brak logo

corleonis

Rumia

Opinie o corleonis

anonim 2009-04-19 16:30:19
Co do procesu rekrutacyjnego nie mam zastrzeżen ale sposób w jaki traktują pracowników jest skandaliczny! Z nadejsim nowego roku stawki zostały obcięte o 30% bez wcześniejszej informacji a z nadejściem kwietnia kolejne cięcia po których operator zarabia 8zł tj. stawka sprzątaczki w hotelu! Firma tłumaczy sie kryzysem ale to bzdury z moich informacji wynika iż w podobnych firmach operatorzy nadal zarabija min 15zł. Wniosek jest prosty broncie się nogami i rękami przed wstąpieniem w szeregi firmy corleonis!!!
2009-04-19 20:21:18
witam mam pytanie bo zamierzam w niedalekiej przyszlosci isc do nich zrobic uprawnienia na dzwigi i gwarantuja mi prace ale tylko przez telefon slyszalem o tym wiec czy mozesz powiedziec mi cos wiecej na to jak tam praca wyglada [usunięte przez moderatora]
anonim 2009-04-20 10:39:41
Tak jak kolego pisałem wcześniej, jeżeli chcesz zarabiać 8zl na godzine na delegacji i narażac za to czyjs życie to gorąco Ci polecam prace w firmie Corleonis! Ich polityka wyglada teraz w ten sposób zeby szkolic jak najwięcej młodych operatorów bo starzy odchodza ponieważ nie chca pracować za takie grosze a firmie to pasuje bo robi się miejsce dla młodych, pieniążki z kursu plyną a operatorzy pracuja za minimalna stawke... Ale nawet kwestia zatrudnienia nie jest do konca prawda bo większość ludzi po ukończeniu kursu czeka miesiącami na prace!
2
anonim 2009-04-20 10:50:01
kursant - 27-02-2009, 11:16
: Temat postu: Firma Corleonis z Rumia woj. pomorskie,namawiają na kurs
--------------------------------------------------------------------------------
Firma Corleonis z Rumia woj. pomorskie,namawiają na kurs na żurawie wieżowe obiecują prace po kursie (cena kursu około 4000zł.+nocleg za miesiąc) czekam już 4miesiące na prace :-( niepolecam chyba że lubicie siedzieć w domu :mrgreen
2009-04-20 13:25:11
no to w rzeczy samej az strach tam isc i zaplacic za ten kurs wielkie dzieki...... a powiedz cy teraz w polsce jest ciezko z praca na zorawie bo ja sie nie orentuje za bardzo w budownictwie w polsce
anonim 2009-04-21 14:09:41
Kurs jest na wysokim poziomie, rzeczywiście stawki są słabe, po kursie nie skorzystałem z ich oferty, ale kilka razy dzwonili z ofertą pracy, po kursie nie miałem problemów z pracą na dźwigu
anonim 2009-04-21 19:42:24
a kiedy skonczyles ten kurs? i po jakim czasie do Ciebie oddzwonili z Corleonisa?
anonim 2009-04-22 10:39:11
dzwonili kilka razy, pierwszy raz tak około 1,5 tygodnia od czasu gdy odebrałem uprawnienia, nie skorzystałem bo stawka mnie nie zadawala, ale kumpel który razem ze mną skończył kurs pracował u nich ok. 3 miesięcy i znalazł lepiej płatną pracę na dźwigu obecnie na terenie warszawy ma na rękę 16 zł. Nie jest to złe rozwiązanie jak się nie ma pracy by po kursie u nich popracować zdobyć doświadczenie no iszukać czegoś lepszego
1
anonim 2009-04-22 10:46:15
Kolego nie wiem w jakim czasie u nich pracowałes ale teraz po kursie dostakesz 8zł na ręke jak Cie wogolę przyjmą, moim zdaniem śmiechu warte! Jeszcze musisz przejść katorgi z nie znjącą podstaw kultury Panią, która "opiekuje" się operatorami...
