Solecka Fabryka Okien Sozal

Solec Kujawski

Opinie o Solecka Fabryka Okien Sozal

ciekawa 2012-04-02 13:39:04
moze ktos coś wiecej napisac o tej firmie i warunkach pracy w niej?
Boy2002 2013-05-27 14:23:05
Nie do końca tak jest.
Zarobków dużych nie ma to fakt. Właściciel pilnuje swoich pieniędzy to też fakt.Z urlopami też trudno w sezonie to też prawda ale w tej branży tak jest i już. Pieniądze nie wydaje na nowe samochody tylko raczej w nową linię i nową halę produkcyjną aby tyłek pracownikom nie marzł na starej hali. W ogóle firma jak firma mogło by być lepiej ale gorszych firm też jest na pęczki.
Kobietka 2013-06-28 18:20:26
Chciałam zamówić kilka okien w tej firmie Sożal w Solcu Kujawskim.
Okna z montażem i demontazem i obróbką co wy na to.Są dosć drogie ,ale nie chce aby były odchudzone. Jak to sprawdzić .Potrzebuje doś dużo tych okien.Chciała bym kupić okna na długie lata i mieć spokój.
Co robić prosze o uczciwe doradzenie. Prosze o pilne doradzenie Kobietka
zirytowany 2013-11-14 20:21:08
Ta firma nie jest godna poleceniu odradzam!!!!
Ekipa która uznawana była przeze mnie za profesjonalną, odwaliła lipę... reklamowane już ponad 3 razy...
Sprawa dotyczy wszystkich czterech okien. Parapety zewnętrzne nie zostały umocowane, gdyż można je podnieść są krzywo, ruszają się. W dni deszczowe, woda nie spływa z parapetów tylko przecieka do okna i co za tym idzie do wnętrza mieszkania...A miało być tak pięknie...
Dalej... okna nadal do tej pory nie domykają się... W okresie jesienno-zimowym jest to bardzo odczuwalne. Sprawa ciągnie się od czerwca,zgłaszane była wiele razy i telefony z moja prośbą o załatwienie sprawy nic tutaj nie wskórały.
Jeszcze jakieś pytania ?
1
zirytowany 2013-11-25 16:56:45
ok, muszę sprostować że jeśli sprawę załatwi się z właścicielem firmy to jest jednak efekt, (usunięte przez administratora) jest bardzo zaangażowany i jak widać nie z jego winy dzieją się TE rzeczy o których pisałem.
Firma uznała reklamacje po "interwencji" u właściciela i mamy już dobrze zrobione i zamontowane okna. Uf... :) ale trochę przebojów z nimi jednak było.
Na dziś dzień sprawa jest wyjaśniona.
1
takatam 2013-11-26 15:19:54
Uważam, że większość powyższych negatywnych opinii jest mocno przesadzona i może być krzywdząca. Internet daje idealne możliwości kształtowania opinii klientów, a nawet manipulowania. Zachowajmy zatem zdrowy rozsądek.
Z mojego doświadczenia:
Posiadam okna zakupione w firmie "Sożal" 6 lat temu. Do dnia dzisiejszego funkcjonują bez zarzutu.
Znajomi składali reklamację, załatwiona bezproblemowo.
Tym, którzy przewidywali rychły upadek firmy przy takiej polityce jej prowadzenia, przypominam, że powstała nowa siedziba, przez co znacząco poprawiły się warunki pracy. Według mnie dowodzi to o tym, że zakład dobrze prosperuje, a bez zgranej i zadowolonej załogi nie miałoby to miejsca.
