brak logo

Koch Cukiernia

Szczecin

Opinie o Koch Cukiernia

byly pracownik 2011-04-13 04:07:53
Robota jest bardzo miła? ciekawa jestem kto wymyślił taki ciekawy tekst?! pracujesz zwykle 8 godz z czego płacone masz za 7,5, bo jka stwierdził szef "rano ruszacie się jak muchy w smole". Poza tym za barem musisz być 15 min wcześniej tzn już pracujesz 45 min dziennie za darmo!! Zapomnij o jakiejkolwiek przerwie na posiłek a przy wyjściu do toalety od pseudo kasjerki na wyższym stopniu sztucznie zmyślonej hierarhii usłyszałam kiedyś: "a zapytałaś o zgodę? Paranoja. Pracujesz bez wytchnienia pod ciągłą presją i stresie a latemw temp dochodzących do 30-kilku stopni, bo szef systematycznie sciemnia, ze naprawia klimatyzacje i udaje, że jka wcisnie magiczny guziczek na pilocie to bedzie chlodno buhaha.Umowe dostajesz po miesiacu pracy jak już masz dosyć. POlecam dla dziewczyn na diecie-schudlam tam 6 kg w ciagu miesiaca. Mysla=e ze powinna tam zawitac inspekcja pracy
1
Była pracowanica 2012-01-01 20:33:40
Szefowi nie zależy by podpisać z pracownikiem umowę to Ty musisz o to zabiegać dopiero po miesiącu pracy. Każdy pracownik zaczyna pracę od tygodniowego okresu próbnego (6zł/h na rękę) w tym czasie dostajesz materiały do nauki z których przepytują Cię starsze pracownice. Po tym czasie dostajesz 7zł/h (przynajmniej tak było w moim przypadku).

Warunki pracy
są tragiczne, nie ma przerw.. chyba ,że dostaniesz zgodę na pójście do toalety. Brak klimatyzacji. Forma wypłaty w postaci zaliczek, polegało to na tym że co mniej więcej tydzień prosiłaś o zgodę na zaliczkę 200 zł z tym że sama musiałaś pilnować szefa by wypłacił Ci kasę, której jakże często brakowało w kasie.

Atmosfera
Niektóre pracownice uważają siebie za hmm dyktatorów w efekcie jeśli jesteś na zmianie z taką osobą nie masz czasu by odetchnąć w dodatku pracujesz pod napięciem, Dużo sprzątasz mniej się uczysz,
Ogólnie szczerze i nie polecam i zapraszam PIP do Kocha .
3
była pracownica 2012-09-20 18:36:13
Miałam \"przyjemność\" pracować w cukierni & kawiarni przy ul. Wojska Polskiego. Ogólnie odradzam tam dostać się do pracy. Pierwszy miesiąc to miesiąc okresu próbnego pracuje się tak jak było w moim przypadku i paru innych za 500 zł po 6h dzień w dzień .Jeśli chciałam wolne to musiałam się przypominać a po dniu wolnym jak przyszłam to były do mnie jakieś pretensje . Musisz prosić o wypłatę gotówki w zaliczkach bo inaczej ci nie wypłacą. To dziwne że taka duża firma jak W. Koch takie problemy ma. Produkty które tam miałam sprzedawać osobiście bym ich nie kupiła. Wole iść do jakiegoś supermarketu i kupić sobie jakieś ciastka. A ciasto sama zrobić w domu. Ogólnie nie polecam tam pracować duży wyzysk człowieka.
2
była pracownica 2015-02-19 21:42:31
Pracowałam w kawiarnio- cukierni koch. Praca nie wymaga specjalnych umiejętności. Szefowie zabierają napiwki i jeszcze maja pretensje ze jest za mało, pracujesz za 60 zł dziennie i zapomnij o dodatkach i premiach. Czasem trzeba zostać po godzinach za darmo. Szef często przypierdala się o byle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystko zależy od jego humoru, który notorycznie psuje mu jego "narzeczona".
O wolne trzeba się prosić i przypominać codziennie, bo szef ma problemy z pamięcią. Szef ociera się o każdą dziewczynę (niby nie chcący)...
Co chwilę następuje zmiana pracowników, jedni wytrzymują kilka dni najlepsi kilka miesięcy. Szef nie uczy nowych pracowników, zrzuca ten obowiązek na starsze pracownice w efekcie więcej sprzątasz niż się czegokolwiek uczysz.
W pracy nie przysługuje ci przerwa, co najwyżej postoisz chwile jak nie ma klientów i szefa, w innym przypadku pracujesz 8h bez przerwy.
Ogólnie praca wykańczająca psychicznie, więc nie polecam.
2
Grażyna 2016-01-23 13:30:14
Szukam osób które tam pracowały?
3
szczecinianka 2016-04-29 16:30:49
Litka masz racje to słodka wizytówka Szczecina. Mają pyszne ciasta i torty i są przyjaźnie nastawieni na ludzi. Te opinie to tylko jakaś ściema, ktoś kto jest z personelu źle nastawiony to tak zawsze będzie. Super personel na Jagiellońskiej, potrafią zachęcić pomoga w wyborze. Lubię tam kupować. Polecam.
1
zawiedziony klient 2016-07-31 20:04:05
Nie mam zastrzeżeń co, do cukierni na Wojska Polskiego, wieloletnia pracownica jest uprzejma i sympatyczna. Zjeb...zamówienie tortu to przecież nie wina tejże Pani. Mało tego ratuje potem im [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak tylko może. Co do kawiarni...to już jeden wielki syf. Osoby tam pracujące nie mają pojęcia ani o obsłudze klientów, z porządkami też nie są na "Ty". Lubiłam chodzić tam na kawę, gdy pracowała tam bodajże Pani Klaudia. Kawa i desery były naprawdę smaczne, a na jej zmianie nigdy nie spotkałam się z brudem. To był jedyny rzetelny pracownik kawiarni Koch. Teraz lokal na Wojska Polskiego to jeden wielki syyyf!. Miesiąc temu przyjechał do Szczecina znajomy, którego rodzice wychowali się w naszym pieknym mieście, co święta zamawiali ciasta "od Kocha". Byli bardzo rozczarowani pijąc kawę, która koło kawy nawet nie stała. Desery były przyrządzone ze spleśniałych owoców. Koło swojego stolika zauważyli małego karaluszka.... rozmowa pracownic też do idealnych nie należała. Nie potrafią współpracować, wiecznie kłótnie. Brak wzajemnego szacunku. Ale od kogo mają się go uczyć skoro nawet ich pracodawca nie wie co to szacunek...
To naprawdę przykre, że to, co wypracował pan Waldemar jest niszczone przez jego synów, synową oraz przez kobietę, która bardzo chciałaby należeć do rodziny...
3
Klient 2016-10-17 22:41:38
Opinia rozczarowanego klienta ,

ostatnio zamowilam tort cytrynowy w cukierni przy ul.Wojska Polskiego w Szczecinie .Tort optycznie byl bardzo ladny natomiast smakowo nie zachwycal - wrecz rozczarowal . Szkoda , poniewaz mial byc prezentem na ktory solenizantka bardzo sie cieszyla . Tort byl przede wszystkim bardzo suchy , biszkopt niczym nie nasaczony , o gorzkawym smaku , smietana byla jakby "plastikowa " , zbita i po prostu niesmaczna - relacja ceny torta (60 zl.) i jego smaku nieadekwatna .

Zaluje ale wiecej z Panstwa oferty nie skorzystam .
1
Zostaw swoją opinię o Koch Cukiernia - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Koch Cukiernia