brak logo

Bonduelle

Gniewkowo

Opinie o Bonduelle

:) 2011-10-27 19:46:27
oj tam az tak nie narzekajcie:) ja juz mam trzecia umowe hehe
Pieczarka 2011-10-29 20:58:11
Witam wszystkich pracujacych w Bonduelle.Szukam kontaktu z ludzni pracujacymi na produkcji. Ja tez pracuje w tej firmie tylko ze w Ruchocicach. Narazie jestesmy w nowej "smiesznej" sytuacji i nie bardzo wiemy co nas jeszcze czeka. Czy mamy sie bac biorac pod uwage te komentarze...???pozdrawiam
anonim 2011-11-03 17:53:53
nie,nie macie sie czego bac. To co wypisuja to sa zwykle bzdury ludzi,ktorym sie nie chce pracowac a chcieli by miec kokosy miesiecznie. jezeli ktos bedzie normalnie pracowac i kompetentnie wypelnial swoje obowiazki to nikt do nikogo nie bedzie mial do nikogo pretesji. pozdro
1
anonim 2011-11-20 23:20:22
zgadzam się w 100% z fiki\'m. pisząc takie rzeczy jeden na drugiego tylko pokazujecie, jacy prymitywni i głupi ludzie pracują w naszym zakładzie. jak ci się nie podoba - to do domku. nikt nikogo na siłę nie trzyma.
1
Anna 2012-02-15 14:25:59
Co sądzicie o pracy na konserwie? Wybieram się na tegoroczny sezon i chciałabym poznać opinie. Jak atmosfera?
paletyzacja 2012-02-22 10:16:44
atmosfera,normalna. zalezy jaka brygada i kto w tym roku przyjdzie. jak w kazdym miejscu pracy i zakladzie nie zawsze jest rozowo. ale ogolnie jest ok,nie ma problemow,ewentualnie z jednostkami ktore stwarzaja jakies problemy albo nie chce sie im pracowac. jest dobrze
no name 2012-03-23 09:13:40
Ja pracowalem juz jeden sezon i nie mozna narzekac tylko mam jedno zastrzezenie jak mam ulop to chcialbym go wziac kiedy ja potrzebuje a nie kiedy [usunięte przez moderatora] sie podoba bo wiadomo kazdy z nas ma jakies sprawy to zalatwienia w dany dzień ale ogolnie mowic prac nie jest zla:):)
Anna 2012-04-01 15:47:41
Słyszałam, że tak źle jest na konserwie na zmianie C [usunięte przez moderatora] :) Prawda, że jest taka straszna??
nowy 2012-09-24 16:27:45
a to prawda że w jednym dniu na jednej zmianie może wziąść urlop jedna osoba czy to regulamin czy zależy od majstrowej
pracownica 2012-09-27 09:41:48
Niby tak ale jak 4 osoby z cięcia pójdą jednego dnia na urlop i co wtedy mocne spadki będą w produkcji i jeszcze ta premia selerowa.
gallanonim 2012-10-09 13:39:03
są już wypłaty?
AGNIESZKA 2012-10-11 15:47:23
JA SZUKAM PRACY OD DAWNA I JEŚLI BYŁA BY TAKA MOŻLIWOŚĆ TO CHĘTNIE BYM PRZYSZŁA TU PRACOWAĆ,ZA COŚ TRZEBA ŻYĆ
ejo ;P POLECAM ;) 2013-01-22 22:33:29
Informacja dla studentów i ludzi "na poziomie"czyli przychodzących do pracy by pracować a nie siać zamęt,którzy chcą pracować czerwiec-pażdziernik -SUPER SPRAWA ale w dziale AGRO-tylko i wyłącznie oraz poza fabryką czyli w terenie ;) kasa ok,możliwość nadgodzin,zwrot za paliwo i ŚWIĘTY SPOKóJ od tego-co możecie wyczytać poniżej ;)
[usunięte przez moderatora] We firmie 8ha,zmiany,dojazd na własny koszt lub autobusem.DOBRA RADA:jezeli juz trafi Wam się praca w innym dziale,to odpowiadac na pytania,nie spoufalać się,nie angazowac z tymi ludzmi w jakiekolwiek rozmowy i afery...Po 4 sezonie miałam jednak dość,znalazłam nową pracę,która umożliwia mi dalsze studiowanie i jestem very happy ;) POZDRAWIAM AGRO i żegnam zarazem ;P
KADRA 2013-01-25 19:24:52
Warszawa, dnia 24 stycznia 2013 roku

