brak logo

mota engil polska sa

Kraków

Opinie o mota engil polska sa

a 2015-05-27 23:43:07
pracuję w MECE kilka lat. W ostatnich latach zauważyłem, że tylko na kontraktach (S3, S69) na jakich jest niejaki "zt" robota idzie. Ktoś może mieć inne zdanie, ale współpracuję z nim na codzień i widać że kolesiowi zależy co w Mocie nie jest spotykane.
2
Kierowca 2015-06-24 11:47:18
Witam,
czy mógłby ktoś napisać na jakich warunkach pracują kierowcy chodzi o płacę i o godziny pracy.
igor 2015-07-02 17:54:40
Witam Pojawiło się ogłoszenie że szukają praktykantów na stanowisko Asystent geotechnika. Czym może zajmować się ktoś taki?
1
jula 2015-07-03 13:35:45
To nie napisali w ogłoszeniu zakresu obowiązków???
To w takim razie uwaga na nich!!!
2
wojtek 2015-07-07 02:02:50
Zakres obowiązków nie zawsze musi być uwzględniony w ofercie pracy. Tak samo jak zarobki - takie, które oferuje pracodawca na pewno są do osiągnięcia u innych pracodawców. Chciałem jednak wiedzieć czy warto podejmować pracę w nadziei na jakieś lepsze stanowisko w ramach awansu czy takie rzeczy się zupełnie nie zdażają...
taki tam 2015-07-07 12:54:57
Podejmowanie pracy w nadziei na lepsze stanowisko w ramach awansu - odradzałbym.
Oczywiście moja odpowiedź dotyczy tylko niewielkiej grupy osób, podejmującej pracę "bez znajomości" i tylko jednego regionu. Może w innych regionach jest inaczej? Jednak szczerze w to wątpię. Moim zdaniem, "awans" dotyczy przede wszystkim tylko z góry wybranej grupy osób - "tzw. członków rodziny" - itp. itd. ...
taki tam 2015-07-22 13:31:58
I jeszcze chcę dodać, że moim zdaniem praca w budownictwie jest jak najbardziej przyszłościowa, lecz nie w wydaniu w wersji firmy Mota-Engil.
Moim zdaniem, zwalniają doświadczonych pracowników z konkretnymi osiągnięciami, a pozostawiają w spokoju tzw. "przydupasów".
Jan 2015-07-24 13:23:49
Witam. Czy mógłby ktoś napisać ile dostaje na start majster budowy?
irgen 2015-08-05 15:14:43
Na pewno za mało.
kuba 2015-08-06 11:42:32
hej pytanie co do mota engil cenral europe zamiescili ogloszenie o prace http://www.gowork.pl/praca_wyszukaj.php?trade=45®ion=Krak%C3%B3w&oferta_opinie=pracuj.pl4036517 Tłumacz języka rosyjskiego / Specjalista ds. Administracyjnych ile taka osoba potrafi miesiecznie zarobic jak mniej wiecej wygladaja warunki i atmosfera pracy?
2
:) 2015-09-10 16:47:27
W mocie mało płacą. Często musialem pracować po godzinach. Zamiast za nie płacić to dają ryczałt za nadgodziny,nawet w biurze czego nie powinno mieć miejsca bo jest ewidencja czasu pracy. Po prostu sie zabezpieczają w razie kontroli. Ogólnie dużo osób młodych pracuje bo ci z doświadczeniem znaleźli prace na lepszych warunkach. Jak na początek OK ale nie na dluzej.
kulina 2015-09-10 19:53:06
@:) każdy młodzik musi gdzieś zdobyć doświadczenie. Czasem takie osoby myślą, że pracodawca od razu da im umowę na czas nieokreślony jeszcze nie wiadomo za jak wysokie wynagrodzenie. Ci co rozsądnie podchodzą do sprawy to wiedzą, że trzeba zdobywać doświadczenie, a jeśli nie dzieje im się krzywda w MOTA-ENGIL, to czemu nie spróbować.
1
SuperKabanosBulwy 2015-09-24 11:14:57
Nie rozumiem biadolenia niektórych.. Jak się jest świeżakiem to należy na swoją pozycję ciężko zasuwać. To nie poczta czy państwowa posadka gdzie siedzisz 8h i masz wszystko gdzieś. Tutaj trzeba zasuwać nie raz i po 10h/dziennie, ale sama praca, a właściwie jej owoce dają satysfakcję. Jeśli chodzi o warunki pracy to wiadomo nigdy nie jest tak dobrze by nie mogło być lepiej, ostatnio coś się ruszyło tj. jakieś podwyżki i premie (przynajmniej na kontraktach), a jak to będzie w przyszłości to się okażę.
Pozdro :)
1
anonim 2015-10-06 21:18:03
Firma w której dobrze zarabiają praktycznie tylko Portugalczycy.
