Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o mota engil polska sa

Pracowałeś w firmie mota engil polska sa i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
PWD - 2014-12-02 21:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem w tej chorej firmie. Kilka postów wcześniejszych to szczera prawda.
Te o dyrektorach- prawda, o pracownikach lizusach prawda, o zwolnieniach też prawda, pracownik jest nieistotny zawsze zatrudnią nowego, ale pensja była zawsze na czas inna sprawa czy za wszystko było płacone. Generalnie KORPORACJA, indolencja, spychalstwo, lenistwo, na budowach handel materiałami na lewo. Wytwórnie jadą na minimalnych recepturach w dzień a w nocy zmieniają zawartość asfaltu tak że to nie trzyma się już norm. Zresztą normy interpretowane zawsze na swoją korzyść,a jak się coś wyda to ratowanie swojej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Fachowców tam szukaj między majstrami (niestety też tam coraz trudniej o takich)bo wyższy szczebel to są kolesie kolesi z ładnymi grzywkami(tacy METROSEKSUALNI) i piękną
gadką ale bez pojęcia o budowie dróg. Samobójców chcących tam pójść ostrzegam
że bywa tak: przychodzi taki i podsuwa ci papier o tym że przenoszą cię na drugi koniec kraju (żeby nie płacić delegacji)a jak się nie zgodzisz to natychmiast wyciąga gotowe wypowiedzenie. Nie wymigasz się chorobowym, bo przyślą ci wypowiedzenie kurierem(żeby mieć potwierdzenie dostawy). Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
SZLŻR - 2014-12-20 17:45:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,
Pracowałem w tej „niedoskonałej firmie” i pamiętam że wyglądało to mniej więcej tak:
- praca przy pomocy wielu robotników pracujących przez bardzo dużo godzin dziennie za niskie wynagrodzenie, poganianych przez tzw. „poganiaczy”,
- sprzęt często niedostosowanego do potrzeb i przestarzały, używany z przerwami a więc wykorzystywany niedostatecznie,
- działanie na zasadzie improwizacji.
Obecnie pracuję w innej firmie (polskiej) gdzie praca odbywa się m.in. przy pomocy:
- niewielkich zespołów wysokokwalifikowanych robotników pracujących wydajnie przez 8 godzin za wysoką stawkę godzinową,
- niewielkiej liczby odpowiednich maszyn i urządzeń będących w ciągłym użyciu i wyzyskiwanych intensywnie,
- używania minimum materiałów o odpowiedniej jakości,
- organizacyjnego przygotowania działania.
Także jestem mile zaskoczony, że My Polacy mamy tendencję do „wytwórczości doskonałej” a inni powinni się od Nas uczyć. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-12-21 20:03:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [SZLŻR - 2014-12-20 17:45:25]:
To prawda.....sam pracowałem w <mocie>.....to prawda.....ale my sami Polacy...pomagaliśmy utrzymac taki stan rzeczy...
zdjecie uzytkownika
niemota - 2014-12-22 06:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Gość - 2014-12-21 20:03:41]:
No tak...ale sami nie stworzyliśmy sobie warunków pracy...
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-12-23 20:21:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niemota - 2014-12-22 06:26:21]:
To nie prawda.....gdy zgłosiłem kradzież stali (jeden z kierowników dom budował)powiedziano mi że zabrał stal odpadowa...fakt ..stal w 12 metrowych odcinkach ...całe 24 tony....wiele takich przykładów..a sami inno paszportowi pracownicy moty robili wieksze ..ale ich juz nie ma....
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-12-24 12:26:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakoś nie chce mi się wierzyć że to zabrał.
Jak...przeniósł na plecach?
Czy na pewno to był dom, czy może bunkier?
A może się komuś pomyliły wiązki?
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-12-24 12:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gość - 2014-12-24 12:26:25]:
nie kolego- na jednej z inwestycji kubaturowych jedna brama wjechała dłużyca a druga wyjechała potwierdzaja wpisy na bramie nr.1 i 2....ale to nie ważne.....odstep pomiedzy wjazdem i wyjazdem był 10 min...nie zdązonoby rozładowac .....a wpis swiadczący o wyjeździe mówi ze wyjechało auto stali..zreszta pracujący tam ludzie maja zdjecia....ale to juz było..wracam do tematu..że sami na poły położylismy tafirmę...pomimo wysokich stawek utrzymania zarządu...