INFORMACJA

Działając w imieniu Bonduelle Polska S.A. z siedzibą w Warszawie (zwanej dalej: „Bonduelle” lub „Spółką”), mając na uwadze wypowiedzi byłych i obecnych Pracowników Bonduelle, publikowane w ostatnim czasie na portalach internetowych, w tym na portalu „Gowork”, niniejszym oświadczamy, że Bonduelle respektuje konstytucyjną wolność każdego człowieka do wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
Bez względu na powyższe zastrzegamy jednak, że podejmiemy wszelkie możliwe kroki prawne w sytuacjach, gdy wypowiedzi publikowane na portalach internetowych, w tym na portalu „Gowork” będą zawierać informacje nieprawdziwe, obraźliwe, naruszające dobre imię Pracowników lub Bonduelle, a także gdy będą one naruszać tajemnicę przedsiębiorstwa Bonduelle.
Zgodnie z treścią art. 24 § 1 i § 2 kodeksu cywilnego: „§ 1. Ten, czyje dobro osobiste zostaje zagrożone cudzym działaniem, może żądać zaniechania tego działania, chyba że nie jest ono bezprawne. W razie dokonanego naruszenia może on także żądać, ażeby osoba, która dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności ażeby złożyła oświadczenie odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie. Na zasadach przewidzianych w kodeksie może on również żądać zadośćuczynienia pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny. § 2. Jeżeli wskutek naruszenia dobra osobistego została wyrządzona szkoda majątkowa, poszkodowany może żądać jej naprawienia na zasadach ogólnych.” Jak natomiast stanowi art. 43 kodeksu cywilnego: „Przepisy o ochronie dóbr osobistych osób fizycznych stosuje się odpowiednio do osób prawnych.”, tj. także do Bonduelle.
Pragniemy nadto zauważyć, że wypowiedzi na portalach internetowych, w tym na portalu „Gowork” mogą wypełniać znamiona następujących przestępstw, unormowanych w kodeksie karnym oraz w ustawie o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji:
a) przestępstwa określonego w art. 212 § 2 kodeksu karnego: „Kto za pomocą środków masowego komunikowania, pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności.”. Karą przewidzianą za dopuszczenie się powyższego czynu jest grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2;
b) przestępstwa określonego w art. w art. 216 § 2 kodeksu karnego: „Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.”;
c) przestępstw określonych w art. 23 ust. 1 i ust. 2 ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji: „1. Kto, wbrew ciążącemu na nim obowiązkowi w stosunku do przedsiębiorcy, ujawnia innej osobie lub wykorzystuje we własnej działalności gospodarczej informację stanowiącą tajemnicę przedsiębiorstwa, jeżeli wyrządza to poważną szkodę przedsiębiorcy, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. 2. Tej samej karze podlega, kto, uzyskawszy bezprawnie informację stanowiącą tajemnicę przedsiębiorstwa, ujawnia ją innej osobie lub wykorzystuje we własnej działalności gospodarczej.”.