Armen 2015-10-11 01:18:22
Ale to jest właśnie ten przypadek w którym my jako Polacy wykonujemy całą czarną robotę a zyski zgarnia kto inny. Powiecie, że mamy wolny rynek - tak, to prawda, ale de facto dlaczego tylko obcokrajowcy potrafią zaproponować jakiś pomysł i osiągnąć tego efekt taki, że nam tylko szczęka może opaść... dziwne aż.
Gość 2015-10-11 10:39:55
Tylko za prace 10h czy wiecej dziennie należy sie odpowiednia płaca a nie wyzysk. Podwyżek nie ma a jak sa to trzeba sie o nie samemu doprosić a to i tak nie daje gwarancji ze sie ja dostanie. Zdążą sue nawet tak ze na tych samych stanowiskach maja bardzo zróżnicowana płace mimo podobnego doświadczenia.
Gość 2015-10-11 14:13:24
Należy zrobić tam porządek i podesłać tym portugalskim wyzyskiwaczom łamiącym prawo i zasady na każdym kroku oraz podrywaczom cudzych żon Inspekcję Pracy. Niektóre nacje nie potrafią współpracować w innych krajach gdzie otwierają swoje oddziały. Nastawienie wyłącznie na zysk.
ciepek 2015-10-11 17:25:46
@SuperKabanosBulwy - dobrze, że się pojawiły podwyżki. Wiadomo, że pracownik nie chce żyć tylko z tego co wykazują zarobki tylko jeszcze z benefitów. Mota-engil jest już prawie 20 lat na rynku, więc doświadczenie mają w branży budowlanej. Ich usługi są znane w Europie bo zajmują się budownictwem kubaturowym i obiektami gospodarki wodnej.
bdhbcjshcsjbn 2015-10-14 15:36:19
Szkoda czasu na pracę w tej firmie. Czym dłużej pracujesz tym bardziej się uwsteczniasz.
rkm browning 2015-10-23 11:54:11
uwaga na "cięcie kosą"
1
biurowy 2015-11-03 12:53:42
Pracuję w głównym biurze firmy od trochę ponad roku i póki co firmę oceniam pozytywnie. Nigdy nie było problemu z wypłatą pensji (z reguły nawet jest na koncie przed terminem), benefity też są ok (multisport, ubezpieczenie zdrowotne, dodatki na święta itp.), chociaż trzeba do nich dopłacać chyba trochę więcej niż w innych firmach. Co do wysokości pensji - szału nie ma, ale wysokość jak najbardziej rozsądna. Podwyżki się zdarzają, z tego co wiem regularnie, póki co zdążyłem załapać się na jedną. Duży plus za to, że od początku jest umowa o pracę, bez kombinowania z jakimiś śmieciówkami.
Zdarza mi się czasem jeździć po kontraktach i nie zauważyłem, żeby ludzie jakoś narzekali na robotę, chociaż pracy na kontraktach na pewno jest więcej niż w biurze - ale to już chyba po prostu taka branża.
1
szalnko 2015-11-10 14:54:46
prcował ktoś z Was na stanowisku Menedżer ds. podatków? Sam nie wiem czy tam iśc, bo obowizków troche jest m.in.bieżąca, kompleksowa obsługa spółek z grupy Mota-Engil w zakresie podatków, a tak konkretnie to (CIT, VAT, AKC, PCC, RET) w oparciu o polskie prawo podatkowe prowadzenie postępowań podatkowych.
ijhb 2015-11-12 17:59:23
@szalnko wiesz zawsze warto spróbować, jak tego nie zrobisz to sie nie przekonasz a może akurat sie uda
`1234 2016-01-11 21:56:26
no ja tez jestem tego zdania ze samemu trzeba sprobowac, bo jak tego nie zrobisz to sie nie przekonasz jak jest, a jest teraz swietna oferta na specjalsite ds marketingu
kulina 2016-02-11 20:47:26
A wiadomo jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na młodszego specjalistę ds. controllingu? Super, że zapewniają kursy językowe i prywatną opiekę medyczną, ale nie określili rodzaju umowy.
adrian 2016-02-28 11:23:45
@biurowy piszesz sensownie więc może wiesz czy zatrudniają stażystów? chciałbym spróbować u nich się czegoś nauczyc ale nie wiem czy mnie z tą aplikacją nie wyśmieją (jestem na 4roku)
pilarz 2016-03-03 21:28:22
po czzwartym roku to wydaje mi się , że może być chwila za wcześnie żeby podjać normalną pracę. Ale na przyszłosć może to być naprawdę ciekawe doświadczenie
patrząc z boku.... 2016-03-04 16:06:05
Adrian..nie jest to dobry pomysł...uwierz mi....
janek 2016-03-05 21:43:42
@adrian złóż aplikację nawet tylko po to żeby być już w ich bazie danych. Teraz mają dobrą ofertę dla inżyniera budowy. Umowa o pracę, opieka medyczna,multisport i kursy językowe
pawik 2016-03-09 18:35:18
Średnio zachęciłeś @janek :D No ale co do umowy o pracę to oczywiście, że taki pracownik ją dostaje, szczególnie na takim stanowisku jak właśnie inżynier budowy.
rewir 2016-03-20 21:41:24
@pawik, akurat 3 dni temu wystawili oferte na inzyniera budowy w Lesznie. Jest umowa o prace, a także prywatna opieka medyczna, czy możliwość korzystania z karty MultiSport.
mm 2016-03-22 18:56:49
Jak wygląda sytuacja w dziale ofertowania? Jakie są warunki dla kosztorysantów? Ogólnie, czy polecacie pracę w biurze, czy lepiej omijać?
