brak logo

Bonduelle

Gniewkowo

Opinie o Bonduelle

JOLKA 2010-11-13 23:53:30
Ja na selerową do Głupiej i pustej [usunięte przez moderatora] nigdy niewróce bo ta kobita ma nierówno pod sufitem jak ona ludzi traktuje czy tego nikt niewidzi czy tylko udają że jest wszystko ok franców ona jebie opinie bonduellowi że nikt nie będzie chciał pracować i zostaniesz ty na selerowej sam ale cóz jak ktoś sie chłopa w domu boi i siedzi jak mysz pod miotłą to w robocie wirache struga [usunięte przez moderatora] weż sie wkońcu ogarni bo cie nikt nienawidzi
zosia 2010-11-14 00:01:14
a czy ludzie z manpowera sa gorsi tez [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak beduiny dla Firmy Bonduell teraz ich zwolniono i nawet nie mogą isć na dożynki a niektórym z tej firmy sie należy ale wy poraktowaliście nas jak smieci a my dla was jebalismy w tych warónkach tej atmosferze to jest skandal NIE ŁADNIE Z WASZEJ STRONY WSTYD BO TERAZ JESTEŚCIE DLA NAS NIESPRAWIEDLIWI BO MY SIE NICZYM NIE RÓŻNIMY OD TYCH CO NIEBYLI ZA TRUDNIENI PRZEZ MANPOWRE BO TAK JAK ONI ZAPIERDALALIŚMY BYŚCIE WY ZYSKI I DOBRĄ RENOME MIELI FRANCUZ WSTYDŻ SIE
pracownica 2010-11-15 18:29:18
nie mam pojęcia czemu tak narzekacie ja byłam u [usunięte przez moderatora] i było świetnie tam trzeba miec taka gębę jak i ona a nie siedzieć jak myszki wtedy pojedziecie do Rojewa i będziecie robić do końca nie tylko na seleze pozdro
gaga 2010-11-16 17:11:37
Jeżeli chodzi o wypadek na chłodni z dnia 28 wrzesnia to ten chłopak sie tyle wycierpiał i cierpi do tej pory i jak ktoś go niewidfział 29 wrzesnia to niech nie pisze że nic mu niebyło ja wiem doskonale jak cierpiał i jak wygląda i co teraz przechodzi pozdrawiam s
worker 2010-11-16 23:21:37
A można się dowiedzieć co mu się stało i co teraz z nim się dzieje.
Jestem jego znajomym ze szkoły ale głupio mi się wypytywać o cokolwiek jego rodzinę.
daro 2010-11-17 10:19:59
Hej Bronka popieram Twoją opinie miałaś zajebistą ekipe majstrową ireszte ogólnie ja też znalazłem swoja przyszła żonke wiem że ty pewnie żartowałaś o tym mężu bo ty należysz do tych co ciągle sie smieja pamiętam ćie z selorowej u [usunięte przez moderatora] jakie jaja odchodziły ogólnie szkoda że sie już niespodkamy i niech nam zazdroszczą ze znależźliśmy swoje połowki ale ja naprawde znalazłem żone slubujemy w czerwcu a ty pewnie dla zwały napisałaś i teraz każdy sie zastanawia kiedy to nastąpi i pewnie obgadują bo to normale w tej firmie ale cóż niech sobie gadają o mnie też gadali i o mojej niuni miej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak zawsze a wiem że gadają bo z nie którymi mam kontakt dlatego napisałem bo pewnie to też do ciebie dojdzie ale poznałem cie i wiem że masz to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo ty wszystko na luz bierzesz pozdrawiam pa
zakochany 2010-11-27 20:11:45
mi sie bardzo podoba ta ponoc jakaś tam i ja bym mogl to oddał bym zycie za nia
Max 2011-03-21 11:43:08
rzeczywiście taka patologia robi w tej firmie czy tylko udajecie niedorozwojów ?
zainteresowany 2011-06-02 12:01:17
Wie ktoś ile w tym roku płaci firma na godzinę pracownikowi na sezon?
hAHA 2011-06-02 21:57:53
z tego co słyszałem to 8,25 zł jako pracownik Liniowy , a jako operator 8,85 zł
basia 2011-06-14 13:51:59
nie licz na kokosy i tak ci tyle nie dadza to sciema zawsze tak bylo
sezon 2011-07-07 21:56:26
a mi dali i kto tu ściemnia??
anonim 2011-07-15 18:57:54
no tak to sie napracowalismy i po groszku zobaczymy co dalej jak wam sie pracowalo
PRACOWNIK 2011-08-07 18:00:00
Hola. Przestańcie narzekać. Zarobki wcale nie są złe. Cieszcie się że wogóle macie pracę. Ciężko o nią. Po pierwsze. Po drugie odczepcie się od laborantek i kontroli jakości. To też ludzie. Nie wykonują pracy fizycznej ale ale tez mają odpowiedzialną pracę. Po trzecie. Majstrowie odpowiadają za całą produkcję.Tacy mądrzy to zamiencie się z nimi. Jest ciężka praca. 7 dni pod rząd. Ale ważne że jest kasa, zajęcie itp. Pozdrowienia dla wszystkich pracowników i kolegów i koleżanek z pracy.
pracownica 2011-09-13 07:57:30
Ja tylko współczuje tym z nocnej zmiany mają mieć 7 nocek pod rząd a ponoć nawet 9 ale co zrobić taka polityka zakładu
