logo Grupa Cargo Sp. z o.o. Sp.k.

Grupa Cargo Sp. z o.o. Sp.k.

Jaworzno

Opinie o Grupa Cargo Sp. z o.o. Sp.k.

Były pracownik 2010-10-05 15:47:58
MARNA PŁACA, NIE PLACA ZA NIEWYKORZYSTANY URLOP, NERWOWA ATMOSFERA, ( usunięte przez administratora )
4
QQQQQQQQ 2013-03-22 21:55:33
Nie polecam! jezeli chcesz zmienic prace na cargo lepiej mocno sie zastanow! typowa firma gdzie na wstepie oferuja super warunki, opowiadaja o tym jaka to wysoka kultura panuje wsrod pracownikow a tak na prawde traktowania ludzi z szacunkiem to w Cargo niestety Niema!
3
Pracownik 2013-03-27 15:41:49
Jestem pracownikiem firmy CARGO. Od pierwszego dnia pracy jestem mile zaskoczona ogromnie ciepłym przyjęciem ze strony zarządu jak i współpracowników. Panuje tu ogromnie miła atmosfera przez co pracuje się przyjemnie i efektywnie. Aż miło przychodzić do pracy i zmagać się z kolejnymi obowiązkami czy wyzwaniami! Jestem zadowolona ze swojej pracy. Ogromnie polecam tego pracodawce ! Zasługuje sobie na bardzo dobrą nawet wzorową opinię.
3
EXEX 2013-03-27 22:13:29
Witam Wszystkich zainteresowanych opinia na temat firmy Cargo, niestety nie podzielam wczesniejszej opini Pani ktora tak bardzo wychwala owa spółke.Rzeczywistość jest brutalniejsza i raczej bym sie zastanowil jesli bym mial cos innego do wyboru. Ale dla firmy to dobrze sie ze jest ktos taki jak poprzedniczka dla którego Panuje tam Świetna Atmosfera:)
2
pracownik 2 2013-03-28 14:50:08
Rzeczywiście w firmie stawiają bardzo wysokie wymagania pracownikom, ale jeżeli ktoś jest dobry w tym co robi, to spokojnie może być pewien stabilnego miejsca pracy. Osobom z wysokim poziomem kwalifikacji serdecznie polecam
1
Pracownica3 2013-04-07 13:57:32
Ja na prace w Cargo nie narzekam choć co do kwalifikacji i wymagań to bywa róznie gdyż sporo osób pracuje tam po prostu po znajomości i przy przyjmowaniu ich na dane stanowiska nie bylo brane pod uwagę wykształcenie czy umiejętności.
nanka 2014-01-27 01:41:04
Witam, pytanie do pracowników Cargo: jak się przygotować na rozmowę kwalifikacyjną, na co firma zwraca szczególną uwagę? Z góry dzięki.
3
Centrum Edukacji Zawodowej CARGO 2014-06-16 12:27:05 [pracodawca]
Gdy już zostaniesz zaproszony(a) na rozmowę kwalifikacyjną zapoznaj się dokładnie z informacjami o firmie i usługach, które oferuje. Dobrze zastanów się dlaczego chcesz u nas pracować i co możesz nam zaoferować – przejrzyj raz jeszcze ogłoszenie dot. stanowiska, na które złożyłeś(aś) aplikację. Nie spóźnij się na rozmowę, a jeżeli coś Ci wypadnie i będziesz mogła/mógł się spóźnić – zadzwoń. Jeżeli będziesz miał(a) do nas pytania – zadaj je.
Nie denerwuj się i uśmiechnij się :-)
Centrum Edukacji Zawodowej CARGO 2014-06-24 15:10:32 [pracodawca]
Pytania, które padają dotyczą przede wszystkim kandydata. Jego wiedzy, umiejętności, doświadczenia zawodowego oraz osiągnięć. Pytania dot. naszej firmy, szkoleń i innych usług, które oferujemy mogą oczywiście się pojawić. Wszystko zależy od stanowiska na jakie aplikujesz. Każde stanowisko jest inne. Różne są obowiązki i wymagania. Z pewnością kandydat, który zapoznał się z informacjami na temat naszej firmy zrobi lepsze wrażenie niż osoba, która nie zadała sobie takiego trudu.
a 2014-06-27 15:05:07
Jeśli ktoś jest dobry i wierzy w sukces-zapewne mu się uda!
Kto się boi-zawsze przegrywa.
To chyba firma dla odważnych i pracowitych. Jak porządne FIRMY!
1
Centrum Edukacji Zawodowej CARGO 2014-07-01 15:47:48 [pracodawca]
Od dłuższego czasu można obserwować rozwój naszej firmy. Ze względu na specyfikę działalności prowadzimy stały nabór Trenerów/Wykładowców. W związku ze zwiększającą się ilością prowadzonych projektów, poszukujemy także pracowników do realizacji i zarządzania projektami. Niedawno otworzyliśmy także nowy oddział w Kielcach, podwoiliśmy zatrudnienie w oddziale w Rzeszowie.
marka 2014-07-04 14:18:29
Byłam na dwóch rozmowach kwalifikacyjnych (dwie rekrutacje na to samo stanowisko ale w róznych terminach-ktoś się nie sprawdził i była kolejna rekrutacja-tak mi powiedziano jak byłam po raz drugi. (usunięte przez administratora)
a 2014-07-21 09:13:09
A ja na rozmowę nie dojechałam, bo zatrzymali mnie w pracy-musiałam być.
Wysłałam wiadomość z przeprosinami (napisałam prawdę), ale pozostała bez odpowiedzi. Szkoda, bo teraz zaaplikowałam na ciekawsze stanowisko, akurat dla mnie. Tamto mnie interesowało średnio.Jestem sumienna i rzetelna, ale czasem nie da się wszystkiego rzucić i natychmiast jechać na rozmowę, gdy podają jeden termin. Nie jestem bezrobotna, szukam nowych rozwiązań. Liczyłam na większą elastyczność.
Centrum Edukacji Zawodowej CARGO 2014-11-27 08:25:03 [pracodawca]
Nie zwracamy uwagi na płeć zatrudnianych osób. Ważne są dla nas kompetencje, doświadczenie i postawa jaką prezentuje kandydat do pracy.