jestem bogiem 2013-11-29 18:14:21
Czytając powyższe opinie o firmie Sożal nie mogę się zgodzić jak można pisać takie niedorzeczne rzeczy np. że pensje się po zmniejszały pensje nie były zmniejszane i raczej nie będą pracuje w tej firmie długi okres czasu i nie narzekam bo jest dobrze. Wykonanie okien tez jest dobre i nie rozumiem jednej kwestii rzeczy po co ludzie piszą takie bzdury co nie są zgodne z prawda.ja zauważyłem po przeczytaniu powyższych opinii że ktoś chcę troszkę firme Sożal ośmieszyć ale jak ktoś nie wie jak jest dokładnie to niech się nie wypowiada i niech nie pisze takich rzeczy co nie miały miejsca
jestem bogiem 2013-11-30 15:18:21
widzę że w powyższej opinii się ktoś pomylił ponieważ nie jestem ani synem ani synową jestem pracownikiem produkcji i mi źle tutaj nie jest jak było by mi źle to bym nie pracował w firmie Sożal
jestem bogiem 2013-11-30 17:02:31
nie siedzę u niego w kieszeni i zauważyłem ze tutaj zaszła jakaś pomyłka bo to jest powyżej napisane mnie nie dotyczy
To Ja 2013-11-30 19:55:55
Ci Wszyscy co piszą te bzdury nie wiedzą, że to jest naprawdę śmieszne. Nasza Firma jest zajebista, mamy nowy budynek, pełen luksus,ciepełko a przede wszystkim atmosfera w pracy jest na luzie.Co do zarobków nie narzekam,mało tego ważne, że jest co robić,a nie siedzieć w domu, z żalu i zazdrości wypisywać takie chore rzeczy. Ludzie zrozumcie: BĘDZIEMY NA RYNKU BO JESTEŚMY ŚWIETNI.
jestem bogiem 2013-12-01 18:17:00
Widzę ze ktoś tu ma racje ze nasza firma jest zajebista
jestem bogiem 2013-12-08 10:36:32
Odniosę się do powyższej opinii i myślę że ludzie nie chcą zmieniać miejsca pracy ponieważ się im dobrze pracuje i że pracodawca nie jest złym człowiekiem ponieważ źle ludzi nie traktuje. A uważam że zarobki w firmie Sożal są przyzwoite.
jestem bogiem 2013-12-08 18:56:19
Widzisz tymon nie nie potpierniczam kolegów z pracy,wiem co pisze ja mysle że porzebuje szef ludzi którzy uczciwie pracuja a nie leca w kulki i wtedy maja odpowiednie wynagrodzenie za porzadna prace i umiejetnosci ,ja mysle ze ta firma nie jest (usunięte przez administratora),tylko normalnym zakładem pracy jak nie wierzysz to przyjdż popracuj i zobaczysz.
xyz 2014-01-02 11:27:30
Panie kierowniku - "jestem bogiem"??? Nie poznaję. Jak się ludzie zmieniają. Trafiłem, co??
jestem bogiem 2014-01-16 17:05:59
nie trafiłeś ale ludzie sie zmieniaja
Rekrut 2014-02-10 10:42:04
Zastanawiam się nad tą firmą od pewnego czasu, jak wygląda płaca w okresie próbnym i po jego zakończeniu?
zainteresowany 2014-04-23 20:07:04
mam pytanie chciałem złożyć swoją cv do pracy w tej firmie, ale po przeczytaniu kilku opinii mam pewne obawy. Ale może jednak coś się zmieniło. Nie chciałbym iść tak gdzie nie szanuje się pracownika. Będę wdzięczny za każdą opinię. Bo mam nie dużo czasu do namysłu.
kaman 2014-04-24 20:42:27
Opinii masz dużo więc nic nowego nie napiszę . Moje zdanie poznasz czytając kilka wpisów wyżej. Oczywiście mogę to pisać z zazdrości .
D 2014-07-01 06:55:14
Od 2 miesięcy pracuję w firmie na stanowisku Dyrektora ds. Sprzedaży.Jaka jest teraz firmie? Wystarczy spytać kogokolwiek z pracowników. Średnie wynagrodzenie z premią przekracza 2200 netto.Wprowadzono wszystkie nawoczesne procedury, więc ...
W razie pytań i wątpliwości jestem zawsze do dyspozycji, ja nie jestem anonimowy:)
pracownik 2014-07-04 07:35:04
he he widzę że jednak ktoś się uparł, Pan na stanowisku jeżeli by chciał napisać o średniej w firmie to by napisał inną kwotę :). Ale meritum: nie piszę na tym forum
po to by pisać, jak napisałem wcześniej, ja nie jestem anonimowy. Widzę że poprzednie wpisy są od osób które od dawna nie pracują w firmie.Co do protegowanych hehehehe nie zauważyłem, na forum można wypisywać wszystko, ale czy wszystko jest właściwe?, zapraszam na rozmowę jeżeli macie wątpliwości, to chyba sprawiedliwe?
