Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o mota engil polska sa

Pracowałeś w firmie mota engil polska sa i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
felo - 2014-10-01 13:14:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jakie miałeś wynagrodzenia za godzinę @koparkowy? chyba, że miałeś jakiś inny system rozliczania z wykonanej pracy, jak to u nich jest dokładnie? sam jestem zainteresowany pracą tam, ale jeszcze chciałbym poznać opinie innych pracowników, więc dzięki za każda informacje. Jakbyście podali jeszcze ile godzin dzinnie się pracuje, to byłoby super.
zdjecie uzytkownika
lucky555 - 2014-10-02 18:29:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
znalem kiedys jednego operatora koparki-ładowarki który pracował u nich na kontrakcie, opowiadał że pracował min. 12 godzin dziennie + soboty a jak nie było roboty na maszynie to razem z innymi musiał montowac szalunki, zbrojenie itd. zjazd do domu co 2-3 tygodnie, w dniu zjazdu pracował tyle co pozostali i pózniej musiał ich wieźć 300 km do domu, kierownik nie pozwalał mu zejsc ze stanowiska wczesniej zeby sie mógł przespac, stawka godzinowa z tego co mówił to powyzej 10 pln brutto do tego piecdzisiatki i setki
zdjecie uzytkownika
Nowicjusz - 2014-10-09 12:27:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś może wie, jakie jest aktualnie na start wynagrodzenie kierownika robót kubaturowych?
Jestem zainteresowany pracą w Mota-Engil. Chciałbym poznać opinie pracowników którzy aktualnie pracują bądź pracowali na tym stanowisku. Byłoby super. Proszę o informacje i z góry dziękuję. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-10-16 14:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że praca trochę ciężka jest, bo miałem tam znajomego i pracowało się faktycznie ponad te 8 godzin to na pewno i niestety tez dochodziły weekendy czasami, więc z tym to różnie bywa. A też zastanawiam się jak z płacą u Was jest, da się zarobić normalnie czy raczej słabo jest w wysokością wypłaty?
zdjecie uzytkownika
madzia - 2014-10-23 14:35:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracuję tam, a więc mogę napisać jak jest ogólnie.
Wysokość wypłaty nie ma nic wspólnego z wykonywaniem dobrej i ciężkiej pracy.
Generalnie kto ma robotę załatwioną po znajomości, układy, ewentualnie dobrze włazi w d... komu trzeba, ten ma lepiej. Coś takiego jak etyka nie istnieje.
W mojej ocenie, dyrektorzy i inne osoby zarządzające - martwią się jedynie o własne d..., wykazują niekompetencję, podejmują decyzje spychające firmę i innych pracowników w dół.
zdjecie uzytkownika
złota rączka - 2014-10-24 11:32:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Polak - 2014-04-12 22:18:20]:
Ja również zostałem oszukany przez tą firmę - zrobiłem robotę a pieniędzy jak nie było tak nie ma - kontakt niby jest ale rozłączają się jak dzwonię .
Jeszcze zamierzam pojechać do nich osobiście a czy to coś da nie wiem .
zdjecie uzytkownika
realista - 2014-10-24 19:02:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [złota rączka - 2014-10-24 11:32:44]:
Jeżeli są problemy z wypłatą należności z ich strony, to po co podejmować z nimi współpracę? Zaprzestańmy tego, jeżeli nie szanują naszej pracy, to niech sobie budują własnymi siłami.
zdjecie uzytkownika
nigdy moty - 2014-10-27 17:02:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem dla nich w transport kruszyw doprosić się o pieniądze to katastrofa a 90 dni po terminie to norma nie polecam tej firmy nikomu
zdjecie uzytkownika
reg - 2014-11-01 16:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Znam ich - 2013-11-09 03:49:40]:
Ja również tam pracowałem i potwierdzam, że ludzie prawdę piszą!
