Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o mota engil polska sa

Pracowałeś w firmie mota engil polska sa i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Adi - 2014-04-08 20:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ano temu kolego, że nie pracuje się w jednej firmie po kilkanaście lat jak to było dawniej.. Ja zmieniłem miejsce zamieszkania i tym samym prace w podobnej firmie co Mota i powiem szczerze, że różnicy wielkiej nie widze, tu też jest dobrze ale dobra atmosfera z Moty się już chyba nigdzie nie powtórzy.
zdjecie uzytkownika
RUCH OBURZONYCH RZECZPOSPOLITEJ POLSKIEJ - 2014-04-09 12:27:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mota-Engil jest to firma nieodpowiedzialna, nierzetelna, można nazwać firma "oszust". Piszę to z całą konsekwencją. Każdy termin płatności dla nich nic nie znaczy, można powiedzieć "zapłatę za wykonaną pracę trzeba wydzierać im z pyska". Uważam, że czas skończyć z tą firmą i jej oszustem na terenie Polski i całej Europy. Jest to firma, która wykończyła bardzo dużo firm podwykonawczych i czas by ta firma zniknęła z mapy firm działających na terenie Polski. Dlatego zwracam się do wszystkich podwykonawców i przedsiębiorców, którzy zostali oszukani prze firmę Mota-Engil by zgłaszali mailowo, a także korespondencyjnie wiadomości o niezapłaconych fakturach, a także o faktach, które są Państwu znane, jakie wykonuje ta firma w stosunku do innych firm polskich. Czas skończyć ze śmiesznymi, zagranicznymi firmami, które dokonują oszustwa na terenie Polski. Oczekuję od Państwa szerokich wiadomości na temat tej firmy i procedery oszustwa jakie dokonują, ponieważ chcę zgłosić zawiadomienie o przestępstwie do Prokuratury Generalnej, dotyczącej działalności tej formy na terenie Polski. Ponadto informuję Państwa, że jestem na etapie zbierania informacji o wszystkich firmach zagranicznych, przede wszystkim hiszpańskich, portugalskich, które swoją nierzetelności i nieuczciwością dokonują oszustw na terenie Polski. Czekam na odpowiedź. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Polak - 2014-04-12 22:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Święte słowa.
Polak nigdy nie zapomni postępowania portugalskiego konkwistadora na swojej ziemi, a tym bardziej wspierającego go polskiego zdrajcy o obcobrzmiącym nazwisku. Ci portugalscy konkwistadorzy są u nas tylko nieproszonymi gośćmi.
Chyba już czas najwyższy, żeby wrócili do siebie, jeżeli mają jeszcze odrobinę honoru. Dla mnie są tak jak niemile widziani w domu goście. Piszę te słowa, gdyż jako wieloletni były pracownik znam ich postępowanie (i oMOTAnych polaków), które można określić jako wysoce naganne.
zdjecie uzytkownika
kolejny z branży - 2014-05-14 22:04:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam !
Również apeluję do wszystkich firm podwykonawczych - trzeba bojkotować takie "firmy". MOTA wchodzi na odcinek S-69 Bielsko - Żywiec, ponad 120 milionów taniej od wyceny opiewającej na 380. Jeżeli biorą robotę za takie pieniądze - to niech sobie budują sami. Przestańmy w końcu sponsorować (kredytować) złodziei i wyzyskiwaczy na naszym terenie - może w końcu zaczniemy pracować za normalne pieniądze!!!!!!!!!! MOTA niech sie MOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-06-07 11:02:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To prawda,ze w mocie robi sie wałki..ale My Polacy sami kradlismy na potege....jak sie zgłosiło o kradzierzy to ...było sie kapusiem...ale w końcu o co chodzi w tej robocie? żeby coś dobrze wyprodukować? czy sie nachapac?Obecnie nasi pracownicy są wysoko w hierarchi moty,ale maja wiele grzechów na swoim koncie..A co do Portugalczyków ci kradli na potege..sam widziałem....Ale tonie ma znaczenia bo i tak My polacy bedziemy spłacać ta kase z Unii,a Portugale i tak sie nachapia-widać ich postep ekonomiczny-maja kryzys i to nie mały..
zdjecie uzytkownika
her - 2014-06-20 15:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
11 czerwca Mota-Engil pochwalił się informacją, że wygrał kontrakt na 3,5 miliarda w Kamerunie. Chyba bedzie z tego praca, co myślicie?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-06-20 21:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca będzie na pewno.