seler 2011-09-13 14:41:03
[usunięte przez moderatora] przestańcie wypisywać bzdury a to że mamy mieć tyle nocek to dzieki za współczucie ale dajemy i damy rade....
bladyna 2011-09-16 09:25:46
wlasnie a za caly miesiac sierpien dostali wyplaty 1100zl [usunięte przez moderatora]
agent 2011-10-10 20:20:21
każdy narzeka... każdemu coś lub ktoś się nie podoba.
Cieszcie sie że macie prace i że nie musicie klęczeć z wyciagniętą ręką na królówce. Są o wiele gorsze miejsca pracy w których zarobki są jeszcze niższe. zresztą trzeba było sie uczyc a nie w szkołe kamieniami rzucać:) Bo najlepiej jest narzekac a pieniądze to byście chcieli żeby wam z nieba leciały. takie życie, bo jeśli nie jesteś magistrem inżynierem itp, to jak nie ukradniesz albo nie masz znajomości to sie nie dorobisz niczego poza garbem. a jeśli chodzi o nasz kochany zakład to najlepiej jest na chłodni :D pozdro dla chłopaków z koncówki ;)
:) 2011-10-27 19:46:27
oj tam az tak nie narzekajcie:) ja juz mam trzecia umowe hehe
Pieczarka 2011-10-29 20:58:11
Witam wszystkich pracujacych w Bonduelle.Szukam kontaktu z ludzni pracujacymi na produkcji. Ja tez pracuje w tej firmie tylko ze w Ruchocicach. Narazie jestesmy w nowej "smiesznej" sytuacji i nie bardzo wiemy co nas jeszcze czeka. Czy mamy sie bac biorac pod uwage te komentarze...???pozdrawiam
anonim 2011-11-03 17:53:53
nie,nie macie sie czego bac. To co wypisuja to sa zwykle bzdury ludzi,ktorym sie nie chce pracowac a chcieli by miec kokosy miesiecznie. jezeli ktos bedzie normalnie pracowac i kompetentnie wypelnial swoje obowiazki to nikt do nikogo nie bedzie mial do nikogo pretesji. pozdro
1
anonim 2011-11-20 23:20:22
zgadzam się w 100% z fiki\'m. pisząc takie rzeczy jeden na drugiego tylko pokazujecie, jacy prymitywni i głupi ludzie pracują w naszym zakładzie. jak ci się nie podoba - to do domku. nikt nikogo na siłę nie trzyma.
1
Anna 2012-02-15 14:25:59
Co sądzicie o pracy na konserwie? Wybieram się na tegoroczny sezon i chciałabym poznać opinie. Jak atmosfera?
paletyzacja 2012-02-22 10:16:44
atmosfera,normalna. zalezy jaka brygada i kto w tym roku przyjdzie. jak w kazdym miejscu pracy i zakladzie nie zawsze jest rozowo. ale ogolnie jest ok,nie ma problemow,ewentualnie z jednostkami ktore stwarzaja jakies problemy albo nie chce sie im pracowac. jest dobrze
no name 2012-03-23 09:13:40
Ja pracowalem juz jeden sezon i nie mozna narzekac tylko mam jedno zastrzezenie jak mam ulop to chcialbym go wziac kiedy ja potrzebuje a nie kiedy [usunięte przez moderatora] sie podoba bo wiadomo kazdy z nas ma jakies sprawy to zalatwienia w dany dzień ale ogolnie mowic prac nie jest zla:):)
Anna 2012-04-01 15:47:41
Słyszałam, że tak źle jest na konserwie na zmianie C [usunięte przez moderatora] :) Prawda, że jest taka straszna??
nowy 2012-09-24 16:27:45
a to prawda że w jednym dniu na jednej zmianie może wziąść urlop jedna osoba czy to regulamin czy zależy od majstrowej
pracownica 2012-09-27 09:41:48
Niby tak ale jak 4 osoby z cięcia pójdą jednego dnia na urlop i co wtedy mocne spadki będą w produkcji i jeszcze ta premia selerowa.
gallanonim 2012-10-09 13:39:03
są już wypłaty?
AGNIESZKA 2012-10-11 15:47:23
JA SZUKAM PRACY OD DAWNA I JEŚLI BYŁA BY TAKA MOŻLIWOŚĆ TO CHĘTNIE BYM PRZYSZŁA TU PRACOWAĆ,ZA COŚ TRZEBA ŻYĆ
ejo ;P POLECAM ;) 2013-01-22 22:33:29
Informacja dla studentów i ludzi "na poziomie"czyli przychodzących do pracy by pracować a nie siać zamęt,którzy chcą pracować czerwiec-pażdziernik -SUPER SPRAWA ale w dziale AGRO-tylko i wyłącznie oraz poza fabryką czyli w terenie ;) kasa ok,możliwość nadgodzin,zwrot za paliwo i ŚWIĘTY SPOKóJ od tego-co możecie wyczytać poniżej ;)
[usunięte przez moderatora] We firmie 8ha,zmiany,dojazd na własny koszt lub autobusem.DOBRA RADA:jezeli juz trafi Wam się praca w innym dziale,to odpowiadac na pytania,nie spoufalać się,nie angazowac z tymi ludzmi w jakiekolwiek rozmowy i afery...Po 4 sezonie miałam jednak dość,znalazłam nową pracę,która umożliwia mi dalsze studiowanie i jestem very happy ;) POZDRAWIAM AGRO i żegnam zarazem ;P
KADRA 2013-01-25 19:24:52
Warszawa, dnia 24 stycznia 2013 roku

