych otarć o twarde podłoże" z tego rozumiem,że w butach nie powinno sie chodzić po ulicy. Kompletna porażka, jeżeli chodzi o sklep, w Szczecinie kupiłem już nie raz obuwie i z reklamacja nie było najmniejszych problemów. Pierwszy i ostatni raz kupiłem tam buty.
Damian 2016-04-17 15:37:02
Gość sprzedaje podróbki z Aliexpress i zbytnio się z tym nie kryje. Kupiłem air maxy u niego, ale po 3 miesiącach zaczęły pękać te okienka i farba złazić. Pofatygowałem się specjalnie do oficjalnego salonu Nike w Gdańsku gdzie mam zakwaterowanie i do sklepu Nike w Berlinie, bo w Berlinie pracuję. W obu miejscach opinia ta sama, że podróbka, bo Nike nigdy nie miał w swojej kolekcji takiego wariantu kolorowego i pokazali mi na stronie aliexpres (chiński sklep z podróbkami znanych marek) identyczny model.
Ciekawe że może to robić na legalu prowadząc firme i nie zainteresuje sie tym urząd celny ani izba handlowa. Widać cfaniactwo w tym kraju wciąż ma sie dobrze.
1
Głupie śmiecie 2016-04-18 18:55:32
muj kolega przez was wydau tszy stuwy i w chuj z wami bo teraz nie ma sjana na na jedzenie dla siebie ! elo
1
Ola 2016-04-26 08:45:12
Ta firma to totalne dno zarówno w podejściu do klienta jak i w jakości sprzedawanego towaru.Zakupiłam u nich obuwie za cenę 229 zł po miesiącu buty zaczęły się odklejać (buty odesłane na reklamacje od samego początki byłam traktowana jak intruz chamstwo i prostactwo kompletna ignorancja przepisów i praw konsumenta. Buty odesłane do mnie po 14 dniach sklejone niestarannie musiałam kilka dni wietrzyć żeby chociaż trochę zniwelować zapach kleju. Po czterech miesiącach kolejne odklejenia ( w innych częściach obuwia) obuwie ponownie reklamuję. Zero kontaktu z ich strony po 10 dniach odsyłają mi buty z opinią "rzeczoznawcy" że tu cyt. dokonano oględzin organoleptycznych i
stwierdzono że są to uszkodzenia powstałe w okresie użytkowania obuwia
przez konsumenta i te uszkodzenia nie podlegają zasadności reklamacji
klientowskiej. W związku z powyższym brak jest podstaw do uznania
zasadności reklamacji klientowskiej na niezgodność towaru z umową.
Czyli gdybym ich nie użytkowała wady te by nie powstały? wniosek kupujesz buty by je użytkować? jesteś idiotą buty kupuje się po to by stały na półce.
Dodam że identyczne obuwie posiada mój mąż zakupił je półtora roku temu w stacjonarnym sklepie firmy Adidas i do dnia dzisiejszego wyglądają jak nowe. Moje zaczęły się rozklejać po miesiącu użytkowania po kilkukrotnym użyciu.
Firma absolutnie nierzetelna. Omijać szerokim łukiem.

Sprawę zgłaszam do rzecznika praw konsumenta i do sądu.
Klient 2016-04-26 09:30:12
Zgłaszałem do rzecznika i nic nie pomogło - sprzedawca w ten sam sposób traktuje rzecznika. U mnie pozostaje sąd do ktorego przygotowywuje dokumentację.Pozdrawiam poszkodowanych przez tego ....
2
stan 2016-08-12 14:02:22
Czy sprawa już się zakończyła? Jeżeli tak, to z jakim skutkiem?
Mam podobny problem ( buty na 100% nie są oryginalne ), a reklamacji mi nie uznali. Tak, że prawdopodobnie sprawa będzie się musiała oprzeć o organy ścigania i sąd. Na razie zgłosiłem to do rzecznika praw konsumenta w mojej miejscowości.
2
Zostaw swoją opinię o Paolo Top S.C. Paweł Rystwej Monika Blachowicz - Gorzów Wielkopolski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Paolo Top S.C. Paweł Rystwej Monika Blachowicz