Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o mota engil polska sa

Pracowałeś w firmie mota engil polska sa i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-12-21 20:03:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [SZLŻR - 2014-12-20 17:45:25]:
To prawda.....sam pracowałem w <mocie>.....to prawda.....ale my sami Polacy...pomagaliśmy utrzymac taki stan rzeczy...
zdjecie uzytkownika
niemota - 2014-12-22 06:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Gość - 2014-12-21 20:03:41]:
No tak...ale sami nie stworzyliśmy sobie warunków pracy...
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-12-23 20:21:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [niemota - 2014-12-22 06:26:21]:
To nie prawda.....gdy zgłosiłem kradzież stali (jeden z kierowników dom budował)powiedziano mi że zabrał stal odpadowa...fakt ..stal w 12 metrowych odcinkach ...całe 24 tony....wiele takich przykładów..a sami inno paszportowi pracownicy moty robili wieksze ..ale ich juz nie ma....
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-12-24 12:26:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakoś nie chce mi się wierzyć że to zabrał.
Jak...przeniósł na plecach?
Czy na pewno to był dom, czy może bunkier?
A może się komuś pomyliły wiązki?
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-12-24 12:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gość - 2014-12-24 12:26:25]:
nie kolego- na jednej z inwestycji kubaturowych jedna brama wjechała dłużyca a druga wyjechała potwierdzaja wpisy na bramie nr.1 i 2....ale to nie ważne.....odstep pomiedzy wjazdem i wyjazdem był 10 min...nie zdązonoby rozładowac .....a wpis swiadczący o wyjeździe mówi ze wyjechało auto stali..zreszta pracujący tam ludzie maja zdjecia....ale to juz było..wracam do tematu..że sami na poły położylismy tafirmę...pomimo wysokich stawek utrzymania zarządu...
zdjecie uzytkownika
Gość 1 - 2014-12-25 12:39:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Gość - 2014-12-24 12:42:36]:
Pracowałem w tej firmie. Tak, to prawda, że sami położyliśmy ją na poły. Pracowałem w jednej z „faktorii”, która odegrała ważną rolę w sieci działań realizacji jednego z dużych kontraktów. Mój przełożony Portugalczyk - bardzo fajny gość. Do dziś współpracę z nim wspominam dobrze i miło. Uważam, że przez cały czas wspólnej pracy mieliśmy tendencję podobną do opisanej 20.12.2014 przez SZLŻR. Niestety, to jednak przez polskiego pana i jego ekipy, którzy zapewne też mieli przełożonych portugalskich, została ona położona na poły… . Najwidoczniej zależało im na zachowaniu wszystkiego po staremu. Hmm, no cóż… ale to nieważne… było… minęło… pozostały jedynie wspomnienia… . Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Gość 1 - 2014-12-27 07:27:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
...I to wszystko. Dziękuję.