zdjecie uzytkownika
Gość 1 - 2014-12-25 12:39:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Gość - 2014-12-24 12:42:36]:
Pracowałem w tej firmie. Tak, to prawda, że sami położyliśmy ją na poły. Pracowałem w jednej z „faktorii”, która odegrała ważną rolę w sieci działań realizacji jednego z dużych kontraktów. Mój przełożony Portugalczyk - bardzo fajny gość. Do dziś współpracę z nim wspominam dobrze i miło. Uważam, że przez cały czas wspólnej pracy mieliśmy tendencję podobną do opisanej 20.12.2014 przez SZLŻR. Niestety, to jednak przez polskiego pana i jego ekipy, którzy zapewne też mieli przełożonych portugalskich, została ona położona na poły… . Najwidoczniej zależało im na zachowaniu wszystkiego po staremu. Hmm, no cóż… ale to nieważne… było… minęło… pozostały jedynie wspomnienia… . Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Gość 1 - 2014-12-27 07:27:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
...I to wszystko. Dziękuję.
zdjecie uzytkownika
pracuje teraz - 2015-01-12 16:55:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie super robota 11 zł brutto wypłata 2 lata super ale za 300godzin a teraz ponad rok 1500-1400 na konto na czas owszem ale wypowiedzenie co dzień można dostać bo świadków trzeba jakoś uciszyć najlepiej zwolnieniem. I nie ważne że wszyscy coś kradną a ty jesteś sumienny i uczciwy to się nie liczy bo PO CO!!!!! chcesz tam pracować to najlepiej mieć duże cyck... i do biura wtedy premia i kasa puki nie wrócą do żon będzie zawsze Powodzenia jeśli tata jest dyrektorem albo mama z nim śpi a reszta ma robić albo spać w trawie i tak ich po skończonym kontrakcie się zwolni
zdjecie uzytkownika
Wojtek - 2015-02-13 18:44:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracuje teraz - 2015-01-12 16:55:42]:
Zwolniłem się jak chcieli mi wręczyć aneks do umowy. Stawka obniżona do 14 zł brutto. Podziwiam. Mnie nie stać pracować za takie niby pieniądze w Polsce i mieć rodzinę. Od 4 lat poza granicami kraju
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-03-02 21:06:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To na jakim stanowisku jest ta stawka 14 brutto i ile ona wynosiła wczesniej, skoro ją obniżono? Przeciez 14 brutto przy 160 godzinach to całe 2240 brutto! To jest znacznie powyżej minimalnej krajowej, pewnie nawet nie zdajecie sobie sprawy za jakie pieniądze potrafią pracować ludzie w tym kraju. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Janek - 2015-03-03 10:24:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również z przykrością muszę powiedzieć, że mam problem z rozliczeniem za wykonaną pracę. Termin płatności faktury już dawno minął. Nie zamierzam jednak odpuścić, pomimo małej kwoty. Poczekam do końca tygodnia i skieruję sprawę do Krajowego Rejestru Dłużników. Może to ich trochę otrzeźwi. Poprzednio korzystałem z tego rozwiązania parę lat temu. Perspektywa blokady finansowej zmusiła do zapłaty klienta z którym sądziłem się przez siedem lat.
zdjecie uzytkownika
Wojtek - 2015-03-03 18:09:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paweł - 2015-03-02 21:06:55]:
Paweł pracujesz na budowie za taką kwotę i utrzymujesz rodzinę?:) Żartujesz chyba Zdaję sobie sprawę za ile pracują w kraju obecnie . Nie stać mnie na pracę w kraju(czytaj pracodawcy nie stać na zarobki których oczekuję) A jestem zbrojarzem Pozdrawiam:)
zdjecie uzytkownika
WIERZYTELNOŚCI - 2015-03-11 15:23:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skutecznie odzyskujemy należności od wszelkich podmiotów prawa gospodarczego, które nie płacą swoich zobowiązań w terminie. Nie mamy problemu z największymi kontrahentami drogowo-autostradowymi na rynku i radzimy sobie także z nimi. Kredytujemy koszty postępowania sądowego oraz wykupujemy wierzytelności. Jeżeli jesteś poszkodowany lub posiadasz zatory płatnicze zgłoś się do nas - depo220@wp.pl
zdjecie uzytkownika
WIERZYTELNOŚCI - 2015-03-11 15:25:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Janek - 2015-03-03 10:24:48]:
Jaką różnice zrobi takiemu gigantowi kolejny wpis do KRD ?? Wpisów jest mnóstwo - tzw. wrzucenie sprawy do jednego worka.
zdjecie uzytkownika
Katarzyna - 2015-03-12 22:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Uwaga!!! Ostrzegam wszystkich przed stanowiskiem Administrator Kontraktu.