W związku z powyższym informujemy, że jeżeli na portalach internetowych, w tym na portalu „Gowork” będą pojawiać się wypowiedzi o treści wykraczającej poza granice wolności słowa lub prawa do swobody wypowiedzi, to Bonduelle podejmie stosowne, stanowcze kroki prawne w celu obrony interesów Pracowników Bonduelle oraz samego Bondulle. Zwracamy uwagę, że autorzy wypowiedzi publikowanych na portalach internetowych wcale nie są anonimowi. Powszechnie obowiązujące przepisy prawa umożliwiają poszkodowanemu skuteczne pozyskanie od administratorów portali danych osób, które zamieszczają w internecie wypowiedzi niezgodne z prawem. Pozyskanie ww. danych osobowych umożliwi Bonduelle dochodzenie swoich praw w sądach zarówno na drodze postępowania cywilnego, jak również postępowania karnego.

Dorota Duszyńska
Dyrektor ds. Zasobów Ludzkich



fasOlka 2013-01-28 21:41:55
Czy ktoś może opisać mi na czym polega praca kontrolera jakości w firmie Bonduelle? Ogólnie polecacie pracę na tym stanowisku?
2
Chyba ty 2013-02-04 00:23:10
Hej, moze ktos streścic na czym polega praca w dziale agro bo pojawilo sie ogloszenie ze potrezbuja agronoma
agi 2013-03-01 10:55:44
Wszystko wyjaśnią Wam miłe Panie pracujące w kadrach odnośnie pracy w kontroli jakości i dziale agro.Spoko stanowiska pracy.Najlepsze we firmie,pod warunkiem,ze masz dane preferencje do zajmowanych j/w stanowisk.Nie bójcie się pytać lub dzwonić.Jednak najlepiej osobiście porozmawiać.POLECAM.
1
wiktorka2226 2013-03-10 15:05:55
Hej ludziska mam pytanie,kiedy zaczyna sie sezon w tym roku bo ja słyszałam ,że w maju
najlepszy 2013-07-03 01:56:37
sezon w maju to sie zaczal ale na zwolnienia wsrod handlowcow
2
Anonim 2013-08-05 09:15:05
Jak wygląda kwestia urlopów w Bonduelle Gniewkowo?
1
zorro 2014-01-17 10:28:17
Praca w tej firmie to przyjemności atmosfera super kasa OK szkoda że to jedyna taka firma w tym mjasteczku
No name 2014-03-18 21:28:44
Bonduelle straszy sankcjami...
Haha, czyzby mial cos do ukrycia?!
Tez mi cos!
(usunięte przez administratora) taki jaki macie stan rzeczywisty, atmosfere, warunki pracy, ktore beda odzwierciedlac go w konentarzach przez tutejszych forumowiczy nie bedzie zadna obraza, a to, ze macie stawki glodowe, ludzie pracuja po znajomosci... Zadna nowosc!
2
Asia 2014-06-19 16:40:53
Witam,
Właśnie szukam pracy w tej firmie, jestem po technikum, nie pracowałam jeszcze, ponieważ studiowałam 2 lata dziennie, ale niestety z pewnych przyczyn musiałam zrezygnować, z powodów również finansowych, ta praca jest co prawda z innej branży niż mam wykształcenie, ale jest dla mnie bardzo ważna, dlatego postanowiłam się przekwalifikować na coś innego, nieważna jest dla mnie umowa, czy zlecenie, czy jaką tam dają, byle mieć pracę, byle się czegoś nowego nauczyć, zdobyć doświadczenie, nieważne jakie stanowisko, nawet mogę sprzątać i myć podłogi, byle mieć swój grosz, bym mogła się w końcu odbić i uzbierać na wynajem skromnego mieszkanka, by po prostu mieć tą pracę, jako moją pierwszą pracę.
