brak logo

Lotos Paliwa Sp. z o.o. Stacja Paliw nr 206

Gniezno

Opinie o Lotos Paliwa Sp. z o.o. Stacja Paliw nr 206

ona 2011-10-27 11:32:56
było fajnie ale do końca lipca jak pracowała stara załoga, super ludziska.
ciacho 2012-04-17 12:04:03
to nie chodzi o ekipę bo ekipa teraz tez jest kilka ludzi którzy tworzą dobra ekipę i ludzie ich lubią tylko chodzi o szefostwo z tego co mi wiadomo na stacji nie maja tak dobrych pieniędzy na inny stacjach maja dużo więcej a robią mniej od tych na lotosie szefostwo nie umie gadać z pracownikami tylko widać ze ich stresuje jak tylko są to ci sami ludzie jak pojawia się tylko szef lub ich szefowa od razu zmieniają się żeby tylko powiedzieć cala ich regułkę bo potem jest nie milo jak nie powiesz jestem ich stałym klientem wiec wiem jak oni się zachowują jak nie ma szefostwa ich kierownictwo na stacji to są po zadni ludzie podejdą porozmawiają z klientem taka normalna atmosfera do której chce się wracać na ta stacje. A i proszę o zrobienie coś z wysoka blondynka o długich włosach jest irytująca i nie kompetentna klient lotosu dla tej zgranej ekipy daje ocenę najwyższa
1
xxx 2012-05-28 14:44:10
blondi jest super!!!!!! fajna i miła dziewczyna!!!! [usunięte przez moderatora]
ciacho 2012-07-10 22:37:14
z tego co mi wiadomo robia tam 2 blondynki teraz [usunięte przez moderatora] a. a z tego co mi wiadomo znowu szykuje sie zmiana na stacji lottos mam nadzieje ze na dobre :)
xxx 2013-01-02 14:35:53
Ludziska jakie sa tam zarobki bo staram sie o prace. Warto marnować czas.
lol@2 2013-01-04 19:55:01
powiem tak [usunięte przez moderatora] pracowalem tam godzinke albo nawet nie odrazu poszedlem do chaty oczywiscie pracownicy opowiedzieli mi ze maja marna kase premi nikt nie widzial na oczy!!! oczywiscie teraz zmienil sie wlasciciel z tego co slyszalem ale mam tam kumpla i mowi ze bagno takie samo:P
lol@2 2013-01-04 19:58:43
poszedelm do chaty bo za taka kase jestes niczym latasz ze zegarkiem co godzine do kibla zeby go umyc i podpisac liste kosisz trawe obsluga klienta mycie wciaz tego samego regulki 100% i oszczednosc na workach od smieci zawsze musza byc te same bo oszczednosc 1 klasa:P
ex klient 2013-01-04 20:05:51
najlepsza obsluga byla od poczatku roku 2012 milo tam bylo jezdzic ale potem zaczeli zmieniac sie pracownicy. Juz tam nie odwiedzam tej stacji!!
xxx 2013-01-17 20:45:50
Dzięki za informacje.
:):):) 2013-02-13 11:34:27
Ta stacja to jedno wielkie bagno,ludzie którzy tam teraz pracują to sami donosiciele,brak słów,
Z daleka od tej stacji,
zarobki,pożal sie boże,premia to fikcja,a wymogi jak na zarobki 2000pln,min.Jesli ktoś lubi pracować pod ciągłym okiem kamer to powodzenia.Nie polecam tej pracy nikomu.
1
! 206 ! 2013-03-12 23:11:23
całkiem się zgodze !pod stałym okiem kamer -lecz jesli ktoś ma cos na sumieniu to się boi kamer ! CO do pensji to sie okaże czy jest marna
b 2013-06-26 22:26:44
Pensja kierownicza moja 2000 brutto i gdyby nie to, że nie mam wyjścia to uciekłabym z tego szamba....
b 2013-06-26 22:28:42
dotyczy to oczywiście innej stacji Lotos nie wiem jak na 206
lollollolol 2013-07-11 00:47:15
Nie polecam !!!!!! szkoda gadac ............... !!!!!!