INFORMACJA

Działając w imieniu Bonduelle Polska S.A. z siedzibą w Warszawie (zwanej dalej: „Bonduelle” lub „Spółką”), mając na uwadze wypowiedzi byłych i obecnych Pracowników Bonduelle, publikowane w ostatnim czasie na portalach internetowych, w tym na portalu „Gowork”, niniejszym oświadczamy, że Bonduelle respektuje konstytucyjną wolność każdego człowieka do wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
Bez względu na powyższe zastrzegamy jednak, że podejmiemy wszelkie możliwe kroki prawne w sytuacjach, gdy wypowiedzi publikowane na portalach internetowych, w tym na portalu „Gowork” będą zawierać informacje nieprawdziwe, obraźliwe, naruszające dobre imię Pracowników lub Bonduelle, a także gdy będą one naruszać tajemnicę przedsiębiorstwa Bonduelle.
Zgodnie z treścią art. 24 § 1 i § 2 kodeksu cywilnego: „§ 1. Ten, czyje dobro osobiste zostaje zagrożone cudzym działaniem, może żądać zaniechania tego działania, chyba że nie jest ono bezprawne. W razie dokonanego naruszenia może on także żądać, ażeby osoba, która dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności ażeby złożyła oświadczenie odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie. Na zasadach przewidzianych w kodeksie może on również żądać zadośćuczynienia pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny. § 2. Jeżeli wskutek naruszenia dobra osobistego została wyrządzona szkoda majątkowa, poszkodowany może żądać jej naprawienia na zasadach ogólnych.” Jak natomiast stanowi art. 43 kodeksu cywilnego: „Przepisy o ochronie dóbr osobistych osób fizycznych stosuje się odpowiednio do osób prawnych.”, tj. także do Bonduelle.
Pragniemy nadto zauważyć, że wypowiedzi na portalach internetowych, w tym na portalu „Gowork” mogą wypełniać znamiona następujących przestępstw, unormowanych w kodeksie karnym oraz w ustawie o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji:
a) przestępstwa określonego w art. 212 § 2 kodeksu karnego: „Kto za pomocą środków masowego komunikowania, pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności.”. Karą przewidzianą za dopuszczenie się powyższego czynu jest grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2;
b) przestępstwa określonego w art. w art. 216 § 2 kodeksu karnego: „Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.”;
c) przestępstw określonych w art. 23 ust. 1 i ust. 2 ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji: „1. Kto, wbrew ciążącemu na nim obowiązkowi w stosunku do przedsiębiorcy, ujawnia innej osobie lub wykorzystuje we własnej działalności gospodarczej informację stanowiącą tajemnicę przedsiębiorstwa, jeżeli wyrządza to poważną szkodę przedsiębiorcy, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. 2. Tej samej karze podlega, kto, uzyskawszy bezprawnie informację stanowiącą tajemnicę przedsiębiorstwa, ujawnia ją innej osobie lub wykorzystuje we własnej działalności gospodarczej.”.