zdjecie uzytkownika
pracuje teraz - 2015-01-12 16:55:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie super robota 11 zł brutto wypłata 2 lata super ale za 300godzin a teraz ponad rok 1500-1400 na konto na czas owszem ale wypowiedzenie co dzień można dostać bo świadków trzeba jakoś uciszyć najlepiej zwolnieniem. I nie ważne że wszyscy coś kradną a ty jesteś sumienny i uczciwy to się nie liczy bo PO CO!!!!! chcesz tam pracować to najlepiej mieć duże cyck... i do biura wtedy premia i kasa puki nie wrócą do żon będzie zawsze Powodzenia jeśli tata jest dyrektorem albo mama z nim śpi a reszta ma robić albo spać w trawie i tak ich po skończonym kontrakcie się zwolni
zdjecie uzytkownika
Wojtek - 2015-02-13 18:44:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracuje teraz - 2015-01-12 16:55:42]:
Zwolniłem się jak chcieli mi wręczyć aneks do umowy. Stawka obniżona do 14 zł brutto. Podziwiam. Mnie nie stać pracować za takie niby pieniądze w Polsce i mieć rodzinę. Od 4 lat poza granicami kraju
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-03-02 21:06:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To na jakim stanowisku jest ta stawka 14 brutto i ile ona wynosiła wczesniej, skoro ją obniżono? Przeciez 14 brutto przy 160 godzinach to całe 2240 brutto! To jest znacznie powyżej minimalnej krajowej, pewnie nawet nie zdajecie sobie sprawy za jakie pieniądze potrafią pracować ludzie w tym kraju. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Janek - 2015-03-03 10:24:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również z przykrością muszę powiedzieć, że mam problem z rozliczeniem za wykonaną pracę. Termin płatności faktury już dawno minął. Nie zamierzam jednak odpuścić, pomimo małej kwoty. Poczekam do końca tygodnia i skieruję sprawę do Krajowego Rejestru Dłużników. Może to ich trochę otrzeźwi. Poprzednio korzystałem z tego rozwiązania parę lat temu. Perspektywa blokady finansowej zmusiła do zapłaty klienta z którym sądziłem się przez siedem lat.
zdjecie uzytkownika
Wojtek - 2015-03-03 18:09:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paweł - 2015-03-02 21:06:55]:
Paweł pracujesz na budowie za taką kwotę i utrzymujesz rodzinę?:) Żartujesz chyba Zdaję sobie sprawę za ile pracują w kraju obecnie . Nie stać mnie na pracę w kraju(czytaj pracodawcy nie stać na zarobki których oczekuję) A jestem zbrojarzem Pozdrawiam:)
zdjecie uzytkownika
WIERZYTELNOŚCI - 2015-03-11 15:23:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skutecznie odzyskujemy należności od wszelkich podmiotów prawa gospodarczego, które nie płacą swoich zobowiązań w terminie. Nie mamy problemu z największymi kontrahentami drogowo-autostradowymi na rynku i radzimy sobie także z nimi. Kredytujemy koszty postępowania sądowego oraz wykupujemy wierzytelności. Jeżeli jesteś poszkodowany lub posiadasz zatory płatnicze zgłoś się do nas - depo220@wp.pl
zdjecie uzytkownika
WIERZYTELNOŚCI - 2015-03-11 15:25:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Janek - 2015-03-03 10:24:48]:
Jaką różnice zrobi takiemu gigantowi kolejny wpis do KRD ?? Wpisów jest mnóstwo - tzw. wrzucenie sprawy do jednego worka.
zdjecie uzytkownika
Katarzyna - 2015-03-12 22:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Uwaga!!! Ostrzegam wszystkich przed stanowiskiem Administrator Kontraktu.
To stanowisko powinno nazywać się asystentka/sekretarka. Poszukują inżynierów na to stanowisko ... tylko po co jak wszyscy traktują mnie jak panią do pisania pism. Bycie inżynierem i praca na tym stanowisku to wielka pomyłka, to stanowisko nie ma nic wspólnego z budownictwem. Strasznie oszukują na rozmowie kwalifikacyjnej, nawet zapomnieli powiedzieć, że będę miała wpisane pół Polski jako miejsce pracy, dodatkowo bardzo częste wyjazdy pociągiem, pks-em i to na koniec Polski... samochód obiecali...i na tym skończyło się.
Niestety miernie oceniam tą firmę ... są lepsze firmy
zdjecie uzytkownika
Dariusz - 2015-03-14 09:51:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też pracowałem w tej korporacji, zajmowałem się 3 obiektami zlokalizowanymi w całej Polsce. Czasami zastanawiałem się, czy moja praca polegała na jeżdżeniu samochodem, czy też byciu inżynierem. Zdarzało się, że przejeżdżałem 2000 km w tygodniu ... oczywiście delegacji nie uświadczyłem, bo miałem wpisane 3 województwa w umowę ... dziennie po 12-14 godzin na nogach, bo przynajmniej 8 godzin na budowie, a reszta w samochodzie ... na moje szczęście to już przeszłość.