Qx 2013-08-30 22:31:51
Zarobki mogły by być wyższe, ale czy gdzieś dziś płacą więcej? Póki co fajna atmosfera i spokojna praca. Zobaczymy co będzie dalej.
pracownik stacji 2014-12-01 18:44:51
( usunięte przez administratora ) firma. niedość ze mają jakies swoje bez sensu standardy to wynajmują menadzerów którzy wykorzystują swoich pracowników a sami kosza konkretna kasa.Dziadostwo, dziadostwo i jeszcze raz dziadostwo.
mikos 2015-01-31 05:57:09
jak to jest z tym zatrudnianiem do pracy na stacje co? czy pfererują studentów jakoś bardziej niż zwykłych ludzi, czy raczej nie ma to znaczenia? tak się zastanawiam właśnie że może by spróbować swojej przygody w lotosie tylko wiadomo, że będac studentem potrzebuje elaastycznego grafiku, czy mogę takiego tu oczekiwać?
Tomek 2015-02-06 20:12:14
z tego co wiem to ajent ma ok 2500 zł od stacji plus premie jak wyrobi normę dynamica to 300 zł jak target paliwowy to 300 zł jak audyt to 500 zł i jak sklep to ok 1000 zł wszystko trzeba wyrobić i wszystko to kwoty brutto . Jak wyrobisz wszystko to ajent dostaje ok 5500 brutto. Jak nie ma kilku obiektów to syf.... odpowiedzialność za towar ludzi itp.... to jak pracownik ma zarobić więcej niż 2000 skoro ajent ma grosze
3
MD 2015-02-26 18:56:14
9 ZŁ Brutto za godzinę plus premia za wyrobienie indywidualnego TARGETU 100 zl brutto. Wnioski pozostawiam wam, pozdro :)
Janek 2015-03-15 10:56:31
Za wyrobienie wszystkich targetow sprzedazowych (tk, paliwo itd.) ajent dostaje 1500 (tabela wisi u ajenta w biurze), Chyba, ze przez miesiac sie cos zmienilo od kad tam nie pracuje. Nasz ajent dostawal maile z przelewami na kwote okolo 40-48 tys. (za stacje gold) i 16-24 tys. (za te mniejsza). Nie wiem, czy z tej kwoty musi oplacac pracownikow, bo pewnie tak jest, ale kasy i tak sporo zostaje skoro prowadzac tylko stacje bylo go stac na nowy dom i 2 samochody po 140 tys. za gotowke w ciagu 5 lat. Kiedys wygadal sie, ze za polecane produkty dostajemy jako stacja 1-2 zl, a z paliwa "jedyne" 10-20 groszy (paliwa sprzedawalo sie po 180-250 tys. litrow. Wnioski nasuwaja sie same.
Janek 2015-03-15 10:56:42
Za wyrobienie wszystkich targetow sprzedazowych (tk, paliwo itd.) ajent dostaje 1500 (tabela wisi u ajenta w biurze), Chyba, ze przez miesiac sie cos zmienilo od kad tam nie pracuje. Nasz ajent dostawal maile z przelewami na kwote okolo 40-48 tys. (za stacje gold) i 16-24 tys. (za te mniejsza). Nie wiem, czy z tej kwoty musi oplacac pracownikow, bo pewnie tak jest, ale kasy i tak sporo zostaje skoro prowadzac tylko stacje bylo go stac na nowy dom i 2 samochody po 140 tys. za gotowke w ciagu 5 lat. Kiedys wygadal sie, ze za polecane produkty dostajemy jako stacja 1-2 zl, a z paliwa "jedyne" 10-20 groszy (paliwa sprzedawalo sie po 180-250 tys. litrow. Wnioski nasuwaja sie same.
tOMEK 2015-03-19 14:48:14
wątpię czy ktoś z ajentów takie pieniądze widział na oczy . co o przelewów to kwota zapewne brutto a vat z faktry od lotosu trzeba zapłacić. Po za tym 60 tys. zł minus podatek to jakieś 48 tys. a pracowników pewnie 11 każdy po 1750 zł plus składka rentowa 450 plus premia plus coś dla kierownika plus coś na środki czystości, naprawy wymiany itp. i w sumie wychodzi tak sobie. Jak za drugą dostaje tylko 24 no to coś z tej większej musi sobie zabrać z budżetu. Powiem tak jakby to rzeczywiście było tak to myślę że co chwilę nie szukali by AJENTÓW A OGŁOSZEŃ MASA
Tomek 2015-03-19 14:50:04
a tak swoją drogą ile razy wyrobiliście wszystkie plany i tk na 100%? może macie super stację ale myślę że nawet tych 1500 ajent często nie widział
@206 2015-03-19 16:45:04
Witam .jeśli chodzi o te stację to targety są fałszowane przez niby szefową p.Ilonę ( otrzymują ją najbliższe osoby zaprzyjażnione ).a za godziny nocne jest dodatek do stawki podstawowej + 0.89 zł .Ale nie-polecm tam pracy -szkoda czasu .A mimo tego przepisy BHP i PPOŻ są łamane na kazdym kroku ,jak i kodeks pracy .
Co najgorsze to oszukuje pani szefowa na wypłacie .
2
Janek 2015-03-20 15:48:50
Za srodki czystosci i utrzymanie stacji (kupno zarowek itd. itd.) ajent dostaje zwrot na podstawie faktury. Moja opinia zostala napisana na temat innej stacji, bo o samej pracy na lotosie nie ma nigdzie tematow.
Na mojej stacji dostawalo sie najnizsza krajowa + dodatek nocny (6h pory nocnej +20% do kwoty brutto, czyli grosze) + 10-50 zl ekwiwalent za pranie. CO 3-4 msc nadgodziny (najwiecej dostalem 2100 zl - przez 3 msc zrobilem ponad 600h). Jako "zastepca kierownika" (czyt. ajenta) otrzymywalem 200 zl wiecej, niz inni. W praktyce ajent przyjezdzal na stacje 2 razy w miesiacu, a na mojej glowie bylo wszystko + obsluga na kasie. Nie warte tych pieniedzy, nawet z "lewizna".
Co do przelewow to 48 tys. (11 pracownikow) otrzymywal na konto od glownej ksiegowej. 24 tys. otrzymywal za optime zatrudniajac 4 pracownikow + kierownika. Nigdy nie pytalem co z tych kwot ma oplacac, a co zostaje, bo nie powinienem miec wgladu do prywatnych maili.
Pozdro.
Janek 2015-03-20 15:57:47
Druga rzecz - gdzie szukaja tych ajentow? Jakbys mial jakakolwiek wiedze na temat sieci stacji lotos, kierownikach obszarow, regionalnych itd. to inaczej bys sie wypowiadal.
Z dlugoletnim stazem pracy, wyzszym wyksztalceniem, wkladem finansowym (na stacje gold 100 tys, optima 50 tys.) skladalem aplikacje na ajenta 10 razy. Nigdy nie wzieto mnie nawet na rozmowe. Sam szkolilem 2 nowych ajentow, ktorzy skonczyli liceum i nigdy nie pracowali na stacji, a jak sie pozniej okazalo obaj znali kierownika regionalnego, przypadek? Nasz ajent rowniez mowil, ze cala ta rekrutacja, ogloszenia na tablicach pracowniczych itd. sa tylko dla picu.
wytrwały 2015-03-23 23:08:43
Ktoś tu ma nieaktualne informacje. Dodatek za godziny nocne jest od dwóch lat wyższy, "zaprzyjaźnieni" pracownicy już się wykruszyli, za to Ci zatrudnieni przez poprzedniego ajenta są nadal i fajnie się z nimi pracuje. Premie zawsze wiszą na tablicy z opisem ile i za co, a te przyznawane za wyniki są zawsze na podstawie danych przysyłanych przez Lotos codziennie. Każdy wie o co walczy i ile mu brakuje. A kodeks pracy? Na tej stacji to ajentka zna go chyba na pamięć i nawet nie można dorobić. Poza tym Ci zwolnieni już nie raz nasyłali różne kontrole i wszystko było ok. Kasa faktycznie marna nawet z premią i rodzinę ciężko z tego utrzymać, ale dzisiaj chyba tak jest w większości korporacji. Szkoda tylko, że Ci co się skarżą nie pomyślą, że kiedy oni na nockach czytają gazety albo śpią to inni i tak muszą odwalić ich robotę. Dużo spokojniej się pracuje kiedy wszyscy robią co do nich należy.
Tomek 2015-04-20 08:41:43
Janku - od kilku lat nie ma już wkładu finansowego. Nowy ajent może mieć tylko jedną stację i jest już nie managerem tylko kierownikiem stacji na samozatrudnieniu. Kasa jest już mniejsza. Faktury są ze wszystkim. Musi mieć akceptację KO na wydatki po stornie Lotosu nie po stronie Ajenta tj. środki czystości, drobne wydatki typu kran czy też materiały biurowe. "Lewego już nie ma od zeszłego roku. Starych ludzi pogonili. Może nie nadawałeś się na to stanowisko. Zaraz jak ktoś się nie dostanie to szuka dziury w całym spiskowe teorie dziejów. Po za tym ładne zabezpieczenie z tej mizernej pensji posiadasz. A tak na marginesie jak wy w 4 na stacji wyrabiacie? Przecież to nie jest możliwe -osoby pracujące na stacji wiedzą to... Myślę że po prostu tam jeden kroi drugiego. Ajenta koncern itd..... Też byłem zastępcą , zmyłem się widząc ile ma mój szef. Jeśli on tyle zarabia no to nie ma już przyszłości bo ja za takie groszę nie chcę szarpać się z PIP, Zusem, Skarbówą i przede wszystkim ludkami z LP ze srebrnych fordzików
1
Tomek 2015-04-20 09:04:12
48 tys z Vat. Od tego jak z każdej faktury trzeba Vat odprowadzić . Więc zostaje już 39 tys. powiedzmy że 11 x 1750 zł plus 50 za pranie plus składki rentowe od każdego plus ewentualna premia dla ciebie 200 zł więcej netto to jakieś 325 zł brutto . Więc pensja podstawowa zgodnie z kalkulatorem płac PiP wynosi 2173,23 zł (w przypadku gdy ty masz 1750 brutto) jest coś takiego jak koszty po stronie pracodawcy. czyli 24000 zł za samą bazę ale są jeszcze premie urlopy,zwolnienia, macierzyńskie itp. za to dodatkowej kasy nie dostaniesz. Do tego dodatek nocny niech to będzie mizerna 100 zł czyli już mamy 2294 zł przy założeniu 1750 plus 50 za pranie plus 100 za dodatek nocny i to kwoty brutto. a teraz premia każdy niech dostanie tylko 100 zł brutto. Przy tym założeniu to 2000 zł brutto czyli pracownik dostaje jakieś 1459 zł netto. To by się zgadzało ale pracodawca płaci ponad 2414 za osobę. To daje kwotę 26890 zł i nie liczyłem zwolnienia, urlopu, macierzyńskiego. Teraz ty dostaniesz trochę więcej z prowadzącym i nagle wychodzi że u ajenta co miesiąc ubywa 28000 zł a pensje naprawdę mizerne przyznacie. Za te pieniądze trzeba ludzi ubrać , szkolić , na badania kierować. Z tych 39000 co zostało odejmijmy kasę na wywóz nieczystości, środki czystości, środki do biura czyli papier zszywki, taśmy, powiedzmy że mamy 37500zł . Po 300 zł na każdą rzecz. U nas sam wywóz śmieci kosztuje 800 zł z wynajęciem 3 pojemników. czyli teoretycznie mamy 7500 zł ale tylko w teorii bo ajentem nie byłem i pewnie o kilku opłatach zapomniałem, niech nawet zostanie te 7000 zł brutto. Pracodawca płaci ok 1350 zł Zusu bo ma większy (tylko pierwsze dwa lata 600 zł). minut inne składki pozostaje gdzieś 4500 zł. Ale kwota bazowa 48000 zapewne jest ze wszystkimi premiami. Jak ich nie ma no to zaczyna się problem i kombinacje bo może okazać się , że ajentowi na koniec zostaje 2500 za obiekt. Sam zadaj sobie pytanie czy za taką kasę nie lepiej iść na etat gdzie indziej.
JanKowalski 2015-08-28 09:44:07
Smutno przyznać, ale firma padła na pysk. Za prezesowej Hanki myślano o ludziach. Odkąd urzęduje ten burak Lisowski w tej firmie jest wyzysk i szmacenie ludźmi. Ciężka praca za psie pieniądze. Wymagają dosłownie cudów. Powywalali ludzi pracujących wiele lat znających biznes jak własną kieszeń. Teraz na stacjach urzędują ludzie, których da się zastraszyć. Na tym polega współpraca z ajentem. Cała odpowiedzialność za obiekt spoczywa na ajencie, za wszystko. Śmieszna firma tak zwyczajnie...było mi dane tam pracować 10 lat więc, wiem co mówię... Może kolejne wybory wygra PIS i wtedy w końcu wymienią prezesa to się coś zmieni. Oby... bo przez 5 lat było fajnie. Kierownicy obszaru konkretni, dało się współpracować, a później coraz to tępe strzały, co to nawet nie wiedzieli na czym budżet bazuje.
Klara 2016-07-28 22:45:24
Nocki są więcej płatne:)
czerstwy kazik 2016-09-15 11:35:53
nocki platne ?? chyba jak se sama doplacisz do tej nocki
DW 2016-11-12 20:27:36
Więcej nie dostaniesz jak 1300 1400 zł. Promują polską reprezentację piłki nożnej a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wielki płacą jak nie powiesz zjebanej formułki do tajemniczego klienta to masz upierdolone 200zł z wypłaty. Banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i złodziei
Zostaw swoją opinię o Lotos Paliwa Sp. z o.o. Stacja Paliw nr 206 - Gniezno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lotos Paliwa Sp. z o.o. Stacja Paliw nr 206