Osobiście pracę w tej firmie poleciłbym chyba tylko wrogowi. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
kiro - 2014-11-03 15:21:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o kurcze, no to ładnie to wszystko nie wygląda. Powiedzcie mi jeszcze czy nadal tam pracujecie czy zamierzacie dalej pracowac a jeśli odeszliście to kiedy? może jednak coś się zmieniło w tej firmie od tego czasu? to kwestia pracodawcy w końcu był czy też o coś innego chodziło, nie wiecie? z góry dzięki za informacje.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-04 15:26:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olek - 2014-10-16 14:43:08]:
tak jak wszędzie około 8 tyś. brutto
zdjecie uzytkownika
Podwykonawca - 2014-11-04 16:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po wykonanej pracy można sobie do nich dzwonić żeby uregulowali płatności...
A w biurze nikt nawet nie odbierze telefonu...
Po wizycie, zawsze czegoś brakuje i brak kontaktu...
NIE POLECAM OSZUŚCI!!!
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-11-04 17:08:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Podwykonawca - 2014-11-04 16:57:47]:
No tak, jak w przysłowiu: „Murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść"
zdjecie uzytkownika
dorotka z krainy czarów - 2014-11-20 14:05:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
podobno w mota engil szukają kogolś na stanowisko pracy młodszy specjalista do spraw administracji finansowej. opisali jako tako wymagania, chociaż się nie postarali, ale klasyka: firma nie opisała co może mi zaoferować jeśli się u nich zatrudnię. już mają u mnie minus. a może wy mi odpowiecie na moje pytanie?
zdjecie uzytkownika
eejnfufewjgnw - 2014-11-24 13:52:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kierowca ma wykonac badani jak kosmonałta odradzam nie chonorują psycho testów masz zrobic nowe LEKARZY 12 przeswietleń mnogo włącznie z przeswietleniem doni
zdjecie uzytkownika
PWD - 2014-12-02 21:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem w tej chorej firmie. Kilka postów wcześniejszych to szczera prawda.
Te o dyrektorach- prawda, o pracownikach lizusach prawda, o zwolnieniach też prawda, pracownik jest nieistotny zawsze zatrudnią nowego, ale pensja była zawsze na czas inna sprawa czy za wszystko było płacone. Generalnie KORPORACJA, indolencja, spychalstwo, lenistwo, na budowach handel materiałami na lewo. Wytwórnie jadą na minimalnych recepturach w dzień a w nocy zmieniają zawartość asfaltu tak że to nie trzyma się już norm. Zresztą normy interpretowane zawsze na swoją korzyść,a jak się coś wyda to ratowanie swojej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Fachowców tam szukaj między majstrami (niestety też tam coraz trudniej o takich)bo wyższy szczebel to są kolesie kolesi z ładnymi grzywkami(tacy METROSEKSUALNI) i piękną
gadką ale bez pojęcia o budowie dróg. Samobójców chcących tam pójść ostrzegam
że bywa tak: przychodzi taki i podsuwa ci papier o tym że przenoszą cię na drugi koniec kraju (żeby nie płacić delegacji)a jak się nie zgodzisz to natychmiast wyciąga gotowe wypowiedzenie. Nie wymigasz się chorobowym, bo przyślą ci wypowiedzenie kurierem(żeby mieć potwierdzenie dostawy). Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
SZLŻR - 2014-12-20 17:45:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
Pracowałem w tej „niedoskonałej firmie” i pamiętam że wyglądało to mniej więcej tak:
- praca przy pomocy wielu robotników pracujących przez bardzo dużo godzin dziennie za niskie wynagrodzenie, poganianych przez tzw. „poganiaczy”,
- sprzęt często niedostosowanego do potrzeb i przestarzały, używany z przerwami a więc wykorzystywany niedostatecznie,
- działanie na zasadzie improwizacji.
Obecnie pracuję w innej firmie (polskiej) gdzie praca odbywa się m.in. przy pomocy:
- niewielkich zespołów wysokokwalifikowanych robotników pracujących wydajnie przez 8 godzin za wysoką stawkę godzinową,
- niewielkiej liczby odpowiednich maszyn i urządzeń będących w ciągłym użyciu i wyzyskiwanych intensywnie,
- używania minimum materiałów o odpowiedniej jakości,
- organizacyjnego przygotowania działania.