zdjecie uzytkownika
edgar - 2015-03-20 00:42:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ale nie rozumiem kompletnie dlaczego Dariusz tak narzekasz. powinieneś jeszcze firmie mota engil polska sa podziękować serdecznie. wykonując tak wiele czynności i stanowisk równie wiele się nauczyłeś, rozwinęły się tobie znacząco pewne umiejętności. wolałbyś siedzieć na miejscu nic nie robić? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Dariusz - 2015-03-22 22:18:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Edgar...jeżeli praca zaczyna dominować życie, wręcz praca zaczyna być głównym celem życia to oznacza, że coś nie jest tak ... inżynier zdecydowanie lepiej sprawdza się na budowie niż jako kierowca ... a jeżeli budowanie zaczyna polegać na jeżdżeniu samochodem to coś w firmie MOTA-ENGIL nie funkcjonuje poprawnie
zdjecie uzytkownika
Wojtas445 - 2015-03-23 09:56:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Edgar ? co ty chrzanisz? rozwój w Mota? daj spokój.....ile ci za te brednie płacą?
zdjecie uzytkownika
pilarz - 2015-04-04 02:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wojtas445 - 2015-03-23 09:56:47]:
chłopak dobrze mówi. Niestety mamy taakie czasy że każdy za każdego może się podać . Choć akurat w tym przypadku wielkiego podobieństwa nie widzę. Nie mniej jednak wracjąc do działalności firmy to wystarczy zajrzeć na ich strone internetowa gdzie zamieszczone mają oferty pracy. Trochę tegoj jest ...
zdjecie uzytkownika
WOJTAS445 - 2015-04-04 21:33:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pilarz - 2015-04-04 02:53:06]:
Taaa.....trochę tego jest ....tylko co i za ile..jest takie przysłowie o koniu że jak go łapali to mu owies dali,a jak go złapali to mu wp....ol dali...to już nie ta sama mota....
zdjecie uzytkownika
danka - 2015-04-20 13:48:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
napisz proszę wojtas co rozumiesz przez stwierdzenie że to nie ta sama mota i ewentualnie czy zmieniło się w coś w kwestiach zarobków bo nie wiem czy iść tutaj do pracy
zdjecie uzytkownika
WOJTAS445 - 2015-04-20 20:13:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [danka - 2015-04-20 13:48:05]:
Zmienili się ludzie zarządzający firmą,są nowi kadra która budowała mote jest szczątkowa,pieniądze też nie te.....ogólnie z potentata kiedyś na rynku zrobila się firmą niskonakladową sam zdecyduj czy chcesz iść....
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Szkoda czasu na pracę w tej firmie.
Większość uzgodnień z rozmowy kwalifikacyjnej nie została spełniona. Czuję się oszukana.
Pytania: Dużo obietnic ... a w trakcie podpisania umowy o pracę wielkie rozczarowanie ...już na samym początku zostałam oszukana.
zdjecie uzytkownika
wszołek - 2015-05-27 22:54:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma co się jednak zniechęcać, wiadomo, że początki nie są łatwe i potrzeba trochę czasu aż nowa ekipa ogarnie cały temat. Wydaje mi się, że później będzie o wiele lepiej. Teraz też źle nie jest, gorzej niż wcześnie ale wszystko się bardzo dobrze zapowiada i nie ma co bardzo narzekać tylko trzeba pracować :)
zdjecie uzytkownika
a - 2015-05-27 23:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuję w MECE kilka lat. W ostatnich latach zauważyłem, że tylko na kontraktach (S3, S69) na jakich jest niejaki "zt" robota idzie. Ktoś może mieć inne zdanie, ale współpracuję z nim na codzień i widać że kolesiowi zależy co w Mocie nie jest spotykane.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mota engil polska sa

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy mota engil polska sa?
Zadaj pytanie
alert