2
Inż. 2016-03-23 16:36:58
Jestem zainteresowany pracą na stanowisku:
Inżynier budowy ds. branżowych.
Proszę o opinie związane z w/w stanowiskiem w MOTA.
1
łąka 2016-04-01 11:09:48
sam jestem ciekaw opinii, ale ogólnie na wszystkich stanowiskach. Teraz wrzucili ogłoszenie na specjalistę ds. księgowości, więc w ogóle inna strona pracy tu :)
kurnik 2016-04-05 20:38:05
tego możesz być pewien, stanowiska będą różne, ale nie ma się codziwić skoro oni nawet działają w Ameryce Łacińskiej i w Azji, ciekawe czy można wyjechać do ich zagranicznych placówek
szkatuła 2016-04-06 13:58:21
wystarczy, że cię przegonią przez dwa lata na niesprawnych maszynach...
oskar 2016-04-06 14:10:26
uwaga to są sk....syny!
kozio 2016-04-07 11:43:28
a widzieliście te oferte na inżyniera budowy, wydaje się całkiem niezła
Gość 2016-04-07 16:46:32
Oj to sprawdx ..karta benefit zawróci ci w głowie...kiedyś dobrze płacili...a teraz ponoć gorzej....kryzys...
Gość 2016-04-08 20:24:46
Tak to prawda..są ekspertami w dziedzinie budów kubaturowych....np Justin we Wrocławiu(remont się zaczśął już przed ukończeniem inwestycji-hihi)...apartamentowiec na ul.Kordylewskiego(coś nie halo z TBW..) w Krakowie,czy Centrum Kultury studenckiej we Wrocławiu (najlepsza jest płyta garażowa...tam ekspertem okazał się kierownik robót)....uchowaj nas Boże od takich sposobów realizacji inwestycji...
xzq 2016-05-06 21:16:46
no to nieźle działają, skoro tyle budów udało im się ostatnio zrealizować. A te karty benefit @Gość.. czy to takie istotne, ja nie sądzę. ważne, że pensja jest, szkoda, że podobno mniej płacą niż kiedyś.
Andrzej 2016-06-11 11:20:23
Ja uważam, że obcy kapitał nie zrobi dobrze w Polsce.
zebra 2016-06-13 14:07:38
Jest to firma, która już nie jednego pracownika zrobiła w konia.
1
inżynier 2016-06-16 15:26:57
Czy mógłby ktoś napisać ile dostaje na start inżynier budowy?
rtyuj 2016-06-16 20:43:59
@inzynier wiesz co wydaje mi sie ze o cos takiego to bedziesz mogl zapytac ich podczas rozmowy kwalifikacyjnej
inżynier 2016-06-17 10:19:55
@rtyuj, no tak, tylko czy warto zawracać sobie głowę tą rozmową.
werf 2016-06-17 20:52:29
@inżynier no wiesz kto nie ryzykuje ten nic nie ma ;) wiec uwazam ze warto sprobowac w sumie no bo przeciez tak na prawde to nic nie tracisz a moze akurat uda Ci sie u nich zatrudnic i bedziesz miec zadowalającą prace w firmie:) tylko trzeba by poczekac na rekrutacje
mariusz 2016-06-21 20:35:28
Czy idzie coś zarobić w firmie na stanowisku Inżyniera budowy ? Odpowiadam, że nie. Na wejściu 2100 netto - i to dla ludzi z doświadczeniem. Jedynie czego nauczysz się w tej firmie to przerzucania ton papierów. Budowy na oczy nie zobaczysz jako inżynier budowy.
5
ijhb 2016-06-21 20:52:21
@mariusz no tak wiadomo ze na takim stanowisku wazne jest doswiadcxenie
1
Tomek 2016-07-10 21:23:43
Mariusz popieram Twój post z własnego doświadczenia. Ludzie, którzy aplikują do Moty muszą się liczyć z tym, że nie zarobią przez najbliższe 2-3 lata więcej jak 2 000 zł na rękę na stanowisku Inżynier budowy. Budowy nie zobaczycie, tylko stosy papierów do przerzucenia. I to jeszcze Ciebie zawalą, bo komuś się nie będzie chciało ich robić. Podobnie jest w innych molochach typu Strabag, Skanska. Lepiej iść do solidnego prywaciarza. Narobisz się te 10-12h, ale i budowę zobaczysz i odrobinę papierków, no i zarobisz 2x więcej aniżeli w molochu.
Zostaw swoją opinię o mota engil polska sa - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mota engil polska sa