W związku z powyższym informujemy, że jeżeli na portalach internetowych, w tym na portalu „Gowork” będą pojawiać się wypowiedzi o treści wykraczającej poza granice wolności słowa lub prawa do swobody wypowiedzi, to Bonduelle podejmie stosowne, stanowcze kroki prawne w celu obrony interesów Pracowników Bonduelle oraz samego Bondulle. Zwracamy uwagę, że autorzy wypowiedzi publikowanych na portalach internetowych wcale nie są anonimowi. Powszechnie obowiązujące przepisy prawa umożliwiają poszkodowanemu skuteczne pozyskanie od administratorów portali danych osób, które zamieszczają w internecie wypowiedzi niezgodne z prawem. Pozyskanie ww. danych osobowych umożliwi Bonduelle dochodzenie swoich praw w sądach zarówno na drodze postępowania cywilnego, jak również postępowania karnego.

Dorota Duszyńska
Dyrektor ds. Zasobów Ludzkich



fasOlka 2013-01-28 21:41:55
Czy ktoś może opisać mi na czym polega praca kontrolera jakości w firmie Bonduelle? Ogólnie polecacie pracę na tym stanowisku?
2
Chyba ty 2013-02-04 00:23:10
Hej, moze ktos streścic na czym polega praca w dziale agro bo pojawilo sie ogloszenie ze potrezbuja agronoma
agi 2013-03-01 10:55:44
Wszystko wyjaśnią Wam miłe Panie pracujące w kadrach odnośnie pracy w kontroli jakości i dziale agro.Spoko stanowiska pracy.Najlepsze we firmie,pod warunkiem,ze masz dane preferencje do zajmowanych j/w stanowisk.Nie bójcie się pytać lub dzwonić.Jednak najlepiej osobiście porozmawiać.POLECAM.
1
wiktorka2226 2013-03-10 15:05:55
Hej ludziska mam pytanie,kiedy zaczyna sie sezon w tym roku bo ja słyszałam ,że w maju
najlepszy 2013-07-03 01:56:37
sezon w maju to sie zaczal ale na zwolnienia wsrod handlowcow
2
zorro 2014-01-17 10:28:17
Praca w tej firmie to przyjemności atmosfera super kasa OK szkoda że to jedyna taka firma w tym mjasteczku
No name 2014-03-18 21:28:44
Bonduelle straszy sankcjami...
Haha, czyzby mial cos do ukrycia?!
Tez mi cos!
(usunięte przez administratora) taki jaki macie stan rzeczywisty, atmosfere, warunki pracy, ktore beda odzwierciedlac go w konentarzach przez tutejszych forumowiczy nie bedzie zadna obraza, a to, ze macie stawki glodowe, ludzie pracuja po znajomosci... Zadna nowosc!
2
Asia 2014-06-19 16:40:53
Witam,
Właśnie szukam pracy w tej firmie, jestem po technikum, nie pracowałam jeszcze, ponieważ studiowałam 2 lata dziennie, ale niestety z pewnych przyczyn musiałam zrezygnować, z powodów również finansowych, ta praca jest co prawda z innej branży niż mam wykształcenie, ale jest dla mnie bardzo ważna, dlatego postanowiłam się przekwalifikować na coś innego, nieważna jest dla mnie umowa, czy zlecenie, czy jaką tam dają, byle mieć pracę, byle się czegoś nowego nauczyć, zdobyć doświadczenie, nieważne jakie stanowisko, nawet mogę sprzątać i myć podłogi, byle mieć swój grosz, bym mogła się w końcu odbić i uzbierać na wynajem skromnego mieszkanka, by po prostu mieć tą pracę, jako moją pierwszą pracę.
Mam do Państwa zapytanie, czy aktualnie BONDUELLE przyjmuje do pracy od wakacji? Czy przedłuża umowy na dłużej niż tylko na wakacje? Bardzo pilnie poszukuję pracy, potrzebuję jej jak najszybciej, do kogo najlepiej udać się w BONDUELLE w tej sprawie? Czy dojazdy do Gniewkowa, nie są problematyczne jeśli nie ma się auta? Na ile zmian przeważnie jest praca?
PH 2014-07-28 21:36:42
Witam czy ktoś wie na temat pracy Przedstawiciela Handlowego?
BONDUELLE 2014-07-29 14:04:22
Szanowni Państwo,
w temacie zatrudnienia w Gniewkowie proszę się kontaktować z osobami w kadrach fabryki. Numer telefonu to 052 354 33 00 wew. 07 lub 79.
Co do tematu przedstawiciela handlowego to proszę o przesłanie CV na adres podany w ogłoszeniu. Wszelkie informacje dotyczące tego stanowiska można uzyskać po przesłaniu CV.
Z poważaniem
(usunięte przez administratora) Dyrektor ds. Zasobów Ludzkich
aa 2014-11-17 21:44:38
Proszę również o informację jak ktoś takową posiada.
maciek 2014-11-26 18:03:57
nie wiem jak się tam pracuje, ale mi jest potrzebna bardzo praca, pracowałem jużnie raz na produkcji, wiem znam realia i charakter tej pracy, więc mam nadzieje, żeby mnie przyjęli, tylko zastanawiam się jeszcze jakie stawki proponują konkretnie, bo nie wiem do końca czego się spodziewać od nich jednak..
Patryk 2014-11-26 18:24:49
Hej, ja również byłbym zainteresowany praca przedstawiciela handlowego Bonduelle, pytanie tylko, czy warto? Interesuje mnie jak tam jest z baza klientów, czy trzeba mieć własna, czy też mówią, gdzie mam jechać? Ważne jest tez dla mnie ile po pracy jest roboty papierkowej, da się normalnie wyrobić w 8h dziennie?
Były Pracownik 2014-11-27 12:17:17
Witam! Praca w Bonduellu jest sezonowa. Otrzymujesz umowę na czas wykonywania pracy tj. przerób danego warzywa w praktyce taką umową możesz sobie wytrzeć tył... Gdyż przebywając na L4 pracodawca może zwolinić w każdej chwili ,a łatwo tam zachorować ze względu na trudne warunki pracy (niska temperatura, wilgotność, mycie maszyn zimną wodą w hali w której temperatura jest bliska 0 C).
Płaca do 1900 zł max w zależności od ilości godzin. Odliczając wydatki na leki oraz brak czasu wolnego bo praca jest w systemie 4 brygadowym 7 dni w tygodniu to płaca jest nieadekwatna do ciężkiej pracy w ciężkich warunkach. Na bardzo często niesprawnym sprzęcie tj. wózki widłowe poruszające się wewnątrz hali (kto pracował ten wie jak często trzeba wymieniać w nich baterię lub korzystać z ręcznego paleciaka do odstawiania skrzyń ,stojaków o masie do 900 kg)
Pracodawca zapewnia dojazd busem firmy Niespodziński z Inowrocławia do Gniewkowa i spowrotem. (Aż dziw ,że pojazdy te są dopuszczone do ruchu w takim stanie jakim dowożą pracowników do pracy) Oprócz tego pracodawca zapewnia posiłek regeneracyjny (tzn. zwykła zupa oraz szklanka herbaty dużo osób nie korzysta z tego ze względu na jakość tych zup i można zjeść swój prowiant na przerwie 20 minutowej)

Podsumowując pracując w sezonie jesteś dyspozycyjny 7 dni w tygodniu sezon trwa od czerwca do października-listopada. Jeśli nie przeszkadza Ci praca w mokrym i mroźnym środowisku często w mokrym ubraniu to możesz składać dokumenty na wiosnę.

Jeśli chodzi o markę,którą reprezentuje zakład w Gniewkowie to pozostawia dużo do życzenia pod względem jakości pracy i produktów.
4
sezon :D 2014-12-02 13:21:19
ale słyszałem, że z progresu ludzi też zaprosili na Dożynki 5 grudnia :D
2
chrząszcz kręcinóżka 2015-02-23 14:00:21
to fakt, ich reklamy są ba wyjątkowo dobrym poziomie. ale sądzę że stać ich na więcej. akurat ja tak się składa że jestem świeżo po studiach marketingowych i szukam pracy - mam mnóstwo bardzo ciekawych pomysłów na reklamy. jak więc zdobyć w Bonduelle w zajmującym się tym dziale pracę? pozdrawiam bardzo
GoSc 2 2016-03-10 15:54:30
Witam, wiecie może jaka jest atmosfera w Warszawie w biurze?? Atmosfera i stosunek wzajemny pracowników?? Piszę w związku z ogłoszeniem na Młodszą Księgową.
nur 2016-05-12 20:07:55
dla tych, co nie wiedzą i mają mylne pojęcie. Siedziba główna firmy Bonduelle jest w Warszawie, a w Gniewkowie mieści się jedna z dwóch ich fabryk. Niestety na ich stronie nie ma aktualnych ofert pracy, ale widzę, że dla stażystów chętnych zawsze znajdą miejsce.
Zostaw swoją opinię o Bonduelle - Gniewkowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bonduelle