Mam do Państwa zapytanie, czy aktualnie BONDUELLE przyjmuje do pracy od wakacji? Czy przedłuża umowy na dłużej niż tylko na wakacje? Bardzo pilnie poszukuję pracy, potrzebuję jej jak najszybciej, do kogo najlepiej udać się w BONDUELLE w tej sprawie? Czy dojazdy do Gniewkowa, nie są problematyczne jeśli nie ma się auta? Na ile zmian przeważnie jest praca?
Krys 2014-06-23 15:26:50
Powiem Asia, że nie jesteś jedyna, która ma podobną sytuację. Nie wiem co to się dzieje, że się spotykamy ale mam podobnie jak Ty. Co prawda ja studia pierwsze już kończę, ale teżbardzo potrzebuje kas, właśnie na te studia. Dla mnie ważne jest co czy można liczyć na wolne piątki co dwa tygodnie w tej pracy, zebym mogl dojechac do pracy. Asia, wierzę że się Tobie uda i ktoś nam odpowie! Powodzenia!
PH 2014-07-28 21:36:42
Witam czy ktoś wie na temat pracy Przedstawiciela Handlowego?
Robert 2014-07-29 13:05:09
podobnie jak PH natrafiłem na ogłoszenie dotyczące pracy jako przedstawiciel handlowy. też mam do tego tematu pytania, ogłoszenie jest raczej standardowe, ale warto jest przeczytać. potrafiłby się ktoś z bondulelle ustosunkować do tego jak to wszystko wygląda. bo widzę, że trzeba posiadać własny samochód a firma nie ma swoich samochodów dla pracowników. to chyba jedna z niewielu firm która tak działa, ale jestem ciekaw jak to jest rozliczane. płacą mi tylko za paliwo czy tez za koszty eksploatacyjne samochodu ewentualnie coś jeszcze? bo jeśli mam niszczyć własny samochód i nie dostawać za to kasy to słabo. nic nie jest napisane o komórce i o komputerze. jeszcze oczywiście są ważne zarobki, wiec miło będzie jak ktoś je ujawni ile się dostaje na początku.
2
BONDUELLE 2014-07-29 14:04:22
Szanowni Państwo,
w temacie zatrudnienia w Gniewkowie proszę się kontaktować z osobami w kadrach fabryki. Numer telefonu to 052 354 33 00 wew. 07 lub 79.
Co do tematu przedstawiciela handlowego to proszę o przesłanie CV na adres podany w ogłoszeniu. Wszelkie informacje dotyczące tego stanowiska można uzyskać po przesłaniu CV.
Z poważaniem
(usunięte przez administratora) Dyrektor ds. Zasobów Ludzkich
seba 2014-09-01 16:57:28
wcześniej nikt nic się nie dowie. Nie możecie tutaj państwo jakiś informacji udzielić? Widzicie, ja jestem bardzo ciekawy pracy w bonduelle wlasnie na stanowisku przedstawiciela handlowego, ale nie chce się jeszcze ujawniać i wysyłac sowjego CV bo jeszcze pracuję dla poprzedniego pracodawcy a wiem, że jemu się może to nie spodobać. Napiszcie mi coś wiecej o pracy PH
bakteria pracoholizmu 2014-11-12 14:25:22
a jak jest z pracą na produkcji i jakie są finansowe warunki i czy można starać się realnie o umowę o pracę na czas dłuższy lub czas nieokreślony? nie ukrywam że mam propozycje na podobne stanowiska od innych firm do pracy ale chcę sobie ich oferty porównać z ofertą Bonduelle. nie ukrywam że głównie zależy mi na elastycznym grafiku