1
anonim 2009-04-22 12:53:39
Kolego, pisałem, że dobrze zdobyć u nich doświadczenie i iść dalej, fakt faktem mozna zdobyć nowy dobry zawód i nikt Cię nie zmusza do pracy u nich ale od czegoś w życiu trzeba zacząć, a kobietka rzeczywiście jest twrda, ale bez przesady, mi pomogła zdobyć dotacje na kurs z urzędu pracy.
anonim 2009-04-22 12:55:32
a ty u nich pracowałeś?
anonim 2009-04-22 13:33:45
Kolego wyżej, tu u nich teraz pracujesz? z kąd wiesz, że sa stawki po 8 zł, kiedy robiliście ten kurs? wszyscy go zdają? ile godzin dziennie się pracuje, będę wdzięczny za odpowiedź, cały czas się zastanawiam nad zmianą zawodu?
anonim 2009-04-22 15:22:56
:-(
anonim 2009-04-22 16:12:28
Tak pracuje u nich od roku ale mam nadzieje że juz nie długo bo tarktuja ludzi jak szmaciarzy!!! Wiem że stawka jest 8 zł bo tyle dostaje po roku pracy na jednym z mocniejszych dzwigów o wysokośći ponad 60m... Także powodzenia dla kursantów Corleonis!
anonim 2009-04-22 16:22:23
Pomogła Ci uzyskać dofinansowanie ponieważ to czysty zysk dla firmy a spróbuj coś otrzymać od nie bezinterresownie? Mojemu znajome nie dała wolnego na własne wesele gdzie wiedziała o nim od miesiąca chyba wystarczająca ilość czasu żeby znaleść zastępstwo na dwa dni?
anonim 2009-04-22 19:26:19
Ojej, aż się nie chce wierzyć i co facet nie wziął ślubu, nie możliwe, musiał dostać wolne. Ja nie mam tak dramatycznych przeżyć moi znajomi z kursu z którymi mam kontakt też nic nie mówili odnośnie tej kobiety. A w jakich warunkach pracujesz? masz lekką budowę?
anonim 2009-04-23 09:19:21
Wyszedł za Ciebie
anonim 2009-04-23 09:43:57
haha jesteś strasznie zabawny:)
anonim 2009-04-23 14:09:55
Jak tu inaczej reagować na Twój komentarz jak nie śmiechem... Zmyśliłem soebie ta historie bo nie mam ciekawszego zajęcia, tak się głupio pytasz, przywiózł łapówe na budowe w postaci alkoholu i załatwil wolne! Zapytaj teraz o opinie kursantów i ludzi pracujacych w firmie bo chyba nie jestes na czasie...
anonim 2009-04-23 15:17:29
Kolego wydaje mi się, że ostro ściemniasz, pracowałem na niejednej budowie i dobrze wiem, że flaszka nie załatwi ci wolnego, pod takim żurawiem pracuje kupa ludzi, gdy operator nie przychodzi do roboty sporo osób nie ma roboty tak więc nie ściemniaj, że za flachę kierownik odwołał sobie kilkadziesiąt a przy najmniej kilkanaście osób, nie wiem co to była za budowa ale dobrze wiesz, że często pod dźwigiem pracuje kilka firm podwykonawczych za flaszkę to ty możesz..........., kierownikom i całej reszcie zależy na czasie bo ich terminy gonią. Myślę, że masz poważny problem z sobą i zjada cię własny jad, piszesz w imieniu swoim czy wszystkich pracowników tej firmy?, na Twoim miejscu wypowiadałbym się tylko za siebie. wątpie by operatorzy tej firmy chcieliby takiego ADWOKATA.Skoro tak ci źle i tak cię źle traktują to co tam jeszcze robisz??? Pozdrawiam i życzę więcej oleju w główce.
anonim 2009-04-23 16:13:59
Widze że chyba dużo nie pracowałeś na budowach po Twoim rozumowaniu, gdyż dzwigi pracuja w pewnych okresach dokładnie pod koniec swojej bytności na budowie, z garstka ludzi i sa to prace typowo porządkowe także nie wciskaj mi tu farmazonów że ja cos zmyślam bo nie chce mi się z Toba przegadywać i czegos Ci udowadniać bo widze że troche mało bystry chłopak jesteś! A poza tym chyba nie wiesz jak się niktóre rzeczy na budowach załatwia bo pewnie z podkulonym ogonem meldowałes o wszystkim pani... z Corleonisu i całe życie pracowałes na wędce podnoszącej tone przy wieży;) Także nie bede marnował juz na Ciebie czasu tzw. "opertaorze" .
