Pegaz Sp.j. Anna Dulian

Opole

Opinie o Pegaz Sp.j. Anna Dulian

gosiaczek72 2014-10-07 14:44:40
Też mam takie same odczucia jak moi poprzednicy!!! Nic dodać nic ująć !!! Masakra!!!! Dramat,tragedia !!!!
23
lokator 2015-04-04 19:38:49
Zgadzam się z Pani wpisem. Proszę o więcej szczegół odnośnie w.w. wyroku.Pozdrawiam.
15
lokator 2015-04-11 08:01:46
Dziękuję za wiadomość.Życzę wytrwałości w dążeniu do celu oraz mądrych decyzji Wspólnoty.Pozdrawiam.
12
Lokator2014 2015-06-19 09:50:18
Niestety muszę potwierdzić zamiast godzić antagonizuje ludzi i wykorzystuje to do swoich celów.
8
Andrzej 2015-06-20 20:15:21
Gratuluję wspólnocie, która zdecydowała zakończyć współpracę z firmą Pegaz.Dla niezorientowanych treść art. 229. § 1. Kto udziela albo obiecuje udzielić korzyści majątkowej lub osobistej osobie pełniącej funkcję publiczną w związku z pełnieniem tej funkcji, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
10
lokator 2015-06-21 21:00:42
REGULAMIN
nadawania Licencji Pośrednika w Obrocie Nieruchomościami oraz Licencji Zarządcy Nieruchomości Polskiej Federacji Rynku Nieruchomości
Pozbawienie Licencji Zarządcy Nieruchomości PFRN

§ 52.
Polska Federacja Rynku Nieruchomości ma prawo pozbawienia nadanej Licencji Zarządcy Nieruchomości PFRN w następujących przypadkach:
1) utraty przez osobę licencjonowaną zdolności do czynności prawnych;
2) uzyskaniu informacji, iż osoba licencjonowana została skazana prawomocnym wyrokiem za przestępstwa przeciwko działalności instytucji, przeciwko obrotowi pieniędzmi i papierami wartościowymi, za składanie fałszywych zeznań oraz za przestępstwa skarbowe;
3) sądowego zakazu wykonywania przez osobę licencjonowaną zawodu zarządcy państwowych oraz samorządu terytorialnego, przeciwko wymiarowi sprawiedliwości, przeciwko wiarygodności dokumentów, przeciwko mieniu, przeciwko obrotowi gospodarczemu nieruchomości;
4) sądowego zakazu prowadzenia przez osobę licencjonowaną działalności gospodarczej w zakresie zarządzania nieruchomościami;
5) stwierdzenia, że zachowanie osoby licencjonowanej pozostaje w rażącej sprzeczności z kodeksem etyki zawodowej pośredników w obrocie nieruchomościami i zarządców nieruchomości, uchwalonym przez Polską Federacje Rynku Nieruchomości.
8
lokator 2015-06-21 21:04:58
Aby podkreślić wartość Pani opinii, wszystkim zainteresowanym polecam lekturę "Kodeksu etyki zawodowej zarządców nieruchomości".

KODEKS ETYKI ZAWODOWEJ
POŚREDNIKÓW W OBROCIE NIERUCHOMOŚCIAMI
I ZARZĄDCÓW NIERUCHOMOŚCI

( pełny tekst dostępny: https://rejestr.pfrn.pl/rejestracja/kodeks-etyki )

ZASADY ETYKI ZAWODOWEJ. ZASADY OGÓLNE

§ 2. Pośrednik/zarządca wykonując zawód, wykazuje się kompetencją oraz profesjonalizmem.
§ 3. Pośrednik/zarządca wykonuje zawód zgodnie z zasadami wynikającymi z przepisów prawa oraz kodeksu etyki zawodowej, ze szczególną starannością, właściwą dla zawodowego charakteru tych działalności.

RELACJE Z KLIENTAMI

§ 7. Pośrednik/zarządca nie dyskryminuje klientów, ani osób trzecich ze względu na rasę, wyznanie, płeć lub pochodzenie.
§ 8. Pośrednik/zarządca powstrzymuje się od natrętnego nakłaniania klientów do zamówienia usługi, a w kontaktach z klientami, osobami trzecimi oraz innymi pośrednikami/zarządcami zawsze ujawnia swój status, jako osoby działającej zawodowo.
§ 9. Pośrednik/zarządca informuje klienta o zasadach świadczenia usługi pośrednictwa/zarządzania.
§ 10.W relacjach z klientami pośrednik/zarządca postępuje etycznie, uczciwie i rozważnie, dbając o to, aby nie narazić ich na szkody.
§ 11.Pośrednik/zarządca postępuje w stosunku do klientów lojalnie i chroni ich interesy, zachowując zasadę poszanowania praw wszystkich zainteresowanych stron.
§ 12.Pośrednik/zarządca nie zataja przed klientem żadnych ofert oraz udziela jasnych, wyczerpujących i niewprowadzających w błąd informacji o przedmiocie pośrednictwa/zarządzania.
§ 13. Pośrednik/zarządca dba o to, aby inna jego działalność gospodarcza lub/i zawodowa nie narażała na szkodę interesów klientów.
§ 15. Zarządca nie przyjmuje bez wiedzy i zgody klienta, wynagrodzenia, ani żadnych innych korzyści od usługodawców zatru
9
niezadowolony 2016-02-25 00:19:35
Najgorsza firma na Opolszczyźnie zarządzająca nieruchomościami. Remonty zlecane wybranym firmom za wygórowane wynagrodzenia. Manipulowanie i skłócanie ludzi, fatalna, wręcz wroga atmosfera na zebraniach.Pani Anna D. jest po prostu złym człowiekiem, i tyle.
5
niezadowolona 2016-02-25 15:17:22
Wszystkie zawarte tutaj negatywne opinie są w 100% prawdziwe. Dodam, że zarządca nieuczciwy, oszukuje, przerabia dokumenty na swoją korzyść.Dba o budynki, ale tylko wtedy, kiedy ma z tego bezpośrednie korzyści. Firmy, które wynajmuje są przedziwne, często pracownicy w nich są z tzw. łapanki i bez pojęcia o tym co robią. Bagatelizuje usterki, których naprawa nie da jej konkretnych zysków. A czy w tym wszystkim nie chodzi o dobro i zadowolenie mieszkańców, swoje wynagrodzenie ma już przecież ujęte w opłatach. Ale to widocznie za mało...
7
kowalski 2016-09-20 13:51:05
to czemu jej nie zwolnicie
1
Venus 2016-10-03 16:45:38
Współpraca jak również praca jest tutaj niemożliwa. Nieuczciwość, chamstwo, mobbing, wyzysk i wiele innych wad można w nieskończoność wymieniać. Jak nie chcesz stracić: humoru, czasu, pieniędzy czy też nawet zdrowia to omijaj to G...O z daleka.
Brak jakichkolwiek zalet... Przykre, ale prawdziwe.
Nie znajdziecie nigdzie drugiego takiego zarządcy!
3
Zostaw swoją opinię o Pegaz Sp.j. Anna Dulian - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pegaz Sp.j. Anna Dulian