aa 2014-11-17 21:44:38
Proszę również o informację jak ktoś takową posiada.
bart 2014-11-26 17:32:33
Kontynuując temat- czy naprawdę nikt nie ma obszerniejszych informacji na temat pracy. Również szukam od jakiegoś czasu pracy i przedstawiciel handlowy to ciekawe zajęcie. Jakie wymagania na tym stanowisku stawia Bonduelle? Swoje auto posiadam więc akurat to wymaganie nie będzie stanowić problemu ale jaka umowa i warunki finansowe?
1
Disko 2014-11-26 17:38:18
no widzę, że wszyscy tylko pytają ale odpowiedzi nie jest łatwo uzyskać. tak właściwie to nie do końca sobie zdaję sprawę, w jaki sposób można się jeszcze czegoś konkretnego dowiedzieć o pracy w bonduelle - tak właściwie to już chyba się powoli poddaje w poszukiwaniach pracy bo to nie jest najłatwijesze zadanie : (
maciek 2014-11-26 18:03:57
nie wiem jak się tam pracuje, ale mi jest potrzebna bardzo praca, pracowałem jużnie raz na produkcji, wiem znam realia i charakter tej pracy, więc mam nadzieje, żeby mnie przyjęli, tylko zastanawiam się jeszcze jakie stawki proponują konkretnie, bo nie wiem do końca czego się spodziewać od nich jednak..
Patryk 2014-11-26 18:24:49
Hej, ja również byłbym zainteresowany praca przedstawiciela handlowego Bonduelle, pytanie tylko, czy warto? Interesuje mnie jak tam jest z baza klientów, czy trzeba mieć własna, czy też mówią, gdzie mam jechać? Ważne jest tez dla mnie ile po pracy jest roboty papierkowej, da się normalnie wyrobić w 8h dziennie?
Były Pracownik 2014-11-27 12:17:17
Witam! Praca w Bonduellu jest sezonowa. Otrzymujesz umowę na czas wykonywania pracy tj. przerób danego warzywa w praktyce taką umową możesz sobie wytrzeć tył... Gdyż przebywając na L4 pracodawca może zwolinić w każdej chwili ,a łatwo tam zachorować ze względu na trudne warunki pracy (niska temperatura, wilgotność, mycie maszyn zimną wodą w hali w której temperatura jest bliska 0 C).
Płaca do 1900 zł max w zależności od ilości godzin. Odliczając wydatki na leki oraz brak czasu wolnego bo praca jest w systemie 4 brygadowym 7 dni w tygodniu to płaca jest nieadekwatna do ciężkiej pracy w ciężkich warunkach. Na bardzo często niesprawnym sprzęcie tj. wózki widłowe poruszające się wewnątrz hali (kto pracował ten wie jak często trzeba wymieniać w nich baterię lub korzystać z ręcznego paleciaka do odstawiania skrzyń ,stojaków o masie do 900 kg)
Pracodawca zapewnia dojazd busem firmy Niespodziński z Inowrocławia do Gniewkowa i spowrotem. (Aż dziw ,że pojazdy te są dopuszczone do ruchu w takim stanie jakim dowożą pracowników do pracy) Oprócz tego pracodawca zapewnia posiłek regeneracyjny (tzn. zwykła zupa oraz szklanka herbaty dużo osób nie korzysta z tego ze względu na jakość tych zup i można zjeść swój prowiant na przerwie 20 minutowej)