Możliwość rozwoju zawodowego - szkolimy pracowników np. w ostatnich dniach ponad 20% pracowników przebywa na szkoleniach. Niedawno uruchomiliśmy w firmie bibliotekę z której mogą skorzystać wszyscy pracownicy.

Awans - każdy, kto wykaże się wiedzą i zaangażowaniem będzie brany pod uwagę przy rozważaniu awansów. Co więcej, jeżeli dostrzeżemy potencjał w danej osobie pomożemy jej rozwijać się w odpowiednim kierunku.

Niezbędne narzędzia pracy - telefon, laptop służbowy, samochód - wszystkie narzędzia, które pozwolą skutecznie realizować obowiązki na danym stanowisku.

Zapraszamy do składania aplikacji :-)
nick 2015-01-03 13:37:21
Właśnie trafiłam na ogłoszenie - młodszy specjalista ds. marketingu, patrzę na wymagania a tu przygotować prezentację na poniższe tematy. Nie wiem co rekruter bierze, ale powinien to natychmiast odstawić albo podzielić się tym z innymi.
1
meg 2016-01-09 15:51:38
A jakieś opinie na temat jakości studiów podyplomowych z psychologii transportu?
eloelo 2016-04-26 22:03:06
2000 jak dostaniesz to sie ciesz........
2
abc 2016-05-11 11:43:02
Jak to mówią: "złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy"
1
eloelo 2016-05-16 22:48:11
widzę że nie pochlebne i prawdziwe opinie szybciutko stąd wylatują..............ciekawe kogo stąd prezesik z mobingował?
1
Trik 2016-05-30 13:42:15
Delikwenci "zarzadzający" firmą bazują na (co tu owijać w bawełnę) dobrych intencjach i zapale nowych pracowników zatrudniających się w firmie, bo przecież każdy zatrudnia się licząc na to, że bedzie mu dobrze, a nie źle...
Na wstępie obiecywane są złote góry: rozwojowa praca, samochód służbowy (obowiązkowo powypadkowy ;)), system premiowy i co tylko można oczekiwać od instytucji chwalącej się takim potencjałem i doświadczeniem jak Cargo. Naprawdę można odnieść wrażenie, że ma się do czynienia z ludźmi poważnymi i konkretną firmą. Człowiek myśli sobie Super! Udało się! Cóż sie dziwić, podejmuje sie pracę z radością...
Rzeczywistość jest już zupełnie odmienna - każdy, kto wcześniej usłyszał obietnice od zarządu (nie ma znaczenia, który członek obiecuje słowo jest warte tyle samo) przy pierwszej okazji wiążącej się z ich wywiązaniem usłyszy watpliwości i uwagi, co do jakości świadczonej pracy, uzyskanych zysków itp. Itd. I choć po takim akcencie zapał maleje i człowiek czuje się oszukany, to robi swoje dalej w nadziei na lepsze czasy, lepszy humor właściciela... Jednym słowem nadal stara się! Ale przychodzi kolejny raz, kiedy należałoby wywiązać się z obietnicy. I znowu pojawia się problem dla członków... Żeby było bardziej spektakularnie, tym razem zarzuty wyrażone są w sposób obraźliwy i umniejszający zasługom, bo bezczelny darmozjad (tj. Pracownik) śmie się domagać premii, która co oczywiste, się nie należy (dla jasności nie należy nikomu bo nikt jej nie otrzymał przez ostatnie lata). Poza tym można usłyszeć, że każdego można zastąpić, bo na jego miejsce czeka już 10 chętnych. No i nadzieja ma już spore szanse runąć w gruzach... Chęci do pracy maleją, wynagrodzenia (2 tys. PLN netto to bardzo dużo w Cargo, bez względu na doświadczenie i kwalifikacje) nieadekwatne do włożonej pracy i poświęconego czasu nie są w stanie zrekompensować tego wszystkiego, no a szanse na poprawę... Cóż, to chyba oczywiste, jakie są...