żegnam i zycze większego obycia w sprawach zawodowych!
anonim 2009-04-23 17:21:40
żal mi Ciebie marny operatorku, mam większe doświadczenie od Ciebie, pracuje dłużej niż rok na żurawiach, i operatorku żuraw pracuje do wykończenia stanu surowego, prace porządkowe to Ci się przydadzą ale w głowie, może ty zamiatasz miotłą ulice skoro robisz porządki na placu. Poza tym jesteś (usunięte przez administratora)., powiedz krótko na cholere tam siedzisz skoro przechodzisz takie katusze, z drugiej strony tej babce z biura się nie dziwie, też bym z takim(usunięte przez administratora)nie wyrobił!!!! Ej a może Ty to poprostu lubisz???
anonim 2009-04-24 11:59:02
Jesteś zbyt ubogi umysłowo żeby dalej z toba prowadzić konwersacje. Nie mam siły Ci wiecej tłumaczyc niektoych rzeczy matole, może idz do biblioteki wypożycz książke i poczytaj...
anonim 2009-04-24 12:22:19
Masz racje Ty korzystasz z biblioteki a Ja czytam książki. Prymitywne mas teksty, do tego jesteś mściwy i prostacki. Jesteś typem człowieczka który cały czas kombinuje co by tu zrobić żeby zarobić ale się nie narobić. Pewnie do tej babki też masz prestensje o to, że nie płaci ci kasy za frajer, masz bardzo dużo problemów. I dobrze Ci radze lecz się na nogi bo na główkę to już za późno. Pozdrawiam
TR 2009-05-27 11:16:53
Panowie, to prawda że w Corleonis są teraz słabe zarobki, ale naprawdę nie ma roboty na pomorzu, pracowałem troszkę czasu w tej firmie i miałem kontakt z(usunięte przez administratora).. i to był dobry kontakt! Trzeba Ją też zrozumieć bo przecież zostali prawie sami początkujący w tej branży, niektórzy nie potrafią odpalić żurawia, bądź nie dają rady obsługiwać więcej niż jednej brygady lub nie potrafią pracować w kolizji... (jeździłem na zastępstwa za takich partaczy) a dobry operator dogada się co do stawki, tak jak w każdej firmie.
anonim 2009-07-12 22:07:40
Kolego nie broń pani A. nie ma wytłumaczenia dla tak chamskiego podejścia do ludzi. Zarobki zarobkami a kultura osobista nie wymaga nakładów finansowych. Pominę kwestię wynagrodzenia bo są upokarzające. Byle cieć przy łopacie zarabia więcej niż operator. W związku z tym powiedzcie mi czy coś tu jest nie tak, czy tylko ja odnoszę takie wrażenie? A kolega który twierdzi że żuraw pracuje tylko pod koniec budowy chyba nie wie o czym mówi. Gratuluję znajomości tematu. Ogólnie firma to porażka. Stare rozklekotane żurawie, nędzny serwis no i to chamstwo. - ocena niedostateczna.
anonim 2009-07-20 08:50:49
witam pracowałem w tej firmie cztery lata moge powiedzieć ze swoją krwawicą ją dorobiłem , zaczynałem jak firma dopiero się rozwijała byłem zatrudniony na umowe o dzieło to był taki trik wykazywali na papierku że zarabiam 400zł a w żeczywistości zarabiałem 2000zł tak firma oszukując państwo zdobyła swój mająteka . Z powodu braku pracowników bo niechciała uczciwie płacić wymyśliła te kursy dla operatorów i nieżle na nich sobie zarabiają a im płacą grosze . jeszcze jedno mnie zastanawia jak ja zdobywałem uprawnienia to IŻ dostałem po zdobyciu wiele letniego doświadczenia w zawodzie a corleonis daje te uprawnienia jak po podstawowym kursie nie zdając sobie sprawy z konsekwęcji tego czynu bo miałem okazje się spodkać z takim operatorem na budowie , dla mnie oni są(usunięte przez administratora)a ich kursy to wyudzanie pieniędzy kursy prawdziwe to pamiętam robiło się w Wrocławiu
JL 2009-07-22 11:31:41
Skoro tak dobrze płacą cieciom przy łopacie, to czemu sam nim nie zostaniesz?, tylko siedzisz sobie wygodnie w kabince, podziwiasz widoczki no i narzekasz.