To stanowisko powinno nazywać się asystentka/sekretarka. Poszukują inżynierów na to stanowisko ... tylko po co jak wszyscy traktują mnie jak panią do pisania pism. Bycie inżynierem i praca na tym stanowisku to wielka pomyłka, to stanowisko nie ma nic wspólnego z budownictwem. Strasznie oszukują na rozmowie kwalifikacyjnej, nawet zapomnieli powiedzieć, że będę miała wpisane pół Polski jako miejsce pracy, dodatkowo bardzo częste wyjazdy pociągiem, pks-em i to na koniec Polski... samochód obiecali...i na tym skończyło się.
Niestety miernie oceniam tą firmę ... są lepsze firmy
zdjecie uzytkownika
Dariusz - 2015-03-14 09:51:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też pracowałem w tej korporacji, zajmowałem się 3 obiektami zlokalizowanymi w całej Polsce. Czasami zastanawiałem się, czy moja praca polegała na jeżdżeniu samochodem, czy też byciu inżynierem. Zdarzało się, że przejeżdżałem 2000 km w tygodniu ... oczywiście delegacji nie uświadczyłem, bo miałem wpisane 3 województwa w umowę ... dziennie po 12-14 godzin na nogach, bo przynajmniej 8 godzin na budowie, a reszta w samochodzie ... na moje szczęście to już przeszłość.
zdjecie uzytkownika
edgar - 2015-03-20 00:42:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ale nie rozumiem kompletnie dlaczego Dariusz tak narzekasz. powinieneś jeszcze firmie mota engil polska sa podziękować serdecznie. wykonując tak wiele czynności i stanowisk równie wiele się nauczyłeś, rozwinęły się tobie znacząco pewne umiejętności. wolałbyś siedzieć na miejscu nic nie robić? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Dariusz - 2015-03-22 22:18:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Edgar...jeżeli praca zaczyna dominować życie, wręcz praca zaczyna być głównym celem życia to oznacza, że coś nie jest tak ... inżynier zdecydowanie lepiej sprawdza się na budowie niż jako kierowca ... a jeżeli budowanie zaczyna polegać na jeżdżeniu samochodem to coś w firmie MOTA-ENGIL nie funkcjonuje poprawnie
zdjecie uzytkownika
Wojtas445 - 2015-03-23 09:56:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Edgar ? co ty chrzanisz? rozwój w Mota? daj spokój.....ile ci za te brednie płacą?
zdjecie uzytkownika
pilarz - 2015-04-04 02:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wojtas445 - 2015-03-23 09:56:47]:
chłopak dobrze mówi. Niestety mamy taakie czasy że każdy za każdego może się podać . Choć akurat w tym przypadku wielkiego podobieństwa nie widzę. Nie mniej jednak wracjąc do działalności firmy to wystarczy zajrzeć na ich strone internetowa gdzie zamieszczone mają oferty pracy. Trochę tegoj jest ...
zdjecie uzytkownika
WOJTAS445 - 2015-04-04 21:33:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pilarz - 2015-04-04 02:53:06]:
Taaa.....trochę tego jest ....tylko co i za ile..jest takie przysłowie o koniu że jak go łapali to mu owies dali,a jak go złapali to mu wp....ol dali...to już nie ta sama mota....
zdjecie uzytkownika
danka - 2015-04-20 13:48:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
napisz proszę wojtas co rozumiesz przez stwierdzenie że to nie ta sama mota i ewentualnie czy zmieniło się w coś w kwestiach zarobków bo nie wiem czy iść tutaj do pracy
zdjecie uzytkownika
WOJTAS445 - 2015-04-20 20:13:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [danka - 2015-04-20 13:48:05]:
Zmienili się ludzie zarządzający firmą,są nowi kadra która budowała mote jest szczątkowa,pieniądze też nie te.....ogólnie z potentata kiedyś na rynku zrobila się firmą niskonakladową sam zdecyduj czy chcesz iść....
zdjecie uzytkownika
wszołek - 2015-05-27 22:54:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma co się jednak zniechęcać, wiadomo, że początki nie są łatwe i potrzeba trochę czasu aż nowa ekipa ogarnie cały temat. Wydaje mi się, że później będzie o wiele lepiej. Teraz też źle nie jest, gorzej niż wcześnie ale wszystko się bardzo dobrze zapowiada i nie ma co bardzo narzekać tylko trzeba pracować :)
zdjecie uzytkownika
a - 2015-05-27 23:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pracuję w MECE kilka lat. W ostatnich latach zauważyłem, że tylko na kontraktach (S3, S69) na jakich jest niejaki "zt" robota idzie. Ktoś może mieć inne zdanie, ale współpracuję z nim na codzień i widać że kolesiowi zależy co w Mocie nie jest spotykane.
zdjecie uzytkownika
Kierowca - 2015-06-24 11:47:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
czy mógłby ktoś napisać na jakich warunkach pracują kierowcy chodzi o płacę i o godziny pracy.
zdjecie uzytkownika
igor - 2015-07-02 17:54:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Pojawiło się ogłoszenie że szukają praktykantów na stanowisko Asystent geotechnika. Czym może zajmować się ktoś taki?
zdjecie uzytkownika
jula - 2015-07-03 13:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [igor - 2015-07-02 17:54:40]:
To nie napisali w ogłoszeniu zakresu obowiązków???