Podsumowując pracując w sezonie jesteś dyspozycyjny 7 dni w tygodniu sezon trwa od czerwca do października-listopada. Jeśli nie przeszkadza Ci praca w mokrym i mroźnym środowisku często w mokrym ubraniu to możesz składać dokumenty na wiosnę.

Jeśli chodzi o markę,którą reprezentuje zakład w Gniewkowie to pozostawia dużo do życzenia pod względem jakości pracy i produktów.
4
sezon :D 2014-12-02 13:21:19
ale słyszałem, że z progresu ludzi też zaprosili na Dożynki 5 grudnia :D
2
laws 2015-01-25 22:55:20
Hej, to czy w ogóle warto myslec o pracy w Bonduelle? Ja poszukuję pracy w logistyce, nie wiecie, czy jest tutaj szansa się dostac, bo chyba musza mieć spory dział logistyki. Mam tez pytanie, czy w pracy ma się duzy kontakt z klientami zagranicznymi, czy nastawienie jest głównie na Polskę? Pozdrawiam.
Policzkiwicz 2015-02-09 08:16:44
Bonduelle to znany na całym świecie producent spożywczy, a ich reklamy od dawien dawna stanowią dosyć wysoki top. Oczywiście zdarzały się spore wpadki jak wypadki czy pomyłki, ale nie myli się ten co nic nie robi. Dlatego przy Bonduelle należy zapisać wielki plus. Ciekawe tylko jakie dalsze projekty planują wdrożyć.
chrząszcz kręcinóżka 2015-02-23 14:00:21
to fakt, ich reklamy są ba wyjątkowo dobrym poziomie. ale sądzę że stać ich na więcej. akurat ja tak się składa że jestem świeżo po studiach marketingowych i szukam pracy - mam mnóstwo bardzo ciekawych pomysłów na reklamy. jak więc zdobyć w Bonduelle w zajmującym się tym dziale pracę? pozdrawiam bardzo
Wujetk 2015-04-26 01:00:42
Osoby odpowiedzialne za kreowanie marketingu robią świetną robotę dla bonduelle. Jeżeli tak dalej to będzie wyglądało to przyjęcie do tego działu będzie niemożliwe.
jysk 2015-08-11 17:22:07
no rekamy robia duze wrazenie, po nich samych czlowiek chce sie kupic u nich produkt. ale z tego co widze to aktualnie prowadza rekrutacje na specjaliste do spraw rozwoju gastronomii. tylko mnie zastanawia czemu koniecznie wmagaja prowadzenia wlasnej dzialalnosci gospodarczej. nie ma innej mozliwosci zatrudnienia w firmie?
syker 2016-03-03 08:14:24
jysk, reklamy mają oddziaływać na ludzi - to prawda, ale żeby już lecieć i kupować ? Bez przesady - tak to nie działa. Odnośnie pracy to teraz potrzebują młodszyego księgowego - także mniejsze doświadczenie wymagane.
daks 2016-03-05 09:13:30
zależy na jakie stanowisko, wymagane jest doświadczenie bo na produkcji chyba mniejsze, a na wstanowisko o jakim wspominasz syker, daj aumowe do końca 2017 roku na umowę o pracę.
witoldek 2016-03-07 09:53:56
na produkcji też liczy sie doswidczenie, dlaczego nie? na pewno praca jest teraz w Warszawie w tym największym oddzial jako młodsza księgowa i sa premie.
leo 2016-03-09 10:01:25
tak @witoldek na młodszego księgowego ważne jest to co umiesz. Ktoś po studiach znający księgowość, angielski, francuski i Exela może tu pracować, Dają też umowę o pracę a to takie ważne w tym niestabilnym świecie
GoSc 2 2016-03-10 15:54:30
Witam, wiecie może jaka jest atmosfera w Warszawie w biurze?? Atmosfera i stosunek wzajemny pracowników?? Piszę w związku z ogłoszeniem na Młodszą Księgową.
ojej 2016-03-11 21:50:30
Największym plusem tutaj jest nie tylko dobre doświadzcenie jakie można tutaj zdobyć, ale również te umowy o pracę. Pewnie są jeszcze jakieś benefity socjalne, czyż nie? Dzięki
azik 2016-03-13 22:16:28
@ojej, w ogłoszeniu jedynie napisali, że dają umowe o pracę. Francuski i angielski trzeba juz znać bardzo dobrze, więc chyba szkoleń językowych nie ma. Aczkolwiek doświadczenia nie wymagają, ale mile widza staze do 1 roku.
romeik 2016-04-13 09:59:21
Francuski i angielski trzeba juz znać bardzo dobrze nawet jak chcesz iśc na zwykłego handlowca, a tutaj też widze jest stanowiskao jako Specjalista ds. Rozwoju Gastronomii i tak smao trezba znać jezyki, jest to u nich wymagane bardzo z tego co widze tak naprawde.
nur 2016-05-12 20:07:55
dla tych, co nie wiedzą i mają mylne pojęcie. Siedziba główna firmy Bonduelle jest w Warszawie, a w Gniewkowie mieści się jedna z dwóch ich fabryk. Niestety na ich stronie nie ma aktualnych ofert pracy, ale widzę, że dla stażystów chętnych zawsze znajdą miejsce.
Zostaw swoją opinię o Bonduelle - Gniewkowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bonduelle