anonim 2009-08-07 17:28:19
Wiesz niektórzy ludzie mają trochę inne ambicje niż kopanie rowów. Co do wygodnego siedzenia w kabinie to widać że nie wiesz o czym mówisz. Chyba nie zdajesz sobie sprawy z odpowiedzialności i stresu z jakimi wiąże się obsługa żurawia. Według ciebie jak ktoś wykonuje pracę siedząc to się nie męczy? To samo powiesz kierowcy tira, motorniczemu albo księgowemu?? Ośmieszyłeś się
1
anonim 2009-08-22 15:15:59
Ogólnie lipa, której nie da się ubrać w niewulgarny sposób. Zapytaj [usunięte przez admina], która jest na łączności z prezesem, który się wyprowadził na Seszele. Bardzo dobrze za to wyciągają od ludzi pieniądze i z UE też.
1
pracownik 2009-08-27 09:47:10
ta firma to smiech na sali!!!!haha a ta ade jedynie mozna [usunięte przez admina] bo tylko na to sie nadaje!!niech lepiej patrzy do okoła bo wypadki chodza po ludziach!
1
DUCH 2009-08-31 12:46:47
Proponuje uważać co się pisze i robi, a anonimowość w Internecie też jest Kolego złudna.

W ramach dobrej rady:
Art. 190. § 1. Kodeksu Karnego: Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
józek 2009-10-26 12:07:00
Panowie, na forum nareszcie ktoś konkretnie napisał o corleonisie i chamskiej Aduni.Gościu MYŚLĄCY( tak się wpisał),operuja rzeczywistymi konkretami.Jakiś OPERATOR (tak się wpisał)jak zauważa MYŚLĄCY,napewno jest podstawiony.Przytoczcie OPERATOROWI parę faktów z waszego kontaktu z corleonisem i panią Adunią, bo ja też uważam że OPERATOR to ktoś podstawiony.Szykajcie tego na innych pozycjach o corleonisie.
1
Armand 2009-12-06 16:02:13
Ja pracuje w corleonis od stycznia 2008, kurs u nich też zrobiłem jesienią 2007, nie mam dramatycznych przeżyć ani z firmą ani z panią A..., dla mnie jest ona normalna, nie wiem o czym tu ludzie piszą, nie jest chamska czasem się wscieknie i powie dosadnie pare słów ale nie jest to żaden dramat, ja miałem z nią raz spięcie. Zeszłem z dzwigu ona kazała wracać, zrobiła się nie przuyjemna sprawa, ale ogólnie jest ok. Jeżeli chodzi o zarobki w firmie to rzeczywiscie to juz nie sa te stawki co kiedys ale z drugiej strony to wszedzie stawki pospadały, mam za soba kilka budów i generalnie tak jak którys z przedmówców mówił więcej zależy od budowy na jaką się trafi, są lepsze i gorsze, zreszta ci co pracuja na dzwigach zapewne się ze mną zgodzą że największe znaczenie ma na jaką budowe i na jakie kierownictwo się trafi. A tak czytając wczesniejsze wypowiedzi to rzeczywście teksty obraźliwe świadczą tylko o wypowiadających.
Armand 2009-12-06 16:02:22
Ja pracuje w corleonis od stycznia 2008, kurs u nich też zrobiłem jesienią 2007, nie mam dramatycznych przeżyć ani z firmą ani z panią A..., dla mnie jest ona normalna, nie wiem o czym tu ludzie piszą, nie jest chamska czasem się wscieknie i powie dosadnie pare słów ale nie jest to żaden dramat, ja miałem z nią raz spięcie. Zeszłem z dzwigu ona kazała wracać, zrobiła się nie przuyjemna sprawa, ale ogólnie jest ok. Jeżeli chodzi o zarobki w firmie to rzeczywiscie to juz nie sa te stawki co kiedys ale z drugiej strony to wszedzie stawki pospadały, mam za soba kilka budów i generalnie tak jak którys z przedmówców mówił więcej zależy od budowy na jaką się trafi, są lepsze i gorsze, zreszta ci co pracuja na dzwigach zapewne się ze mną zgodzą że największe znaczenie ma na jaką budowe i na jakie kierownictwo się trafi. A tak czytając wczesniejsze wypowiedzi to rzeczywście teksty obraźliwe świadczą tylko o wypowiadających.