To w takim razie uwaga na nich!!!
zdjecie uzytkownika
wojtek - 2015-07-07 02:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zakres obowiązków nie zawsze musi być uwzględniony w ofercie pracy. Tak samo jak zarobki - takie, które oferuje pracodawca na pewno są do osiągnięcia u innych pracodawców. Chciałem jednak wiedzieć czy warto podejmować pracę w nadziei na jakieś lepsze stanowisko w ramach awansu czy takie rzeczy się zupełnie nie zdażają...
zdjecie uzytkownika
taki tam - 2015-07-07 12:54:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wojtek - 2015-07-07 02:02:50]:
Podejmowanie pracy w nadziei na lepsze stanowisko w ramach awansu - odradzałbym.
Oczywiście moja odpowiedź dotyczy tylko niewielkiej grupy osób, podejmującej pracę "bez znajomości" i tylko jednego regionu. Może w innych regionach jest inaczej? Jednak szczerze w to wątpię. Moim zdaniem, "awans" dotyczy przede wszystkim tylko z góry wybranej grupy osób - "tzw. członków rodziny" - itp. itd. ...
zdjecie uzytkownika
taki tam - 2015-07-22 13:31:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jeszcze chcę dodać, że moim zdaniem praca w budownictwie jest jak najbardziej przyszłościowa, lecz nie w wydaniu w wersji firmy Mota-Engil.
Moim zdaniem, zwalniają doświadczonych pracowników z konkretnymi osiągnięciami, a pozostawiają w spokoju tzw. "przydupasów".
zdjecie uzytkownika
Jan - 2015-07-24 13:23:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy mógłby ktoś napisać ile dostaje na start majster budowy?
zdjecie uzytkownika
irgen - 2015-08-05 15:14:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jan - 2015-07-24 13:23:49]:
Na pewno za mało.
zdjecie uzytkownika
kuba - 2015-08-06 11:42:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej pytanie co do mota engil cenral europe zamiescili ogloszenie o prace http://www.gowork.pl/praca_wyszukaj.php?trade=45®ion=Krak%C3%B3w&oferta_opinie=pracuj.pl4036517 Tłumacz języka rosyjskiego / Specjalista ds. Administracyjnych ile taka osoba potrafi miesiecznie zarobic jak mniej wiecej wygladaja warunki i atmosfera pracy?
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-09-10 16:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W mocie mało płacą. Często musialem pracować po godzinach. Zamiast za nie płacić to dają ryczałt za nadgodziny,nawet w biurze czego nie powinno mieć miejsca bo jest ewidencja czasu pracy. Po prostu sie zabezpieczają w razie kontroli. Ogólnie dużo osób młodych pracuje bo ci z doświadczeniem znaleźli prace na lepszych warunkach. Jak na początek OK ale nie na dluzej.
zdjecie uzytkownika
kulina - 2015-09-10 19:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@:) każdy młodzik musi gdzieś zdobyć doświadczenie. Czasem takie osoby myślą, że pracodawca od razu da im umowę na czas nieokreślony jeszcze nie wiadomo za jak wysokie wynagrodzenie. Ci co rozsądnie podchodzą do sprawy to wiedzą, że trzeba zdobywać doświadczenie, a jeśli nie dzieje im się krzywda w MOTA-ENGIL, to czemu nie spróbować.
zdjecie uzytkownika
SuperKabanosBulwy - 2015-09-24 11:14:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie rozumiem biadolenia niektórych.. Jak się jest świeżakiem to należy na swoją pozycję ciężko zasuwać. To nie poczta czy państwowa posadka gdzie siedzisz 8h i masz wszystko gdzieś. Tutaj trzeba zasuwać nie raz i po 10h/dziennie, ale sama praca, a właściwie jej owoce dają satysfakcję. Jeśli chodzi o warunki pracy to wiadomo nigdy nie jest tak dobrze by nie mogło być lepiej, ostatnio coś się ruszyło tj. jakieś podwyżki i premie (przynajmniej na kontraktach), a jak to będzie w przyszłości to się okażę.