Z tego co mi wiadomo, to Portugalczycy dotarli do wybrzeży Kamerunu już na początku XVI wieku. Oczywiście nie mieli jeszcze wtedy wygranego na 3,5 miliarda kontraktu...ale i bez tego musieli sobie jakoś radzić - więc handlowali... głównie niewolnikami.
zdjecie uzytkownika
Bezniku - 2014-06-30 14:32:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jakie są warunki pracy, ile płacą, np. administratorowi kontraktu? Wisi własnie takie ogłoszenie na ich stronie.
zdjecie uzytkownika
her - 2014-06-30 17:43:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie wiem co wnosi ten tekst o Portugalczykach do dyskusji, ale niech będzie.. Skoro praca bedzie, to gdzie oni wystawiają ogłoszenia o pracę?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-06-30 20:47:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Bezniku: możesz wskazać w którym miejscu?
zdjecie uzytkownika
her - 2014-06-30 23:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@anonim, przeciez Bezniku napisal, że ogłoszenie wisi na stronie mota engil polska, czy ptasz o co innego?
zdjecie uzytkownika
Pani - 2014-07-01 10:49:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja widziałam dodatkowo ogłoszenia tej firmy o pracę (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Jura - 2014-07-01 20:41:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również widziałem ogłoszenia pracy z tej firmy w internecie, poza jej stroną (w zakładce oferty pracy).
Nie mogę dokładnie napisać gdzie, bo i tak to .
zdjecie uzytkownika
Jura - 2014-07-01 20:43:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...znika.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-07-03 10:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@her, A TY WIESZ O CO PYTASZ ???????????????????
zdjecie uzytkownika
her - 2014-07-03 20:04:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wczesniej nie zauważyłem tych ogłoszeń, pojawiło sie pytanie podobne do mojego to i odpowiedziałem, może powstalo małe zamieszanie. Napiszcie lepiej, czy warto się tymi ogłoszeniami zainteresować.
zdjecie uzytkownika
robol - 2014-07-13 21:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, tak czytam te komentarze i chce dodać swój.
Kiedyś wykonalem dla nich plan w 100%. Wyprodukowałem w jednej z ich faktorii, w ciągu krótkiego czasu bardzo dużo roboty na wiecznie psujących się, przestarzałych maszynach-złomach. Byl to nie lada wyczyn, syzyfowa praca, odwalony kawal trudnej, porzadnej i fachowej roboty.
Pewnego dnia sobie siędze i przychodzi do mnie portugal z towarzystwem ze słowami: „Dostajesz wypowiedzenie, ile wYYprOOOOOOOdukowałes roboty!!!!!!!!”
O K…WA!!! Nigdy wcześniej tak się nie poczułem, jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i to we własnym kraju.
A tfu…
- NIE, TAK WSPÓŁPRACOWAC Z PANAMI PORTUGALAMI NIE BĘDZIEMY !!!
W tak chamski sposób nigdzie wcześniej nie zostałem potraktowany.