Także jestem mile zaskoczony, że My Polacy mamy tendencję do „wytwórczości doskonałej” a inni powinni się od Nas uczyć. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-12-21 20:03:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [SZLŻR - 2014-12-20 17:45:25]:
To prawda.....sam pracowałem w <mocie>.....to prawda.....ale my sami Polacy...pomagaliśmy utrzymac taki stan rzeczy...
zdjecie uzytkownika
niemota - 2014-12-22 06:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Gość - 2014-12-21 20:03:41]:
No tak...ale sami nie stworzyliśmy sobie warunków pracy...
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-12-23 20:21:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niemota - 2014-12-22 06:26:21]:
To nie prawda.....gdy zgłosiłem kradzież stali (jeden z kierowników dom budował)powiedziano mi że zabrał stal odpadowa...fakt ..stal w 12 metrowych odcinkach ...całe 24 tony....wiele takich przykładów..a sami inno paszportowi pracownicy moty robili wieksze ..ale ich juz nie ma....
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-12-24 12:26:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakoś nie chce mi się wierzyć że to zabrał.
Jak...przeniósł na plecach?
Czy na pewno to był dom, czy może bunkier?
A może się komuś pomyliły wiązki?
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-12-24 12:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gość - 2014-12-24 12:26:25]:
nie kolego- na jednej z inwestycji kubaturowych jedna brama wjechała dłużyca a druga wyjechała potwierdzaja wpisy na bramie nr.1 i 2....ale to nie ważne.....odstep pomiedzy wjazdem i wyjazdem był 10 min...nie zdązonoby rozładowac .....a wpis swiadczący o wyjeździe mówi ze wyjechało auto stali..zreszta pracujący tam ludzie maja zdjecia....ale to juz było..wracam do tematu..że sami na poły położylismy tafirmę...pomimo wysokich stawek utrzymania zarządu...
zdjecie uzytkownika
Gość 1 - 2014-12-25 12:39:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Gość - 2014-12-24 12:42:36]:
Pracowałem w tej firmie. Tak, to prawda, że sami położyliśmy ją na poły. Pracowałem w jednej z „faktorii”, która odegrała ważną rolę w sieci działań realizacji jednego z dużych kontraktów. Mój przełożony Portugalczyk - bardzo fajny gość. Do dziś współpracę z nim wspominam dobrze i miło. Uważam, że przez cały czas wspólnej pracy mieliśmy tendencję podobną do opisanej 20.12.2014 przez SZLŻR. Niestety, to jednak przez polskiego pana i jego ekipy, którzy zapewne też mieli przełożonych portugalskich, została ona położona na poły… . Najwidoczniej zależało im na zachowaniu wszystkiego po staremu. Hmm, no cóż… ale to nieważne… było… minęło… pozostały jedynie wspomnienia… . Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Gość 1 - 2014-12-27 07:27:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
...I to wszystko. Dziękuję.
zdjecie uzytkownika
pracuje teraz - 2015-01-12 16:55:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie super robota 11 zł brutto wypłata 2 lata super ale za 300godzin a teraz ponad rok 1500-1400 na konto na czas owszem ale wypowiedzenie co dzień można dostać bo świadków trzeba jakoś uciszyć najlepiej zwolnieniem. I nie ważne że wszyscy coś kradną a ty jesteś sumienny i uczciwy to się nie liczy bo PO CO!!!!! chcesz tam pracować to najlepiej mieć duże cyck... i do biura wtedy premia i kasa puki nie wrócą do żon będzie zawsze Powodzenia jeśli tata jest dyrektorem albo mama z nim śpi a reszta ma robić albo spać w trawie i tak ich po skończonym kontrakcie się zwolni
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mota engil polska sa
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy mota engil polska sa?
Zadaj pytanie
x