1
kaman 2014-07-31 00:24:25
Wybór należy do Ciebie. Rotacja jest duża ale są też ludzie którzy pracują już parę lat. Więc nie ma gotowego wzoru . Powiem Ci jedno mając informacje z pierwszego źródła: nigdy bym nie chciał pracować w tej firmie.
dyr 2014-07-31 10:22:01
No tak, zawsze jest ktoś kto wie lepiej. Nawet nie pracując w firmie przez ponad rok;) prawda "kaman"? Ja pracuję tu dalej, przecież wystarczy zapytać pracowników,
jakie maja wynagrodzenia, to takie proste. I nie w biurze a na produkcji. I proszę już nie pisać głupot z czystej złośliwości, żaden z oponentów nie zadzwonił, nie napisał, więc ....?
kaman 2014-07-31 17:14:24
Nigdy nie napisałem nic nie prawdziwego. Więc jak się tak bardzo zmieniło to się tylko cieszyć bo ludzie pracujący w tej firmie są naprawdę ok . Ps. moje informacje nie są z przed roku tylko dużo bardziej bieżące. Pozdrawiam.
kaman 2014-08-04 16:37:32
Wital profil jak profil, żeby stal tylko była ok. Roto okucie jest ok. Wszystko w rękach Pana J.
kamam 2014-10-15 13:01:16
To co wiem to miejscowy handlowiec też już nie pracuje. Więc jak ktoś szuka pracy a mieszka nie daleko Solca to może się starać o pracę .
kamam 2014-10-30 22:20:00
Nie polecam. Tylko powiedziałem , że można się starać o pracę. To co wiem to raczej szukają z doświadczeniem .
Jacek 2015-02-07 20:19:28
Piszecie o tak niskich zarobkach w tej firmie a ja wlasnie przeczytalem na oknonecie, ze p. jacek szuka handlowcow na niemcy i daje 8 tys. na rękę + prowicję. To wcale nie jest tak źle jak piszecie.
Kajka 2016-02-18 09:43:59
Drodzy Państwo to co tu czytam jest zlepkiem zazdrości i braku pomysłu na swój interes! Każdy, który tak się wypowiada - co zrobił przez 25 lat swojego życia?.Bo ta firma istnieje ponad 25 lat!i co?.A co do rodziny tam pracującej- to rzecz normalna-to nie zakład państwowy!!!!!więc to tylko jedna wielka zazdrość, że Wam nie wyszło!
obeznany 2016-02-24 18:09:55
he he ale mnie rozbawiłaś - z zazdrości. Czego tu zazdrościć. Raczej się wstydzić, że jest się takim człowiekiem jak on. Bo ja bym się wstydził. Dorobienie się na krzywdzie i wykorzystywaniu innych ludzi nazywasz sukcesem. Bo ja bym tego nie nazwał. I nie wiem czego tu zazdrościć. I od razu widać, że jesteś z rodziny albo znajomych Państwa P.
3
Kajka 2016-03-18 10:37:21
Nie rodzina, nawet nie znajoma!pracuję ponad 30 lat w naszym kraju w różnych firmach i nigdy nie słyszałam aby dobrze mówiono o szefie lub jego ziomalach.
O jakiej krzywdzie człowieku mówisz?jak praca mi nie odpowiada z jakiś powodów
to zawijam wrotki i nie mielę jęzorem tylko szukam innej pracy!!!Ludzie Trochę
Kultury i Kreatywności!!!!!!
kaman 2016-03-21 14:55:07
To Solec Kujawski, więc praca nie czeka na każdym rogu.
Swoją drogą są normalni kierownicy , dyrektorzy czy właściciele.
Ja nigdy nie powiedziałem o swoim obecnym szefie nic złego.
Więc jedyna reguła ,że nie ma żadnej reguły.
bn 2016-07-11 17:52:18
@look no dobrze ze pytasz bo ja uwazam ze atmofera ejst jednym z wazniejszych czynnikow jakie sa w pracy zaraz obok wynagrdzenia czy oferty jaka jest..
Zostaw swoją opinię o Solecka Fabryka Okien Sozal - Solec Kujawski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solecka Fabryka Okien Sozal