brak logo

Seko S.A.

Chojnice

Opinie o Seko S.A.

regional sales manager 2011-12-01 00:59:26
potwierdzam (usunięte przez administratora) firma zero jakichkolwiek standartów racjonalnej polityki stanowczo odradzam!!! współprace szkoda nerwów
3
hmmm 2012-03-14 10:31:17
a co to u was zwolnienia były że tylu ludzi przyjmują???
Negocjator 2012-08-14 21:12:17
Najważniejsze to wynegocjować odpowiednie zapisy na umowie. Ta firma wypłynie na powierzchnię bo podnosi się z kolan. Odbudowuje lub buduje kadrę sprzedażową pomimo tego, że inni redukują. Im więcej polskich firm tym lepiej. Seko musi wypracować sobie nowy wizerunek szyty na miarę XXI wieku i roku 2012. Czy nowa kadra da radę to czas pokaże. Zobaczymy słupki sprzedaży od września do końca roku.
von Nogaj 2014-12-15 10:44:48
Moim zdaniem ta firma ma już najlepsze lata za sobą. Stare przysłowie mówi ,że o sile firmy stanowią ludzie i tu Seko ma ogromny problem !
Inni ludzie tworzyli inni ludzie "zarządzają ", Nie ma ludzi nieomylnych i wg mojej oceny ta spółka i jej wyniki będą szły w dół. Seko nie ustawia się do rynku , nie widzi rynku i wreszcie popada pod grzech największy ...familijny styl nadzorczy jest bezdyskusyjny czyli zły i nieefektywny. Konkurencja nie próżnuje , Seko okopało się w przeszłości i w niej tkwi. Ludzie widząc nadzór z pozoru biznesowy przychodzą tylko do pracy a nie popracować dla dobra spółki. Markowanie zarządzania poprzez wynajmowanie doradców hobbystów jest uspokojeniem sumienia zarządu a nie celem i wektorem rozwoju....szkoda ale nie wróżę dobrej przyszłości. W modelu francuskim czy szwedzkim docenia się siłę i promuje firmy rodzinne w Polsce same takie firmy skazują się na porażkę. Panowie trochę pokory : )
9
szukacz 2015-05-13 20:10:26
Czy ktoś może powiedzieć jakie są warunki pracy jako zwykły ph bo opinie są raczej negatywne jeśli chodzi o kadrę regionalnych szczególnie na Łodzi?
ivo 2015-09-23 14:28:04
W Łodzi nie ma już wolnych etatów
Alff 2015-09-27 18:46:24
Firma posiada dobre,szerokie portfolio produktów,natomiast zarządzanie i traktowanie ludzi to inna sprawa.Szczególnie regionalna p.Łucja na łódzkie,mazowiecki,lubelskie powinna iść na kursy zasad dobrej kultury i szacunku wobec pracownika.

Gdyby nie ona to nie byłoby tak żle,ale jak ktoś jest chamem i nie ma pojęcia o zarządzaniu ludźmi to nie mamy o czym rozmawiać.
2
tata 2016-01-12 19:57:20
hej, czy to prawda że szukają RKS in. na Kielce i Radom? CZy moze ktoś napisać jaki teren ta osoba ma obsługiwać i co się z nią stało?
były pracownik 2016-01-13 20:26:04
Nie wytrzymał presji. daj sobie spokój i jeśli masz doświadczenie to szukaj jakieś spokojniejszej firmy. Tutaj jest cyrk na kółkach.
3
Daria_K 2016-02-16 14:45:36
A ile może zarobić w tej firmie przedstawiciel handlowy ? Jaka atmosfera w pracy ?
adamnawerty 2016-03-05 03:44:58
Witam,

mógłby ktoś napisać jakimi autami jeżdżą handlowcy? Słyszałem, że Punto albo Fabia. Wie ktoś z których roczników?