Pozdro :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-10-06 21:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma w której dobrze zarabiają praktycznie tylko Portugalczycy.
zdjecie uzytkownika
Armen - 2015-10-11 01:18:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale to jest właśnie ten przypadek w którym my jako Polacy wykonujemy całą czarną robotę a zyski zgarnia kto inny. Powiecie, że mamy wolny rynek - tak, to prawda, ale de facto dlaczego tylko obcokrajowcy potrafią zaproponować jakiś pomysł i osiągnąć tego efekt taki, że nam tylko szczęka może opaść... dziwne aż.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-10-11 10:39:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko za prace 10h czy wiecej dziennie należy sie odpowiednia płaca a nie wyzysk. Podwyżek nie ma a jak sa to trzeba sie o nie samemu doprosić a to i tak nie daje gwarancji ze sie ja dostanie. Zdążą sue nawet tak ze na tych samych stanowiskach maja bardzo zróżnicowana płace mimo podobnego doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-10-11 14:13:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Należy zrobić tam porządek i podesłać tym portugalskim wyzyskiwaczom łamiącym prawo i zasady na każdym kroku oraz podrywaczom cudzych żon Inspekcję Pracy. Niektóre nacje nie potrafią współpracować w innych krajach gdzie otwierają swoje oddziały. Nastawienie wyłącznie na zysk.
zdjecie uzytkownika
ciepek - 2015-10-11 17:25:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@SuperKabanosBulwy - dobrze, że się pojawiły podwyżki. Wiadomo, że pracownik nie chce żyć tylko z tego co wykazują zarobki tylko jeszcze z benefitów. Mota-engil jest już prawie 20 lat na rynku, więc doświadczenie mają w branży budowlanej. Ich usługi są znane w Europie bo zajmują się budownictwem kubaturowym i obiektami gospodarki wodnej.
zdjecie uzytkownika
bdhbcjshcsjbn - 2015-10-14 15:36:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda czasu na pracę w tej firmie. Czym dłużej pracujesz tym bardziej się uwsteczniasz.
zdjecie uzytkownika
rkm browning - 2015-10-23 11:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
uwaga na "cięcie kosą"
zdjecie uzytkownika
biurowy - 2015-11-03 12:53:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję w głównym biurze firmy od trochę ponad roku i póki co firmę oceniam pozytywnie. Nigdy nie było problemu z wypłatą pensji (z reguły nawet jest na koncie przed terminem), benefity też są ok (multisport, ubezpieczenie zdrowotne, dodatki na święta itp.), chociaż trzeba do nich dopłacać chyba trochę więcej niż w innych firmach. Co do wysokości pensji - szału nie ma, ale wysokość jak najbardziej rozsądna. Podwyżki się zdarzają, z tego co wiem regularnie, póki co zdążyłem załapać się na jedną. Duży plus za to, że od początku jest umowa o pracę, bez kombinowania z jakimiś śmieciówkami.
Zdarza mi się czasem jeździć po kontraktach i nie zauważyłem, żeby ludzie jakoś narzekali na robotę, chociaż pracy na kontraktach na pewno jest więcej niż w biurze - ale to już chyba po prostu taka branża.
zdjecie uzytkownika
szalnko - 2015-11-10 14:54:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
prcował ktoś z Was na stanowisku Menedżer ds. podatków? Sam nie wiem czy tam iśc, bo obowizków troche jest m.in.bieżąca, kompleksowa obsługa spółek z grupy Mota-Engil w zakresie podatków, a tak konkretnie to (CIT, VAT, AKC, PCC, RET) w oparciu o polskie prawo podatkowe prowadzenie postępowań podatkowych.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Szkoda czasu na pracę w tej firmie.
Większość uzgodnień z rozmowy kwalifikacyjnej nie została spełniona. Czuję się oszukana.
Pytania: Dużo obietnic ... a w trakcie podpisania umowy o pracę wielkie rozczarowanie ...już na samym początku zostałam oszukana.
zdjecie uzytkownika
ijhb - 2015-11-12 17:59:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@szalnko wiesz zawsze warto spróbować, jak tego nie zrobisz to sie nie przekonasz a może akurat sie uda
zdjecie uzytkownika
`1234 - 2016-01-11 21:56:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ja tez jestem tego zdania ze samemu trzeba sprobowac, bo jak tego nie zrobisz to sie nie przekonasz jak jest, a jest teraz swietna oferta na specjalsite ds marketingu

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie mota engil polska sa!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mota engil polska sa

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert