Shell Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 197 ocen.

Shell Polska Sp. z o.o.
2 197 6 1

Opinie o Shell Polska Sp. z o.o.

Była klientka shella

Akurat odnośnie stacji na ligockiej w Katowicach to w pełni się zgadzam że pracuje tam banda chamów. Kiedyś miałam sytuację że świeciła mi się lampka oznaczająca brak oleju i poprosiłam pracownika który zamiatał kawałek dalej czy mógłby mi pomóc a on bezczelnie odpowiedział "a nie widzi Pani, że jestem zajęty?" Poszłam więc zapłacić za paliwo i spytałam przy kasie czy mógłby mi ktoś pomóc i kierownik odpowiedział "a co, my jesteśmy mechanikami czy co?" Nigdy więcej tam nie zamierzam tankować.

Skuty
@Była klientka shella 27.11.2016 14:15

Polecam wrócić do Izraela !

Kierownik Stacji R
@Skuty 08.08.2018 08:58

Takich jak Ty i opisana obsługa powinno eliminować się ze stacji. Bo właśnie takie zachowania powodują to ,że klienci odchodzą. A później wylewanie żali, nie ma premii, pensja słaba.. Średnio inteligentny człowiek na stacji jest w stanie sprawdzić olej... mało tego go sprzedać!!!! Za sprzedaż oleju jest premia. Kierownik (usunięte przez administratora) i tyle a co za tym idzie i pracownicy :-(

te371
@Kierownik Stacji R 12.09.2018 21:09

Zgadzam się , ze nie powinien tak chamsko reagować w miarę możliwości pomóc etc. tylko że sa klienci którzy wręcz wymagają, aby dolewac im płynów itp. Tak jak rzeczony kierownik wspomniał pracownicy stacji nie są mechanikami, często nie mają wiedzy nawet którą można posiąść poprzez gazetki motoryzacyjne etc. bo nie jest to im do niczego potrzebne de facto. O tym co oznacza "lampka alladyna" uczą na kursie prawa jazdy i sorry ale kierowca nawet jeśli jest to kobieta powinien to wiedzieć i jak najszybciej skontaktować się z warsztatem.

Były pracownik

Praca jak każda inna ale z wieloma wyjątkami tu jesteś kasjerem podjazdowym kucharzem sprzątaczem dokladaczem towaru w jednej sobie zarobki jak ja dzisiejsze warunki i obowiązki bardzo małe w zależności od kierownika 2100 brutto do 2500 plus jakaś premia ale niewielka 100 150 zł masa obowiązków i popedzanie o sprzedaż szlachetnych paliw i top produktów wieczne wizyty tm oraz innych zwierząt z centrali sprawie że trzeba nawet trawniki malować na zielono jezel9 się zastanawiasz nad pracą w tej instytucji dajcie sobie spokój nie warto zwłaszcza w Krakowie

Ula

Shell Rybnik Budowlanych Praca po 12h Wszystkie święta i niedziele za 1530 netto( i nie wierzcie w premie ) Sprzątaczka -mycie ubikacji po czyimś stolcu potem kucharka fast foodu Kasjerka- tylko nie pomyl się po 12 godzinach w nocy bo pokrywasz straty z własnej kieszeni Jak jesteś sama na stacji a zdarza się to często zapomnij o przerwie bo stacji nie zamkniesz Zyczę powodzenia wszystkim nowozatrudnionym pozdrawiam

Lewy 300
@Ula 20.08.2018 16:23

To po co tam pracujesz .Nikt nikogo tam nie zmusza do pracy.Dobre czasy się skończyły .Szukać lepszej roboty i nie w handlu.Zarobki o których piszesz to poniżenie. U nas to troszkę więcej płacą ale to samo z robotą plus roboty kierownicze rozliczanie , zamawianie towaru ,przyjmowanie robienie zdjęć kibla expresu kiełbas i bułek.Pomijam już robienie w h-a z statystyki. Czas spierd...ć.

luki
@Ula 20.08.2018 16:23

zgadza sie pani Urszulo...najpierw czyscimy toalety i to szybko a potem expresem robimy hot doga-byle szybko bo klient sie moze obrazic i skarge napisac...a bron boze zwroc uwage klientowi ze nabrudzil w toalecie albo nie posprzatal po sobie-skarge napisze a durny Tm bedzie zadal wyjasnien..jak mogl pracownik zwrocic uwage klientowi...przeciez pracownik to smiec...

Ula
@Lewy 300 20.08.2018 17:45

Właśnie znalazłam prace w ochronie za 1530 zł siedze i nic nie robie i co ważne 8h

aaaaa
@Ula 04.09.2018 14:51

pogratulować ambicji... ale pewnie 500+ jest to po co.... życzę emerytury...

Ula

Shell Rybnik Budowlanych Praca po 12h Wszystkie święta i niedziele za 1530 netto( i nie wierzcie w premie ) Sprzątaczka -mycie ubikacji po czyimś stolcu potem kucharka fast foodu Kasjerka- tylko nie pomyl się po 12 godzinach w nocy bo pokrywasz straty z własnej kieszeni Jak jesteś sama na stacji a zdarza się to często zapomnij o przerwie bo stacji nie zamkniesz Zyczę powodzenia wszystkim nowo zatrudnionym pozdrawiam

Joanna

@Jeremi, czy w dalszym ciągu pracujesz w Shell Polska? Jaki typ umowy został Tobie zaoferowany? Czy pracujące weekendy były dodatkowe płatne? W jaki sposób ustalany był grafik na dany miesiąc? Myślę, że Twoja wypowiedź może być pomocna dla osób zastanawiających się nad pracą w Shell Polska.

.
@Joanna 29.06.2018 02:49

Weekendy i święta nigdy nie są dodatkowo płatne. Nowi pracownicy na umowie zleceniu zarabiają więcej niż starzy pracownicy. Shell wogole nie dba o pracownikow stacji.

hyyyy
@Joanna 29.06.2018 02:49

jakie dodatkowo płatne weekendy? jakie dopłaty na dojazdy do pracy? jakie dodatki za święta? dajecie na to pieniądze? nie ośmieszaj się dalej!!!

Pikasao
@Joanna 29.06.2018 02:49

Ty Dzoana a na którejkolwiek stacji pracownicy są pracownikami Shell Polska??????

Ktoś
@Pikasao 31.08.2018 18:08

i to jest pytanie "klucz"! Ona nawet nie ma pojęcia gdzie ludzie pracują :-) brak słów :-(

Kot
@Joanna 29.06.2018 02:49

Ludzie robia po 10 lat bez żadnych podwyżek. To pokazyje wasz profesjonalizm ????????????

Kot

Najniższa krajowa, premie smieszne albo ich brak. Zapieprzanie w swieta , niedziele. Noce, upierdliwi, agresywni klienci. Oszczędzają na etatach i (usunięte przez administratora) sie za dwie osoby. Podjazd, kasa , "gotowanie" , sprzatanie , dostawianie, koszenie,mycie. Wszystko jednym slowem. Firma w ogole nie dba o pracowników.

PK
@Kot 28.08.2018 16:22

Nie dba i nie będzie dbać dopóki będą mieli na swoich stołkach osoby które nie maja zielonego pojecia o tym jak wyglada praca na stacji. Doskonale znają problemy stacji mowa o TM-ach ale dopóki się jakoś kręci to się kręci. Prośba do osób pracujących jeszcze na stacjach zacznijmy traktować ich w taki sam sposób z takim samym szacunkiem jak oni traktują nas. Powiedzcie jak i was z obstawa załogi? Macie problemy i ciagle zmiany w grafikach?

Kot
@PK 31.08.2018 17:58

Tak naprawdę brakuje 1 moze 2 etatow więcej. Przecirz ludzie choruja , maja sytuacje losowe. Nie mowiac ze i tam robimy ni3 raz za dwojkr

Ula

Shell Rybnik Budowlanych Praca po 12h Wszystkie święta i niedziele za 1530 netto( i nie wierzcie w premie ) Sprzątaczka -mycie ubikacji po czyimś stolcu potem kucharka fast foodu Kasjerka- tylko nie pomyl się po 12 godzinach w nocy bo pokrywasz straty z własnej kieszeni Jak jesteś sama na stacji a zdarza się to często zapomnij o przerwie bo stacji nie zamkniesz Zyczę powodzenia wszystkim nowo zatrudnionym pozdrawiam

Królik

A czy zauważyliście w ostatnim czasie dość znaczny odpływ kierowników ze stacji ? To jest chyba znak ,że faktycznie nie jest najlepiej bo skoro kierownictwo nawet rezygnuje wydawać by się mogło z intratnej posady to nie najlepiej świadczy o warunkach pracy .

TT
@Królik 23.08.2018 02:05

Sam jestem kierownikiem „ jeszcze „ Boną końcem września rozstaje się z ta firma. Koedys do pracy przychodziło się po to aby pracowac a teraz każdy dzień jest jak przetrwanie bo nie wiesz kiedy Ci kolejny pracownik walnie l4 albo najnormalniej po prostu zrezygnuje. Ludzie przychodzą do pracy w oczywistym celu inskoro tego nie maja to niestety idą tam gdzie lepiej. Zgadzam sie z większością opini tutaj. Zobaczcie dzieje się złe jest coraz mniej pracownikow pojedyncze zmiany kierownicy za kasami a Shell nic z tym nie robi. Od stacji oczekuje się poprawy wyników wyników i wyników a sami co poprawiacie?? Dajecie CM więcej pieniędzy na wynagrodzenia ale czy Cm daje te pieniądze na te wynagrodzenia? Czy lata swoją dziurę?? Pokażcie mi jednego CM ktory nie narzeka, uwierzcie nie znajdzie się takowy.Zmiany zacznijcie od regionalnych bo to oni swoim podejściem przedszkolaka rozwalają system chociaż i tak ludzie już maja ich za nic. Odejście z tej firmy będzie najlepszym dniem w moim życiu, praca 24 h pod telefonem czy @ odbieranie smsow np. w niedziele se podjazdowego nie ma na podjeździe i afera jakby nie mogło poczekac do poniedziałku??? Sami sobie stojcie ciekawe ile wytrzymacie . Kiedyś na spotkaniu z TM nie będę pisał jakim mielismy zrobic obchód stacji ale mocno wiało i co usłyszałem na dwor nie idziemy bo jest zimno! Oczekują od ludzi tego czego sami nie są w stanie zrobic? Kasjerka musi sprzedać odpowiednia ilość hot doga a pytanie czemu nie kupujecie tego dla siebie? Dlaczego nie kupujecie energetyków z aktywnej sprzedaży jak Wam proponuja? No właśnie..ZMIANY NALEZY ZMIEMIAC OD ZARODKA CZYLI W TYM PRZYPADKU OD TM . A tak z ciekawoscie zapytam, jak organiazacja turnieju piłki nożnej? Biegu w Bydgoszczy ? Także podsumowując, nikomu nie polecę pracuje tej firmie i potrzeba dużo czasu i odpowiednich ludzi aby cokolwiek zrozumieli i zmienili . Cos co jest już norma gdzie indziej czyli zarobki atmosfera w tej firmie jesteśmy w żłobku,droga na gore niestety bardzo długa!!!

Pracownik
@TT 23.08.2018 05:26

Witam TT. Czy kiedykolwiek KR. sprawdzał Ci liste płac ( grafik lista pracowników=lista wynagrodzeń, chodzi o ilość osób)pewnie nie , CM też nie( CM którego żona prowadzi stacje) , bo wielu jest nieuczciwych , zatrudniają osoby widmo ( rodzina , zaufani znajomi)i przelew idzie na ich konto, Nigdy nie zdarzyło się , aby ktoś powyżej MA dokonał właśnie takiej kontroli, druga sprawa , ktoś zaufany otwiera firmę i wystawia fakturę na usługę informatyczną i znowu idą pieniążki co prawda z innej puli (kosztowej) , a można by było zamówić coś innego, więc tak do końca nie żałował bym CM, na pewno wielu jest uczciwych , ale spore grono daje sobie rade ,tylko dobrze graja. Zwalniają również CM i to bardzo porządnych ludzi , bo mają mało stacji . CM którzy na walnych spotkaniach coś się odzywają i mówią jak jest rzeczywiście sa uciszani dodatkowymi kontrolami , a w efekcie żółta kartka za niedociągnięcia. Wyrywkowo powinni skontrolować wybrane stacje w każdym regionie , bez uprzedzenia . CDN.

TT
@Pracownik 23.08.2018 16:55

Nie wydaje mi się aby coś takiego jeszcze działało, bynajmniej nie u nas pod tym względem będę bronić firmę!

Adam

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Lewy 300
@Adam 06.08.2018 20:44

Jeśli lubisz: spuszczać wodę w kiblu co pół godziny , usmiechać się do facetów , robić hot-dogi i umiesz liczyć ,lubisz się podlizywać , nie masz co robić w soboty ,niedziele i święta jesteś odporny na stres i ubliżanie,nie jesteś roszczenio wy, umiesz wciskać kit ludziom i gadać głupoty przez 12 godz. to składają papiery bo takich szukają.

Ssman

Prawda w oczy kole i pani Joanna przestala sie udzielac??????

Zahajspracownikowbaluj
@Ssman 25.07.2018 23:01

Odpoczywa po spływie kajakowym :p

Mariol
@Ssman 25.07.2018 23:01

Pani Joanna juz chyba wie że powoli traci swoją armię kasjerow co ma nią pracują. .powoli odchodzimy bo za marne pieniądze nikt nie będzie na nią pracował wolimy charowac na bp. .Orlen za 500 zł więcej niż u niej ????

Admin
@Mariol 28.07.2018 23:53

Dokładnie pani Joanna się boi to się udziela na forum .

anonymous
@Ssman 25.07.2018 23:01

We wrześniu się odezwią jak powracają z urlopów. Trochę się zdziwią jak zobaczą nowe młode twarze na stacjach. A młodzi do zimy i noga bo na dworze stać nie będą. Pozdrowienia dla wytrwałych .

X Y Z

Praca na stacji nie jest sama w sobie zła , zmiany 12 godzinne pozwalają na regulacje w grafiku i można sobie fajnie zorganizować prace. W tej pracy najgorsze są te ciagle kontrole ciagle przyczepianie się do wszystkiego ciagle coś zle. Znany najczęściej są jednozmianowe i przeznaczona takie 12 godzin jak się stogi to jie dość ze musisz obsługiwać ludzi to jeszcze masz 100 tysięcy innych rzeczy do zrobienia, sprawdzaj toaletę co pol godziny, pilnuj planogramy rób hot dogi myj podłogę a i nie zapomnij o ciągłym proponowaniu bo jak nie zaproponujesz to pamiętaj ze akurat nie obsłużyłes Tajemnoczego Klienta który jezdzi raz na kwartał. Regionalni pozjadali wszystkie zmysły jakie posiada człowiek, chciałbym aby taki TM stanął w jedna niedziele sama na kase to zobaczyła z czym się ta praca wiąże No niestety są na innej planecie.Shell niestety traci dobrych pracownikow. Zróbcie cos z tym a regionalni zamiast jeździć na ciagle kontrole ciagle wytykanie błędów za chwile bedziecie sami pracowac na swoich stacjach. Zrobiliście z tej pracy (usunięte przez administratora) wyjdźcie w koncu z tej mgły!! To co piszecie poniżej o TM ISz niestety jest prawda i przez nią odchodzi większość ludzi bo po prostu maja dość poniżania! Shell otrząśnij się póki jeszcze macie z kim pracowac!

Kasia
@X Y Z 11.08.2018 14:05

Zgadzam się z opinia powyżej,tak wyglada zycie pracownika kasy czy podjazdu czy tez kierownika którzy niestety są na ciągłym celowniku aby tylko moc coś wytknąć.Wymagania nie do przerobienia dla jednej osoby np na kasie jest to po prostu fizycznie nierealne. Do przerobienia sklep toaleta kawomat hot dogi brakuje czasu dla najważniejszego „klienta” targety z kosmosu i potem tłumaczenia dlaczego np nie wydałeś naklejki nie zaproponowałeś i zawsze jakieś coś. Do opisu pani Isz zgadzam się co do każdego napisanego słowa. Brak kultury zarządzanie przez konflikt kłamstwa wytykanie błędów brak pomocy i tylko się tłumacz z niewykonow a ich nie będzie bo to jest cichy bunt pracownikow i wołanie o pomoc do Shell. Shell zwróć uwagę na prace swoich TM to już nie te czasu kiedy można było drzeć się na pracownikow bez poniesienia konsekwencji.Tak jak ktos napisał wyżej tracicie ludzi jeżeli nic się nie zmieni przede wszystkim warunki finansowe oraz atmosfera to trzeba szykować się na zamykanie stacji bo po jednej osobie na zmianach już macie, za chwile będą wszędzie nocki samotne i to całe wasze HSSE będzie można o kant d..y rozbić . Dla was to ostatnia szansa aby cokolwiek zmienić ! A tak Apropo jakie wrażenia po wprowadzeniu przez was anonimowych ankiet pracownikow? Ilu chce pracowac z wami za rok? Z pozdrowieniami

Pracownik
@X Y Z 11.08.2018 14:05

Jeden z wrzodów tej Firmy jest regionalny R.R , pojawia się na stacji raz na kwartał i czepia się mało istotnych pierdół , zadaje te same pytania pracownikom którzy pracują po kilka , kilkanaście lat na stacji , tracąc już i tak wątpliwy swój wizerunek , wcześniej rozmowa z kierownikiem w obecności wystraszonego CM , z wiedza na temat stacji niewiele większą od Regionalnego , nie mając jakiego kol wiek pomysłu na poprawę sytuacji w dziedzinach których kuleje stacja , teraz wpadł na pomysł dawania żółtych kartek za D2go. Prawda jest taka że w Firmie jest sporo zatrudnionych ludzi z brakiem wiedzy , oraz kompetencji na zajmowanie swoich stanowisk i wykonywanie swojej pracy , okazują brak szacunku dla pracowników szeregowych , którzy pracują na ich wynagrodzenia otrzymując za swoją prace mizerna najniższą krajowa. Można by książkę na ten temat napisać , a i tak kolesiostwo nic nie zmieni .

Tim

Na Pomorzu było względnie do czasu zatrudnienia TM I Sz. Totalna porażka ludzi ma za śmieci. Brak wychowania i bezczelność. Wielka Pani myśli że wszystko może. Dziwne że wyżej tego nie widzą chyba że im też pasuje mobbing.

Lewy 300
@Tim 04.07.2018 20:35

Potwierdzam .O wizytach pani I.SZ. to już nawet na Śląsku słyszą i pytają czy tak jest faktycznie.Mam pytanie do pani Joanny czy ten przymus wysyłania zdjęć i wiadomości z prywatnych telefonów jest zgodny z prawem .Ja nie wyraziłem na to zgody a zostałem przez swojego kierownika wciągnięty a wręcz zmuszony. Czy to dla tak szanujący się firmy zakup smartfona zrujnuje budżet .Czy mając dwa dni wolnego muszę to wszystko odbierać.Zdjęcia toalet ,expresów kawowych grilla itd.

ktoś tam
@Tim 04.07.2018 20:35

Tim, o mobbingu nie ma mowy bo ta Pani nie jest związana z Tobą stosunkiem pracy, ale jeśli obraża Cię w Twoim miejscu pracy, lub próbuje wywrzeć jakąś presję to zrób jej sprawę z powództwa cywilnego o naruszenie dóbr osobistych. Odszkodowania pewnie nie wywalczysz, ale zrobi się smród, a Shell smrodu nie lubi więc i pozycja tej niekulturalnej Pani zacznie tracić na wartości.

ktoś tam
@ktoś tam 07.07.2018 14:49

o mobbingu nie ma mowy, ale można podjąć temat stalkingu. Jeśli Twoja TM-ka nęka Cię regularnie - to zgłoś ją na policję. Z punktu widzenia KP jest to dla Ciebie całkiem obca osoba, nie związana stosunkiem pracy. Jeśli pojawia się często, straszy Cię, obraża - to zagraża Twojemu bezpieczeństwu. Jak jej dadzą sądowy zakaz zbliżania się do Twojej osoby na odległość X to będziesz miał spokój i Ty i Twoja stacja.. haahhaaahaaa,

Były już oracownik
@Lewy 300 05.07.2018 23:51

Prawda i sama prawda. Od czasu kiedy ona jest ludzie uciekają z pracy nie mając ochoty na poniżanie i wysłuchiwanie potem kłamstw na temat swojej pracy. Nie szanuje nikogo, poniża. Dużo by tu pisać ale po co skoro Shell przepraszam nie Shell przecież taka ISz tez ma nad sobą kogos czyżby nie widziała co się dzieje do czego doprowadza czy po prostu zakopuje pod dywan i udaje ze jest Ok. Przykre ale prawdziwe na Pomorzu dzieje się zle przez ta Panią.

Karol
@Były już oracownik 11.08.2018 14:13

Potwierdzam pracuje jeszcze na jednej takiej stacji co prawda nie można nazwać tego mobbingiem ani nękaniem ale można powiedziec ze nie mamy ochoty pracowac dłużej w takiej atmosferze co niesie za sobą każda wizyta tej pani. Arogancka nieuprzejma osoba która poza czubkiem swojego nosa nie widzi nic. Brak wsparcia jakiegokolwiek zreszta nawet by jie potrafiła nic zrobic

Joanna

@Gruby E., a czy oprócz stałego wynagrodzenia pracownicy mogą liczyć na premie lub dodatkowe profity? Mam tu na myśli pakiet socjalny czy dofinansowania do karty sportowej i na dojazdy do pracy? Jak ta kwestia wygląda w Shell Polska?

Nika
@Joanna 06.06.2018 13:52

Jest niby karta multisport ale kierownicy często nie chcą ich zamawiać a jak już są to pobierają za nią opłate

Endrew
@Nika 24.07.2018 09:05

Multisport nie jest dodatkiem do premii tylko sponsorowany z twojej premii. Wiec chyba lepiej mieć te kilka groszy.

Klara

Nie polecam tam pracy mam lat 21 lat i pracowałam półtora miesiąca w Warszawie koło Sadyby omijajcie ta stacje ,bo klienci będą was wyzywać od najgorszych słabo płatna praca co do zakresu obowiązku czepianie się o wszystko .Ludzie młodzi stamtąd spadają nikt nie chce pracować sami starsi .Zostalam zwolniona ,bo odpysnęłam facetowi ,który mi jechał ,ze jestem niewykształcona dlatego tu robię .Tak jakby wykształcenie decydowało kto co robi totalny brak szacunku do twojej pracy przez klientów jesteś traktowany jak popychadło dobrze ludzie piszą trzymajcie się z dala.Na noce jest się samej z podjazdowym trzeba wszystko robić za dużo roboty jak dla jednej osoby powinny być dwie ! Oczywiście oszczędzanie na pracowników .

J
@Klara 28.03.2018 14:53

Droga Pani, z opisu wynika że lubi pani pyskować a nie lubi pracowć. Proponuję więc pracę na stanowisku CÓRKA SWOJEGO OJCA. Jest Pani idealną kandydatką. Wyłącznie ojciec nie będzie wymagał zaangażowania, szacunku, będzie płacił boma obowiązek. Nikt inny nie będzie znosił rozkapryszonej księżniczki

Klara
@J 11.04.2018 21:36

Chyba kogoś zabolała opinia .Nie jestem rozkapryszaną księżniczką tylko gdyby ktoś wyzywał cię od szmat i dziwek to jedno cieszę się ,że tam nie pracuje i mam spokój.A po drugie sama na siebie zarabiam nie utrzymują mnie rodzice więc się nie wypowiadaj na temat jak nie masz pojęcia o moim życiu .Tylko mam prawo pracować w godnych warunkach a nie jak niewolnik .

Lewy 300
@Klara 17.04.2018 16:52

Brawo .

Nika
@J 11.04.2018 21:36

Nie masz pojęcia jak ludzie potrafią być chamscy do obsługi. Brawo! Wszyscy powinni stać za tobą murem. Każdy normalnie pracujący człowiek zasługuje na szacunek.

Joanna

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważna rolę. Często pomaga w funkcjonowaniu zespołu. A jak ta kwestia wygląda w Shell Polska? Jaka atmosfera panuje w firmie? Czy kontakty między pracownikami sprzyjają pracy?

Nika
@Joanna 13.06.2018 01:51

Między pracownikami zazwyczaj dobra, ale jest za duża rotacja. Za to Klaster potrafi w twarz Ci powiedzieć że jak ci nie pasuje to możesz się zwolnić albo pisać lewiznę

Megan

Jestem pracownikiem Shell 13 lat. Praca sama w sobie nie jest zła gdyby nie to że wykańcza psychicznie . Ciągle kontrolę odpytywania strach przed popełnieniem błędu . Wypłaty to dramat najniższa krajowa plus premia na którą zapracujeszesz albo nie ,w zaleznosci czy wcisniesz klientowi paliwo płyny czy np. Batoniki . Nie ma bonów na święta co dla innych zakładów jest podstawą. Nie ma różnicy czy pracujesz w święta w niedzielę czy jesteś pracownikiem z wieloletnim doświadczeniem (staż pracy na Shellu) od tych co przychodzą nowi pracownicy. Płacą taka samo . Czy Shell uważa że to jest w porządku? Taka swiatowa firma ! Zarabiajcie ile chcecie Ale dajcie nam też zarobić tym bardziej że to dzięki nam zwykłym pracownikom macie dochody . Jeszcze chciałam sie odniesc do tk . Te pieniądze co płacicie na kontrolę lepiej podzielić na wypłaty pracownikom. Średnio dziennie obsuguje 400 klientów . Powiedzmy ze 399 wyspiewam całą regułę A temu jednemu nie . I już jest po tajemniczym nie zaliczony . Biorac pod uwage lata pracy to klientow sie uzbiera. Pytanie do was czy jest to wiarygodne? Podsumowując pracę na Shellu uważam że praca jest stresująca (No chyba że przejdziemy wszystkie kontrolę i Shell nie wymyśli nic nowego ), płace bardzo niskie , brak dodatków za pracę w święta i niedzielę .

K.

Kaza Wam jezdzic w czasie pracy na policje gdy ktos niezaplaci za paliwo i odjedzie? A jak zaprotestowalam to ze moge sobie w wolny dzien jechac:( jakie sa procedury bo slyszalam ze kierowniczka i klaster maja jakies swoje procedury tak zeby shell ich nie skasowal za to. I zawsze na pracownikow przerzucaja.

123
@K. 19.07.2018 19:47

U nas na stacji jak ktoś ucieknie to po pracy musimy sami jechać na policję i to zgłaszać bo jak nie to musimy za to płacić.

K.
@123 19.07.2018 22:34

Ale to zgodne z przepisami czy ktos sobie tak wymyślil i tak jest.

Micky

Zbierzmy sie i zamknijmy stacje na kilka dni. Strajk okupacyjny. Najlepiej wszystkie. Rozmowa tylko z kims z centrali z Wielkiej Brytanii. Jest bardzo zle.

.
@Micky 18.07.2018 13:19

I tu jest pies bogrzebany. Cos chcecie robic a nawet nie wiecie gdzie jest nasza centrala

Muszelka
@. 18.07.2018 20:41

Gdybys chcial wiedzic to Shell to koncern brytyjsko- holenderski

...
@. 18.07.2018 20:41

Shell headquarters Carel van Bylandtlaan 16, 2596 HR The Hague, The Netherlands Postal address: PO box 162, 2501 AN The Hague, The Netherlands Tel. +31 70 377 9111

JAK

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

Muszelka
@JAK 19.07.2018 10:41

Ze swoim podejsciem do pracownikow to prowadzila i bedzie prowadzic, bo przy oferowanych przez nia warunkach to tylko glupi bedzie chcial dla nich pracowac...

Mr. M

Wyzysk, wyzysk, i jeszcze raz wysysk!!!! Pracownik ze stażem 10 lat zarabia tyle samo co nowozatrudniona osoba. Wymagań multum, z każdej strony straszą kontrolami a w razie gdyby sie któremus z " Paniczów" cos sie nie spodobalo brak premii. Brak dodatkowej kasy za prace w weekendy czy święta. Stacje po projekcie Warta maja pełno niedociągnięć po rwmobcie i nie mozna sie doprosic o wszelakie naprawy. Rzekomo klient jest stawiany na pierwszym miejscu ale kasjer pracujacy w pojedynke nie jest w stanie obsłużyć kilku osob na raz. To my słuchamy ze taka stacja a spada na psy. To my musimy im tlumaczyc ze jest jedna osoba na zmianie i nie ma kto otworzyc drugiej kasy. Najlepiej aby pracownik sie rozdwoił..... Jednocześnie ogarnal caly sklep i jednoczesnie obsłużył klientów. Nawet niewolnycy maja lepiej bo maja prawo do posiłku. Proponuje aby te wszystkie osoby siedzace w Warszafce za biurkiem przepracowaly chociaz jeden - dwa dni na kasie czy podjezdzie jednoczesnie uśmiechając sie i wysluchujac obelg na swoj temat. Promocje to istne dno..... Miesiac w miesiac to samo. Promocja z Ferrari na starcie byla juz niewypalem gdzie w drugi dzien zabrakło albumów do wklejania naklejek. Na nockach w c....j roboty, czlowiek w przeciagu 12 godzin nie jeste w stanie siw ze wszystkim wyrobic. Chetnych do pracy brak. Jedynym plusem jest fajna zaloga i kierownictwo. PORAŻKA, nie polecam nikomu!!!!

Elton

Uwaga na ta firme. Totalne dno. Praca w weekendy.1500 + max 200 zl premii i to nie zawsze. Ale co kwartal i tak 200-300 zl kaza placic za braki. Nie dostaniesz paska z wyplata. Nie wiesz za co cie okradna tym razem. Praca w nocy. 12 h to jedtes nie przytomny. Pelno szemranych klientow z patologii. Mobbing. Nie polecam. Normalnie lata 90-te.

Prawda o shell

Shell to dno !!!!! Zasrańc.....wystraszyli się i skasowali stronę KAFETERII. Dają podwyżkę zabierają premię hahahaha . Jakim to trzeba być huj....m żeby tak robić. Molędą ględą Cię straszą. Regionalny CM MA Ambasador Tajemniczy klient. Ludzie co to za firma ?! Mennica czy co ?!!! Banda idiot...w . Taka patologia z lat 90 się zatrzymali umysłowo. Zacznijcie pisać tutaj ostro ciekawe czy ta stronę zlikwidują. A i OLEWAJCIE TAJEMNICZEGO KLIENTA!!!!!

anonymous
@Prawda o shell 09.07.2018 23:50

Właśnie od dziś olewam i mam na niego (usunięte przez administratora) mogę mu napluc na twarz ta firma życia mi nie uratowała i (usunięte przez administratora) ich niech każdy ma (usunięte przez administratora) na tk ale łatwo pisać a ludzie są zastraszani i boją się ale głową roboty niech oni zaczną bać się nas nie my ich .Pozdrawiam

LoLxD

Niech Pani Pani Joanno nie będzie śmieszna i Siebie przy okazji się nie ośmiesza, żeby TM nie wiedział co się dzieje w sieci, ale oświecę Panią z centrali co jest nie tak. Jak moi przedmówcy wskazali pieniądze przede wszystkim. Na nagrody w Pierding Stars was stać żeby jednej osobie dać 10000 dolarów i zafundować wycieczkę do Dubaju, a dla pracowników nie ma pieniędzy. Zwolniliście Prezesa zarządu bo chciał ludziom dać pieniądze w końcu a wzięliście osobę, która uwielbia ciąć finanse i jeszcze mówi, że on podwyżek nie obiecywał i gra dla was i gitara bo problem z głowy. Wymyślacie denne promocje (2x daliście ciała z naklejkami i samochodzikami i niczego was to nie nauczyło) i w dodatku zatrudniacie niewykwalifikowanych ludzi w centrali co tabelki w Excelu nie potrafią porządnie zrobić jednocześnie źle informując stację o wielu rzeczach w dodatku zmieniacie zasady gry, kiedy wam się to podoba obarczając ludzi dodatkową pracą i stresem. Podpisujecie denne umowy z dostawcami i cierpią na tym MA i pracownicy stacji. Zatrudniacie pasożytów CMów co nic nie robią jedyne co to potrafią to skutecznie odstraszać i zniechęcać ludzi do pracy i płaczą non stop, że pieniędzy nie mają. Kolejna sprawa to cały pakiet kontroli i ludzie słupy w postaci MA na których można wylać wszystko i obciążyć za wszystko i w dodatku jeszcze odpowiadają przed PIP,em, ZUSEM, US itd. Kolejne dno to serwisy stacji każecie pracownikom stacji paliw czyścić wentylatory pod sufitem, wymieniać żarówki, malować pasy na jezdni co jest niezgodne z przepisami BHP, a promujecie cel zero. Dbacie tylko o tych MA i pracowników stacji gdzie macie największe kokosy z FAŁPAŁERÓW, a oni wam pięknie wchodzą w kakao, a resztę czyli około 400 stacji macie w pompie. Dodatkowo te wasze targety i śmieszne konkursy gdzie malutcy nie mają szans nawet konkurować z stacjami o dużym ruchu ahhh Ci HIEROŁSI. Reasumując zatrzymaliście się na latach 90ątych i myślicie, że człowiekowi do przeżycia wystarczy kiełbasa i litr wódki, mały news dla świty shellowskiej mamy rok 2018 i trochę się od tego czasu zmieniło, ale nie martwcie się obecną sytuacją zaraz sami będziecie musieli zakasać rękawy i zapieprzać na podjeździe i na kasie dodatkowo szczerzyć zęby do Tajemniczego Klienta radzić Sobie z oszołomami klientami, którym wiele rzeczy nie pasuje i do tego wszystkiego zero przerwy na kawkę czy bułeczkę tylko bite 12h zapieprzania za najniższą krajową. Także powodzenia i ktoś kto komuś by polecił pracę w takiej firmie to by naprawdę był człowiekiem bez sumienia i jakiegokolwiek kręgosłupa moralnego. Powiem tak OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM WYZYSKIWACZY !!!!!!! P.S. Na koniec ostatnie stwierdzenie brak wam po prostu jaj aby uderzyć do guldenów o większe pieniądze dla ludzi w Polsce bo trzęsiecie porami, że stracicie pracę i źródełko łatwej kasy się skończy i jak ma się w temacie cokolwiek zmienić skoro w elicie shellowskiej panuje zmowa milczenia i kolesiostwo. Tyle w temacie. Pozdrawiam.

Zmielon
@LoLxD 09.07.2018 13:36

100% prawdy.

Marcus Samuel
@LoLxD 09.07.2018 13:36

Lepiej tego nie da się powiedzieć. Juz na co drugiej stacji MA musi zakasać rękawy i staje na kasie bo nie ma kto pracować. CM ma to głęboko schowane, wychodząc z założenia że to problem kierownika. CM musi zgadzać się kasa i tyle. Co straci to obetnie. A TM? Te dziwne promocje umowy i to parcie na wyniki, konkursy.... To tylko i wyłącznie droga do zagwarantowania sobie na przykład urlopu w Dubaju, gdy "zwycięska" stacja dostanie bon na 200 złoty na zespół. Byle tabelki się zgadzały i ... opalenizna zyskana gratis w promieniach "arabskiego słońca"

Grene
@LoLxD 09.07.2018 13:36

Lepiej sie tego nie da ująć, to co napisał LoLxD sto procnet prawdy. Mam nadzieje ze doczekam z satysfakcją do momentu kiedy shell w pl bedzie musial pozamykac stacje że względu brak chętnych do pracy

Kris
@LoLxD 09.07.2018 13:36

Dobrze napisane nic dodać nic ująć oby tylko była w załodze zgodność i zgranie to te idioci z góry polecą szybciej niż zwykły pracownik bo jakby nie było funkcjonują dzięki nam i zarabiają kokosy a o pracy nie mają pojęcia umieją tylko przyjeżdżać na stacje i (usunięte przez administratora) apel do innych nie dajmy się zastraszyć wszak to dzięki nam istnieje ta firma a nie tym dupka z góry co nie mają pojęcia o firmie a już najmniej o komunikatywności z potencjalnym klientem

Marek

Firma dno, po rozmowie o pracę jak przyszedłem na pierwszy dzień Pani chciała abym pracował przez 2/3 dni na okresie próbnym bez umowy, to jest kpina, zgłoszenie do PIP-u pójdzie, Nie polecam

.
@Marek 16.07.2018 10:24

Znajdz mi firme gdzie jak przychodzisz zobaczyc stanowisko pracy odrazu dostajesz umowe. I napewno nie miales byc 2/3 cale dni tylko 2/3 dni po pare godzin.

Prawda o shell

Ludzie pracujący w biurze to niemoty zacofani w technologii i pomyslach niezdary. Najlepsze jest straszenie dyrektorem Mol..... albo regionalnym .NIKT SIE ICH NIE BOI I WSZYSCY SIE Z TEGO SMIEJĄ . to nie są dawne czasy ha haha pocalujcie teraz pracy równika w (usunięte przez administratora) ha ha ha MAMY NA WAS WYJEBA........... POZDRO .

To dno
@Prawda o shell 13.07.2018 14:32

Wyzysk, wyzysk i jeszcze raz wyzys a do tego mobbbing i ciągłe zastraszanie tajemniczym klientem.. To właśnie taka atmosfera panuje na stacji. Dzisiaj kolejna niedziela niehandlowa i znów przeje...ne bo nie chcą zatrudnić więcej pracowników na kasę i trzeba zapier...ć w pojedynkę. Czas spier... z tego kołchozu jak najszybciej.

Trew

Stanie przez 12h bez możliwości przerwy i siadania i włażenie do tyłka klientom żeby było fajnie za 1700zl. Wykonywanie prac niezawartych w umowie tj. koszenie trawy malowanie itd itp. Brak jakichkolwiek premii i praca za tą samą stawkę w weekendy i święta. Oddawanie kasy za braki towaru na sklepie. Tylko patrzeć jak ta "firma" upadnie

Joanna

Zapytam nieco inaczej. Co Waszym zdaniem musiałoby się zmienić w firmie Shell Polska, abyście z pełnym przekonaniem mogli rekomendować pracę w tej firmie wszystkim, którzy jeszcze wahają się, czy spróbować? Zachęcam jak największą liczbę obecnie zatrudnionych do zabrania głosu w tej sprawie. Proporcja osób zadowolonych do pozostałych pokaże obraz najbardziej zbliżony do realnego stanu satysfakcji pracowników z zatrudnienia w Shell Polska i pomoże tym, którzy chcą do nich dołączyć.

Wik
@Joanna 07.07.2018 20:08

Pani Joanno pracuję w tej firmie parę lat załoga na mojej stacji jest super. .kierownicy też. .aż miło się przychodzi do pracy. .ale nie polecę tej pracy nikomu bo za ciężką pracę jaką wykonuje kasjer zarabiam marne pieniądze takie pieniądze teraz można zarobić wszędzie ale na pół etatu a tu pracuje etat i niezadowala mnie wynagrodzenie dlatego uciekamy stąd powoli jeden pociągając drugiego. .Firma shell zostanie bez porządnych pracowników którzy są twarzą tej firmy bo to my kasjerzy. .podjazdowi odwalAmy całą robotę żeby shell miał zadowolonych i chcących wrócić klientów. Płacąc nam grosze robocie sami sobie rekrutację pozbywajac się silnego ogniwa zostawiacie sobie tych co pracuja aby pracować bez serca o zaangażowania. ????

.
@Wik 08.07.2018 00:19

Zgadazam się z Wik. Pieniądze jakie sie zarabia są śmiesznie niskie. Benefity tak samo. Pracuje dla Shella 6 lat i przez ten czas dostalem ze 100zl podwyżki. W ogloszeniach o prace stajemy zaraz obok żabki czy freshmarketu. Oni czasem nawet więcej oferują niż my. W końcu nadejdzie kiedys dzien kiedy Pani odbierze telefon od CM ze stacja jest zamknięta bo nie ma kim pracować.

Pop
@Joanna 07.07.2018 20:08

W tej firmie musiałoby się zmienić wszystko. Począwszy od zlikwidowania wszystkich tych firm kogucik i CMów, i wzięcie ludzi pod firmę Shell. Żeby ludzie musieli zapieprzać za 1500 na rękę to się w głowie nie mieści, już nawet Ukraińcy się szanują i za tyle robić nie będą. Te wszystkie kontrole, audyty, wieczne straszenie a przy tym jeszcze właź w (usunięte przez administratora) klientom. Tydzień temu, po kilku latach, zakończyłem swoją przygodę z tym kołchozem, większość starych pracowników pouciekała na Orlen/BP. W Shell nic się nie zmieni, a na prawdę są miejsca w których można normalnie pracować za godne pieniądze i bez ryzyka wpadnięcia w depresję. Wszystkim pozostałym życzę jak najszybszej ucieczki :)

LunaLena
@Joanna 07.07.2018 20:08

No jak to co, godziwe pieniądze!!!

Muszelka

Dla pani joanny najwazniejsza jest teraz sprzedaz adblue bo ona zgarnie za to 30ka szeregowi pracownicy dostana 25k do podzialu na 30 stacji. I jaka tu sprawiedliwosc

anonymous

A jeszcze jedno święta i niedziela nie są dodatkowo płacone. Ludzie uciekajcie z tej firmy Shell. Tylko patrzą jak najmniej zapłać

Tragedia

Pracowalam w tej firmie masakra kontrola za kontrola pracownik musi robić za marne 1650 zł w wielkie wymagania klient nasz pan trzeba wchodzić w du... Jak jest inwentura trzeba za wszystko oddać za Hot dogi sosy alkohol papierosy itd.. jak są braki to pani klaster manager się zdenerwuje że takie braki. A kierownik, żeby zjebki nie dostał to oczywiście obciąża pracownika, który zarabia marne pieniądze. To niestety hot-dog nie kręci się 4 godziny jak jest przepisowo tylko 16 godzin, żeby były jak najmniejsze straty. Klaster pracowników ma za nic tylko dla niego liczy się tylko lanie VP . A te paliwa to ściema. Regionalny przyjeżdża pyta pracowników jak w przeczkolu i robi z pracowników szydera chodź dobrze odpowiadają. Ludzie uciekajcie z tej firmy naprawdę kasa mała a wszystko spada na zwykłego pracownika.

Zostaw opinię o Shell Polska Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Shell Polska Sp. z o.o.