Pozdr
aa 2016-03-07 11:16:29
Fabia z gps, po pracy płacisz za kilometry. Ciężka robota za głodową pensję.
3
z 2016-04-27 16:46:06
Za nędzne grosze nikt nie pójdzie robić na sieci ! 12 wizyt dziennie z dojazdami zajmuje o wiele więcej niż 8 godzin pracy.
3
Ochotnik 2016-06-29 18:07:44
CZY TO PRAWDA ZE SEKO MA W ZESPOLE RKS a BLASZCZYKOWSKIEGO???? Podobno podaje swietnie bokami az bramkarz prezes na lawie siadl???? I WSZYSTKO JASNE:):):)
1
fish 2016-07-13 09:58:49
Spędziłem w tej firmie lat wiele i powiem jedno - to już nie jest to Seko...... Pracuj dobrze, bo praca jest wartością ale nie ufaj i nie wierz zarządowi. Nigdy, pracuj efektywnie dla firmy i nie dawaj wiary - nigdy..
4
ivo099 2016-07-25 21:39:33
Brak pomysłu na prowadzenie firmy, zarządzanie. Marketing leży. Co kilka - kilkanaście tygodni zmiana strategii. Premie zabierane wstecz ( ogólnie premie w seko wkrótce będą jak Yeti- niby każdy wie, że istnieje, ale nikt go nie widział)- wkrótce będą zupełnie nie do zdobycia.
Handlowcy- zatrudniani a za chwilę nowy pomysł zarządu- zwalniamy.
Boki? Faktycznie! Błaszczykowski i Lewy w jednym.
Jedyny plus to wypłata na czas.
Jako były pracownik- odradzam! Szkoda nerwów, bo to cyrk na kółkach!
6
ivo099 2016-08-04 07:53:15
Ki akunt która to wymiana na stanowiska KAM-a w ciągu roku? Zdaje się, że trzecia xD nikt tego nie ogarnie, bo zarząd na to nie pozwoli. Zarzad tj ludzie bez żadnego doświadczenia w handlu- od małego wychowani na dywaniku w biurze tatusia i kompletnie nie znający realiów rynku. Ich głowny cel, to oszukiwanie. Pracowników, klientow. Bajze. I tyle
3
kaszub 2016-08-05 11:35:56
Spróbuj jak się dostaniesz to nam powiesz jak było i czy te wszystkie opinie to wylewane frustracja zwolnionych pracowników czy prawda . Ale powiem Ci, że to wszystko prawda bo mamona się liczy a nie człowiek Ty masz się narobić a nie zarobić bo to prywatny folwark więc zastanów się 2 razy
6
ivo099 2016-08-08 17:24:48
Opieka medyczna? Od kiedy? A nawet jesli to np pakiet w pzu (a chyba nie muszę tłumaczyć jakie powiązania mają seko i pzu) to koszt 50pln/mc.
Ngi- z całym szacunkiem- pracownik, który nie ma stabilizacji emocjonalnej (a na to w seko nie ma co liczyć) czy będzie piąty, czy dziesiąty na danym stanowisku - nic nie zmieni na lepsze.
Owszem, możesz iść-zaznaj tego miodu xD
A potem koniecznie nam opowiedz czy widziałeś Yeti (czytaj premię) :-)
5
ivo099 2016-08-09 19:57:33
@ertg Ty tak z nudów tu zaglądasz tak regularnie, czy starasz się wybielić oblicze tego cyrku? XD
1
Nowak 2016-08-25 15:30:58
Dawno tutaj nie zaglądałam ale widzę że się posypało . Kiedyś tam pracowałem i widzę że się nic nie zmieniło haha odradzam szkoda czasu
5
ivo099 2016-08-30 22:21:31
df potrafisz czytać?
Zainteresowany 2016-09-01 08:14:32
ivo099 widać że masz wiedzę, więc proszę o szerszą opinie na temat firmy i ludzi.
Firmę budują ludzie, więc patrząc na wyniki to nie powinno być chyba tak źle.
Proszę o pomoc .
ivo099 2016-09-03 18:26:30
Poczytaj wcześniejsze opinie. Wszystko to prawda.
344 2016-09-05 21:18:57
mam nadzieje ze atmosfera dopisuje bo dla mnie to jest mega wazna przynajmniej..przecież tam wlasnie w pracy spedza się dużo swojego czasu wiec relacje poiwnny być przyjacielskie w takiej atmosferze szybicje czas plynie i jest lepsza efektywność tez
Zostaw swoją opinię o Seko S.A. - Chojnice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Seko S.A.