MOTA GOODBYE FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
FWB - 2014-07-23 15:33:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Kupujemy wierzytelności na Mota Engil
Skutecznie realizujemy sprawy przeciwko Mota Engil
Odzyskujemy pieniądze. Kontakt do mnie:
Damian Procajło
kom.: 505 155 495, Tel. 71/707-27-00; Fax 71/707-27-82
mail: dp@fwb.net.pl
zdjecie uzytkownika
reks - 2014-07-25 21:24:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To mota engil ma obecnie jakies problemy, że ogłaszają, się firmy skupujące wierzytelność? Bo to znana firma, sama grupa Mota-Engil rozpoczęła swoją działalność w Polsce w 1997 roku, także doświadczenia maja sporo. Teraz wprowadzili fajna oferte stażową. Jak napisali na stronie 21 lipca 2014 w firmie Mota-Engil Central Europe S.A. rozpocznie się program stażowy dla absolwentów szkół wyższych – Start @ ME. Program ma na celu wdrożenie młodych, utalentowanych osób w funkcjonowanie firmy oraz rozwój ich kompetencji. Brzmi bardzo fajnie, może jest na forum ktoś kto bierze udział i jest zadowolony? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
gr - 2014-09-12 10:35:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
Byłem na stażu w Mota-engil i powiem krótko to jest jeden wielki SYF,
Na początek obiecanki-cacanki że mnie wyszkolą i w ogóle, co się okazało w pierwsze 2 tygodnie siedziałem i układałem papiery po burdelu co jakiś nieodpowiedzialny kierowniczek zrobił, później przechodzenie od chłopa do chłopa bo nie wiedzieli co ze mną zrobić, a na koniec niby tak super poznasz tajniki pracy w terenie, a tak naprawdę będziesz pociskał z palikami w błocie i w pełnym słońcu i na koniec ci nawet nie podziękują.Banda palantów którzy nie wiedzą za co się zabrać, połowę pozwalniali a druga połowa tych normalnych ludzi sama się zwolniła i nie dziwie się czemu.Nie polecam ponieważ zostaniesz wykorzystany i wyciśnięty jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
koparkowy - 2014-09-30 20:58:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracowałem dla moty engil przez agencje pracy s8 kepno zarobki miałem dobre na czas było płacone dobra atmosfera spoko kierownik (usunięte przez administratora) super gosc no ale sie skonczyło gdy by była tam praca na koparki na pewno tam wróce polecam.
zdjecie uzytkownika
felo - 2014-10-01 13:14:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jakie miałeś wynagrodzenia za godzinę @koparkowy? chyba, że miałeś jakiś inny system rozliczania z wykonanej pracy, jak to u nich jest dokładnie? sam jestem zainteresowany pracą tam, ale jeszcze chciałbym poznać opinie innych pracowników, więc dzięki za każda informacje. Jakbyście podali jeszcze ile godzin dzinnie się pracuje, to byłoby super.
zdjecie uzytkownika
lucky555 - 2014-10-02 18:29:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
znalem kiedys jednego operatora koparki-ładowarki który pracował u nich na kontrakcie, opowiadał że pracował min. 12 godzin dziennie + soboty a jak nie było roboty na maszynie to razem z innymi musiał montowac szalunki, zbrojenie itd. zjazd do domu co 2-3 tygodnie, w dniu zjazdu pracował tyle co pozostali i pózniej musiał ich wieźć 300 km do domu, kierownik nie pozwalał mu zejsc ze stanowiska wczesniej zeby sie mógł przespac, stawka godzinowa z tego co mówił to powyzej 10 pln brutto do tego piecdzisiatki i setki
zdjecie uzytkownika
Nowicjusz - 2014-10-09 12:27:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś może wie, jakie jest aktualnie na start wynagrodzenie kierownika robót kubaturowych?
Jestem zainteresowany pracą w Mota-Engil. Chciałbym poznać opinie pracowników którzy aktualnie pracują bądź pracowali na tym stanowisku. Byłoby super. Proszę o informacje i z góry dziękuję. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-10-16 14:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że praca trochę ciężka jest, bo miałem tam znajomego i pracowało się faktycznie ponad te 8 godzin to na pewno i niestety tez dochodziły weekendy czasami, więc z tym to różnie bywa. A też zastanawiam się jak z płacą u Was jest, da się zarobić normalnie czy raczej słabo jest w wysokością wypłaty?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mota engil polska sa
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x