Armand 2009-12-06 16:17:22
dlaczego każesz szykanować osoby, które nie mają tak dramatycznych przeżyć jak ty? dlaczego nikt nie może mieć odmiennego zdania od ciebie na temat firmy, przeglądam posty na tym forum i wnioskuje jedno, jeżeli mówi się cokolwiek dobrego o firmie to dostaje się miesem od takich jak ty, nie uważasz, że masz za dużo agresji i podejrzeń, podejrzewam iu ciebie ciężką chorobę - muśle, ze na swoją kobiete to nawet ręke podnosisz, masz bardzo duże pokłady agresji
keci 2009-12-15 13:27:50
do armand. zastanawalem sie ostatnio nad zrobieniem sobie kursu w corleonis z tym ze musial by rzucic moja dotychczasowa prace zeby zrobic ten kurs. babka mowila mi ze niby 11zl/h placa co nie jest rewelacja bo teraz mam ciut wiecej jednak slyszalem opinie ze tak naprawde zarabia sie duzo wiecej. ciekaw jestem tylko czy praca jest pewna na 100% po ukonczeniu kursu?? jak to wyglada z umowami itp??? oraz czy warto pracowac w tej firmie wogole? jestem z gdanska i aktualnie pracuje w magazynie wys.skladowania jako operator wozkow ale chcialbym przerzucic sie na wiekszy sprzet i dlatego kombinuje z tymi zurawiami.ew znasz jakies inne firmy gdzie mozna szukac pracy w tym zawodzie po ukonczeniu kursu??? z gory dzieki
Dzefer 2010-01-28 22:06:00
w corleonis zawsze jest robota bo oni niemaja operatorow!
Bez roboty 2010-01-29 10:00:41
Niestety teraz nie ma ofert dzwoniłem kilka razy i nie mają żadnych ofert, jak coś wiecie na temat rekrutacji w innych firmach dajcie znać, ada ma komplet i nikogo na razie nie zatrudnia
anonim 2010-05-11 16:48:02
Czy to 8 z�otych o ktorych pisaliscie to jest na r�ke czy brutto?
anonim 2010-05-12 09:17:56
Nikt nie zarabia 8 zł, wszyscy zarabiają od 10-11 zł wzwyż, ci co takie głupoty wypisują to są tak kiepscy jako dźwigowi, że boją się konkurencji i chcą zniechęcić ludzi do pracy w tej firmie. Stawki, które podałem wyżej są na rekę
Mike 2014-04-17 21:59:43
2500 zł na 3 miesięcznym okresie próbnym na umowę zlecenie - stanowisko elektryk. Po tym czasie własna działalność i zarobki rzędu ok. 3000 zł.
1
a 2014-05-15 15:05:20
a ile zarabia teraz operator?
ILoveMiazga&Halman 2014-10-18 18:50:51
Pozdrawiam gwozdzia i brygade rr - wyzej sraja niz dupe maja, urodzeni kowale. Mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing. Baza wygląda jak złomowiec.
3
Pirek 2014-11-02 13:58:58
Diety nie są wypłacane. Zapewniają jedynie kasę na nocleg i wyżywienie. Dokładnie tak, jak napisałeś. Np. o godz. 17 dają Ci znać, że jutro wyjazd do Krakowa...
1
kancelaria 2014-11-08 11:34:07
kupimy wierzytelności 14/676 5010
zbyniu 2015-08-20 18:49:42
Pracuję dla corleonisa i powiem tak syf total zarobki nie godne operatora, umowy śmieciowe, ludzie srajcie na takie umowy...
3
qwerty 2016-08-09 17:58:48
a co ma wspólnego "profesjonalna strona internetowa" z wynagrodzeniem za pracę operatorom?
kaczor 2016-10-09 21:37:16
a co niby są dwie stawki godzinowe? dla obijających się i pracujących uczciwie? co ty gadasz człowieku? nie kompromituj się bo widać, że jesteś właścicielem tego spędu albo masz związki z właścicielem. Jak ktoś pracuje to zarabia dobrze a jak nie pracuje to zarabia g...? to chcesz powiedzieć. Żenujący człowieczek jesteś.
2
King 2016-10-09 21:38:35
Nie wiem, wydaje mi się, że nie ma stawek godzinowych różnych
Zostaw swoją opinię o corleonis - Rumia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie corleonis