Ale do odważnych świat należy! Każdy ma swoj rozum, swoje spojrzenie na świat, swoj punkt odniesienia. A nuż się odnajdzie w Cargo i przekona o czymś zupełnie odmiennym. Zawsze te można przetestować na sobie jak to jest, gdy tzw. prezes wylewa na was pomyje, gdy nie radzi sobie ze swoim kiepskim zarządzaniem i pokazuje kim jest...
Powodzenia i pozdrawiam!
9
bobas 2016-06-02 11:21:55
W CARGO TYLKO STANOWISKA SĄ ZACNE - PŁACA NIE
4
uona 2016-06-17 09:46:05
"nikt jej nie otrzymał przez ostatnie lata"?! To ciekawe, bo ja dostaję regularnie. Premie to prywatna sprawa i nie każdy będzie się tym otwarcie chwalił wśród pracowników, zwłaszcza tych, którzy nie cieszą się powszechnym zaufaniem.
Żeby otrzymać premię trzeba spełniać pewne podstawowe warunki, ale system premii w Cargo działa i ma się dobrze.
eloelo 2016-06-25 07:33:24
Trik świetnie przekazałeś informacje które chyba każdy z byłych pracowników ma na wątrobie a kolejne wpisy to już tylko bełkot popleczników Jacka którzy faktycznie dostają premie za takie wpisy (premia w Cargo = wypłata zasadnicza - kara finansowa za cokolwiek w myśl zasady daj mi człowieka a znajde na niego paragraf+ premia zawsze niższa od kary a to wszystko = mniej niż 2000 netto). Ich szczęście polega na tym że żaden z pracowników już niechce widzieć słyszeć ani myśleć o cargo bo już dawno ten gliniany olbrzym by upadł.
3
Trik 2016-06-25 10:10:22
Taką opinię mógł wyrazić tylko prezes lub wiceprezes firmy, ewentualnie osoba zaprzyjaźniona z ww...
Idąc do pokoju socjalnego można usłyszeć wyłącznie słowa pełne zawodu i goryczy, a temat obiecanych ale niewypłacanych premii jest tak powszechny, że chyba jedynymi osobami, które o tym jeszcze nie mówiły są te wspomniane powyżej.
2
arek 2016-06-25 11:58:06
top świetnie że macie pokój socjalny, chwila relaksu w takiej pracy się przyda. a on jest dostepny ogólnie dla wszystkich pracowników? chciałbym się u was zatrudnić jako Menadżer ds. Projektów Ogólnopolskich
takkk 2016-11-07 23:57:36
Zgadzam się w 100 % !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szok 2016-11-08 00:27:37
Pozytywne opinie to piszą prezesi !!!!! A gdzie są te prawdziwe o wyzysku, kiepskich zarobkach, braku szacunku do pracowników (delikatnie mówiąc bo prawdy by cenzura nie przyjęła) itp ??? To strona dla pracowników nie dla prezesów ! Ludzie nie bójcie się pisać prawdy !!!!!!
1
były pracownik.. 2016-11-25 16:29:36
ZACNE.. to jeden prezes.. zawsze mówił...
M 2016-11-25 16:32:06
Firma.. to ludzie.. a ludzie to Firma. Szkoda że żaden z wielkich Panów tego nie rozumie. Wyzysk, nadgodziny, besztanie pracownika. Początki.. zawsze są miłe.. ale po 1 pensji.. już jest tylko gorzej.

Zostaw swoją opinię o Grupa Cargo Sp. z o.o. Sp.k. - Jaworzno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Cargo Sp. z o.o. Sp.k.